P-fest

P-fest igår. Heelt underbart var det att få träffa alla men tiden gick så himmla snabbt bara.
Knytkalas och massor av snack om både det ena och det andra. Alla är verkligen så himmla fina, och jag känner mig lyckligt lottad som har fått tillfälle att lära känna dom.

När jag kom hem strax efter ett så sa Robin "du luktar rök" och jag kände mig som en tjuvrökare när jag sa "jo, de andra rökte inne under fläkten" haha!! SJÄLVKLART så rökte jag inte, men jag blev faktiskt himmla förundrad över att man luktar rök när andra har rökt under fläkten.

Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att jag är bakis idag. Sitter nämligen fortfarande i morgonrock och är både täpt i näsan, har lätt huvudvärk och känner mig seg och sugen på allt möjligt... och TÖRSTIG!


Det blir kul nästa gång när jag kan vara med och partaja!


*

FEST

Idag är det fest med stort F och ingen kan vara mer nöjd än jag.

Partydänga! (man vill bara dansa dansa dansa)
*

Veckans Tips!

Hett tips till luleåbor!

Det är pågrund av ayurvedan som jag har mått så himmla bra under min graviditet. Halsbränna, illamående, Vattenansamling i kroppen, sendrag, trög mage... Allt det och mycket annat har jag genom enkla metoder kunnat bli av med med hjälp av kost, andningsövningar och olika yoga ställningar.
Att veta hur man kan hjälpa sig själv att må bättre som gravid eller inte är värt väldigt mycket i vardagen. Så har du/ni chans att gå på detta så gör det.

Den 5 och 6 december är det workshopdagar där man får ta del av både yogans och ayurvedans magi. Balanserande verktyg och helhetssyn på människan. Dagarna börjar och avslutas med ett yogapass där emellan får man lära mer om ayurveda, den indiska läkekonsten, och också själv ta reda på vilken av de tre energityperna Vata, Pitta och Kapha som dominerar just en själv. Kunskap som hjälper dig skapa balanserande och hälsofrämjande rutiner i din vardag. Ayurveda står för kunskap om livet och innebär att jobba med istället för mot kroppen och att se till samverkan mellan kropp och sinne.

Dag 1 - För alla Lördagen 5 December
Tid: 10.00-ca 16.00

Dag 2 - För gravida Söndagen 6 December
Tid: 10.00 - ca 16.00

Pris: 850:-/dag
Plats: Ayur-veda Hälsovägledning Stationsgatan 69 Luleå
Utrustning: Yogamatta/liggunderlag, filt och vattenflaska
Yoganivå: Nybörjare och även för dig som som yogat förut
Ledare: Yogan leds avv livsyogaläraren Lisa Clausén och ayur vedan undervisas av Maud Östling

Boka plats online www.timecenter.com/rayoflight Eller se länkar på hemsidan www.rayoflight.se

Tel: 070-5911714
Blogg: lisaclausen.blogspot.com*

Fredag natt

John blund är fan dålig på att hälsa på mig nu för tiden. Det är som att jag måste muta han för att få mig en dejt. Inte kul!

I Torsdags var vi på Robins morfars begravning Det var fint. Jag förstår varför de har orgel i kapel och kyrkor.. det är faktiskt väldigt mäkting med orgelspel, om det är rätt låt. En av morfars vänner var där och sa jätte fina saker. Bland annat sa han: ".. Unga människor kan dö, men gammla måste..".

Sen fick jag träffa Robins hela släkt på minnesstunden. Jag pratade inte med alla, men de som satt närmas.. MYCKET trevliga kvinnor! Man önskar väl bara att det var under roligare omständigheter. Men det var faktsikt väldigt trevligt.

Idag har jag i alla fall fått mig en Abhyanga-massage Det var helt underbart, och ungen i magen blev aldeles lugn där inne.. någon liten putt gjorde den någon gång men mestadels låg den och bara njöt. Istället för, som innan, leva om som en toka och kämpa för att komma åt alla onda punkter jag har.

Jag fick även träffa mina kära plugg-kamrater idag oxå.. Jag kunde ju inte vara med denna utbildnings gång och det känns verkligen jätte tråkigt, men jag fick i alla fall träffa dem och kramas med dem. Nästa år.. nästa år..

Förhoppningsvis får jag  många att träna på fram till dess.

