Veckans Tips!

Om man går in på Svt Play och kollar på Skavlan avsnitt 5/12 så kommer man att få se smakprov på när sångaren från turbonegro sjunger Cornelis wreesvijks Balladen om fredrik åkare. Det är Cornelis son som spelar gitarren.
Det är bra. Det bor nog en Cornelis i Hans-Erik Dyvik Husby.

Man måste ju bara se filmen när den kommer ut!


Patetiska människor

Jag tycker synd om människor som, direkt de fått lite alkohol i kroppen, måste hävda sig. Shit alltså! Gå till en terrapeut och red ut dina problem med dig själv.

I går när jag var på Statoil kommer en brutta instigandes, givetvis full, tittar på mig och ställer sig medvetet framför mig i kön. Eftersom vi är bekanta med varandra så sa jag "Ursäkta men du kanske ska ställa dig EFTER mig" varpå hon svarar med ett stroppit nylle och en otrevlig ton att "Jag skulle inte ta och tro det" också ler hon kaxigt mot både mig och killen hon släpade runt på.

En sida av mig vill ju bara berätta vilken looser hon är medans en annan sida av mig tänker "Stackars lilla osäkra flicka. Har du inte bättre självförtroende än så - så du måste hävda dig direkt du fått alkohol i kroppen". Givetvis så höll jag käften och orkade inte bry mig.

Nu i efterhand så tänker jag bara det att herre gud, hon är äldre än mig (närmare trettio) och beter sig fortfarande som en fjortis. Snacka om noll klass!
Och en annan sak som är otroligt ironiskt är att jag känner henne så väl så jag vet både för- och efter-namn + att hon är bra vän med flera som jag är vän med Där inkluderat min brorsa!!

Men som sagt. Man hävdar sig ju inte i fyllan mot någon man är bekant med utan anledning - så jag suger åt mig av komplimangen och hoppas att hon får frid i sitt liv en vacker dag.

För ni vet väl alla vad det betyder när man måste hävda sig på ett sånt sätt (?)..Spelkväll

I kväll ska jag till Malla och spela spel och dricka ett glas vin eller två :) Ska bli jätte mysigt. Finns det något bättre än sällskapsspel, goda vänner, ost och vin?
Robin ska alltså få tillfälle ett slippa mig - spela dator, se på hocky och givetvis vara den underbara pappan som han är. Han är nöjd. Jag är nöjd. Och Ralf får lova att vara nöjd :)
Jag lägger honom och sen gör jag mig i ordning, packar spelpåsen och åker.Alias, svenska språket, Cube-familjeduellen, Trodde du ja!... Vad kan mer tänkas uppskattas..Visitkort

Jag har beställt visitkort. Jätte fina visitkort :)
Jag vet inte riktigt hur lång tid det tar tills jag har dem i handen, men nästa vecka kanske?


Marknadsföring


Jätte roligt att skaffa visitkort :)
Ska även fixa en gatupratare som ska stå utanför mottagningen.
BNI.

//Som ett barn på julaftonMan kan ju inte sitta inne hela dagen..

Börjar göra oss i ordning och sen in till stan. Ska luncha och sen styra upp lite möten.
Om jag orkar drar jag nog ut på Storheden också och kollar efter div prylar jag måste ha till mottagningen. Men det är ju inget som säger att jag kan ta det nästa vecka..


Familjen kärnfrisk!

Det är så otroligt inspirerande att titta på "Efter tio" idag. Det handlar om häla och Mat. Mitt lilla hjärte-ämne.
En familj från danmark är på besök i Malous soffa, och de har ändrat hela deras livsstil så föräldrarna har gått ner ca 50 kilo i vikt OCH deras ena son som varit VÄLDIGT autistisk och gått på en instutition är nu som en helt vanlig pojke med liiite autism och går i en vanlig skola och har inga problem med kommunikationen. Sonen kunde bara rita tre streck på ett papper och föräldrarna kunde inte kommunicera med honom innan.

Autism och mjölk är sammankopplat. Bevisat.
Givetvis har de lagt ner allt socker också Och vitt mjöl (och lite annat smått och gott). Men även har de kastat ut tvn, de stänger av mobiler och datorer och anser att hemmet ska vara en "tyst zoon" inget surr och burr så att säga. I stället så umgås de med varandra och gör saker. De beskriver hur fruktansvärt svårt det varit men med tanke på allt som de fått i stället (ett friskare liv) så är det lätt värt det. Och de mår mycket bättre allihopa.

De har väckts en hel del kännslor i danmark och i hela norden och till och med hälsoministern i danmark blev helt galen.

Det kommer verkligen mer och mer bevis på hur viktig kosten faktiskt är. Folk kan snart inte blunda mer :)En dag i soffan

Jag inser att min blogg har varit väldigt mycket text och väldigt lite bilder så jag bjuder på en bild från en helt vanlig dag i soffan. Och tre till.

Och så mitt troll In action dårå.. Riiiiv riiiiv riiiv...

(Allt viktigt i bokhyllan är nu mer endast på övre delen)


(Fråga mig inte vad han håller på med?)


Inspirerad av Tvn!

Jag och Robin blir alltid lika inspirerade när vi tittar på program som "Restaurang i vårt vardagsrum" eller "halv åtta hos mig". Var enda gång sitter vi alldeles eldiga och pratar om vad vi hade haft för olika teman och maträtter till för-, huvud- och efter-rätt. Tillslut så har vi kommit på alldeles för mycket och kommer knappt ihåg vad vi sagt. Då ger vi upp.

Men vad sägs om Norrbottenstemat:

Tunnbrödbricka (Gravad Lax, Rökt abborre & löjrom)
Renstek & mandelpotatismos med en enbäsrsgräddsås
Lingonparfait med skogsbär (Hallon, blåbär och åkebär)

Eller Indientemat:

Linssoppa på indiskt vis
Tandori kycklinggryta med ris och Naanbröd
Yogurt- & kardemumma-glass med grillad banan

Oj oj... vi kan hålla på i timmar


Spännande

Jag har nu läst igenom intervjun och ser framemot nästa vecka. Lite nervöst är det. Jag erkänner. Men det ska bli kul också för det är inte ofta man gör sånt här. Inte jag i alla fall.Matvanor tillsammans med kidzen!

Jag har ofta funderat på det där med att ge sina barn sånn mat som man själv inte vill äta. Vad är det?
Om man själv undviker att äta något för att det är onyttigt, varför ger man då sina barn det?
VILL man att ens barn ska hamna där man själv inte vill vara? - Alltså, fetma, hjärt- och kärl-sjukdommar, diabetes, hormonsjukdommar.. listan kan göras lång.

Tror man att man gör sitt barn en tjänst?
Det enda man gör, är att man lär sitt barn få vanor som är svåra att bli av med, man ger dessutom ungen beroenden, och dessutom så lär man ungen att det är bra att äta onyttig mat.

Jag och min sambo har pratat mycket om vad vi vill lära våra barn och vad vi vill ge för mat och vanor för våra barn.
Inte så att vi aldrig ska kunna äta pizza, tacos eller handburgare osv. Men det man kan göra är att man kan göra det nyttigare än den "standard" handburgar-tallriken.
Exempelvis kan man göra morotsstavar och dippa i en yogurtdipp som man gjort själv med kryddor i stället för pommes frites och köpes-dressing, man kan göra biffarna själv (stor skillnad!), man kan ha ett nyttigare bröd, man kan baka brödet själv, man kan göra potatisklyftor i ugn (Riktig potatis of corse! Inget färdiggjort skit på fryspåse!). Det finns rätt många sätt man kan göra på för att få en nyttigare portion för sin unge - om man vill.

Självklart kan man göra så till sig själv ocksåoavsett om man har barn eller ej. Men det jag har tänkt på är att - våra barn har ingen vana av hur en hamburgartallrik "Ska" se ut. Så det är bara hur VI LÄR dem som de får vanor ifrån. Tänk på det! Många tänker inte på det..
De vet inte att det ska vara exempelvis pommes till eller läsk/saft för den delen.

Över lag så är det inte svårt att göra goda maträtter med det lilla extra och fortfarande hålla det nyttigt. Det handlar enbart om hur vida föräldrarna vill.
Middagsro?

Har varit på Stan med Fanny och kollat runt efter div saker. Jag hittade dock inget som jag ville ha.
Vi stötte ihop med Tina som var sugen på kaffe så då gick vi på BOs och tog en kaffe med kaka. Jag fick en sockerchock så jag mår fortfarande illa och är yr!
Det borde ju vara en positiv sak, men det känns lite onödigt för så stor var den inte.

Nu är jag hemkommen och Ralfen vilar i sin säng. Kanske borde jag kasta ihop en sallad undertiden så jag hinner få mig nå middag idag :) Det hade även varit trevligt att få äta i lugn och ro för en gångs skull.


Lägg ner strutsmentaliteten och öppna ögonen och se!

Jag önskar att jag helt och hållet kunde bojkotta plast, men inser efter närmare eftertanke hur mycket det faktiskt är som är gjort av plast. Klarar man sig utan plast? Jag tvivlar.
Och om man skulle klara sig så kostar det en del att byta ut allt man redan har i plast.

Men plast är ju långt ifrån den enda boven i dramat. Vi har ju sett till att sätta rikligt med kemikalier i allt.
(Så att vi inte kan slippa undan?)

Jag försöker lugna mig själv genom att tänka på allt som jag faktsikt gör som är bra. Jag använder mig mestadels av rena naturliga hud- och hygienprodukter, jag köper mestadels ekologiska matvaror, jag äter inte kött, jag är väldigt försiktig med läsk, köpes kakor, godis.. Jag försöker köpa ekologiska barnkläder, jag använder mig hellere av det naturen har att erbjuda än av läkemedel (ofta kraftfulla huskurer), jag äter inte p-piller. Jag pluggar Ayurveda som ger mig kunskap.
Jag borde byta ut mina sängkläder till ekologiska...

Viste ni att alla kemikalier vi har i kroppen överförs DIREKT till vårt foster!!
Spädbarn har minst 300 kemikalier i sig direkt efter förlossningen ärvt från sin mor!!


Man kan direktkoppla fetma, cancer, adhd, autism mm till kemikalier.
Man har exempelvis sett att bröstcancer ofta uppstår pga deoderanten med Aluminum Chlorohydrate.
Tenstickelcancer hos unga män har ökat med 400% de senaste åren och forskarna konstaterar att det har med kemikalierna att göra!

I hudkrämerna finns det ofta parabener, ett konserveringsämne som misstänkts orsaka sterilitet och bröstcancer. Andra ämnen att undvika är DEA och TEA som är hormonpåverkande och misstänkt cancerframkallande. EDTA påskyndar nedbrytningen av celler, förmodligen inte något man vill att skönhetsprodukter ska göra. (!!)

Det som är skrämmande är att vi i dagens samhälle än så länge inte är _jätte_ påverkade av dessa ämnen. Men det forskarna pekar på är generationerna 2 led bakåt.

Lägg ner strutsmentaliteten och öppna ögonen och se! Det är ni som förlorar på att blunda.
Varför tror ni att ni är sjuka, deprimerade, trötta, har ont?

Det finns ingen som tänker på dig och som försöker skydda dig från farliga ämnen. Det är inte så att det som är farligt förbjuds. Vi lever i ett produktionssamhälle där de stora företagen bestämmer. Och tyvärr så är det upp till var och en att vände på produkten och läsa på innehållsförteckningen, förstå vad det är som står och ta ett beslut.

Jag blir förundrad och chockad över att människor väljer att inte bry sig mer om sig själva och sina barn. Ser människor sig och sina barn som en sophink? "Bara jag är snygg så är det lugnt" (?). Lycka till med hälsan!Människor förstår väl inte bättre.

Det blir en fancy stadspromenad med Fanny idag. Dvs. Lunch och shopping. Mycket trevligt.

För övrigt borde alla se Efter tio idag. De pratar om vårt kemikal-samhälle. Männiksor förstår inte hur omfattande det är. Ibland kan jag bli irriterad av mentaliteten "jag är för cool för att bry mig". Men jag får försöka förstå att människor inte förstår bättre.
Jag är glad över att JAG förstår det problematiska i alla fall.


