Nyttig chokladkaka
Jag och Ralf har bakat nyttigt fika. Och han älskade det! (jag med)
- Inget vitt socker eller framställt sötningsmedel
- Inget gluten
- Inga mjölkprodukter
200g mörk choklad 70%
100g mörk choklad 86%
1.5 dl havregrädde (iMat)
1 dl mandelmjöl
1 dl torkade aprikoser
1 dl torkade bär (blåbär och tranbär)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl jornötter
0.5 dl valnötter
1 dl gröna russin
kokosflingor till dekoration
1. Hacka aprikoser och valnötter
2. smält chokladen över ett vattenbad
3. När chokladen är smält häller du i grädden och mandelmjölet
4. häll i resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
5. bred ut smeten i en form med avtagbar kant, toppa med kokosflingor och ställ den kallt i 6 timmar. skär sedan i små biktar
En liten bit räcker gott och väl. För trots att kakorna är nyttiga så är de inte nyttiga att frossa.
♥
Kommentarer
Trackback