Kronisk smärta betyder inte livslång smärta

Kronisk smärta betyder att smärtan varit långvarig (längre än tre månader), och INTE att smärtan behöver bli livslång. Vill man bli av med den, vågar prova på nya saker och erkänna för sig själv att man kanske gjort fel saker för att ens kropp ska må bra, så kommer man mest troligt att hitta en lösning. Det finns många vägar att gå beroende på vad som passar en och vad man har för problem.

Om man däremot inte tycker att det är värt att "ge upp"/minska/balansera upp vissa saker för att må bra, då kommer förmodligen problemen att hålla i sig under en lång tid och förmodligen bli värre/sprida sig också.

Kroppen vill läka och vill hitta balans och försöker hela tiden hitta ett bättre läge, det är därför vi ibland blir snebelastade, ibland behöver man bara få lite hjälp på traven. Det finns en anledning till varför vi är så här många människor på jorden. Vi ska ta hjälp av varandra. Har vi en ödmjuk attityd och är så pass starka att vi kan erkänna oss själva svaga så kan vi bli av med de flesta krämper tack vare att vi då kommer att ta hjälp av andra.

Människor som använder sig av smärta för att få andra att tycka synd om dem kommer förmodligen aldrig att bli bättre, de är nämligen okapabla till att ta itu med sina problem och behöver först och främst komma till insikt med att livet inte blir bättre av att människor tycker synd om en. Livet blir däremot bättre av att ta itu med sina problem, även om det är jobbigt just i processens stund. Men vi bör komma ihåg att en kris är lika med att växa.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0