Föräldrarollen innebär inte att vara en god kompis

Det var en reklam på tv om föräldrar som köper ut till sina barn, den var hämsk. Det är inte alls ovanligt att föräldrar köper ut till sina barn "då vet jag vad de dricker" -känns ju lite dubbelmoraliskt eller kanske mest som ett svepskäl att slippa sätta gränser...
Vi kommer definitivt inte köpa ut till Ralf inte ens när han är 18-19 kommer vi köpa från systemet till honom. Trots att jag kanske kan tycka att det är en liten konstig regel att man inte får köpa från systemet föräns man är 20 men man får pumpa i sig ur mycket som helst på krogen från 18.

Hur som helst så är det inte relevant i frågan. Vad det egenlitgen handlar om är att vi är föräldrar, föredömen och förebilder och inte kompisar som ska underlätta för honom att bli full. Han kommer mest troligt att ha kompisar som kan hjälpa honom med det ändå, så gick det till på min tid, men det styr inte vi över. Vi kan bara försäkra oss om att  vi har satt våra gränser och försöka få honom att göra så bra val som möjligt. Föredömen går inte emot lagen bara för att man inte kan hålla med om att det är det rätta. I sånna fall finns det många saker man skulle kunna gå emot. Och vad förlorar ungen på ett eller två år med 3.5or i stället för sprit? - ingenting. Däremot kan han vinna en hel del på det. Det är ju bara att se på vad forskning visar på.

Vad visar man sitt barn om man visar att det är ok att göra sina egna regler om man tycker att lagen är lite bökig?

Jag kan vara kompis med mitt barn på så många andra sätt än köpa ut till honom. Typ kortspel. Sen så hur tråkigt det än kan låta i vissas öron så är ju huvuduppgiften att vara förälder, och inte kompis.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Helt rätt! puss

2011-04-28 @ 19:50:35
URL: http://johannaslivochlev.blogg.se/
Postat av: Liv

Puss!

2011-04-28 @ 20:53:23
URL: http://liivligt.blogg.se/
Postat av: Li

Håller absolut med! :)

2011-04-29 @ 09:09:11
URL: http://lipan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0