2 Enkla tips för välmående

1. Rör på dig
2. Låt andra röra på dig


Jul i hemmet

Ikväll har det varit pysselkväll. Jag har bakat nyttigt godis, klippt, klistarat och gnuggat mina små grå inför kommande julafton. Och hör och häpna; Jag har julpysslat/Julpyntat. Det händer aldrig, jag är inte särskillt mycket för julpynt, men nu har jag och Robin häångt upp 2 apelsiner var (det var Robins initiativ). Och Ralfs julkaländer är även den upphängd (och hans älskade gran är så klart i hans ofärdiga rum).

Skåda mitt verk :D
Shoppat

Idag har vi varit i city och shoppat. Ralf fick syn på ett träd på Indiska som han blev helt besatt av, så han fick det.
Blomkål- och broccolisoppa

Jag och Robin är stora fan av att äta soppa. Igår gjorde vi favoriten, efter linssoppa. Blomkål- och broccolisoppa.
vi gör den slät.1 blomkålhuvud
1 broccolistam
1/2 gul lök (eller purjolök om så önskas)
Spenat efer smak
1/2 dl röda linser
Kryddor efter smak; Timjan, örtsalt, buljong, peppar, gurkmeja, Sriracha HOT chili sauce

Koka i lite vatten, mixa till slät puré, häll på grädde och vatten efter hur tjock du vill att soppan ska vara.

Hett tips är sedan att ha färska grönsaker i. Man kan peta i det man tycker är gott.


Svårt men viktigt.

Det första steget till förändring är att acceptera var du är just nu. (Dan Millman)


Här kommer jag och luktar ostfabrik

Igår åt jag en risotto på en restaurang som inte riktigt höll måttet. Risotton smakade nämligen bara parmesan.

Senare på kvällen innan vi går och lägger oss kommer sambon och kramar mig och säger "Du luktar parmesan". - Hmm känns ju charmit att gå runt och lukta ost ;)

Nä, jag kommer nog inte äta risotto där mer. Men trevligt hade vi.


Falafel-biffar a´la Liv

Igår satte jag kikärtor i blöt för att jag tänkte att jag skulle göra falafel idag. Det blev Falafel-biffar, just av den enkla anledningen att jag tycker att det är enklare att göra biffar än bollar. Dessutom orkade jag inte fritera.

Jag skrev ner hur jag gjorde dem, så här kan ni få recept.
(Till och med robin tyckte att de var goda!)

Falafel-biffar ala Liv (ca 27 biffar):

625 gram kokade kikärtor (innan blötläggning och kokning var det 3 dl kikärtor)
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 tsk Sriracha HOT chili sauce (finns i bland annat thai-butiker)
1 dl (lite drygt) mixad persilja (VÄLDIGT smått, alltså mer än ni tror)
3.5 tsk spiskummin
1.5 tsk timjan
2 msk citron
1 msk sesamolja
2 st ägg
3.5 msk maizena
2 tsk wite rock salt powder (går bra med vanligt salt men tillsätt efter behov. Detta saltet är lite mildare i smaken)
1/2 tsk finmalen svartpeppar
Matfett att steka i.

Mixa allt utom ägg, maizena och matfett så att det blir väldigt fint. Blanda i hop till en röra. Tillsätt sedan ägg och där efter maizena. Färdigt att steka.
(klicka på bilden för förstoring)
Stek inte på för hög värme, jag hade på 6 av 12, eftersom biffarna behöver steka några minuter perr sida för att hålla ihop och bli genomstekta. Annars blir det lätt bränt. Jag blandade smör och olja att steka i. Annars är ghi perfekt att steka i eftersom det inte så lätt blir bränt, är nyttigt och smakar underbart.

Smaklig måltid!

