Linssoppa

Idag har jag varit hos tandläkaren och pga det så var vi ju givetvis tvugna att käka flytande föda till middag. Jag var ju till och med bedövad uppe på skallen, örat, på hakan och nästan hela tungan.. givetvis kinden och  tanden också.
Så då sa Robin "men kan du inte göra en linssoppa då" "jajjemän! Det gör jag, fan va gott"
Och fan va gott det blev. Krämigt och helt perfekt.

Detta  var i. (Tyvärr så måttade jag inte, men det är ju bara att ta så mycket man vill av allt)
Vatten
Röda linser
Potatis (i bitar)
Purjolök
Spenat (hackad)
Krossad tomat

Grönsaksbuljong (herbamare)
Örtsalt
Svart peppar (malen)
Gurkmeja
Ingefära
Paprikapulver
Soja (lite)
Citron saft (lite)


Smaklig spis!


*

Bänk i city!


Nu kan jag börja ta emot er som vill ha gratis behandlingar. Det är först till kvarn som gäller. Jag håller till inne i city och säger vart när ni hör av er.

(Jag ska göra 10 behandlingar efter det får jag diplom)


*

Måndag 28/6


Oj va vi har styrt idag. Massor av saker har blivit gjorda och ändå fick jag mig en underbar sovmorgon... jag har ju typ världens bästa kille! TACK!


*


Majs-blomkål-palsternacka

Ralf ÄLSKADE denna smakisen.
Den blev lite lös, men det gör inget. Han älskar den då är den bra :)

(+bröstmjölk, Ghi och olivolja)

Hett tips!

*

Gott och blandat

I dag var det kalas ute i måttsund. Plast-farsan "Tårtan" fylde 76 bast och passade på att lyxa på med whisky heeela dagen... dessutom tog han sig en tjuv-rök i garaget.. haha.
Emma fyller 6 på tisdag så vi passade på att fira henne också. Hon hade desutom tappat sin första tand så nöjdare unge får man ju leta efter. Hon är så fin. Och Ralf älskade henne.

Robins semester började idag.
Så nu kan man säga att MIN semester också har börjat. Vi är nämligen 2 dygnet runt. Lovely!

I morgon
har vi mycket att göra. Vi ska ringa försäkringsbolaget som förhoppningsvis kommer i morgon och kollar på vår vattenskada, riksbyggen skulle komma förbi. Jag har fått hem massage-bänken så den ska jag åka in till stan med i morgon.. Få nycklar och kod. Hämta upp ett skötbord som vi ska köpa.
Jag ska fylla i en massa papper som ska till skatteverket angående min deklaration. Kopiera kvittona på renoveringen så jag får tillbaka på rotavdraget. Vi skulle även behöva ringa försäkringskassan, men får se om det hinns, deras tele-köar brukar ju inte vara kortast!

hmm... vad var det mer.. ?
Skt samma..

På Tisdag är det Tisdag med stort T. Jag ska nämligen till tandläkaren. Fy fan va trist.. men som med allt annat nu för tiden.. DET MÅSTE JU GÖRAS.


*

Hela den här historian är ju bara för tråkig

Helt plötsligt kändes vattenskadan väldigt liten på jorden...

Sånt här gör att jag börjar gråta från hjärtat:

Klicka här


*

Barnmat


Trots den dåliga nyheten som vi precis upptäckte idag så har jag varit duktig och hållit på barfota inne i köket. Lagat go-middag, diskat en djävla massa disk och dessutom fixa 4 olika smakportioner till vår guldklimp.
Majs-morot
majs-blomkål-palsternacka
majs-potatis-blomkål
och palsternacka-potatis-blomkål
... allt är ju givetvis eco och sen är det Ghi och bröstmjölk och lite olivolja i.

På kvantum har de bäst urval bland eco-grönsaker/frukter Men tyvärr var broccolin slut.. bättre lycka nästa gång.

Nu ska jag tvätta mina kladdiga vattenskade-fötter Och trots den dåliga nyheten idag så ska jag fan vara glad :)


*

Vattenskade-helvete i kök-fanstakpet...

... Får man säga så?

Min psykoterapeute-morsa har alltid sagt till mig att "det man känner kan aldrig vara fel, men anledningarna kan variera"

Det är så här jag känner

Jävla-vattenskade-helvetes-fanskaps-skit-kuk !

Förlåt för min dåliga ord-vana.

Jaja ja jajaja .. det går på försäkring.. bla bla bla... Men det är ändå jobbigt att behöva bryta upp golv-helvetet också ska det torka med stora fläktar i köket och katterna får inte gå dit så vi måste fixa någon slags grind över hela djävla dörröppningen och.. ja.. behöver jag säga mer än så?


*

Farsan

Igår såg jag och Robin "Farsan" Den var bra. Både rolig pch sorglig.
Framför allt en scen som utspelar sig i köket :D



Se den.. Den var bra!


*

Smoothie


Jag har fått för mig att jag ska göra smoothie på morgonen nu för tiden. Jag blir så extremt sugen på det. Så Why not? Jag gör.
Nu snackar jag inte sån onyttig smoothy med glass/fruktyogurt i. Utan bara Grönsaker, frukt och bär och ibland har jag även satt i lite honung och Varje gång river jag i ingefära.. och det är det som gör att det blir det där lilla extra. Fy tusan va smaskigt det blir.

