Klockrent!

Så klockrent!

LÄS

Den texten borde få alla med normal IQ att förstå.

Uppdrag

Igår när jag surrade med Fanny på en extremt laggande skype så fick jag i uppdrag att ladda upp bilder på Ralf och på Luleå.

Jag ba "Öhhh... Luleå? Vad ska jag ta för kort då liksom?"

Men jag tänkte att jag skulle försöka ta nån bild i dag så hon får se hur vi har det. Ba så ni vet att jag inte har gått och blivit.. knäpp i huvudet.
Egentligen skulle jag ha gjort det igår när det var så otroligt vacket ute. Men jag får väl hoppas att solen tittar fram om någon timme. Klockan är ju trots allt bara 7 än så länge..


Öm

Igår var jag på ett Body Pump Challenge-pass, och jag kan då säga att det känns idag. Eftersom jag tränar så mycket så har jag väldigt sällan träningsvärk så det känns faktiskt ganska bra att ha det igen. Men fy tusan vad jag hade vikter på stången  igår. det är ju inte konstigt att jag känner av alla muskler i kroppen idag.
Men snart ska jag träna bort träningsvärken Jag och Robin ska på ett Functionell Cirkel-pass, och efter det ska jag på body pump. Det ska bli härligt.

Farmor ska vara barnvakt i någon timme nu på förmiddagen så vi kan göra något tillsammans, och det ska bli super kul.

Ralf är fortfarande sjuk och vi får knappt sova något på nätterna, men just nu känner jag mig ändå ganska pigg.

Ha en fin dag.
Sjukt barn?

Jaha, då var det dags igen.. eller?
Det tog drygt en timme att söva Ralf idag trots att han var super trött. Direkt jag skulle lyfta över honom i spjälsängen så vaknade han också var vi på ruta ett igen.

Det var 2 timmar sedan jag lämnade sovrummet - nöjd över att han äntligen sov. MEN sedan dess så har han vaknat 11 gånger (trots alvedon och näsdroppar). Han hostar, snorar, gråter, ojjar sig, drägglar sönder lakanet... Som om det inte vore nog med alla dessa tänder, nu har han tydligen tänkt bli förkyld också.

Natten till idag blev i princip utan sömn, och tyvärr verkar det som att kommande natt bli likadan.

Nu har jag ätit upp min pajbit och ögonen är i kors av trötthet. Så man får väl säga att det var vår mysskväll det.

Godnatt gott folk. I morgon blir det ännu en underbar dag att uppleva!


Livet strålar

Idag är det fredag och helgen är kommen. Jag är på pysselhumör, men har inte en susning om vad jag ska hitta på. Robin ska på match senare i kväll och då måste jag ha något att göra så jag inte dör av tristess.

Idag har jag träffat en kvinna som under en längre tid blivit behandlad för en otroligt aggressiv bröstcancer. Idag var hon tillbaka på jobbet och jag kan utan tvekan säga att hon sken som en sol. Hon sinspirerarade mig otroligt mycket. En kvinna som haft långt tjockt hår har nu super kort och ganska tunnt hår och ett bröst. Det som inspirerade mig var att hennes känsla som hon förmedlade inte handlade om att hennes utseende förändrats drastiskt, utan att "Äntligen är jag tillbaka", Man såg hur hon levde livet fullt ut och njöt av varenda sekund.

Jag fick en puss på kinden av en av luleås lyckligaste kvinnor och jag tror att jag bär med mig lite av hennes energi.
Livet är underbart!
Tack för ett strålande möte.

Nu ska jag fortsätta leka med den bästa ungen i världen :)


En strålande dag.

Går runt och sjunger på min egenkomponerade Giraff-sång och tycker att livet är underbart. Solen strålar ute och jag kan känna, så tydligt, att någonting har förändrats i luften. Nu är vi påväg mot varmare tider. Och ja, jag är medveten om att det kommer att ta sitt tag för minusgraderna att ticka upp måt Plus.. men jag känner att det är på väg nu.Jag och Ralf har varit och kollat på Robin när han har spelat match, och det var spännade må jag säga, Och snart bär det av för mig mot gymmet för att Pumpa lite. Efter det passet ska jag springa på bandet. Nu gäller det att få bort lite av födelsedagsfikat, jag åt i går, Samt ölen jag råkade få i mig :) Tack, världens bästa Tom för en bra kväll.