(Nu ska bara mitt Ghi bli klart sen är det läggdags)


Träning vid foglossning

Idag har jag träffat en presonlig tränare. Det var kul. Jag som trodde att alla mina muskler hade rymt när de inte fick sin träning, hade fel, han sa att jag var stark (!)
Jag fick flera olika övningar som jag kan hålla mig sysselsatt med. Mestadels för att träna bålen, men även cykling i lugnt tempo. Det var ovant kan jag säga. Jag som brukar köra explosiv träning är inte riktigt van med så här "lugn" träning. Men jag ska nog kunna vänja mig med det också. Det gör mig gott att få använda min kropp och det gör mig ännu godare att få sysselsätta mig med någonting. Jag blir galen av att vara för mycket stilla.


Så, om någon vill hänka någon dag så är ni varmt välkomna :)


Virka

När jag var liten kunde jag virka. Den egenskapen har jag tyvärr tappat. Nu är jag så där sjukligt sugen på att börja virka igen, jag kanske får göra ett ryck och ta och lära mig. Sticka hade ju också varit kul att kunna. Jag ligger typ på helsduks-nivå.Ingen som har lust att ta på sig ett projekt och lära mig?


Nyttigt godis

Ikväll har jag gjort lite nyttigt godis.

"Snickers" Och Ingefära-mörk choklad praliner med apelsin.

Det belv riktigt gott, och tillräckligt mustigt så man bara behöver ta EN till kaffet/teet
 
Recept Snickers:
1dl cashew nötter, naturella

0,75 dl jordnötssmör av bra kvalité, utan tillsatt socker och annat onyttigt
1 2/3 msk riven kokos
0.5 msk olivolja
0,5 msk krossade linfrön
1 msk honung
0.5 msk solroskärnor

05-1 dl jordnötter, naturella

2 msk kakako

 

Gör så här:
Mixa cashew nötterna till ett ganska fint mjöl, tillsätt, skala jordnötterna och tillsätt drygt hälften av dem, tillsätt resten av ingredienserna och bland. Forma snickerssmeten till små bollar ställ in i frysen och doppa dem sedan i mörk choklad.
En dag med mycket tårar

Vissa dagar gör det ondare än andra.

Jag har fått sms och mail hela dagen av människor som läst i tidningen om Sanna. Det är stärkande att så många bryr sig.
Jag saknar henne så fruktansvärt mycket.

Läs här


Fogarna

Igår tog vi oss tid för att organisera om lite här hemma så att vi kan börja tapetsera osv i Ralfs rum. Det tog hela dagen, Det tar vist lite tid att göra om arbetsrum till barnrum... men nu är det gjort. Dessvärre fick jag lida hela kvällen, natten och fortfarande på grund av det. Fogarna gillade inte att jag rörde på mig lite.
Bara att ta sig upp från soffan och gå till köket efter det tog en evighet och sen fick Robin till och med komma och hjälpa mig att fixa te. TOTALT invalid blev jag.


Den största skillnaden syns dessvärre inte på bilderna, men ni får se när ni kommer och hälsar på.

Jag är så trött på dessa förbannade foglossningar. Jag kan knappt röra mig och jag har inte kunnat träna på alldeles för länge. Jag står inte ut längre. Jag kommer att bli depremerad om jag aldrig kan göra någonting. Jag är trots allt bara i vecka 24 än så länge.
Men nu har jag i alla fall ringt Inpuls och bokat en tid med en personlig tränare, så nu hoppas jag att han kan hjälpa mig så jag kan träna lite i alla fall. Typ överdelen åtminstonde.

Sen klockan 8 ska jag även ringa MVC och kolla hur jag får tag i ett foglossningsbälte.

I morgon ska jag till Inpuls, jag hoppas på förändring, håll tummarna för mig.


Viktig info om komplementärmedicinsk forskning

Oshercentret på Karolinska Institutet skapades av donerade pengar (43 miljoner...) för att forska om komplementärmedicin.
Men Martin Ingvar som leder centret är i stället dess motståndare och anser att det är onödigt att forska i "något så orimligt som energimedicin",
så han använder pengarna till annat!

