Knarket

Sorgligt att se hur ungdommarna köper och langar knark på coop, det finns ju till och med en vakt där, som skulle kunna försöka göra något, men han låtsas som att det regnar. Tråkig inställlning som jag hoppas förändras.

Ville bara få ur mig det.


Midsommar

Vilken go midsommarhelg det har varit. I fredags åkte vi ut till stugan och fick sällskap av 5 vänner. Vi hade super mysigt. Käkade, drack, spelade musik, diskuterade, skrattade och skojjade. Sen i Lördags ville mamma vara med Ralf så då fick hon det och jag och Robin gick till Tom på Pizza-afton som senare blev fest och utgång. Mycket trevligt.

Idag har vi varit på kalas i måttsund. bra väder och god mat var en perfekt avslutning på en perfekt helg.

Dock känns det som att jag har gått upp 5 kilo, men jag får väl försöka träna bort igen i sånnt fall :)

Sov gott.


När jag inte har någon att prata med så är det tur att bloggen finns :)

Fick mitt betyg hem i lådan idag. MVG (som ni vet, men jag var tvungen att skriva det igen nu... feels good!) Imorgon är det senaste dagen det får vara inne till Antagningen. Jag la det på lådan idag, men det är ju inte så säkert att det hinner komma fram, så jag får nog ringa dem i morgon och kolla om de kan vänta tills mitt betyg kommer.. Det borde ju inte vara kört?

Annars så sitter jag här helt själv. Har käkat lite fruktsallad och druckit en kopp kaffe. Killarna i familjen sover djupt, och jag önskar att jag snart också kan somna. Vora ju rätt skönt.

Fjärrkontrollen har Robin givetvis gömmt någonstans, så det jag fåt titta på är nå djävla motorprogram på 4+.. ser det ut som. Kanske borde jag stänga av skiten och kolla på någon film eller serie som jag råkar ha på datorn i stället. Typ "The real L-word" haha, kan vara flippat :)

Jo jag gör så.

Hejsvejs!
Silvia-vinkningen från jobbet

Jag förstår att det är trist att höra mig tjata om mitt plugg, men jag själv tycker ju att det är så otroligt kul så jag kan inte låta bli tjöta.

Sitter just nu på jobbet och är prcis klar och cykla hem i regnet. Mycket trevligt. Att cykla i regnet är bland det bästa som finns, när man har tid alltså.. och inte behöver bry sig i hur man ser ut när man känner sig klar med cyklandet.

Kanske se en film i kväll, eller bara läsa lite på någon av utbildningarna. Det är ju som sagt en hel del att göra nu så jag hoppas verkligen att kan lägga cirkus 1-2 timmar om dagen då jag kan plugga. Förhoppningsvis.

Well. Nu hemåt!


(Silvia-vinkning)Lite klokare fyra dagar senare

Jaha, då var den här kursen avslutad. Och jag bär nu mer på väldigt mycket mer kunskap än vad jag gjorde för 4 dagar sedan.

Under dessa fyra dagar har vi fått lära oss:
Vena subclavia release, Costa 12 release, Stil point, CV-4 teknik.
KranioSakrala, fysologiska och afysologiska rörelser: Frontalbenet, parentalbenen, sphenoid benet, temporalbenen, occipital benet.
Dural stress release mellan occipital och sacrum benet.
KranioSakrala grundprincipernas gemensamma rörelsemönster.
Sphenoidbasilar-symfysens anatomi och den kranioSakrala fysologin.
S.B-symfysens fysologiska och afysologiska rörelser, och dess patologi: Flexion, extension, torsion, sidböjs rotationer, lateral glidningar, vertikal strain (superior strain/inferior strain), kompressioner.
Kraniala nerver 1 till 8 och 12; anatomi och fysologi.
Teoretiska och praktiska övningar övningar inom KranioSakral, Funktionell och Strukturell behandling.
Den mentala och meotionella aspekten inom KranioSakrala systemet.

VÄLDIGT roligt och intressant!
Och jag fattar verkligen nu varför det är ett halvår tills nästa steg, det är nämligen SÅ mycket som vi ska hinna lära oss under denna tid. Helt galet.
Jag hoppas att jag displinerar mig och pluggar och etsar fast och in även det som är mindre roligt att plugga. För jag ska bli grym på detta. Jag ska kunna behärska det bra!

Välkommen att boka in Elevbehandling.


Tack Ayurveda & Tack KranioSakral terapi

I förrgår blev jag duder sjuk. När jag kom hem vid 19 tiden på kvällen efter kursen bröt jag ihop så ont jag hade. Allt som nuddade huden gjorde ont, sakrum värkte, jag kunde absolut inte sitta och ligga kunde jag inte göra på något bekvämt sätt, huvudet värkte, ögonen smärtade och halsen var blockerade av två tennisbollar när jag skulle försöka svälja (vist behöver jag inte beskriva hur de såg ut?).

