Slöfisen raporterar

Man skulle kunna säga att jag har storstädat hela lägenheten, tvättat, gjort storkok, sprungit en mil, styrketränat, kört ett yoga pass, tvättat fönstrena, rensat i garderober och föråd, gjort 5000 situps, bakat bröd, planterat om alla blommor, pluggat, jobbat och läst ut bibeln... fast tvärt om.Men jag är Nöjd med min prestation i soffan.


*


Låt oss vara goda av egoistiska skäl

Cancerforskaren och författaren Stefan Einhorn påstår på DN Debatt i slutet av december 2007  att vetenskapliga studier visar att godhet faktiskt lönar sig. När vi är generösa aktiveras ett njutningscentrum i hjärnan som gör att vi får en lustupplevelse av att behandla andra människor väl.


Stefan Einhorn skriver bla i DN:

”Det är intressant att det under de senaste åren har genomförts ett antal studier som pekar i samma riktning, nämligen att godhet faktiskt lönar sig. De vetenskapliga beläggen för att medmänsklighet inte bara gagnar andra utan också oss själva blir allt mer övertygande. Studier har till exempel visat att när vi är generösa aktiveras ett njutningscentrum i hjärnans mesolimbiska system, vilket innebär att vi faktiskt får en lustupplevelse av att behandla andra människor väl.”

Han fortsätter:

”Finns det andra skäl än njutningen att göra gott för andra? Det verkar vara så. I ett antal undersökningar har forskare visat att goda gärningar ger positiva effekter för den som utför dem, samtidigt som de ger upphov till en spridningseffekt. Ett exempel är den undersökning där man gav en kaka till hälften av studenterna som satt och läste på ett universitetsbibliotek, medan resten av studenterna inte fick någon kaka. När man en stund senare skickade fram en annan student som bad om hjälp visade det sig att de som hade bemötts med generositet i form av en kaka var mer benägna att hjälpa sin medstudent.

Samtidigt blir vi också mer skickliga och produktiva om vi bemöts av generositet. I en undersökning visade det sig att läkare som hade fått en liten karamell var bättre och snabbare på att ställa diagnos på patienter, samtidigt som de var mer kreativa och hade mindre förutfattade meningar än läkare som inte hade fått någon karamell. Och på företagsnivå visade det sig att företag där man var generös med beröm och uppskattning i genomsnitt hade mer än tre gånger så hög lönsamhet som företag där man snålade med denna form av generositet. (Blåljus markering) Godhet mot vår nästa leder således inte bara till att vi får generositet tillbaka, utan också till att människor runt om oss gör mer för andra och för helheten.

En form av medmänsklighet är den kroppskontakt som inte inkräktar på vårt revir. Denna beröring bygger upp förtroende och tillit mellan människor, vilket i sin tur genererar godhet tillbaka. I en undersökning studerade man hur mycket dricks som gäster gav till en servitör. Det visade sig att om servitören rörde vid gästens axel eller handrygg under 1,5 sekunder blev dricksen större. En liten gest av medmänsklighet gav upphov till generositet tillbaka.”


Ta dig gärna tid att läsa hela Stefan Einhorns intressanta inlägg. Du kan göra det genom att klicka HÄR!

--

Jag tänker ofta på att försöka göra gott. För att jag tror att det smittar av sig. Jag vill sända ut positivitet för att jag tror att jag oftare kommer att bemötas positivt då. Och av ren nyfikenhet så Googlade jag på "godhet" Och hittade den här artikeln som konstaterar min tro. Helt och hållet kopierat från Blåljus.nu

Kort och gott Positivitet smittar av sig. Energier smittar av sig.


*

Samhällets lilla varböld

Samhällets lilla varböld.
Jag talar om de människorna som det är helt okej att känna avsmak av, att avsky, att äcklas av. De människorna som 90% av de övriga vuxna människorna kan se ned på och tycka lite bättre om sig själva och tillfälligt förhöja sin egen självkänsla.

Jag talar såklart om A-lagarna. Stadsalkisarna.

Det är lätt att glömma bort att även de är människor med känslor. Människor som föddes precis som vi andra. Nakna, oförstörda och rena. Underbara.

Jag kan inte undvika att känna medlidande. De är inte onda människor bara för att de sabbat deras liv. Men det är lätt att glömma bort att även de har ett hjärta. Att även de uppskattar de vackra sakerna i vardagen, och att även de har drömmar.

Jag täffade en Alkis på bussen i dag. Efter att ha försökt få kontakt med en hel del människor som genast bytt plats eller ignorerat honom så kom han givetvis och satte sig brevid mig. Han älskade Ralf. Skojade med honom och blev rörd när Ralf log mot honom och tag tag runt hans finger.

Tårarna i ögonen på honom var ett faktum och han sa:

"Jag hade gärna haft en egen sån här. De är ju för fina... Men jag har ingen.
Ser du att han tittar på mig? Det ser ut som att han tycker om mig... trots att det är lite konstigt. Hur kan han tycka om mig? Du har ett väldigt fint Barn."


Jag svarade honom "Det klarta tt han tycker om dig. Du är ju snäll."

Sen skulle jag kliva av och sa. "Ha en bra dag."
Och jag hoppas att han får en bra dag, En bättre dag än vad jag tror att han kommer få. Och jag hoppas att de andra på bussen fick något att tänka på.


*

Nya tag med joggningen.

Shit alltså. Jag joggade nu för första gången, mina 3.5 kilometer, på 2 veckor (har ju inte kunnat pga inflamerat knä och förkylning). Och jävlar... Jag trodda att min kondis skulle vara helt bortblåst och att jag skulle få börja om från början och bygga upp den från ruta 1. Men nej nej, Kondisen fanns kvar. Jag sprang näääästan hela vägen i sträck.

Nöjd dom fan!

Jag måste dock byta knä-stödet till storlek small och köpa ett till till det andra (jag vill inte riskera att jag blir inflamerad i det andra knäet). Trist dock att de kostar 300 spänn styck!

*

Efternamnets historik

RAN

Resan till Rytmerna och Haven

Ran skänker svalka och löser upp blockeringar i vårt känslomässiga och andliga system. Hon leder oss ned i havet, ner i den kosmiska oceanen; där strömmarna och vågornas rörelser sveper oss med. I vattnets drömlika ljus och mörker ser saker annorlunda ut. Här finns inga tankar som skyddar oss mot vare sig havsodjurens tentakler eller sjöjungfrurs lidelsefulla sång. Ingenting som stör vårt levande varande. Vi är, därför känner vi. Vi känner, därför existerar vi, och hos Ran är det nog.

 

RAN var havets gudinna i den nordiska mytologin. Det sägs att hon hade ett gyllene nät. Ibland var hon vred så det stormade häftigt, då snärjde hon människorna i nätet. När hon var kav lugn och samarbetade så gav hon stora skördar. Min mammas Farfar och hans bröder älskade havet, och tyckte om kvinnor. I sin ungdom bytte de bort Andersson till ett namn med koppling till havet. Kvinnan i Familjen valde Weg. Därför heter jag Ranweg.

 

Jag efterslyser även någno som är bra på att teckna.. Någon?

 

*Första dagen efter Detoxan.

Jajustja!
Jag lovade ju att skriva vad vi käkat idag.

Liv:
Frukost: Blev inget mer fansy än: En nöt och några små morötter.
Lunch: Lunch på En trappa upp Vegetarisk pasta bolognese och sallad
Middag: Tacos. Jag orkade dock bara en liten rulle (de små bröden)
Kväll: En kaffe och en bit 70% choklad

Robin:
Frukost: Havregrynsgröt
Mellanmål: Vid tatuering 25 gram Choklad
Lunch: Vegetarisk bolognese och sjömansbiff
Middag: 2 Tacorullar
Kväll: En kaffe och en bit 70% choklad

Av kaffet blev vi laser och satte igång och tränade. Vilket vi kommer fortsätta med varannan dag. Efter IDOL drar jag även ut och Joggar.

*

Gjort City!

Hej bloggen.

Idag har jag gjort stan igen. Jag och Ralfie var inne i city vid halv 2 tiden och mötte upp Fadern i familjen som precis blivit färdigtatuerad. Vi gick på En trappa upp och käkade lunch. Jätte gott var det. Sen gick vi på stan och shoppade. Det var jävligt nice som vanligt!

Jag köpte nå knägrejjer som skulle hålla knäskålen på plats när jag joggar (så jag inte får vatten i knäet) jag hoppas att det hjälper, ska ut sen efter IDOL. Jag är lite förkyld än, men jag tänkte att jag måste prova i alla fall :)
Jag köpte även en Nice kofta på Diva och ett par svarta Acne jeans. Jätte fina!
Även lite sockar och sånt kul som behövs.

Sen gick vi även till "Thé-boden" i smedjan och köpte vårt kaffe. Och jag sitter och avnjuter en kopp just precis nu. Det är fruktansvärt gott! Det här kaffet kommer jag nog alltid gilla. även om jag detoxar i 3 år :)

Någon dag i veckan ska jag köpa nya träningskläder också. Det behövs, men jag får se när det blir av.

-

Påtal om Robins Tatuering... Fan va coolt det kommer bli. Han gick lite utanför Ramarna och det gillar jag. Jag tror att det kommer att bli skit coolt när han är klar. Det var en rolig överraskning.
När jag fick se så blev jag ju så klart väldigt ivrig efter att få göra min och jag längtar nu mer än någonsin. Den 25 Oktober om jag inte minns fel...

*

Detox Eftersnack

Robin käkade med glädje och stor matlust en gröttallrik tillsammans med Ralf till frukost. Han som aldrig äter frkost har saknat det mest, så nu säger han att han kommer börja äta frukost.

Jag har inte hunnit äta något än Förutom en jordnöt och lite små morötter.
Sen ska vi käka på en trappa upp idag när Robin tattuerat sig klart. Jag hoppas att det finns någon god mat för mig annars blir det sallad.. igen. (vegetarian)

Jag uppdaterar i kväll om vad det blev till middag och sen kan det hända att jag uppdaterar lite då och då. Vi får se.

*Detox Eftersnack och bilder

Det är lite läskigt att börja äta som Vanligt. För Vanligt känns inte längre som Vanligt. Det känns mest onyttigt och onödigt. Men jag antar att det kommer att komma tillbaka till mig. Jag hoppas dock att jag kommer hålla fast vid det här sättet att äta i alla fall några gånger i veckan.

Det är som att jag kan se klart. Jag förstår om ni tycker att det låter som att jag snackar skit, men det är faktiskt sant. Det känns som att mitt sinne är rent och klart och som att jag förstår allt.

Det är alltså så här det känns att vara helt giftfri. Det är Lovely!!

Så. Rekomenderar jag det här då?

JA, jag tycker typ att alla borde göra detta. Man får en helt ny syn på mat och sitt ätande. Man blir fräsch och ren i kroppen och det känns! Man får en helt ny förståelse över varför man gick upp i vikt eller kände sig trött/blokerad. Man förlorar inget på att att testa detta. Man vinner enbart. Det enda som är lite tråkigt är att det inte är en dans på rosor. Men och andra sidan så gör det en ännu stoltare när man klarat av det.

Början är värst, Sen blir det lättare. Men det går upp och ned under hela tiden, Ena sekunden så känns det super bra och man är inte sugen på någonting, och andra sekunden så är man sugen på allt. Men vill man så kan man och man kan säga Nej, jag behöver inte.

Det är lite som att meditera ibland. Man slår bort tankar som kommer och man lever i nuet.

Viktdelen:

Jag har gått ner 5 kilo Och tappat 7 cm runt midjan sen jag började med detoxen.
Jag gick upp 20.5 kilo när jag var gravid och mina vänner sa att det inte syntes att jag var nå större.. Förutom magen. En av mina vänner sa krasst "okej, då måste allt ha satt sig på magen" Jag uplevde det som att hon inte trodde på mig när jag sa hur myckt jag gått upp i vikt. Men jag vet inte. (Då tänkte jag bara.. men tack så jävla mycket, så här tjock har jag för fan aldrig varit förut !!!...- hormoner ni vet, man tänker många onda tankar)

Jag tappade 5 kilo i och med förlossningen.

Här är en bild på mig från precis en vecka efter förlossningen, precis utskrivna
(alltså 15.5 kilo tyngre än min normala vikt)

(Döm mig inte, jag mådde fortfarande jätte dåligt) 80.5 kilo

Jag mådde inget vidare när jag såg den här bilden.

Sen har jag gått ner 8 kilo efteråt.. sen från och med i sommras så har det stått mer eller mindre still.

Detta är nu efter Detoxen. Då jag gått ner ytterligare  5 kilo, alltså 13 kilo lättare. 2.5 kilo kvar till det jag vägde innan graviditeten.

67.5 kilo


Fy fan. Jag har kämpat jävligt hårt för att komma ner i vikt. Hela vårterminen har jag gått minst en mil om dagen ÄVEN när det varit 30 grader kallt. (det finns inga ursäkter!!) I sommras började jag även jogga lite smått, Jag har kört Yoga då och då, styrketränat, nu i höst har jag börjat jogga regelbundet, alltså varannan dag. Jag har gått på utrensningsbehandlingar och tillslut detoxat i en månad.

