Och plötligt blev det julafton

Här sitter jag rastlös och funderar över vad jag ska göra med mitt hår, som blivigt allt för långt och jobbigt, när jag plötligt glider jag in på Inpuls hemsida och inser att höst-schemat kommer igång i morgon! Vilken lycka! Med sommar-schemat har det varit svårt att få tid att träna, det har funnits på tok för lite pass för att jag ska ha kunnat gå tillräkligt.

Men nu känns det som rena julafton och jag har bokat in mig alla dagar fram till fredag :) (det går inte att boka längre fram)

Senast idag sa jag till både Robin och mamma "jag längtar till bodystep börjar igen" och gissa hur lycklig jag blev när jag såg att det är ett pass redan i morgonkväll!! Jag måste på det, trots att jag ska på Indoor Walking på förmiddagen. Här ska det festas loss på passen:)

.. Och angående håret så skulle jag behöva klippa några decimeter... får ta och boka tid i morgon med.


Varit duktig och visat "blomman" = belöning!

Nu när jag varit så duktig i dag och visat "blomman" för gynekologen och fixat fräscht cellprov (som jag tycker är så obehagligt) så slog jag till och köpte en skitdyr gurka på coop idag och tänkte festa till det med gurka och dipp till fångarna på fortet om några minuter.

Det var ju liksom inte i går man såg det! Utan typ 15 år sedan (?)

Känns som en plan. Sen lär jag ju gå och lägga mig sådär supertidigt och sova, för i morgon ska jag vara på jobbet klockan 07.00.

Hade i och för sig även tänkt titta klart på den där dokumentären som vi började se i går, men inte orkade se klart, "i vulkanens djup".. Den var spännande och intressant för en som mig som är lite överförtjust i vulkaner och naturfenomen :)

Ni har det väl bra?


Varje dag lär man sig något nytt

Att det var väldigt viktigt att små barn satt bakåtvända i bilen var jag medveten om. Skadorna barnet kan få vid en olycka är ju så extremt mycket värre om barnet sitter framåtvänd. Men att barn ska sitta på en kudde/dyna tills de är 140 långa viste jag faktsikt inte. Men när jag får det beskrivet så inser jag ju varför.
Om ett barn är för kort sitter nämligen bilbältet fel, och rämmen som ska gå över höftbenen går istället över magen vilket gör att vid en olycka så kan barnets alla viktiga organ krossas av bilbältet.

Varje dag lär man sig något nytt.


Doktorer/healers

Tittar just nu på Doctors på 4an och önskar att svenska läkare kunde resonera lite i samma banor om just dessa ämnen. De talar om drömmars inverkan på vår hälsa, hur våra tankar faktsikt påverkar vår hälsa, att vi kan bestämma oss för att tänka bort vår cancer och det HAR betydelse och hur vårt undermedvetna samtalar med alla celler i vår kropp och hur gravida kan få veta av barnet vad barnet vill heta.. osv. Faschinerande att få höra så ödmjuka saker från flera doktorer samtidigt.. Det skulle tyvärr aldrig hända här i sverige i dag. Man kanske i framtiden?

En annan faschinerande sak är att Sverige är ett av de kallaste länderna på jorden när det gäller sjukvård. Inget "alternativt"/naturmedicin är godkänt trost flertalet studier från både England, USA och Australien. Vi ligger i samma klass som Nordkorea och Kuba. Vi är faktiskt de ände tre länderna i hela världen som resonerar på detta sättet.

MEN ändå så är Sverige det enda landet där doktorer kallas LÄKARE alltså Healers.
Inte illa! Någonstans, lite gömt, kanske det finns inom oss ändå :)


hälso-konsultation

Jag behöver personer som vill komma på en ayurvedsik konsultation hos mig. Jag har 2 gratis-konsultationer kvar. De  personerna som bokar först får komma gratis (annars elevpris 450kr. Från November ordinarie pris 700kr) Avbokning eller ombokning av tid bör ske minst 24 timmar innan bokad tid för att ej bli debiterad fullt pris. Välkommen!