Halsfluss. (Ja, jag har varit hos läkaren)

Jag var hemma från plugget igår och bara kurrerade mig med mina två huskurer (sov tyvärr dåligt dock) men i morse när jag vaknade mådda jag förvånansvärt bra. Sen har jag även fått en K.S-behandling som är just för den typen av bakterier, och jag känner mig just nu inte ens sjuk! Jag ahr aldrig någonsin blivit så här bra så här fort förut. Och jag har haft halsfluss mååååååånga gånger. Medicinen brukar verka efter kanske 3-4 dagar.
(ja, jag har lärt mig den behanldingen också, mot bland annat, halsfluss, urinvägsinfektion, toxiner i lungorna och öroninflamation.)

Halsmandlarna är som bortblåsta, jag har inte ont någonstans, ingen feber.. Känner mig allert och fräsch. Det syns inte ens i halsen när jag tittar att jag har halsfluss!

Tack Ayurveda och Tack KranioSakral terapi för bra och effektiv kunskap och behandling utan bi-effekter :)

Idag har jag bland annat fått lära mig hur man behandlar all sorts huvudvärk + migrän, behandling för tinnitus och epilepsi (inte för att vi får behandla det egentligen enligt lag i sverige.. men ändå :)), sen har jag även fått lära mig en hel del andra galet intressanta saker.Längtar till i morgon men vill inte att kursen ska ta slut.


Det är bra att veta hur gammal man är

Eller är det det? Spelar det någon större roll?

Egentligen spelar det väl ingen större roll, men vid vissa tillfällen kan det vara bra att veta. Sen om någon frågar så känner man sig ju lite dum om man inte vet hur gammal man är.

I går på kursen:

Kvinna: Hur gammal är du?
Jag: Jaa, hur gammal är jag *tänker febrilt*
Kvinna: Ja, jag vet inte, men jag kan gissa på att du är född kanske 87?
Jag: eh, öh, nä.. Jag måste nog vara 28, jag fyller 28 nu i juli. Eller?.. vänta nu, jag är född 84..
Kvinna: Jaha, men då måste du  ju vara 27 i år?
Jag: hehe, ja men det kan nog stämma, jo men det stämmer nog.Snacka om att jag kände mig trög.


En Perfekt Lördag

I lördags var vi i parken och hade picknick och lekte. Det var roligt och skönt som tusan! Det var väl typ 30 grader i skuggan och min hud blev bräd där efter, nu flagnar jag lite lätt på ryggen. Tänk om man hade fått ha något pigment i huden, vilken dröm det vore :)

Direkt från parken till badet gick vi. Det var lika roligt det. Ralf var räddd till en början men sen tyckte han att det var fantastiskt. När vi skulle där ifrån blev det dessvärre drama, för då hade han kommit in i det så mycket att han nog hade velat stanna där för resten av sitt liv.Nu ligger graderna på ca 16-19 i skuggan och solen verkar mestadels vara gömd bakom molnen så jag längtar tills nästa period med fin-väder! För trots pigmetfri hud så älskar jag när det är så där vansinnigt varmt.


Goda nyheter

Fick även väldigt goda nyheter här om dagen. Ang. en av mina utbildningar. Tyvärr så kan jag inte berätta något särskillt ingående förän i mitten av VT 2012 tyvärr. Men det handlar om forskning. Sen kan man ju fantisera om resten.

Jag tänker inte säga vilken av utbildningarn det handlar om heller så har jag ingenting sagt :)

Det ska bli en fröjd att visa forskningsrapporten till skeptiker! :)


Sjuklingen rapporterar

Jepp, jag blev hemma från utbildningen idag. Tråkigt som fan är det och jag hoppas evrkligen att jag inte missar för mycket. Men det var nödvändigt. Egentligen borde jag hålla mig hemma hela helgen, men för min egen skull så kan jag inte vara så ansvarsfull att jag kommer det. Tyvärr. Jag hoppas att jag inte kommer smitt någon.

Igår hade jag 39.6 i feber och fy fan va vidrigt det var. Jag har inte haft sådan smärta på länge. Jag är en sånn människa som blir riktigt dålig av feber. Har jag 37.5 så känner jag mig jätte sjuk, så ni kan ju tänka er hur jag mådde igår. Till och med när jag drog på mig täcket i sängen och skulle sova så tyckte jag att täcket gjorde illa mig på huden(!).

Jag kör just nu HÅRT på gurkmeja i allt (otroligt bra mot bakterier i halsen). Och så klart mitt super-recept (honung, gurkmeja, ingefära och peppar) flera ggr perr dag. Det borde ge resultat.