*

Måndag 21/6

Idag har vi shoppat loss på Polarn och pyret. De har nämligen stor rea där (30%) så då passade vi på att köpa div. plagg som vi spanat in. Mycket trevlig att få komma hem med så mycket fina kläder. Ralf lär ju bli UR SNYGG i dem.

Annars är jag mest tagen och fortfarande berörd av helgen som var. Det jag fick uppleva och lära mig var så enormt så det är svårt att sätta ord på det.
Hela familjen blev påverkad och sov 12-13 timmar. Lovely!

*

Jag vill FET-shoppa


Jag har kommit in i en sån där "Köp-period" det finns så mycket jag vill köpa. Liiiite jobbigt nu när jag gå på mamma-pening och inte tar ut mer än vad som behövs. Jag har ju ett annat konto.. men jag vet inte... KAN jag inte vänta tills jag börjar tjäna pengar?

Dessutom ska jag ju   Slösa pengar hos tandläkaren nästa vecka.

*

Dunder-blandning

Mor och Thor är sjuka. Deras förkylning verkar aldrig ge sig. Så ikväll har jag gjort en dunder-blandning som de ska få äta en tesked 3 ggr/dag. Måtte det ge sig då!

*

Magiskt

Dagen har varit underbar. Helt enkelt underbar.
Jag har fått en behandling och gett en behandling och haft lite terori. Och det var så jävla häftigt. Vad som hände kan jag inte skriva här, tyvärr, men jag kan inte få ner det med ord och få det att låta... vettigt.
Men det var bara    så     jävla     häftigt     !

Jag   längtar   till    i    morgon     då    jag     ska     få    ge behandling     igen.

Det    var    magiskt .

*

Svårt att varva ner

Jag drömmer om framtiden,  ordnar i mina papper, pluggar, dricker en 3.5a, drömmer lite till, surrar, funderar över hur jag ska lägga upp allt till en början, drömmer vidare, längtar till morgondagen...

.. funderar över vem som vill bli behand, och vem som skulle behöva bli behandlad....


... Men NU ska jag lägga mig på spikmattan kolla på något avsnitt av "kvarteret skatan" och förhoppningsvis infinna lugnet, sömnen och den nattliga drömmen.

I morgon blir en rolig, men förmodligen tung dag. Och jag undrar HUR jag kommer reagera på denna helg då det kommer hända mycket i mig och mina kursdeltagare.


Godnatt.


*



Wow!

Wow!
Det är det jag säger. Wow!


Första dagen på kursen var idag. Annelie (Pippi) var barnvakt till Ralf, Tack gullet!, och det gick som väntat - galant! Jag hade faktiskt inga problem alls med att fokusera på utbildningen (som alltid med ayurveda så slukar det mig), och Ralf trivdes som fisken i vattnet med Pippi :)

Som en liten överraskning så upptäckte jag att 4 stycken som jag gått kurs med går kursen nu i helgen, så det var ju jätte kul. Tre stycken från steg 6-7 och en från steg 4-5. Himla kul faktiskt. Sen var resten nya ansikten för mig, men de verkar trevliga de med.

Det är så häftigt och jag längtar till i morgon då jag får fortsätta.

Efter den här helgen så kommer jag att behöva göra ett ex antal behandlingar innan jag får mitt diplom. Efter det så kommer jag att ta betalt. Så det är först till kvarn som gäller.
Vi får se hur lång tid det kommer att ta tills jag kan börja men jag hoppas ju på att kunna börja så fort som möjligt, för som ni förstår så kan jag knappt berga mig.

-


Ni vet hur det känns när allt bara känns helt rätt ?! - Så känner jag nu, och sen en tid tillbaka. Jag känner helt enkelt att det är exakt så här det ska vara och jag är på exakt rätt väg. Exakt!
Det är fantastiskt att känna så här.. som att jag svävar på moln dygnet runt. Som att vara   nykär fast inte i en person utan bara rent av i livet.


*

Skottlossning

I natt när vi försökte sova så hör vi plötsligt att det blir skottlossning. 5 skott direkt efter varandra. Eftersom vi inte är så där våldsamt van vid hur det låter när det är skottlossning så funderade vi ett tag på om det skulle kunna vara något annat. Men det kändes helt omöjligt så vi ringde polisen.

"Hej, asså nu är jag inte helt säker, men jag tror att det var pistolskjut här utanför någonstans"


Vi förstod ganska snabbt att det vi trodde stämde.
Polisen ringde upp och ville komma upp och prata med oss men sen när de stod här utanför så ringde de och vi surra bara en kortis och det tackade så mycket för att vi hade ringt och sa att det var VÄLDIGT bra.
Hur lätt är det att somna sen då?

Klockan var typ 2 nu och till och med Ralf var vaken..

Vem var det som sköt?
Varför var det någon som sköt?

Jag blir ju bara så jävla nyfiken.


*

Skum telefon-text



"kan inte ladda i denna temperatur"

Sa telefonen till mig nyss när  jag petade i laddaren i den.

Det var ju inte som att mobilen låg i ugnen precis så jag fattade inte vad den menade... Tycker den att vi har det så varmt här hemma?


*

Less på storlekarna på baby

Var förresten på Doffy i går och Shoppade och då jämförde Robin 2 bodys från villervalla som vi tänkte köpa. Den ena var 3-4 cm kortare och smalare än den andra och jag fattade inte varför.. De var ju i samma storlek.