Under en ayurvedisk konsultation får kunden först 2 frågeformulär som ska fyllas i, det ena används under sjuälva hälso-konsultationen och den andra tittar jag igenom efter åt på grund av att jag inte vill bli påverkad av vad kunden upplever innan jag läst av pulsen. Efter det så läser jag av pulsen, tittar på tunga, naglar och ögon för att sedan göra en sammanställning.

Efter sammanställningen är gjord och kunden har fått höra vad jag har att säga ger jag tips för eventuella obalanser. Det kan vara enkla levnads- och kost-råd men även eventuell ört och hur den då bör tas.

Hälso-konsultationen tar ca 90 minuter

Välkommen


Återförsäljare

Woho! Jag ska bli återförsäljare av ayurvediska örter och andra saker, typ tvål och grejs. Känns som julafton att få hem beställningslistan och titta igenom allt som finns. Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska ta hem och vad jag ska låta vara orört :)

Det bästa med dessa preparat
är att ALLT är kollat i ett svenskt laberatorium och kollat så det finns inget skit i det. Inga tungmetaller, inget annat. Bara de ekologiska örter som ska finnas i dem.

Då vet ni vem ni ska handla av ;)


Häxkonst

Nu är det för mycket som snurrar i huvudet på mig efter utbildningen. Jag är supertrött men kan inte somna. Jag har försökt i 1.5 timme, till och med med spikmatta! Men utan resultat. Så jag har nu letat igenom mina häxkonstrecept och hittat mig en aldeles perfekt kur som nog allt ska få mig att somna.

Tacka vet jag min älskade pärm!

Jag hoppas ni får sova gott kära vänner :)


Cancerns år?

Vad är dealen!?
Ska alla jag känner gå runt och få cancer?
Usch, va tråkigt det är när nära och kära mår dåligt. Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla klarar sig så det inte blir cancerns år utan i stället Överlevarnas år!
Nu är det många som behöver en släng Reiki och goda tankar.

All kärlek till er.


Jag går helgkurs nu

Ja då hade två av dagarna fem gått och jag trivs som fisken i vattnet. Jätte roligt är det och kvinnorna jag går med är super härliga. Dock så märker jag hur mycket jag har hunnit glömma bort sedan sist! Oh my god, det blir hårt plugg i höst (a´la hårryckning)! Well det ska nog gå bra.

Som vanligt så måste jag lämna mina pärmar och papper där så jag inte sitter och pluggar hela natten. Det är bättre att chilla nu och ta plugget sen till veckan.


(By the way så käkade jag en Pizza på Musik och mat i dag på lunchen och den var riktigt god. Dessutom trevlig personal. De har bytt ägare nyss så det var lite förändrat i maten)

Jag hoppas ni alla har det bra. Jag är åter på jobbet på Tisdag!


Kemikaliers och mediciners negativa inverkan på natur och friskt liv

Fiskarna har tydligen inte ont i huvudet, är inte deprimerade och har väldigt svårt för att fortplanta sig nu för tiden. Allt tack vara våra huvudvärkstabletter, antidepressiva tabletter och våra P-piller. Jag är gald över att jag inte stödjer varken P-piller industrin eller använder mig av antidepressiva tabletter. Men jag får erkänna att en huvudvärkstablett slinker ner då och då. DOCK så går jag på behandlingar för att undvika att äta migräntabletter och ibland även för att slippa äta tabletter mot stress, sömnproblem och ångest. Mest för min egen del, men nu när jag förstår vidden av hur vårt klimat och vår natur mår av alla dessa tebletter så vet jag att jag ALDRIG kommer att börja äta något liknande igen.

Vill du göra något för dina kommande barn och barnbarn och för naturen så försök att skippa den skiten så mycket som möjligt. Det är inte värt det.

Dina barn och dina barnbarn och dina barnbarnsbarn (osv) kommer mest troligt att få autism, adhd, add, diabetes, cancer, fetma eller en rad andra sjukdommar. Alla kemikalier du stoppar i dig går vidare till ditt/dina kommande barn. ALLA KEMIKALIER. Forskarna vet inte exakt vad konsikvenserna av "coctaileffekten" (flera olika kemikalier samtidigt i kroppen) blir.

Det enda alla är överens om är att det ser värre ut än klimathotet.

