Nu är jag igång igen

Idag har jag renoverat igen. Började fixa runt 11.00 och kom hem från lägenheten nu runt 17.30. Sitter nu och ska äta mat och ta det lugnt en liten stund, sen ska jag tillbaka för att fortsätta. Ska bland annat måla taket i vardagsrummet. Jag har nu köpt ny takfärg för jag ids fan inte måla 5 lager för att det ska se HYFSAT bra ut.. nä jag vill måla 1-2 lager och då ska det se bra ut!

Sen i morgon
så ska jag börja med tapetseringen. Tyvärr så får jag inte de ena tapeterna föräns på torsdag så det får jag ta då, men det finns ju hur som hälst mycket annat småfix jag kan göra.. Det verkar ju aldrig ta slut!
Nåväl, vi kommer nog vara djävligt nöjda när det såväl är klart.

Köpte boken "den hemlige kocken" och jag har börjat läsa i den. Nog viste jag mycket.. men inte så här mycket... Jag rekomenderar den till alla !!!



Sen vill jag ju inte verka tjatig. Men alla ni som fortfarande inte läst "The secret" Borde göra det. Och snälla.. se bort från det amerikaniserade och se bara grundtanken...


Den finns även som "dokumentärfilm" här har ni ett smakprov.



Nu ska jag koka mig lite örtte. Möjligen slö-plugga lite medans jag kopplar av?



*

Wii

Det blir wii-spel resten av kvällen. Ska iväg på coop oxå o köpa mig en 3.5a :)

Ska värma upp lite med movits! först bara..


Oj oj, det bara sprätter i kroppen på mig. Får hålla mig från att dansa på vägen till coop :)

*

60-tals musik och ölsug

Sitter här själv i mörkret och lyssnar på min 60-tals samling och längtar efter öl. Det var längesen jag drack öl nu. Jag kan dock inte påstå att jag är nå sugen på att gå ut.. i så fall bara på något lugnare ställe. Perfekt hade det ju varit om Bar 1 fanns kvar. Då hade jag lätt lurat med mig någon till att spela biljard och dricka nån billig öl. Men va fan gör man när stans bästa krog klappar igen?

Skeeter Davis
 

The doors



Petula Clark

Blandad kompott med andra ord.

Lollo erbjöd sig att  bjuda på öl ikväll om jag ides ta mig en promenad eller en cyckeltur. Men det kändes lite som ett projekt att börja gå eller cyckla till Göteborg bara sådär en torsdags kväll. Men jag gissar på att jag skulle uppskatta den där ölen som fan när jag så väl var framme.. Hahaha!!

*

Riktig vinter

Nu har det varit riktig vinter i några veckor. många minusgrader och mycket snö. Trots att jag inte är särskilt förtjust i vintern så känns det ändå mycket bättre att ha en sådan vinter än en som förra året då det i stort sätt bara var slask och termometern gick mellen pluss och minus hela tiden.
Det är ju i alla fall vacker ute nu, och kylan känner man inte av så mycket när det inte blåser.


Vad gör man då en dag som denna. Jobbar gör jag bara mellan 15.00 och 20.00 så jag har ju hela dagen p åmig nu att hitta på något.
Någon med förslag?

Kanske bara drar på mig myskläder och pysslar lite?

By the way så har jag nu fått sålt min lägenhet. Men kvinnan som ska flytta in ville skriva kontrakt på 1/4 så vi har fortfarande lite tid på oss att renovera den nya :) Mamma surrade om att de skulle passa på att hjälpa oss med badrummet :) Låter ju bra!


*

Vinnaren är....

Rätt svar var Takfläkten och vinnaren är: Malla!

GRATTIS!

Nu fortsätter det på hennes sida. där ----> Malin

*

Ledtråd

Det verkade vara dåligt beskrivet från min sida...
Men en ledtråd är ju att den hänger i taket.

*

Lek.. Är ni med?!

Jag vann på gissningsleken på Malins blogg så nu är det min tur att vara lekledare tills någon annan gissar rätt på min.

