"Du borde vara större"

Igår var en kul dag. Först lunch med mamman, sen FK, Sen dejt med Fanny och Pippi (fick se värdlens sötast hund) sen middag med Snusbon och sen besök av Samuel och Anna och därmed spel, skratt och surr.. Med andra ord: Perfekt.

Då har man glidit in i vecka 40 och avverkat den första dagen på den förhoppningsvis sista veckan. Med andra ord är det 5 dagar kvar till beräknad förlossning. Och vem kan längta mer än jag?

Måste dock tillägga, att jag kommer sakna att vara gravid trots att det ibland är ett hellvete. Jag trivs med att känna livet i min mage, se hur den (vad jag tror, det ser precis ut som det) tränar på att andas, hur den hickar och försöker sträcka på benen. Men jag längtar även efter att få ha min kropp för mig själv. Kunna ta på mig sockarna utan att det känns som ett träningspass.

NEJ jag är inte liten, JA jag har gått upp mycket i vikt (över 20 kilo) - På HELA kroppen... Det kanske inte syns för er (tråkigt) Men det känns för mig, och jag kan inte ens ha mina "gravid-kläder" längre för att de blivit för små och för tajta -Nej inte bara över magen, Över låren, armarna, rumpan... trots att jag köpte en storlek för stor när jag köpte dem.

Alla verkar ha någon bekant som var mycket större än mig..
"..Hon blev jätte stor... alla dina kilon har lagt sig enbart på magen... men din mage borde vara större" - Okej? Varför behöver den vara större? Jag tycker att den är nog stor och jag Hat-Älskar den. Jag är stolt över den och tycker på något sätt att den är vacker trots bristningar och åderbrock.. för det som lever där inne är ovärdeligt, det är mitt guld.

Jae.. det är väl trevligt att jag inte ser fet ut i folks ögon, men samtidigt så känns det konstigt att folk har uppfattat mig så här stor jämt (?)
Antagligen beror det på att jag lagt på mig över hela kroppen, så det har lixom fallit propotionerligt, eller så har jag helt enkelt alltid uppfattats som överviktig. Inget jag kan spekulera i egentligen.

Vecka 40 (39+0)


KOM IHÅG!

Det här inlägget är INTE riktat mot någon, och inget illa menat mot någon heller. Jag ttor att alla säger exakt samma sak. "Att jag borde vara större" Så ta inte illa vid er nu.

Jag ser ut som jag ser ut, och om nu alla andra var större än mig så får de vara så, jag har ingen lust att gå upp mer i vikt för att folk ska tycka att jag är "stor nog".


Hoppas ni sover gott där ute, Det gör inte jag... som vanligt :)Och just ja. Gott Nytt År!

*


Förälskad på nytt!

Det blev Bio igår. Jag, Robin och Joel bestämde oss i sista stund för att gå på bio tillsammans, och fy fan säger jag! Vi såg på AVATAR - bästa filmen jag sett på djävligt länge! Och då ser jag och Robin mycket film.. jag hade nästan tappat hoppet om att få se en sån där bra film igen, men igår då small det.

Den var så bra skådespeleri, otroligt vacker, snyggt gjord, UNDERBAR historia och självklart så innehöll den scener då åtminståne jag inte kunde hålla tillbaka tårarna. Jag skulle nog vilja säga att det är bästa filmen efter Sagan om ringen, men då kan det hända att jag glömt bort någon...

Jag hade visserligen noll förväntningar av filmen vilket kan vara en fördel. Men jag känner mig totalt upprymd efter denna film, så jag hade gärna sett den igen på bio. Precis min stil, Jag blev helt enkelt förälskad. TACK FÖR DET!Nu längtar jag tills jag får se den igen.


(se den på bio)


*

Världens längsta tisdag

En klagovisa

Hur länge ska det vara tisdag egentligen, det känns som att jag har haft tisdag i en vecka.. minst!
Ändå har jag vilat nu på dagen i 3 timmar och då borde det ju kännas som att tiden har rusat iväg, men nejdå, det känns fortfarande som att den här tisdagen aldrig tar slut.