Läs mer på www.alternativjournalen.se/energiskt

Skriv på namninsamlingslistan här om du vill att donationspengarna ska användas till vad de donerades för: seriös och ärlig komplementärmedicinsk forskning.

 

Och förmedla den vidare till dem som tror att människan behöver mer än bara piller!Veckans tips, enkelt steg för viktminskning

Ett enkelt tips för viktminskning är att dra ner kraftigt eller sluta med kaffe och i stället dricka uppkokat vatten eller kanske till och med kokt vatten med färsk ingefära i. Ingefära stimulerar matsmältningen och förbränningen och är välgörande för oss alla.
Kaffe däremot gör att vi lätt sammlar vatten, försurar kroppen så vi inte tar upp näringen i maten ordentligt vilket ofta leder till sötsug (och saltsug), torkar ut tarmen, och gör att vi samlar på oss slagg. Dessutom säger forskarna att kaffe höjer blodsockret.

Ett litet steg i rätt riktning.

(Sen kanske jag ska tillägga, till er som inte förstår det, att minska på kaffe inte bara är bra för vikten utan även för allmäntillståndet. Det finns en rad olika roblem man kan få av att dricka för mycket kaffe, men det kan ibland vara svårt att koppla ihop dem)Det svarta guldet har många dålda sidor och bieffekter. Tyvärr.


Dagens skratt

Googlade på "giftig fisk" på bilder och fick upp den här bilden:
Nu är det slutätet med "vanlig" fisk

Det framhävs ofta i olika hälsoråd hur nyttigt det är att äta fisk. Tyvärr så är det dock ett minne blott. Fiskens egenskaper har inte förändrats, ren ekologiskt ODLAD fisk är fortfarande nyttig, men dessvärre inte fisken som fiskas i våra sjöar och hav. Det är nämligen inte fisken som är grundproblemet utan våra sjöar och hav som blivit riktiga giftdrinkar vilket givetvis påverkar allt som lever där.

På grund av att vi människor blivit mer eller mindre besatta av "renlighet" har vi tagit till på tok för mycket gifter i vår vardag. Vi har liksom missuppfattat det där med vad RENLIGHET egentligen är.
Allt vi har i vårt hem innehåller någon, minst en (oftast flera), form av gift. Det vanligaste giftet i vårt hem är förmodligen bromerade flamskyddsmedel, som numer finns i all eketronik, textil och även i möblerna. Medan ETT äpple innehåller åtminstonde 25 olika miljögifter och inekssgifter. Ni förstår ju själva vad slutprodukten blir av detta missbruk.

Man har låtit studera matfisk från Sverige, Norge, Kenya, Uganda, Filipinerna, Sydafrika, Malaysia, Ecuador, och Honduras och samtliga visar på halter som överskrider gränsvärderna av bland annat gifterna DDT, PCB, bromerade flamskyddsmedel, fluorerade ämnen samt tungmetallerna kadmium, bly och kvicksilver.
Resultaten visar att förekomsten av varje ämne för sig är illa nog. Men kombinationseffekten som kan uppstå mellan de olika ämnen som hittats gör hela bilden ÄNNU värre.

Fisken innehåller så mycket hormoner från våra preventivmedel att vi riskerar påverka vår fortplantningsförmåga negativt om vi äter den.

Vi rekommenderas nu till att inte alls äta fisk som inte är ekologisk odald och framförallt inte ge till våra barn.
Du kan läsa lite mer här om du vill veta mer.

För mig är detta viktigt. Gör dig själv en tjänst och köp så mycket mat, leksaker, produkter, kläder osv Ekologiskt eller om ni får tag i Bio dynamiskt.


Det var overkligt att läsa tidningen idag

Det var overkligt att läsa tidnigen idag.En av hennes favoritdikter.

Jag saknar dig Moster, vardagen är inte lika rolig utan dig.