Varje människa har ett par hundra kemikalier i kroppen, forskarna är rörande överens om att många av nutiden sjukdommar beror just på dessa kemikalier. De har forskats på möss och råttor och med hjälp av dessa kemikalier så har mössen och råttorna fått precis de sjukdommarna som vi kan se eskalera i världen.

1 pojke av 300 föds, i dagens samhälle, med en fruktansvärd könsmissbildning. Det är våra hormonella-kemikalier som står bakom den effekten. Trevligt.

I ett äpple (som inte är ekologiskt) hittar man 29 kemikalier!!!

Nä. Gör er själva och alla i er omgivning och naturen en tjänst och stödj inte kemikalieindustrin. Försök så gott ni kan att skippa allt skit. Ju mer man anstänger sig desto bättre kommer utbudet och prierna att bli.

Här har ni by the way en dokumentär som ni kan kolla på, så får ni veta ännu mer hur fruktansvärt illa det faktiskt står till. Underkastelsen

Trailer till UnderkastelsenTa ditt ansvar.


Forsränningen

Forsränningen igår var superkul! (eller osm jag sa till Susanne på jobbet igår "Nu ska jag och rännforsa!" haha) Det kan jag verkligen rekommendera till alla. Jag har för mig att företaget hette "På land och vatten" och jag tror att det kostade 450Kr/person, mitt minne när det äller sånna saker är inte det bästa :)

Vissa stunder var det helt crazy! Jag höll på att flyga ur båten en gång, men som tur var så fanns det en öggla var perr person på  "golvet" i båten där man kunde haka fast sin fot, det var det som räddade mig :) Annars så är det ingen farar att åka i, kanske bara lite obehagligt.

De sa att det var som galnast i forsarna på våren, när vattenståndet är högt. Jag lär ju göra om detta på våren (!) det är nämligen väldogt roligt när det är stora vågor.

Turen var nästan en mil lång och omfattade 2 forsar. Den tog ca 2 timmar allt som allt. Väldigt trevligt!

Nu ska vi kolla på dokumentär. En skrämmande sådan.. som vanligt.


Sådär ja

Sådärja. Då har jag jobbat klart. Ska skriva lite journal bara.
Räser på cykeln hemmåt, hämta Ralf från dagis, lämna Ralf till sin farmor, packa bikini, hoppa in i Olles bil också blir det gasen i botten till storforsen!
Jejj!


Elevbehandlingar

Insåg precis att jag har mer än en utbildning/månad denna hösten. Fick lite lätt panik över hur jag ska hinna allt så nu gäller det att strukturera upp.
Jag kommer behöva frivilliga på KranioSakral-behandling (inte samma handpåläggningar som sist om inte annat blir överenskommet) men jag kommer även behöva till Adrinaldamm som jag kommer att gå i Oktober.

Jag säger som sist. De 10 första som bokar in sig får komma gratis.  Avbokning eller ombokning av tid bör ske minst 24 timmar innan bokad behandling för att ej bli debitarad fullt elev-pris a´500 kr.

Dagarna är
Jämna veckor: Tisdag, Onsdag och söndag
Ojämna veckor: Onsdag, Torsdag och söndag

Välkommen


Äventyr

I morgon blir det ett äventyr som heter duga. Min kusin fyller nämligen 25 nu i dagarna och det tänkte vi fira med en upplevelse. Så jag, Robin, Mamma, Thor, Sanna, Anders, Leif, Monica, Olle, Petter och Isabelle drar i väg på en liten tripp. Jag ska försöka få mig lite bilder, men vi får se hur det går med den saken.

Här får ni en ledtråd :)Vi åker strax före lunch så jag hinner med lite jobb innan.
Farmor ska vara med Ralf och vi kommer hem kring 18.00. Då lär vi ju vara hyfsat trötta.


Ayurvedan

Nästa vecka går jag steg 8 och 9 i Ayurveda. Jag ser fram emot det! De kurserna skulle jag egentligen ha gått i december förra året, men då blev utbildningen inställd. Så nu har jag definitivt väntat nog.
Sen har jag även bokat in mig på en Adrenaldam-utbildning i oktober. Även det ska bli väldigt roligt!