Den lilla Ralfen


Vi har en otröstlig och väldigt ynklig Ralf i kväll/natt. Kan det vara tanden/tänderna(?) som ska tränga igenom?Rekommendation

Tänkte rekommendera en skön blogg. Enkel, rolig och skön.

Varsågod.

M_A_T_I_L_D_AUppdate ang. behandlingar och pris.

Ska beställa marma oljor. Så jag är åter igen uppkittad på måndag. Bara så ni vet.
Nästa vecka kan jag alltså göra behandlingar igen. Fram till på måndag gör jag endast Energibehandlingar (Reiki).
Kom ihåg att jag har tillgång Måndagar, Tisdagar oc onsagar. Amt varannan helg.
Priset är 450 kr nu det första året. Ordinarie pris ligger på 650kr (ibland dyrare).


EGO-boost

Min älskade lärare gav mig lovord idag. Varför har jag varit orolig?

Den här dagen har varit så fantastisk så jag börjar undra "är det så här bra mitt liv kommer att vara för alltid?"
Jag gör verkligen det jag vill, Vist vill jag göra andra saker också, men allt har sin tid. Och nu måste jag fokusera på detta.. tills jag är klar åtminstone.

Självkänslan som man får när människor ger en lovord är fantastisk. Hela jag blir upphöjd. Min första kund som jag hade idag sa till mig " Det här var den absolut bästa marma-behandlingen jag någonsin fått. Du har verkligen gett marman ett ansikte. Jag komemr komma tillbaka flera gånger till dig. Du har något alldeles extra i dina händer, jag svävar på Moln."

Alltså när man får höra sånna ord så blir man nästan lite generad. Sen efter det så var det min lärares tur och hon sa bland annat "Du är redan så här duktig och har ändå hela livet framför dig, du anar inte hur duktig du kommer bli"..

Ah.. Sorry Ego-inlägget men jag vara bara tvungen att dela med mig av min lycka och min fullständiga ego-boost jag fått idag. Det måste ju vara så att när det känns helt rätt - så är det helt rätt.

--

För övrigt så har jag fått veta en väldigt tråkig nyhet idag och det är att en av de utbildningarna som jag tänkt gå inte kommer att finnas tillgängliga längre... i sverige. Om jag ska kunna gå den så måste jag till USA. Och ja som ni förstår, så är det omöjligt för mig.
Jag ska typ be till högre krafter att hon som håller i utbildningarna ändrar sig när jag typ ringer henne och ber henne på mina bara knän att bara ha en period till.. För min skull.
Man vet ju aldrig? (håll tummarna för mig)Att vara missbrukare

En kär person (vi kan kalla denne för X) sa till mig (utan att tänka efter) en gång, efter att jag barskt hade sagt " Du är ju socker beroende.. alltså du MISSBRUKAR socker. Du är alltså en missbrukare", "Nej jag är inte en missbrukare, jag må vara beroende, men jag missbrukar inte!"

Varpå jag undrade hur X kunde tycka så.
Då svarade X "Ja, men jag har ju kontroll på det, jag köper ju aldrig mer än vad jag har råd med"
givetvis så svarade jag i min barske person att "jaha, så bara för att du har råd att missbruka, så missbrukar du inte? Alltså måste ju de som missbrukar heroin MEN har råd, inte vara missbrukare"

X tittade på mig under en lång stund och sa sedan "Jaha, jag är väl missbrukare då, men det är ju inte skadligt när jag har råd"

Sen räknade vi ut hur mycket X la ner på sitt beroende perr år, vilket var cirkus 40.000 kr, då ändrade X långsamt men bestämt sin uppfattning. X är inte längre sockermissbrukare.

Ibalnd är det bra att vara rak, hård och gå raka vägen framåt mot problemet för att slå sönder muren som skyddar beroendet.
Plugghästen raporterar:

Shit alltså. Plugget gick förvånansvärt bra. Jag är snart klar!
Känns fantastiskt. Jag hoppas att min kära lärare nöjer sig med detta från min sida nu. Annars blir det sur bakläxa.Behandlingsdag i morgon :)

Det är verkligen längesen jag var så här fruktansvärt, totalt utmattad. Och plugget jag har framför mig känns i likhet med att jag ska skriva en bok eller något sånt. Det är bara att bita ihop. Jag vet. I morgon kommer jag vara nöjd och glad.

Tur är väl att jag har behandlingssdag i morgon. Först ska jag fixa det sista med kopieringar till plugget och möjligtvis fixa i ordning lite i mitt rum. Sen blir det Behandling följt av lunch, möte för handledning och genomgång av praktikuppgifterna, sen blir det en snbb runda på stan följt av en till behandling. Det ska bli en bra dag i morgon. Jag hoppas dock att jag är piggare än vad jag är nu.

Nu väntar plugget!På väg att bli sjuk?

Vad har hänt mig?

Jag är så otroligt trött så jag orkar knappt sitta upp. Inlindad i en filt ligger jag på soffan och glor på tv och internet samtidigt. Egentligen vill jag bara sova eller möjligtvis få en massage mot min onda rygg. Detta kommer helt i fel läge. Idag hade jag nämligen behövt plugga som tusan. Det är sista dagen, för i morgon ska allt vara klart och jag ska lämna in allt till min lärare.

Jag får vila mig ett tag till sen får jag viga kvällen åt att slita som ett djur. Möjligtvis gå i säng tidigt som tusan för att sedan åka till jobbet super tidigt och plugga innan mina kunder kommer.


Ibland går kroppen av sig själv

Är min Groda sötast i världen eller? (närå, inte ett dugg partisk ;) )

Direkt man sätter på musik så börjar han dansa :) Så jäkla sött!

Det är inte bara Jag i hushållet som gillar den här nu för tidenDet är inte bara min kropp som börjar svänga i okontrollerade rörelser när den sätter igång:)RH negativ.

Snubblade över en himla rolig tråd på FL Det står så här:

"Igår fick jag veta jätte intressant läsning av min vän.
Ang sällsynta blodgrupper och det övernaturliga.

Särskilt om ni är 0 rh negativa.

Själv tyckte jag det var väldigt fascinerande och intressant, lite kusligt t.o.m. Summan av kardeumman är väl att:

Det sägs att RH- är en okänd mutation som uppstått i Europa för 25-35.000 år sedan. Bara en bråkdel av jordens befolkning är RH-. Har man dessutom blodgruppen RH- 0 (Rhesus Negativ "Nolla") så är man ännu mer unik. Endast 7 procent av jordens befolkning är RH- 0.


Att vara rh- innebär att det saknas ett protein i blodet, och teorierna i _varför_ det proteinet försvunnit är många, en är tex att det skulle vara utomjordingar som manipulerat och mixtrat med människoblodet._Enligt en mängd webbsidor har många RH negativa nollor följande gemensamt:_

1. bruna eller gröna ögon som ändrar färg som en kameleont, men de kan vara blå också
2. rött eller rödaktigt hår
3. Låg puls
4. Lågt blodtryck
5. Skarp syn eller hörsel
6. ESP (Extra Sensory Perception) = utomsinnelig varseblivning
7. Extra revben eller ryggkota
8. UFO kopplingar
9. Stort intresse för rymden och naturvetenskap
10. En känsla av att inte höra till den mänskliga rasen
11. Genomträngande/skarp (piercing eyes)
12. Paranormala händelser
13. Physic dreams   (Sanndrömmar?)
14. Sanningssökare
15. Längtan efter högre visdom 
16. Empatisk sjukdom (man mår dåligt av att andra mår dåligt)
17. Stor medkänsla/medlidande för människors öde
18. En känsla av att ha något särskilt att uträtta i livet
19. Mediala förmågor (Många healers sägs ha denna blodgrupp)
20. Oförklarliga skador på kroppen
21. Förmåga att kunna störa elektrisk utrustning
22. Kontakter med utomjordingarLite länkar kanske? :)

www.spiritconnectionstore.com/blood-types-ali...
www.alienhub.com/human-body/1636-o-negative-b...
www.myusm.com/usm370628.html
www.reptilianagenda.com/research/r110199a.sht...

Ta det med en nypa salt och låt tankarna flöda :)"

---

Jag ÄR Rh- och så här ser det  ut för mig :)

1. bruna eller gröna ögon som ändrar färg som en kameleont, men de kan vara blå också - Oftast Gröna ögon med bruna inslag. Ögonen skiftar mellan blåa och gröna.
2. rött eller rödaktigt hår - blond, men med dragning åt rött
3. Låg puls - Ja
4. Lågt blodtryck - Ja
5. Skarp syn eller hörsel - Väldigt
6. ESP (Extra Sensory Perception) = utomsinnelig varseblivning - VAD BETYDER DET?
7. Extra revben eller ryggkota- Nej men liiiiiiten skulios
8. UFO kopplingar - Nej
9. Stort intresse för rymden och naturvetenskap - Ja
10. En känsla av att inte höra till den mänskliga rasen - Nej
11. Genomträngande/skarp (piercing eyes) - VAD BETYDER DET?
12. Paranormala händelser - Ja
13. Physic dreams   (Sanndrömmar?) - Ofta
14. Sanningssökare - Ja (fast jag söker inte så mycket längre)
15. Längtan efter högre visdom - Ja
16. Empatisk sjukdom (man mår dåligt av att andra mår dåligt) - Ja
17. Stor medkänsla/medlidande för människors öde - Väldigt stort
18. En känsla av att ha något särskilt att uträtta i livet - Ja, Det har väl alla?
19. Mediala förmågor (Många healers sägs ha denna blodgrupp) - Ja
20. Oförklarliga skador på kroppen - Nej
21. Förmåga att kunna störa elektrisk utrustning - Haha.. JA Och fy vad det är störande. Om ni bara vist hur dyrt det är!
22. Kontakter med utomjordingar - Nej


Ekologica


Snart ska jag ta mig ett vinglas och kolla på Svenska hollywoodfruar. Det kommer bli Grejt!Kvinnokamp

Jag läste min kära vän Fannys blogg, och måste länka så ni också får läsa. För det är ju precis det här jag snackar om!!
Det är Männen som behöver visa andra män vart skåpet ska stå. DET ÄR MANLIGT att vara hemma med sina barn, att respektera kvinnor, att hjälpa till i hemmet och framför allt; det ÄR manligt att kämpa för sina kvinnor.

Fannys inlägg


Nattligt drama på Krongårdsringen

Efter ett ha iakttagit dramat här på Krongårdsringen, där Mörderskan fördes iväg med ambulans, så ska vi nu gå och lägga oss. Trötta som tusan och hoppfulla mot en underbar Måndag som innebär både tattoo, plugg och pappaledighet av mannen i hushållet.

Möjligtvis en dejt med den fantastiska Farmorn i familjen också?

Sov gott.


Att träna på att lära sig tugga

Haha..  jag viste inte att man behövde träna på att lära sig tugga. Det gör Ralf, ser det ut som i all fall. Maten åker in och ut och in och ut och in och ut och han försöker givetvis hjälpa till så gott det går med lill-tungan. Gullit är det , men det tar lite tid för han att få i sig sin mat.

(Just nu? - han går runt med en av sladdarna i handen.. så klart)


Otacksamt, slösaktigt & osmart.

En sak som jag har väldigt svårt för är att kasta mat. Fräsch    mat. Enligt mig så ska man vara väldigt tacksam över att man har tillgång till mat varje dag. Att vi till och med har tillgång till att äta ihjäl oss om vi så vill och en del av mig säger att det rent av är respektlöst och otacksamt att slösa och kasta fullkomligt ätbar mat.

Varför gör man det?

Sen detta med datummärkningen på råvaror. Asså allvarligt. Varför följer människor dem till punkt och pricka? "Ojdå, vi måste nog slänga äggen för de gick ut i går" - Ursäkta? Hur tänker man där?

Är inte människor medvetna om att Datummärkningen som finns på våra råvaror är ett datum för Första     möjliga    dag    då     produkten     över      huvud   taget     skulle    ha     en      enda     chans     att   bli     dålig. Men de flesta produkterna håller LÅÅÅÅÅÅÅNGT mer än så. Datummärkning är en riktlinje, inte ett regel.