Diplomerad!

Ja, Idag hände det. Jag blev diplomerad Ayurveda-terapeut!

Maxpoängen på provet var 76 och minimum var 57. Jag fick 72.

Sen sjöng en av kvinnorna en av mina favoritsånger. Gabriellas sångJag började givetvis grina


Jag har skrivit prov idag

Jag skrev provet idag. Helt lugn var jag, inte ens en liten strimma av nervositet fanns. Jag har ju inte kunnat göra bättre ifrån mig i plugget, trots att jag inte kunnat plugga på över en vecka men jag kan inte styra över saker som händer, och jag har inte så höga krav på mig själv att jag inte tillåter mig själv sörja och vara ledsen. Jag skrev med inställningen Klart jag kan klara det, men om jag inte gör det så gör det inget. Jag har inte bråttom att bli diplomerad. Antingen blir jag det i morgon eller så blir jag det om någon vecka.

Provet kändes enkelt. En fantastisk känsla. Jag hoppas att det inte är jag som har svammlat helt och hållet och fått för mig saker, men det kändes faktsikt enkelt. Jag svarade på alla frågor, vissa småsaker som jag egentligen kan fick jag hjärnsläpp i, men jag tror inte att det kan göra att jag inte blir godkänd. Vi får se.

Det spelar mig faktisikt inte så stor roll om jag blir godkänd i morgon eller om några veckor som sagt. Men det klart att det kommer bli kul och det klart att jag kommer fira med en pomelo i morgonkväll om så är fallet (annars tröstäter jag väl en pomelo).

I morgon får jag svaret.

Ikväll är jag trött men snart kommer min kära vän Tom över på fika Han fyller år, den gamle räven, och nu när det var ett tag sedan vi träffades så kommer det bli jätte kul. Kanske att man kan ta och spela new super mario bros på tre eller mario cart på tre. Jag ser fram emot det.

Jag hoppas ni alla har det bra.


"Vila i den lugna känslan"

Jag brukar rekommendera människor att meditera (för jag vet hur bra det är) MEN jag har själv stora problem med det, och det är sällan jag känner att jag vill göra det. Jag har helt enkelt inte lärt mig. Jag brukar därför meditera genom att skicka/ge reiki till mig själv eller andra, använda mig av en andningsövning eller ligga på spikmattan.IDAG hamnade jag dock i en fantastisk meditation. Allt var så lugnt, tyst och okomplicerat. Dessutom fick jag "träffa" Sanna igen och det var lika undebart som vanligt. Dock gjorde det ont i mig, precis som de förra gångerna, att jag inte kunde krama om henne fysiskt.
Jag har "träffat" henne tre gånger nu sen hon gick bort och trots att det gör så fruktansvärt ont så är det även skönt att kunna vila i och verkligen se och känna hur bra hon har det nu. Hon är så lugn. Dessutom så är hon sitt gamla jag igen - stark, vacker och ståtlig. Det hjälper mig verkligen att må bättre, att bli lugnare.

Det är svårt att beskriva med ord vad som hände men bland annat så frågade jag henne idag "varför kan jag inte kommunicera med dig nu" och då svarade hon "vila bara i den lugna känslan nu" sen kändes det som att jag började sväva. Hon började gå mot ett starkt vitt ljus så jag frågade henne (lätt panikslagen) "men vart ska du nu då? Ska du inte stanna kvar med oss?" och då svarade hon "jag finns här varje gång ni behöver mig".

Jag är väl medveten om att många som läser min blogg anser att detta är rena "hockus pockusen" men för mig är det inte det. Hon övertygade mig första gången hon kom bland annat genom att berätta sitt mellannamn (som jag inte viste innan) så jag har bestämt mig för att lita på att hon finns här och tar hand om oss.Lämna oss inte

Skriven 29/9-2011

Lämna oss inte!