Där ett tag så trodde jag att jag aldrig skulle gå ner i vikt igen, men allt handlar om hur mycket man är redo att ge.
Många säger "jag har gjort allt" Men de har inte gjort allt, De har gjort allt de är villiga att göra.

Vissa går ner lättare och vissa går ner svårare. Jag går ner svårare, men När det handlar om hur mycket det är värt att gå ner i vikt, så är det värt allt för mig. Jag vill må bra, Vara frisk, stark och ha bra kondition och jag SKA lyckas. Så är det bara.

Jag börjar även kunna ha en del kläder som jag hade innan..

Nu fortsätter kampen mot vikten. Men utan detox. Och nu vet jag att det går.

Jag hoppas att ni fortsätter hejja på mig trots att jag inte detoxar nu mer.*

Detox dag 28 uppdatering.

Sitter och tjockar i oss popcorn.
Imorgon blir det vägning. Också kanske jag bjuder på före och efterbilder om jag vågar.
(Den bilden jag har från "före" är inte fager !!)


*

Detox dag 28

Sista dagen är kommen och snart över.

Frukost:
Lite nötter
Lunch: Qinoawook från gårdagen
Mellanmål: Heta linser i ett salladsblad
Middag:
Linssoppa

Det känns som att vi klarade detta. För skulle vi "Fuska" nu så vore det ju ganska blåst. Jag menar vi kan ju lika gärna vänta tills i morgon om vi nu skulle vara sugna på något istället för att snubbla på mållinjen.

Eftersom jag inte känner något behov av något så sa jag att Robin ska få bestämma vad vi ska äta i morgon. Och han sa direkt Taco-paj. Hmm.. Det är typ femhundraelvatusen kallorier i paj. Sen anser jag det inte ens vara mat som man äter till middag.. men sagt är sagt. Jag får väl helt enkelt göra sallad till och bara äta en liten bit paj.

Det kan ju även hända att han ändrar sig till i morgon. Vem vet.

Jag glömde ta kort idag igen.. sorry!

*

Extra tydlighet

Bara för att vara extra tydlig så vill jag bara säga till Er min vänner, som Har plastikopererat sig, Att jag inte tycker illa om er för det ni har gjort. Jag tycker att det är en sjuk värld vi lever i och jag tycker att det är sorgligt att människor tar till den metoden. Men min vänskap handlar inte om att vara perfekt och göra de perfekta valen (Vi är inte mer än människor), Utan om att ha respekt och tilltro inför varandra.
Jag hoppas att ni vet det.

(Nej, jag tänker inte använda namn)

*

Dagen i stort och bilder.

Det har varit en lugn dag. Jag och Ralf har bara varit hemma och myst och lekt hela dagen.

Jag har fixat lite Matportioner åt han men annars har jag bara chillat. Ganska skönt, men ganska långtråkigt också.
Nu för tiden så känns det som att killen bara sover och äter hela tiden. Det är korta stunder som vi gör något annat.

Så här har det sett ut senaste dagarna:

6.00 Han kliver upp
Leker...
8.00 käkar frukost
Ammar -> Vilar...
Leker..
11.00 Käkar lunch
Leker...
12.30 ammar -> Vilar...
Leker..
14.00 käkar Mellis
Leker
15.30 Vilar..
Leker
17.00 Äter Gröt (ska ändra till middag)
Leker
Dricker välling
19.00 Sover för natten (ammar innan)Nu ligger han på golver och pratar med sig själv i spegeln.

Nu blir det välling sen är det natten för min lilla Tuss.


*

Jag skrattar så tårarna sprutar

Döm mig inte nu. Jag menar inte att vara elak.

Klicka här!

(Torkar tårarna)


*


På tal om förra inlägget

Jag känner en kille som har varit med och krigat i Irak. Han är ett krigsoffer. Han har givetvis blivit extremt skadad och varit tvungen att operera sig. Han har "bytt ut" En massa ben i sin bröstkorg till något annat (något slags stål om jag minns rätt?).
Han skämms över det. Och säger att han inte känner sig  som en människa.

Men vi i västvärlden lägger mer än gärna in lite silikon i kroppen och känner oss mer mänskliga än vad vi var innan. Thats Weird!


*

Skönhet på mitt sätt.

Fy fan alltså. I kväll har jag sett på ett program där 2 tjejer från England ville plastikoperera sig. Men eftersom de inte är myniga så får de inte så därför vill de åka till USA och göra det eftersom det där är lagligt och mer än gärna opererar minderåriga.

Här får de se hur operationen går till och allt där till.
(De är alltså med och ser när andra opereras)

Jag säger bara det. Fy fan va vidrigt. Fy fan va vidrigt. Fy fan va vidrigt.

Ja, jag har förståelse för vissa som opererar sig. Alltså när det har riktiga problem som exempelvis människor som varit med om olyckor eller liknande.
Men i de flesta fallen så handlar det ju enbart om dåligt självförtroende. Kvinnor med dåligt självförtroende. Någon slags föreställning om att de inte duger som de är.

"Jag gör detta för mig skull" - Nä, du tror att du inte duger som du är. Du gör det för skönhetsidealens skull. Du hjälper hela världens skönhetsideal och kvinnoförtryck att växa. För hur det än är så är det mestadels kvinnor som opererar sig. Fettsugning, silikon i rumpa, bröst, läppar, näsan ska fixas, botox i ansiktet, lyfa lite här och där, få bort bristningar från magen.. har jag glömt något?


(Bild: Google)

Själv så tycker jag att det är hemskt att människor föraktar sig själv så mycket att de känner att de måste operera sig. Människor som inte ser nå konstigare ut än någon annan. Männskor som är friska, starka och precis som alla andra... Mänsklig. Alla har vi våra drag. det som gör oss till oss.

Är det så att vi går mot en tid då det är vanligare att plastikoperera sig än att åldras?
Kommer jag dras med i stömmen? - Jag hoppas inte det.

Jag tycker att vår kropp är fantastisk. Självklart så lider även jag av att mitt självförtroende sviker mig ibland och jag känner att allt på min kropp är Fel. Men oftast så brukar jag försöka landa i tanken om att jag duger som jag är. Min vikt som ökade dramatiskt när jag blev gravid, kan jag göra något åt.. om jag verkligen vill och diciplinerar mig. Och det har jag snart lyckats med.

Mina ansiktdrag är det som gör Jag till Jag. Min kropp är min borg. Min stolthet. Det är Jag. Vem är så viktig så att jag måste ändra på den?
För är det inte Jag som är viktigast i mitt liv? - Jag tror det.

Jag blir hellre omtykt och respekterad för mina värderingar och klokhet än för mitt rynkfria ansikte eller för mina stora bröst. Och ska ni veta en sak. Det är aldrig någon som klagat på mina rynkor eller mina bristningar jag fick när jag var gravid. Förutom jag vid mina svagare tillfällen.

Well. Här har ni 100% Natural Liv Ranweg.
(Förutom sminkningen då.. och hårfärg...)


Jag hoppas att jag kommer stå där stolt som 50+ åring och säga till mina barn. Du duger som du är, Du är vacker som du är. Och veta att Jag gör samma sak som jag säger. Jag visar att det är så det är. Vi duger som vi är.

Hälsosamma, starka, friska. Naturella.


*

Detox dag 27

Ja.. Eftrsom Ralf har herjat i princip hela natten så fick jag sova när Ralf och robin klev upp. Jag sov hela förmiddagen.
Känner mig dock lite för pigg just nu. så jag skulle nog ha sovit 1-2 timmar kortare än vad jag gjorde.

Lunch: Linssoppa från gårdagen
Mellanmål: 2 ägg lite grönsaker och lite qiono
Middag: Qinoawook

Vi fläskade även i oss fruktsallad i kväll. Men vi har ju inte ätit några andra frukter idag så det känns faktsikt ok. Det blir ju bara 2 frukter var :)

Glömde ta kort tyvärr.


*

Video

What!?Jag har också åkt en sån karusell, och inte fick jag några sånna erfarenheter..


*

Från apa till människa

Ralfen Rester sig upp själv nu. Alltså, han behöver inte resa sig mot något.

Han ställer sig helt enkelt på alla fyra. Raka ben och raka armar, sen böjer han på benaoch tar i med benmusklerna så han reser sig.  Tadaa... Stående :)

*

Bloglovin


Bloglovin är fan skit bra. Där kan man prenumenera på alla bloggar man gillar att läsa också ser man exakt hur många inlägg man har "Missat" att läsa när man loggar in. Själv så prenumenerar jag på ganska många bloggar, men jag läser inte alla alltid. Men de inläggen som jag inte läst finns kvar där om jag inte väljer att inte läsa dem och trycker på knappen"markera som läst"

Det är enkelt att registrera sig också.

/Nöjd!

Detox dag 27 Uppdatering

Jag fick en fråga idag om vad jag ska äta på Onsdag. Alltså den första dagen efter vår Detox. Den första dagen då vi får äta exakt vad vi vill.

Och jag ba: Ööhh.. jag vet inte?

Det är verkligen helt blankt.

Som jag känner nu så är jag faktiskt inte sugen på något speciellt. Jag hade lika gärna kunnat fortsätta detoxa. Men det ska jag inte.. Jag ska fortsätta äta så här då och då varje vecka, men inte hela tiden. Men vilken tankeställare jag har fått i hur man ska äta. Det kännas som att jag förstår allt nu. ALLT.

Men vad ska vi äta?
Ingen aning. Jag har gått runt och funderat hela dagen nu. Jag antar att Robin får bestämma, mig spelar det faktiskt ingen roll bara inget som är allt för flottigt eller tungt!


*

Frottialajnen

Nektarinerna: Vilken besvikelse! De är inte alls så där goda som de var för några veckor sedan. Torra och liksom... oätliga.


/Besviken


*

En Fin kommentar

Jag fick en helt galet fin kommentar (komplimang) i går av en av mina läsare. Och jag får väl säga att jag fortfarande är rörd. Just av den anledningen så delar jag med mig till er som inte redan har läst denJag blir så glad och peppad att fortsätta skriva. Tack så mycket.


*

Det absolut lyxigaste

(Bland det absolut lyxigaste)

Är att få äta Mat som är totalt fräsch!

Direkt plockade bär, äpplen, brockoli, morötter, persilja, origano.. you name it! Finns det något godare än hemma odlat?
Eh.. Jag tror inte det !!

En av anledningarna till att jag gillar hösten. Maten är så sjukt mycket fräschare!

Sen har ju givetvis all svamp i plockat hunnit bli torkad, så nu har man kantareller och gultrumpetsvamp hela vintern, våren och sommaren.Det finns inget bättre än fräsch mat.


*

Datox dag 26

Japp. Två dagar kvar. Känns bra, Känns jäkligt bra.


Frunch:
ett ägg, grönsaker och liiite feta-ost hos Mor
Mellanmål: Ett äpple
Middag:
Linssoppa med broccoli
Jag har även knaprat i mig några små morötter direkt upptagna från landet. Oh yeah!


*

Tattojering

Snart ska Robin tatuera sig. Och det gör ju givetvis att jag blir medveten om att det snart är min tur! Jag lääängtar!

Det ska även bli spännande att se hur Robins blir :)

*

Detox dag 25

Nu har vi börjat räkna ner.. 3 DGAR KVAR LIKSOM !!

Hur ska jag kunna börja äta Normala saker igen? Jag fattar inte.
Nu när jag är så här medveten om hur jag känner mig i kroppen så vill jag inte förstöra det. Samtidigt som jag givetvis är sugen på både det ena och det andra. Men inte så sugen så jag vill förstöra denna känslan.

Ni skulle bara veta hur fräsch man känner sig när man är Giftfri! Helt sjukt!

Hur som helst.

Frukost: En morot
Lunch: Två stekta ägg, lite qinoa, gurka, tomat och fetaost
(Jag kan äta ägg igen!! :D)Middag: Grönsaksgryta med qinoaDet blev lite konstiga färger.. kanske för att bilderna är tagna med mobilen?


Sjuk roligt att jag kan äta ägg igen. Om ni inte har märkt det så har jag inte ätit ägg på 1.5 vecka. Jag får så mellan varven. Att jag inte kan äta ägg alltså. Men nu är det över och jag tycker att det är lika gott som vanligt :)


*

Barnkalas

Idag har vi varit på Barnkalas hos Lilla söta Liam.
Han har gått och blivit 3 år.

Trots festligf tårta och kaffe så fick jag snällt avböja och dricka mitt ört-te som jag tagit med mig :)
Det var mysigt ändå.


Nu ska jag fixa middag. Är stormhungrig!


*

Goda vänner växer inte på träd

En sån här dag är det lätt att tänka på vänskap. Riktig vänskap är lite magiskt. Man respekterar och accepterar varnadras olikheter, man är inte dömmande, man är förlåtande, givmild och kärleksfull. Man visar uppskattning och tar sig tid. Man gläds med varandra och man delar på sorg. Man finns där. I vått och tort.

Jag är lyckligt lottad som har så många fina människor runt omkring mig. Men det har inte alltid varit så. Jag har ofta haft en tendens att vilja hjälpa människor, rädda dem från deras missär. Men det jag inte förstod är att man inte kan hjälpa någon som inte vill bli hjälpt. Det tog även ett tag innan jag började insé att det är inte det vänskap är. Vänskap är när man både Tar och Ger. Man får utbyte av varandra.