Exempelvis ägg. De håller åtminstone MINST en månad längre.
Jag som får ägg av mina föräldrars hönor VET att ägg håller länge. Väldigt    länge. För våra hönor sätter inget "Bäst före datum". (Skrämmande va!?)

När till och med människor som vänder på varenda krona kastar mat som är fräsch och högst ätlig då börjar man ju undra hur fan det står till. Va fan tror ni att vi fått våra sinnen för?

Luktsinne och smaksinne är det absolut bästa sättet att känna om mat är dålig. - Inte datummärkningen.

Det är ju löjligt att slösa på det viset. Man visar bara att man har dålig hjärnkapacitet - enligt mig.

(Sorry de hårda orden, men allvarligt...)


Ägg


Jag är igång med att introducera Ägg till Ralf. INTE populärt. Nu kommer han få smaka ägg varje dag tills han gillar det. För ägg är ju typ det bästa som finns. Extremt nyttigt och väldigt enkelt :)

Jag har kokat ägg och sen mosat det med lite smör. Snart är det väl bara att skära det i bitar så kan han plocka själv, men än så länge går det inte på vår lilla groda. (Jag satte även lite vatten i bara för att få det lite lättare i konsistensen)


Nog vet han vad som är Ok och inte Ok


När ungen blir tyst eller stilla så vet man att han håller på med något han inte borde.
Pay attention!Snart står jag där och är tillbaka.

Det var en fröjd att ställa sig på vågen i morse. För den smekte mitt ego medhårs och talade om för mig hur duktig jag varit. Enligt den så har jag nu 0.5 kilo kvar på min långa viktresa (tillbaka till innan grviditeten) och det känns mer än bra!

(nog för att det känns som att jag är tillbaka nu så måste jag ändå gå ner till typ prick 65. Bara för att. Ni vet.)Inväntar folket

Robin är på väg hemåt från piteå och Mor och Thor är påväg hit för en Kortspelafton som invigs med linssoppa. Linssoppan står klar, Ralfen är tröttast i världen, men kan knappast gå och sova nu.. och jag... Jag väntar.

Snart blir det kul!


Activ fit

Tog emot ett paket Activ fit 4 fårn buzzador för några veckor sedan och är givetvis jätte nöjd. Det är ju Avtiv fit vi i vanliga fall använder till vår son och vi har varit nöjda från dag ett. De passar honom utmärkt eftersom han är så rörlig. Jag trodde inte att det kunde vara så stor skillnad på blöjor och blöjor men faktiskt. Dessa är bra och mjuka.
De blöjorna vi använde innan activ fit brukade läka men inte dessa. Hur mycket som än kommer... så att säga :)

Lätt värt att pöva.
Onödiga Regler, Bättre Möjligheter & ett samhälle som snart vill omyndighetsförklara individens kapacitet att vilja välja rätt.

Jag i min person, i min natur, är inte ett stort fan av regler. Regler som "tvingar" människor att göra Rätt val. Givetvis måste vi ha regler på vissa saker för att sammhället förmodligen inte hade fungerat annars. Men när det kommer till små regler som man vill sätta på den individuella människan där ingen utomstående blir berör... då tycker jag att det är onödigt.

Som exempelvis debatten om föräldrapenningen - Att göra den kvoterad.
Alltså, att föräldradagarna ska bli 50/50 fördelade till mamman och pappan och orubbliga där. Ingen bra idé enligt mig. Givetvis så förstår jag tankesättet, men jag tror att det är helt fel väg att gå.

Jag personligen ser gärna en förändring i samhället där papporna är hemma mer med sina barn. Det tror jag att alla i familjen skulle må bra av. Men att lagstifta orubbliga föräldradagar är för vissa familjer en förödelse. I många fall, där familjen inte har råd att pappan går hemma så mycket av olika anledningar, blir det tal om antingen soc-stöd eller alternativt att pappan inte tar ut sin penning och familjen får sätta barnet på dagis redan vi 8 månaders ålder. Är det så vi vill ha det?

I min värld och det Jag hade önskat, är att man går andra vägar.
Framför allt behöver vi - Kvinnor som män - förändra vår mentalitet. Vi kvinnor måste släppa in männen och männen måste börja se fördelarna med att vara hemma, bli en förebild och trygg med sitt/sina barn.
Dessutom tycker jag att vi i samhället och regeringen skulle sätta mer press på företagen att uppmuntra män till att ta pappaledigt. Inget svammel om att männen är oersättliga - va fan är det!? - Det enda stället papporna är oersättliga på är hemma hos deras barn.

Alltså. Vi måste kunna erbjuda bättre möjligheter.

För det bästa är ju ändå (enligt mig) att vägleda människor till att göra Rätt val. Både för samhället och för den enskilde individen.

Ju fler regler vi sätter som gör att vi människor inte KAN välja rätt, utan bara blir tillsagda vad som är rätt - desto mer omydiga gör vi oss själva.

Nä bort med förbud och onödiga regler och in med bättre möjligheter!


El tando

Jajjustja. Jag sa nog inte det... Ralf håller på att få fler tänder. Jag är inte helt säker på hur många men det är minst 2 möjligtvis 4 !!
Då förstår jag helt plötsligt varför han har betett sig som han gjort de senaste dagarna. Nu ska han väl antagligen ha en pause i tandväxandet och sen kommer det sätta igång igen och då tittar de väl fram.. Mysigt.


Konsten att bli av med leksaker

Det är märkligt det där hur Barnets leksaker tycks försvinna spårlöst. Så mycket leksaker som han har (haft) och nu när jag tittar mig omkring i V-rummet och det mesta jag ser att han leker med är små saker som tillhör oss vuxna. Tidningar, axelband till elgitarren, olika fjärrkontrollar, rubiks kubar, filmer, trummor, munspel, sladdar, hörlurar, tejprullar, måttband.... Listan kan göras lååång.

Eller är det bara så att alla hans saker ligger gömda mitt i oredan?

Jag fattar inte.

Jag städar upp här varje kväll (helt lönlöst att göra det under dagen) och då tycker jag att jag återfinner en del, men det är ändå som att vissa leksaker är helt väck? Har Ralf skickat dem till "leksaks-planeten"?


Ibland måste man ta beslut som inte alltid är så roliga

Jag har redan hunnit bestämma mig för att jag kommer att vila tillsammans med Ralf när han tar sin förmiddagsvila. Jag är nämligen så trött så jag ser i kors. Jag börjar seriöst fundera på om jag kanske borde sluta amma på natten. Just nu känns det som att det tar på tok för mycket energi. Kanske för hela familjen.
Jag får se hur det blir, Jag vill ju så gärna fortsätta amma på natten, men tankarna finns ändå här - att det kanske är det bästa att vika sig?Mina favoriter...


... Just nu i IDOL är Givetvis Linnéa, Jay OCH Minna.

Allt har sin tid...Allt TAR sin tid.

"När man väntar på något gott, kan man aldrig vänta för länge"

Eller rättare sagt:

"När man väntar... Går tiden i slow motion"


Det är inte min grej att vänta kort och gott.Hundögonen

Idag använder sig Ralf av sina hundögon. Han försöker charma mig så att jag ska gå med på hans hyss. Smart unge, men jag går inte på det.


Stackars oss 70- och 80-tals barn

Efter att jag och brorsan propagerat hår mot morsan om den äckliga 70-80-tals trasan, som vi ständigt fick tampas med efter våra måltider, kommer min kära mor till mig en dag på stan och säger:

Mor: "Jag såg en kvinna idag med en liten bebis som också använde disktrasan när hon torkade bebisen runt munnen. Så det är inte bara jag som tycker att det är effektivt. *Stort smile*"

Jag: Ja, antagligen så har hennes mor inte gjort så mot henne för alla jag känner har fått men av dessa sura trasor som slafsades runt i nyllet på oss tills vi blev kräk-färdiga.


Stackars oss 70- och 80-tals barn.


Tillfälliga valpiga ovanor

Valpen är inne i en sån här skön period då han inte alls vill äta mat under dagen. Bara frukt och välling typ. Men istället så utnytjar han grovt nattetid. Jajjemän, då märker lillmagen att "Fasiken så hungrig jag är, bäst att skrika och leva om så man får sig nå mat på det här stället" Och det är ju bara amning som gäller fortfarande nattetid, så jag har inte fått mig särskillt mycket sömn. Nästan inget.
Vi får se hur länge jag orkar amma under natten och när vi ids ta tag i att avvänja honom - För vi är väl medvetna om att det kommer blir en mindre trevlig natt.


Lite läskigt i början men nu blev jag nyfiken

Valpen vilar och plötsligt börjar det spraka i babywatchen och jag tänker att "Nej!! Vakna inte ännu!!" Men istället för att höra Ralfs gälla stämma (som den är när han vaknar) så hör jag en mansröst!
Och jag vegtte tusan vad han snackar om. Är det fel att ha på samma kanal fortfarande bara av ren nyfikenhet?


Livslust och Harmoni !!

Ibland känns livet overkligt, ibland otroligt verkligt och ibland är det som att man går i en bubbla och man knappt hör ser eller lever. Det Jag strävar efter är ju givetvis att känna att livet är verkligt, och jag vill se, höra, känna och finnas i varje sekund av mitt liv. I mitt liv är   Jag i centrum. Jag vill vara medveten.

För mig så är livet som vi lever nu alldeles för kort för att slösas bort på att gå runt i en dimma. Och varför ska man ens vilja gå runt i en dimma när det finns så mycket underbart att uppleva?

Igår talade jag och en vän lite kort om hur väldigt många människor tyvärr går runt i just denna dimman. Då är det viktigaste att vara    andra människor till lags. Vad man än gör så är det för att andra ska tycka att man är snygg, häftig, cool eller rent av   Rätt  och    lagom.

Enligt mig så är det när man är   sig   själv till lags som man kan finna lycka. När man accepterar sig själv för den man är och ser livet, omvärlden och ens medmänniskor för det/de det är. Inget svammel.

Själv har jag lagt den där bubblan av dimma på hyllan, jag har inset att det inte är någon idé att sträva efter att bli omtyckt för någon som jag inte är, Jag blir inte lyckligare av det. Utan för att bli lycklig, få självförtroende och bli stark så vill jag bli omtyckt för den jag är. Lite för mycket ibland, lite för högljudd ibland, lite för töntig ibland, knasig och ingen ägare av en barbie-kropp. Jag är Liv och den som inte vill ta mig för den jag är får gå vidare.

Och även om det inte varje dag är så lätt att behålla den tanken så går det lättare och lättare för varje dag som går (sen jag bestämde mig). Och jag känner mig lyckligare, starkare, har bättre självförtroende och framför allt så känner jag mig mer harmonisk och har en enorm livslust - Vilket jag inte alltid har haft.

För att vara sann mot sig själv, och andra,   Det   ger   lycka  .Jåppa jåppa jåppa :)

Idag har jag haft två behandlingar. Jag skulle haft tre men en blev inställd så jag fick oväntat lång lunch :) Det var mysigt det med.
Nu har jag precis lagt mitt barn och ska fortsätta jobba framför datorn.
Eftersom jag var klantig och lyckades missa sista datumet för inlämning av föräldrapenningen så är det inte säkert att jag hinner få min penning den här månaden. Vi får se, det är tur att jag inte sitter i sjön när det gäller pengar i alla fall.

Sen blir det en jogg i regnkläder, jag börjar inse att det är det enda som funkar nu under hösten.

Det ska nog gå bra :)


Alternativa kåldolmar till detoxkor

Jag kommer inte skriva vad vi äter varje dag denna kort-detox. Jag tror inte att jag kommer idas det och vi kör ju inte lika stenhårt nu heller. Vi dricker kaffe, äter örtsalt och får äta en frukt om dagen.
Men nu måste jag berätta vad vi lagat idag bara för att det var så annorlunda.
Det blev linssoppa till lunch, inte så ovanligt när det gäller oss, vi hade kvar i kylen sen i förrgår så det var enkelt att bara värma upp.

Men middagen blev typ Vegetariska kåldolmar. Jätte goda! Men inte alls värda besväret. Eller är det bara för att vi är roockies som det känndes alldeles för komplicerat?!

