Och inte finns det något att göra den här tiden en Söndag

Igår ramlade fyllot in genom dörren strax efter 24.00 (Jag var tvungen att sitta vaken och vänta för att han inte hade någon nyckel) och satte sig som ett plåster kramandes på mig där han talde i "mantran" om hur mycket han älskade mig... Några minuter senare satt han och kramade toaletten och talade i "tungor". Så jag fick somna vid 1.30

I morse vaknade Ralf 3.30 men tack vara att vi ställt om klockan till vintertid så blir ekvationen i alla fall 3 timmar i stället för två.

JIPPIE! Mina gravidhormoner ba skriker av glädje!


Booooring

Om sanningen ska fram så har jag faktiskt riktigt tråkigt just nu. För tredje kvällen i rad så sitter jag ensam hemma och eftersom jag gått utbildning hela dagen och sen jobbat på det så är jag inte alls sugen på att plugga. Så jag roar mig med att titta på en dålig film "17 igen" och träna mina stackars armar och axlar, de har fått dålig underhållning de senaste veckorna.

Jag kan ju inte träna pga foglossningarna (-från hellvetet), jag kan ju knappt gå liksom, också har jag sen förra veckan haft problem med domningar i benen och då googlade jag lite lätt på det (man vill ju inte att det ska vara något farligt liksom) och då står det "Det är inte ovanligt med domningar i benen när man kommit in i trimess 2, men du bör dra ner på träningen" - Jag tränar ju typ inget som det är nu! Jag antar att mina tankar om att jag ska kunna träna tills typ dagen innan förlossningen är mer önsketänkande än troligt. Men jag ska prova gå på ett spinning-pass innan jag sätter kortet på pause, då sitter man ju i alla fall ner så det kanske går?

Jaja, biceps, triceps, axlar och bröst kan väl inte skada att träna? Kanske har de någon apparat på Inpuls där man kan sitta ner och träna ryggen också? Så man får jämnvikt mellan bröst och rygg liksom. Jag ska kolla upp det i veckan. Håll tummarna för mig.


Här ska vi pricka in allt som kan erbjudas!

I dag har jag lidit av halsbränna så jag var tvungen att ta örten avipattikar, ayu 11 för att få det att sluta (den är effektiv). Jag har sluppit det hittills och varit väldigt nöjd. Nu i kväll går jag in på gravid.se och kollar in vad som veckan har att erbjuda. Jag går ju in i vecka 21 i dag. Och vad tror ni att det står?
Jo, det första som står är: "Vissa kvinnor får halbränna vid det här stadiet..."
Snacka om att jag är en mönster-elev denna graviditet ;) hahah, Här ska vi pricka in alla åkommor som kan tänkas erbjudas ;)
Nä skämt å sido, tur jag har Ayu 11, då slipper jag ju skiten i alla fall så länge jag har den i närheten och kan ta den när jag behöver.
Utbildningsdag med guldkant

Idag har jag varit på utbildning och Robin har jobbat så Ralf har fått vara med sin mormor. Robin drog vidare på lagfest efter jobbet och jag jobbade lite efter utbildningen så mamma fick komma med Ralf till jobbet. När jag och Ralf sen stegar in i hemmet så har mormorn och Ralfen fixat go-mat och fruktsallad. Väldigt lyxigt.
Ralf var extremt exalterad över att få äta maten som mormor och han hade tillagad och när han tog sin första tugga så sa han "Mmmmm, MOMOooo!"

Haha, gullungen.
Jag gissar att han har haft en lika bra dag som jag har haft.

Utbildningen var tokigt rolig och intressant. Den innehöll bland annat intuitionsträning (med ögonbindel. Svårt att beskriva utan att ni dömmer mig som en hockuspockus-tant) - Det ni! Jag hade tydligen alla rätt och fick höra att jag är extremt pricksäker. Jag blev förvånad själv. Ja, det var roligt i alla fall och utöver det vanliga.