Jag känner mig bättre redan nu. Har bara 37.2 i feber så den har ju gått ner drastiskt. Tack och lov.
Jag hoppas verkligen att resten av helgen går galant. Jag har verkligen inte råd att missa detta utbildninds-tillfälle. En helg kostar ca 7000 och missar jag denna så måste jag ner till Gbg och gå där, då kostar det minst 5000 till (inkl. workshop) + att det blir extrem stressigt att plugga inför steg 3. Så nä, det kommer inte på tal att jag ska bli hemma hela helgen.

Ni får gärna skicka energi till mig :)


Och då var vilan över :)

Igår skrev jag ju som sagt prov. Och Halleluja, jag fick MVG. HELT OVÄNTAT!
På riktigt så trodde jag inte det. Jag sa till Robin efter provet "Ja, har jag jävligt tur så kanske jag kan ha skrapat ihop ett VG"..
Det gjorde att jag fick MVG på hela kursen. Nice.

Glad över att inte ha press på mig för en sekund gick jag och la mig 18.50. somnade dock först 19.45 pga av att Ralf hade lite svårt för att somna. Det var skönt, men jag försov mig i morse ändå! Hur gick det till liksom?

Just nu är jag tröttare än tröttast, men behöver plugga K.S.. Steg 2A går nu i helgen med stormstart i morgon. Frågan är bara hur jag ska orka det?
Dessutom behöver jag sova för jag känner nu hur jag börjar bli sjuk, och det har jag inte tid med denna helg. Har inte min special-kur hemma heller som jag kan äta av.

Vad göra?

Det ska bli sjuk kul med utbildning igen i alla fall, och idag har jag haft lite ont i ryggen så det ska bli skönt att få en behandling :)


Färdig för idag.

Sådärja. Nu har jag jobbat klart för idag, och inte behöver jag plugga ikväll.
Sov 2.5 timma i natt för er som undrar så jag går just nu runt i en dimma. Jag hoppas att sängen och natten välkomnar mig och sveper in mig i sin famn i natt och låter mig sova bättre än en nykläckt bebis.

Provet gick sisådär. Bättre än väntat men något MVG kan jag då konstatera att det inte blev. Men jag känner mig nöjd med G. Jag väntar med spänning på resultatet.

Ikväll ska jag förmodligen (om jag orkar) kolla på en obduktion på film, så för er som vill hänga popcorne-kväll hos mig får höra av sig :)Ha en bra kväll!Ännu mer ångest

Jag har verkligen försökt att tänka positivt och tagit det lugnt. Men det där med prov är inte min grej och jag är smått skadad sen min gymnasietid och min högstadietid då lärarna inte fattade att jag var dyslektiker och av den anledningen aldrig fick hjälp med något. Nu har jag pluggat på SoL (skriv och läs på KomVux ) och är dessutom utredd och allting har förändrats dramatiskt. Jag får väldigt mycket hjälp. Men prov är ändå inte min grej, mina minnen och känslor sitter kvar och jag får hjärnsläpp bara jag tänker på prov. Kan vi inte diskutera i stället?

Så nu sitter jag här. Kan inte sova och klockan tickar och jag får snart panik.
Nä, okej jag ska inte överdriva, men det känns snat som att tentamen är körd.
Och jag som hade tänkt vakna tidigt och ha en bra morgon innan tentamen.

Det hela började med att Ralf vaknade, och tjorvade på ett tag, och efter det så märkte jag att mitt "sömn-tåg" hade gått, och det var omöjligt att somna. Kan det komma tillbaka?
Om ca sex timmar ska jag skriva. Om ca 5 timmar går bussen. Om 4 timmar är senaste tiden jag måste kliva upp.


Tenta-ångest

Natten till idag har varit fördjävlig. Om man får säga så. Ingen i familjen har sovit särskillt mycket pga att vår yngsta medlem har haft feber och därav mått dåligt och vaknat 3000 gånger + att han var vaken 21-01 av någon anledning.

Jag har försökt att plugga i kväll, men jag har bara ont i huvudet, ont i ögonen och vill gå och lägga mig och sova. Tröstlöst är att provet är i morgon och inte om en vecka. Men om en vecka ska betyget vara inne hos antagningen om jag ska ha någon chans att komma in på det jag helst vill komma in på. Alltså måste jag klara provet.

Jag har en inte allt för bra känsla i magen om hur provet kommer gå i morgon och jag önskar av hela mitt hjärta att jag lyckas få G i alla fall. Jag vill inte tvivla på mig själv, men jag gör det nu. Mer än någonsin. Samtidigt som jag försöker tänka positivt. "Du kan ju det här".