Kvällen erbjuder dessutom fruktsallad och Solsidan. Det kan inte bli bättre.


Våra barns värld tycks inte betyda så mycket.

Om det finns någonting som jag inte gillar så är det att inte känna att jag har kontroll över att välja vad jag vill stoppa i mig och på mig. Jag blir mer och mer oroad över gifter som sätts i hudkrämer, mat och kläder och jag känner mig totalt maktlös.
Vi köper mestadels Eko-mat men tyvärr så finns inte allt som eko. Jag köper mestadels naturliga hudvårdsprodukter, men det är samma där, allt finns inte som naturligt - Exempelvis en fet kräm som vi kan smörja i mängder på ralfs exem, om vi inte vill lägga ut flera tusen i månaden så klart, men det kan vi inte som ni förstår.

Det som är allra läskigast, enligt min mening, är att det inte står klart och tydligt vad produkter inehåller - i vilken mängd och vikt. Jag är alltså helt oförmögen att kontrollera vad jag får i min kropp.

Människor tycks inte förstå att huden är ett organ som både för ut och in i kroppen. Det betyder att gifter som vi smörjer på huden kommer in i kroppen. Och är det då nano-partiklar så är det givetvis värre.

Vi människor är ibland på tok för dumma för vårt eget bästa. Ivriga efter att FÅ mer utan att GE. Egoistiska och hungriga efter genvägar. Allt för att slippa liksom. Det är lite jobbigt att ta den långa vägen - men den rätta vägen.
Vi har kommit ur vår naturliga gång och litar inte alls längre på våra egenskaper och sinnen, vilket jag tycker är sorgligt.

Vi forskar fram saker för att FÅ, och lägger ner 90% på det. Medan den resterande 10% går till att forka på Bi-effekterna. Hur tänker man där?
Varför kan vi inte bara ta det lugnt och ta saker och ting i sin takt. När vi vet bi-effeterna så kan vi ta ett beslut?

Enligt mig har vi inte råd att ta så stora risker som vi hela tiden tycks göra. Vad vill vi att våra barn och barnbarn ska få för värld?Det finns flera program ni alla borde se. Flera tidningar ni borde läsa. Men jag börjar med att rekommendera Veckans uppdrag granskning.

Enjoy!

Slö dag

Det blev ingen Functional moves idag. Vi sov i stället för natten blev tyvärr ganska sömnlös, och eftersom vi varit hos mina päron på Eftermiddagen och ända in på kvällen så hann jag inte med att åka till gymmet idag. Men jag spiller inga tårar för det, jag hade nämligen turen och har bokat in ett Zomba-pass följt av ett Core-pass i morgonkväll. Så det blir super bra.

Sen på torsdag blir det Body pump igen och möjligen Core (beror lite på hur Robin vill göra), Och fredag blir det Body Pump följt av att vi drar till Boden och badar. Loooooovley!
Jag längtar så töntigt mycket och ser fram emot en underbar vecka med mycket träning och aktivitet :)

Träning och aktivitet förtsätter så klart hela helgen också + Födelsedagskalas. Jag tänker inte bli en inomhusråtta bara för att det är lite kyligt. Bortförklaringar är inget för mig.


Idag fyller världens bästa Sami år och jag passar på att slänga iväg en puss åt han i mitt blogginlägg. Puss gullunge!Alla hjärtansdag blev en underbar dag. Uppvaktning, Liite jobb, Ett Funktionel moves-pass, en god lunch med Mor, barn och sambo, följt av en fika med en god vän, Ralf och Robin, och lite shoping. Linssoppa till middag och mys med Grodan. Sen har jag avslutat min aktiva dag med ett Body Pump-pass tillsammans med Malin Jakobsson.

Härligt när man får sällskap, Det händer inte allt för ofta :)

Nu ska vi kolla på halv åtta hos mig på tv4 play och sen blir det natten.

