Julgodis för gravida med magbesvär.

Gjorde precis klart 2 olika sorter julgodis.

"pulvriserad ingefära" Och "pulvriserad ingefära med kanel"

Annorlunda, starkt och fräscht.
Enligt mig är den med Kanel MYCKET godare (men det är väl en smaksak).

Dessa är även MYCKET BRA för oss GRAVIDA som mår illa, har kräkningar, halsbränna eller sura uppstötningar Men vi ska inte äta för mycket (som med allt annat). Även bra för matsmältningen vilket kanske kan vara bra juletider (det gäller ju så klart icke-gravida också)

Ingefära
Socker

(eller Ingefära, Socker & Kanel)

Här färdig med kanel:


Man börjar med att skala och skära upp ingefäran som pommes frites,
Lägger dem i en kastrull och fyller upp med vatten några centimeter över ingefäran.
Kokar dem under lock i 1 timme.
Häll bort vattnet MEN spara det!
Häll på lika mycket socker som det är ingefära (i vikt) Och två-tre matskedar av vattnet. har du gjort en väldigt stor sats så kan du ta nån matsked av vattnet extra. (och kanel efter tycke (våga ta i lite ) ).
Koka försiktigt under omrörning, så att det inte bränner fast, till sockret blir klumpigt (icke flytande).

Häll allt på en plåt med bakplåtspapper på. På bakplåtspappret ska det vara socker så att det inte kletar fast. Ta isär ingefäran från varandra och låt dem stelna.

Klart.


*

Kommentarer
Postat av: Johanna

Mums mums! Det blev jag sugen på att prova :)

2009-12-14 @ 18:23:53
Postat av: Livan

Jo men gör den med kanel, den andra föll mig faktiskt inte alls i smaken. Och var beredd på att det är ganska starkt :)

2009-12-14 @ 21:13:27
URL: http://liivligt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0