Först koka hela det där kålhuvudet och ta bort de stora bladen ett efter ett.. och det tog typ 1.5 timme! Sen rullade vi ihop var sitt blad med kokta heta röda linser, lök, tomat och liite fetaost i. Efter det skulle de stekas i olja, och det kändes som att varje rulle tog 1000 år att bli klar. Resultatet blev faktsikt jätte gått, men på tok för komplicerat.

Vi gjorde 8 stycken och bestämde att resten av "bladen" gör vi som med tacos.. de duger väl!

Vi har kvar några rullar till i morgon så det känns ju kul i alla fall.
Perfekt lunch.


Höstregn

Skulle precis ut och jogga, men givetvis så började det precis just då att regna så jag får allt stanna hemma och göra ett yogapass och lite styrke i stället. Jag vill inte riskera att bli sjuk!
Nackdelen med hösten är att det regnar lite för ofta, det är nämligen inte behagligt att jogga i regnkläder. Men snart är det vinter och då går det lättare hoppas jag, jag får köra på yogan de gångerna som höstregnet vill falla och jogga när vädret är på min sida :)


Veckans tips! Bloggtips!

Ni bara måste ju spana in den här bloggen. Den var ju skit kul!
Och wow! Vilken fanatsi!!!

Milas Daydreams

Enjoy!Ett förhållande med Dammsugaren


Vår son älskar dammsugaren. Ääälskar   och    smått besatt.

Jag klagar inte

Oj oj vilken natt! Ralf har velat vara vaken och ammat i stort sett hela natten och när jag så väl får upp mannen i familjen för att kliva upp med vår älskade bebis då stiger golvläggaren in genom dörren och det blir oväsen på ett annat sätt. Så det blev varken nattsömn eller morgonsömn för min del.
Jag ska äta lite frukost och dricka lite kaffe och sen tar jag min packning mot jobbet och hoppas på ett tillvaknande. Dagen har alla förutsättningar ändå det är bara det att det tar lite längre tid att bli Normal. :)


En robbot!

Vad är det med mig och göra om engelska låtar till svenska så att det inte rimmar och enbart låter jätte dåligt?"Gissa vaaa a a ad Jag är ingen robbot! En robbot!
Gissa vaaa a a ad Jag är ingen robbot! En robbot!"Detoxsug

Jag och Robin är sugna på att börja Detoxa igen, men vi har lite mjölkprodukter i kylen. Jag gillar inte att slänga mat så vi funderar på att inte köpa nya mjölkprodukter (i kylen har vi lite ost, en keso, turkisk yogurt och mjölk) men att vi ändå äter upp det vi har. Sen att vi inte äter socker, snabba kolhydrater, säd, alkohol, nikotin kött /fejk kött och vanligt salt.

Vi kommer heller inte vara benhårda. Så ä ter vi tillexempel sallad ute så gör det inget om bönorna är inlagda. Vi kör på en vecka. Det räcker nu när vi nyss kört en månad :)

Jag ser fram emot att få känan mig så där fräsch igen.


Jobbsnack

I morgon ska jag ha en behandling. Jag har varit där idag och ställt i ordning bänken och jag längtar. Jag hade gärna haft fler behandlingar men rummet som jag är i är inbokat på eftermiddagen så jag får helt enkelt nöja mig med En behandling :)
Jag ska dock försöka ta mig till jobbet direkt på morgonen så jag kan jobba lite med annat innan behandlingen. Sitter nämligen och jobbar framför datorn och det är lättare att vara effektiv där än hemma.

Men vi får se hur jag kommer orka ;)
Golvet


Jag hade hunnit glömma bort hur snyggt golvet vi valt är. Nu kommer jag ihåg :)Behandlingar

Jag har några underbara dagar framför mig. I morgon har jag en behandling och på onsdag har jag 3 behandlingar. Det kommer bli fantastiskt.
Sen ska jag även hinna att jobba till mamma, renstäda hemmet efter några veckors röra, tvätta, bli filmad av 24 norrbotten och givetvis vara mamma åt den underbarasta personen i världen + lite till.

Bara så ni vet så kostar nu marmabehandlingarna. Det första året kommer jag vara 200 kronor billigare än de andra i stan, som utför marma-behandlingar, sen efter ett år kommer jag att höja.


Efterlängtat!


Vi har en underbar snickare här som lägger vårat efterlängtade golv!!!
Barnmat

Jag har ju inte uppdaterat vad jag gjort för mat till ralfen.. Det har inte kännts så spännande. Det har varit olika grönsaker med pasta, ris eller potatis. Oftast med linser men ibland med olika bönor.

Nästa gång vi köper fisk ska jag göra med fisk i stället för linser. Det har inte blivit så mycket fisk till bebben i familjen.

Det har blivit många olika smothies också med havregrynsgröt i (och ibland ris). Jag har även börjat tillsätta morot. Det blir gott och lite billigare än när man endast använder krav-frukt. Dessutom blir det nyttigare :)

Annat man kan ha i sin fruktpuré är rismjöl, eller havremjölk eller annan gröt. Så att det mättar bättre. Det finns ju hur mycket som helst att göra.

Kul är det. Jag gör en blandning nu med bär och frukt. Det luktar ljuvligt här inne!
Den där jävla radiotjänsten!

Vi betalar radiotjänsten. 519 spänn i kvartalet (!!).. har jag för mig.

Asså va fan är det!?
Jag vill inte betala den där skiten. OM jag ska fortsätta betala så vill jag att den där kören kommer och sjunger för mig på typ stan eller nå. Men det kommer de ju inte att göra.
Man borde köpa en skit stor dataskärm i stället för en tv och smälla upp  som  tv. Sen är det ju bara att koppla ihop den med lap-topen. Tadaaa!

När ska de lägga ner radiotjänst? Och    när    ska de inse att lokaltrafiken borde vara gratis eller kosta typ 2 kr/person !?

Om alla människor hade betalt typ 0.1% mer i skatt perr år. Så hade det gått till det, och då hade man sluppit känna att hur sugit det är att betala för något som man ändå inte använder. För vadå - inte tycker jag att det är värt 2000 kr perr år för de få programmen som jag ser på svt på tv. Hur många gånger händer det.. typ 5 gånger. MAX!

Och skulle lokaltrafiken bli gratis eller väldigt billigt så hade det nog varit väldigt många mer som valt buss framför bil. Miljötänk!


Tvångstanke

Föresten. Är det bara jag som, direkt jag hör någon prata skånska, gottlänska eller bryta på finska, måste härma dem. Jag måste liksom få prova på att säga det likadnat.
Söndag

Nu har Pippi-lotta dragit här i från och jag kan ju inte annat än säga att denna helgen har varit fantastiskt rolig. Däremot känns det som att jag har gått upp 15 kg i vikt. Det har varit onyttigt som tusan. Nu förljer en vecka med god, fräsch och nyttig mat.

Jaja, det är ju så. Man kan ju inte vara stenhård varje dag. Ibland måste man kunna unna sig och det har jag verkligen gjort. Men jag måste erkänna att det ska bli skönt att få i sig lite näring, det har blivit för lite av det den här helgen.

Idag har vi även varit på husvisning och det var skit kul. Huset var fint.. annorlunda som fan och underbar planlösning, men låg lite på fel ställe. Vi får se hur vi gör.

Nu blir det till att slappa.Lördagsmys och pizzatime!

Oj oj oj vilken rolig kväll det var igår. Och inte blir det sämre idag. Min älskade vän Pippi är hemhommen från södra sverige och jag ska givetvis få träffa henne. Det kommer att bli underbart att få se hennes söta nuna igen.

Nu ska jag och Robin beställa pizza och fortsätta mysa på här hemma. Det är lätt att mysa när man har världens mysigaste Ralf.Tiden rusar i väg

Sitter och jobbar. Och trots att det känns som att jag precis satte mig ner så slutar jag snart. Det var ju bara 2 timmar idag, men ändå, fan va tiden går fort!!Och förresten...

... Så varken dog eller skadade jag mig på min jogging igår. Det var lite knepigare än vanligt, man måste ju som vara försiktig.. men det gick bra. Jag försökte att inte springa på asfalten utan på sidan av.. Där var det inte halt.


Dagen i smått

Idag ska jag på öppethus på Ayurveda. De firar 10 års jubeleum! Tänk, det var 9 år sedan jag fick kontakt med ayurveda.. otroligt vad tiden går snabbt!

Sen ska jag faktiskt jobba. 16.00 är det jag som sitter i receptionen på Luleå Kiropraktorklinik. Dessutom har jag bokat in en tid hos Kari-anne så att hon får justera min nacke, rygg och höft innan helgen. Det kommer bli najs!

Efter jobb, och omhändertagande av min son så bär det mest troligt av för jag ska träffa mina vänner. Vi hade tänkt grilla på gültzaudden, men så lär det nog inte bli med den här kylan... Vi får väl se vad vi hittar på.. Spelkväll kanske?

Sen hoppas jag på en god natt sömn.Onödig fakta om mig

Fick ett uppdrag av Anna-sofia att skriva onödig information om mig själv. Så här kommer det.
(Det blev lite långt... jag vet. Men det går fort att läsa :) )

1. Jag har i hela mitt liv känt medkänsla med allt som lever på vår jord. Från Husdjur till skogen som precis blev skövlad åvanför vårt hus. Jag kunde känna hur skogen grät. För många låter det nog som trams, men för mig är det verklighet. Men bara för att jag kan känna med allt som växer så betyder det ju inte att jag har favoriter. En av mina absoluta favoriter är Giraffer. Jag ÄLSKAR Giraffer. Många vet det redan, men jag kan lika gärna säga det igen. Jag hade även mer än gärna även sett ett Lo-djur i verkligheten. Sen lider även jag av fobier och rädslor och en av mina rädslor är  sjögräs när jag badar. Det är så extremt obehagligt att känna hur sjögräset slingrar sig runt mina ben när jag simmar (får rysningar).

2. Jag nyser minst 4 ggr perr dag. Jag kan exempelvis nysa för att jag plötsligt känner att jag är hungrig eller  Ibalnd känna att jag mår illa, då kommer det två nysningar och illamåendet går över. Weird jag vet.


3. Jag försöker alltid se det positiva i allt. Och försöker även alltid tänka positivt (Bok tips: The secret) men jag lyckas inte alltid.

4. Jag har i hela mitt liv kunnat se "spöken", färger, bilder och fått information på olika sätt till mig. Jag har själv aldrig, som liten och ung, förstått vad det varit och hur jag ska handsaks med det och har blivit övertalad att det bara är fantasier, inbillning, drömmar, att jag sett i syne eller att "hus som är gamla knakar"...  Vilket i sin tur har gjort att jag under en period i mitt liv på riktigt har trott att jag är galen. Där ett tag så trodde jag till och med att det var jag som var anledningen till att endel hemska saker hände... eftersom jag hade fått informationen till mig innan det hade skett. Det var en hemsk period i mitt liv, men de senaste åren har jag lärt mig mycket om mig själv och om det som jag har erfarat vilket har gjort att jag växt som människa i mina egna ögon och lovat mig själv att inte kämpa emot längre. Men bara för att jag kan se, höra och få information så betyder det inte att jag får se och veta allt... långt ifrån.

5.
Mitt efernamn härstammar från att mina släktingar älskade havet och kvinnor. Där med havsgudinnan Ran (Ranweg).

6.
En av de sakerna som jag farsineras mest av är Moder jord. Styrkan, kraften och den absoluta naturliga närvaron i varje ögonblick gör mig förbluffad. Jag njuter av att se vad moderjord kan göra. Som exempelvis ett ordentligt åskväder. Jag litar fullt på att det finns en anledning till varför allt som sker mig, sker just mig osv. Jag litar på det vår Jord har gett oss att använda vilket gör att jag mestadels och i första hand försöker använda mig av ekologiska och naturliga produkter. Men inte alltid och inte med allt.
Jag fullkommligt älskar Rosenseriens produkter och har 14 st av deras artiklar.

7. Jag tycker att det är mycket mer romantiskt och vackert med  norrsken än t.ex solned- och upp-gångar eller stjärnklara himlavalv. Även opm jag älskar och njuter av det också så toppar Norrsken allt i mina ögon.