Robin ba "Men det är ju för att den där är en tjej-body, Ser du inte, det är ju rosa på den"

Jag "men shit alltså"

Fan va less man kan bli på "tjej- och kill-" bodys.. och FAN va less man kan bli för att "tjej-bodysarna" inte stämmer då i storleken. Jag menar 74 ska väl för fan vara 74 inte 68???

Det är därför det har varit så olika storlekar på våra kläder till Ralf.. jaja nu vet jag att kläderna som kommer från tjej-avdelningen kommer han alltid behöva ha en storlek större i.. Weird!


*

"Man"

Jag hör fler och fler som använder ordet "man" istället för ordet "jag". Självklart så förstår jag att man änvänder ordet "man" om man pratar rent allmänt. Men om man berättar något om sig själv, varför väljer man orden "man" då?
Är det för att det känns för privat att säga "jag"?
Någon slags verklighetsflykt?

tex
- "Hur mår du nu efter separationen?"
- "Jodå bra, "man" blir ju bättre dag för dag"

Eller är det rent av så att vi har lärt oss att svara som "alla andra"?

-

Själv brukar jag alltid tänka, och ibland fråga beroende på person, "man" eller "du"?
För någonstans fantiserar jag om att det är viktigt att ta kontakt med sig själv och faktiskt se att det är   "Jag"    som vill/har/tänker så här och inte folk i allmenhet.
På något sätt känns det som att vi värdesätter oss själva högre om vi kan se och prata utifrån oss själva och inte om folk rent allmänt.

Bara en tanke.



*

Det närmar sig

Idag har det varit en extremt trevlig dag och helt plötsligt kom jag på att utbildningen börjar nu på fredag. Fy fasiken va kul det ska bli. Läääängtar!
För övrigt så kommer det nog bli så att jag kommer hålla till inne i stan sen och göra behandlingar. Det ser jag väldigt mycket fram emot. Lääängtar!


Förutom Ayurvedan så har jag nu bestämt mig för 2 andra utbildningar som jag ska gå. Men när det blir, det vet jag inte... Snart förhoppningsvis.


*

Personal-gänget

I går hade jag en fd-arbetskamrat på besök. Det var jätte mysigt. Hon hade med sig anans-paj och vi fikade och mös på i ett par timmar.
Mitt gamla jobb är verkligen underbart på det sättet.
Trots att det är väldigt tungt och extremt pissigt ibland så har det ändå fört med sig väldigt fina saker. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv och dessutom lärt känna helt fantastiska människor. Vi som jobbade ihop, speciellt där ett tag, fick väldigt bra kontakt med varandra. Alla trivdes nästan med alla.

Ibland har det varit rent av en räddning att få komma till jobbet och snacka av sig med sin arbetskarat om hur pissigt livet kunde vara ibland. Jag kommer ihåg när en av brudarna sa "på ett sätt så är det ju NI som jag jobbar med som är mina bästa vänner, jag träffar ingen av mina bästa vänner så här mycket, vi blir ju lite av en familj. Och vi pratar ju om allt." och jag kunde inte annat än hålla med.

När jag tänker tillbaka på den där tiden så kommer jag även att tänka på att vi alla hade det ungefär likadant i livet just då. Vi har alla gått igenom ganska stora händelser i vårt privatliv under typ en tre-årsperiod. Märkligt...
Det fanns nog någon anledning för att vi skulle träffas och få stöd och glädje av varandra.

Så.. man kan ju i alla fall ge gubben lite credit för någonting gjorde han ju ändå jävligt bra. Och det var att välja ut sin personal. För hade det inte varit för han så hade vi ju inte jobbat ihop. Och jag är jävligt glad över att jag har fått lära känna dem (er).

Sen vet jag ju att endel av er läser min blogg.
Så jag passar på att skriva här då.. när kör vi nästa "personal-fest"?


*

Mens-kopp

Är det någon som vet om man kan använda sin gamla mens-kopp efter att man fött barn?

Jag kommer ihåg att det stod, när jag beställde min, att det fanns en storlek för de kvinnor som fött barn, och en storlek för de som inte fött barn. Jag hade ju inte fött barn då, så jag tog ju givetvis den storleken.. men nu har jag ju fött barn, kan jag använda den ändå den dagen jag får mens? Eller måste jag byta?
Jag vill ju inte läka liksom...


*

God sallad

I går käkade jag och Robin sallad till middag. Jag gillar att äta något lätt till middag eftersom jag fortfarande vill gå ner i vikt. Men tyvärr så händer det inte så ofta som jag vill.
Man ska äta mest på morgonen och mitt på dagen eftersom förbränningen är högst då. Det är liksom meningslöst att trycka i sig hur mycket som helst till middag eller på kvällen över huvud taget. Eftersom man snart ska gå och sova. Helst av allt ska man ju inte äta alls efter klockan 19 men det är svårt att hålla.
Tyvärr.

Det är sån energi som man aldrig kommer göra dig av med eftersom förbränningen är för låg. Sen om man äter för sent (efter 19) så får dessutom organen i kroppen jobba under natten då de ska vila. Så det säger sig självt. Man ska låta dem vila, annars kan man få div. problem..

Detta fungerar ännu sämre när jag jobbar natt, vill jag påstå ;) Då fallerar allt.