Det går till på detta vis.
Det går ut på att jag väljer ett rum i min lägenhet, och i det rummet ska jag välja en sak (en sak som alla vet vad det är förnågonting) men jag får inte säga vad det är för någonting utan bara beskriva runt om kring den saken, hur den ser ut osv. Den som gissar rätt får i sin ordning beskriva något i dennas hem. Jag talar om vad det rätta svaret är och länkar till dennas blogg.

Alla med?

Då kör vi.

Okej, Jag befinner mig i vardagsrummet. Den här saken har "fyra armar och en pungkula". Det finns olika modeller av den här men just min är gjord av plåt, trä och "pungkulan" av glas. Det hänger våt "trådar" på varsin sida av "pungkulan" som reglerar effekten av den här saken.

låter det konstigt?
Prova gissa... du kan ha rätt :)

*

Tabu

I can´t fly

Skön låt det där

Det finns ett ämne som är mer tillåtet för kvinnor än för män. Sexleksaker.
Om en kille använder sexleksaker så är han oftast pervers, men det gäller sällan kvinnor. Sexleksaker är mycket mer accepterat för kvinnor än för män. Så därför tänkte jag visa en rolig sexleksak som är (främst) gjord för killar.


Det ser ut som en stor ficklampa, Sen när man skruvar bort "locket" så finns där en fejkmus :) Det finns även olika varianter.. Mus, mun och nummer 2 :) hahah!! Snygg beskrivning där.
Well, ni fattar.

Jag tycker i alla fall att det är en asskön grej, och jag tycker att det är en lika bra grej som dildosarna för kvinnor :)
Mycket njutning killar!!

*

Filmtips


Jag och Robin såg Patrik 1.5 igår. Den var jätte bra.. Inte för någon speciell anledning utan bara för att det var en sånn där film som man blir glad av och mår bra av att se.


Annars så sitter jag bara & dricker kaffe nu, ska städa undan lite (visning idag igen) Sen klockan 15.00 så börjar jag jobba. Det ska bli kul att göra något.
Ska även försöka ringa banken nu idag innan jobbet och kolla hur det går för våra renoveringspengar.. jag börjar få det torrt på kontot, och vi vill ju inte gärna avbryta nu.

Godmorgon!

*

Lite renoveringsbiler


I hallen var det beshmålat (eller hur fan det stavas). Ytterdörren hade vi redan fixat.




Så, Vi målade taket och väggarna och listerna vita. Använde sämsta färgen vi kunde hitta tror jag, så vi var tvugna att måla varv på varv på varv!!! ALDRIG mer billg färg säger jag. Men men, tillslut blev det fint. Fixad även Toalettdörren med likadan plastfilm och köpte nytt dörrhandtag.




I köket var det ljusgråaväggar upptill, omålade lister, en fet planka i taket som tvunget skulle bort som resulterade i att vi var tvungen att fetspackla, slipa och måla i taket. spacklade och målade vitt runt fönstret och väggarna upptill blev vita.


Fetspackel i taket.. sen slipa, sen måla 3 varv! (jävla skitfärg)




Smålisterna runt siskbänken blev svarta. (inga skakhänder här inte!) Den här bilden togs när det bara var målat ett varv, nu är det målat två så det ser bättre ut än på bilden :) Men typ samma...

I sovrummet var det målat lila på kortväggarna och vitmålat på långväggarna. Det var stora hål där listerna hade suttit så det spacklade vi igen och ska köpa nya lister.


Nu har vi spacklat och slipat överallt, målat vitt runt fönstrerna, Tapetserat vitt på alla väggar utom en av långväggarna som vi tapetserade grå-svart mönstertapet (liiiite stolt att jag fixade det). Så nu är det bara literna kvar.


Kaffepauser och mat måste man oxå få i sig ibland. (så här såg det faktiskt ut där robin satt) haha.


min gammla kaffebryggare kom till användning (nu vet jag varför jag sparade den)


Några fler bilder har jag inte hunnit ta, men här har ni ju ett smakprov. Nu ska jag dricka upp kaffet och sen bege mig till lägenheten... Robins bror och mor ville komma och se hur vi har fått det än så länge. Sen blir det väl middag antar jag.