Puffelipuff

Jag är inte så mycket för tröjor med puffärm. Det känns liksom onödigt och ännu en grej som delar in plaggen i pojk- och flickplagg "oj va söööööt min lilla tös kommer bli i den här tjejiga koftan med puffelifuff-ärm. Det är ju såå syynd om henne om folk tror att hon är en kille. Jag måste göra henne så tjejig som möjligt"

Men så åker jag och Robin på Lindex förra helgen och hittar en superfin kofta i massor med färger till Ralf och idag när han har på sig den för första gången så upptäcker jag att det är en sån där puff-ärm på den. Eftersom jag är lite allergisk mot puffet så blir jag först irriterad men efter en liten stund, meddan jag ser på Ralf och hur glad han är över sin nya tröja, så ändrar det där med puff-ärm sig. Ralf gör puffärmen fin :)


Dagens skratt ♥

Dagens skratt:

Min älskade mamma berättar hur irriterad hon kan bli på telefonförsäljare och att hon oftast inte brukar svara när nummret som ringer ser ut att vara någon sådan. Men så hade hon råkat svara av misstag och givetvis är det en telefonförsäljare på andra sidan luren. Han ringer från telenor och säger att eftersom hon är en av deras bästa kunder så erbjuder han henne en ny bra Pc-laptop om hon förlänger sitt abonomang hos dem med 24 månader. Precis när hon har lyssnat klart på honom och ska svara honom med "men jag använder ju mac" så dör mottagningen på telefonen, så samtalet tar oväntat slut. Då får hon dåligt samvete och ringer upp till nummret som ringde och erbjöd henne något som hon inte alls var intresserad av (hon ska byta för att mottagningen är dålig), nummret är upptaget, och hon ringer inte bara en gång utan flera gånger tills hon tillslut slutar och bestämmer sig för att: Det är väl lika bra att han tror att hon la på mitt i örat på honom.

Hon går dock omkring fortfarande med lite dåligt samvete.

Jag kan inte annat än skratta rått åt att hon sitter och ringer upp en telefonförsäljare för att vara artig och säga "nej tack"

Det är min mamma det :)


Babyoljan - gjord av gift

Jag är med i buzzador och fick nyligen hemskickat "Natusan baby-bedtime baby oil" och fy fan vilket skit säger jag bara. Den här giftflaskan kommer jag inte ens använda till Ralf. Det är till och med så dåligt att jag blir förbannad att man säljer sånt här skit som är ämnat till små barn.

Huvudingrediensen är Paraffinum liquidum Som är en mineralolja utvunnet från råolja (bensin), en så kallad Död olja som inte kan bidra med något till huden - inte ens om vitaminer tillsätts.

Sen kommer Isopropyl palmitate som är palmoljebeserad Alltså en vegetabilisk olja, problemert med denna olja är att utvinningen av oljan är ett hot mot regnskogen och bidrar till balnd annat utrotning av orangutangen.

Sist men inte minst finns det parfym i oljan, för att människor som inte förstår hur hemskt innehållet faktiskt är ska bli attraherade av den framställda lukten.

Låt mig berätta lite kort fakta om mineraloljans verkan på kroppen.
Som många vet nu för tiden, så står alltid den ingrediens som det finns mest av först på listan i innehållsförteckningen. Och det är oftast mineraloljorna som står först. Så hur mycket plats finns det då för de ingredienser som faktiskt gör nytta?

Kort förklarat hur man tillverkar paraffiner/mineraloljor så går det till så här: Man destillerar råolja så i olika varma grader så att det som blir kvar kan renas och blir då sk mineralolja som man använder i kosmetika. Beroende på hur många grader man destillerar i blir det olika konsistenser så att de blir fasta, halvfatsa eller flytande.

Paraffiner används i huvudsak i kosmetika för att det är billigt, som utfyllnad. Det är färglöst och luktfritt. Men
alla varianterna är svåra att parfymera eftersom de löser doftämnen dåligt. Det krävs syntetiska doftämnen eller åtminstone terpenfria eteriskaska oljor. I massageoljor som används som aromaterapi har man INTE paraffiner då för att man ska kunna ha eteriska oljor i.
Med syntetiska dofter menas ungefär att man framställer en doft i labb som luktar som tex blåbär, men det är inte blåbär i ämnet överhuvudtaget. Därför får man inte heller den positiva egenskapen som blåbär faktiskt har.

När du köper en kräm som ska innehålla riktigt fina ingredienser som blåbär, avokado eller honung så är det förmodligen bara 0,01 procent innehållande det. Det är så mycket du måste ha i för att få kalla det "avokadoduschcreme". Alltså blir vi lurade av att det doftar avokado. Så duschcremer/hudcremer med paraffiner i har aldrig det verksamma ämnet som avokado, alovera, honung eller andra vitaminer mer än 0.01% och OM det skulle finnas mer än 0.01% av exempelvis avokadon i så blir det ändå inte verksamt på grund av att parafinet blockerar - Du kastar alltså dina pengar på något som knapt existerar.