När allting rasar, skapas något nytt
allting förändras och allting blir förbytt

Nya vanor, nya mönster
ringar på vatten, frost på fönster

Stjärnfall, årstider, natt och dag
detta är den enda lag livet harändå är det så svårt att släppa tag

Lyckan

Jag är en sån där person som skriver mycket när jag mår dåligt. Både poesi, låtar och annat. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av två dikter. Denna skrev jag den 6/5-2011, strax efter att min moster hade fått sin cancer-diagnos.


Till min kära moster som har fått en dödlig cancer och sägs ha 3-6 månader kvar. Vi ska klara det, det ska gå bra.Lyckan

Den tid som sägs vara given, är alldeles för kort
att du snart ska ut och resa, att du snart ska flyga bort
Det måste vara ett missförstånd, ett tryckfel någonstans
för sanningen tycks ha ändrats, till att knappt ha någon chans


Jag vill ha dig kvar här, kunna lyssna till din sång
Kunna spela kort med dig, hela kvällen lång
det är alldeles för tidigt för dig, att stigen tagit slut
att du redan ska gå vidare, att vi kan räkna varenda minut

Jag väntar på mirakel här
Jag väntar på ett ändrat svar
Jag väntar på ord som lyckan bär
Jag väntar på att få ha dig kvar

Om en har överlevt tidigare, så kan du bli nummer två
Du får leva vidare och vi kommer guldet få

Lyckan.

Vardagen

Jag har inte kunnat sova ordentligt sen förra veckan men i natt har jag kunnat sova lite mer. Jag har vaknat 300 gånger men jag har i alla fall fått sova fler timmar. Underbart. Jag ser det som ett tecken på att min sömn kanske börjar bli lite bättre igen.

Idag har jag varit i Måttsund hela dagen igen. Det är skönt att ha hela familjen samlad, men i morgon och på fredag så åker alla hem. Det känns jätte jobbigt. Det kommer bli så tyst och ensamt, men jag förstår ju att jag måste lära mig leva i vardagen igen.

Om 3 veckor kommer dock alla tillbaka för en liten stund.


Utbildningshelg

I morgon går jag sista steget i Ayurveda och slutprovet är på lördag.

Det känns konstigt. Jag är inte säker på att jag kommer klara av att gå kursen helt och hållet, men samtidigt så känns det viktigt att i alla fall försöka. Jag har en föreställning att det kanske kan vara ganska skönt att försöka fokusera på någonting annat. Det är ju trots allt när det blir för tyst och lugnt som ångesten, paniken och känslorna kommer.

Provet får jag väl försöka skriva, men jag förväntar mig egentligen inte så mycket eftersom jag inte har kunnat plugga. Det får gå som det går. Livet är ju faktiskt så bra så man kan göra omprov om det skulle behövas.


Jag saknar dig.

(om någon har missat så har min moster nu lämnat detta liv)

Livet är bara så jävla tungt just nu. Det går inte att fokusera på någonting!
Det känns som att det aldrig kommer att bli bra igen, medan intelligensen säger att "tiden läker alla sår". Det senaste halvåret har jag träffat min moster minst 3 ggr i veckan och det är liksom en overklig känsla att nu aldrig mer se henne. Hur ser livet ut utan Sanna?

Det finns så många tankar och funderingar. Tänk om jag glömmer bort hennes röst? (!)

Paniken i bröstkorgen växer varje gång det blir lugnt runt omkring mig. Tårarna tycks inte kunna ta slut. Jag minns hennes kramar - Varma, omfamnande, mjuka, älskvärda. Jag saknar Dig, Jag saknar Din röst. Jag saknar dina Kramar!


Jag älskar dig

Det blev ingen skola för mig idag. Det blev sjukhus. När jag var framme i sunderbyn (skolan håller till på sunderby-folkhögskola) så ringde telefonen och det var bara att börja styra mot sjukhuset.
Jag har varit där hela dagen 9-20. Pratat, skrattat, gråtit..
S är stark, hon kämpar. Inte i medvetandet, men ändå. Min morbror och min kusin slängde sig på tåget i all hast idag då det inte gick att få tag i flygbiljetter. Så de kommer klockan 08.00 i morgonbitti. Förhoppningsvis håller S ut till dess. De ska ringa i natt om jag behöver komma in.