Slutligen Dagens Låt: Billy Talent - River Below


*

Framåt



Nu har det i alla fall gått lite framåt i lägenheten. Mamma och Thor kom igår på dagen och hjäpte till i några timmar, sen kom robin hem runt 17.30 tiden och då gjorde vi klart i sovrummet (utom listerna) sen bjöd jag robin på  allahjärtansdagmiddag sen gick vi faktiskt och la oss runt 21.00 i sängen o sov.

Så nu sitter man här och har ingen att hänga med, för alla är bakis. Illa, för tråkigt som fan är det att bara sitta själv o stirra in i väggen.

Jag ska iof gå till lägenheten och städa upp litegrann, men det tar ju inte flera timmar.. går väl på max en halvtimma.
Nåväl. Jag ska hur som hälst äta upp min knäckebrömacka och dricka upp mitt kaffe innnan någonting alls händer. Kanske glider in på tv4 hemsida oxå o kollar på nyheter. Då känns det ju faktiskt som att det fortfarande är morgon :)

*

Winnerbäck till kaffet.

Då har jag fixat adressändring, och sitter nu med kalla fötter under en filt och dricker kaffe och lyssnar på winnerbäcklåtar och lite annat smått och gott.
Den är skön!



Det går låååångsamt framåt i lägenheten, men efter helgen så borde vi i alla fall hunnit med endel. Mamma kommer och hjälper mig på lördag någon timma och jag ska dit nu och fortsätta med lite småpyssel.  Vi får se hur mycket vi hinner nästa vecka, Jag jobbar varje dag utom torsdag så vi får se. Sen blir det i alla fall inflyttning. Min lägenhet måste ju vara tom och städad till den 1/3 och flyttning och städning och alltsom hör där till går ju inte på en dag.. *pust*

Time to say godbye - Sara Brightman & Andrea Bocelli
(lägg märke till att Andrea bocelli är blind och Sara Brightman ser typ kär ut, en mycket fin opera!)

*

violknattar och hassan

Violknattar Det är vad godisen heter som jag blivit besatt av.


Till det, en dag som denna, så lyssnar jag på hassan. ÜNTERBART!



*

ElMayra

Sådärja, då har min lilla snutta steriliserats.

Det var en rädd och liten katt som kom till gammelstads djursjukhus igår morse. Stackarn var så rädd att hon både dreglade och darrade. Det var inte alls nå kul att lämna henne där när hon var så rädd. Men allt gick som väntat och nu är hon hemma igen med tratt på huvudet så hon inte ska kunna tvätta sig i såret.

Jag måste erkänna att det just nu är lite komplicerat med katterna. Cleopatra tycker nämligen inte alls att det är nå roligt att ElMayra har en konstig tratt på huvudet och välter ner och springen in i saker hela tiden. Så hon håller sig på avstånd och är mycket rädd för henne och hennes uppförande.
Veterinären sa det oxå igår, att jag måste hålla dem lite isär så det inte blir bråk eller för mycket kärlek... ElMayra får ju inte få såret tvättat av Cleo heller. Så vad göra?

Nyopererad

Min lilla tuss :)



(ID-märkt och vaccinerad är hon oxå)

*

Fattigt i kylen och i orden

Idag är det fattigt i min kyl, ska åka o handla på en stund. Ska bara äta min middag först.

Det har även varit (är) lite fattigt på skrivfronten, såee... Jag ska åka och handla, fixa i läggan och sen ta lite bilder o smälla upp här så får ni se hur det ser ut och vad i har gjort.

Well här har ni Israel Kamakawiwo Ole 



*

musik

Obadiah Parker - Hey Ya Cover


The kooks


OneRepublic "Apologize" Cover Contest Winner



*


Livan vs livet

Det är lite som att jag är med i en tävling. Vem ska leka med vem? Det verkar som att livet har övertaget och jag vet inte riktigt vilka reglerna är. Eller finns det alls några regler?
För att styra upp ett lagom kul regelverk så skulle jag vara tvungen att få vara Gud i en vecka, men jag gissar dessvärre på att jag skulle göra mer katastrof än succé, jag saknar nämligen helt det där med tur och ordningen ska vi nog inte ens gå in på. Av någon märklig anledning så känns allt nu mera som en kamp, en kamp för att få saker att fungera. Varenda pusselbit kärvar och ibland blir jag rädd för att glöden ska släckas.