8. Jag älskar och blir inspirarad av människor som kämpar och når sina mål. Personligen så tror jag inte på ursäkter, utan jag tror att vill man nå sina mål så måste man kämpa över sina ursäkter.. Vi människor försöker alltid lura och övertala oss själva att vi inte behöver, orkar eller vill av olika anledningar, det gäller att lära sig ställa den rätta frågan.
Att se sina brister och svårigheter i vitögat bidrar till personligutveckling och dessutom förståelse för att andra människor har sina brister och svårigheter. Att se och tillåta sig att inte vara perfekt gör att man blir perfekt; Man blir öppen, givmild och ödmjuk därmed får man (tror jag) mer förståelse för både sig själv och för andra. Jag tror även att det är först då som man kan nå dit man egentliegn vill.

9. Jag älskar mig själv (jantelagen - vad är det?), jag tror full ut på att man måste älska sig själv för att kuna älska andra. Jag tror även att vi själva är den första vi måste se till för att kuna se till andra. Kultiration, ett av mina favorit band, sjunger bland annat i en av deras låtar "Tar du hand om dig själv, så tar du hand om alla andra" och DET tror jag är helt rätt. Men även jag har mina svåra stunder och mår ibland väldigt dåligt, hatar mig själv, känner mig sårad, gråter och är arg precis som alla andra.

10. Jag gillar att äta mat ur djuptallrik och med sked (förutom om det är sallad till maten förståss, då MÅSTE det vara kniv och gaffel).

11. Jag har högt IQ (139), Dyslexi och har hellre lite för mycket att göra än lite för lite.

Det var min fakta. Jag hade nog kunnat skriva hur mycket som helst, men jag tror inte att det är det som är meningen så jag slutar där. Hoppas inte att ni somnade medans ni läste :)

Nu vill jag ha onödig fakta från de här personerna:

Fanny
Johanna

(Jag kommer inte på vem mer som har blogg just nu, men skriv till mig om ni vill ta på er att skriva onödig info om er själva, så får  jag läsa sen :))

Godnatt alla. Hoppas ni får en underbar sömn.
Risky!Nu ska jag ut och jogga. Be för mig att jag inte halkar ihjäl mig :S
*

Gjort stan

Idag har jag gjort stan igen med Fanny. Vi är verkligen bra sällskap för varandra om vi ska shoppa.  Vi hittar så himla mycket kläder hela tiden, som vi måste ha. Det är nice!

Vi började dagen med en lunch på mat och prat och sen har vi varit på stan till nästan 17.00.

Nu ska jag lägga min valp. Vi hörs!

*

Veckans Tips!

Idag var vi på lunch med morsan och fick en skit smart grej!

In the pocket baby
Liten och smidig att jämt ha med sig. För alla restauranger och fik (eller nära och kära för den delen) har inte barnstolar och då är ju detta helt perfekt!

Den är ihop vikt till ett litet paket också vecklar man bara ut den så kan barnet sitta säkert :)

*

Som man bäddar får man ligga..

Lite jobbigt är det att jag inte känner mig det minsta trött. Fan fan fan.. VARFÖR skulle vår vila råka bli så lång. typiskt liksom. Och nu är det väl för sent för att dra ut på en jogging tur?

Jaja, det finns väl någon mening med det också. Valpen sover i alla fall nu sedan snart en timme sen tillbaka och förhoppningsvis ger han oss en natt med sömn. Om vi nu somnar någon gång?

Jaaaaeeee... What to to?


*

Pomelo

Sitter och knaprar på en Pomelo (nä, inte en hel), asså är inte den frukten helt fantastisk? Lite synd att den är så dyr bara. Men det är ju som med allt annat, det går bra att lägga ut de pengarna då och då :)

*

Häffaklumpsfamiljen

Vi är så smidiga.

Pågrund  av många nätter i rad med sömnbrist så har vi i dag på eftermiddagen varit otroligt trötta. När vi kom hem från stan fick Robin gå och vila i nästan 1.5 timme sen belv Ralfen trött och ville vila, så då tänkte vi att "Jammen vi går och vilar allihopa, det är ju jätte smart !!" .

Den tiden (15.30) så brukar Ralf vila i ca 30 minuter, om han ens vilar, ochmax en timma! MEN När vi glatt slog upp ögonen så känner jag "hmm, nu har vi vilat länge", givetvis så har vi vilat i 2 timmar och 40 minuter. Nu är det ca 50 minuter till Ralf egentligen ska gå och lägga sig, men vi får nog skjuta på den tiden lite för han är väldigt pigg!

Vad ska vi laga för middag idag? Någon med ett hett tips?

*

Behandlingsdagen är den bästa dagen :)

Behandlingsdagarna är de bästa dagarna.

Det är så otroligt underbart att göra behandlingar. Man blir lugn och harmonisk och får så mycket insikter om saker och ting.
Idag har det varit en behandlingsdag.Jag längtar till den dagen då jag har flera behandlingar i veckan :) När kommer den?
*Som ett ivrigt barn på julafton*


*

Stolt? - nää, int just!

Är nyss hemkommen från min joggingtur som gick SÅÅÅ jävla bra!

Inte för att skryta (fast det är ju just det jag gör), men jag har nyss joggat 5-6 kilometer i sträck !! Alltså inte stannat, saktat ner eller gått ett    enda    steg.

Liiiv Raaaanweg sprang om alla smala och snygga tjejer som var ute idag (det var bara en kille ute och joggade idag och han mötte jag). Mitt Face håller på att sprängas, min kropp behöver en akut dusch och mina ben är som spageti. Nu stretching.


Stolt? - Nää, int just!


*

Först till kvarn!


Jag har kvar 3 marma-behandlingar som kommer att vara gratis. Efter det så börjar det kosta. Boka in med mig snarast, annars får du betala för dig.


Jag har även kvar två ayurvediska konsultationer att göra GRATIS. Är ni intresserade så hör av er snarast. Jag behöver göra dem senast tisdagen den 26 oktober. När jag går min fortsättningskurs i december så börjar konsultationerna att kosta, men det är heller inte säkert att jag hinner göra någon efter den 26 oktober eftersom jag är mammaledig men även jobbar lite OCH pluggar ganska mycket nu.

Lycka till!*


Pepp!


Jag känner mig jävligt pepp inför att jogga med mina nya kläder när Robin kommer hem från sin innebandymatch. Så pepp att jag redan bytt om och är startklar trots att han kommer hem först 21.00.


*

En av mina autistiska sidor.

Fläckten som vi haft som inneboende i köket har nu flyttat till ny address. Och ingen är nog glader än vi. Nu väntar vi bara på att golvläggarna ska få tid för oss och komma och lägga in golvet. Vi börjar känna att det är dags för lite ordning och reda :)
I alla fall jag.. det är en av mina autistiska sidor. För vist har man en slänga av allt?


*

Heldag på stan

Det blev en heldag på stan idag och jag har tokshoppat. Så jävla roligt att handla så här mycket SAKER JAG VILL OCH BEHÖVER ha!

Nya träningskläder (sport-BH, löpar-tajts, löp-linne,löpar-jacka) eftersom de jag haft innan blivit för stora. Lite ayurveda grejer, en tröja, en skjorta, en väst, och smink. Tur att jag behöver så mycket så det känns ok att shoppa så mycket hela tiden, annars hade jag nog lätt kunnat få dåligt samvete. Fast å andra sidan.. mina pengar mina val :)

*

Galenungen!

Jaha, nu var det dax för blommorna. Galenungen fullkommligt springer mot förnsterbläcken och sträcker långarmen (som av någon konstig anledning kan bli upp mot 3 meter!) mot blommorna och sliter givetvis ner dem. Ibalnd hinner man stoppa han, men ibland hinner man inte stoppa han. Det hände Robin i morse.

Och inte har han sovit natten till idag heller. Vad är det med honom? Jag fattar inte? Tänder eller växtperiod?
Och eftersom jag inte fick sova på hela natten så lyckades jag försova mig i morse till behandlingen som jag skulle få. Som tur var så hade hon en lucka efter mig så jag fick komma en halv timma senare på behandlingen. Tur för mig. Det var jävligt Nice!


*

Fetdissen fetish och utvecklingsfas

Idag fick Ralf smaka på fisk för första gången. Fisk med potatis och ärtor typ. Inte en hit. Han gjorde grimas på grimas och vägrade svälja ner det han fick i munnen. Stackars Ralf. Nu blir det fisk varje dag denna vecka. Han måste ju lära sig.. Är det bara jag som är så här elak?

En annan grej.
Är det bara min Ralf som är besatt i sladdar? Alla sladdar. Tjocka, smala, de som sitter fast, de som är lösa... Han går gärna och håller i en sladd medans han går och tittar och utforskar något annat.

Förövrigt så håller Ralf nu på med massor med roliga saker.
- Han har kommit på hur man gör bubblor mellan läpparna och låter samtidigt.. ni vet. En stor bubbla.. fast det blir som inte EN bubbla utan typ en vägg (bubbelvägg?) mellan läpparna in till munnen...
- Han försöker komma på hur man hoppar, det går så där.. men ser himla roligt ut! Han går liksom omkring och gör alla möjliga rörelser med benen och fötterna och plöttligt så sitter han på ändan och gapskrattar :)
- Han härmar det man gör, pussar, vinkar, gapar, låter...
- Och han har kommit på att han tycker att det är roligt att dunka huvudet mot olika saker.. Känna hur det känns liksom :)

Det är en jäkligt rolig tid nu.


*Ayurvedan

Jag tänkte att jag skulle göra en Ayurveda playlist på Spotyfie.. men det kommer nog ta ett tag tills den är precis så som jag vill ha den. Men tillsvidare så kommer jag bara sätta in en massa låtar som jag tycker är ok och sen börja pussla.

--

Behandlingen idag gick jätte bra, Super roligt. Nu måste jag boka in fler. Ska kolla hur många jag har kvar och när jag har tid, så återkommer jag med det, och då blir det först till kvarn.

--

Imorgon ska jag på en ayurvedisk behandling som heter Abdominaldam Det ska blir spännande, jag har aldrig varit på en sån förut så jag hoppas att det blir bra :)
Jag har hört mycket bra om den sortens behandling och det är en av behandlingarna som jag vill lära mig. Så jag vill ju givetvis gå en själv och se om det funkar på mig med. I hope.


*

Plus och minus, Plus och minus

Natten var fruktansvärd med dagen var fantastisk :)

Ja, natten som var, var hemsk! Ralf vaknade vid 2 tiden och efter det var det kört. Han har vaknat av och till en miljon gånger och varit extremt missnöjd. Vet ej varför, jag tän kte ta mig en titt in i hans mun.. om det tillåts(?)

Dagen blev ändå bra. Trots att jag varit och är väldigt trött så har den rullat på bra. En behandling på förmiddagen som var fantastisk och sen lunch, shoping och midddag med Fanny. Man får vara slö och äta på restaurang 2 gånger perr dag ibland. Jag ska ändå vara så pass hurtig att jag ska jogga ikväll trots min sömnbrist.

Till middag bestälde jag och Fanny varsin gorgonzola-pizza. Den var förfärlig. Beställ aldrig en gorgonzola-pizzza. I pasta ja, men på pizza nej. Det enda positiva med det var ju att det inte var mycket av pizzan som blev uppäten, det negativa var att det hade varit roligare om den var god.

Nu sk ajga fokusera på att Ralf ska få i sig sin välling och förhoppningsvis även bli trött. Då blir det sängen för valpen.

*

Jag citerar


"Helst ska man bli fistad i munnen av chipsen, det är då det är som bäst" - Robin


*

Bild

Ralfen när han var 6 månaderDet blev en fin bild :)
(Ser ni det speciella?)*

Behandlingsdag

I morgon ska jag jobba. Jag ska göra en marma-bahandling och jag se över vad jag har kvar inför utbildningen i december. Jag MÅSTE hinna allt, nu vill jag inte skjuta upp det nå längre.

Jag sitter just nu och sammanställer musiken. Det blir bra.


Robin är alltså med Ralf på förmiddagen och sen klockan 11 åker han till Piteå och jobbar, så då är det färdigjobbat för min del. Men det gör inget. Det är ganska mysigt att bara jobba halvdag, och sen få mysa med min favorit. Känns lagom :)


*

Fantasimörderskan

Jag tänka att jag skulle döda en fantasi för många nu.