Trots att jag vilat nu på dagen så är jag trött som en valross. Jag vilade enkomt för att jag skulle orka städa lite, vi får nämligen besök i kväll så det hade varit kul om läggan inte ser ut som nu i alla fall. -Saker överallt!
Men som jag känner nu så orkar jag inte ens bädda sängen. Måste dessutom duscha, min favorit sysselsättning, och till och med det känns jobbigt.

Trött, mensvärk, ont i magen, ont i ryggen, tung i huvudet, sammandragningar från helvetet.. ja fy fan, också ska väl ungen få för sig att komma försent dessutom.

Tacka vet jag våra tisdagar förr i tiden. Varje tisdag festade vi hemma hos världens bästa Pau, vi kallade det tisdagsmöten. Det blev oftast galna fester. Vi lekte, dansade, spelade och sjöng... Vi var unga, obrydda och hade noll ansvar. Det var tider det.

Nä fan. Nu måste jag fan rycka upp mig. Duscha, bädda sängen och laga någon nyttig mat som jag kan pilla i mig så jag får lite energi.. det får duga. Hinner jag allt detta på en timme?*

Studenter tillåts känna i sövda kvinnors underliv

Det är längesen jag blev så illa berörd av att läsa aftonbladet.
Jag fick även höra att detta inte bara förekommer på de sjukhus som nämns i artikeln utan att det är ganska vanligt (!!!)
Jag som själv har blivit nedsövd och opererad "där nere" känner så stort obehag av detta att jag får grov panikångest. Jag tycker att det är obehagligt nog att veta att jag varit "livlös" och någon har grävt där nere hur den vill, om det då dessutom skulle ha varit med en massa studenter som också skulle känna och se osv (som jag inte blivigt informerad om) så... nä fy fan!

Jag kommer så väl ihåg att jag frågade läkaren som skulle utföra ingreppet om hur det gick till och vad för folk som skulle medverka. Hon svarade jätte konstigt att det bara var hon som skulle vara där inne med mig och både jag och Robin reagerade på det redan då. Men jag var ju tvungen att opereras så vad fan skulle jag säga. Klart som fan att det inte bara var hon... det var ju sköterskor till tusen.. jag såg aldrig ens henne.

Betryggande.

Länk


Grovt övergrepp om inte till och med våldtäkt är vad det är när kvinnorna inte har en chans att säga hur de vill ha det. Att bara klampa över gränser och roffa åt sig det de vill ha är så vidrigt att jag nu ligger sömnlös (visserligen som vanligt).

Och folk säger:
"ja, men för läkarstudenten är ju muttan som vilken kroppsdel som helst, det är ju inget sexuellt i det"
-NÄ det kanske är som vilken kroppsdel som helst för dem, men inte för mig!!!

"men läkarstudenterna måste ju få lära sig, annars har vi inga läkare i framtiden"
-Då ska de fan lära sig att fråga om lov först! Annars kommer de ändå bli kassa jävla läkare precis som de vi redan har. UPPENBARLIGEN!


Min mutta, min talan!

Man frågar fan om lov först, allt annat är fan grovt jävla övergrepp!

*

Dan före dopparedan

Fick som vanligt inte sova mer än  2 timmar i natt och funderar nu seriöst på om jag ska skita i att sova under förmiddagen och bara brutalleta efter den sista julklappen bland alla andra sega människor som inte gjort klart inför jul.

Hade helst av allt velat luncha med någon god vän, men de flesta ids ju inte det när det är så här fullt med folk överallt, och jag förstår dem, fattar inte ens varför jag själv vill det.. inte alls likt mig.

Skulle möjligtvis kunna åka hem till måttsund och slöa med mor och Thor, visa upp mina nya centimeter på kroppen som jag dessutom fått klubbmedlemsskap, stjäla ägg från hönsen, äta mamma-mat och bara njuta av att slippa ta ansvar för någonting.

Jag är ju en sånn riktig "jul-tönt" Jag bara ÄLSKAR julen. Maten, värmen, familjen, vännerna, paketen, rimmen, ljusen, den spetsade glöggen... you name it!

