Paj

Idag gjorde jag för första gången en matpaj. Den blev suverän! Robin äter precis upp den sista biten, han kunde inte hålla sig.



Som vanligt så kan jag inte hålla mig till ett recspt så jag gjorde så här.

Pajskal

 

  • 200 gram vetemjöl (ca 3,3 dl)

  • 125 gram smör

  • 2 msk vatten

Gör så här

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.

 

Fyllning

 

  • 3 ägg

  • 3 dl grädde (el. mjölk)

  • 3 dl riven Norrglimt ost

  • 400 gram broccolibuketter

  • en halv lök

  • 2 krm salt

  • peppar efter smak

Vispa samman ägg, grädde och riven ost. Salta och krydda. Finhacka löken. Dela brockolin i mindre buketter och fördela dem i pajskalet. Strö över löken. Slå över stanningen.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

 

God jul på er allihopa!

 

Trackback
RSS 2.0