Jag har nämligen lagt märke till att många människor köper mörk choklad och känner sig jätte nyttiga. Och ja, det är inget fel i att äta en bit mörk choklad då och då. Faktsikt ganska bra. MEN då ska det vara ren mörk choklad. För tyvärr så har nu människor börjat använda mörk choklad som ursäkt för att få äta godis.

Ja så är det. Mörk choklad, som inte är ren mörk choklad utan, med något slags klegg i. Innehåller mestadels socker. Därmed - Godis. Enkel mattematik.
För vad det är som gör att mörk choklad är nyttigt eller bra, är att kakaoet har väldigt fina egenskaper. Men om man trycker i sig mer socker än kakao så säger det sig själv, det är inte nyttigt.
Jätte gott men inte nyttigt. Så tyvärr alla ni där ute, mörkchoklad med "fyllning" är godis.


Den här "lemon ginger" är för övrigt magisk.


*

Fintar´n

Ralf har en väldigt rolig grej för sig som jag har svårt att inte börja fnittra till. Det är nämligen så att när han ska somna så ammar han. Och han gillar att pendla mellan att amma och suga på sin napp.

Fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka

Grejen är att han har fått in i rutin att jag håller i nappen medans han ammar, vilket då har fallit sig naturligt för honom att när han slutar ammar och vill ha nappen så tar han min hand mot sin mun - för där är ju nappen.

Det han   inte   tänker på är att när han sen vill amma igen så tar han ut nappen från munnen och kastar den åt hellvete.
Varje   gång    åt    olika    håll.

Så när han sen ligger och ammar så ligger jag och letar frenetiskt efter nappen, som han ibland har kastat 4 mil bort och ibland bara lägger ned brevid sig. Får han inte nappen direkt efter amningen så blir han skitsur och den väntade sömnen kan bli dramatiskt uppsjukten.

Ibalnd tänker jag att han utmanar mig. Och vill testa OM jag kommer att hitta nappen. För ibland känns det som han med flit försöker finta mig och övermästra mig - vilket han ofta lyckas med.


*

Trasig

Jag satt och lyssnade på musik i dag och fick världens flashback till sommaren 2006. Den sommaren är en sommar som jag aldrig kommer att glömma. Jag hade en kompis som bodde hos mig och vi, tillsammans, var    oslagbara.

Jag har nog aldrig i mitt liv upplevt så mycket under 2 månader som jag gjorde då. Och då, dessutom, kvar i lilla Luleå.

Vi var båda två trasiga från varsitt förfärligt förhållande och hade båda två precis blivit singlar så, man kan säga att, vi tog ut svängarna ordentligt. Och trots att vi var nedbrutna så hade vi otroligt roligt och fick helt klart minnen för livet.

Men minnena består långt ifrån enbart av glädje. Utan även av sorg. Det var många tårar med i bilden, mycket deep-talk och många tragiska händelser.

Men allting kan inte vara bara roligt och enkelt - det måste finnas något som väger upp, något som man måste kämpa med, något som    känns.
För nu när jag minns den där sommaren, så minns jag med glädje. Jag har lärt mig allt det där. Jag vet hur det är, hur det känns, och hur jag reagerar i olika situationer. Och det är mycket värt. Dessutom så minns jag en gemenskap som var lika stark som familjeband.

Vi viste att vi gick in i en strid för överlevnad, vi tog den och vi segrade.

Kapten Röd - Trasig (Tack för en fantastisk låt!)*

Rent allment

Oj det har varit en bra dag idag. Jag var lite rädd att jag skulle vara på tok för trött när jag vaknade eftersom jag var hos Tom igår till alldeles för sent. Det är svårt att slita sig när det är kul.
Men vist, jag var trött men inte så trött att det var jobbigt.

Fick dessutom kvalitéts-besök av Malla och Liam. Det har varit supermysigt. Liam och Ralf har hjälpts åt att riva stället och Jag och Malla har slappat i soffan med en eller två kaffekoppar.

Nu blir det matlagning och sen blir det nattning, joggning och sen... vette tusan.. Film kanske?

Sorry för dåligt uppdaterande, jag har mycket jag vill skriva nu, men får inte ner det i text som jag vill... så då kan det lika gärna vänta.

Jag hoppas att ni alla känner hur mysig den här lördagen är.


*

Ginger Candy

Idag kom min Gudmor förbi, med en godis-ask som hette "Ginger Candy", som hon hade köpt på thai-butiken lite längre upp på gatan. Och jisses va god den var!
Dessutom sa hon att den bara kostade 10 kronor, och det är det ju lätt värt !

Nu slutar jag strax jobbet och det har gått jätte bra säger jag nu innan jag räknat kassan hehe.


*

Nötter och nötter

Under Detoxen fick vi bara äta naturella nötter. Och det finns ganska dåligt med naturella nötter. Jordnötter finns bland annat bara med skal. Annars är det välnötter och ceshewnötter som, i alla fall, jag har hittat.

Jag vågar nog påstå att saltade pistagenötter är de godaste nötterna!Muuuumms....


*

Jobb

Sitter och jobbar. Och ja, det går bättre än förväntat. Jag som var orolig över att jag skulle vara så stressad att jag skulle svettas ihjäl mig och ställa till med både det ena och det andra. Men just nu i alla fall, så känns det cool-lugt. Och jag trivs som fisken i vattnet :)

Det är roligt att göra något annat än vara hemma med min gubbe.

*

En vecka efter Detoxen

Det har gått en vecka sen vi blev klar med vår detox och jag har ännu inte hunnit smaka varken godis, läsk, chips, ostbågar eller potatis för den delen. Glass har jag smakat. Vaniljglass. Och fy tusan va sött det var, det går ju inte att äta. Usch!

Jag har gått ner ytterligare drygt 1 kg så nu ligger jag på 66.2 vilket känns väldigt bra. Min rädsla att jag skulle gå upp allt var stor, men jag ska inte gå upp igen så jag kommer göra allt jag kan.

Idag har jag dock en sån där dag då jag är sugen på allt.. Vet inte varför.. antagligen för att jag är trött.. När jag säger "allt" så menar jag alla möjliga goda maträtter.. inte godis eller något sånnt.

Det är hemskt roligt att titta tillbaka på Detoxen och prata om allt vi lärt oss och vad vi upplevde och även att märka av skillnaden.

Den bästa skillnaden är att suget från söstsaker är ett minne blott, Jag känner inte att jag måste ha sås till maten, jag väljer oftare att äta bönor, linser eller ägg istället för exempelvis quorn eller soja-produkter.. det känns lixom fräscht att inte käka fejk-kött varje dag. Jag äter mindre portioner, dricker mer vatten och ser helt enkelt hällsosammare på mitt liv.

Som jag sa i något tidigare inlägg: "Det är jävligt gått med god mat men inte så gott att jag är berädd att offra min kropp"  Man måste inte käka det godaste varje dag.Lagom är nyckelordet.

*

Fyfansåtröttjagärdetärheltsjukt!

(djupt andetag..)

Går det ens att vara så här trött? -Ja tydligen..

Det har varit en hård dag idag. Ralf har antingen varit klängapa nummer ett, eller varit helt skogstokig och kastat sig fram och tillbaka, matstrejkat, gnällt och varit missnöjd.

Missnöjd eftersom han inte kommer in i hallen och för att han är hungrig. Men mat, det passar inte.
Han har ammat och druckit välling idag. Alltid något.

Jaja, vi har lekt och myst en helt del också men jag är ändå heeelt slut!
Jag somnade faktiskt lite nu när jag la han. Och hade lätt kunnat sova vidare, men jag tror jag är vaken en stund till. Tom skulle bjuda på fruktsallad, så det kan jag ju inte missa!

Mina planer var även att jag skulle ut  och jogga också, men jag får se hur jag gör med den saken.. Är jag så här trött så går det inte.

Nä nu ska jag njuta av att göra ingenting en stund.


*

Puffärm till bebiskille? - Inte min tekopp..

Fy vad jag hatar att när man så väl hittar ett fint plagg i rött eller lila utan tryck, till ralf, så är det volanger eller puffärm på det. Av vilken anledning lixom?

/trött

Hetsätning en helt vanlig torsdag

Jag sitter och nästan hetsäter i mig lite glass. Men fy fan va sött det var.. det går ju typ inte att äta skiten. Tur att jag inte tog nå mycket och dessutom kan svälja ner det med några klunkar från min gigantiska kaffekopp.

Ralf försöker hetsäta upp min kofta. Han matvägrar. "usch mamma, köpesmat och dessutom med kött i !!"
(det blev kvar en halv portion sen igår när vi var och käkade på pastabackan jag, Fanny och Robin)

"Jag vet min son, du har helt rätt. Mammas vego-käk är den bästa maten"

*klappar mig själv medhårs*


*

Den vilda bebin ger mor sin hjärtattack

Ralf gjorde nyss en stagedive rakt ner i betongen i hallen. Själv drabbades jag av en hjärtattack och såg framför mig hur ungen slagit ut alla sina fyra tänder, ett knäckt näsben och blod i mänder. Men det gick bra. Han har en liten bula i pannan och jag har ett skakit innre.

Det är inte bara roligt att ha en unge som är vildare än fan själv och snabbare än ett pistolskott, det är jävligt jobbigt också.

Bebin vilar och det lär nog mamman också vara tvungen att göra.


*

Sjuklingen


Min älskling är sjuk. Han är lite snorig, lite hes och är väldigt ynklig och kelsjuk mellan varven. Så idag håller vi oss inne i pjamas och bara myser.


*

Bodysuit för vuxna. Me love!

Ja.. jag måste ba säga att jag bara måste köpa en sån här.
Tänk att få krypa ner i den efter jogging och dusch. Lovely!
*

Det dåliga med att gå ner i vikt.

Asså finns det något bättre än när man är nyduschad efter en joggingtur? Man känner sig så sjukt fräcsh.
Om jag ska vara ärlig så är det faktiskt försa joggingturen den här veckan. Lite dåligt av mig, men jag har varit så sjukt trött. Och jag har lovat mig själv att inte pressa mig för hårt. Bara lagom.
Men nu är jag igång igen. Och ja, jag kommer jogga minst 2 ggr till den här veckan. Inga problem.

Lite tråkigt är det att min sport-BH blivit för stor. Iof så förstod jag att om jag skulle gå ner i vikt så kommer den att bli för stor, men jag antar att jag helt enkelt inte har vant mig med att ha stl 38 igen. Kul som fan, men jag hade gärna sluppit köpa ny sport-BH redan.. jag har ju bara haft den 3-4 månader.

Jajja. Det är väl lika att jag vänjer mig. Jag får väl sätta ner den i min låda med gravid-kläder eller nå.. så att jag kan använda den då när jag går upp igen :) och jag har inte planerat att göra det den närmsta tiden.

Nya löparbyxor och nya sport-bh är ett måste.

Nu blir det kvalityetstid med min babe innan det blir sömn.


*


Piercad

Japp. Hon gjorde det. Min vän. Fanny.
Idag så piercade hon sig i nosen.
Jag höll henne troget sällskap, tog bilder och surrade på om vad-vet-jag-allt-möjligt-skit så att hon inte skulle tänka på "sticket".

Och fint blev det.

Bilderna kanske inte blev så bra, men vad ska man förvänta sig av min mobil?

*

En bralåt för en bra dag

Mot stan bär det.

Jag ska hålla en vän i handen som ska pierca sig och jag ska dricka kaffe medd en vän som bor far far away i vanliga fall. En bra dag.

En bra låt för en bra dag.
Och för er som inte lyssnat på Zero 7 förr. Lyssna, upptäck och njut!

*

Det absolut bästa ordet

Jag tänkte att jag skulle bjuda er på det bästa ordet jag vet
(för tillfället)

Knort

Ordet knort är så sjukt bra.
Jag var ju givetvis tvungen att googla knort och enligt Folkmun.se så är betydelsen av Ordet Knort:

"En knöl eller utbuktning som är mindre än en cm i diameter.
För att vara en självklar knort ska den vara ful."

Precis som jag tänker.