Det enda jag inte kan påstå att jag är särskillt förtjust i är trängseln på stan och alla GALNA julsånger som de envisas med att ha i alla affärer.

Men här har ni en fin bit ändå. Speciellt med Öl och vänner till. Så ni som kan, ENJOY!

*

Helt plötsligt sprack det

Jag har varit så himla glad över att jag sluppit bristningar och verkligen hållit tummarna för att de inte ska hinna komma. Idag var jag hos barnmorskan och hon tyckte att jag hade så himla fin mage "och inte en bristning har du".

HELT PLÖTSLIGT nu när jag stod framför spegel och tittade så ser jag hur det bara brister!!!
Jag hade förra veckan fått 2 bristningar på inner-låret och nu har jag inte längre bara dem. Shit alltså, det var fan obehagligt att se. Nedre delen av magen bara sprack!
FLERA STYCKEN KOM SAMTIGT!!!

Djävla skit att det är natt och man inte har någon att surra med. Jag är typ i chock efter den där synen.
Och jag känner mig så djävla töntig för att jag blir ledsen, men med 14 dagar kvar till bf så hade jag hoppats på att slippa...


*

20 Kg +

Måndag igen. Ja vad ska man säga, det har varit en jäkligt fin helg. Dock så fick jag inte chans att känna på Johannas bebis men men, man kan ju inte få allt här i livet.

Johanna Och Fredrik
Kolla in va stor hon har blivit! Jag tror att det bor en stark flicka där inne!


Jag passade även på att klippa Robin inför jul :)Idag har vi varit hos Barnmorskan och uppdateringe ser ut som så:
Grodan är nu fixerad.
Jag har gått upp 20 kg i vikt allt som allt.
Bm  tyckte att Grodan kändes som en lååång bebis.

15 Dagar kvar nu till Bf och tiden går EXTREMT sakta. Jag längtar så mycket efter att få se den!!! Förlåt att jag tjatar, men va fan.. ska vi snabbspola?


*

Jultidens Underbara Hemvändare

I går var det lite fest här i huset. Goda vänner kom på midag och för att bara umgås.
Nina, Andrew, Johanna, Fredrik, Elin och Tina
Det var fint att få se alla igen och kramas, skratta och uppdateras. Maten blev Tacos - Skiiit gott. Drickan för mig blev julmust och en lättöl.Ett galtt par påväg mot stan (Nina och Andrew)I fredags var Robert här, dock bara en snabbis, han tog bara nån öl sen åkte han och sov. Tröttheten efter att resa kan vara enorm.
Sen kom Johanna och Fredik på besök (ALLTID lika roligt) och vi spelade spelet "värsta språket" Det var skit kul - REKOMMENDERAS. Så jag hoppas på en revansch i kväll (ja, söndag).
Johanna är också gravid, 6 veckor efter mig, och det är så himla kul att se hur hon växer och att ha någon att surra med. Jag hoppas bara att bebisen vill hålla lite låda innan de åker hem så jag får känna på hennes mage :) Jag är 100% på att det är en flicka som ligger där inne:D INGET tvivel.

Som vanligt fick jag bara sova 2 timmar i natt. Och nu funderar jag på om jag ska våga sätta på den där filmen som jag har på datorn. Den handlar om nån vakt på något ställe där det spökar... Kan bli läskigt.

Möjligtvis att jag åker in till stan idag.. Jag fattar inte varför jag blivit så sugen på att gå på stan?
Jajja, hör av dig/er om ni är sugna. En fika kanske?*


Plötslig Spädbarnsdöd

Berattade jag om det här?

Forskningen om spädbarnsdöd Köp en pin, det gjorde jag.Spädbarnsfonden


Så fort grodan slutar sparka mig på kissblåsan så kommer jag somna för ... natten.