Paraffinet fungerar så att det lägger sig på hudens yta med en fet till vaxig känsla. När du använder paraffin på torr och narrig hud mjukas den upp av den feta ytan. Men för att bibehålla mjukheten krävs allt tätare påstrykningar eftersom huden snart förlorar förmågan att själv bilda och bibehålla fett och fukt.
Du får den sk Lypsyl-beroende- effekten. Det är ingen myt utan ett faktum!
Den som vill bli av med vanan tillråds stå ut en vecka eller två medan läpparna hämtar sig; därefter börjar de åter fungera normalt. Den som har torr eller känslig hy bör undvika hudvårdsprodukter med paraffin, inte för att det kanske kan skada hyn utan för att borttagningen kräver starka medel som kan irritera.

Som näringsämne är paraffin också helt värdelöst. Det kan inte ens bära vitaminer eller leda de till huden eftersom det bara ligger som ett klet utanpå huden. Vid första påstrykningen stängs fukten in vilket då får en bra effekt för huden medans den sedan bara blir tilltäppt.
Paraffin anses inte av någon vara bra för hyn. Inom naturliga sminkbranschen betraktas det som rent skadligt därför att det, i motsats till äkta vaxer och oljor täpper till porerna och därmed stör hudens funktioner och kan ge kosmetikaakne (millier), pyttesmå "vita pormaskar" i ansiktet.

Kort sagt vad man ska tänka på om man vill sköta om sin hud och få en bra och frisk hud är vad man stoppar i sig, för allt som visas utanpå kroppen börjar inuti kroppen, och att det man sätter på huden ska man alltid kunna äta! Det är en enkel grundregel, för vi bör komma ihåg att huden absorberar in det vi stryker på kroppen, så det vi inte vill ha i kroppen ska vi inte sätta på huden.


Så, hur sugen tror ni att jag är att smörja in Ralfs fantastska hud med det här giftet? - Inte alls faktiskt.
Och jag tycker synd om de männsikorna som inte vet och förstår bättre.


Tack ayurveda

Det blev inte majsvälling till lunch till Ralf. Ralfs mage stannade upp efter päronkrämen så jag kunde ta med honom och handla. Jag gick och handlade blåbär istället och har nu fixat blåbärskräm också. Köpte även en poviva blåbärssoppa till Robin och kom nyss på att jag har en ört hemma som är superduper-bra mot sur mage. Så det pillade jag i honom, det vågar jag dock inte ge till Ralf då den är så koncentrerad. Men han är så kry nu så förhoppningsvis så räcker det med rätt kost till honom.

Det är tur att jag har läst så mycket om hälsa och kost så jag har lärt mig en del, det gör ju det hela så mycket lättare. Åter igen tack Ayurveda.


Magsjukekost.

Det är inte lätt att veta vad man ska ge till en hungrig unge med magsjuka. Vällingen åkte upp igen. Och efter det har min son tjatat och gråtit efter att få någonting annat att stilla hungern med.
Majskrokar gick helt bort och likaså kokta morötter, så efter många om och men så så bestämde jag mig för att koka päronkräm på majsstärlkelse. Päron är ju en snäll frukt mot magen och majsstärkelse är ju också snällt så jag tänkte att det kanske kan funka.

Ett stort skalat päron i bitar och en halv dl vatten fick koka och bli mjukt.
Därefter så mixade jag det och körde i en redning på nästan 2 msk majsstärkelse och vatten.
Det fick koka ihop och svalna.

Han tyckte att det var riktigt gott i alla fall.

Så nu återstår det att se. Håll tummarna för oss.

Till lunch blir det väl typ välling på risavkok och majsvällingpulver med smör i.. Spännande mat han får nu när han mår så här stackarn.Tvättar händerna

Sådärja, då ligger både man och barn i fosterställning. Bara jag slipper, jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu, jag känner att jag har egentligen inte ens tid att vara hemma och vaba. Om en vecka ska jag ha klart alla inlämningsuppgifter och jag ska gå igenom dem med min lärare, om jag inte fixar det så är risken att jag inte kan gå steg 10 och bli diplomerad i år.
Ni förstår stressen.

Jaja, jag ska inte måla FAN på väggen utan tänka positivt. I morgon får Robin klara sig själv med barnet så jag hinner plugga och jobba.


