Jåppa Nassen

Sitter på jobbet och tänker possitva tankar som "jag får i alla fall en bra lön" och "till hösten lär jag ju ha råd med både en bil och en tv" Men ibland smyger det in en liten tanke som "fan va gott det vore med tvspel och öl" Eller "Tusan vad jag vill hem till roin och sova". Jobbet känns i alla fall väldigt bra just nu. Jag tror att jag har fått vila up mig lite genom att jobba lite mer dag-turer än natt. Skönt är det i alla fall, jag känner mig mycket mer possitiv nu än jag gjorde för 4 veckor sen.

Tankarna om universitets-utbildning snurrar på, och vist hade det varit skönt att börja seriöst, men jag har fortfarande inte bestämmt mig för vad. Någonting i mig säger att det kommer komma som en blixt från klar himmel. Någonting som innefattar kroppen och hälsa är ju givet att jag vill, eftersom jag nu redan håller på ayurvedan, men vad?

Sen hade det ju inte varit fel att gå ört-terrapeute utbildningen heller, men det får komma senare i så fall.

Både Annelie och jag sitter suktar framför datorn efter snygga kläder. Jag har nu bestämmt mig för att inget kan stoppa mig från att beställa, men jag ska vänta lite och kolla med Robin om han är sugen på nå.

Det hade varit fint om det fanns något att göra nätter som denna, Jag har nämligen redan fått träsmak i rumpan av våra kära fåtöljer. Not Nice!

Finaly ett klipp från den underbara serien Scrubs!

Enjoy!




*

Nu får jag äta upp latheten.

Sitter här på jobbet andra natten i rad och känner mig ovanligt pigg och funderar seriöst på att göra ett yogapass i hallen. Jag brukar ofta ha med mig ombyte i väskan, men inte denna dagen.. så det får vänta tills i morgon.

Igår kollade jag igenom min gammla mail och upptäckte att jag hade fått ett ayurveda mail (!) Jag öppnade det fort och ser att nästa marma-utbildning är i juni (!!!) Och senaste anmälningsdagen är 29 april. Alla praktikuppgifter ska vara klara innan det och det kostar ca 3500. FAN OXÅ! Jag vill ju kunna gå den, men är det ens möjligt att hinna?!?!?!

Det känns lite som en snärt på näsan för att jag har hållit på att hala på så mycket. Hade jag bara gjort dessa uppgifter och inte skjutit upp dem så hade det ju inte varit något snack om saken. Så just nu ångrar jag bittert att jag ska vara så förbannat långsam!

Så. Jag funderar ju seriöst på att köra på stenhårt just nu och fixa allt till den 29 April, Men då behöver jag hjälp.
Det jag behöver veta nu är om det finns någon som är intresserad av en konsultation Och är det någon som är intresserad av att komma och lyssna på ett kort föredrag på ca 1 timma?

Observera
att jag fortfarande är inom utbildning och detta är mina praktikuppgifter, så jag kan inte allt än. Men det är viktigt att praktisera för att lära sig.

Även om jag nu inte skulle hinna allt detta fram till den 29 April, så kommer jag behöva praktisera detta under våren och under sommaren, så är ni intresserade så hör av er.

Rent allmänt så funkar livet bra just nu. Det ända är att min mage har gjort uppror igen. Först påsk sen kallas i umeå och sen middagsbjudning i onsdags. Nu får jag allt ta mig i kragen och styra upp detta med kosten igen. Jag borde ju skämmas! (men det gör jag inte... gott var det :D)

Annars? Njae... ska jobba natt hela helgen så, så mycket annat till liv kommer jag nog inte att ha. Vi får se. Det som brukar hända är ju att man kommenterar ALLTFacebook, läser en väldans massa bloggar, bloggar själv.. och är bitter för att man missat det fina vädret.

Så, uppdatering blir nog av.

Tjiing


*

Blondinbella & Jag

Idag har jag jobbat som vanligt, men dagpass i stället för nattpass. Det känns så stor skillnad i kroppen när man jobbar dag i stället för natt. Underbart, jag börjar fundera på om det inte är min nya grejj. höhö.