*

En Pippi har flygit hem lagom till en färdigbakad bulle

Tre och en halv timme i sträck har jag fått sova i natt innan jag vaknade och var tvungen att gå på toa. Ovanligt länge. Fy vad jag längtar efter att få sova på natten. Människor säger att man inte får sova när man har en nykläckt unge, men det kan faktiskt inte bli värre än vad det är nu. Nåväl, det är inte så mycket att göra, jag försöker njuta av att jag kan vara med mig själv och göra lite vad jag vill trots att jag är dyngtrött.

Senare idag när affärerna har öppnat ska jag kila iväg till Coop och köpa kardemumma. Jag saknar den kryddan här hemma och den är en av ingredienserna till en drink som jag kan just för sömnen. Jag har gett den till andra som har haft problem med sömnen pga stress- eller ångestbesvär men jag har själv aldrig testat den eftersom det inte har varit av den anledning jag har sovit dåligt (det har ju varit ryggen & toabesök) och de säger alla att den funkar toppen. "Otroligt lugnande" "sover nu förtiden som en stock".

Nu när jag insett att jag ALDRIG kan somna om på minst 2 timmar efter ett toalettbesök så tänker jag att jag kanske skulle prova om det går på mig med. Jag har ju mitt lugnande te och oljor, men det är inte kul varje natt att ställa sig vid spisen och koka teet eller göra massagen. För trots att jag inte kan somna om så är jag ju jätte trött.


I natt ringde Pippi och ville ta en fika idag. Hon är alltså hemma i stan igen. Tråkigt på ett vis men roligt på ett annat, jag får ju krama om henne och hon får äta lakrits och dricka julmust :)

Idag är min bebis förövrigt färdigbakad där inne i magen så nu är den faktiskt välkommen om den promt skulle vilja. Nu är det bara lite finslip och möjlightvis lite separationsångest kvar. Men ni behöver inte bli hetsiga nu, för jag är ganska övertygad om att den kommer i januari och förmodligen efter beräknat datum.

Men 20 dagar kvar till det beräknade datumet 5 januari känns inte alls långt borta, trots att tiden har börjat gå sakta igen, för som sagt jag försöker njuta så mycket som möjligt av att jag kan vara själv. Men längtan tar så klart över ganska ofta.
*

Julgodis för gravida med magbesvär.

Gjorde precis klart 2 olika sorter julgodis.

"pulvriserad ingefära" Och "pulvriserad ingefära med kanel"

Annorlunda, starkt och fräscht.
Enligt mig är den med Kanel MYCKET godare (men det är väl en smaksak).

Dessa är även MYCKET BRA för oss GRAVIDA som mår illa, har kräkningar, halsbränna eller sura uppstötningar Men vi ska inte äta för mycket (som med allt annat). Även bra för matsmältningen vilket kanske kan vara bra juletider (det gäller ju så klart icke-gravida också)

Ingefära
Socker

(eller Ingefära, Socker & Kanel)

Här färdig med kanel:


Man börjar med att skala och skära upp ingefäran som pommes frites,
Lägger dem i en kastrull och fyller upp med vatten några centimeter över ingefäran.
Kokar dem under lock i 1 timme.
Häll bort vattnet MEN spara det!
Häll på lika mycket socker som det är ingefära (i vikt) Och två-tre matskedar av vattnet. har du gjort en väldigt stor sats så kan du ta nån matsked av vattnet extra. (och kanel efter tycke (våga ta i lite ) ).
Koka försiktigt under omrörning, så att det inte bränner fast, till sockret blir klumpigt (icke flytande).

Häll allt på en plåt med bakplåtspapper på. På bakplåtspappret ska det vara socker så att det inte kletar fast. Ta isär ingefäran från varandra och låt dem stelna.

Klart.


*

Hurtbulle

Igår hände det grejer här i läggan. Jag fick för mig att jag skulle slita ut ALLT från förådet, städa rensa och "bygga om" så att det skulle bli ordning. EN GÅNG FÖR ALLA. När jag hade börjat med det så kunde jag inte sluta vi skruvade ihop spjälsängen, "bygde om" i våra garderober, kastade skräp i massor, gick med med grejer till föråden, städade och fixade vår nya hörnlampa. På kvällen när vi gav oss värkte mina fötter betydligt mer än vanligt och jag kunde känna en början till träningsvärk.