Det fungerar liksom inte om det bara är en som ger och en som tar. Då blir det inte jämnvikt och tillslut så faller det över. Och ofta vältrar sig båda i besvikelse.

Under framför allt en period i mitt liv så funderade jag mycket på varför det var så många som sårade mig, och varför de sårade mig gång på gång på gång. Men plötsligt insåg jag att det var inte De som sårade mig. Utan Jag som sårade mig själv. Det var Jag som accepterade att bli behandlad på det sättet av människor. Det var Jag som valde att fortsätta finnas där för dem som sårade mig som mest. Och det var även oftast jag som ville prata efter att jag blivit sårad. Reda ut "missförståndet".

Sen är jag ju långt ifrån långsur och har ofta lite för lätt för att förlåta människor. Men jag tror at jag börjar lära mig lite i alla fall. Är inte människor intresserade av min vänskap så kan jag inte göra något. Det är tråkigt men och andra sidan så vill jag inte ha en vän där jag inte känner mig sedd och respekterad.

"Goda vänner växer inte på träd" - Nä, det gör De faktsikt inte

Men jag tycker att det finns bra många i alla fall.


Eller har det att göra med att jag vet vad Jag vill ha?
Vad Jag prioriterar?
Min självkänsla?
Min trygghet i mig själv?

Hur det än är så är  jag tacksam över alla som får mitt liv att vara lite roligare, lite intressantare, lite underbarare.


*

En underbar fredag

Idag har det varit en sån där underbar dag då jag har träffat en massa underbara vänner som jag inte träffar varje dag.

Lunch med Fanny och Malla, shopping med Johanna och Malla, träff med Jenny, Kristin och underbara Sara och David (Som bor i Paris). Sen sist men inte minst så kom Simon på besök bara så där en fredagkväll. Han bor vanligtvis i Narvik.

Så här har vi myst på hela kvällen Jag, Johanna och Simon (tills han drog). Jag har bjudit på Detoxmat och barnen har klätrat i kapp på varandra. sen kom Robin hem lägligt till IDOL och då fläskade vi på med en fantastisk fruktsallad.*

Detox dag 24

Jag är less på att jag typ inte kan käka ute. Idag har vi varit på  kafé symfoni och ätit lunch och inte ens där, där det är Salladsbuffé kan jag äta ordentligt. Hälften av det som de severar är inlaggt eller blandat i någon dressing. Alla linser och böner är i någon dressing. Så tyvärr.
På polisstationen går det bätst att äta, men där är det ju lite tråkigare restaurang.. jaja. Snart är det över.

Dagen har gått bra.

Frukost: Te och lite nötter
Lunch: Sallad på Kafé symfoni
Middag: Grönsaksgryta och Qinoa
Kväll: Fruktsallad

Tyvärr så har jag glömt att dokumentera men ni har ju sett alla rätterna förr.

Nu sitter vi här och dricker Te.*

Ralfen Video.

Vår lilla Ralf. Han kan gå ganska långt nu.. upp till 20 steg.
Här är ett litet klipp på vår stapplande lilla pärla.

*

Källarlokal-looken

Så här trevligt ser det ut hemma hos oss nu för tiden...Jepp. Så här ska vi alltså bo till vattenskadan är torr. UNDERBERT!

Jaja, det är ju tur att det går att fixa till.

För tillfället så har vi bara det viktigaste i köket. Allt annat är i påsar i datarummet. Men det går. Huvudsaken är ju att det blir bra. Dessutom har vi hittat ett jätte fint golv som de kommer att sätta in sen när det är tort. Och jag tror att det kommer bli jätte snyggt! Precis vår stil.


*

Detox dag 23

Det är lätt att hålla reda på vad det är för datum för en gångs skull. Eftersom vi började detoxen den första september så  vet vi ju att det är samma datum som dag på detoxen (Nickar övertygande).

Frukost: En apelsin
Lunch: Indisk linsgryta från gårdagens middag
Middag: Grönsaksgryta med Qinoa och en majskolv.Det var gott.

Nu blir det Te och patient-poker med Robin.


*

Kärt besök

Jag undrar när mitt knä ska bli bra igen. Visserligen kan jag ju ändå inte ut och jogga nu när jag är lite förkyld, men ändå! Jag gillar inte att ha ont.

Jag är by the way spyless på att hålla mig inomhus. Men i morgon.. DÅ blir det andra bullar. Det ska bli riktigt fint att få träffa kära vänner. Luncha, shoppa, mysa.
Johanna kommer dessutom till stan och det ska bli sååååå roligt att få träffa henne och valpen, Sami alltså.

Nu är det snart IDOL och jag är tokigt sugen på något. What to do?

Typ te...*

Stackars Ralfen

Jag glömde nog sägga, igår, att det är lite synd om  Ralfen. Han har fått svamp i munnen. Det ser Nasty ut!

Jag undrar om det är därför han inte vill äta?

Han verkar ha ont. Men samtidigt vet jag inte om han har ont för att en ny tand är på G (?).. svårt att se när han kniper igen lill-munnen så fort man kommer nära den.
Jaja, den som lever lär ju se. Snart går väl även det över.

Nu sover han i alla fal lsött och jag hoppas han gör det större delen av natten.


*

It takes good friends to make good music

Helt plötsligt kände jag ba "Fan va jag bara vill sätt amig ner och lyssna på Mustasch" And so I do!

Enjoy!


*

Detox Dag 22

Första dagen på sista veckan. Känns bra. Känns till och med jävligt bra. En vecka känns låångt.. men ändå kort. Det är bara EN vecka kvar. EN.

Robin drömde i natt att de hade gratis B&J-bar på kvantum, och han fick inte äta.. för han gick på detox.
Stackars Robin.

Är det någon som vet hur B&J-baren på Liseberg ser ut? SÅ var den tydligen. Och gratis. Haha..

Nåja.

Frukost: Lite grönsaker.
Lunch: "Tacos" Ni vet.. heta linser med grönsaker och lite feta-ost i ett salladsblad.
Middag: Indisk linsgryta med Blomkål i. Till åt vi Qinoa.Kväll: Frukt. Apelsinerna är fantastiska just nu.

Har även ätit nån sån mini-morot från mammas land. Smaskens.


*

Shoes!

Shit vilka snygga shoes jag köpte idag.

Vad är det med mig och skor (och alla andra kläder, men framför allt skor)?

Well, Robin tyckte i alla fall att jag borde unna mig dem så jag slog till. Sen var det ju även kärlek vid förta ögonkastet.

Nöjd.


*

Uppdatering om Ralfen

Ralfen då. Hur går det för han?

Jo det går bra. Han går lite nu. Inte många steg men upp till 5 steg har han traskat.
Han klättrar även ur sin gåstol nu för tiden Utan att ramla. Helt sjukt!

Han brukar traska mellan sakerna här hemma. Runt Vardagsrummsbordet, från bordet till gåstolen, från gåstolen till tv-bänken, längs tv-bänken, tillbaka till gåstolen, tillbaka till bordet.. upp ner upp ner.. fram och tillbaka.. ja ni fattar.

Sen ibland kommer han krypandes under bordet för att klättra upp på en i soffan och då vet vi att nu har han bajsat.

haha!!


Han förstår nu även mycket mer.

Om robin frågar "vart är mamma" Då tittar han på mig. Och om jag frågar "Vart är pappa" Då tittar han på robin. Han förstår "mat" "Gröt" "vatten" och lite  sånna små-saker.

OCH han har sagt "Tutte" flera gånger när han får den. Eller hittar den.


Coolt.


*

Detox dag 21

Snusbon Sambon påminde mig "Du älskling, du har glömt att skriva detox dag 21 i dag" - "Jajustja!"

Sådärja. Dag 21 i var lilla Detox. Japp vi har nu gjort 3 veckor, och vem kan vara stoltare än vi?
Som jag har sagt tidigare så har det funnits tillfällen då jag inte trodde att jag skulle klara av detta. Men fan, är man envis och bestämd med sig själv så klarar man fan allt. WOW!

Idag blev det ju lite kaotiskt när jag vaknade. Det först avi gjorde var nämligen att börja tömma köket. Så.

Lunch: Linssoppa
Middag: Sallad med kidney-bönor och hemmaodlade sockerärtor
Kvällsmål: Frukt- och bär-sallad + te
(imorgon blir det inte fruktsallad igen.. nu är den slut!)

Jag har ätit någon hemmaodlad morot också under dagen. De är typ 2-5 cm långa och smalare än mitt lillfinger. Men jävligt goda :)


Har helt glömt ta kort på maten, men de var varken fansy eller något speciellt med dem så ni kan nog föreställa er.

Väntar nu på att ytterligare en te kopp ska bli klar för att drickas också ska vi glo Idol. För vi missade det ju när det gick på tv idag.


I morgon går vi in i sista veckan !!*

Hade Du varit som Jag, så hade Jag nog inte velat ha Dig.

En av de sakerna som jag har absolut svårast för är när det känns som att det är kaos runt omkring mig. Jag gillar när det är ordning och reda. Var sak har sin plats (lät jag som en bitter gammal gubbe nu?). Jag får liksom någon slags olustig känsla av ångest i mig när jag tillexempel inte hittar det jag söker. Säg.. saxen.. eller NÄSSPRAYET.

Jag börjar på en gång leta frekvent i alla lådor, hyllor, på golvet, på stolar i fickor... Och varje gång som detta händer så blir jag lite så där bitsk och tänker genast onda tankar om den jag lever ihop med. För det är ALLTID den personen jag lever ihop med som slarvat bort mina saker (jag veeeet, inte alltid.. Läs med en gnutta skämt nu). Där har ju alla ensamstående människor ett fett plus. De slipper den biten.

Tänk om alla bara kunde vara som Jag (ucsh nu låter jag som en sverigedemokrat), då hade jag haft alla saker på sitt ställe. Då hade jag aldrig behövt leta efter något, då hade detta hushållet aldrig varit stökigt, skitigt, rörigt och kaosartat.

Men som sagt. Det är väl tur att vi är olika i denna värld. För hade alla varit som Jag så hade inte Jag varit unik.


Och inte Du heller.
Och mitt nässpray hade nog inte ens varit uppfunnet.*

Nädå.. jag är inte bitter.

Om det är någon som är osäker på hur det luktar när det finns mögel i en byggnad så är ni varmt välkommna hem till mig på te.
I vårt kök stinker det nämligen mögel. Det är jätte trevligt.

Och detta tycker jag trots att jag inte hittar nässprayet. Jag är alltså totalt igen täpt.


*

Bättre nitlott än lottlös

Idag är det en sån där dag då det inte är mycket som går Rätt.

Jag vet inte hur jag ska få den här dagen att bli som en dag som jag vill ha den. Men jag förmodar att jag måste börja med att ändra på min inställning. Men just nu är det svårt. Jag känner mig svag.

Förkyld och har inte ork att gå till coop och köpa ingefära som jag glömt nu flera dagar i rad vilket har resulterat i att min förkylning bara blivit värre och värre.

Vattenskadan var värre än de trodde så nu lever vi i ett fullkommligt kaos. Allt från köket är inne i vardagsrummet och datarummet. Golvet i köket är helt uppbrutet och ska nu torka förmoodligen i 6-8 veckor. Jippie!

Jag brände nyss maten jag höll på att göra till Ralf, för att jag glömde bort den.

Ralf är sur för att han inte får leka på golvet och krypa omkring och riva ner allt som står huller om buller.

Det är bara tjorv på mitt jobb och jag får ingen som helst vetskap i hur saker och ting ska gå till.. jag börjar anta att jag är arbetslös.

Jag har precis kommit på att jag (VI!) måste städa upp här så att allt bara står i data rummet. Annars blir det nog olidligt.

Det är jobbigt just nu att det känns som att det bara är jag som tänker på allt, styr upp allt och får allt att hända. TROTS sjuka.

Men det är väl inställningen jag måste börja med att ändra på. Sluta vara på dåligt humör och i stället bara börja lösa problemet. BLÄ.


*

Detox dag 20

Shit! Jag höll på att glömma att jag skulle uppdatera om detoxen.

Dagen har gått bra.

Lunch: "Tacos" från gårdagen
Middag: Linssoppa (ny variant med broccoli i .. gott!)


Fruktsallad som var kvar nu på kvällen + te.

Idag har jag druckit ganska mycket vatten.


*

A´la Amerika

Asså finns det något svinigare än amerikansk mat?

Klicka här


*

Ytligt


Vi har varit och kollut ut golv till köket idag och hittade ett jätte fint! Det ska bli så kul att se det på plats. Hoppas att de hinner fixa det nu i veckan :)

/Lycklig


*

Miljöpartiet

De gick i alla fall upp :)


Det gäller att se det goda i allt.


/:)


*

Filmtips!

Vi såg för övrigt klart, filmen vi började se igår, idag. FY FAN va bra den var.

Jag måste ju bara säga att jag älskar när Jim Carrey spelar Normal i filmer.

I love you Phillip Morris!Se den!

(den andra bra filmen med Jim Carrey var "eternal sunshine of a spotless mind")

*

Min nördiga sambo och hans leksaker

Behöver jag säga något?*


Detox dag 19

Idag har det inte varit jobbigt alls.. igen. Det går verkligen upp och ner ibland.