Vabelivab

Jaha, här sitter jag och vabar. Potatisen kokar och vi väntar ivrigt på att få äta lunch. Eller JAG väntar ivrigt på att få lunch Ralf kommer förmodligen inte äta så där super mycket, men lite hoppas jag att han stoppar i sig. Det blir potatis och blomkålsgratäng. En av mina favoriträtter.

Sen vette tusan vad vi ska göra, det tråkiga med att vaba när ungen har magsjuka är att det inte går att göra särskillt mycket. Ingen vill träffa en och det känns bara besvärligt att gå på stan och byta blöja en gång i kvarten. Vi hänger nog hemma. Tar ett bad och chillar. Jag har ändå såna hemska foglossningar så jag kan knapt gå, så det är väl lika att vila och ta det lugnt med den bästa personen i välrlden.
Arbetsmyra vid oro

Ibaldn är det i alla fall ganska effektivt med mycket oro i kroppen - man får mycket gjort. Just nu tvättar jag, fixar i förrådet, rensar saker från datarummet, beställer varor till jobbet. Har även jobbat idag och shoppat behövliga saker till Ralf. Nu blir det fruktsallad till true talent medans tvätten tvättas.


Arbete

Har haft en bra dag på jobbet idag. Sen blev det släktträff i måttsund med god middag och kortspel. Nu är jag tröttare än tröttast. Så jag ska äta en pomelo framför tvn och sen gå och lägga mig tidigt. I morgon blir det jobb igen, jag har tre behandlingar inbokade, det blir en lugn dag.

Jag hoppas ni alla har en bra helg.


Från datarum till barnrum

Har idag haft min första lediga dag på 2 veckor. Underbart. Fy tusan vad jag har hunnit med att göra saker. Kanske lite för att internet har varit nere också.
Först städade vi hela lägenheten som inte var i det finaste skicket. Sen kom mormor och morfar på lunch. Sen har jag rensat och städat i förådet som är i lägenheten och nu håller jag på att förbereda förvandlingen på datarum till barnrum. Sa jag att det kommer att ta ett tag?

Sängen är i alla fall på plats i barnrummet. Sen är det tremiljoner saker som ska ner i förådet i källaren, saker som ska upp från förådet i källaren, pärmar och sånt som ska organiseras om, saker som ska köras till rödakorset och sist men inte minst ska vi försöka få bort garderoberna som är där inne. Det skulle helt enkelt bli så mycket bättre. Men vi får se om vi lyckas organisera om så mycket. Jag jobbar på det.

Tapeterna har kommit nu i alla fall. Så om vi hinner få ner alla saker i förrådet så kanske vi börjar tapetsera i veckan. Helgen är nämligen ganska fullbokad med jobb och släktträff. Önska oss lycka till :)

Robin är som vanligt på match hela kvällen så jag har gott om tid att fixa och dona... och äta pomelo.


Craving

Det är inte så bra att få craving på citrufrukter. Man blir ju så sur i magen och kan lätt bli illamående, få sura uppstötningar eller rent av smärta. Och det har man ju dessutom extra lätt för när man är gravid. Men jag fortsätter äta mina pomelos tills jag inser att det fan inte går nå mer, jag kan ju inte få nog av dem!En dag kommer ni nog får höra mig svära om mina förbannade foglossningar också, men jag ids inte beskriva de jävlarna nu. Men ni kan ju skicka en massa goda tankar till mig så det inte blir värre än så här i alla fall. Än så länge kan jag ju i alla fall jobba någorlunda.


Ett litet hjärta att älska

Idag har vi varit på Ultraljud. Det var fantastiskt.
Den lilla bebisen höll precis igång med ett tuft träningspass och rörde sig kollosalt mycket.
Datumet blev flyttat från 11 mars till 16 mars. Vilket kändes bra. Jag vill ju hinna gå min sista utbildning som är första helgen i mars. Det är även då jag skriver och demonstrerar stora proven i KranioSakral terapi. Så jag hoppas att bebisen håller sig i min mage tills åtminstonde efter den helgen :)

H*n var så himla lik Ralf på något sätt. Kanske inte så konstigt, men häftigt.Nu längtar jag ännu mer till nästa år. Trots att jag vill njuta av den här hösten som har så mycket roligt att erbjuda.
jag vill träffa h*n nu, nu, NU!


Just nu: 3 behanlingar för 1000 kr

Påtal om damm-behandlingarna så tänkte jag passa på att säga att om man bokar in 3 stycken behanlidngar (inom 1.5 månad) så får man dem för 1000kr jämt. Det är det värt flera gånger om.

