Det där med kolik

Många skulle kalla det för kolik och amningsbesvär. Sånt som man inte kan göra något åt. Det går över när det går över och den enda hjälpen är bröstnapp och minifom. Men jag skulle säga att det inte stämmer. Man kan göra något åt det. Man kan få hjälp, om man vill.

Nackbesvär kan ge magbesvär eftersom kranialnerv X (nervus vagus) kan bli påverkad negativt. Nerven försörjer nämligen svalgets muskler och påverkar bland annat inälvsorgan i bukhålan.

Igår har Nora varit hos kiropraktorn (Luleåkiropraktorklinik). Hon har nämligen haft den tråkiga ovanan att skrika hela natten fram till 02.00-03.30 + att jag har varit tvungen att ligga ner och amma när hon ska amma på vänster sida annars har jag fått superont. On har altså inte fått till sitt grepp som hon ska.

Ralf blev ju av med sin kolik på det sättet så vi tänkte att det är värt ett försök med Nora också. Och i natt har hon inte skrikit. Men hon var vaken ändå till klockan 2 för att hon var hungrig. Vi får väl se om det hjälper henne, det är lite för tidigt än att säga.
Hon hade en upphakning i nacken och i bäckenet som blev tillrättat så hon fick full rörlighet, så nu får vi se om det håller i sig. Vi har en till tid om 1.5 vecka för att se så det inte gått tillbaka. Känns tryggt.



Det här är något jag rekomenderar alla som har något problem. Med Ralf blev jag av med Amningsnappen och han blev av med sin "kolik". Det är ju så värt det att få lite mer lugn och ro och få njuta mer av sin föräldraledighet. Det är ju nog med saker som kan kännas svåra.


Kommentarer
Postat av: Liselotte Gustafsson

Så fantastiskt, hoppas det funkar på lilla Nora också! Har aldrig hört det förut! kram

2012-04-27 @ 14:35:35
Postat av: Liselotte Gustafsson

Så fantastiskt, hoppas det funkar på lilla Nora också! Har aldrig hört det förut! kram

2012-04-27 @ 14:35:55
Postat av: Liv

Nä det är många som inte hört om det, därför är det ju så viktigt att sprida så folk får reda på det :) Det är ju så mycket värt.

2012-04-27 @ 17:29:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0