Frunch: Det lilla som var kvar från gårdagens middag.
Middag: "Tacos" Heta linser med feta-ost och grönsaker in lindat i ett salladsblad :) - JÄVLIGT gott!
Valvaka snacks: Popcorn och fruktsallad. (Helt tillåtet om det inte händer ofta, och vi tänker inte göra det till en kvällstradition)

Det känns som att jag har fetat mig riktigt ordentligt och som att jag gått upp typ 2 kg bara i kväll.. Men så är det nog inte, men det beskriver lite hur van jag är att äta på kvällen och äta sån som inehåller mycket kalorier.. haha.
Det går fort att ställa om sig.

*

Jag hoppas att jag inte såg allt för tokig ut

Idag precis efter att jag ätit så kliade jag mig på ögonlocken. DEET skulle jag inte ha gjort.. för på fingret fanns det nämligen spår av chili.
Det resulterade i att det började spruta tårar från mitt vänstra öga och jag sprang till toaletten och svättade och torkade. Det gick över och jag tänkte inte nå mer på det.

Nu när jag kom tillbaka från coop så frågade Robin mig "Var det många som trodde att du var galen eller?"

Jag Tyckte att det var många som kollade lite extra på mig.. usch.

Ett öga albino och ett öga med spackel...


*

Dagen i lista.

En bra söndag förtjänar en lista.

* Sovmorgon
* Försökt få i Ralf mat
* Röstat
* Käkat skit god mat
* Sett klart en skit bra film
* Ätit en riktigt god Apelsin
* Väntar på valvakan...

*

Förkylning på G..

Jag håller fan på att bli sjuk. Inte kul alls!
Jag märkte det i morse, och det har som blivit värre och värre hela dagen. Men jag försöker kurera mig så gott jag kan så vi får se om det bryter ut på riktigt denna gång. Jag har ju trots allt lyckats kurera mig fri från alla förkylningar senaste 1.5 året...

Håll tummarna för mig :)

*

Detox dag 18

Eftersom jag råkade ta en fet vila direkt efter sovmorgonene så blev det Lunch till frukost.

Lunch: Gårdagens middag

Middag: Stekt qinoa med grönsaker och en salsa. Gott!

Kvällsmål:
En majskolv. Och sen lite fruktsallad till en film.

Jag är galet less på att äta så här nu. Trots att det är gott. Men just idag har det verkligen kännts som att vi lägger ner detta på onsdag. Då har det gått 3 veckor och det duger. Men vi ser på onsdag vad vi känner då. Envisheten i mig säger "Då är det bara en vecka kvar så då är det lika bra att köra." Mycket troligt så kör vi hela vägen.. Så jag får känna mig helt nöjd. Men vi får se.

Förövrigt så bjöd de på B&J på kvantum idag. Det var tråkigt att avstå.

*

En helt vanlig Lördag

Robin ligger och vilar, Ralf river stället och jag tittar på med en kopp te och ett päronskrutt i handen. När Robin vaknar så ska vi åka på ångsågen och kolla in golv. Förhoppningsvis finns det något som passar oss :)

Medans jag väntar så lyssnar jag på en av mina favoritlåtar.

Enjoy!

Hon är grym!


*

Detox dag 17

Nu för tiden går det bra hela tiden. Visst visst det går upp och ned med vad jag är sugen på, men jag har lärt mig att hantera det och det är faktiskt inte så farligt. Men jag kan sitta och dagdrömma om mat, om ost, om kaffe, om vin...

Idag när jag gick ut i trappen så luktade det ris. Tror ni jag blev nå sugen!?

Jaja. Trots att jag gillar att leva så här så är jag lite less på att leva så här hela tiden. Varannan dag hade varit bättre :) Men jag vet ju att det inte funkar så. Onödigt att hålla på och fuska, det handlar ju trots allt om en kort del av mitt liv.

Frukost: Lite nötter
Lunch: En läcker sallad, som gårdagen fast med kidneybönor istället för kikärtor.
Middag: Böngryta, Qinoa och en majskolv.
Efterrätt: Ananasringar i ugn.

*

Myssdressen är som en oskriven lag när man är sjuk

Jag tror ju (nästan) på riktigt att man blir fortare frisk om man har på sig mjukdress.
Passade ju bra då att Ralf precis vuxit i en av sina favoriter :)(det är sånna där "dinosaurietaggar" på ryggen också :D)


*

Nasty chemicals


Jag fick precis veta att det finn 800 kemikalier runt om kring oss i mat, skönhetsvård och annat, som inte ens är testade i vad de gör med oss i längden. Är inte det lite Nasty!?

By the way så har jag nyss börjat använda en ny kräm från rosenserien som är Underbar!

Kurkräm "special"
*

Fostret Ralf och normer

Igår var Ralf ovanligt gnällig, han ville inte äta och han var trött nästan hela tiden. Jag fattade 0.
Idag är han likadan, men han har även dragit på sig en hes stämma. Och vist går inte bebisar in i målbrottet? - Nej jag tänkte väl det... Han håller på att bli förkyld.

Jag säger bara det. Laser + klängapa är ingen bra kombination. Det betyder att jag blir misshandlad. Och för en liten sekund så tänker jag "Tänk om du var som alla andra ungar och bara blev så där gosig"..  Men jag är glad över att ha min laser unge trots att det tar på krafterna ibland.
(Lite gosig är han mellan varven i alla fall)

På tal om Ralf - the laser. För någon vecka sen satt jag och diskuterade grviditeter med Emma. Och hon frågade när jag kände Ralfs första spark. Och jag svarade som det var. Jag kände aldrig någon Första spark utan jag kände att han sprattlade redan i vecka 10.
Det var precis så där som alla beskriver det "Det känns som en fisk-stjärt som sprattlar" Men av alla jag berättade det för, Föräldrar, anhöriga, Barnmorskan, fick jag höra att Det var helt omöjligt. "Det börjar inte kännas så tidigt, Det är bara gaser, vänta några veckor så ska du se"

Sprattlet avtog inte, Istället blev det tydligare och tydligare, hårdare och hårdare och när jag var i vecka 16 frågade Robins mamma mig om jag kännt någon Första spark än. Jag sa "Nä, det har jag inte.. asså jag känner ju att han rör sig där inne, men det har jag gjort jätte länge och alla säger att det inte är det jag ska känna" och frågade lite och konstaterade sen att Det var vist DET jag skulle känna. Det var det kändes när en baby sparkade.

När jag berättade för Emma så sa hon "Men Liv, det klart att du kände det så där tidigt, DET VAR JU RALF.. Han var lika rörlig redan då". Och precis när hon sa det så förstod jag att, JA Det klart att det är så, Varför har inte jag tänkt på det?


--

För övrigt så tycker jag att det är extremt tråkigt när människor nekar en på det viset. "Det kan du inte känna, Så kan du inte må, Så är det inte". ALLA känner och upplever olika saker.
Jag kände att jag var gravid innan jag hade försenad mens, det säger alla också är Omöjligt.. guess what, its not!

Det finns nog ingen som skulle säga  att man inte kan känna att man håller på att bli förkyld innan man är det (det händer ju massvis i kroppen!) Men när man är gravid så verkar det som att man ska följa ett visst mönster... och allt annat är påhitt, gaser eller inbillningar. Tråkig inställning. Varför inte bara erkänna att vi är olika, graviditeter är olika och foster är olika.


*

Detox dag 16

Jahapp... Dagen har gått bra. Jag har dock druckit lite fö rlite.. Jag har lixom glömt... (?)

Frukosten blev lite hastig eftersom jag skulle skjutsa morsan och Thor till flyget.

Så.

Frukost: 2 torkade aprikoser (KRAV-märkta! inte nå blekta frukter här inte!)
Lunch: En super god sallad.


Middag: Indisk Lins-gryta med qinoa och sallad (från gårdagen)

Mellanmålen
idag har blivit en klementin och en apelsin som var helt underbar!

Nu är det Te och spel på G.

*

Bara sådär


Ensam + IDOL + Mat framför tvn = Rätt schysst

*

Vattenskadan

Nästa vecka får vi äntligen vår vattenskada åtgärdad. Helt sjukt vilken tid det tog, vi ringde och påminde dem och det verkar inte bättre än att de glömt bort oss (?!)

Nåväl. På måndag ska vi åka och kolla ut ett nytt golv på ångsågen. Jag längtar redan.

*

Kloka ungar

"Man får en bästis när man slutar ljuga" - unge 8 år

Tänk vad barn är kloka ibland. För det är ju helt sant. Är man inte ärlig i en relation så kan det ju knappast vara en bra relation. Inte ens alla vuxna har ju förstått det :)


Från en bok som heter "vad barn tänker om vänner".

*

Yoga

Ja, eftersom jag inte kan dra ut och Jogga, så kör jag istället yoga i vardagsrummet. Barnet sover och mannen får ge vika. Nu är det dags.
Jag happas att jag kan göra så mycket som möjligt.

*

Jag klarar en vecka till! *pepp pepp*


Jag är sugen på Keso.

Men jag tar en nöt...*

Detox dag 15

Första dagen på fas 2 i detoxen har varit en bra dag.

Frukost: Lite nötter.
Lunch: Grönsaksgryta och Qinoa. Jag var dock lite för hungrig och lite för ivrig så jag glömde ta en bild på den utsökta maten...


Mellanmål: Te och en nektarin

Middag: Indisk Linsgryta med Qinoa och sallad. Vatten till.


Efterrätt: 3 torkade aprikoser och te.

Mumms.

*

Vägning och mätning

SOM jag lovat så följer nu ett blogginlägg med vad jag förlorat i och med denna Detox. 2 veckor har gått och det känns i hela kroppen och i huvudet :)

Jag kan ju börja med att säga att innan jag började med Detoxen så räknades jag till att vara Överviktig. Jag vägde alltså 72.5 kilo. Jag ska egentligen inte väga mer än 71. 58-71. Beräknat på längd, benstomme och muskulatur (jag har en grov benstomme:D).
Kanske inte så mycket till övervikt. Men ändå - ÖVERVIKT.

Om jag säger som så... Jag är inte längre överviktig. Jag är en Medel. WIHOO!
(Ser ni att jag bugar mig djupt?)
Jag har nått mitt delmål Som var att komma under 70 kilo. WIHOO IGEN!

Jag har alltså förlorat 3.2 Kilo

I midjemått (mätt på det fetaste stället på min mage) så har jag tappat 5 cm. Behöver jag säga hur nöjd jag är?
Det betyder alltså att jag har tappat 2.5 cm i kärlekshandtag på vardera sida. Mycket bra!

Mina mindre trevliga celluliter som jag dragit på mig tack vara viktuppgången är nu nästan borta.
(Jag är ung igen)

Ett par brallor som jag försökt ha på mig flera gånger på senaste tiden (innan detoxen) har inte gått att ha på sig pga att de har varit på tok för oskönt när magen och handtagen vält över. Men nu sitter det hur bra som helst. De är till och med lite slappa i låren :)

Jag har lärt mig mycket under de här 2 veckorna. Bland annat att äta med måtta, att jag inte behöver äta vad jag är sugen på hela tiden (det är ju bara idiotiskt) och framför allt att Det är jävligt gått med mat, med ost, gräddsåser, glass mm Men inte så gott att min kropp ska ta stryk av det.

Så. Var det värt det? - LÄTT

Detta har verkligen inte varit lätt. Men Finns det vilja så går fan allt. Jag är så sjukt nöjd över att jag gjort detta. Och stolt! Där ett tag så tvivlade jag på att vi skulle fixa denna fas 1, Men nu vet jag att jag klarar fan allt så länge jag vill.

Nu går vi in i fas 2 vilket innebär att vi får tillföra en del saker i vår kost. Jag har ännu inte vågat äta min första frukt...


*

Förlåt Liv för att jag kör för hårt med dig.

Klockan är bara tjugo i sju på morgonen och jag sörjer redan för att jag inte kommer kunna fara ut och springa i kväll. Jag vet, det låter skit töntigt men när man har kommit in i det så är det typ det bästa som finns. Jag har sprungit varannan dag nu ganska länge och det har verkligen varit bra för mig. Jag har länge längtat efter att få svettas så där tokmycket så det rinner om en, och det gör det när man får ut och springer.

Nu undrar ni ju säkert varför jag inte kan. - Någon billig ursäkt?

Nej, jag har slutat att köra med ursäkter. "Idag är det så kallt", "Idag är jag så trött" eller "Det där programmet på tv går ju bara idag" Nä fan. Ska man bli smal igen så funkar det inte med ursäkter.
MEN jag har tyvärr fått vatten i ena knäet. I förrgår när jag var ute och sprang mina, som vanligt, 3.5 kilometer (I know, I am a rookie) så körde jag just med det att det inte finns någon ursäkt. Jag hade alltså redan ont i knäet sen gången innan. Och tyvärr så blev det värre. Mycket värre. Jag kunde alltså knappt gå i går.

I dag känns det bättre, men jag känner fortfarande av det ganska mycket. Så jag har lovat mig själv och mitt knä att ta det lugnt.

Så jag måste hitta på något annat sätt att träna på. Jag tänkte gå ner i gymmet och styrketräna, men det blir man ju inte sådär toksvettig av.. Så what to do? Vad blir man svettig av utan att använda ena benet?


*

Spelnarkoman?