Vi höll alltså på hela djävla dagen och träningsvärken idag är ett faktum om jag säger så.

Idag har jag varit till boden och fixat en julklapp (så nu är 3 st klara), efter det har jag bara hunnit laga lunch och käkat. Det blev omelett.

Som vanligt så har jag inte fått särskillt mycket sömn, det blev bara en timmes sömn i natt innan jag vaknade och behövde gå på toa, det var nämligen svårt att somna. Sen låg jag vaken i 4.5 timmar och fick jag somna om vid halv sju och sov då till klockan 9. Usch vad jag börjar bli trött på det här.

Fanny skulle komma idag runt 15-tiden så skulle vi gå igenom ayurveda-konsultationen, men vi får se om jag kan hålla mig vaken och allert. Det perfekta skulle ju vara om jag kunde somna innan dess och få mig en powernap, men som jag har märkt så är det svårt att bestämma över sånt.

Nu ingefärste mot den förbannade halsbvrännan. MUMS!


*

Jul?

Jag är lika dålig som vanligt på att styra jul med mig själv.
Inget julpynt. INGET. Vi har en ljusstake, dock är den i ett skåp och lyser med sin frånvaro. Inegnting är rött i lägenheten, förutom några detaljer på våran väggklocka. Och det räknas nog knappast som julpynt.

MEN jag har faktiskt bakat julgodis idag, inget sånt traditionellt med "julkryddor" Nä min gamla goding "chokladpraliner med lakritssmak" Sen gjorde jag även "chokladpraliner med polkagrissmak" (2 olika varianter) Men som ni hör så är det inget vidar "jul" över dem.

Ingen klapp är köpt och ingen aning har jag heller om vad jag ska köpa. Robin påpekade lite fint idag att det bara är 12 dagar kvar nu.. och min panik ökade ungefär 100% Jag ska ju nämligen hinna skicka ner ett paket till Gbg så min bror hinner få det till jul... var det tänkt.

Jajja. Jag ska försöka kasta upp den där ljusstaken nån gång innan jul och förhoppningsvis kommer jag på något bra att köpa till mina kära släktingar också.

Något jag dock är bra på nu juletider, det är att dricka julmust. Kanske skulle jag börja dricka mer glögg också så kanske den där julstämningen med belysning och klappar skulle bli mer aktuellt? Värt ett försök.*

200

Inlägg 200. Shit alltså!In fin liten film på det då, Också känner vi kärleken. :)*

På ingång i vecka 37

1 vecka kvar till Grodan är färdigbakad sen är det mest finputsning och möjligen lite separationsångest kvar :)
(Låter ju som en enkle match men jag kommer väl gå från valross till flodhäst på den tiden(?) haha)
Jag är alltså i vecka 37.

Vecka 8 (och jag tyckte att jag hade fått helt stor "kula" på nedermagen HAHAHA!!!)


Vecka 36 Inte så smickrande men...
Btw så har jag typ rivmärken på alla mina magbilder. Kliar mig omedvetet.

*

Olika åsikter förgyller ens tillvaro :D

Igår var det en sån där "jätte-gravid-dag" -Förvärkar, hjärtklappning och hjärtflimmer HELA  tiden. Jobbigt som tusan, men jag hade i alla fall roligt.
Först på morgonen var vi hos bm och kollade allt. Fick dock ta ett blodprov pga hjärtflimmrerna jag har hela tiden, det kan tydligen ha med ämnesomsättningen att göra (?) men det gick bra trots tillfällig ångest. Då får vi se sen vad provsvaren säger.

Sen drog Jag, Robin, Patrik och Elin upp till IKEA för att shoppa lite och i bilen hamnade vi i en diskussion om träning....
Patrik tyckte att en halvtimmes träning i spåret (skidor) på maxpuls ger mer konditionsmässigt än en hel dag med skidorna på isen där pulsen ligger på kanske 40-65% av maxpulsen (vilket jag och Elin hävdade var bättre för konditionen och träningen och fettförbränningen).