Adrenaldam är en mycket vilsam och lugn behandling som ger en djup avslappning. En damm av deg byggs upp på ryggen runt njurar och binjurar, för att minska stresshormonerna som utsöndras via binjurarna, och fylls med varma oljor och örter. Hjälper kroppen att balansera hormonerna. Bra t.ex. när du vill minska stressen i kroppen, vill hitta ditt eget lugn, behöver återhämtning eller önskar en bättre sömn. Ökar den östrogena produktionen och Lindrar menopaus-symptom.

Det är nog tur att jag inte ska plugga något på universitet i år, jag har faktiskt tillräckligt att göra. Steg 10 (det sista) i Ayurveda bör även komma i år + 2 utbildningstillfällen i KS.. och det är ju inte som att jag kan ligga på sofflocket under de dagarna då jag inte sitter i skolbänken, nä då är det plugg och övning som sker dagarna i ända :).

Det blir bra det här :)

Ha det gott allihopa.


Ett brev till Klagomuren

Och där kom Robin äntligen hem och tog Ralf under armen och gick på Coop.
Det är inte riktigt roligt att kliva upp tidigt, vara på dagis med Ralf, jobba och sedan komma hem och laga mat och tro att man ska få en mysstund med barnet för att sedan få egentid följt av att gå och lägga sig tidigt när man ska upp och jobba dagen efter när det istället visar sig att sambon sovit hela dagen med barnet så barnet vill vara vaken och härja hela kvällen. BLÄ. Sambon första dag hemma var väl sådär!

Jag har upplevt bättre kvällar. Det är faktiskt roligare att leka med sitt barn när man är pigg.

Och NÄR ska Ralf vilja sova nu då?!

/snark!Ett brev till Klagomuren

Och där kom Robin äntligen hem och tog Ralf under armen och gick på Coop.
Det är inte riktigt roligt att kliva upp tidigt, vara på dagis med Ralf, jobba och sedan komma hem och laga mat och tro att man ska få en mysstund med barnet för att sedan få egentid följt av att gå och lägga sig tidigt när man ska upp och jobba dagen efter när det istället visar sig att sambon sovit hela dagen med barnet så barnet vill vara vaken och härja hela kvällen. BLÄ. Sambon första dag hemma var väl sådär!

Jag har upplevt bättre kvällar. Det är faktiskt roligare att leka med sitt barn när man är pigg.

Och NÄR ska Ralf vilja sova nu då?!

/snark!Skön helg

Ja, det var en sjukligt trevlig helg. Luleåkalas, kalas hos bror, barnvakt, sovmorgon a´la vakna när du vill, middag i lugn och ro, renstädat, karuseller, mustasch, hallonplockning.... jag kan ju fortsätta i evigheter. Det enda som inte är som det ska är min förkylning. TROTS att jag har vilat mycket, ätit bra osv så vill den inte ge sig. Rinomar och nässpray är min räddning, och Robin så klart.. han ställer upp mycket!

I dag har vi käkat pyttipanna till middag och jag har än en gång konstaterat att den rätten är underskattad.

Nu ska vi avnjuta en fruktsallad.


Sjuklingen rapporterar

Efter några fantastiska dagar med härligt umgänge, bad på nordpolen och lek på Leos lekland så liogger jag nu trasig i soffan och käkar Thai-nudlar i hopp om att det ska börja rensa ut allt slem och skit som finns i bihålor och lungor.

Jag har precis klivit upp från sängen för lite miljöombyte, så nu ligger jag i soffan. Sambon har fixat så Farmor hämtar Ralf från dagis så jag får ligga här i min missär och titta på serier, snora och hosta. Livet är underbart, det hade bara varit lite mer underbart om jag slapp må så dåligt. Men det går väl snart över.

Nåväl nu ska jag kolla på vetenskapensvärd på svt play. Det verkar intressant!

Leos var för övrigt hur roligt som helst. Men det slog oss alla: Varför är det inte fler vuxna som leker? Det var typ bara vi som lekte, barnet i en kom fram på nytt och vi alla hade skit roligt. Jag, robin, johanna, fredrik och tina. Barnen hade också roligt så klart så det blev succe. Ralf, Sami och Oskar njöt fullt ut.


RSS 2.0