Nåväl. Vi fick lite blad om att blondinbella ska komma till Kulturhuset och ha föreläsning...... Vem vill lyssna på det? Inte så att jag tycker något speciellt om henne (har faktiskt inte ens läst hennes blogg) men om jag vill lyssna på någon som ska tala om hur det är att starta eget företag, så kan jag surra med Mamma. Det är dessutom gratis + att jag blir bjuden på kaffe.

Sådärja Fanny. Nöjd med rubriken? :D

Annars
är väl det mesta fint. Finns vissa saker i mitt liv just nu, som jag inte riktigt kan skriva om i bloggen, som uppehåller mina tankar. Och jag måste erkänna att jag är lite rädd för att göra ett kanske stort misstag.

Jajja. Nu ska jag sova.


*


Lill-hjärtat


Jag blir så glad i lill-hjärtat



Ju närmare sommaren vi kommer ju mer vill jag lyssna på svängig musik. Det måste ha med vårkännslorna att göra.
Hjärtat och sinnet blir lättare och gladjen måste få utlopp.
Det enda som jag inte är så förtjust i är att min näsa och mina ögon börjar djävlas med mig. Det kliar så fruktansvärt i min näsa dessa dagar, jag antar att det är snömöglet som börjat komma fram som är problemet, och snart så börjar väl även pollen bli ett problem. Men med rätt piller och droppar så ska det nog funka det oxå. Jag längtar!

Nu är snart även denna natts jobb avklarat. Så nu är det bara att fetvända tillbaka dygnet för i morgon bitti ska jag upp och jobba redan klockan 7.00 igen. Det blir tuft, men det går. Jag ska försöka att inte sova så många timmar nu på morgonen så jag bli trött tidigt i kväll.

I helgen blir det 25 års fest i Umeå. Ünterart!
Min kära vapendragare Johanna fylde 25 i måndags så det måste ju firas. Ska bli kul att komma från stan fr en helg och umgås med nära och kära.

Well, nu ska jag packa ihop och börja dra mig hemmåt.

Tjiing!


*

Vi minns väl alla Ronny och Ragge :)

Alla helgdagar är över för denna gång och jag är inte ledsen över det. Nu fortsätter livet i sin vanliga takt, utan 3000 personer på coop som trängs för att köpa smågodis till sina "barn", 2 kg tyngre och bittrare än någonsin.
Jag är inte bitter för att smågodis smakar äckligt eller för att människor ljuger om att de köper det till sina barn. Jag är heller inte bitter över att jag har gått upp 2 kg i vikt, för det har jag inte. Utan jag är bitter för att jag är tillbaka på nattjobb, är otroligt trött och hatar att exakt alla handkrämer verkar lukta samma skit.

Varför ska handkräm lukta över huvud taget?! Finns det många normala människor som känner sig fräsch i att smoschla in sig med sörja som man blir alldeles slemmig av och dessutom börjar lukta desperat-medelålders-tant av?

Nej tack! - Skaffa mig en luktfri!

Tack och lov att jag får bra lön för denna natt åtminstånde! Det är väl tyvärr en av två anledningar till att jag jobbar kvar, lönen och arbetskompisarna. Jag ska inte börja låta överlägsen men vi har så sjukt bra människor på mitt jobb!

Nu är det ca en timme tills jag får börja röra mig hemmåt. Det ska bli skönare än skönt att få krypa ner mellan tunna lakan, snusa på Robin,för att sen somna in och förhoppningsvis sova hela dagen. När Robin kommer hem från jobbet passar det bra med frulle för min del :)

Lite kul från Så ska det låta.

Del 1


Del 2



Och nej, Jag är inte bitterfita på riktigt :D Men jag älskar att låta som en.


*

Jag vill spela!!!

Jag saknar att spela musik! Jag saknar det så det gör ont i kroppen.

Tur man kan lyssna på musik i alla fall...................................