Envisa som vi alla är (och vill ha rätt.. haha) så gav sig ingen. Så vi fick helt enkelt bestämma oss för att lägga ner så att vi nte börjar bråka och bestämde att vi skulle skicka ett sms till 118118 och fråga vad de ansåg om vårat problem.

"Om elin är ute och söndagsåker en hel dag och patrik poweråker i ett spår i en halvtimma vem får då bäst kontition?"

Svaret kom och alla blev tysta av spänning

"Hej, vi tror att Elin får bäst kondition eftersom hon tränar lugnt över en längre period. Tränar man hårt under en kortare period bygger man mer muskler eller "formtoppar". För en långsiktig träning tjänar man mer på långa lugna pass. /hälsningar 118118 SMS"

Vilken vinst! Jag och elin gjorde high five

Men patrik sa. Understryk att de sa "vi tror.."


Det var en mycket trevlig dag :D*

Frågelista....

En sån där lista.1) Vad var det senaste du stoppade i munnen?
- Vatten

2) I ditt senaste sms står det?
- "Okej, jag ska kolla upp det där :)"

3) Vilken är den senaste låten du lyssnade på?
- Don't Stop Believin' Journey (Cover) Nick Pitera

4) Om du verkligen hatade någon och fick välja deras begravningsmusik, vad skulle det vara?
- Skulle aldrig göra det.

5) Var är din pojkvänv/lickvänfv just nu?
- brevid mig och sover.


6) Välj ett ärr på din kropp?
- Välja till vad? Snyggast, fulast, roligaste historian bakom, tråkigaste historian bakom?

7) Vilka är dina favoritfärger?
-Grönt

8) Vem är din mest religiösa vän?
- Vet ej.. Jag själv kanske?

9) Vilka i ditt liv litar du på?
- De som gör sig förtjänt av det.

10) Om du skulle byta namn, vad skulle du heta?
-Har bytt. Efternamnet till Ranweg. (släktnamn)

11) Vad skulle du göra om någon sa till dig att du var den vackraste människan i världen, och att denne skulle kunna göra vad som helst bara för att få vakna upp bredvid dig varje morgon?
-Beror väl vem som säger det?!

12) Hur ofta svär du?
-Önskar jag kunde svara "aldrig" men det är nog snarare tvärt om!

13) Litar du på alla dina vänner?
-Nä, men mina nära vänner.

14) Skulle du kunna flytta till ett annat land för kärleken?
- Beror väl på för hur länge och vilket land det är.

15) Tror du att allt som händer har en anledning?
-Nä, inte allt, men mycket. Jag tror att man kan finna något bra i alla som händer.

16) Säg några saker du INTE tolererar i ett förhållande?
-Oj, skulle kunna rabbla upp i timmar efter allt jag lärt mig från furr. Men otrohet, våld, oärlighet och självupptagenhet, respektlöshet är väl de största..

17) Vem av dina vänner tror du skulle passa bäst som prostituerad?
-Eh?.. Jag förstår inte vilka bra egenskaper man värdesätter i den branchen?

18) Vilka egenskaper hos det motsatta könet tycker du är viktigast?
- Ärlighet och uppriktighet, omtänksamhet, rätt typ av självförtroende.. som med alla människor.

19) Har du något mål du skulle vilja uppfylla inom den närmsta famtiden?
- Mycket. Bli färdig utbildad, få klart min tattoo, föda barn, komma in i mamma rollen, gå ner i vikt efter förlossningen....

20) Om du vaknade upp efter en längre koma, vem skulle du ringa?
-Mor Eller Robin

21) Tror du att du skulle bli en bra förälder?
-Ja det hoppas jag verkligen, annars kommer jag gå i bitar.

22) Vart togs din profilbild?
- I sovrummet när jag bodde i 2an

23) Ärligt, vad tänker du på just nu?
- Vad jag har i blodvärde.

24) Vem känner dig bäst?
-Jag, i egen person. förutom mig.. vet inte.. mamma, robin eller nån polare.