Idag har vi varit på storheden och shoppat lös.
En hel påse med frukt
Ett strykjärn (Nä, otroligt nog så har vi inte haft något)
Koppar, fat och arsetter
2 spel.
Och Hörnskydd


Jepp, Vi älskar sällskapsspel och ar flera stycken.

Gissa vad vi ska göra i kväll? - Jepp, Kolla idol, dippa grönsaker spela spel och dricka te. Lovely!


*

Detox Dag 14

Dagen har gått bra.
I morgon får vi börja äta frukt. Givetvis inte ett kg perr dag - det vore ju bara idiotiskt. Men ändå!

Vi har varit på Willys och köpt Äpplen, Päron, klementiner, Apelsiner, Nektariner. Så i morgon är det bara att välja och vraka.

Frukosten blev extremt sen så det blev Frunch.


Frunch: Sallad och ägg. Tyvärr kunde jag inte äta ena ägget för jag fick total avsmak :/

Middag: Soppa från Gårdagen.

Nu dricke rvi te och i kväll ska vi dippa Gurka och morötter i en dipp jag nyss gjorde av Avokado, Fetaost och kryddor. Smaskens!

*

Same but different

Eftersom det kommer ut tre haklappar från varje tyg (det går liksom inte att köpa mindre) så gör jag endel lite olika.


Orange, Mörkgrön, Rosa.


*

En redhead

Jag har tänkt på en grejj. Det verkar som att jag är den enda i hela Luleå som blir en "Redhead" när jag är ute och joggar. Alla andra har sin vanliga hudfärg utom jag. Varför är det bara jag som är en redhead?

Jag blir verkligen helt knallröd i ansiktet. HELA ansiktet. Det ser nästan ut som att jag ska explodera när jag kommer hem efter min joggingtur.

När jag var yngre så skämdes jag väldigt mycket för mitt "Redhead-syndrom" eftersom det inte tillhörde vanligheten. (man skulle ju va snygg inför alla snyggingar) Men idag så gör jag inte det längre. Ja.. ibland kan det störa mig lite faktiskt (jag är inte mer än människa). Men oftast så skiter jag i det. Det spelar ingen roll hur ful jag är när jag bränner bort mitt fett och bygger muskler. För jag vet att just den stunden gör mig så mycket mer hälsosam och snygg i det långa loppet. Det är ju som sagt inte lätt att bränna fett, så varför ska man vara snygg då? Det är ju uppenbart - Man är ful när man tar i.

Så. Som den enda redheaden på Luleås gator så hoppas jag att mitt utseende inte stör er, Ni vanliga och alldagliga, allt för mycket. Jag vill bara väl :)
Eller är det så att alla andra Redheads håller sig inomhus?
Och bara är ute och "snygg-tränar"?


*

Varför ska man lura sig själv?

Bland det viktigaste, tror jag, när man vill gå ner i vikt är att ha ett riktigt mål, och inte förneka sin situation. Stå för den. Har man inte ett Mål så tror jag att det blir en väldigt svävande och ofokuserad viktnedgång. Sen blir det nog ofta en "jojjo-effekt", vilket innebär att man slutar med att vara större (och har sämre självkänsla) än vad man var innan.

Jag tror även att man lurar sig själv gång på gång på gång genom att intala sig att "Det är inte vad som står på vågen som spelar roll, utan hur jag mår". Det som händer när man säger så till sig själv, det är att man tillåter sig vara lite för slö och man tillåter sig "synda" lite för ofta.

Men ja, jag kan hålla med om att det inte spelar någon roll vad som står på vågen OM man är i "normal-vikt", utan då är det ju styrka, kondition och psyke. Men om man är överviktig, eller kanske lider av fetma, så tror jag att man måste få balans på sin vikt för att må bra. För hur det än är så mår man bättre när man är stark och har bra kondition än när det är jobbigt att gå upp för trapporna eller knyta skorna.

Det som räknas är Kalorier in och kalorier ut. Sen ett bra sätt att hålla fett borta från kroppen är att styrketräna. För håller du dig stark så trivs inte fettet lika bra.

Och en sak jag verkligen har lärt mig och insett nu sen jag började jogga kontinuerligt är att om det inte är jobbigt, så ger det inget. Det SKA vara jobbigt, man ska slita, det ska rinna svett om en, man ska få hög puls. Annars ger det inget. PUNKT.

Gör man rätt så syns det på både vågen OCH framförallt på kroppen.

Vill man så kan man.*

Detox dag 13

Dagen har gått bra.

Frukost. Lite nötter.
Lunch: Sallad på "En trappa upp" tillsammans med Robin, hans mor och trollet.
(Ni har ju sett hur de ser ut)
Middag: Grönsakssoppa med lite linser i.


Vitkål, Morot, Palsternacka, Spenat, Lök, vitlök, Röda linser Tomat och Kryddor.

Nu ska vi se "Biggest looser" och sen ska jag ut och jogga.


*

Tröttisen

Ralf somnade i bilen idag. En favorit..


Såg kanske roligare ut i verkligheten.. Hahaha :D

*

Detox dag 12

Jag tycker att det går galet bra att leva så här, och känner att jag vill behålla den här kosten i fortsättningen.. Inte alltid men nån gång i veckan. Jag känner mig så fräsch och pigg och har ideer och ork hela tiden. Min energi är verkligen på topp. Men jag är ändå sugen på div. bufféer, kakor och vin med ostbricka. Nåväl.. 2 dagar kvar tills vi får får äta lite mer. Det kommer kännas som att vi syndar.. men det gör vi ju inte. Lovely!

Jag sov ganska länge idag så jag slog till på Frunch.
Frunch: Gårdagens grönsakssoppa.
Mellanmål: Nötter och Gojibär
Middag:Broccoli, Majskolv, ägg, rödbeta och sallad.

Tokmätt blev jag.

Jag har druckit dåligt idag så jag gissar på att jag kommer gå upp i vikt till i morgon. Som tur är så är det ju i alla fall bara vätska. Nu ska vi dricka Yogi-te Detox.


*

Trollet

I morse fick jag äntligen en bild på när mitt sockertroll står upp utan att hålla i sig. Antingen har kameran varit på andra sidan jorden eller så har det varit slut baterier.

Men nu låg den här så fint på Vardagsrumsboret full-laddad med baterier och bara väntade på The moment.


I sin pyamas från Farmor :)


*

Detox dag 12 uppdatering

Sa jag att jag nått min delmål ang. vikten?
Jepp. Men jag säger på Onsadg vad jag gått ner i vikt och cm.

Vilken frukt ska jag äta på onsdag? Nektarin? Mango? Päron? Äpple?
Shit va svårt.. Någon med förslag på en goood frukt :)

*

Det där med att åldras


Asså... Börjar jag bli gammal på riktigt?
Jag och mina vänner brukar tala om mänskliga saker -som hur vi går på toa, politik och samhällsproblem. Jag syr, planterar om blommor, städar typ varje dag, lagar mat och sparar mina kvitton och deklarationer. Jag tycker mig även skåda "fina linjer" på mina händer....


*

Babymat

Idag har jag gjort babymat och fruktpuré. Det blev dock bara en av varje, fast flera portioner.

Vitkål-Aubergine-Squash-kikärtor-morot- palsernacka-tomat-Risoni - timjan, oregano, peppar

Äpple-päron-vindruvor-aprikos-havre

Eko

Jag hoppas att han gillar det.

*


Antingen eller? Eller vadå?

En sak jag har tänkt på ganska många gånger fast i olika sammanhäng är hur människor som kämpar för det de tror på och väljer ett annat sätt att leva sina liv på ofta blir kritiserade över att de inte går hela vägen.

Vad fan är det?

Exempelvis människor som är vegetarianer, miljökämpar, femenister eller männsikro som kämpar för skönhetsidealen.

En vegetarian som äter ägg eller mjölk eller har skor på sig gjorda av skinn kan exepelvis bli kritiserad över det. "Men om du är vegetarian och slåss för djurens rätt så kan du ju inte äta ägg och ha skinn-skor!"

Eller en Kvinna som slåss för könsideal men har piercingar, färgar håret eller noppar ögonbrynen blir ofta kritiserad för det.
"Ja men du färgar ju håret, det är ju samma sak som att en annan botoxar sig"

Eller en miljöpartist som kämpar för miljön men kör bil blir ofta kritiserad över det.
"Ja, men hur kan du vara miljöpartist om du kör kör bil.. det är ju dubbelmoral!"

Eller den kvinliga Femenisten som ofta blir kritiserad
"Ja, men om du förväntar dig att män ska göra allt det du gör, då ska du kunna göra allt män gör"

Jag tycker att det är en väldigt konstig inställning. Är det inte bra att människor i alla fall försöker göra skillnad? Måste man gå hela vägen för att verka trovärdig? - Är det ens någon som tror att det går att gå hela vägen med allt i dagens samhälle?!

Varför ska det vara antingen eller?

Dessa människor har ju inte fattat någonting! - Eller är det så att dessa människor ser allt svart eller vitt? Antingen går men hela vägen eller så gör man inget? - För är man mittemellan, ja då har man ju dubbelmoral.
Förför kan man inte bara bli inspirerad av alla som faktiskt kämpar för något, av alla som tror på något så starkt att de ändrat deras livsstil pga det. Varför kan man inte känna glädje över att någon faktiskt bryr sig?

Alla små saker man kan tänka sig att göra är ju ett steg på vägen. Det kan väl inte vara illa?*

Sa jag det?


Har jag sagt att jag inte längre får ont i knäna, efter jag joggat, sen jag köpte nya dyra bra skor.
Det är en fantastisk kännsla.


*

Detox dag 11

Dagen har varit bra. Jag känner mig fräsch, pigg, stark, smidig.  Men jag längter till onsdag då vi får tillföra lite i vår detox. Det ska bli Lovely att gå in i fas 2 :)

Frukost: Ett ägg
Lunch: Linssoppa från gårdagen
Mellanmål: Te och nötter och gojjibär
Middag: Grönssakssoppa och ett fat sallad och 2 ägg.


Vitkål, palsternacka, morot, lök, tomat, spenat och kryddor. Mumms!Nu ska jag ut och jogga.


*

Fler haklappar.

Det är roligt med olika. :DSå nu har jag fyra olika färger och mönster.
Roligare än att köpa tycker jag.
Nu blir det natten.


*

Detox dag 10

Härligt att nå upp till tvåsiffrigt! Dag tio... Jag tar ett djupt andetag och känner mig faktiskt stolt!

Jag har helt glömt bort att ta bilder idag med. Men och andra sindan så har vi inte käkat något spännande.

Eftersom jag råkade äta på tok för lite igår och dessutom jogga på det så mådde jag ytterst såligt i morse. Jag vibrerade tröck snabbt i mig Frukost som bestod i nästan en halv gurka, en morot, lite bär och typ 4 glas vatten.
Jag började inte må bättre. och tillslut var jag tvungen att kramas med toaletten (jag ber om ursäkt för den intima faktan.), Så går det alltså att äta för lite för mig. Jag har lärt mig min läxa.
Efter det så gick jag och Ralf och vilkade. Efter det blev det lunch.

Lunch: En stor och härlig sallad. (Den gjorde mig frisk)

Mellanmål blev på stan med Fanny och Sanna. Te och nötter.

Middag. Linssoppa med vitkål i, lite sallad, ett ägg och en majskolv.

Ja, jag har varit hungrig idag.

Dagen har varit bra annars.

Nu dricker jag te och syr lite.


*

Skaparglädje

Ralf har vilat en stund (han klev precis upp) Och jag har pysslat. Närmare bestämt så har jag sytt två haklappar. Nu ska vi båda äta lite mellis och sen så går vi ut på en prommis i det vackra vädret :)

Det är så roligt att skapa saker !!


Hej svejs!


*

Detox dag 9

Ja. Dagen har gått bra. Just nu skulle jag kunna käka en macka.. men nä, det ska jag inte.

Frukost: Lite nötter och Te (Pitta-te)
(Är By the way jävligt less på naturella nötter. Viste ni att det varken finns pistage eller oskalade jordnötter som är naturella.. Jävligt trist.)

Lunch: Omelett med lite sallad

Middag: Linssoppa från gårdagen.

Tog inga bilder idag.. Men vi klarar oss nog utan. Det är ju inte direkt några nya maträtter på mat-schemat.
Det är lätt att köra på det som är bekvämt.

Nu blir det Vata te för hela slanten.


*

By the way


Tog personrekord i min joggingtur idag. Kondisen blir fan fort bättre och bättre!

/Jävligt nöjd


*

HUR går det ihop?

Helt allvarligt så undrar jag när det naturliga blev "alternativt" och när det skadliga, drogerna, gifterna, det som lindrar för stunden blev helt OK ?

Väldigt många verkar tycka att det är bättre att stoppa i sig en massa tabletter och medicin och smörja in sig i cortison-salvor, och mjukgörande med paraffin och vaselin och andra mineraloljor som enbart är skadligt för huden, istället för att gå till botten med problemet. Sen om någon kommer på en annan lösning som är naturligt och bra för kroppen.. Ja det heter det att det är alternativt och lite "hockus pockus" Sånt som det är lite Fult och skämmigt att syssla med.

Varför? Hur?
Jag fattar verkligen inte.

Mineraloljor (det som finns i t.ex. ALLA hudkrämer du kan köpa på apoteken, Mataffärerna, sminkbutikerna...)