I morgon ska Robin hänka på ett funktional moves-pass, medans Ralfen är på dagis, och det ska bli spännande att höra vad han tycker om det. Det är ju ett jävligt hårt pass så jag misstänker att han inte kommer att vara jätte exalterad efteråt.. haha. Men det är bra om han tränar lite någon gång ;)


Fördomar


Robin: "Fan va spännande med Gay-vecka i halv åtta hos mig. De har säkert mycket bättre mat, mer "Ny tänk" i maten"

Fördomar är underbara ibland. Eftersom jag är mer Gay än Robin så är jag alltså automatiskt en bättre kock än han :)
Plutten

Plutten har varit på 1-års-kollen idag (13 mån), Och eftersom han haft 3 magsjukor, div. förkylningar och tand-problem (en massa kind-tänder som gräver sig fram) så misstänkte vi att han gått ner radikalt i vikt. Han har känts så smal. Så vi var minst sagt spända och nyfikna på vad plutten vägde. Men faktum var att han inte alls hade gått ner särskillt mycket. Barnmorskan sa att det var ovanligt bra efter så mycket sjukdoms-tjorv. Så det var ju en trevlig överraskning.Han låg liiite under på sin kurva viktmässigt, men över sin kurva på längden. Där ser man.

9.2 kilo
77.5 cm

Det är vår kille det :)


Veckans Tips! Behåll ditt barns hållning.

Barn är enastående. Det har en hållning som vi vuxna har tappat totalt. De sitter med rak rygg och gör alla rörelser helt rätt. När de ska plocka upp något från marken så böjer de helt rätt på benen när de böjer sig ned.

Ett vanligt normalaktiverat barn börjar tappa sin hållning vid 8-9 års ålder men som med allt annat så är det lite olika. Vad man kan göra när man märker att ens lilla ögonsten börjar säcka ihop är att man kan stryka lätt med sin hand längs ryggen på barnet. Från svanken upp mot axlarna. Det räcker för att barnet ska ågterta sin hållning.

Ingenting som är jobbigt att göra när man ser det. En liten gest som gör mycket för barnets rygg.Ett tips jag fick från en specialist som jobbar med just hållningsproblematik mm. Jag tyckte det var så bra så jag var tvungen att föra tipset vidare :)


Mindre på Kroppen, mer på stången

Har precis varit på ett Body Pump-pass, och jag måste ju säga det att det är jävligt fint att se hur Jul-mys-maten som satt sig runt kroppen börjar smälta bort. Än så länge är det mest jag som ser något, men det känns bra ändå. Det var ju inte någon jätte skillnad innan och efter jul heller iof..

Minder på kroppen och mer på skiv-stången känns som helt rätt koder :)

Och jag kan förnöjsamt påpeka att jag har mer än 3 gånger så mycket på stången nu än vad jag hade när jag började. Jag rör mig i rätt riktning.

Långsam förändring = hållbar förändring

Jag känner hur min livsstil har förändrats totalt och jag älskar det.Reiki någon?

Jag har lyckats dra på mig någon slags magsjuka. Dock utan kräkningar och diarréer men magen gör så ont ibland, matlusten är totalt bortblåst, jag är orkeslös och mår i perioder illa och är yr.

Så alla ni där ute som jag känner, vill ni skicka reiki till mig?
Jag ber er, för i morgon måste jag vara på jobbet.

Ni som inte kan Reiki, får gärna skicka kärlek :)

Tack på förhand!


+ & - & Enkel Problemlösning

Plus-listan:

Kärlek
Naturen
♥ Respekt
♥ Förståelse

♥ God Hälsa

Fokus och vilja
♥ Medvetenhet

Träning (Fysisk och mental)


Minus-listan

Obalans
(ur obalans föds nästan allt negativt)
♥ Miljöförstöring
♥ Fundamentalism (extremism)
♥ Ralfs magsjuka
♥ När människor inte handlar rakryggat

Men det finns ju en sak som är bra med obalans.. Att man kan lära av det:)
Det är så man räknar ut matteproblemet där svaret är att allt egentligen kan vara positivt.


