Veckans Tips!

Denna vecka så har jag ett lite difust tips.

Men veckans tips är:

Tänk utanför Lådan. Och GÖR utanförlådan om du själv litar på det.


*

Efterlysning!!!

Är det någon där ute som äger en Gammal traditionelig dusch som inte är vattensparande?

Kanske skit ful.. Men jag skiter i det. Jag vill köpa den!

Jag har nu köpt två nya duschar som är vattensparande men det tar ju för fan en halvtimma att få ur shampo och balsam ur mitt tjock-hår med dem. Så nu vill jag bara ha en dusch med ordentligt sprut!!

Fan va jag ångrar att jag inte tog med min förra Jävligt-fula-orange-jävla-BÄST-Dusch från förra läggan.


Är det någon som har en att sälja? Snälla?
Jag har som sagt två andra nya duschmunstycken om du vill byta?


*

I morgon blir det en bra dag

Ja som rubriken lyder så kommer det att bli en bra dag i morgon. Och jag längtar.

Ralf har haft ont i nacken i flera dagar och gråtit nästan hela tiden.. har det känts som. Idag masserade jag honom med varm "Vata-olja" Den är bland annat lugnande och värmande till sina egenskaper och han har varit MYCKET gladare efter det. Det verkar som att han fått tillbaka den där skiten i nacken igen för han vrider bara huvudet åt ena hållet och har lite svårt för ammningen, så i morgon ska vi tillbaka till Cecilia (kiropraktorn) och se om hon kan hjälpa oss så att vi får lite lugnare dagar.

Det ska bli fint.

Dessutom så är Robin ledig från jobbet och jag ska tatuera mig... Så det blir en bra dag i morgon.


*

Faktiskt inget att rekomendera

Sa jag att jag såg  filmen "snabba cash"... Inte alls bra.

Den går väl att fördriva tiden med om man inte hittar något annat att göra eller se, Men verkligen ingenting jag rekomenderar att se. Lång, seg, intetsägande... inte alls spännande någonstans. Man sitter bara och väntar på att filmen ska starta och sen tar den slut... DÅLIG FAKTISKT.

Trailer



*

Musiken

Jag saknar så sjukt att spela, det gör faktiskt lite ont i mig. Det är inte någon som har en studio att bjuda på?
Och kanske lite fritid?

Om jag någon gång får en massa pengar över och råkar bo i ett hus, så ska jag fixa studio. DET SVÄR JAG PÅ. Fan va kul dert vore. Jag skulle nog leka där hela tiden då.

Där har vi den ja.. ni har väl inte glömmt den gamla godingen?


Den dagen Ralf börjar kunna sova någon annanstans än i min famn, då ska jag damma av mitt gamla piano och sätta mig ner och sjunga för allt jag har. Kanske till och med ta ett glas vin till det ÄVEN om det är mitt på dagen.

Puss o godnatt!

Budade by the way på ett par maracas på tradera..


Godnatt igen.


*

Tatueringen...

... På min överarm är nu färdig, klar, finito.


Underbart!


Tyvärr har jag ingen bild nu för hela min överarm är täckt med gladpack.
Det kommer.



*



Misslyckad planering?

Det är nog det tråkigaste som finns att sitta vaken och inte kunna sova när barnet sover. För jag är väl medveten om att sen när jag så väl kan sova så kanske jag inte får pågrund av att barnet har vaknat.

Piss var det med det.





Också har jag träningsvärk i foten..


*

Som ett barn på julafton

Ja mitt paket med kläderna jag beställde har kommit och jag är toknöjd. Fan va gött att ha en snygg vinterjacka och inte behöva gå runt i gravidjackan.

Där har vi den

Den känns varmare än den ser ut.

Jag vill även ha en fjällräven.. Ni vet en sån super varm, För frysa är det värsta som finns.. men jag tror jag väntar med att köpa den.

Nu ska jag inviga den och ta en promenad med Ralfar till Mallan.

*

Hamster

Hamster är någonting jag inte är. Jag hatar att samla på mig saker. Men det jag har lite  svårt för att göra mig av med är kläder och skor. Det är som min hjärte grej. Framför allt skor. Men nu har jag bestämt mig, Jag ska sätta ut en massa jackor och några skor på tradera. Då har jag något att sysselsätta mig med också. Jag har på tok för mycket jackor och skor.. PÅ TOK FÖR MYCKET.

Nu somnar jag snart sittandes. Måste lägga mig ner... och blunda...

*

Nu drar jag och Ralf på en lång en.