I morgon är det den efterlängtade personalfestens dag :D ÅTERTRÄFF! Det ska bli så sjukt roligt! Jag ska ha med mig massor med gosaker jag kan dricka som alkoholfri öl, julmust och glögg.. för att vara på den säkra sidan :D*

Gamer

I natt fick jag sova 2.5 timmar från 2.30-5.00 TREVLIGT!
Nåväl, det är ju tur att man har polare som vänt på dygnet och då sitter vid datorn och fördriver tiden :)

By the way så såg jag filmen Gamer här om dagen. Den var riktigt cool, jag hade till och med velat att den var längre. Jag kan tänka mig att det hade varit en film som hade blivit ännu coolare på Bio.
Trailer


Jag drömde i natt att jag såg en kompis unge.. jätte märkligt för den är ju kvar i magen på henne. Det var en jätte söt flicka med blåa ögon :) Vi får väl se om det var en sanndröm.


*

Tack tack för det

Shit pomfrites!
Just nu känner jag mig så jävla misslyckad, men jag börjar från början istället.

Vaknade i morse av att tjockkatten ville bryta sig in i sovrummet som en annan tider, vilket hon givetvis inte lyckades med, men hon fick mig att vakna i alla fall... och jag kunde inte somna om så jag antar att det blir 1-0 till henne.

Skruvade ihop köksbordet (som nu är klart!!) och stälde det på plats.
Käkade frukost och gjorde mig sen i ordning. (kör ju med olika plattångar nu för tiden och allt)
Sen kom Ulrika på fika det var tokkul att se henne igen (som jag har saknat henne) + att jag fick en jätte fin bilbarnstol av henne. TACK ULRIKA!!
Fixade Sen lite plättar till sen lunch eller tidig middag
Sen la jag mig på soffan och tänkte efter ett tag att jag nog skulle ta mig en powernap....

Där står vi nu. Råkade vist powernapa i 3 timmar!!!
Helt jävla galet (hoppas min nattsömn inte är förstörd nu). Drömde för övrigt världens skummaste dröm oxå bland annat så handlade den om att det fanns en sjukt stor skateboard ramp vid lill-sjön dära vid kvantum/nsd och i sjön bodde en tämligen sur krokodil som var gul..

I alla fall så var jag och Matias (från lyxfällan) där och han körde mig på en skateboard vilt som fan, så det var som att åka en djävligt galen karusel.. flög fram och tillbaka.. Går som inte att beskriva. Och jag bara satt där höggravid och skrattade och litade på att han inte skulle råka döda mig.

Ja shit alltså.
Äh, dagen var fan fin ändå... Tack för den:)


*

smått och gott.

Idag är det dagen innan löning och jag längtar ovanligt mycket efter lönen. Eftersom jag köpte en dator den här månaden så tog pengarna slut ovanligt snabbt. I vanliga fall brukar jag kunna slänga in några tusen på sparkontot men inte denna månad. Men jag är nöjd, det var ett bra köp.

Det finns så himmla mycket att köpa och fixa.. smågrejor som man knappt tänker på och som ändå kostar väldigt mycket i längden.. som sånna "bröstmjölkskuddar" (Kommer inte ihåg vad dem heter nu), bröstvärmare, amningsbh, badbalja.. bla bla bla...

Jag skulle kunna räkna upp sånna smågrejor i evigheter känns det som. Och man vill ju inte ha hela kalaset på en gång, så det gäller att köpa lite eftersom. Det är dyrt att vänta barn, trots att man försöker göra det billigt.

Annars så gör jag inte så mycket idag. Jag har tagit det mest lugnt och suttit och lipat framför extrem home makeover.. haha.

Igår var det sista Psykoprofylax kursen och det känns faktiskt lite sorgligt. Det har varit så kul att träffa andra och surra och få lära sig om hur vissa saker fungerar osv. Men nu är det hård träning som gäller, jag har ju bestämt mig för att få en bra förlossning. Och jag tycker att det går ganska bra hittills. Varje gång jag får en förvärk så fokuserar jag på andning och avslappning... så det börjar komma av sig själv. Jag längtar.


*

Veckans Tips!

Man får mixtra och trixa
Jag har saknat att sova på rygg så mycket och när det tillslut inte gick att ligga på något sätt alls och kunna få lite sömn så satte jag och R igång att bygga med kuddar. Jag har nu sovit med 6 kuddar under ryggen-nacken-huvudet i 2 nätter och faktsikt så har jag kunnat sova mycket bättre. När det lutar uppåt så får jag inte alls lika svårt att andas och min rygg gillar det!

Så jag hoppas för allt i världen att det ska fortsätta på det sättet :)

Så Veckans tips är att mixtra och trixa, det finns oftast en lösning på allt om man bara är berätt att kämpa lite.

Annars så viker jag tvätt för fulla muggar. Ska dammsuga lite eftersom jag inte hann det igår sen blir det väl middag och sånna prylar.