Mineralolja är en av de vanligast förekommande ingredienserna i dagens alltmer massproducerade hudvårdsprodukter, trots att den rubbar hudens naturliga återfuktning. Mineraloljan täpper igen mellan 40-60 % av hudens porer.

Mineralolja lägger sig som en tunn plasthinna på huden. Huden sluter sig och stängs, därför hindras svettavsöndringen och hudens egen fettproduktion. Det lömska är att det känns bra för stunden. Andra användningsområden för mineralolja är till bilmotorer och som symaskinsolja.

Vid en långvarig användning av produkter baserade på mineralolja blir huden torr och livlös. Mineralolja innehåller inga fettsyror, inga vitaminer och tas inte naturligt upp av huden. Mineralolja rubbar hudens naturliga förmåga att återfukta sig och skapar därigenom ett beroende. Om du slutar att använda mineralolja får du ofta en reaktion som gör att du blir väldigt torr. Det är därför du blir beroende av t.ex. cerat för att fetta in huden.

Det finns även forskning som visar att mineralolja är direkt skadligt. Sandra Kleinau publicerade 1993 en forskningsrapport där hon funnit att paraffinolja lagras i kroppen och kan ge ledgångsreumatism. Studien utfördes genom att stryka oljan på råttors hud. Förhoppningsvis händer inte samma sak på oss människor. Klicka här för att se vilka bibliotek som har hennes rapport i hyllan, ISBN 91-554-3177-1.

En fördel med mineralolja är att den inte kan härskna. En andra fördel är priset, mineralolja är väldigt billigt.

 

Eller varför inte: Aluminium Chlorohydrate (Som finns i ALLA Deoderanter på Apoteken, Mataffärerna, Sminkbutikerna...)

Som forskarna till och med har kommit fram till att det är en stor del i varför vi får bröst-canser. Och täpper till porerna så att huden inte kan andas ordentligt.....

 

Med Mera...

 

Nä, tydligen så är det "hockus pockus" att hålla på med växter, örter och kallpressade oljor som är rika på bla. GLA.

 

Jag fattar inte.. VARFÖR? Och när blev det så?

Eller handlar det bara om latget och någon konstig snålhet hos människan att inte värdera sig själv högre?

 

 

---

Och viste ni att Läkare, sjuksköterskor och barnmorskor INTE FÅR rekomendera eller uppmuntra till Alternativa saker. Så mycket för hälsan inom läkarvården.

 

*


Är det någon som kan svara?


Det jag vill veta är NÄR blev det naturliga "alternativt", lite skämmigt, fult och Onödigt?


*

Moderaternas ställningstagande genom åren som gått

(Snodd från Fanny, men det var så bra så jag måste ju sprida budskapet)


1904–1918: Nej till allmän rösträtt.

 

1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.

 

1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.

 

1919: Nej till kvinnlig rösträtt.

 

1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

 

1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.

 

1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

 

1927: Nej till folkskolereform.

 

1931: Nej til sjukkassan.

 

1933: Nej till beredskapsarbete.

 

1934: Nej till a–kassa.

 

1935: Nej till höjda folkpensioner.

 

1938: Nej till två veckors semester.

 

1941: Nej till sänkt rösträttsålder.

 

1946: Nej till fria skolmåltider.

 

1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.

 

1947: Nej till allmänna barnbidrag.

 

1951: Nej till tre veckors semester.

 

1953: Nej till fri sjukvård.

 

1959: Nej till ATP.

 

1960–talet: Ja till apartheid.

 

Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.

 

1963: Nej till fyra veckors semester.

 

1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.

 

1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.

 

1974: Nej till fri abort.

 

Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18:e graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.

 

1976: Nej till femte semesterveckan.

 

1983: Nej till löntagarfonderna.

 

1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.

 

1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU.

 

EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.

 

2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.

 

2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.

 

2006: Nej till gröna jobb.

 

2006: Nej till sex timmars arbetsdag.

 

2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.

 

2006: Nej till höjd a- kassa.

 

2006: Ja till sänkt a-kassa.

 

2006: Nej till höjd sjukersättning.

 

2007: Ja till sänkt sjukersättning.

 

Moderaternas ställningstagande genom åren som gått.

 


Vad tror ni att jag röstar på?


*

Min Tokunge!


Han gör många tokiga saker

Men ack så underbar.

*

Pappaledighet = bra

Idag har jag gjort något för mig själv. Jag har jobbat. Det var himla kul att göra något annat. Nog för att det bara var i 3 timmar men ändå.
Det gick bra. Jag flummade lite, men hey, Det var min första dag på ett nytt ställe så jag tror att människor har förståelse.

Förhoppningsvis så kan jag göra mer och mer när Robin börjar vara pappaledig.

Typ ta tag i mitt pluggande (!)
Behandlingar (!)
Och kurser (!)

Jobba på mitt jobb kan jag ju inte förens Ralf inte ammar så här mycket. Men snart så.

Förresten så kanske jag har hittat en grej som kan få Ralfs utslag att försvinna på naturlig väg (inga mineraloljor eller kortison eller sånt skit). Jag berättar mer om det senare.


*

Detox dag 8

Sådärja då har vi landat på den första dagen av den andra veckan på Detox och jag tycker att det än så länge går bra.

Robin gick på stan med Ralf en sväng idag och gick in på en kiosk. På kiosken grabbade han tag i en dricka och när han kom fram till kassan så hade de små "Plopp" där. Han sa: "Jag tar en sånn också". Robin har alltså köpt godis idag. Han har gått om kring och tittat på den och tillslut så tog han och slängde skiten.
Starkt.

Jaja.

Frukost blev nötter och te.

Lunch blev Linssoppa och ett ägg. (Glömde tyvärr att ta bild, men ni vet ju hur det ser ut.)

Middagen blev En omelett och lite sallad till.
Nu dricker vi te. (Ja, alltid ört-te)*

Resultat efter en vecka


I morse sa Robin "Det syns att du har blivit smalare"
Och då svarade jag "Jag vet" :D

Fy fan va underbart det är att känna att i alla fall en liten del har försvunnit. Nu är jag ännu mer taggad att få iväg resten.


*

Rolig skylt!

Brorsan skickade en bild han hade tagitEller hur var det nu? Tvärt om?

Passande...


*

Detox dag 7

Japp. Nu när vi vaknar i morgon så har vi gjort en veckas detox, och jag förstår ju att ni sitter spända och undrar hur vi ska göra nu. Ska vi lägga ner allt och nöja oss där, ska vi fortsätta på samma spår, eller ska vi fortsätta på "del 2" av detoxen?

Och jag kan avslöja så mycket som att vi kommer att fortsätta köra. Hela vägen. Fullt ut. Lika hårt. En vecka till, sen får vi se hur vi känner då.

Dagen har gått bra. Veckan har gått bra. Början var tuffare slutet var lättare. Nu när jag ser tillbaka på veckan som gått så tycker jag faktiskt att det har gått fort. Inte alls så svårt som jag trodde. Eller jo, självklart är det tuft och jobbigt, men har man väl bestämt sig så går det faktiskt bra. Det är inte farligt att längta, suckta och vara sugen. Det går bra att ta det sen. Faktiskt. (Ännu en ny sak jag lärt mig)

Till frukost åt jag lite nötter, bär och en kopp Te.

Sen blev det lunch med morsan på same old lunch restaurang. Sallad med ägg och fetaost. Vatten till och Pitta-te efteråt (Jag tog med mitt eget te, man kan göra så)


Gott gott. Jag tror att det blev extra gott för att vi satt ute i solen i linne (!)

Mellanmålet blev lite nötter och 2 koppar Vata-te på Ayurveda i stan med AnnaKarin (alltid lika trevligt).

Middag blev typ samma som igår. Ibland har man inte bäst fantasi vet ni.


Gott var det i alla fall.

Tack för en bra vecka. Nu fortsätter vi förhoppningsvis en hel vecka till :)

*

En befrielse

Jag har precis invigt mina nya joggingskor och sitter nu helt slut i soffan. Snacka om att det är en befrielse att jogga. Och att känna hur ens kondition blir bättre och bättre är så underbart att jag vill jogga varje kväll.

Skorna var eller ÄR jävligt sköna, För att inte tala om sockarna (!!!). Men jag får fortfarande liiite känningar i knäna. Jag kom precis på att jag har blivit skadad i basketen ett antal gånger och där ibland vridit om knäna, så jag tänkte att jag skulle ta upp det med Cecilia (kiropraktorn) nästa gång jag går till henne.. Hon är tyvärr inte där i morgon.

Stor skillnad är det i alla fall :)

Nu ska jag dricka te och sen ska jag ta en dusch.


*

Alltid lika kul att boka in en Marma

Jag har idag bokat in en av Luleås bästa massörer. Hon är även personlig tränare, Coach, och hälsopedagog.

Hon ska komma på en marma-behandling hos mig. I hope she likes it as much as the other folks.
Som vanligt ska det bli skit kul.

*

Lite mer tid för behandlingar


Förhoppningsvis börjar Robin vara lite pappaledig från och med nästa vecka :)

Då kan jag göra behandlingar Måndagar, Tisdagar, och varannan Onsdag och varannan helg.

*

Jåppa sig lite


Har jag sagt att jag ska jobba några timmar i mogon. Jepp. Jag är vikarie som receptionist på Luleåkiropraktorklinik. Och i morgon behövde Li Vara borta ett par timmar. Så då ska jag stå där och vara trevlig :)
Det ska bli så himla kul att göra något annat för en gångs skull.

På mitt vanliga jobb så kan jag ju tyvärr inte bara jobba några timmar utan det är ju hela pass som gäller när jag väljer att jobba där igen. Och i nuläget så är det ju inte rimligt med tanke på amningen.


Det ska bli sjukt-roligt.


*Nya bra joggingskor

Idag har jag köpt ett par riktigt bra skor. Jag gick upp på Team Sportia i Smedjan och bad killen som jobbar där om hjälp. Beskrev mitt problem och vad jag var ute efter. Han var super duktig och hjälpsam. Jag fick springa inför honom (och hela team sportia) på ett löpband så att han skulle se hur mina fötter gick på marken.

Inget nytt för mig, jag vet ju att jag har lite fel på föttena och det hade jag redan sagt till han men han ville se så han kunde ge bästa hjälpen. Han filmade även under tiden så jag fick se själv.

Han gav mig ett par Nike skor att prova men de var inte riktigt vad jag var ute efter så jag bad om att få prova ett par till par. Och de var riktigt sköna. Stabila och ordentliga.Jag saftade på och tog även två par löpar-sockar. När jag ändå håller på liksom. Så nu är jag 1600 kr fattigare men förhoppningsvis kommer jag njuta mer av att springa. Lätt värt det!

Fick dessutom bytesrätt i 30 dagar om skon inte skulle passa mig. Så undertiden får jag använda dem hur mycket jag vill och verkligen känna efter. Bra grej det där! Men jag tvivlar på att jag kommer komma med ett par svettiga skor och vilja byta.. Men det är ju tur att det finns om det är helt fel. Vem vet licksom?


*

Planer för dagen

Jag har bestämt mig för att åka in på city idag och hitta ett par joggingskor som är Skorna med stort S. Jag är jävligt trött på att få ont i knäna när jag varit och joggat och Li berättade att hon trodde att det har med skorna att göra. Och det är sant. Jag har till och med tänkt på att de känns hårda när jag går i dem. Framför allt på asfalt, men jag joggar brevid asfalten eftersom jag har kännt att det inte riktigt är bra. Så det säger sig självt, ny skor måste det bli.

Sen ska jag även luncha med Mor och ta en snabb-fika med Fanny och Sanna.

Det blir nog en bra dag. :)

*

Roliga skyltar

Idag när jag, Robin & Ralf, Magnus & Eira var på väg till Öppna förskolan såg vi några ytterst roliga skylltar.Väääri Fanni!


*
"Da här"

Ja, Jag lovad ju att sätta in en bild på håret. Det var lite svårt dock att få en vettig bild med min konstiga kamera (kan vara dags för en ny.. systemkamera..)

Well här har ni.

Robins hår blev bra. Men han blev inge bra på bild, så ni får hålla till godo på mig.


*

Detox Dag 6

Dagen har gått bra. Det enda är som är, är som vanligt Kaffesug. Just nu tänker jag att det hade varit helt fantastiskt gott med en stor kaffe & en kladdkaka.... Skit skummt jag har inte varit sugen på kladdkaka på fleeera måndaer, men det klart att det kommer nu.

Hur som helst.

Frukost, blev lite stressigt eftersom vi skulle iväg så jag kastade i mig lite linssoppa från gårdagens middag.

Givetvis så blev det linssoppa till lunch också. Och ett Ägg.

Till middag lagade vi Majskolv, sparris, champinjoner och Rödbetor i ugn. Behöver jag säga hur gott det var??
(Ja, givetvis så gjorde saknaden på salt sig påmind, men nu börjar vi vänja oss lite, + att vi vet ju att nu är det så här.)

Eftersom Robin varken gillar ägg eller feta-ost så lagade jag linsbiffar åt honom. Han MÅSTE äte protein VARJE dag. Annars går det inte. Lite skumm smak men det funkade absolut. Robin tyckte till och med att de var rätt goda.
Inehåll: Röda linser, ägg, tomat, liiite fetaost, purjolök, vitlök, chili, peppar, timjan

Robins tallrik


Min tallrik såg likadan ut men utan biffarna och + ett ägg. (Batterierna i kameran tog slut)

Till mellanmål har vi ätit lite nötter och bär.