MEN äter man mycket på morgonen och till lunch så känner man faktiskt att man inte behöver lika mycket på kvällen. Äter man dessutom nyttigt så blir man inte sugen på en massa skit :)
Jag vet, det är lättare sagt än gjort. Speciellt med tanke på hur vi är uppvuxna och vana att äta.

Nåväl. Sallade en går var helt fantastisk!! Jag tror vi hade allt i den.

Isbergssallad
Ruccola
Spenat
Tomat
Gurka
Morot
Rödbeta
Avokado
Groddar
Persilja

Till det så åt jag ett ägg så jag fick i mig protein också. Lovely!


Ja, bilden är snodd, men det såg ut typ så här.



*

Farligt Plast

Eftersom vi växte upp med vetskapen om att man ABSOLUT inte fick elda upp plast så började jag i ganska tidig ålder fundera över om plas alls var en särskillt bra grej. Jag började fundera över om det tillexempel kunde avge någon slags gas som tex bensin som man också skulle vara försiktig med när man höll på med eld.
Men det fick jag sen veta att det inte gjorde. Eftersom jag var en frågvis unge så frågade jag min kära mor, som i mina ögon hade svar på ALLT.

Nu ca 15 år senare så har vetskapen om plast blivit aningen bättre. Jag såg på en minst sagt skrämmande dokumentär för några månader sen, när jag fortfarande var gravid, om plast och bland annat om hur mycket den faktiskt förstör i våra hav, djurlivet och även oss själva. Man kan nu se att plasten är en av orsakerna till att vi kan drabbas av cancer. Men vad kan inte det idag?
Forskning har även visat att att ett vist ämne som finns i plasten kan orsaka en rad konstiga sjukdomar. Bland annat så gjordes ett expriment på fiskar och de fiskarna blev två-könade (!).

Canada var det först landet som förbjöd detta ämne i plasten och jag antar att sverige kommer följa trenden. Men fram tills dess så var försiktig. Det tänker jag vara.

Framför allt när det gäller bebisar och barn.
Deras lever (filter) är ju inte tillräkligt bra utvecklat föräns vid 2 års ålder.


Det omtalade ämnet heter BPA eller Bisfenol A. Och i alla fall vi, kommer byta ut exempelvis nappflaskan till en utan detta ämne i.

Slutligen så så tänke jag berätta att det finns mellan 200 och 100 000 plastbitar per kubikmeter vatten i havet i bohuslän. Det visar 16 prover som gjorts på olika platser i havet utanför bohuslän.
Trevligt.. eller... tragiskt!


*

Skräp-DNA

Jag kan ärligt säga att det kändes som att någon stack en kniv i bröstet på mig när jag fick höra att forskarna kallar 98% av vår DNA för "Skräp-DNA" , Eftersom de inte vet vad den är till för.

(!?!)


Att människor väljer att tro på att 98% av det som bygger upp oss skulle vara oanvändbart skräp och helt meningslöst material i stället för att våga tro på det faktum att männiksokroppen är underbar och till 100% perfekt är så sorgset att jag blir extremt illa berörd.

Jag tror att vi är obegränsade. Det enda som begränsar oss är våra egna gränssättningar gentemot oss själva.
Många människor är helt enkelt blockerade och "avsängda". Människan har "kopplat bort" vissa sinnen i takt med att den tekniska utvecklingen har stegrat. Vi "behöver inte" använda oss av våra sinnen på samma sätt.

Vi förgiftar våra kroppar med färgämnen, smakförstärkare, koncentreringsmedel och ett antal besprutningsmedel.. bland annat.. Inte undra på att våra kroppar inte fungerar som de ska. Vem i dagsläget äter ens ett mål om dagen som inte innehåller en massa skit?
TRAGISKT.

De flesta människorna vet inte ens VAD det är som de egentligen sätter i sig, och sen undrar människor varför de är överviktiga, energi-fattiga, sjuka, har dålig sömn, snarkar, har andningsuppehåll om nätterna, magproblem, dåligt luktsinne, förstörda smaklökar.. ja listan kan göras lååång.
Det är väl bara en tidsfråga så försvinner ännu ett sinne?

Jag tror att vi lurar oss själva och underskattar oss själva på tok för mycket. Men att vi ens skulle ha 1% skräp-DNA det tror jag inte ett dugg på.



Vi måste börja tro och lita på oss själva. Vi är fantastiska.



*


Positiv Energi

2 dagar i rad har vi haft fin besök. Det har varit fantastiskt roligt. Jag känner mig så pigg, glad och inspirerad som man bara kan bli. Tack mina vänner för det!

Annars så vill jag skriva inlägg om en massa saker som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, men jag vet inte riktigt hur jag ska få ut mina tankar och åsikter på papper så att det ändå går att läsa OCH förstå. Men förhoppningsvis går  det bättre när jag fått det på plats i mig själv först.

Annars har jag gjort en konsultation på Robin.. så nu är väl studierna nära sitt mål.
JAG SKA KLARA DET.

Det känns som att det var exakt detta jag behövde för att bli friskare.
Positiv energi från fina vänner, att regelbundet äta en av min rasayana, käka Honung-ingefära-gurkmeja-svartpeppar-blandningen och vila. Nu blir det bara bättre.

*

JÄMNSTÄLDHET

Många jag känner bloggar just nu om jämnstäldhet. V A D är jämnstäldhet och H U R får man det att funka.