Annars brukar jag skriva bajsknort till Robin på MSN ibland. Bara för att jag tycker att just ordet bajsknort är gullit. Men då tänker jag ju inte på vad det är såklart. Tror jag..

Jag hittade tyvärr ingen bra bild på en knort

Vilket är erat bästa ord?


*

The one and only saxophoneguy

Det bidraget som borde ha vunnit eurovision song contest 2010

Nu i en härlig Remix!Den är värld all uppmärksamhet den kan få.


*

Allt är kul så länge det låter,rör sig, går sönder eller går att klättra på

(Att hänga upp och ned är också helt ok )

Ralfen i sitt ESSEDen underbaraste människan heter Ralf. Och han är min son.

(japp, jag erkänner mig själv partisk)


*

Knocked up

Såg den igen igår på Tv.. så jävla rolig!Det är värt att säga igen. Jag älskar deras humor!

Och för er som har missat Superbad, SE DEN!

Här är en liten bit ur filmen som är så sjukt rolig!

LÄNKEnjoy!*

Fredrik Reinfeldts läppar

Idag såg jag en kille som påminde helt enormt mycket om vår stadsminister Fredrik Reinfeldt. Anledningen var Läpparna.
Är det bara jag som tycker att det oftast ser ut som att Reinfeldt har svullna läppar med lypsyl på?
Nästan så det ser ut att göra lite ont?I alla fall när man ser han live...


*

Kronan på verket - håret ni vet..

Var ju hos frissan idag. Och det var loveley!

Frissan: Hur mycket ska vi ta då?
Jag: Typ 1.5 dm.. eller nää.. Räcker det? Ta mer!
Frissan: Ja lite till kan vi nog ta.
Jag: Ja, och klippa upp.

2-3 dm kortare hår har jag nu och uppklippt och avtunnat. Underbart!


Jag vet att jag ser sur ut på bilden, men jag är nöjd som fan!
Jannice är grym. Men det klart, kostar det 600 spänn att klippa sig så bör det bli bra!


*


Rekommenderar

En som jag känner sa en gång till mig att "de som skriver blogg endast är ute efter uppmärksamhet" .
Och ja, jag kan säga att det är en stor del. Jag hade nog inte bloggat om jag inte haft några läsare. Men det är även, för mig, ens tor källa till att hjälpa människor, ge människor stöd och framförallt inspiration.

Jag mår nämligen bra av att hjälpa och inspirera.. men åter igen.. hade jag inte haft några läsare så hade jag ju heller inte inspirerat någon vilket i sin tur hade gjort att jag hade gått någon annan väg än genom bloggen.

Sen är det skönt att skriva blogg för att man får ur sig mycket tankar som, åtminstonde för mig, snurrar runt runt runt.

Faktiskt något jag rekommenderar. Börja blogga för tusan!

*

På gränsen till att hora.

På ett av mina gamla jobb (säger inte vilket) så får man sparken ryktesvägen eller genom att helt plötsligt inte få kontakt med chefen. Jävligt seriöst är det.
Om man är omtyckt och har lätt för att prata om saker så ligger man risgt till. Helst av allt så ska man vara feg, godta att man blir utnytjad, och man ska bortse från egna behov och sin egen hälsa. Om man trots allt öppnar munnen och försöker ställa något krav så ska man vara berädd på att det kan ha varit ens sista dag.

Man ska inte vara Man, inte för tjock, inte för tyst, inte för pratig, man får inte ha ont någonstans, och inte vara för liten. Man ska inte vara för gammal, och inte för ung. Man ska vara bra på att laga mat (helst kock) men man får inte använda sig av sina färdigheter utan att få en kniv i ryggen. Man ska helst vara utbildad sjuksköterska men man får fort reda på att man är värdelös och inte kan något.

Man ska helst inte ha något liv utanför jobbet, men samtidigt så får man inte jobba för ofta. Man ska inte ha något privatliv och får aldrig drabbas av personliga skäl till att vara tvungen att ta ledigt (okej, ibland men inte mer än en gång perr år), Om man vill Vabba så ska man veta att man kan få sparken, om man vill vara ledig Jul så ska man veta att man kan få sparken och dessutom får man höra i flera månader i förväg att alla i personalen är värdelösa och egoistiska som vill vara hemma med familjen under jul. Psykisk misshandel är något man ska godta.

Man blir ständigt påmind om att man vanvårdar, misshandlar och missköter sitt jobb. Man ska alltid vara på topp men ibland får man inte vara för positiv, för då kan man genast få mothugg och bli bestraffad genom att inte få äta på hela dagen.

Man ska helst inte vara mänsklig och vilja sova varje dygn, man ska inte vilja äta regelbundet utan helst kunna leva på luft och möjligtvis vatten. Man ska inte gå på toaletten för ofta, inte vilja ha barn, absolut inte bli gravid, inte bli för bra vän med sina arbetskamrater, och viktigast av allt är att alltid hålla med, slicka röv och fjäska så hårt man bara kan. Gärna ge massager, köpa pressenter och vara ett freak när det gäller städning och blommskötsel.

Om man nu fullföljer dessa råd och dessutom inte blir galen, deprimerad eller går in i väggen av det så kan man, på mitt gamla jobb, tjäna jävligt bra med pengar.

Jag klarade 4 år ALLT pga mina älskade arbetskamrater och för att jag råkade ha tur och var omtyckt av rätt person.

Vissa dagar kan dock överraska och vara allt annat än dåliga, och nedbruten som man då är så översköljs man av en känsla av lyx.*

Jåppat sig lite

Idag har jag jobbat 2 timmar. Det är inte lätt när man är ny. Alla tankar går lixom kors och tvärs och man vet knappt vad man själv tänker. Jag ska dit i morgon och jobba 2 timmar till och hoppas på att saker lagt sig på plats, åtminstonde lite, För att sen jobba själv på fredag i 5 timmar. Och det är ju då det gäller.

Vist håller ni tummarna för mig?

*

Jag älskar deras humor.

Kan inte dessa killar komm till luleå och hänga med oss. De är ju så jävla roliga!
*

Plutläpp a´la ankface

Jag fattar inte grejen med att halv-pluta med läpparna så fort en kamera kommer fram. Det är inte snyggt. Varför tycker människor (tjejer) det?
I de flesta fallen så ser det ut som att de försöker efterlikna en anka.. eller Ghünter.Och samtidigt som De kör halv-plutnings-grejen så försöker de se avslappnade och trevliga ut.. Jag fattar verkligen inte hur de inte kan se hur tillgjort och fult det är.En del försöker dessutom le medans de halvplutar och då ser det rent ut av ut som någon förbittrad, fisförnäm överklasskärring som luktar på något illaluktande.

Bara något jag kan komma på mig själv att undra.. Är det någon som har ett svar till mig?


*

Håret


På Tisdag ska jag äntligen klippa mitt låååånga nötta hår. Det var (skäms på mig!) ca ett år sen jag var hos frissan. Jag har hunnit vara gravid och har ammat i nästan 9 månader. Jag har fått mycket tunnare hår än vad jag har haft och det är dessutom mycket mer nött än de brukar vara. Mitt hår blir inte så lätt nött i vanliga fall.

Jag kommer som vanligt klippa några decimeter och känna mig så där otroligt nyklippt-fräsch-ge-mig-dina-hårprodukter(!)

Jag längtar. Killer Queen it is. Där vet tjejerna hur man hanterar en sax. Jag brukar gå till Jannice eller Lisa. De är bra.


*

Jobb

I morgon ska jag jobba 2 timmar. Under de två timmarna ska jag lära mig massor och med tanke på min svampiga hjärna som varit oaktiverad i nästan ett år så är jag lite nervös över hur jag ska komma ihåg allt. I morgon "går jag brevid" Men på fredag så ska jag stå där själv och svettas och hålla tummarna att jag inte ställer till med allt för mycket skada.

Vist håller ni tummarna för mig?

*

Kultiration har ett sunt synsätt"Tar vi hand om oss själva, så tar vi hand om alla andra" - Ett underbart synsätt.

Kultiration har väldigt tänkvärda texter.


Tack för underbar musik och kloka texter.


*

Sprida kärlek

Att sprida kärlek och godhet kan man göra på flera olika sätt. Och att göra det känns viktigt. Vi har alldeles för mycket ensamhet, stress och ilska i den här världen. Så att sprida kärlek och godhet känns ibland som en utmaning - trots att det inte borde vara det.

Själv brukar jag försöka tänka på att visa människor uppskattning, ge breöm, försöka visa att man kan se possitiva saker i allt, själv försöka vara öppen, givmild och förstående, försöka att inte dömma människor och känna mig tacksam över det jag har.. Bland annat.

Oftast så tycker jag att jag gör det bra.. men jag är inte mer än människa, och har även jag, mina svagare tillfällen.

Jag tror att fokuserar vi på vårt eget beteende så kan det ändra mycket i välrlden. Människor blir inspirerade och får energi och lust att göra liknande saker.

Den här videon har nog alla sett vid det här laget, men den tåls att visa igen. Den gör mig glad.Sen är det en enorm enegiboost att uppleva att man inspirerar människor och bidrar till att människor blir glada.


*

Mitt kaffe

Det är faktiskt jävligt Nice nu när vi inte kör Detox längre. För NU kan jag dricka kaffe när jag vill och om jag vill kan jag även ta en bit mörk-choklad till. Och det gör jag mer än gärna just nu.

Världens godaste kaffe köper man i smedjan, i "thé-shoppen", Det är bönor och man kan få dem malda så att det passar det bryggningssättet man vill köra på. Sen förvarar man det i frysen så att det inte härsknar.
Otroligt smakfullt och gott. Helt färskt.Faktiskt det enda kaffet som jag nu efter Detoxen tycker är gott.

Tyvärr är det lite dyrare än vanligt kaffe, ett varts kilo för 55 spänn, men det är lätt värt det. Ni borde pröva. Det finns i olika smaker också. Vi brukar köpa det som har chokladsmak. Lovely!
Hasselsmakskaffet var inte min te-kopp.

Däremot vill jag inte dricka mer än en kopp kaffe perr dag. Av hälsoskäl.


*

Nattsuddnigsproblematik

Ja, jag kommer förmodligen att ångra detta i morgonbitti när Ralf vaknar och vill göra morgon.. Men i kväll (och natt) så har det varit både trevlgit och kul, men jag hade nog önskat att jag kom i säng liiiiite tidigare.

Det började med en extremt skön joggingtur och fortsatte med en öl med Sambon. Sen tyckte Tom att jag skulle komma över till Larsson och hänga lite så givetvis så tog jag mig över dit. Vi bor ju trots allt i samma lägenhetshus. och det  var väldigt kul att hänga och snacka skit med grabbarna.. det händer lite för sällan känns det som.

Sen åkte de ut på krogen och jag gick hem och fortsatte umgås med min underbara sambo.
Vi har diskuterat en massa intressanta och viktiga saker och glömde bort att klockan tickar. Det var trevligt, behövligt och väligt utvecklande.. men vi kom på liiiite för sent att vi MÅSTE gå och lägga oss NU.

Så nu sitter jag här och har lite smått ångest över hur det kommer kännas när vår älxskade unge säger att "NU vill jag upp"

Robin skriver klart sitt första blogginlägg och jag fördröjer tiden genom att göra samma sak.

Så nu försöker jag övertala mig själv om att det inte gör något att iblad lägga sig så här sen.. men jag vet att det kommer att straffa sig.


Så, skicka nu en massa god energi till oss så vi fixar morgondagen utan att slita håret  av oss.

Här har ni en bra låt. Flummig men skön..


*

Visdomstandlös

För någon månad sedan så stod vi hemma i Emma och Magnus kök och snackade om visdomständer.
Då säger jag "Jag tror inte att jag har fått mina, hur många ska man ha"
Och Robin svara "28 inkl visdomständerna"

Jag räknar och konstaterar att jag har 28, "Då måste jag ju ha fått dem Jävligt tidigt, för jag minns det inte"

Jag gick omkring i några veckor och kände mig skit nöjd över att jag inte kommer få några fler tänder och därmed inte vara tvungen att dra dem. Tills en dag då jag sitter  och googlar och upptäcker, till min förskräckelse, att man ska ha 32 tänder inkl visdomständerna.

Jag har alltså inte fått   en    enda.

