Spökerierna i vårt hem

I natt hände det något väldigt konstigt. Det har hänt konstiga saker förr, men detta tar nog priset.
När vi vaknade var den stora spegeln som hänger på väggen i sovrummet nerplockad och stod ca 0.5 - 1 meter från där den brukar hänga.
Spegeln är STOR, Kanske en meter bred och 1.5 meter lång och tung.
Skruvarna var kvar i väggen och hängarna på spegeln var det inget fel på heller. Så vi hängde bara tillbaka den. Men hur har den kommit ner?
Vid 4 tiden var jag på toaletten och då hängde den där den brukar, och ca en timme efter vaknade Ralf och ville upp men vi tvingade honom att somna om så när vi klev upp vid 05.45 så var spegeln flyttad.

Hade varit intressant att få hit någon som kan reda ut sakerna som händer.
Vem är det liksom, och varför händer det som händer?Sköna dagar

Solen bara fortsätter att lysa över Luleå stad och vi suger åt oss all D-vitamin som vi kan för den kommande vintern då solen bara är uppe några timmar perr dygn. Idag har vi varit uppe på ormberget och strosat vilket har varit väldigt trevligt. Varmt och svettigt men trevligt.Nu kokas det linssoppa för fullt jag och Ralf ska kasta oss i duschen inna han går och sussar. Vi luktar inte hallon precis :)


Positivt svar

I dag fick min älskade moster sina provsvar från röntgen och värdena och det var Positivt!!
Fy fasiken va glad jag blev när hon berättade. Tumören i bukspottkörteln har helt stannat av att växa och läkarna trodde att den skulle växa jätte-mycket tills nu. Men den har stått helt still. Hon hade dock fått någon metastas i lungan till men om bukspottkörtel-tumören fortsätter att inte växa så bör även metastaserna i lungorna börja chilla.

Förhoppningsvis så vänder det sakta men säkert :)

Förövrigt så fyller jag år idag, och har haft en bra dag (som ni förstår). Jag har käkat mina favorit thai-nudlar till middag och ligger på soffan och är tröttare än trött. Förmodligen blir det en tidig kväll eller möjligtvis en film. I morgon blir det jobb och träning.


Provsvar

Hur ska jag kunna sova bra i natt? I morgon kommer provresultaten och svaren för hur röntgenbilderna ser ut. Har det blivit bättre, sämre eller är det oförändrat?
Jag är spänd och förväntansfull men också väldigt nervös. Men det går som det går och jag ska skicka Reiki på det och sen hoppas jag att alla ni andra håller tummarna.

(min mosters cancer ni vet.. så ingen missförstår)

Ba så ni vet

Fick för övrigt en till super låda med jordgubbar av mamma i dag, och jag hade även kvar i kylen sen jag köpte igår. Så gissa vad jag kommer käka till frukost i lugn och ro i morgon?


Ba så ni vet :)


Blev väldigt barnfri, väldigt plötsligt

Kanske borde man gå ut i kväll. Inte för att dricka utan bara för att få klä upp sig ;)
Ralf är hos Mormor och vi ska tvätta och städa här hemma. Lite grann i alla fall, sen tänkte jag försöka tvinga Robin att färga mitt hår (trots att jag inte har klippt mig än) nu står jag inte ut med utväxten längre. Hade dock även velat hinna vara ute och spela kubb i finvädret, men vi får se vad som hinns.

För övrigt sitter vi luuuugn och ro och äter Pizza i vardagsrummet. Sa jag att det är loooovely!

Nästa helg blir det födelsedagsfest. Det blir perfa för då är troligtvis Tom tillbaka + att världens bästa Joahnna m. familj kommer. Kramkalas delux :)


Veckans Tips! Blomkål

Ni vet när man handlar blomkål hur störande det ibland kan vara att det är typ ett kilo blad runt omkring själva blomkålen.

Själv har jag faktiskt dragit någon fuling någon gång och "plockat" blomkålen från dessa onödiga blad.
MEN faktum är att i stället för att "plocka" blomkålen så välj en blomkål med fräscha blad. De är nämligen super-duper-nyttiga OCH goda! Skiva ner dem i salladen, ni kommer inte bli besvikna. Delikatess.


Energi & förståelse

En vädjan om förståelse.
Jag behöver människor som ger energi och inte tvärt om. Jag behöver även människor som har förståelse för att jag pluggar, jobbar och är småbarnsförälder + att det är en hel del annat som händer just nu. Jag har alltså inte all tid i världen och inte all energi i världen. Jag värdesätter mina vänner. Visar respekt, är uppriktig, snackar inte skit och dömmer inte och jag förväntar mig samma sak tillbaka.
Passar det inte att jag är lite upptagen just nu, så handlar det mer om dig än om mig.

Det är inte roligt att känna press från de man är nära och det är ännu mindre roligt att känna sig sviken. Jag brukar själv tänka "hade jag velat bli bemött/behandlad på detta sättet" innan jag gör något mot någon. Det brukar vara en ganska bra vägvisare till hur jag beteer mig.

Jag är inte en person som gillar mycket drama. Jag vill ha en fridfull miljö runt omkring, det är vad jag strävar efter och jag gillar att bara kunna vara. Tjuren ferdinand lixom. Samtidigt som jag vill kunna välja mina tillfällen då jag vill göra annat. Jag är väldigt trött nu för tiden av olika anledningar och är det så att du inte är intresserad av varför så gör det ingenting för mig, men dömm mig inte.

Jag avslutar detta blogginlägg med att tacka natten för 14.5 timmars skön sömn. Det behövdes!