Vart behöver du din Damm?


Stress? Smärta? Magproblem? Hormonproblem? Detta är bara en liten del av vad man kan göra.Dammarna fylls med varm olja med utvalda välgörande örter som just Du behöver för att få hjälp.Trevligt jobb (KS)

Dagens KS-behandling blev en riktig energiboost. Fy fan vilken häftig behandling. Och det trevliga var att det inte bara var jag som märkte det. Kvinnan som låg på bänken var överförtjust efteråt och bokade direkt en ny behandling.

Underbart.


Det är så härligt att märka av att man blir bättre och bättre på någonting.

Om ca 2 veckor är det dags för steg 3. Jag längtar :) Då ska vi bland annat få lära oss att jobba med benen som finns inuti munnen. Häftigt va!Damm-behandlingar

Den här helgen går jag utbildning i damm-behandlingar.

Läs mer här

Huden är ett absorberande organ. Många lägre stående djur, som amfibier, använder huden till andningen. Detta stämmer i mindre grad även för människan. Under högt tryck kan huden absorbera syre. Huden har en förmåga att absorbera många medel, farmaceutiska och sådana som tillverkas av växter. Om huden lokalt utsätts för värme kan den absorberande förmågan öka.

De 20 första som bokar och kommer på behandling betalar endast elevpris 390 Kr (ord pris 590:-)

Passa på!


Kronisk smärta betyder inte livslång smärta

Kronisk smärta betyder att smärtan varit långvarig (längre än tre månader), och INTE att smärtan behöver bli livslång. Vill man bli av med den, vågar prova på nya saker och erkänna för sig själv att man kanske gjort fel saker för att ens kropp ska må bra, så kommer man mest troligt att hitta en lösning. Det finns många vägar att gå beroende på vad som passar en och vad man har för problem.

Om man däremot inte tycker att det är värt att "ge upp"/minska/balansera upp vissa saker för att må bra, då kommer förmodligen problemen att hålla i sig under en lång tid och förmodligen bli värre/sprida sig också.

Kroppen vill läka och vill hitta balans och försöker hela tiden hitta ett bättre läge, det är därför vi ibland blir snebelastade, ibland behöver man bara få lite hjälp på traven. Det finns en anledning till varför vi är så här många människor på jorden. Vi ska ta hjälp av varandra. Har vi en ödmjuk attityd och är så pass starka att vi kan erkänna oss själva svaga så kan vi bli av med de flesta krämper tack vare att vi då kommer att ta hjälp av andra.

Människor som använder sig av smärta för att få andra att tycka synd om dem kommer förmodligen aldrig att bli bättre, de är nämligen okapabla till att ta itu med sina problem och behöver först och främst komma till insikt med att livet inte blir bättre av att människor tycker synd om en. Livet blir däremot bättre av att ta itu med sina problem, även om det är jobbigt just i processens stund. Men vi bör komma ihåg att en kris är lika med att växa.
Barnrummet

Nu har vi börjat ta tag i Ralfs rum. Vilket är jätte kul!
Vi var inte sånna föräldrar som hade barnrummet färdigt innan bebisen kom, nä vi var sånna föräldrar som glömde ta med kläder till bebisen när vi åkte in på BB, som skruvade ihop och bäddade spjälsängen efter att han hade kommit och som har hela vardagsrummet fullt med leksaker.Ralfs rum har varit datarum förut men vi har äntligen fått fingrarna ur och packat bort datorerna. Vi har ju faktiskt 2 bärbara pc och en macbook, så vi klarar oss utan de andra :)

Vi har varit och beställt tapeter idag som är väldigt fina, och i morgon innan jag ska jobba så  tänkte vi åka och beställa golv. Golvet där inne är nämligen inte så angenämt.
Vi har även bestämmt oss för typ alla möbler vi ska ha. Så nu måste allt bara handlas och göras.

Tapeterna kommer förmodligen i slutat av nästa vecka och golvet lär ju inte vara tidigare på plats. Men det är ingen fara. Det är mycket som ska rensas, slängas och bäras ner i förådet, och med allt vi redan har att göra så gissar jag på att barnrummet inte är färdigt före november. Vi får se.

Kul är det i alla fall.


Allt ska man vara med om

Och där skrattade sonen tills han kräktes över sin far...