*

Tur man slipper leva som Paris Hilton

Det slog mig just att om jag hade varit Paris Hilton så hade jag nog avslutat samtalet med Paulina igår med "Love You Bitch" sen hade jag nog mest troligt fått FET-ÅNGEST för man kan ju bara ha en bästa vän... Och vem fan väljer man då?

Då hade jag varit tvungen att bjuda hem alla mina bästa vänner så att de fick laga mat till mig och shoppa pressenter till mig och ordna fest för mig mm.. där efter så hade jag nog kanske vetat vem jag skulle välja.
(Helt absurt!?)

Tur man inte är Paris Hilton så man kan ha fler än en bästa vän.


Annars så har jag klippt mig idag. Och hämtat ut miin dator som jag köppt till mig själv :)
Det ni. Den som spar hon har :D (vägra ta kredit)*

En gång för länge länge sen....

Det är nog bara att konstatera att mina bra nätter är över. Inte för att jag sovit en hel natt någonsin under graviditeten men det här tar ju fan priset. Jag längtar så sjukt efter att få somna utan problem och sen få sova en hel natt och vakna utvilad.

SNÄLLA?!

Mina förvärkar har ändrat sig en aning och är nu tusen gånger jobbigare än de var tidigare. Jag är konstant het och har andningsproblem och sen rygg-hellvetet på det. Det är ju som gjort för att varken kunna somna eller sova en längre tid i sträck.

Just nu är det helt enkelt liiiiiiiite jobbigare än vanligt.

Tur att kära Pau ringde idag och surrade i 2 timmar i alla fall. Det fick mig på något bättre humör.
Jag älskar dig.


*

Jag och john blund

Igår tog jag en värktablett innan jag gick och la mig, och jag måste säga att det var bästa natten på länge. Det är ju ingenting jag tänker ta till vana, men ibland måste man ju fan få göra så så man får sig en riktig dejt med John Blund någongång.
Tack för det!

Annars sitter jag mest just nu och längtar tills min dator som jag köpt kommer. Jag beställde den igår och idag så stod det att den har skickats :)

Det är ändå helt sjukt hur fort man vänjer sig vid att inte jobba. Inte för att jag skulle ha något emot att gå in och jobba om jag kunde se efter mina behov då, men det känns inte längre konstigt att vakna på mornarna, ta på sig morgonrock, fixa kaffe el te och sen bara finnas till och ta det lugnt...

Men vist fan blir man uttråkad fort.


*

"Det är inte fredag varje dag"

Det senaste dygnet har egentligen inte alls varit bra. Ständig värk i ryggen, andningsproblem, magont, natten har varit en ren katastrof... bla bla bla.
Men nu är det en ny dag och jag hoppas på nya krafter.*

Bättre lite än inget alls?


Idag skulle jag och R gå en promenad. Det gick sådär.
Vi rundade statoil-skylten och gick sedan hem igen.
Det var helt enkelt för kallt.


*

Äckligaste läsken någonsin!

Här är föresten läsken som smakade EXAKT som vattenpipa (äppeltobaken).Sjukt äcklig.


*

Full Tupp

Idag är det fullt upp. Och jag får nog hålla tummarna att jag orkar, för natten har inte bjudit på mycket sömn alls.

1. Lunch med Mor 11.20-12.30
2. Ulrika kommer på besök med en bilbarnstol som hon kände för att ge till oss (!!!) Tack Ulrika!
3. (Det är här mitt hopp finns. Möjligtvis hinner jag vila här en liten stund)
4. Barnmorskan 16.00
5. Middag
6. Psykoprofylax-kurs 18.30-21.30

Well, Full Tupp dagar är kul i alla fall.

Nu ska jag hämta mig en klementin till och sätta mig framför morgonnyheterna och glo. Sen göra mig klar och börja gå in till stan. Det går inte så fort att gå för mig nu för tiden, (Olika sammandragningar och håll och allt möjligt.) Så man får väl räkna med 30-40 minuter..


*

Skrämmande

Det är fan både tragiskt och skrämmande när man ser ungdommarna här på örnäset langa knark helt öppet. Fick en chock i sommras (höstast) när jag för första gången såg det, och jag får väl erkänna att jag blev lika chockad idag. Tragiskt.

Det för mina tankar till alla fina man känner som gått bort av just droger eller där droger i alla fall varit endel av deras vardag. Det är så himmla synd att det verkar som att det blivit en cool grej att syssla med.. Det gör mig lite rädd för framtiden.

Röda Fjädern


*

Bäst idag.

Robins favorit julmust är zeunterts lagrade. Vi åkte på Kvantum och han fick köpa sig en + att han var tvungen att prova nygårdas lagrade julmust också.
Han börjar med sin favorit Zeunterts och njuter under hela lyxfällan och berättar för mig vad han känner för smaker.