*

Ett steg i rätt riktning

Jag har nu hittat ett sätt för min stackars upprorsmage att kanske hålla sig hyfsat lugn. Egentligen har jag ju vetat om det läääänge, bara inte velat slopa vissa saker från min kost, men nu orkade jag inte ha det så här nå mer så då bestämde jag mig, och fy fan va skön min mage har blivit!!!

Sen har ju den här kosten inte bara med magen att göra, utan även vikten. Jag kan inte fatta att jag har gått upp så mycket i vikt som jag har och det är något som jag inte alls trivs med. Kläderna jag hade som var pösiga sitter nu tajt, och hur jävla kul är det !?
För 4-5 år sedan vägde jag 57 och nu väger jag mellan 65 och 67 någonstans. Det är ju för fan 10 kg!!!
Nu var ju 57 lite för lite, men jag väger gärna mellan 60-63.

Nä fan. Det är uppryckning som gäller. Mitt problem är ju att jag inte har så bra karaktär och disiplin. Tankar som "men jag tar det sen" Eller "ammen det får vänta tills morgon i stället" Är snarare ett faktum än en avvikelse. Men jag har hittat motivation och jag vet exakt vad jag ska göra när jag tänker på att slippa undan träningen och promenaderna.
Ställa mig framför spegeln och fråga mig själv om det är så jag vill vara. Och nej tack. Jag vill inte plåga min kropp och ha dålig rygg och dålig kondition.. det kan jag få nog av när jag är pensionär. Nu är jag 25 år gammal (snart) Och då vill jag känna mig som det oxå.

Så. Efter att ha hållit på nu i över en vecka, så är min mage perfekt, jag känner mig pigg, sover betydligt mycket bättre och vikten vet jag inte.. men det märker jag väl av på kläderna om några månader? (hoppas)

Dock måste jag erkänna att jag har fuskat lite. Jag drack öl igår och i förrgår åt jag pastagratäng
(vilket jag kände av som fan i magen, pastagratäng blir det inte ofta hädan efter)

Nu är jag pepp!!



Tjoflöjt!


*

Bäst i dag

Så djävla bäst!




*

Före & Efter

I vardagsrummet Var väggarna riktigt illa, alla väggarna var målade, och på vissa ställen var det olika färger på väggarna. Rör och sladdar var inmålade i väggen så när vi tog lös dem så kom en gammal målarfärg fram. Den som synns bakom rören.

Före


Med lite spackel, färg och tapeter så blev det mycket bättre. Vi målade taket, runt fönstrerna, rören och vissa sladdar sprayade vi med sprayfärg. Tapetserade två väggar svart och två väggar i vitt (här ser ni bara de två svarta väggarna) Sen satte vi även upp lister.

Efter


Färgen i Lill-hallen var väl inte riktigt våran tekopp om man säger så. Även den var målad

Före


I Lill-hallen målade vi väggarna och listerna vita. Dörrarna fick sig ett lyft, från att vara slitna vanliga trä dörrar med fula handtag till svart plastfilm med trämönster och nya fräscha handtag. Tyvärr så är bilden nu lite suddig, men man ser ju lite i alla fall :)

Efter


Ids inte sätta upp någon mer bild just nu. Och data rummet är ju inte riktigt klart så det kommer när vi har orkat fixa klart de sista grejjerna.

Tjiing!


*

Linssoppa med ingefära och spenat

Blev tokigt sugen på Linssoppa så jag satte igång med stor kok. Gott som tusan blev det!



Här har jag lite färsk isbergssallad i, men jag brukar ha rucculasallad, groddar eller helst av allt färsk persilja :) Det blir mumma! Nu hade jag bara isbergssallad hemma.

Ett hett tips då för er som inte har föörstått det, är att ha i färska okokta grönsaker i soppan:) Man behöver inte ha mycket eller en massa olika, utan en sort räcker.. en sort som man tycker mycket om.

Ertappade min katt här om dagen liggandes på soffan som en annan ungkarl! Haha!!!
Så djävla fult hon ligger.



Well, har väl egentligen inte så mycket att säga idag. Är mest rastlös och uttråkad.
Nu blir det kaffe och pyssel.


*


RSS 2.0