Lägg ner strutsmentaliteten och öppna ögonen och se!

Jag önskar att jag helt och hållet kunde bojkotta plast, men inser efter närmare eftertanke hur mycket det faktiskt är som är gjort av plast. Klarar man sig utan plast? Jag tvivlar.
Och om man skulle klara sig så kostar det en del att byta ut allt man redan har i plast.

Men plast är ju långt ifrån den enda boven i dramat. Vi har ju sett till att sätta rikligt med kemikalier i allt.
(Så att vi inte kan slippa undan?)

Jag försöker lugna mig själv genom att tänka på allt som jag faktsikt gör som är bra. Jag använder mig mestadels av rena naturliga hud- och hygienprodukter, jag köper mestadels ekologiska matvaror, jag äter inte kött, jag är väldigt försiktig med läsk, köpes kakor, godis.. Jag försöker köpa ekologiska barnkläder, jag använder mig hellere av det naturen har att erbjuda än av läkemedel (ofta kraftfulla huskurer), jag äter inte p-piller. Jag pluggar Ayurveda som ger mig kunskap.
Jag borde byta ut mina sängkläder till ekologiska...

Viste ni att alla kemikalier vi har i kroppen överförs DIREKT till vårt foster!!
Spädbarn har minst 300 kemikalier i sig direkt efter förlossningen ärvt från sin mor!!


Man kan direktkoppla fetma, cancer, adhd, autism mm till kemikalier.
Man har exempelvis sett att bröstcancer ofta uppstår pga deoderanten med Aluminum Chlorohydrate.
Tenstickelcancer hos unga män har ökat med 400% de senaste åren och forskarna konstaterar att det har med kemikalierna att göra!

I hudkrämerna finns det ofta parabener, ett konserveringsämne som misstänkts orsaka sterilitet och bröstcancer. Andra ämnen att undvika är DEA och TEA som är hormonpåverkande och misstänkt cancerframkallande. EDTA påskyndar nedbrytningen av celler, förmodligen inte något man vill att skönhetsprodukter ska göra. (!!)

Det som är skrämmande är att vi i dagens samhälle än så länge inte är _jätte_ påverkade av dessa ämnen. Men det forskarna pekar på är generationerna 2 led bakåt.

Lägg ner strutsmentaliteten och öppna ögonen och se! Det är ni som förlorar på att blunda.
Varför tror ni att ni är sjuka, deprimerade, trötta, har ont?

Det finns ingen som tänker på dig och som försöker skydda dig från farliga ämnen. Det är inte så att det som är farligt förbjuds. Vi lever i ett produktionssamhälle där de stora företagen bestämmer. Och tyvärr så är det upp till var och en att vände på produkten och läsa på innehållsförteckningen, förstå vad det är som står och ta ett beslut.

Jag blir förundrad och chockad över att människor väljer att inte bry sig mer om sig själva och sina barn. Ser människor sig och sina barn som en sophink? "Bara jag är snygg så är det lugnt" (?). Lycka till med hälsan!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0