Hbtq-tema på barnböckerna

Jag tänkte tipsa om vad jag fick för tips :)

Jag fick två superbra tips på barnböcker med hbtq-tema. "Jösta och johan" där två giraff-killar vill skaffa barn och "Prinsessan Kristalla" en prinsessa som vill gifta sig med en annan flicka. Samma författare är det som skrivit böckerna.
Det gjorde ju givetvis att jag kollade upp lite vad som finns med, Jag kom ju på att det finns en "gay-shop" på QX och tänkte att det kanske fanns barnböcker där med. Och det fanns det ju givetvis. Det finns faktsikt några fler böcker som kan vara att rekommendera. "Kalle med klänning", "kalle som lucia", "Vem kan älska Ella" "Junior börjar förskolan"-fortsättning på Jösta och johan.
Sen finns det givetvis en hel drös på engelska, men det känns ju lite overkill.

Känns ju bra att veta att jag kan välja och vraka bland olika bra barnböcker, till mitt lilla troll, både med hbtq-tema och utan. Det förtjänar han :)


10 skäl till att välja oraffinerat havssalt

Saltkonsumtion är en kontroversiell fråga, som i många fall styrs av myter snarare än konkret kunskap och forskning. Högt blodtryck beror inte på saltkonsumtion, utan på konsumtion av fel salt samt en kombination med stress, för lite vätskeintag, för hög konsumtion av gifter och socker som påverkar njurarna o.s.v. Det är viktigt att använda ett naturligt salt, som har bra balans med natrium och som inte är industriellt tillverkat.

Vanligt bordssalt som är raffinerat, är inte bara ohälsosamt, utan även fattigt på näringsämnen. I havssalt däremot, återfinns både bra balans på mineraler och gott om näring. Den största hälsofaran med industriellt salt är att blekningsprocessen ger en raffinering och eliminering av spårämnen. De som äter industriellt salt, kan alltså få stora obalanser av salterna, medan de som väljer ett naturligt havssalt, inte erhåller problem överhuvudtaget.

Blodets salthalt är mycket likt havsvattnets salthalt, eftersom vi härstammar från vattnet. Det är med anledning av det, som oraffinerat havssalt passar så bra för den mänskliga kroppen. Om du har högt natrium, så kan du alltså äta havssalt, men inte industriellt salt.  

10 anledningar till att välja oraffinerat havssalt

1) Salt hjälper till att stabilisera och reglera hjärtslagen, tack vare sitt innehåll av magnesium och natrium
2) Natrium är avgörande för korrekt muskelfunktion
3) Salt hjälper till att minimera effekterna av stress genom att upprätthålla korrekt balans med melatonin, serotonin och tryptaminnivåer i hjärnan
4) Salt hjälper kroppen att binda upp tillräckligt med vatten för korrekt cellhydrering
5) Salt eliminerar cellulära försurning, särskilt i hjärnan och njurarna. Det är alltså en alkaliserande råvara som är perfekt idag när vi är så försurade av stress, socker m.m.
6) Havssalt stärker ditt immunsystem
7) Salt ingår som en del i att stärka benstommen och kan således medverka till att förebygga benskörhet
8) Havssalt ger en buffert för blodsockernivåerna, för att förhindra diabetes eller för att hjälpa de som är diabetiker så att de kan använda mindre insulin
9) Havssalt innehåller jod i en naturlig form, vilket är lättare för din sköldkörtel att absorbera och lättare för att reglera det endokrina systemet. Jod är nödvändigt för en normal sköldkörtelfunktion, eftersom det är en del av sköldkörtelhormon, tillsammans med aminosyran tyrosin.
10) Maten smakar bättre med salt som krydda. Salt är en smakförstärkare och det ökar även hållbarheten på maten. Krydda maten med naturligt havssalt, bergssalt eller örtsalt.

Obs. Överkonsumera aldrig salt även om det är hälsosamt. Om du ökar ditt saltintag, bör du även öka ditt intag av vatten. Om du däremot svettas ut mycket salt eller minskar på saltmängden, bör vätskan ökas tillsammans med mer salt alt. att saltintaget minskas för god balans.

Källa: NaturalNews


Behandlingar - ja tack!

Men har jag världens underbaraste mamma eller vad!?
Hon förstår hur less jag är på att vara sjuk så nu har hon erbjudit att betala 3 behandlingar till mig :) så jag kan få lite balans i kroppen. Hon är bäst.