Nu ska jag ut på en prommis igen. Sen om jag har tid så ska jag börja sy ett överdrag till Spjälsängsskyddet. Har varit och inhandlat tyg och sånt som behövs på ohlssons tyger. Knallgrönt, det blir grejjer det. Vi får se när det blir av. Det kommer bli toksnyggt i sommar när vi sprayat spjälisen svart. Kontraster ni vet.

Har budat på ett skit fint sängset till Ralf på tradera också. Retro, Gult med djungeldjur på. Super fint, när jag kommer hem från promenaden ser jag om jag vann.. Håll tummarna med mig!

*

Också var det tisdag igen

Sitter här och dricker mitt favorit kaffe. Färskt kaffe, finns det något bättre?
Tyvärr är det dyrt, men va fan.. Kostar det så smaker det brukar det ju heta. En kvarts kilo för 55 kronor, Det är det värt! Jag tar dessutom med chokladsmak. Inköpes i smedjan på The-boden.

Vågen som robin köpte berättar för mig att jag har för mycket fett och för lite muskler. Ingen nyhet, mina muskler sover efter den här vintern, men några börjar vakna.. typ i benen. Jag har i alla fall mer muskler än fett och det glädjer mig. det är kul att se hur det förändras varje dag.



*

Eco

Min lilla korv har börjat "snacka" ni vet så där som bebisar gör - gör olika ljud och ser ut som att de berättar något. Himla fint är det. Han ler också ibland och försöker härma de grimaser jag och Robin gör. Det är så mysigt och mitt hjärta smälter.

Av någon anledning blir kläderna liite finare bara för att de är ekologiska.


Pyamas & Body suit (min favorit bland kläderna)

Det är svårt att stå emot att shoppa åt lillen... typ omöjligt.

*

Jag ska i alla fall hålla över 10.000

Från det att jag kunde börja gå promenader har jag gått varje dag utom en och i lördags letade jag upp stegräknaren för att få koll och vilja gå den där extra biten på promenaden :)

Jag tror att jag blivit besatt.
Lördagen slutade på över 18.000 steg Och idag (söndag) slutade jag på över 11.000 steg. Och jag har blivit så enormt pigg av att röra mig så här mycket.
OTROLIG skönt är det TROTS vår 20-25 minusgrader. Det är bara att klä sig. Faktiskt.

Idag har jag annars gjort fruktkräm av päron och röda vindruvor. Skit gott blev det.

Var tvungen att köpa gula och lila tulpaner idag otroligt fina.



Gu´natt!


*

Promenadens-dag

Idag har det varit "Promenadens dag". Jag har varit ute och traskat typ hela dagen. Förutom då vi satt och åt lunch. Jag käkade en soppa på Café symfoni - linssoppan (underbar). Så stegräknaren visar att jag redan gått över 11.000 steg och det gör mig fett nöjd. Jag och Robin surrade också om att gå runt sjön i kväll, så vi får se hur det blir.. gissar att det inte går så mycket intressant på tv dessutom älskar Ralf att vara på prommis.

Vi köpte en bodysuit och en body åt lille R idag och fick användning av pressentkortet vi fick av Gabriella och Robert. Det kommer passa lillen utmärkt. En från "Molo" Och en från "Ej sikke lej"



Färgglada och fina :)

Natten har för övrigt varit helt FANTASTISK. Ralf ville som vanligt sova med mig så det fick han och jag vaknade vid 5 tiden och tänkte att jag skulle lägga han i sin säng. Så jag började böka så att han skulle vakna och vilja äta (så han inte skulle vakna en timme senare och vilja ha mat).. lika bra att ta det då jag ändå var vaken :)
Han vaknade rätt fort och ville som väntat käka. Han åt, vi la han i sin säng och somnade om och fick sova till 10 !!!

UNDERBART!
Jag beställer fler sånna nätter.


Nu hör jag att någon vill äta.


*

Svårt att hålla fingrarna i styr :)

Idag har jag beställt kläder.
2 Jackor
1 bälte
1 huvtröja

Smakar det så kostar det.. Men det är det värt när det är snyggt och bra kvalité.
Fan va skönt det ska bli att slippa gå runt med "gravid-jackan".. Den passar inte alls mig i smaken. När jag var gravid kändes det helt ok att gå runt i den, då hade jag ju som en anledning - inget annat passade. Men nu känns det helt fel. En kappa till mina sportskor och sportbyxor.. DET SKÄR SIG.

Nåväl, mitt paket borde ju komma nästa vecka. Lovely!

.