Bara så där en lördagskväll.Anti-feminism kan göra mig frustrerad

När man diskuterar Feminism med människor så fastnar de flesta vid saker som att män och kvinnor faktiskt ÄR olika och "Vi har ju en kvinnordag, då borde vi ha en mans-dag också! Annars blir det ju orättvist åt andra hållet" De flesta människorna vet inte att feminismen handlar om mer djupgående saker än så.

Det handlar inte bara om rösträtt, löner, sexism osv utan det handlar om större saker. Saker som de flesta "Antifeministerna" inte tycks veta om.

Well, jag kan ju säga som så att vi som ÄR feminister vet att män och kvinnor är olika. Det är liksom inget snack om saken. Men problemet är väl när beteendet till kvinnor och män blir olika (Den ena sorten är liksom lite viktigare).

Jag har skrivit ganska mycket om barnuppfostran alltså Genus, Och jag personligen tror att om alla hade vetat mer om genus, och konsikvenserna i hur barnen utvecklas när vi uppfostrar dem på det viset, så hade ingen gjort det. Man hade alltså VALT att uppfostra sina barn neutralt och inte hakat upp sig vid färger, leksaker, betydande ord och KÖNSROLLER.

Nog om det, det är inte av den anledningen jag sitter här och skriver igen och jag kommer inte gå in på allt, långt ifrån. Men en sak ska ni ha klart för er.

VET ni att all medicin inte fungerar på Kvinnor för att det nästan bara sker forskning på män?
(Och han-djur "hon-djur har ju en cykel så det går inte att göra tester på dem" - doh! Det har kvinnor också!! KONSTIGT att viss medicin inte fungerar på oss kvinnor då?)

Och

Vet ni varför fler kvinnor dör av, bland annat, hjärtattack än män? - Nä jag trodde inte det heller...

Det är så här: Eftersom nästan all forskning sker på män så förstår inte många läkare, när en kvinna kommer med vissa symptom, att det är en hjärtattack hon håller på att få. För symptomen ser nämligen inte likadana ut för män och kvinnor.

Rimligtvis så borde vi (forskarna och vi andra) förstå det så här på 2010-talet, men faktum är att världen är så sorgligt obrydd i hur kvinnor verkligen fungerar och förblindad av okunskap, så vi har helt enkelt inte kommit så långt.

Så, alla "Anti-feminister" får ni någon annan syn på problematiken nu än den ni hade innan?
Eller tycker ni fortfarande att vi inte behöver kämpa nå mer?

Är det inte en snedvriden värld vi lever i?
Eller ska vi fortsätta ta att inte tas på allvar?

Vissa saker gör mig så frustrerad. Hur går det till att människor väljer att inte bry sig om dessa saker? Jag fattar inte. Snacka om att nedvärdera sig själv som kvinna, Och ni män är inte bättre heller, Är det inte värt att kämpa för era döttrar, mammor, systrar, flickvänner, vänner???


Terapi

Utmaningen

Satte ut en sån där utmaning på Fejjan igår för skojs skull. Se vad folk vist om mig liksom. Svaren som kom in var helt enastående. Är det mina vänner som är helt fantastiska som vet precis hur jag är, eller är det jag som skylltar med det och hjä'rntvättar folk?

Jag gissar på det första. Att mina vänner är fantastiska.

Så här blev resultatet:

UTMANING! Nämn något du VET att jag gillar. Du får inte säga samma som någon redan sagt. Kopiera efter det till din status och se vad andra svarar :


♥ Giraffer
♥ Linssoppa
Face-rejpa robins konto
♥ Varm folköl
♥ Ayurveda
♥ Grönt
♥ Chokladkaffe
♥ Ralf
♥ Att träna så jag blir svättig och röd i ansiktet
♥ (riva ner Toms skåpsluckor)
♥ En sittdusch i ångat badrum
♥ Reiki-healing

(Sorry Magnus, jag tog inte med din ;) )

Jag låter ju som en väldigt charmig prick. I fortsättningen ska jag vara mer tydlig med mina BRA sidor och inte mina konstiga.. haha :)
Nädå, jag är ju den jag är. Inget fel i att vara lite besatt i konstiga saker.