Förutom att jag ska ringa och boka behandling i morgon så ska jag även boka tandläkartid i morgon, känns väl sådär. Men tyvärr så är det behövligt att gå dit lite då och då så tänderna inte ramlar ut. En god munhygien känns ju som a och o.


När vi talar om genus och Sexualitet

På tal om när man talar om genus och sexualiteter. Hur och vad lär vi våra barn och vad för konsikvenser kan det finnas?
Tjejer ska vara på ett vist sätt och killar ska vara på ett annat sätt, och för vissa kan det nog passa jättebra, medan det för andra kan vara fruktansvärt.

Det här med mallar har aldrig varit en favorit hos mig och jag tycker att jag lär mig mer och mer om det. Kanske för att jag är intresserad men även för att jag har vänner som är intresserade.

Här är ett tänkvärt klipp på en intervju av Aleksa Lundberg, Transsexuell skådespelare, i Efter Tio.

Något som jag tror att alla har nytta av att se. Framför allt ni som inte känner någon transsexuell som ni kan prata med om dessa saker. Jag tror nämligen att det kan vara viktigt att förstå problematiken i vårt samhälle för att vi lättare ska förstå oss på alla människro som inte är precis som oss själva.
Ny blogg

Jag har nu en egen liten blogg till inläggen som kommer komma om kampen mot cancern för de som är intresserade.
http://savemyaunt.blogg.se/Barn blir inte homosexuella, de föds så.


"Jag är inte sån som jag har fått lära mig, utan jag är sån som jag är." -Centerpartisten Fredrick Federley om när han insåg att han hade en annan sexualitet än vad han hade fått lära sig. (Homosexuell)

I vår familj så tycker vi att det är viktigt att inte bestämma vårt barns sexualitet. Vi utgår inte heller ifrån att han är hetrosexuell, och vi kommer inte att lära honom, med kommentarer som "är du kär i någon tjej då?" eller "oj tycker du att hon är söt?", att det är flicka-pojke, tjej-kille eller kvinna-man man ska vara i ett förhållande.
Vi ska göra vårt yttersta för att han ska få växa upp i en miljö där han får exprimentera med sig själv och där han själv får känna efter vem han blir attraherad av.

För tyvärr så är det inte så dagens samhälle ser ut idag. I dag uppfostras barnen till att vara hetrosexuella. Man förutsätter att den lilla pojken vill bli vän med en annan pojke om han visar intresse och att han är kär i flickan om han visar intresse. Dessutom så finns det nog inte en enda barnbok eller barnfilm som visar att det är lika normalt och nästan lika vanligt att ha en annan sexuell läggning. (Om det finns så tipsa mig)

Av de jag känner som är transexuella så pekar de starkt på könsnormerna som boven i dramat. De fick inte vara som de ville utan att vara tvugna att byta kön. (Vi är givetvis genusmedvetna också)
Och många homosexuella berättar att de inte ens viste att det fanns en sexuel-läggning som stämde överens med hur de kände förens de var över 20. Andra tycker bara att det är väldigt komplicerat och svårt att komma ut och vara öppen med sin sexualitet för att det ses som onormalt och konstigt.

Och varför ska det behöva vara så?

Det viktigaste för mig är att mitt/mina barn får vara lyckliga och leva sina liv på deras sätt. Att ge mitt barn den friheten att få välja och få visa själv vem han är och vem han vill vara med är för mig en självklarhet. Jag vill inte hjärntvätta min son in i en mall och lura mig själv att det blir lättast så.

Jag älskar min son och vill att han ska få ut det bästa i livet.Höga kadmiumhalter i mjöl, gör mjölet skadligt för små barn

Kadmium ansamlas främst i njurarna och höga kadmiumnivåer i njurarna orsakar DNA-skador, fettoxidation och proteindefekter. Barn som äter färdig barnmat (som är rik på kadmium) och mjöl, kan alltså få vävnadsskador i njurarna (nefropati) m.m.

Eftersom små spädbarn inte har färdigutvecklade njurar, så uppstår stora skador i njurarna...

Dessa märker man främst genom att njurarna läcker äggviteämnen och att de läcker kalcium. Man kan alltså säga att kroppen (njurarna) läcker kalk vilket gör att skelettet urkalkas...