Nu dricker vi te.

*

Om Ayurveda på Tv

Intervjun idag gick bra... tror jag. Det är vad de som lyssnade säger. Själv tycker jag att det känndes som att jag var alldeles svammlig. Men det är väl så; man är sin värsta kritiker själv.
Tycker de andra att jag var bra så får jag lita på det.
"Du kändes väldigt lugn och man märker att du vet vad du pratar om" - Carina på Ayurveda.

Sen var det väl mycket som hände som jag inte riktigt var berred på, men det gör inget. Jag är väl egentligen inte den som är den. Det ska bli spännande att höra sin egen röst på tv och förundras över att "är det så där jag ser ut och låter!!?"

Jag får helt enkelt se det för vad det är. Det är ju inte för min skull utan för alla andras. Att andra kan få hjälp och hitta till detta underbara system är väl det jag hoppas på. För det finns väldigt många som skulle kunna få hjälp av Ayurveda (och av alla de andra ställena de har varit på.. ni får se.).

(Nej, det handlar inte om mig som terapeut)

Förövrigt så ska de komma hit i veckan också och filma lite. Spännande. Hoppas inte att de får med vårat vattenskadade golv i köket. Det tar tydligen en evighet att få hantverkare hit..


*

Mitt-i-natten-färgning

Eftersom jag ska bli tv-kändis i morgon (ja, det sänds ju inte i morgon men ni fattar), så fick jag lite lätt panik över mitt hår. Det är risigast i staaaaan. Jag har inte varit hos frissan på nästan ett år. Mamma-penning ni vet. Och håret har blekts i sommar till någon skumm nyans i orange.

Enkel matte Konsig orange färg + svinto toppar = ingen bra kombination i tv.

Så. Jag stegade iväg till coop för att köpa Min färg. Den var givetvis slut, och eftersom jag måste anväda 3 färgförpackningar så blev det en av varje (alla var typ slut). En ljus mahognybrun en ljus guldbrun och en ljus brun. Det blandade vi i en bunke och satte igång att färga.

Vanligtvis om jag inte hade ammat och haft min naturliga tjocklek på håret så hade jag nog varit tvungen att ha 4 förpackningar, men nu räckte det med 3 och blev över lite. Så robin tyckte att han oxå kunde testa.Snert går vi även med samma mjukisdress här i stan :)

Men nu jävlar är det sängen som gäller. För nu ska det bli skönhetssömn!


*

Interssanta mönster

En väldigt intressant sak är mönster. Hur man hamnar i mönster och hur svårt det är att bryta dem. Ibland väljer man inte ens att kliva in i ett mönster utan man hamnar där automatiskt genom sina föräldrar.

Tänk att en del människor inte tänker på eller vet om att vissa av deras problem kommer från mönster som deras föräldrar har. Egentligen så har de inte ens problem, men eftersom de hamnat i deras föräldrars mönster så är det det de känner igen och hamnar där automatiskt utan att förstå att det är möjligt.

Viste ni att vissa människor tillexempel har väldigt ont. Upplever fruktansvärd smärta på grund av att de ärv ett mönser som deras förälder/föräldrar har eller har haft.

Exempelvis så kan kvinnor ärva menstrationssmärtor, från sin mamma, som egentligen inte finns där. Men eftersom kvinnan har sett och hamnat i mammans mönster så är det det som är sanning för henne, därför upplever hon samma sak. Smärta.

Samma sak, vissa människor är alltid trötta, ibland beror det på stress eller näringsbrist (nä, det är långt ifrån bara smala som har näringsbrist, det är vanligare än vad man tror, fetma kombinerat med näringsbirt är vanligt.) men ibland så beror det på att ens föräldrar alltid varit trötta, man har ärv ett mönster.

Det vi ser hos våra föräldrar är "hur man är som vuxen man och kvinna" Ofta blir vi väldigt lik/lika våra föräldrar. För att det är det vi känner igen och har sett i hela vårat liv. ALLT är inte en regel.  Men i stort sett.

Men visst är det väldigt intressant när man börjar tänka på det?!
Och läskigt när man har barn...


Detta innefattar ju även andra levnadsmönster. Om du är uppvuxen i hus med din familj så vill du ofta bo i hus som vuxen med din familj. Om dina/din förälder gärna ligger i soffan på kvällen och äter snask så gör gärna du det med. Om dina föräldrar dricker väldigt mycket hemma så är risken stor att du börjar göra det med. Om dina föräldrar är dåliga på att konversera med varandra (och andra) så blir du ofta det med. Om dina föräldrar är väldigt flitiga och har många järn i elden så blir du ofta sån med. Om dina föräldrar gillar att resa så gör ofta du det med.

De rädslor och fobier dina föräldrar har, eller en av dina föräldrar har, smittar mer än gärna av sig på dig. Samma sak när det gäller olika beroenden som socker, snus, ciggaretter, alkohol... Det vi ser att våra förebilder gör som är vuxna, det är det vi tror och antar att vi också ska göra. OM vi inte upptäker det i tid och förändrar eller bryter mönstret. Svårt ibland ja, men absolut inte omöjligt.

Där av. Gissa varför många män är sämre/mindre villiga till att städa, tvätta, skura föstrerna, plocka undan efter sig, sopsortera... mm. Jo därför att deras pappa var sånn (oftast, inte alltid). Den förebilden man har (ofta av samma kön) ser man upp till och blir väldigt lik i sitt betende.

("jag ser inte att det är stökigt/smutsigt" Det gör inte kvinnor heller MEN de har lärt sig att rent logiskt så blir det smutsigt efter en stund och de har lärt sig att antingen bara ta tag i att städa, eller kolla efter.)

Jag känner exempelvis en man som är väldigt duktig på att städa och hålla det rent och snyggt runt omkring sig. Gissa vad hans pappa är? Jävligt duktig på att hålla det rent och snyggt runt omkring sig. Ordning och reda om man säger så. Jag känner honom också. (Min styvfar och styvbror)

Men som sagt. Detta är ingen regel.

Inte alltid och inte med allt. Men intressant är det!


*

Detox dag 5

Dagen har gått bra. Jag har kännt mig utvilad och pigg. 

Eftersom frukosten blev så så sent så åt jag bara lite nötter och bär. Sen lagade jag lunch som blev Omelett med en super god sallad. I omeletten hade jag lite feta-ost.Eftermiddagen har vi tillbringat hos Fam. Engelmark vilket var jätte mysigt. De bjöd på rött te (som räknas in bland ört-teer), naturella nötter och morot. Det var super mysigt. Det är tur att man har så förstående och kloka vänner :)

Middagen blev Linssoppa. Eftersom den tillhör bland både min och Robins favoriträtter så passar det ju super bra att äta den ofta.


Jag vet, den blir inte likadan hela tiden. Men alltid god.

Jag åt även ett ägg.

Nu ska jag styra upp med en kopp Pitta-balans-te och mysa på tills Robin kommer hem från träningen. Då ska jag på coop och se om de har någon hårfärg till mig där. Jag ska nämligen vara med i en tv-intervju i morgon och då vill jag inte vara orange-hårig med tillhörande utväxt.

Håll tummarna nu för mig att det blir bra  (Både håret och intervjun)

/Nervös*

Detox dag 5 uppdatering

Jag fick förövrigt blodad tand när jag insett att jag gått ner i vikt 1.7 kg så jag var tvungen att mäta midje-måttet och jajjemän. -2 cm. Detta känns ju bara bättre och bättre.

Nu ska jag duscha sen blir det en långpromenad till fam. Engelmark. Det blir strålande.

*

Trevlig viktnedgång.

Ja, jag kunde ju inte hålla mig från vågen i morse. Jag hade tänkt vänta tills det gått en vecka, men jag är ju alldeles för nyfiken av mig.
Och inte fan kan jag hålla käften heller när jag blir så här glad. Nä, helst skulle jag väl skrika ut det över hela världen.

Jag har kört Detox nu i 4 hela dagar och är nu inne på dag 5 (har dock inte hunnit käka frulle än) Och har hittills gått ner 1.7 kilo. Det känns jävligt nice. Hoppas att det fortsätter i denna stilen. Jag måste bara komma igång med styrketräningen så jag håller vikten sen när detta är över + att jag absolut inte får gå tillbaka till hur jag brukade äta innan (ska nog inte bli några problem iofs.


*

Nattens sömnschema

I natt blev Ralf så där ledsen igen. Han hade ont, det märktes och han ville varken amma eller ha nappen. Han var trött men kunde inte somna. Det liksom gick i intervaller. Det börjar nästan kännas som en regel, men jag vet ju att när så väl tänderna är helt ute så gör det inte ont nå mer. *Komsi komsi*

HUR SOM HELST Så har jag sovit ganska bra i natt. Ralf somnade om vid 1.30 och sov oavbrutet fram till 6.20 Halleluja! Då gick Robin upp med honom så jag fick sova vidare. Sen kom han in med Ralfen 8.45 när för att Ralf ville vila. Så då vilade vi i hop till 9.30. Och nu sitter jag här Pigg som en lärka.

Robin ligger i sängen och sover. Tur man kan turas om ibland dessa perioder.


*

Det slog mig...

Det slog mig när jag gick ut med soperna..

"hmmm.. vi lever ju som veganer. Jag minns inte att det var så här att vara vegan... Eller vänta nu, veganer äter ju Salt, socker, frukt, säd, korn, potatis, soja-produkter, Kaffe, te... Vi lever alltså värre än veganerna.. hmm.. Då fattar jag varför det är så jobbigt ibland.."

---

Kokade nyss ihop en ny sats hallon/blåbär. Nu ska vi avnjuta en kopp vata-te och spela yazzy och sen patiens-poker. Sen blir det godnatt.


*

Städa, möblera, tvätta.. Ja ni vet, Allt sånt roligt

Fy va skönt, Nu har vi storstädat klart hela lägenheten och dessutom möblerat om i datarummet. Känns mycket bättre än som det var innan. Sängen är längsefter fönstret och databordet är på den högra väggen.


(Taget från hörnet vid garderoberna)

Det gick ovanligt snabbt att lägga Ralf i kväll. Han somnade inom 10 minuter (!). Så här vill jag ha det varje kväll. Han har även fått i sig hyfsat med göt och hyfsat med välling så han borde sova bättre i natt.

Robin är nere i tvättstugan och donar och när han kommer upp ska jag gå ut med soperna och på coop och kolla om de möjligtvis har flyttkartonger där. Skulle behöva packa ner Ralfs kläder som är får små. Nä.. vi har inte gjort det än. De ligger i en för liten låda + påse i datarummet.

Vi skulle även behöva gå ner med div. grejer i förådet. Ni vet sånt som barnet inte använder längre men som kan va bra att ha till nästa unge, och sånt som vi inte kan ha i vårt möblemang nå mer för att Ralf sliter ner det då. Typ baby-sitter och typ bambu-drapperi.

Ja ni hör ju. Vi har att göra.

Förövrigt så är jag så sjukt sugen på en joggingtur men vet inte om jag hinner ikväll:(


*


Detox dag 4

Dagen har varit väldigt mycket upp och ner. Den ena sekunden har jag kännt mig jättepigg och som att jag skulle kunna leva så här i alla oändlighet. Medans den andra sekunden har jag varit super sugen på allt möjligt.

Nektariner.. Pizza... Kladdkaka... Kaffe.. Vaniljglass med banan.. Ris... Ja ni fattar.

Robin har kännt ungefär likadant. Dock bara den senast nämda sekunden. Satackrn, han är jävligt duktig.

I morse fick jag sova lite längre än vanligt så därför blev det Frunch. Robin hade lagat typ en böngryta och till blev det 2 ägg.Vatten till.

Mellanmål åt vi lite bär och nötter.

Till middag åt vi. Rotfrukter i ugn. Grillad maljskolv och en annan böngryta till.Majskolven var jävligt god. Det lär vi ju göra igen.. typ i morgon?

Nu ska vi tricka te. Närmare bestämt Pitta-balans-te.


*

Detox dag 4 kort uppdatering

Det är svårt att veta om det är Detoxen eller om det är 4 nätters dålig sömn som gör att mina muskler känns tämligen avdomnade. I morse när jag vaknade kände jag mig illamående och näst in till svimfärdig. Men nu när jag fått i mig lite mat så känns det mycket bättre.

Jag hade lätt kunnat äta en Nektarin.. eller 3 just nu. Mumms!

Förresten, Nu har vi gått halvvägs till vårt delmål. Vi får se om vi klarar hela vägen dit och hur vi gör sen, fortsätter vi eller inte?

*

Detox dag 3

Dagen har varit bra. Förutom i morse när jag var sten död, omänsklig och näst intill ett odjur.

Men efter Ralfens (och min) förmiddagslur så fick jag energi så det hette duga.
Jag har inte haft någon huvudvärk över huvudtaget. Har däremot varit sugen på typ en frukt eller så..

Jag fattar verkligen varför alla som ska börja banta eller lägga ner godis och dyligt börjar trycka i sig frukt och juice  i massor. Sockret bara skriker efter en. Skönt att jag inte får sånna problem som Robin i alla fall.