Hur som helst. I morgon mellan 08.30 och 13.00 får jag skriva prov och jag hoppas att jag inte är klar redan klockan 9.30 för det skulle i så fall betyda att helt fel frågor har kommit och att jag lämnat in ett ganska ord-tomt prov.

Skicka energi, klokhet och kunskap till mig i morgon. För jag lär behöva det.


Varmt väder

Här i Norr kan man lugnt påstå att värmen slagit till, och det med råge. Jag storm-njuter och önskar att hela sommaren blir så här varm, medans andra (som min sambo exempelvis) vill ha 10 grder kallare. Det är 30 grader i skuggan, molnfritt, gassande sol och varma vindar. Mmmmmm!

Inomhus är det bara 28.6 (!!)

Balkongen tar nog ändå rekordet:


Nu ska jag dricka kaffe och plugga vidare, det går dock segt.Bäst idag


Robin: "Oj va Rysk du lät!"

Liv: "Va?! varför då?"

Robin: "ja men, rysk, brysk, barsk... du vet"

/Fniss
Joggingtur i vackra Luleå

Igår när jag var på min joggingtur längs vattnet och upp på skurholmsberget 2 ggr så var det ett par som tyckte att vädret var trevlgt och naturen var trevlig.. Så trevligt att de bestämde sig för att ha sex mitt uppe på skurholmsberget.
Jag vet inte om de tyckte att det var lika trevligt att jag kom springandes.

Förutom det så är det ju fint i alla fall. Luleå är så otroligt vackert!Sista bilden är på mig som ni ser.. Lagom anfådd, väldigt svettig :)
Jag är egentligen rödare i ansiktet, men det syns inte på bilden av nå¨gon anledning.


Snälla?

Just nu håller jag på med storkok till min lilla kille. Det luktar gott.

Robin pluggar för fulla muggar och jag ska strax dra mig ut på balkongen och sitta och njuta en stund. Plugga i värmen känns helt rätt. Klockan är 21.30 och det är fortfarande stålande väder. Termometern visar 24 grader i skuggan och på min balkong visar termometern 35 grader! Trots att solen inte kommer åt att lysa där (den är bakom andra husets tak).

Det ändå som blir lite problematiskt är att jag inte vill gå och lägga mig, jag vill bara njuta! Vi får väl se när jag kommer mig i säng.


Kan inte hela sommaren bli så här? Det får regna på nätterna. Snälla?
Det gäller att ta vara på tiden när den ges.

För övrigt så har jag bokat resa ner till Västra Götaland och mina älskade släktingar, vänner och älskade stugan i Säm. Jag ska försöka hinna med mycket. Som att hälsa på Johanna, Fredrik och Sami i Jönköping, Brorsan i Göteborg, där jag även ska gå på Franks och köpa en veg. burgare och gå på Liseberg. Men även hinna slappna av i Säm och bara bada, sola, spela kort, äta gott och njuta tillsammans med mina gamla släktingar och lilla Ralf.

Vi får väl se vad som hinns.Framtidsplaner

Oj oj, har suttit hela kvällen och skrivit CV och personligt brev. Det var längesen må jag säga. Men med lite hjälp av min sambo och lite fantasi så vill jag nog påstå att det blev bra till slut.
Dock ser det ut som att jag har svår ADHD. Alla ställen jag har jobbat på och alla utbildningar, kurser och praktik jag har gått gör att jag ser, typ, galen ut!

Är det dåligt att skriva för mycket?
Hoppas inte, för jag vill inte ljuga om den jag är. Har dock fixat det utan ADHD :D

Vi får väl se hur allt går. Jag längtar dock till juli då jag får veta om jag kommer in på något jag har sökt. Men jag har ju en plan B om jag inte gör det så det blir nog bra hur som helst :)
Lång-helg

Oj, vilken fantastsik vecka jag har haft. Framför allt från torsdag och framåt.
Min bror har varit uppe och hälsat på och i morgon är det sista dagen. Jag har redan separationsångest.

Förutom all mat, vin och kortspel så har vi varit ute i stugan. Den ligger mitt i skogen, typ 8 mil hemmifrån, och när vi kom dit så hade givetvis tromben fixat elavbrott så varken el eller vatten fanns i huset. Vi löste det dock galant. Brunnen med vatten ligger typ 10 meter från huset så det är ju bara att fira upp vatten, och sen har vi dessutom kvar en sån där tokgammal spis/ugn i lantköketköket som vi kunde laga mat på.

Sen har vi ju den fantastiska midnattsolen så det var ju ljust både ute och inne all night long. Elen kom tillbaka vid 22-23 tiden och vi märkte inte ens när. Så mycket behövde vi den.

Jag längtar tills vi ska dit igen. Kan man må bättre än när man är utan tv, internet och "måsten" och man bara kan njuta av naturen och bra väder i stället.


RSS 2.0