Ni fattar ju att jag måste ge mig in i diskussionen och berätta hur jag anser att det är.


Det finns olika "jämnstäldigheter" eller vad man ska kalla det för.

Det ena är: Jämnställt förhållande

och det andra är: Jämnställt hem

Jämnställt förhållande är precis vad det låter som. Man är i fårhållandet jämnställda. Man har lika vilkor helt enkelt gentemot varandra.

Jämnställt hem är också det, helt vad det låter som, men lite svårare att anamma för många. Det handlar alltså om att dela upp hushållssysslorna ungefär lika. Och här snackar jag inte om att man ska diska varannan gång och laga mat varannan gång, utan ALLA sysslor ska vara ungefär lika fördelade. Jag kan alltså laga mat varje dag, medans min sambo tillexempel tar allt anvar då det gäller tvätten.

Man delar även jämt på anvaret då det gäller ens barn. ALLTSÅ bara för att den ena gillar att pyssla på ute i trädgården så betyder inte det att den som pysslar på inomhus även ska få allt anvar då det gäller rutinerna med barnen.
Inomhus-sysslor hör alltså inte alls ihop med barnens rutiner.. vilket MÅNGA blandar ihop.

Det man kan fråga sig är "på vilket sätt vill vi ha det jämnställt?" bara ett av alternativen eller båda?

Man kan även fråga sig V A R F Ö R man vill ha det jämnställt:
* Är det för att det ska se bra ut i andras ögon?
* För att man själv inte vill göra allt, man blir trött/utsliten?
* För att man vill hjälpa sin sambo? (man vill helt enkelt underlätta och sammarbeta)
* Eller för att man vill vara jämnställd inför barnen? (alltså helt enkelt lära dem hur det är schysstast att fördela i ett hem/förhållande -den ena är lika värld som den andre, ÄVEN som förälder)

Varje par eller familj måste ju komma på sitt egna sätt att få det jämnställt och är det så att en person helt enkelt inte trivs i att laga mat varje dag, då får man ju helt enkelt dela upp det. Det samma gäller alla andra sysslor.


SIST MEN INTE MINST


Borförklaringar som "Killar ser inte när det är skitigt/stökigt därför är det svårare för dem" Är och förblir REN JÄVLA BULLSHIT!

Inte fan SER jag uppe på hyllan att det är dammigt och behöver dammtorkas - NÄ, jag tar mitt ansvar i familjen och kollar efter och dammtorkar sen. Vad tror folk? Att jag har någon jävla över-teknologisk-laser-syn som BARA vi kvinnor sitter inne med?

Nä hurrni, det handler helt enkelt om att män lätt bortförklarar sig och att kvinnor lätt BORTFÖRKLARAR de stackars männen. Det är DET kvinnor är bäst på. Att försvara sina stackars män som inte "ser" eller "som försöker så väl men inte vet hur man gör".

Så länge man håller på att hyckla så förblir hemmet Ojämnställt.


Nyckelordet är alltså kort och gott att vi måste börja med att vara ärliga och uppriktiga mot oss själva lika mycket som mot vår partner. Prata mycket, lyssna och lita på varandra men framför allt ge varandra plats.

*

Bajs-kondis

Jaa......
Annars är jag sjuk och använder mig flitigt av nässpray och astma-spray. Har även käkat mina olika kurer så att jag ska tillfriskna fortare.. vi får se om det funkar.

Det är typiskt att bli sjuk på våren för man märker det inte föräns det är försent. Försent att kurera sig så att det inte bryter ut. Jag trodde ju fan att det var pollen-allergin.. oj oj... Tur att Robin kan vara pappa-ledig sånna här tillfällen. Annars hade jag fan legat risgt till.

Min kondis är nu så jävla dålig så  skulle jag springa 10 meter så skulle jag nog få ett astma-anfall och dö.
Dessutom skulle Robin ge mig fel astma-spray så jag skulle verkligen dö.

_

Det är såna här dagar jag mestadels ligger framför datorn, tycker lite synd om mig själv, och drömmer mig bort om hur vi kan inreda när vi skaffar hus...

Jag från soffan: "Kolla, här hittade jag en jätte fin plommon-lila matta som vi kan ha i Ralfs rum"

Sen har jag tröst-Shoppat lite Duns-kläder till Ralfen också.. (och nä, jag måste inte bara köpa märkeskläder till ralf.. Jag köper det jag tycker är fint.)

Ja, han är också lite förkyld. Men bara lite snorig.. Söt ungen.


*

Italiensk kvallité-visp

I dag har El-snubben varit här och mätt elen (äntligen). Och det visade sig att det inte var något fel alls. ALLT var normalt.
DESSUTOM så funkade hall-lampan som ine har funkat på ca ett år !!!

What the fuck!?



H U R   är det möjligt? Vi ba stod och gapa som två fån.




Nåväl. Vi har införskaffat en tredje el-visp (tack mamma), en gammal, fast helt oanvänd, el-visp som ser gedigen och ordentlig ut. Dessutom jävligt ful. Så nu håller vi tummarna att "Palazzo" håller. Vi invigde den idag.



Resultatet
Robins FET-tallrik för övrigt hans 6 glass-moment för dagen
3 mars glassar till frukost
1 mars glass efter lunch
1 glass-tallrik till eftermiddagsfika
1 marängswiss på kvällskvisten.



(Nu såg Robin bilden.. och vill nu ha en till....)