Sorg sätter sig verkligen i kroppen. Det gör ont i magen, i bröstkorgen och i huvudet. Och någonting gör att man bara vill vara nära och ha kroppskontakt. Det lugnar en på något sätt.
Vette tusan hur jag ska kunna sova. Tur man får melatonin i kroppen av att gråta så här mycket, det kan ju hjälpa till att få lite sömn i alla fall.

Lite "Så mycket bättre", en dusch och sen lägga sig på spikmattan och slappna av så gott det går.

Jag älskar dig moster.Mosig i huvudet

Jag kallade nyss Robin för snorgubbe, och höll på att garva läppen av mig efteråt, medan jag sa att det var det roligaste jag någonsin sagt. Betyder det kanske att jag är lite övertrött?

Dagen har bland annat bjudit på en ännu mer detaljerad genomgång om hjärnihinnorna, venerna som löper längs hjärnhinnorna och inne i hjärnan, hålrummen, och hjärnhinnornas infästen på kraniumbenen och hur det påverkar benens och suturernas rörelse.

Vår lärare sa innan han började för dagen att vi inte skulle få panik, att vi kommer lära oss detta som vi kommer gå igenom i helgen och att vårt mantra bör vara "detta ÄR roligt".Det ÄR faktiskt roligt, trots att det är väldigt svårt att hålla reda på alla olika delar och latinska ord. Men det är skönt, till och med de som är utbildade till läkare sitter just nu och suckar. De går nämligen inte in så detaljerat i detta på läkarutbildningen. (Inte i embryologin och vissa andra grejjer heller för visso, men det är skönt de tillfällena man för känna att de också tycker att det är svårt) De brukar ju annars åtminstonde kunna anatomin, vilket är hyfsat nytt för mig.


Låg-tryckare

Jag har vanligtvis lågt blodtryck, men på senaste tiden har jag märkt att jag extremt lätt blir yr och svimmfärdig.
Det svartnar för ögonen flera gånger perr dag.

Idag tog jag blodtrycket och det visade sig att jag har ännu lägre än jag brukar 95/53. Ålrajt, det förklarar en del :)


Morgontankar - den goda cirkeln

Vi är själva ansvariga för vårt eget liv. Är det någonting vi är missnöjda med så behöver vi själva ta tag i det. Ingen annan kan göra vårt liv lyckligt. Däremot kan vi be om hjälp om vi inte kan fixa det på egen hand. Ibland behöver vi lära oss.

Lyckan kommer inifrån oss själva. Kärlek kommer inifrån oss själva. Älskar vi oss själva, älskar vi andra. Bryr vi om oss själva, bryr vi oss om andra. Respekterar vi oss själva, respekterar vi andra. (och vice versa)

Precis som att vissa saker kan bli till en "ond cirkel" så kan andra saker bli till en "god cirkel".

Vi styr över vad vi tänker och över våra handlingar, och det är ingenting vi kan skylla ifrån oss om. Det ligger någonting bakom, vi har gjort ett val i alla situationer. Resultatet är dock det som ibland märks av tydligast. Och det är ibland resultatet som visar att just det lilla valet vi gjorde var fel - trots att det såg oskyldigt eller ovärdigt ut.

Att våga börja syna oss själv och bli medvetna är ett stort kliv i rätt riktning. Det är ett kliv mot den "goda cirkeln".

När man är i den "goda cirkeln" så är andra motgångar/olyckor lättare att hantera. Vissa saker spelar inte längre så stor roll helt enkelt, andra större olycker har vi helt enekelt mer energi till för att effektivt orka bearbeta och hantera. Livet blir lyckligare, enkalre och ens energi går automatiskt på det som är någonting värt.