Visst har jag kul och ser fram emot saker mellan varven men när allt hela tiden är trögflytande och inte går som rinnande vatten så tappas jag allt mer på energi. Men jag försöker hålla humöret uppe och försöker verkligen tänka att det kommer att bli bättre och lättare. En dag efter allt kämpande kanske man bara vaknar upp och allt är plötsligt mycket bättre?

Som vanligt så önskar jag att jag hade 30 timmar perr dygn och att jag därav sov runt 8-10 timmar på natten.

Nåväl, nu ska jag gå till lägenheten och fortsätta där. Försöka blli på bättre humör och möjligen träna lite.

*

Städa, städa varje.. dag?

Helt sjukt hur fort det blir stökigt när en till flyttar in. Jag som har varit van med att bara hålla undan efter mig själv, och det har varit nog mycket, nu är vi plötsligt 2 i den här lilla läggan. Idag Fetstädar jag för det ska nämligen vara visning igen.. men jag har verkligen försökt att gå runt och småstäda varje dag sen förra visningen.. Det ger ju ta mig fan ingenting!!! Jag tror banne mig att jag ska styra upp nått jävla städschema eller nå.. hahah!!

Ska traska över till lägenheten sen runt 16.30 för det är nämligen då visningen är. Fram till dess är det ju bara att försöka få det så fint som möjligt. Köpa lite färsk frukt och ha på bordet?

Igår hann vi med mycket i lägenheten. När Robin kom hem åkte vi till storheden för att köpa lite prylar som vi behövde.. sen började vi. Först rengöra tak, lister och väggar i kök och hall, och sen måla. Så nu blir det andra varvet idag. Det går frammåt nu i alla fall.

När det gäller veterinären så funderar jag fan på att åka dit för att få surra med dem.. Det går ju inte att nå dem, eller är det bara jag som har otur?
Hur gör ni andra?

Nä, nu ska jag dricka kaffe, sen fortsätta med min Ninjastädning!


*

Allt känns så trögt

Sitter och försöker få någonting gjort, men allt går verkligen assegt!
Veterinären svarar ALDRIG. Det är ju ta mig fan omöjligt att få tag i en person att tala med.
Golvsliparen är inte mycket bättre, han svarar inte heller.

Jag antar att det bara är att traska över till lägenheten och skruva ut skruvar, ta bort gammla gardinupphängare (ni vet de fula vita som sitter som fan själv i väggen), skruva bort krokar och skit rån taken och spackla i alla rum.. möjligen kan jag även göra om diskbänken och den andra bänken i köket som vi ska ha i svart trä (sånn plastfilm). Sen är det väl bara att vänta på att Robin kommer hem från jobbet så jag får tillgång till bilen och kan åka o köpa min kamera och olika tapeter och färg och även ett nytt handtag till badrumsdörren.

Segt som fan att vara där själv utan musik eller någonting som låter i bakgrunden, men va fan... Jag orkar inte sitta här och inte göra någonting. Så, det är ju bara att slå en pling på mobilen om ni känner för att surra lite eller möjligen komma förbi på en kaffe :)

*

Sådärja

Då sitter jag här med en stor kopp kaffe och försöker vakna till liv. Somnade väl runt 1.00 i natt och det känns som att jag klivit upp före fan, men klockan var bara 08.35 när jag lämnade sängen.. Well, ibland är man väl morgontrött.

Klockan 10.00 ska vi infinna oss på banken och äntligen blir kontraktet skrivet! Så idag så äger vi lägenheten på riktigt!!
Då ska jag in till stan idag och få Pantsättningspappret underskrivet av snubben på Riksbyggen så har vi även lite extra kulor till renovering sen.

För er som har följt min blogg (och den förra) och hört på musiken jag lägger in så är väl detta ingen nyhet. Men här kommer den igen.

Frank Bell



Enjoy the day!

