Att se två av allt.

Det här är en sånn dag då jag skulle kunna somna stående.
Vi får se om jag piggnar till när jag går min prommis in till stan och tillbaka eller om jag rent av tar bussen hem(?)

Nu frulle.


*

Ingen dag är den andre lik?

Det enda vettiga jag kan påstå att jag har gjort idag är att jag ätit upp min goda glass som jag hade i frysen. Den var mycket god.Jag har även svara i telefonen med "bajskorv" när Fanny ringde så hon fick sig ett gott skratt.


Nu blir det film.
(Profylaxkursen blev inställd)*

Dagens goda gärning

Jag tror att det nu är dags att ta tag i tvätten på riktigt.
Inga fler undanflykter. Inga fler ursäkter.(
+ Den stora tvättkorgen)


*

Söndagsmys

Kvällen har vi tillbringat i Måttsund. Det bjöds på middag, och som alla vet så är "mamma-mat" den bästa maten som finns. Jag åt mig rundare än någonsin, sen ville de ta lite magbilder (släkten skriker efter mag-info) och passade då även på att ta någon parbild. Vi såg väldigt gulliga ut och jag fetare än någonsin!

Jag blir alltid lika chockad när jag ser mig själv.

--

Igår kollade vi på filmen Upp. Den var fin.
Men jag som är så himmla blödig började ju till och med böla i den men jag skrattade till lite då och då oxå, sepeciellt pga hundarna. Så för alla er som gillar barnfilmer -se den :D jag mådde då bra efteråt.


--

Det är inte ofta jag är så trött och seg som jag varit idag. Och mor och thor var likadana. Jag fundera på om det har att göra med att vi ställt tillbaka klockan en timme? Gör det sånn skillnad?
Någon som känner igen sig?


*

Januarilycka

Här sitter man 11.30 och är fortfarande vindögd från nattens sömn. Ingen frukost har jag lyckats peta i mig och ingenting har jag fått gjort än. I stället sitter jag i morgon rock med oborstade tänder är vindögd och försöker skriva ett blogginlägg.

Jag tänkte att jag skulle berätta en mycket rolig sak.

Jag vet inte riktigt när de kom men jag vet att de är här nu och har varit det ett tag.. någon vecka åtminstonde. Moderskänslorna. Jag har ju alltid varit glad över att få barn, tyckt att det är spännande osv. Men nu så har det ändrats någonting.. jag är inte bara gravid längre, utan det är som att jag har ett barn som jag inte kommer kunna leva utan. Ett barn som jag redan älskar så vansinnigt mycket att det nästan gör ont.
Det är som att de har smygit sig på och blivit mer och mer för varje dag.

Svårt att beskriva, men ni som varit med om det själva eller är med om det själv, ni vet väl antagligen vad jag talar om.

Det är otroligt konstigt att älska någonting.. någon så djupt, men man har fortfarande inte sett personen i fråga. Jag vet att den dagen som jag får se guldet jag har i magen så kommer jag bara ligga och gråta av lycka. Fy fan vad jag längtar.

Kan det inte bli åtminstonde december nu!

*

Snö

I dag när jag vaknade upp var det snö på gräsmattan. Så jag fick plötsligt en väldigt stark känsla av att det nu är väldigt lång tid till det blir varmt igen. Bra tänkt! Det har jag ju egentligen vetat läänge, men jag har väl fokuserat och koncentrerat mig på att det ska bli januari.Nåväl. Varit och gjort stan med Malla idag, fy fan va jag shoppade..

1 jacka
2 tröjor
1 kofta
1 tjocktröja
1 linne
1 bebis overall
1 bebis tröja

Jag tror det var allt... (?)
Kul var det då.

Sen kom jag hem och mötte en nyvaken Robin (15.45) Och vi slog oss ner och drack varsin hemma gjord latte. UNDERBART!

Min är med Kanel och hans är med oboy
I morgon blir det Måttsund för hela slanten. Möjligtvis att jag tar tag i min gigantiska tvätt innan, men jag får se om jag inte skjuter upp det lite längre.