Idag var vi på BVC. Lille R hade gått upp till 4350 stor grabb :
Jag hade gått ner 1,5kg. Det känns fint. Jag har alltså gått ner 4 kg på 5 veckor. Jag hoppas, hoppas, HOPPAS att det fortsätter i den här stilen för i sånt fall så är jag ju snart tillbaka, men jag misstänker dock att det går fortast i början. de sista 5 kilona är väl jobbigast.

Robin har köpt en våg idag som ska visa hur många % fett, muskler och vatten man har i kroppen. Den ska tydligen funka.. VÅGAR man ställa sig på den?

Annars fortsätter jag med mina långpromenader trots kylan. För i min värld finns det inga hinder.. bara borförklaringar.


Nu blir det natten.


*

Det eviga vädersnacket

Från att ha varit helt perfekt väder ute så har det gått till att vara 20 minusgrader. Jag måste helt enkelt få tillbaka mina täckbyxor av Malla så att jag kan vistas ute om dagarna, för jag vägrar ligga inne på soffan och bli depriemerad.

Hur länge ska det vara så här jäkla kallt nu då?!

Annars funderar jag mest på om man skulle åka till Peace and Love i sommar. Mitt favvo band Mew spelar och en massa andra goa band som man inte vill missa. Förra året bodde vi vid lexand sommarland och det var helt perfekt. Hade lätt kunnat tänka mig det igen. Det är väl ca 4 mil från borlänge där festivalen håller hus, men vi har ju körkort och bil så det är ju inga problem.
Tåls att fundera på.. måste se över budgeten också.

Nu vill en Son ha mat, och det låter krisartat....

*

Det där med kilona

Jag vägrar hamna i träsket bland de som klagar på "gravid-kilon" fortfarande 2-3 år efter de fött barn och ibland ännu längre. Nä, det gäller att skaffa sig diciplin (min sämre sida) om det ska funka att komma i mina jeans som nu mer ser ut som barnstorlekar berdvid mina byxor som jag använder i dagsläget.

När jag ser mina kläder som jag brukade använda känns det som en ren omöjlighet. Men jag ska fan kämpa. Fortsätta gå mina långpromenader varje dag, och sen när jag kan börja träna igen så blir det även yoga varje morgon (så gott som) och styrketräning här nere i träningslokalen vi har i källaren.

Jag vill verkligen inte känna mkig tjock och slö utan jag vill känna mig pigg och allert. Så är det bara.

På fredag är det vägning igen och jag hoppas på viktminsknig när jag står på vågen och viktögning när Ralf är på vågen.

Nu blir det långprommis igen, denna gång med Robin som sällskap :)


*

En dag att minnas

Igår föddes en otroligt efterlängtad person. Min kära vän Johanna blev mamma till en bedårande liten kille. Sami. En stabil grabb på 54cm och 4500g. Han är helt bedårande söt och jag längtar så vansinnigt mycket efter att få träffa honom + föräldrar.

När jag fick smset av henne var jag utanför smedjan och blev helt till mig.. började nästan skrika högt och viste knappt vad jag sa. Jag gjorde så att vi missade bussen hem för att jag blev så snurrig.. Typiskt mig.

Den 15 februari är en dag att minnas.
All kärlek till dem.


*

Veckans tips!


Babybjörn/Bärsjal


Vår lilla bebis visade sig vara en riktig liten kramapa som helst vill vara i ens famn dygnet runt. det gör att det blir lite svårt att göra någonting alls över huvud taget, när en arm alltid är upptagen med att hålla i han.

Där kommer babybjörn/bärsjal in i bilden. Jag använde den för första gången idag och vilken skillnad!!!
Ni förstår ju säkert själv att när man sätter ner han där så har man båda händerna fria! Fantastiskt skönt att exempelvis kunna tvätta (jag som inte har tvättmaskin i läggan).


*

Min kärleks bästa sida

Robin

Du jag tänkte på en grej. Vinterkräksjukan. Folk blir väl smittade av den varje år. Nån gammal skrutt lär säkert dö av den. Varför har det inte kommit ett vaccin som sverige kan köpa in dyrt och ge till alla?

15:21Liv

jadu.. jag vet inte.. den har funnits för länge?

15:21Robin

typ

men om man döper om den till Vintersvinkräket kanske

15:25Liv

hahaha!!!!!!!

 

Oj va jag älskar hans bittra sida :)

 

*


Gulligt & äckligt

Dagar då man har lite att göra så kan man fundera över saker som:

1. Att vissa saker bara är gulliga när bebisar gör dem. Som exempelvis:

* Kissar på en
* Slår och klöser en på brösten
* Bajsar ner sig medans den ammar

Det är sånna saker som hade känts otroligt obehagligt om någon vuxen gjort på en. Men om en bebis gör det så fnittrar man till och säger saker som "Oj va skönt" ofta med "bebis-röst".. tänk att det kan vara så stor skillnad.