Jag och Robin sitter senare (för typ 2 veckor sen) och surrar om att jag är visdomstandlös och jag säger
"alla får ju inte visdomständerna, jag tror inte att jag kommer få dem. De får ju ändå inte plats där inne"
Varpå Roobin svarar "jaha, ja vi lär ju märka"

Givetvis, så har nu en av mina visdomständer börjat komma. Det ömmar och man känner en Bula längstbak på tandraden. Jag hoppas att den får plats.. annars blir det tåkigt för mig.

Det var någon som sa "man ska inte ropa hej innan man är över bäcken.. Det stämmer! :)


*

Tack för den!


Jag (på skämt om råsabandet-grejen vid kassan): Ser du Robin, De har avbildat mina bröst
Robin (seriös): Ja, du menar de som hänger?

Vad menar han liksom?
Jag har inte hängbröst! Men jag har hört att man får när man slutar amma..

-

Fast nu säger han att han skämtade... (?)


*

Känner mig fräsch!

Det är en underbar känsla att gå ner i vikt. Jag känner mig så snygg i mitt Nya fodral. Trots att jag inte är så smal som jag brukade vara, och dit jag vill, så känns detta ändå helt okej!

Det är en undrbar känsla att gå ner i vikt. Det är en underbar känsla att känna sig snygg. Det är en underbar känsla att kunna använda lite av sina gamla kläder igen.

Nu skajag byta om till mina, nu för tiden, för stora joggingbyxor, ta på mig knästöden, springsockarna, Joggingskorna, sport-bhn, ett linne, en tröja min jogging jacka och ett panband och sen skajag ut och springa igen. För det är underbart att känna att man faktiskt orkar.Jag känner mig faktiskt fräsch.

*

Veckans Tips! Lyckopiller

Ni har väl inte missat lyckopiller på 24 Norrbotten?
Det kommer att vara 10 korta avsnitt under hösten. Jätte fina små program där just Du kanske kan få idéer om vad som kan passa just dig.. i hälsoväg :)

Det kommer ett nytt program varje måndag.

Du kan även se dem Här

För er som inte vet det så är Experten Min kära Mor.
Och även jag kommer att vara med i något program :)


*

Ralfs hår

Ralf har typ genomskilningt hår. Så ljust och tunnt är det. Men det växer i alla fall.. så snart så har han nog en existernade frilla. Det roligase med hans hår är att han har ett hårstrå mitt på huvudet som är typ 5 cm långt och brukar stå rakt uppåt. Medans resten av håret är 1-2 cm långt.

Men det är ganska fint när man ser det där hårstrået som står där och glänser över alla de andra hårstråren.

*

Blodsband

Idag fyller en av mina kusiner, på pappas sida, år.  Det är en helt ny efrfarenhet för mig att gratta henne. Jag har nämligen aldrig i hela mitt liv grattat någon av mina kusiner på pappas sida. Eller någon annan släkting på min pappas sida för den delen. Eller Ja.. farmor och farfar har jag grattat.

Jag vet inte ens vad de heter allihopa...

Hon skickade en vänförfrågan på FB och på det viset så "pratar" vi nu med varandra. Väldigt kort och väldigt ytligt. Men det existerar ju ändå. Och det är väldigt roligt. Vi får väl se hur det blir i framtiden.

Jag skrev till henne "Grattis på dagen kusin" och det kändes nästan som att jag ljög eller försökte hävdade mig på något underligt sätt, eftersom jag är van att prata om mina kusiner och då mena de som jag har på min mammas sida. De som jag är uppvuxen med och har väldigt bra kontakt med.
Men bara för att jag inte känner mina släktingar på min fars sida så betyder det ju inte att vi inte är släkt.

Jag har alltid undrat om alla i Deras familj har så dålig kontakt med varandra eller om det bara är min pappa som är kass på relationer. Det verkar som att det bara är min pappa som är kass på relationer, för de andra verkar känna varandra väldigt väl.

Märkligt. Min släkt på min ena sida är nästan helt icke-existernade i mitt liv och min släkt från min andra sida är oerhört engagerade. Vi har världens bästa kontakt, stöttar alltid varandra och är väldigt kärleksfulla och visar att vi finns där. Som dag och natt!

Viste ni att hela släkten (från mammas sida) kommer upp vid jul och hälsar på för att de vill träffa Ralf igen. Då passar vi även på att fira mormor som blir 80 bast i februari.

Det är släktkärlek det. Det har inte ens min far gjort, valt att träffa Ralf alltså.. Eller mig för den delen.

Även om det är tråkigt att jag inte har någon kontakt med min släkt på min fars sida så vet jag ju egentligen inte heller vad jag missat. Så jag är glad för det jag fått - En underbar släkt från min mor. Sen får vi se hur det blir i framtiden med min far och hans släkt.


*Jag och chmpagne

Jag undrar lite... Varför känner man sig så onykter när man dricker champagne?

Är det för att "champagne går rakt upp i huvudet"?
Eller är det för att det är så gott så man dricker lite för fort?

(jag har druckit 2 champagneglas inget mer...)


*

När det känns helt rätt

Jag är en sånn person som vill jobba med många olika saker. Inte bara samma sak varje dag. Men med människor. Och jag har Ayurvedan och jag har energiöverföringen och nu har jag kommit på ännu en väldigt rolig sak att syssla med. Jag känner possitivt inför det och tror att det kan fungera.
Det känns jävligt Nice och jag känner mig väldigt possitiv inför framtiden.

Sen att det dröjer ett tag innan jag kommer att göra det.. det gör inte. Det är bra att längta efter något.

*

Låg humor Videoblogg

Låg humor


*

En Idé kom till

Jag började precis fundera över en affärsidé som skulle vara vansinnigt kul att genomföra. Men jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga. Det tåls att fundera mer på, Finslipa och fixa lite.

Vi får se hur det går med den saken. Det är hur som helst kul att komma på något som jag tror inte finns här uppe.

*

Nog för att mina flesta vänner..

Nog för att mina flesta vänner alltid har varit väldigt kloka, ödmjuka och medveta. Men det är lixom lite mer action nu och mer medvetna beslut och mer "jag-är-en-bra-människa-men-vill-och-kan-ändå-bli-bättre-attityd"

Och de flesta är även lyckligare nu än för några år sedan. Självsäkrare.

*

Vuxen, töntig och lycklig.

Jag tycker att det är så roligt och avslappnande att jag och mina vänner börjar forma vår vuxenvärld. Jag märker hur båda jag och människor runt omkring mig börjar se mer framåt. Jag märker hur människor inte längre skämms lika mycket för De De är, jag märker hur människor vågar vända på saker och titta  på händelser ur olika synvinklar, jag märker hur människor vågar sticka ut och gör sånt som de tycker är roligt och viktigt på riktigt och inte bara för att "det är det man ska tycka om".

MINST 50% av mina vänner pluggar nu för tiden (det var inte tal om det i samma utsträckning för 5 år sedan), Många av mina vänner är färdigutbildade, fler och fler börjar träna regelbundet, många har börjat syssla eller har som hobby att pyssla med sånnt som vi för några år sedan tyckte var pensionärs-göra.. Typ virka, sticka, sy och påta med växter.

De flesta jag känner prioriterar att lägga pengar på deras egen hälsa och välbefinnande som Kvalité-mat (T.ex Krav), Gym-kort, kiropraktor, yoga-kurser, massage, meditation, Spikmattor och en rad andra behandlingsformer och hälsoprylar.
Många av mina vänner lägger ner mer pengar och tid på sin hälsa än på att roa sig som att gå på krogen.

De flesta festar mindre för "Det är inte värt att bli så bakis" (Det var värt det för 5 år sen!)

De flesta har slutat röka och snusa.

De flesta skänker även pengar till välgörenhet, är insatta i politik eller andra aktiva rörelser, de flesta sopsorterar. Kort och gott så är de flesta mer ansvarsfulla och bryr sig helt enkelt mer om sig själv, deras nära och i stort om världen. De flesta acceperar även att vi kanha och HAR olika åsikter, men det betyder inte att vi inte kan vara vänner.

Jag trivs. Jag tycker att det är skönt att människor omkring mig börjar droppa den där "jag-bryr-mig-inte-attityden".

Det är inte inne längre att vara ansvarslös, bohem , bitter, och snacka - men inget göra. Nu är det inne att ta vara på dagen och även se framåt. Njuta, vara possitiv och sprida glädje och uppskattning.


Eller är det bara jag som har förändrats och helt enkelt bara ser de sakerna. Och har lämnat en helt del människor bakom mig?
- Det kan vara så. Men jag vill nog tro att det är både och.

(Funderar på vad jag ska sy till Ralf när han snart går och vilar, Men först ska jag byta en bajsblöja)


*

Könsroller & könsproblematik

Det är intressant.
I familjer där kvinnan är den som bestämmer (över lag). Där kvinnan är den som gör karriär, där mannen är hemma och tar det största lasset med barnen, städar, lagar mat, tvättar, hjälper ungarna med läxorna. Och där det är kvinnan som går ut och roar sig oftast.
Där får man höra att Mannen är förtryckt och att kvinnan har kontrollbehov och att hon är självisk och en dålig mor.

Men ofta är det precis så ,fast tvärt om, som det är i helt vanliga svenssonfamiljer. Och inte är det ofta man säger det om mannen. Det är ju bara vid extremfall.

Det är även intressant
Jag har en kompis vars dotter bodde hos sin pappa i sthlm och kom hem till mamman på loven. Hon fick ofta höra att hon var en dålig mor som "gett upp" sin dotter. Men det är ju väldigt vanligt att barn bor större delen hos sin mor och hälsar på sin far på loven.. och det är inga konstigheter.. Då är ju pappan en bra far som tar ansvar för sitt bran.

En till intressant sak är
Jag har tänkt mycket på könsroller och vad som är bäst att vara (i samhällets normer). Kille eller tjej? Och jag tror att vi har svaret om man bara ser till vad som är mest accepterat i samhellet.
För att vara pojkflicka är ganska häftigt och man får lite mer status - anses som cool.
Men att vara tösapåg (flick-pojke) det är inte så häftigt alls. Och hos många lite skrämmande.

Alltså. Det är bättre att ha en liten släng kille i sig än en liten släng tjej i sig.. Där har vi svaret.

När den stämpeln försvinner så vet vi att vi är påväg åt rätt håll :)


*

Tråkiga barnkläder

Det är lite tråkigt. Ralf har mestadels blåa, turkosa och gröna kläder just nu. Det finns ju nästan inga Röda, lila, orangea eller gula kläder utan tryck till bebbar. Jätte tråkigt!!

Hade jag varit bättre på att sy så hade jag startat upp ett klädesmärke för bebisar som var unisex. Alltså, färgglada, fina, sköna kläder i alla färger och alla färgkombinationer som passar både killar och tjejer.

Jag har försökt hitta fina tyger för jag tänkte att jag kunde ju i alla fall sy något. Men det är svårt att hitta fina tyger i Min smak..

*

Stackars mig

Hela 2 timmar har jag fått sova i natt. Jag vette tusan vad det är med Ralf, han sover väldigt oroligt just nu. Det var samma sak natten till igår.

När jag får sömnbrist så blir jag väldigt lättirriterad och när Ralf får sömnbrist så blir han extremt grinig, han vägrar äta och den "jobbiga Ralf" kommer fram och tar över. Ingen bra kombination. Nu vilar Ralf och jag tänkte att jag skulle vila jag med, men så blev det inte. Jag kände när jag låg där inne att det kommer ta ett tag fö rmig att somna och jag tror att det är bättre för mig att vara vaken och piggna till än att sova en kvart och sen bara bli ännu mer irriterad över att jag inte hann sova längre...

Jag undrar om den här ungen någonsin kommer att få en Normal nattsömn. Eller om det är helt kört nu att få sova mer än 5 timmar en natt.

(hade jag inte brytt mig om min vikt så hade jag tröstätit nu)

Det som är bra med Hösten är att Efter 10 med Malou har börjat igen :)
(Jag tror i alla fall att det var uppehåll i sommar)
För er som inte brukar titta på det så kan jag varmt rekommendera det. Det är inte alltid bra, men ofta.


*

RSS 2.0