*

Massage a´la gravid-variant

Idag har jag varit på behandlande massage. Det var underbart fruktansvärt ..bra för mig kropp. Där jag hade mina "fel" gjorde det fruktansvärt ont. Höfterna var värst.. precis som knivar som skär genom musklerna. Men på de ställena där jag inte har problem var det otroligt skönt.

(Jag låg på sidan och på rygg så magen fick ligga ostört)

Det som är så bra med den här typen av massag är ju att man får mindre ont i kroppen, om man har mycket vätska i kroppen så är det tydligen jätte bra och sen så rensar man ut slaggprodukter ur kroppen så det blir bättre cirkulation osv.

Jag bokade en till tid om 2 veckor. Det gjorde fruktansvärt ont i höfter och lår, men gör det mig bättre så är ju jag bara nöjd. Man kan ha ont i några minuter om det gör gott.

Idag är det fredag och en underbar helg väntar.


*


Dags att "vika in klövarna"

Eftersom jag nu för tiden vaknar mellan 5 och 6 varje morgon så får jag inte så mycket sömn. Det är sällan jag somnar före klockan 24, för på dagen så råkar jag alltid somna till en halv timme eller en timme, och det förstör så jag inte kan somna på kvällen.

Värsta powernapen innan Robin kommer hem från jobbet.

Men i morgon kommer han hem senast 17.00 så då ska jag nog lyckas hålla mig vaken ända fram till kvällskvisten. Inget illa med att vakna tidigt, men jag vill ju gärna få sammanhängande sömn. Så jag skulle mer än gärna gå i säng runt 21-22.

Men nu.. Nu är det dags att "vika in klövarna" för den här dagen. Nu gör jag kväll med allt som hör till

Förhoppningsvis så sover jag 00.30


*

Vaccintankar på morgon kvisten

När man till och med drömmer om skiten då vet man att det verkligen är på tapeten.

Jag tillhör den gruppen människor som anser att ju renare man håller sin kropp desto bättre mår man och ju friskare  blir man.

Att lära sig lyssna på sin kropp kanske inte är det lättaste i dagens samhälle, men när man så väl har kommit in i det så blir det bara lättare och lättare. Det är väl därför jag har valt den utbildningen som jag har, för att slippa all denna massproduktion och allt detta missbruk på mediciner som vi i västvärlden inte verkar kunna leva utan. Och ändå vet vi att det är pga av dem som vi är de sjukaste folket på jorden. Märkligt.

Jag påstår inte att vi ska leva utan dem, men vi kanske borde börja tänka logiskt och ta hand om oss i stället för att förorena våra kroppar till vansinne. Det är ju så lätt att bota sig själv om man bara vill.

Kom ihåg att svininfluensan finns i hela världen, men det är bara i sverige och norge som det blivit sådan hysteri. (Det var aldrig särskillt mycket vikingar över oss skämt åsido)

Och om vi då blir lite sjuka någon gång i världen- Vad spelar det för roll?

Ibland tänker jag att vi helt enkelt är förslöade.
Men vår kropp är ju det bästa vi har och i slutändan: Det ända vi har.

Men alla måste få göra det som de känner sig trygga i. Gör vi val som vi inte känner oss lugna i så blir det oftast bara pankaka av allt.

----------------------------------------------------------------------------------------

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om det här blogg inlägget, men det är ju helt klart intressant.

10 frågor om vaccinet


----------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag sluta tänka på det och göra morgon


*

En kvinnas käraste kroppsdel

Igår när jag var på stan köpte jag Rosenseriens kropskräm. Jag har dock inte provat den än, men det kommer ske i kväll så jag hoppas att jag blir lika nöjd med den som med de andra produkterna. Jag tvivlar inte.

Idag när jag satt i duschen och filosoferade så kom jag på mig själv tänka "det var fan inte igår man kunde se sin egen muffin" Inte ens om jag tar tag i magen och försöker "flytta den" så går det att se den.. möjligtvis lite av ljumsken.

Inte ens undersidan av magen går att se, om man inte har en spegel eller tar kort på magen. Så jag kan ju säga som så att magbilderna ni nyss såg, de var lika spännande för mig.