*

Första dagen att renovera

I dag har vi börjat renover i lägenheten. Vi började med sovrummet, ta bort lister, sätta väggfix (eller vad fan det hette), skruva bort alla befintliga skruvar och skitgrejer och spackla.. nu får det torka över natten och i morgon fortsätter vi.

Vi klädde även om ytter dörren med en plastfilm som ser ut som svart trä. Det  blev assnyggt, Vi ska göra samma med toa dörren eftersom den oxå är i hallen (så det blir enhetligt). Här har ni en bild på den, lite dålig men va fan.. :D



Väggarna vlir vita sen.

Nu är jag astrött, sov bara 2 timmar natten till idag, så nu ska jag nog bara ta en dusch och hoppa i säng.. sova och kliva upp tidigt i morgon med.


*

Tur man har Malin

Följ min blogg med bloglovin


Det var så jag skulle göra :) Hahah, tur man har Malla som kan hjälpa en.
Men nu ska det väl vara rätt?


Give me a smile

Hehe Lite arg?


*

Olika besvär

Jahapp, då kan man inte sova heller. Mina ögon svider och i min mun smakar det blod.. jag antar att det har att göra med att jag blöder lite näsblod.. igen. Jag som hade tänkt kliva upp tidigt idag och försöka ta mig en prommis och sånna saker. vi får se hur det blir med det.

Natten till fredagen låg jag på akuten vilket  var sjukt tråkigt. Läkarna hade hittat något litet hjärtfel på mig som de ville undersöka vidare de misstänkte att det kunde vara det som var orsaken till att jag är yr och svimmar hela tiden. Men det visade ingenting på EKG-maskinen under hela natten som jag låg där så vid 12 tiden på fredagen blev jag utskriven.

De tog hur mycket prover som hälst men alla värden visade bra (lever, galla, njurar, blod, hormoner, ögon.. ba bla bla...), Jag fick även göra 1000 olika tester för att kolla nervsystemet. Det enda de hittade var att jag hade äggviteämnen i urinen, vilket man inte ska ha, det tyder på att det är något som är galet. Nu är jag hursomhälst sjukskriven i 2 veckor och jag ska få hem någon EKG- apparat som jag ska ha på mig i en vecka i streck så de kan se om det visar något konstigt när jag lever som vanligt och inte bara ligger i en säng.

Det konstigase av allt var att det inte kollade upp knölen som jag har i magen. Men läkaren på örnäsets vårdcentral sa åt mig att komma tillbaka om de inte kollade upp den, för hon tyckte att det var viktigt att kolla upp eftersom jag har haft den i en månad.

Det är ingevidare kul att vara sjukskriven, jag känner mig redan rastlös och har brist på fantsi. Vad gör man om dagarna när man inte jobbar.. samma sak hela tiden. Allt blir som så enformigt.

Jag antar att det får bli en trött dag i dag för mig, för just nu känns det ju som för sent för att gå o lägga sig.. det är väl lika att hålla ut hela jävla dagen och gå o lägga sig astidigt i kväll eller nå?

Min ena kisse löper nu också, antingen så går hon runt o skriker eller så ligger hon deckad någonstans eller så beter hon sig så här:

Myser med allt till tusen.

Funderar lite på vad fan jag ska ta mig till när jag slutar skriva här.
Klockan är ju bara 05.10 så det finns inte särskillt mycket man kan hitta på. Risken att jag somnar runt 7 är väl ganska stor, speciellt eftersom Robin sover och mest troligt inte kommer kliva upp förens 11.00 då han ska iväg till jobbet.
Jajja, jag tillåter mig själv att somna, men jag MÅSTE ta mig upp senast 12 i så fall.. jag pallar inte av att sova bort dagarna och ha vänt dygn. Jag vill få tillbaka min gammla dygnsrytm då jag somnade mellan 22-01 och vaknade 07.00- 09.00 på morgonen och kunde sitta framför nyhetsmorgon och dricka kaffe och ta det lugnt. Det var tider det :)

Jajja, jag kan ju inte sitta här o skriva hela natten. Får väl slå på en film och hoppas på att jag antingen blir aspigg och kommer igång eller att jag somnar inom en halvtimma och vaknar 11.00 - pigg.

*

RSS 2.0