Kommer ni på något mer så är det bara att bjuda på det i kommentarsfältet :)


Invigning

Valpen ligger och sover och vi kör tvättmaskin efter tvättmaskin.

Jepp, han kräktes ner allt i hela bilen nyss... Det är så man invigen en ny bilbarnstol.


PSI

PSI var faktiskt över förväntan. Men jag blev verkligen påmind om hur svag jag är i axlarna. MÅSTE TRÄNAS UPP. Robin gillade PSI mer än Body Pump.
Det brände så där skönt efter X antal övningar vid den gigantiska korven. Precis som det ska, men jag ska utan tvekan bli mer fit än vad jag är :)

Jag känner även, redan nu, en härlig träningsvärk i konstiga muskler i benen. Vi får se hur det känns i morgon. I morgon kan jag dessutom inte träna bort träningsvärken för Robin har två bandy-matcher (10 & 15), så jag måste helt enkelt vänta till söndag.Träningstjat

Jag fick ju med mig Robin på Body Pump i dag. Han blev... kanske inte frälst som jag, men han har nog en träningsvärk i morgon som heter duga. För som för alla andra som är där första gången så kunde han knapt gå ner för trappen efter passet. (Trots att man har mer vikter nästa gång så är det inte lika chockerande för kroppen)

Men i morgon ska vi på PSI (boxing), det har jag aldrig provat så det ska bli tokkul och jag misstänker att jag kommer vara hungrig som en varg, efter passet, och totalt slutkörd. Vem kan chilla när man misshandlar en stor korv? Inte jag, och sen vill jag ju att det ska ge något och ska det ge något så ska man inte vara bekväm av sig. Det är bara att pumpa!Ni får höra hur det gick i morgon :)
Blir ni less på mitt tjat om träning så är jag ledsen för det, men ni vet hur det är när man hittar något som passar en så otroligt bra. Och just nu går det ju inte att springa ute än, så det får jag vänta med. Då gäller det att träna på andra sätt.

Allt blir ju bättre av att träna regelbundet (träna olika saker).
Man får snyggare kropp.
Man blir starkare.
Man får bättre hållning.
Man får bättre konition.
Man lär sig uthållighet och att inte ge upp så lätt.

Vem vill vara fet, svag, säckig, slö och ha dålit psyke? Inte Jag.

Nu ska jag bara låta håret torka sen blir det godnatt för tant Liv.


Största delen av mitt hjärta


Ralf


Lägger pussel :)


Dagis

Idag ska Ralf på dagis igen. Det går bra att skola in honom, han trivs och har jätte kul, det enda som han inte gillar är när vi ska hem. Då blir han rasande arg och skriker rätt ut och gör vredesuttryck med armarna.

Dagisfröken lyckades till och med få honom att vila igår och vi satsar på samma sak idag.
Jag är glad över att det går så bra, men det är ändå svårt att släppa taget. Skit-töntigt känns det, men samtidigt så är det ju helt främmande människor som jag överlämnar mitt barn till, och trots att de flesta dagisfröknar är bra så vet jag att det finns de som är sämre och som framför allt inte har samma synsätt som jag. Det finns vissa saker som man tycker att alla dagisfröknar borde vara tvugna att ha utbildning i, Men de ansvariga tycker väl inte att bran är värda det? Inom alla andra yrken så fortsätter man ju utbilda sig/gå kurser, för att bli uppdaterad i forskning och allt där till, så förhoppningsvis kommer nog :)

Nåja. Jag försöker att chilla och ha tilltro till att allt är för det bästa och hon som är huvudansvarig för Ralf verkar faktsikt jätte bra.

Så idag har jag raggat med mig Robin på Body pump. Det ska bli kul att visa honom vad jag håller på med om dagarna :)

Have fun!


En Fanny

Jaha, Då har man druckit en kopp kaffe, styrt upp sonen och surrat med den bästa Fannyn i världen, på skype. Hon verkar ha det bra och det gör gott i mitt hjärta.

Jag lyckades få en bild på henne genom den minst sagt dåliga bildkvallan från Indien.Jag känner att jag hade kunnat byta land med henne.. Eller väder åt minstonde :)


RSS 2.0