Höga kadmiumhalter i mjöl, gör mjölet skadligt för små barn

Kadmium ansamlas främst i njurarna och höga kadmiumnivåer i njurarna orsakar DNA-skador, fettoxidation och proteindefekter. Barn som äter färdig barnmat (som är rik på kadmium) och mjöl, kan alltså få vävnadsskador i njurarna (nefropati) m.m.

Eftersom små spädbarn inte har färdigutvecklade njurar, så uppstår stora skador i njurarna...

Dessa märker man främst genom att njurarna läcker äggviteämnen och att de läcker kalcium. Man kan alltså säga att kroppen (njurarna) läcker kalk vilket gör att skelettet urkalkas...

Läs mer i dagens GP: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.737049-hoga-kadmiumhalter-
gor-mjolet-halsofarligt?articleRenderMode=default

Mer om kemikalier: www.kemikalier.eu
Mer om kadmium: http://www.gunnarlindgren.com/hotetfrankadmium.pdf
Om barnmat: www.kostkoll.se, www.piggabarn.se och www.friskabarn.se
Om ekologisk mat: www.ekologiskaval.se och www.ekollogisk-mat.info

(Direkt från Zara Öbergs blogg om pigga barn)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0