*

Buhu



J A G   Ä R   S J U K   !


*

Vilken miss!

Här har jag gått och trott att jag blivit mer och mer allergisk.. men nu har det slagit till om man säger så.

Jag    håller    fan    på    att    bli    sjuk  !

Nu är det ju fan försent att börja kurera sig. Men jag tar en sked honung-ingeföra-gurkmeja-peppar endå.
Förhoppningsvis blir jag fortare frisk...


*

Tjej/kill-kläder (bebis)

I dag fick jag höra något jävligt sjukt.

Bebiskläderna för tjejer är mindre än bebiskläderna för killar. Samma storlek men tjej-bodyn är både smalare och kortare. De som berättade det har själva mätt på H&M.
VARFÖR är det så?
Förväntas till och med bebisflickor vara smalare än bebispojkar?
Är det så tidigt vi börjar med våra skönhetsideal?

Sjukt, sjukt SJUKT!

Jag tror nästan jag måste dit och kolla bara för att få se det med egna ögon.. Kanske till och med fråga personalen i sånt fall varför det är så.. hehe.

*

Hund-kyss

Igår när jag och Linda var på en liten kortis runt lill-sjön så passade Benz på att ge Ralf en riktig Hund-kyss. Dvs slick över heeela nyllet. Ralf såg helt chockad ut.

Dagens skratt.

Stackars älskade unge.. jag är inte avis.


*

Den dummaste tävlingen

Hur kommer det sig att männsikor gärna "tävlar i vem som har det värst"?

Jag har ganska svårt för det, jag menar, hur kan den enas olycka/svårigheter vara värre än den andres. Vi har alla olika liv och olika erfarenheter så det är ju i princip OMÖJLIGT att jämföra oss med varandra på det viset. Men varför envisas folk med att göra det?

Eller är det bara så att man inte ska tillåtas ha det svårt/jobbigt om man inte har ett "RIKTIGT" problem? Alltså ett problem som ALLA skulle må dåligt av tex att man blivit våldtagen, blivit sexuellt utnyttjad som barn, Haft knarkande föräldrar som misshandlat en som barn, ha cancer eller kanske till och med HIV...
Eller får vi inte må dåligt så länge någon annan har det värre?

I sånnt fall är det ju inte konstigt att vi blir deprimerade. Kanske är det så att JUST DET är en av orsakerna varför vi blir allt med deprimerade. - Vi tillåts inte må dåligt och prata om det.
(Förutom om vi går till en terapeute)

Det finns alltid någon där som mår sämre. Någon stackare som har det värre.

Men vad gör det mig? Eller vad gör det den enskilde individen. Det är ju våra egna liv vi lever inte den där stackarens.

När någon med en nyfödd bebis har det jätte jobbigt om nätterna så får hon höra "Det där är ju inget! Du ska bara veta hur jag har det som har en 3 åring"

Jag vet när jag blev deprimerad för flera år sen. Då fick jag höra av min dåvarande kille som var turkisk

"Hur kan du sitta och säga att du är deprimerad, du som alltid har haft det så bra. Du har rika föräldrar som älskar dig, du har vuxit upp i Sverige, i trygghet och alltid haft Mat på bordet, läkarvård som är nästan gratis.. Du har aldrig behövt oro dig för något!... Tänk hur jag har haft det, vi var så fattiga att vi ibland inte ens hade pengar till gasen till spisen så vi fick sätta oss och göra eld ute på gården och laga mat på!"

"okej, så jag ska inte vara deprimerad för att du växte upp fattigt?"

Och vad vet vi egentligen om varandras liv och historia? -Inget mer än vad vi väljer att berätta.

Ibland tänker jag att det där orden vi, åtminstånde, på 70-, 80 & början av 90-talet fick höra "Tänk på barnen i afrika" kan ha en betydande roll. För DE hade det minsann ALLTID värre än oss. Oavsett vad det än var.

Den frasen sammanfattar hela det synsättet ganska bra.


Och varför skulle de må bättre för att jag åt upp hela tallriken med leverbiff?
Fattar det fortfarande inte.
Tänk på det innan du börjar jämföra nästa gång.



Enligt mig behöver man inte någon "anledning" för att må dåligt. Ibland gör man det bara och då behöver man ens nära och kära.

*

Nu börjas det

Ralf började i morse att stryka omkring längs bordet och försökte nå det som fanns där på. Han fick tag i tidningen men lyckan blev inte så lång då jag tog den ifrån honom. Då vände han på klacken och gick till tv-hyllan...



Japp, det var roligt att riva ut alla filmerna på  golvet.

Tillbaks till det roliga bordet för att se om det inte gick att få tag i något mer......



*

Allvarligt FEL

Här ligger jag, när jag faktiskt KAN sova, vaken och kliar mig i huvvudet och funderar mig grå-hårig över varför allt går sönder i denna lägenhet. Det är faktiskt ovanligt mycket som går sönder.

2 elvispar (helt nya)
2 voffeljärn (helt nya)
1 duschmunstycke
1 toasits (ett halv-år gammalt)
1 dator (2 år gammal)
1 sterio
Saker flyger ut ur hyllorna
Lister ramlar ner från taket (ni vet mellan vägg och tak-list)

2 Golvlampor (alltså nu snackar jag inte glödlampan utan det fungerar inte att få dem att funka nå mer!!)
1 lampdimmer
Möbler spricker
2-hål-i-väggen uttag slutar funka
Allment mycket små-grejjor som
Smycken ramlar isär
Mobiltelefon kajkar
Klockor går fel
Blommor dör eller åker i backen (tror iof på katterna där)
Kylen är ny men helt störd (!)