Befinner man sig i harmoni med sig själv, befinner man sig i harmoni med livet.
Och ännu mera plugg..

Jag har gått igenom mina praktikuppgifter idag och det gick vägen. Pjuhh! Jag fick i uppgift att göra en konsultation till bara för att hon ville se så jag kunde stapla upp det "som man ska" på provet. Så att jag inte blir underkänd på provet bara för att jag råkat göra på ett annat sätt.

Min dyslexi sätter lite käppar i hjulen för mig ibland, men jag har ändå kommit långt om man jämför med hur det var för 7 år sedan, så det gick bra.

Nu ska jag bara fixa resten.

Okej, jag är nöjd

Jag har gjort något som jag i princip aldrig gör. Jag har bytt gardiner.

Ni som känner mig väl vet ju att jag alltid varit totalt ointresserad av gardiner och sen när jag har börjat leta nya aldrig hittat några som jag känner att jag kan hänga upp i MITT hem. Det är något med gardiner som är väldigt känsligt, det blir helt enkelt väldigt lätt dåligt (i MITT hem).

De gardinerna vi hade här i vardagsrummet passade inte alls. När jag bodde själv i tvåan så hade jag dem i köket och där passade de jätte bra. Men här i vardagsrummet skar det sig ordentligt. Jag har alltså letat nya i över två år. Igår fick jag äntligen fingrarna ur och köpte nya. Dessa passar faktiskt bättre så jag är nöjd.

Veckans tips! Grön hårvård

Ett tips för alla er där ute, som är trött på alla kemikalier och som vill ha ekologisk hårvård som är närproducerad, är La Cordier.
Jag har själv använt ett shampoo från dem och det har varit helt fantastiskt. Man kan även åka ut till rosvik och klippa sig i deras salong som är miljösertifierad med "grön salong". Min moster som gav mig tipset för ca ett år sedan har bland annat permanentat håret där och det satt i ungefär ett år.Hemsida: http://www.lacordier.se/
Artikel i PT: http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=6470897Det är de små detaljerna som gör det

Vi köpte en miljon sockar på Lindex här om veckan, till Ralf. Och fy tusan, jag säger då det; Vilka roliga sockar det finns!

Jag är ju lite töntig sådär och gillar att matcha sockarna med de kläderna han har på sig och då är det ju perfekt att plocka på sig en massa fint :)

Vi köpte inte en miljon sockar, vi köpte 8 par. Ett fempack med helfärgade sockar i olika färger och 3 till (3 för 2) Bland annat så hittade vi de här sötnosarna.Hans små barnfötter klär i dem som en smäck.Pluggar ännu mer

Sitter och pluggar inför "the final test" som är nästa vecka, och jag känner att det är lite för mycket som helt enkelt inte bara lägger sig i minnet. Jag vet det när jag läser det, men när jag testar mig själv så är det liksom bortblåst. Hade jag haft 3 veckor kvar så hade jag inte alls varit nervös men nu eftersom jag går utbildning i KS i helgen så har jag 5 dagar på mig att sätta ALLT på plats, även de sakerna som jag inte känner att jag kan så bra.

Problemet med mig är att jag JÄMT får blackout på prov också så jag känner verkligen att jag måste kunna allt helt utan och innan för att ha någon chans att fixa det.

I morgon har jag den första "dommedagen" då jag ska gå igenom mina praktikuppgifter. De måste vara rätt för att jag ska få gå steg 10 och skriva provet. Så det är bara att hoppas. Jag känner mig hyfsat nöjd faktiskt och tror att jag har klarat det. Men man vet ju aldrig. Igår var jag lite virrig och trodde att det var idag jag skulle gå igenom dem, men jag misstog mig lite. Det blir nog bra.

Håll några tummar för mig så ska det nog lösa sig.


RSS 2.0