Jag hoppas att ni alla har en underbar dag i solen. Själv ska jag ta mig en promenad med världens bästa Ralf nu. Typ mata änderna a´la Ferdinand. Sen ska jag jobba lite till när Robin slutar jobbet.


Cancern

Det är många som har frågat på senaste hur min moster mår. Hon mår ganska bra. Jag fortsätter att göra behandlingar på henne nästan varje dag och hon går även på vissa andra behandlingar då och då. Hon har lagt om kosten och läser böcker, artiklar och går på olika former av utbildningar i hur man kan läka cancer och/eller må bättre.

Det har gått ca 3 månader sedan hon fick sin diagnos. Läkarna sa att hon hade 3-6 månader kvar i Livet. Men hon vägrar ge upp. BRAVO! Jag vägrar också ge upp.
I slutet av veckan ska hon på röntken, så då får vi se hur det står till inne i kroppen. Har hon blivit sämre, står det still, eller har hon kanske blivigt bättre? Spännande är det och jag hoppas givetvis på att hon blir bättre, för jag önskar att en dag se henne frisk igen.


Framtid

Jag kom inte in på några av mina kurser och utbildningar jag hade sökt in till, de hade inte hunnit få in mitt betyg från KomVux så jag blev obehörig. Det var ju tråkigt, men ändå inte. Det passar faktiskt väldigt bra just nu.
Då kan jag fokusera helt och håller på KranioSakral terapi och på Ayurveda Samt jobbet och möjligen plugga på komvux till undersköterska eller så bara för att det är rätt bra att ha den utbildningen medans man pluggar. Jag har ju ändå de flesta ämnena redan, och framför allt de tyngsta :)

Vi får se om det blir så eller ej. Det känns hur som helst bra att det har blivit som det blivit. Livet fixar det allt bra åt mig.

Det kommer, och tidpunkten kommer vara bättre sen, det är bara jag som är ivrig :)
Gransjö ♥

Make out var ju i morgon för fan. Snacka om att jag är dagvild. I morgon ska vi dock till stugan så då får Gayafton vänta ännu längre.
Jepp. Gransjö here we come. Det blir god mat och dryck, gitarr och allsång, kubbspel, sälskapspel och massvis av kärlek.
Nu ska vi se på film här hemma och sen blir det sängen.


Livet är gott

Jordgubbar till frukost är nice, Linssoppa till lunch är perfekt och Häng i solen i Aronsparken hela dagen är ännu bättre. Sen ikväll kanske det blir Makeouts sommarparty på punkhuset. Det var längesen vill jag lova men det ska bli spännande att se vilka som hänger där nu för tiden. För övrigt blir jag nykter, det är ju min nya stil som jag lyckats hämlighetshålla för alla ;)

Ha det gott


3 kg kärlek

Det händer en del oförutsedda saker i mitt liv just nu. Men även planerade saker, och de är som byggstenar som håller skäppet stadigt. Jag har aldrig gillat blåsväder även om jag kanske inte alltid har varit så bra på att undvika det tidigare i mitt liv men i dagsläget känner jag att jag har funnit en ro i mig själv som jag aldrig riktigt förstod kunde existera. Jag litar väldigt starkt på mig själv, min person, mina känslor, mitt jag.

Vissa människor kan kritisera mig för att jag har svårt för att helt och hållet lita på människor. Jag har varit med om många hämska saker som gjort att min tillit är skadad, och det är något jag har jobbat med mycket men änen jobbar med mycket.

Men idag så fick jag en ny lärdom. Av allt det konstiga som hänt kring vissa människor som tycks vilja ha full "drama-bägare" hela tiden och som ständigt vill leva på berusningen från antingen flörtar, ny vänskap, resor, händelser, alkohol, eller vad det kan vara för tillfällig berusning så tycks de aldrig bli riktigt nöjda.
Den ständiga flykten, eller längtan, efter berusningen är så omfattande att människor kan glömma bort hur andra känner och reagerar. Vad blir konsikvenserna av mitt handlande? Ralstlösheten äter upp dem innifrån.

Så kontentan av  min lärdom är helt enkelt att det viktigaste är att kunna lita på sig själv här i livet. Jag duger som jag är. Jag måste inte bli bekräftad hela tiden av all denna berusning. Mina vänner gillar mig trots att de har andra vänner. Jag är atraktiv även om jag är singel. Och för guds skull sluta snacka skit om de du håller kär, för det är egentligen dig själv du talar om. När man kan lita till och på sig själv så blir man helt enkelt lugnare, tryggare och en bättre männsika, både mot sig själv och mot andra.

Jag fick även 3 kg jordgubbar av mamma på jobbet  idag. Så nu ska jag hämta Ralf från dagis och sen ska vi ut i parken med kaffe och jordgubbar. Det  blir nog perfekt.

Jag hoppas ni alla har en bra dag


Välling mitt i natten

Sådärja då var jag hemma igen efter en tripp till mormor och morfar och stugan i Säm. Lovely is the word!
Jag hade bestämt mig innan jag åkte för att sluta med Nattvällingen till Ralf. Den har gått mig på nerverna och det har bara kännts idiotiskt att hålla på att värma välling mitt i natten. Sov i stället.

Så, fick hur många tips som helst på hur jag skulle göra. Men jag sket i alla och slutade bara. Tog fighten, kände mig hämsk, men oj så smidigt det gick efter det. Ralf sover nu oftast hela nätterna till skillnaed från att vakna typ 3 ggr perr natt.

Lätt värt det!

Ni får veta mer om resan sen :)


RSS 2.0