25) Vad är helgens planer?
- Ingen aning. så långt har inte hunnit tänka

26) Vad har du på dig just nu?
- Ett täcke och en dator

27) Har du någonsin slagit ett träd?
- Inte vad jag har laggt på minnet. Vet inte varför jag skulle göra det?

28) Har du någonsin smygit ut ur huset?
-När jag var ung jaa!

29) Aldrig sova eller aldrig äta?
- Omöjligt att svara på, de är ju de två bästa sakerna som finns!!!

30) Är du en morgonmänniska eller kvällsmänniska?
- Periodare!! Men nu för tiden mest morgonmänniska om vi nu ska uttrycka det så.

31) Finns du där för dina vänner?
-Ja. Alltid. Det hoppas jag att de vet!

32) Gillar du att umgås med andra människor?
-Ja.. jag är ett litet flockdjur inerst inne tror jag.

33) Har du lätt att förlåta andra?
-För lätt tyvärr, men jag ska bättra mig på den grejen.. less på att bli sårad.

34) Skulle du någonsin dela pojkvän/flickvän med din bästa vän?
-Eh, nä (!).. men strul har man ju delat nångång i allt för unga och onyktra dar...

35) Har du tappat nån dina vänner nyligen?
-Tyvärr så tycks det dö någon vartannat år..

36) Pratar du med någon under tiden du fyller i denna quiz?
- Nä, NORMALA människor sover den här tiden

37) Finns det någon du bör reda ut saker med?
-Inte vad jag kan komma på

38) Kommer någon ringa dig ikväll?
- Ja det utgår jag ifrån.

39) Vill du ha ett förhållande just nu?
-Jag har ju redan ett.

40) vad ska du göra nu när du svarat på alla frågor?
- Göra ett till försök att ragga hem John Blund igen


Shit va trista frågor.. sorry för det. Men jag har fan ingenting att göra!


*

Nej tack till burka och niqab på dagis

(och skola..osv)

Dagens Kalla Fakta handlade om den unga kvinnan Alia Khalifa, som valt att följa sin tro och använda burka och vill jobba på förskola. Hon kämpar för "rätten att få dölja sitt ansikte" och har anmält skolan hon gick på till diskrimineringsombudsmannen för att få rätt.

Nej tack! Säger jag.
Barn behöver få se ansiktsutryck och kroppsspråk. (även vi vuxna)
Man behöver ha oömma kläder som är bekväma och enkla när man jobbar på dagis -det är inte burka, tvärtom!
Hur ska en kvinna med burka kunna hjälpa ett barn med hörselnedsättning som läser i ansiktet?

Listan kan göras lååång.Och endel ser man inte ens ögonen på. (kanske mindra vanliga i sverige)


Själv tycker hon att hon har rätt att ha på sig vad hon vill.
Enligt mig har man den rätten på sin "fritid" men när det gäller jobb så får man följa klädkoder.
Jag kan tex inte komma och säga som kock att att jag måste få ha mina smycken på mig för att det min religion säger det.

Religion är helt enkelt någonting som man får sysla med själv, det hör inte hemma på arbetsplatsen.*

Grodan på film :)

Lyckas äntligen få lilla grodan på film :) Annars har den "stannat upp" så fort jag har tryckt på "rec" men inte denna gång. Detta var idag liggandes i soffan vecka 36 (35+3)


Ska slänga in nån bild snart igen men jag ids inte nu.


*

Fy fan

Det skär i hela mig

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6221159.ab


*

Upplistat om mig

Namn:
Liv

Ålder:
25

Stjärntecken:
Lejon

Boende:
Bostadsrätt Luleå
Förhoppningsvis hus om något år

Civilstatus:
Sambo

Sexuell läggning:
Bisexuell

Utbildning:
Under utbildning till hälsovägledare/friskvårdsterapeut

Träningsform:
Yoga
Styrketräning
Promenader lite då och då

Intressen:
Hälsa
Musik
Psykologi

Tattuering:
Ja

Älskar:
Människor som brinner för något
Människor som kämpar och når sina mål
Djur & Natur
Att vi är så olika
Galna diskussioner
Att resa - att se och uppleva det som inte vardagen kan erbjuda
Sitt-duscha
Att vara gravid