Det förbrukas ungeför 100 glödlampor perr år (minst)

Vad har ju glömmt? Säkert massor.

Sa jag att vi har bott här i 1 år och 2 månader (!?)

Men ni fattar att jag undrar vad fan som är fel på vår lägga???!!!


*

Nörden Liv

Idag när jag och Robin var på stan hittade vi en jacka som var precis som min (typ). Jag var ju tvungen att nörda lite så vi köpt den. Visserligen i storlek 74 men den kommer han nog kunna ha i sommar och höst. Perfa.

Förutom jackan så köpte vi ett par byxor till han (de han har på sig) På tjejavdelningen (!). Tajts som ser ut som jeans. Skit fina.

MEN då kommer min fråga. Varför måste affärerna ha tjej- och kill-avdelningar?

Kan man inte ha allt tillsammans bara att Här finns klänningar, här finns tröjor, här finns byxor, här finns underkläder? Eller är det viktigt för folk att köpa "Kill-kläder" om det är till en kille? Jätte konstigt att dela upp det sådär. Som att det skulle spela någon roll.



Ikväll har vi förövrigt haft Johanna och Sami på middag. Det var fin fint. Barnen sov och när fredrik kom fick vi till och med spela spel och se på tv i lugn och ro. Nu är det natten så vi får väl se om trenden håller i sig ända tills i  morgon :D

Tjoo!

*

När tillfället ges

Lill-fisen vilar middag, som vanligt på mig, och jag dricker kaffe och funderar fortfarande över dagen. Inte för att jag varit vaken så där jätte länge men halva dagen har ju ändå gått.

Första halvan av natten var Ralf väldigt allert och skulle promt vara vaken och härja på med allt. Andra halvan var han gnället själv.
Han var väldigt täppt i näsan och när jag skulle ge han koksalt så råkade jag spruta ner hela han eftersom han sprattlade så mycket, så då blev det ju så klart ännu värre!

Tillslut vid 7 tiden var jag på riktigt pissigt humör och kände att NU ger jag upp och går och lägger mig i trappen och sover i styället. Som tur var så har jag ju världens underbaraste sambo som då tog initiativet att kliva upp med vår pigga son.

SÅ jag tog tillfället i akt, så att säga, och sov till 13. Med vissa undantag för matning.

Tack Robin, DU är bäst!

Bild från en annan underbar natt då vår lilla groda ville vara vaken



*

Snevriden

Jag talade med en vän i några timmar för någon dag sen och hon berättade om en kompis till henne som inte ammade sin son pga att hon inte ville att han skulle bli "för beroende" av henne, eftersom hon är ensamstående.

Hur kan man avstå från att amma när man är ensamstående för att man inte vill att ungen ska bli "för beroende" av en?!
Helt sjukt att tänka så. Då kanske man inte ska skaffa barn? För barnet kommer ju ALLTID vara beroenda av sina, i detta fallet, SIN förälrar/förälder. Det faller sig lixom natuligt.

Och vist är det bra att vara självständig, men inte på vilka vilkor som helst. Ett barn behöver få vara litet, få närhet, få trygghet, få ta sin tid.... ja ni vet.


Shit alltså!


*

Vänskap

Jag tänker på alla människor där ute som ska vara exakt likadana som sina vänner. Tycka likadant i allt, gilla samma saker, ha samma "stil". Jag syftar nu på människor som i princip inte kan vara vän med någon som skiljer sig lite från den enskillda gruppen.

Lite tråkigt är det ju.
Vad får man ut av varandra då? Umgänge? Inget annat?.. Ja möjligtvis någon som bekräftar att man tycker och tänker "rätt". Men ingen som utmanar ens tankar, ser ens tankar och probelm från en annan synvinkel. Nu syftar jag självklart inte på att man ska märka ord, och ha rätt över sin vän. Utan snarare på ett vänskapligt sätt och absolut inte narcissistiskt.


En del människor kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.


Jag kan inte med ord beskriva hur mycket mina vänners olikheter betyder.
DET är vackert.

*

Drömmen om hus

Jag vill bara köpa hus. Sälja lägenheten och köpa hus. Ha en trädgård, en altan, en tvättstuga, ett badkar, ett arbetsrum, en gräsmatta, en grill, en häck, slippa lämna barnvagnen i trappuppgången, katterna kan springa ute...... Jag vill bara flytta till hus.

Men ändå så trivs jag ju med att bo i vår älskade lägenhet. Som vi fixat allt i. Ha gångavstånd till typ allt och alla och rent praktiskt så är det ju bäst att bo kvar ett tag dessutom känns det lite jobbigt att flytta redan, vi har ju faktiskt bara bott här i drygt ett år.

Men jag vill bara bo i hus. Där lugnet och naturen finns.


*

Fågelholk?

Det slog mig idag att människor som går runt och gapar ser jävligt slow ut.
Varför gör de det?

*

Marma-kursen

Är jag den lyckligaste personen i världen just nu?
Förmodligen så befinner jag mig i topp i alla fall.
Jag kom in på Marma-kursen. Trots att den är fullsatt.

