Att gå ner i vikt

Att gå ner i vikt handlar om så mycket mer än om att banta. Det handlar om att bryta mönster,  vilket är väldigt svårt. Det handlar även om att skapa nya mönster som man trivs med och som är nyttiga för en själv.

Det man måste göra när man skapar nya mönster det är att fråga sig "Kommer jag vilja leva med detta i hela mitt liv?" - För stora förändringar ger vi ofta upp efter en tid.

Det är inte julafton/fest varje dag - för DE dagarna ska man unna sig

Vet man inte vad som inehåller mycket energi och vad som är mättande OCH nyttigt så måste man ta reda på det. Får man inte i sig allt man behöver så blir man Sugen på saker och det är svårt att avstå från hägringar. Även beroenden gör att man blir sugen, men efter en tid så har abstinensen försvunnit och det börjar gå lättare.

Små saker tillsammans gör mycket. Man måste oftast inte lägga om hela sin kost och hela sin vardag för att nå framsteg. Bara äta mindre skräp, mindre portioner och röra på sig mer.

Det finns inga genvägar. HUR mycket vi än vill så finns det INGA genvägar. Ska vi lyckas så måste vi göra det på riktigt och se långsiktigt.

Tallriksmodellen fungerar dåligt

Byt plats på proteiner och snabba-kolhydrater, alternativt byt ut snabba-kolhydrater till långsamma-kolhydrater.

Enkla tips.

* Ät bara en portion mat och nöj dig där.
* Ställ inte maten på bordet (då är det lättare att ta igen) Det enda som ska stå på bordet är sallad och det du dricker - vatten.
* Ät en normalstor portion
* Efterrätt är inget man behöver äta varje dag.
* Ät största målet mitt på dagen, alltså till lunch - då är kroppens förbränning som högst
* Ett ägg är perfekt som mellanmål - Det inehåller i princip allt du behöver få i dig + att det är mättande + att det inte är så mycket kalorier i det.
* Ät regelbundet MEN i små portioner
* Ät inte efter klockan 18.30 (organen behöver vila på natten)
* Drick vatten om dagen - Är ditt kiss färgat så har du vätskebrist. (du får även bättre andedräckt OCH tänder av det)
* Ät riktiga och Rena produkter Exempelvis bregott istället för lätta, Äkta grädde istället för matlagningsgrädde - rena produkter är nyttigare och tillfredställer ditt behov, det gör inte lightprodukter, utan istället fortsätter du att vara sugen + att det som är rent kan färdas på ett naturligt och enkelt sätt i kroppen, det kan inte light-produkter gör på samma vis. Vissa framstälda ämnen kan till och med göra så att det stockar igen i kanalerna, därmed är det ännu svårare att gå ner i vikt. (Avstå givetvis från GMO-produkter)
* Ät frukost ! - Då kommer magen och förbränningen igång. Gillar du inte frukost så ät bara några nötter/mandlar/frön. Det räcker.

Kom ihåg att röra på dig. För hur det än är - Ju mer du rör på dig desto mer kan du äta utan att öka i vikt.

Lite enkelt bara.


*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0