Avskyr:
Lathet
Löften som inte hålls
Onödig egoism
Förbittrade människor (det är stor skillnad på att vara tillfälligt bitter)
Slöseri

Tror på:
Spöken och andra "konstiga" saker
Att människan i grund och botten är god
Possitivitet

Tror inte på:
Bortförklaringar

Handikapp:
Dyslexi
Dåligt minne

Politik:
Grön

Kropp:
169 cm
Höggravid (en månad kvar till bf)
81 kg (uppgång 16 kg hittills)

Religiös åskådning:
Buddhist inspirerad

Presonligt:
Jag gillar inte Takida
Stör mig inte på Anna skipper
Är vegetarian men ogillar inte er som äter kött
Föredrar kvalitet framför kvantitet
Och jag är INTE rädd för kvinnan i apoliva reklamen

Motton:

"Alla är någons längtan"

"Att svettas och skratta varje dag, gör ett hälsosammare liv"

"Du bygger din egen framtid"

"Att vara rädd för att dö räcker inte som skäl att leva"


Ides inte skriva alla sånna vanliga saker som alla skriver.
Men det var lite om mig som du kanske redan viste.. eller så inte?


*

Trött

Jag hade velat ta en powernap, tyvärr hade jag behövt en mänsklig väckarklocka i sånt fall. Mina powernaps brukar nämligen kunna hålla i sig i 3 timmar. Och det skulle göra att min natt skulle bli helt fuckad.

Äh bara jag håller mig vaken till 18 så är det lugnt, sen kan Robin se till att jag inte somnar.
SÅ. Jag får väl dra igång med lite Yoga nu då för att få tiden att gå, det blev ju ingen yoga i morse. Sen en dusch på det. Yeah!

En skön låt bara först då.
*

Precious


Såg föresten en helt underbart bra film här om dagen "Precious".
Detta är lätt den bästa filmen jag sett på länge. Trots att den är så fruktansvärt hämsk, så finns det en sån stark känsla av hopp. Otroligt bra!

Se den!


*

Onsdag

Natten till idag var en sån där hämsk natt så jag är helt slut. Boostar mig själv med diverse godis jag hittade i skafferiet och julmust, för tar jag en powernap så kan jag ju räkna med att den hämska natten upprepas.

Idag har jag inte gjort så mycket. Haft låånga samtal med Mor och med Gudmor sen lite enkel träning med Elin i träningsrummet.

Har kollat upp lite vad som kan hjälpa en kär vän som har drabbats av sjukdommen alopecia, och jag ska strax skicka iväg ett mail. För jag tror helt fullt att det kan hjälpa. Läkarna har inte alltid rätt! De säger nämligen att man inte kan göra någonting, men det är enligt mig ren bull shit!

I morgon blir det Date med Loella och Annelie. Det ska bli fint, evigheter sen jag träffade Loella så jag längtar!

Nu börjar det väl bli dags att tänka på vad man ska göra till middag?
Som vanligt så har jag ingen aning, men jag funderar på att rosta rödbeta i ugnen i alla fall, det är ju så himmla gått (och nyttigt) och sen gäller det bara att komma på något att äta till.. Typ sallad och en quornbit?

Och idag går jag in i vecka 36. galet!

*

Julkalendern har börjat!


Idag får man öppna första luckan passa på att göra det i den
Bästa julkalendern


*

Igår

Alla dagar skulle vara som gårdagen. Åkte in till stan vid halv 12 för att möta upp Tom på stan och fika. Efter det så halkade jag iväg till kiropraktorn 13.20 och fick tillknäckt nacke, rygg och bäcken (UNDERBART!). Sen blev det häng med Elin och efter ett tag med Patrik som opererat armen. Stackarn.

Jag var hemma vid 19 tiden och det kändes som att hela dagen bara hade rusat iväg. Fler sånna dagar tack.

Det är så många männsikor i min närhet som är ledsna eller mår dåligt just nu. Och jag hoppas bara att det blir bättre snart. Mitt hjärta finns med er.


*

RSS 2.0