Var det någon som sa Karma? :)


*

Det där med handläsning

Jag har funderat lite kring det där med handläsning. Att linjerna i handen betyder olika saker. Ingenting jag har trott förut. MEN på senare tid har jag börjat fråga "varför skulle bara EN linje betyda något? Varför inte alla?" För det är nämligen så att det finns en del saker som männsikor kan ha gemensamt.

T.ex. så har människor med down-syndrom en rak linje över hela handflatan.. Varför? Och varför skulle det vara det enda som kan betyda något eller höra i hop med något?



Man kollar ju nu på annat också när det gäller Down-syndrom, detta är bara en av grejerna. Och ungefär 3 % av befolkningen som inte har down-syndrom har även en sådan linje. Vad hör det ihop med?

Spännande! Kan inte någon börja forska lite mer om sådant?

Jag kan vara testkanin. Jag har jätte mycket linjer(vissa kallar det rynkor!)


*

*Gilla*

För er som prenumenerar på min blogg via bloglovin. Ni har väl inte missat att man kan trycka på "Gilla"-knappen? :)




*

Att få svar på frågor jag aldrig trodde att jags kulle ställa

Ja, nu kommer ett "hockus-pockus"-inlägg som många skulle kalla det. Men är det så störande så skit i att läsa det. Men det är min vardag, och man kan antingen acceptera det eller inte.

-

Jag har kunnat se olika saker i hela mitt liv. En del saker är inte alls främmande eller ovanligt. Men en del saker förstår jag inte alls. Nya saker dyker upp och jag har många gånger frågat frågan "vad fan var det där". Idag kände jag att jag behöver hjälp. Jag har upplevt saker på sistone som jag inte förstår mig på och som jag inte kan finna en enda logisk förklaring på.

Jag gick till Lola. Vem annars ska jag vända mig till när jag upplever så här konstiga saker. Hennes svar var skrämmande men även intressant. Det stämde helt in. Och det var ju ingenting hon viste. Sen sa hon till mig "Liv, du blir mer och mer medveten och du kommer att uppleva mer och mer. Inga frågor är konstiga".

Jag viste inte ens att man kunde uppleva såna här saker eller se saker på ett sånt här vis. Men jag tror ju på vad jag själv upplever. Det är skrämmande på ett sätt och intressant på ett sätt. Och jag måste ju erkänna att jag bara blir mer nyfiken.



Jag är så glad att jag tog kontakt med Lola. Jag känner mig lugn och trygg i den jag faktiskt är. Positiv till att bemöta en värld fylld med mönster, former och färger. En värld fylld med liv och olika dimensioner.

En värld fylld av hopp.


*

Den lilla bebben

Håkan berättade för mig att ett nyfött spädbarn är väldigt närsynt (det viste vi ju), så närsynt att de ser ungefär 20 cm. Det är nämligen till för att den lilla bebben ska kunna se från bröstet upp i mammans ansike. För att se vem som matar & lära känna tryggheten.

Är vi inte skapta helt underbart fantastiskt?




Vackert.


*

Ett viktigt hjärta

Idag var jag på lunch med Morsan, Håkan och han jag aldrig kommer ihåg namnet på (Thomas?).. JAG VET(!!!), det börjar bli pinsamt nu.. jag har typ kännt honom i 8-10 år?
Det var sista gången som jag var på Lunch med Håkan innan hans Hjärt-operation och jag måste nog medge att jag är lite nervös och orolig. Det är en stor operation och hanns oro påverkar mig enormt (Dessutom har jag drömmt att jag tappat tänder.. 2 gånger!!).

Han är fin Håkan, väldigt fin, och världen skulle nog förlora på om han inte klarade det.

Som jag kallade han när jag var yngre "Han som ser så snäll ut" (jag och namn).


*

Marma-kursen

Idag pratade jag med Anna-Karin på Ayurveda angående marma-kursen. Och JA jag kan delta även om jag ammar "det gör honom bara gottt" :D MEN (Varför alltid alla dessa MEN?) Kursen är FULLBOKAD!

Hellvetes-jävla-skit-Det-kan-inte-vara-sant!-Är-det-sant?

MEN det finns chans att det blir en avbokning. Och i sånnt fall är jag nummer 1 bland reserverna.
Så på fredag får jag veta om jag får plats.
HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!


*

En vanligt dag med det lilla extra

Det var en jäkligt fin dag idag.

Solen var stor över Luleå-stad
Babysång
Lunch med mor och "pojkarna"
20290 steg gådda (kort promenad+power-walk+hemgång från stan)
Fika med Pippi och Fanny
Shoopat :) (Body shop(!!!) + Asko)
Myst med den bästa personen i världen (Som vanligt! :))

-


Nu väntar jag på att Robin ska komme hem
Och i morgon har jag honom hemma från jobbet :) (Han ska göra klart tatueringen)



Skynda Skynda!

Jag köpte den nya brämhults juicen Blåbär svarta vinbär. Den var som väntat jätte god, men så blev jag lite ledsen i ögat när jag såg att det var socker i den. 90 gram i falskan.

Jaja. Nu är det dags för baby-sång! Wiiii!!

Jag har för mig att de sa att det är de sista gångerna nu i veckna. Sen är det i stadsparken typ den 15? Eller nå.
Fan har skit bråttom nu, kanske får ta bussen om jag inte lyckas dra på en rem :)


*

RSS 2.0