2. Att äckliga saker bara är äckliga när de är på "fel" ställen. Som exempelvis:

* Ett plåster i badbasängen
* Ens sambos hårstrå i maten
* Sand i sängen

Plåster hade ju inte varit äckligt om det satt på ett finger
Håstråna hade ju inte varit äckliga om de satt på sambons huvud
Sanden hade inte varit äcklig om den var på stranden

Tänker man på det mycket så finns det ännu värre exempel som är jätte äckliga. Som att man skulle ju ALDRIG slicka på sin kärleks saliv om det låg på exempelvis ett bord. Men att kyssas det är bara mysigt.. haha


Good day!

*

Att inte följa LAGEN

Idag har jag varit hos kiropraktorn och sitter nu met tillbruten rygg och höft och käkar min frukost. Det var däremot inte så våldsamt varmt ute så jag bestämde mig för att ta bussen hem. Och till och med "örnäs-pundaren" åkte buss idag, ni vet han som ser så extremt hurtig ut och svänger kraftigt med armarna när han går, då vet man att det är kallt ute.

Ska klä mig bättre sen och gå ut o traska då kanske det lättat någon grad också.

Igår när jag var på Coop så träffade jag en gammal granne. Hon öppnade sig helt sjukt för mig om sin förra karl och den nya hon träffat... under typ 5 minnuter. Sen grattade hon även för barnet.
"Är det en flicka?"
"Nej en pojke" Svarade jag
"Jaha, men han har ju rosa där (!)" (sur underton)

Ooops, sorry. Jag glömde vist att det finns olika lagar om vad bäbisar får och inte får ha på sig och ha i vagnen.



Hans fina Kärleksdronk från mormor Lotta.

Nåväl, MITT barn MINA regler.


*

Lite vinterbilder från prommisen i Onsdags

Jag har börjar kunna röra på mig. Har dock fortfarande ont, men det gör inte så mycket så länge jag slipper vara inlåst i lägenheten.

Onsdags. Kyligt ute (-18)


Som ALLA vet så är ju Luleå otroligt vackert. :D



Läskigt att vattnet är rinnande när det varit en kall vinter i 2 månader!
Precis bredvid är det en badstrand.. FRÄSCHT!

Ja, luleå är vackert.


I morgon blir det prommis igen om vädret tillåter, men det tror jag nog.
Sugen på at hänka? Slå en pling på mobilen!

*

IIII

Rlaf är idag 4 veckor gammal.
53cm lång
4040 gram
38 i hattmått

Han växer så det knakar!!!

Livlig, hungrig och världens mysgubbe.





Shit vad tiden plötsligt rusar iväg!



*

Vilken är din favorit svordom?




*

Tillväxtperiod

Förövrigt sitter jag fast i hemmet just nu. Min kära son ska nämligen äta dynet runt hela tiden. Jag tar mig ingenstans.
Han sitter fast i mig. BOKSTAVLIGEN.
Andra dagen idag, så förhoppningsvis är det över i morgon.. (tillväxtperiod)
Mindre mysigt att amma just nu.

Robin har tatuerat sig idag, det blev snyggt!
Nu längtar jag ännu mer till min tid den (26), det ska bli så himla kul när tatueringen är färdig.



*

Filmtips!

Law Abiding Citizen - Sjukt bra film

Trailer




Trevligt med en bra film som omväxling, de flesta filmerna är ju faktiskt inte så jätte bra...


*

2 cm kort

Idag var jag hos Kiropraktorn för första gången efter förlossningen. Och ja... jag har ju tyckt att jag kännt mig väldigt sned i höfterna, men SÅ sned ... inte konstigt att jag nästan haltat. Mitt ena höftben hade åkt så mycket på sniskan så mitt högra ben var 2 cm för kort (!!!)

Ralf var också där i dag och han behöver inte gå dit nå mer nu, om vi inte skulle märka att han blir sämre igen så klart. "Direkt han har dåligt i magen så är det bara att ni kommer så fixar vi det"  (Hon gör sånnt också)..
Känns ju tryggt att man har en backup om lill-magen börjar krångla.

Nu ska vi slå på en film.

Stan i morrn måste kirra nå papper från jobbet. Hör av er om ni vill dra en fika. Jag är inne runt lunch.


*

Kul kille han Glenn







*

RSS 2.0