Efter Lyxfällan så tar han fram en Nygårda och smakar på den. Han stannar upp och ser väldigt fundersam ut och bryter sen ut i skratt. Jag hakar så klart på och skrattar jag med och frågar vad han tänkte säga.

Då säger han. "Jag tänkte säga att det smakar Dildo, men så kom jag på att det var gummi jag menade"


*

Dagens fråga.

Vad tänker du på om jag säger

"Balla-Balla-Balla"


?


*

Tack för den här djävla dagen!

I går var det en lite sorgligare dag. Robins söta morfar gick nämligen bort.
Så R.I.P kära morfar.
Vi var i alla fall på sjukhuset i lördags oh hälsade på honom. Så Robin fick i alla fall ett bra avslut trots att det ALDRIG är roligt när våra nära och kära lämnar oss. Sen åkte vi till sjukhuset igår och sa hej då.
Han såg fridfull ut.

Idag har det inte hänt mycket alls. Faktiskt en ganska tråkig dag. För att vara ärlig: En riktigt kass dag! Det viktiga som jag har fått uträttat är att jag har ringt till skattemyndigheten och kollat hur mycket jag tjänade förra året (eftersom jag inte hittade mina papper).

Den första gången jag ringde sa en röst "Det är just nu många som ringer. Du har för närvarande plats nummer 103 i kön vi beräknar väntetiden till 14 minuter..." när jag hade plats nummer 3 så råkade jag komma åt "lägga-på-knappen" TYPISKT!

Andra gången jag ringde sa en röst "..Du har för närvarande plats nummer 128 i kön vi beräknar väntetiden till 18 minuter..." När hon efter ca 18 minuter säger "du kopplas nu till en telefonist" Så lägger min telefon av (!!!!) VA FAN!?!?!?

Bittrare än någonsin så ringer jag nu alltså en tredje gång och vågar knapt hålla i telefon-jäveln "..Du har nu plats nummer 137 i kön...." När jag efter ca 20 minuter äntligen hör orden "du kopplas nu till telefonist" Reser jag mig försiktigt upp i soffan och tittar skepptiskt mot min telefon som bedragit mig 2 gånger (enligt mig) och hör en man som svarar.

(JAAAA!)
Jag blir så djävla glad att jag frågar min fråga om hur mycket jag tjänade året 2008 och får mitt svar MEN glömmer att fråga de två underliggande frågorna! (hur fan kan man bli så djävla dum?! Hellvete-hellvete-hellvete)
Så jag la helt enkelt ner skiten och ska ta hand om det i morgon.

Så i morgon ska jag ringa konoret i stället och be dom kolla upp resterande info, jag vet att de inte kommer bli glada, men va fan ska jag göra då? Jag vägrar ringa skatteverket igen.


Tack för den här djävla dagen.


*

Viste alla?

Shit alltså. Nu känner jag mig väldigt blåst. Jag fick precis reda på att vi hade vilda får i sverige. Hade fan ingen som helst aning om det!
25 bast och helt ovetandes om dessa söta djur!
Jag blev stört kär!
*

Sjukt lyckad helg

Helgen för mig började nog i torsdags Då jag var på stan med Malla och hennes son Liam. Somvanligt var han buset själv och höll låda hela bussvägen hem från stan. Han visade bland annat hur man är när man är spöke.Jag var galet trött och tillbringade mestadels av kvällen i soffan.

På fredagen kom min kära vän Johanna på besök och  visade upp sig själv och sin underbara mage.
(Det bor en bebis där)
Eftersom hon har gått och blivit besatt i jul så drack vi glögg och åt en massa saker. (vad åt vi inte?)

Lördag kom Johannas kille fredrik till stan. Vi käkade Pizza på örnäsrestaurangen sen tog fredrik hem första platsen på Norrslam. Inte illa pinkat!
GRATTIS IGEN.
(Tyvärr kunde vi inte vara med utan var och hälsade på Robins morfar på sjukhuset men jag fick mig ju en liten konsert här hemma)

Runt 20-21 tiden åkte vi till Robins polare Fredrik där Snabel (samuel) och lite polare drack nån öl och kollade på en dålig film. Efter filmen hände något och alla började berätta om sina värsta bajs-historier. Jag stortrivdes och bad till Gud att ungen i magen inte skulle råka sparka mig på kissblåsan vid just det tillfället för i sånnt fall hade det nog hänt en olycka.

Det var längesen jag skrattade så extremt kraftfullt. Hela jag lixom krampade.


Nu är det söndag och snart middag. Sen mys (och isglass)


*

RSS 2.0