När Robin stod på jobbet idag och var som mest godissugen så började disken på jobbet svaja i vågor. Asså, fy fan. Men han var duktig och höll sig ifrån det. Mycket bra!

Frukosten i morse blev ett ägg med någon grönsak till.
Och dagens lunch blev en omelett med lite avocado-sallad till. Smaskens!


I omeletten hade jag rödlök, färsk svamp och lite fetaost. Perfekt faktsikt att man kan krydda lite med festa-ost för just ägg är inte så gott utan salt. Och feta-ost är ju lite salt. Man kan dock inte äta för mycket av det för då ger det liksom fel effekt. Ba så ni vet :)

Till detta drack jag Kapha-te (ört-te)

Middagen blev bränd i ugnen så det blev till att käka rester. Närmare bestämt det jag lagade i onsdags. Jag tog en liten tallrik av det, men kunde knappt äta hälften.. SHIIIT va kryddorna blivit starka.
Åt i alla fall 2 ägg och lite sallad till :) Så jag är mätt.

Till det drack jag vatten.


Har ätit någon sked med bärblandningen mellan måltiderna.

Nu dricker jag ett detoxte från YogiTea Det var jätte gott.


*

Speedad

Shit pommes frites!
Idag har jag varit hurtigare än hurtigast!

Jag har bland annat:

* Kokat ghi
* Vilat middag
* Gjort en fruktpuré
* Mixat en hel del Eko-havregryn så det går smidigt att koka havregrynsgröt till plutt
* Plockat ur & i diskmaskinen + diskat
* Storstädat i 3 timmar men är ändå inte klar (!)
* Bytt rent i sängen
* Lagat middag
* Lagt Ralf

Sa jag att jag varit själv (med ralf) från 8.30-20.00

Vart kom all energi ifrån?

OM jag har samma sorts energi i morgon så ska jag lätt rensa min byrå som jag har brevid sängen i sovrummet. Eller kanske rengöra fönstrerna och plantera om blommorna.. Det är ju sånt som egentligen skulle ha blivit gjort för ett halv år sen.. men va fan. Bättre sent än aldig!

Har by the way agerat arbetsledare och fått Robin till att ta tag i sina smuttsberg i datarummet... hoppas han gör det ordentligt. Annars kastar jag all skit jag hittar.. även hans kläder!/Arbetsmyran

Ett halleluja moment?

Som tur var så vilade Ralf i 40 minuter i morse och sen mellan 10-11.30. Så jag fick vila upp mig jag med. Det var nog högst nödvändigt. Jag känner mig sällan så ynklig som jag gjorde i morse.
Blev till och med ledsen på en dörr (sovrumsdörren vill ibland inte öppna sig?!).
Men nu har det varit tre dåliga nätter så nu hoppas jag att El Tando lägger av att stöka för den här gången.
Ge oss bara en natt för fan så vi får samla lite krafter (!!).

Positivt är ju ändå att Robin bara jobbar någon timma här i Luleå på lördag och på söndag är han helt ledig. Halleluja!

Nu funderar jag på att sätta igång och städa lite, om jag nu hinner. Its not fresh in here!
Katterna vet minsann hur man släpper så mycket hår som möjligt.
Jag hatar att damsuga. - Någon?


*

Sömnlös Valp

Nu är det tredje natten i rad som Ralf fär vaken flrea timmar. Jag har fått sova 2 jävla timmar inatt och känner att NU kan vem som helst få låna ham en liten stund.

/Spyless

Detox dag 2

Dagen har gått bra. Förutom att jag var en zombie i morse när jag var tvungen att kliva upp.

Fick däremot vila en timme med min Ralf på förmiddagen, innan vi drog in till stan och käkade lunch med Mor/Mormor, och det var behövligt för att jag skulle känna mig något mänsklig.
Vi drog på bästa lunch-stället i stan där de har buffé med varm-mat och salladsbuffé. Så min sallad blev fet och mycket god. Tog även med mig en påse Pitta-balans-té så jag kunde dricka något efter maten.Min huvudvärk försvann lite efter téet , men kom strax tillbaka. När jag gick in mot stan kände jag hur det luktade som att hela stan drack kaffe, fy va sugen jag blev. Jag tog en promenad hem och kokade sedan ihop hallon och blåbär, strödde lite hasselnötter på och helt plötsligt kändes det som en efterrätt.
(Nog för att jag vid det tillfället hade kunnat sleva i mig både det ena och andra.)

Mellanmål

Robin är ständigt sugen på allt och blev inte alls särskillt imponerad av min bär-blandning.. Han sa att det var surt, och skrynklade ihop ansiktet och började sen skratta. Men när han tog sin tredje sked nu i kväll så sa han att det blir bättre och bättre hela tiden. Det var ju tur det. Jag tyckte den var god.

Till middag åt vi linssoppa. Det var gott men osalt.För övrigt så märker jag att jag dricker mer vatten än vanligt.

Robin var tvungen att ta två munnar kaffe i morse för att kunna jobba, men i morgon säger han att han kommer klara av att inte ta något alls.
Vi har kommit överens om att vi kör en vecka och sen ser hur det känns. Men en vecka måste vi ju fan klara. Jag tror inte ens att det kommer vara särskillt svårt för min del.. men vi får väl se. Det är ju lätt att vara uppkäftig i förhand.

Just nu känns det i alla fall bra. Huvudvärken är borta och det enda jag möjligtvis känner är att jag skulle vilja gå och lägga mig och få en ordentlig natt rik på sömn.


*

Att vara näck är lite av en frihetskänsla


Det är lite knepigare att ha Ralf springandes naken nu än det var för 2 månader sen. Då blev det en eller två pölar på golvet som jag enkelt kunde torka upp. Men nu, om man inte är lite vaktsam, så skvätter han lite över allt.

Det gäller att hänga med när busen far som en orkan över hemmet. För jag kan ju inte straffa han och inte låta han vara näck. Rumpisen måste ju få luft och frieht.

*

Dag 2 kort uppdatering


Huvudvärken är ett faktum och låsningarna i kroppen släpper en efter en. Jag knakar lite här och var.
Trots att det är jobbigt så blir en del av mig extra sporrad av detta. Fatta vilka jävla gifter vi sätter i oss som får oss att må så här direkt vi lägger ner dem.
Spänningen fortsätter....


*

El tando


Sa jag att det är som vi misstänkte. Ralfs fjärde tand ÄR på G.
Nu är det som en bula där också ser man en vit fläck.. eller hur man nu ska beskriva det. Men ser som tanden innanför tandköttet.

Vi får väl se om det håller på så här tills den tränger igenom eller om det lugnar sig ett tag och sen börjar om på nytt och att den då tränger igenom, det är ju så det har varit med de andra tre.

*

Hussnack

Precis hemmkommen från city. Jag har gått en prommenad hem och känner att det behövdes. Alltid skönt att få lite motion + att det är ett jäkligt bra sätt att få sin tid att gå :)
Jag älskar att gå på promenad. Det ger mig ett lugn i kroppen att bara få gå runt och filosofera och titta på naturen (och luuuukta på blommorna).Sen att gå med lite tempo är befriande. Det ultimata är ju att gå i skogen men det är långt till en skog jag kan gå i här. Stadslivet har sina nackdelar om man säger så.

Idag ska vi på visning på ett hus. Vi kommer nog inte att köpa det dock, vi går mest i utbildningssyfte. För man lär sig ju något av alla visningar man går på. Både om vad man själv vill ha och vad som är bra att tänka på när det gäller hus.

Vi har några kriterier än så länge, men sen tror jag lite att vi kommer att känna när vi går in i huset om det är det vi kommer att bo i eller ej. Ni vet.. den där känslan då det känns rätt.. trots att det kanske är lite "Fel" - alltså inte uppfyller alla kriterier man har.

Vårt hus kommer när det är dags.

Det ska bli kul hur som helst.


*


Nattestund har tand i mun?

Fy fan vilken vidrig natt jag nyss har fått erfara. Ralf vaknade 00.20 och ville kliva upp. När han inte fick det så blev han totalt otröstlig. Vi tänkte att han somnar väl snart om i gen. Men icket! 04.20 stängde han igen sina små blå igen, efter att vi gett honom lite alvedon i munnen, och lugnet spred sig över Krongårdsringen.

Dessvärre så höll det inte i sig mer än 2.5 timma.

Nu sitter jag här. Jag vet inte säkert om jag har muskler i kroppen eller om de ligger kvar i sängen alt. möjligtvis rymt här i från. Suget efter kaffe är enormt  och jag hoppas Hoppas HOPPAS att Ralfen vill vila innan vi måste börja bege oss in mot stan. Ska vara inne 11.45 och käka lunch med morsan.

Alltså: Han skulle behöva gå och vila inom en timme.. Vi får väl se.


(Är fortfarande osäker på om det är en ny tand på G, ska försöka kolla in i munnen på hen idag. Han drägglar då ganska friskt i alla fall, så det känns ju inte omöjligt)

Förövrigt så drömde jag en hemskt trevlig dröm under de få timmarna jag fick sova. Att Ralf hade 4 bröstvårtor.. Den ni!!


*

Mitt liv - mitt underbara liv

Oj oj vad jag har lyssnat på den här låten när jag var deprimerad.

http://www.youtube.com/watch?v=ghPcYqn0p4Y&ob=av2e

Hela den gejen känns för övrigt så otroligt långt borta. Hände allt det där verkligen mig? Var det en dröm?
Å ena sidan kommer jag Precis ihåg hur det var, Känslorna, tankarna, vardagen..
Å andra sidan är det helt ofattbart att jag verkligen varit så långt ner.

Jag överlevde.

Att jag ens kunde bli så här lycklig det kunde jag aldrig ana. Jag har kämpat hårt, och kämpar fortfarande med vissa saker. Och vet ni vad? DET är värt det. Och nu i efterhand så kan jag bara se de positiva delarna. Visst jag vill aldrig uppleva det igen och önskar ingen att få vara med om det. MEN jag har lärt mig så extremt mycket och Det gör mig glad.

Underbara liv. Tack för varje dag jag får.


*


Detox dag 1

Första dagen på vår detox har gått bra. Robin har dock abstinens efter socker men för mig är det lugnt.. än så länge.

Vi började dagen med frunch Robins ovana att äta sallad och att han inte gillar varken frön eller ägg gjode att hans tallrik ser väldigt fattig ut. (Han ogillar allt som är nyttigt typ)

Robins

Ruccola-Babyspenat-Gurka-Tomat- lite nötter

Min tallrik ser väl kanske lite mer matig ut

Ruccola-babyspenat-Gurka-Tomat-persilja-gräslök-ägg och frön & nötter

Vi dricker Te till. Pitta-balans te (ört-te)

_

Efter att vi varit och handlat Rotfrukter, grönsaker, ägg, fetaost, kryddor, nötter och frön på Willys för nästan 700 spänn så satte jag igång och laga mat.

Middan vad god, ganska het (hoppas nu inte Ralf mår dåligt av det) men saknade all tillstymmelse av salt. Jag vänjer mig väl. Det är ju tur att det faktiskt är gott i alla fall. Frågan är ju hur länge man står ut?

Squash, Aubergine, Morot, Palsternacka, Kålrot, Lök, Paprika, Champinjoner, Pörjolök, Tomat, Kålhuvud, Broccoli, Cashewnötter & toppat med lite feta-ost och kryddat med Garam masala, Ingefära, Gurkmeja, Chilli, Timjan, och hela vitlökar.

Det blev vatten till.

Nu sitter vi knaprar på en någon nöt och dricker Ört-te.
Robin Tyckte att vi kunde börja Detoxen i morgon i stället, men nu är det ju redan kväll så det är ju totalt onödigt. Jag försöker peppa han (och mig) genom att säga att "vi tar det dag för dag. Klarar vi inte hela tiden så so what? Varje dag är bra."
För så är det ju.

Vi har köpt nötter och frön som är osaltade och blandat ihop dem.

Min mamma har kört detoxen nu för andra gången i hennes liv och hon klarade 2.5 vecka. Dock har hon inte tagit bort salt helt (tror hon använda ört-salt)och druckit liiiite kaffe. Bra gjort mor!
Klarar jag så länge så är jag väldigt stolt :)

---

Jag vette tusan vad jag gör om Robin ger upp. Det var ju hans förslag att vi skulle göra detta för att han skulle få bort sitt nikotin- och socker-beroende.  Jag kommer ha väldigt svårt för att ha så här stränga regler om han sitter brevid mig och äter gräddsåser och trycker godis.

Åh.. ja.. vi får se vad som händer.

Än så länge så känns det i alla fall bra. (Förutom saltet)
När börjar det bli riktigt jobbigt? - Dag 3-4?


*

Nattsuddnings-aktivitet


Och när jag ändå håller påatt "Natt-sudda" så fixar jag dörr-jävla-gnälletNu mera öppnas den och stängs ljudlöst.


*

WTF!?

Fan fan fan.

Trenden höll inte i sig. Ralf har varit OTRÖSTLIG i 2 timmar.
Jag misstänker att en ny tand är på G...

Han är missnöjd med allt. Det går inte ens att amma.

Stackars buse.TUR att Robin är ledig i morgon så jag slipper styra upp allt själv med Detoxen och en Ralf som möjligtvis håller på att få sin fjärde tand.


*

RSS 2.0