Det som är lite knepigt med att inte kunna se sin "muffin" (ja vad ska jag kalla den då?!) det är ju att om man vill känna sig lite fräschare och "rensa upp lite" i de områdena så får man helt enkelt känna sig fram och chansa. Vilket jag då kan dra slutsatsen av att man kanske ser fräshare ut innan än efter.. Tussig skabbräv lixom (?)Nu blev det kanske ett sånt där inlägg igen då jag inte verkar fullt frisk. Men det är jag.
Passar det inte så behöver man inte läsa.

Det ska bli en fröjd den dagen då man får se det lilla livet igen (muffinsen)


*


No more 18.15

Kommer precis hem från en genomgående läkarundersökning. Det var en liten söt doktor som kom åt alla mina onda punkter och förklarade för mig att det visade sig att var lite allt möjligt skit jag hade i min rygg. Inte undra på att det gör ont.

Jag kommer dock inte ihåg allt hon sa.. de nedre halskotorna, hela muskulaturen i höfterna, nå leder i lendryggen och ett ömt blygdben. Hon sa att det var en kombination av de problemen jag har haft tidigare och graviditeten.

Ja nu kan det väl förhoppningsvis bara bli bättre, när jag får fokusera på mig själv. Jag tänkte börja med gravidyoga sen har jag ju den behandlande massagen på fredag och sen så tänkte jag försöka boka om tiden hos kiropraktorn till denna veckan.

Men nu mina vänner, som ni nog har förstått, så blir det inget mer "kvart över sex" det är helt enkelt slut på allt "dra i byxan", "Koka vattnet ordentligt så det blir riktigt varmt och inte bara ljummet".. NO MORE hänga på smedjan mot väggen eller luft fika på coop forum!!

Jag är helt enkelt sjukskriven fram till den 6 november då jag förhoppningsvis börjar gå på havandeskapspening. Om nu inte försäkringskassan börjar tjorva med något.

Trots att det kanske inte är det här man i vanliga fall önskar sig själv, så känns det som en lättnad.


*

Hormonerna

Jag kan nu konstatera att jag är HÖG på gravid-hormoner. Jag skrattar och skrattar och skrattar så att tårarana forsar från ögonen på mig. Det är nästan så att det är pinsamt ibland. Jag ser bilder framför mig och drar skämt för mig själv i huvudet och går omkring och fnittrar helt öppet på stan (!)
Jag kan inte hålla igen!

Jajja, det är väl bättre det än tvärt om, men som min kära bror sa att folk tänker om mig:
"hmm, där går en tjej som är gravid... Och full är hon oxå"

TREVLIGT!

Ähh, bra mår jag i alla fall. (TACK AYURVEDA)


--------------------------------------------------------------------------------

Idag var det psykoprofylax kurs igen. det var lika roligt, om inte roligare, som sist. En av kvinnorna som går i kursen verkar ha så himmla temperamentfullt-horrmon-humör (a´la surströming) och hon bjuder oss alla andra på en massa smakbitar. Hon berättar om alla möjliga påhopp hon själv har gjort och känt.

Sjukt kul.

nä nu ska jag och  min snusbo bänka oss i soffan och kolla på Granfejden som vi missade i kväll. Tur man har internet (!)


Puss och godnatt.


*

Lite om massor

I morgon är det måndag och dags för ett besök hos barnmorskan igen. Det är ju jätte bra att alla dessa möten finns, och det är ju viktigt, men de mötena som inte inkluderar blodprov är helt klart roligare att gå på. I morgon är det ett sånnt möte då blodprov skall tas.. Tusan oxå!

Tänkte slänga in en (två) magbild här oxå så ni får se hur liten jag är nu för tiden.

Jag är i vecka 29. Eller 28 + 4 om man hällre tänker så.


Tänkte att jag skulle tipps er alla om världens bästa hudprodukter (utan att överdriva).
Jag vet att jag har nämnt vissa grejjer förut. Men Rosenseriens produkter är helt makalösa!

Nu för tillfället så använder jag
Deon,
Kroppsoljan med havtorn (till magen och de områderna),
Rengöringsgel
Ansikts krämen
Linementet
Solkrämen på sommaren
Ögonkrämen

Och ALLA produkterna är helt gudomliga. Av vanliga rengörings gelar och sminkrengörare osv så brukar man känna sig lite sträv på huden efteråt. INTE av den här, man är lika len som en babyrumpa!
Och ja, de ser ut att vara lite dyra, men de är så himmla dryga så det är faktiskt inte alls särskillt dyrt. Speciellt med tanke på hur fräsh, ren och mjuk man känner sig med dem.

Solkrämen är bara solskyddsfaktor 5 men den är  ändå bättre solskyddsfaktor 15 nivea. Det är  någonting magiskt med den.

Kolla upp det!


Nu ids jag inte skriva nå mer. Det blev nog långt det här inlägget.

Hej sväjs!*

Uppdatering.

Psykoprofylax kursen i onsdags var jätte kul. Det var första gången så nu är det 3  ggr kvar innan förlossningen sen är det ett möte till efter förlossningen när alla kommer med sina barn och vi pratar om hur det har gått.
Det låter lite för fantastiskt att man ska kunna föda utan smärta, och när man hör människor säga att det faktiskt varit så för dem så blir man näst intill mållös.

Det kursen går ut på är att man ska lära sig andas och slappna av på rätt sätt. Lyckas man med det så gör livmodern och kroppen allt jobb i fred och man kan slippa smärta och att spricka osv.
Jaja, hjälper det lite grann så är jag nöjd.

Ikväll så var vi på bio. Flickan som lekte med elden. Den var helt ok, men jag tror att man ska se den hemma i soffan istället för på bio.. Den kändes inte alls lika välgjord som män som hatar kvinnor.

Idag har det varit en hel dag med Emil. Det var roligt att hänga med han igen, det var ju ett tag sen sist. För tyvärr så har jag haft dålig kontakt med kompisar på senaste tiden pga allt jobb. Men jag tänkte försöka ända på det. Jag saknar ju alla så mycket!


Nu är det dags för sängen.


*

Sysslolös

Ja den senaste tiden har jag i stort sätt inte gjort så mycket annat än att jobba. Men idag så är jag ledig och hade en massa saker inplanerat, men helt plötsligt sitter jag här sysslolös!?
Va fan hände?
Klart som fan att jag egentligen skulle kunna göra massor av saker.. som tvätten, dammsuga sovrummet och datarummet skruva upp gardinstången i V-rummet.. men robin sitter och spelar dator och jag vill inte störa med dammsugaren då.. och det kändes helt enkelt tråkigt och tjorvigt och jobbigt att börja göra allt själv.Mest troligt så blir jag sjukskriven i helgen för min rygg. Och då kommer jag ju vara ledig hela helgen och vad ska man då göra?

Ikväll blir det i alla fall Psykoprofylaxkurs för hela slanten. 18.30-21.30 ska vi lära oss en massa om andning och ..? Vi får se. Spännande ska det bli i alla fall.


*

Ögon

Jag har gått och blivit besatt i ögon. Efter det att jag gick utbildningen och vi hade vår lektion om ögon och vad olika mönster kan betyda så har jag blivit otroligt fascinerad. Det jag gillar mest med människors ögon är själva irisen, alltså det färgade och mönstrade området runt omkring pupilen.

Här är mina ögon som exempel. Dock i svart-vitt.Ser ni va mycket mönster och prickar.

Jag måste nog erkänna att det just nu är min favorit grej att göra på mina konsultationer, Just att få titta i ögonen. Sen är det ju så sjukt intressant att det faktiskt stämmer överens med hur vi är och hur vi mår.*

Godkänd!

Jag blev godkänd på provet.
Idag när jag kom hem från jobbet hade jag fått det underbara brevet med provet i som jag skrev i slutet av augusti. Och jajjemän, jag blev godkänd!

Fy fan vilken underbar känsla!

---------------------------------------------------------------------

Idag kommer Johanna och Fredrik på besök, det ska bli sjukt roligt.
Restaurangmat och IDOL och möjligen lite grönsaker och dipp. Det blir fin fint!


*

RSS 2.0