Läs mer i dagens GP: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.737049-hoga-kadmiumhalter-
gor-mjolet-halsofarligt?articleRenderMode=default

Mer om kemikalier: www.kemikalier.eu
Mer om kadmium: http://www.gunnarlindgren.com/hotetfrankadmium.pdf
Om barnmat: www.kostkoll.se, www.piggabarn.se och www.friskabarn.se
Om ekologisk mat: www.ekologiskaval.se och www.ekollogisk-mat.info

(Direkt från Zara Öbergs blogg om pigga barn)


Den envisa bihåleinflammationen

Fortfarande super-sjuk. Fan va tråkigt detta är, jag har jätte mycket jobb inbokat i morgon och på onsdag som jag nu måste ringa och omboka med alla möjliga människor.
Förhoppningsvis så blir jag frisk med mycket vila och kärlek nu i veckan.


Vårblommor

När jag åkte hem från göteborg höll vårblommorna på att blomma om. Lurade av det goa vädret trodde de att det var påväg att bli sommar igen. Trist för dem när de upptäcker att det bara blir kallare och kallare.

Usch, jag är inte riktigt redo för kyla och vinter än. Jag vill att den fantastiska sommaren, vi har haft, ska fortsätta. Men det klart det är ju "bara" 7-8 månader tills det börjar bli varmare igen.


Helgen i kort

Resan ner till Göteborg var sådär. När jag skulle åka bröt Ralf ihop totalt och blev galen, vilket inte gjorde min separationsångest särskillt mycket lättare, så jag bröt ihop jag med. Men jag samlade mig medans tårarna ran längs kinderna och jag förklarde att jag kommer snart hem och att h an skulle få mysa med pappa och farmor så länge, och till slut så blev även han lugn.

Jag var toksjuk och fick nästan ingen sömn. Inte nog med mina andningsprovblem så söp en kvinna, som bodde i samma kupé som mig, sig full i restaurangvagnen och snarkade sedan lika högt som en skoter hela natten. Men väl framme så gjorde det ingenting.

Under Torsdagen
hängde jag mest med brorsan. Vi gick och käkade lunch med Sagal, sen åkte vi hem för att lämna mina grejer. Sen gick vi ut på en, ungefär 8 km lång, promenad där vi balnd annat körde hem en näst intill döv kvinna med amputerat ben och racklig rullstol som dessutom inte ville leva nå mer. Stackarn.
Sen tog vi båten hem, lagade ärtsoppa och plättar och mös hela kvällen.

Fredagen handlade mest om utbildning. Jag tog tåget till Varberg och gick utbildning i  "ayurvedisk-face lift", en otroligt skön ansiktsmassage som dessutom har terapeutisk verkan. Alltså är bra vid magbesvär osv.
På kvällen blev det vegetarisk husmanskost i form av quornfärslimpa, potatis, gräddsås, stekt lök och lingon med brorsan. Fantastsikt gott, jag ska skriva in receptet, till er som vill ha, sen. Sen tog vi en promenad och somnade sedan före 22.00 helt slut.

Lördagen vaknade jag tidigt (5.30) utvilad, men bara för att jag kunde så låg jag och halvsov till 7.30. Sen kom min morbror som egentligen bor i Borås på frukost. Väldigt trevligt. Sen träffade jag upp Johanna, Fredrik och Sami. fredrik drog och jag och Johanna gick och mötte upp Nina i stället. Vi käkade lunch på solrosen i haga. Där Nina blev utskälld för att hon betalade med kort när hon bara köpte en dricka (!). Sen strosade vi omkring och kollade på lite allt möjligt.

Nu är jag hemma. Sovkupé är inte allt för dumt, förutom att det är lite väl trångt. När tåget var i herrljunga så snabbdejtade jag med mormor och morfar och fick lite (läs mycket) äpplen av dem från sin trädgåd. Det var mysigt att hinna få några kramar av dem i alla fall och snabbprata. Morfar hörde nog dock inte ett ord av vad jag sa, för jag har nämligen knappt någon röst och han hade ingen hörapparat på sig. Puss på er älsklingar!
Natten har varit sådär. Jag är som sagt väldigt sjuk och det är inte så lätt att sova då. När jag såg Robin och Ralf komma gående mot mig på perrongen så kom tårarna igen. Vilken lättnad att få se mina älskningar, som jag hade saknat dem! Puss Puss Puss Puss puss..

Jag längtar redan tillbaka till Göteborg. Det är någonting som gör att jag känner mig lite mer hemma där än här. Men det finns ju naturligtvis både för och nackdelar med att bo där. Än så länge kommer vi i alla fall inte att flytta, men jag kan inte lova något om framtidien. Vi får se. Det är ju trots allt ganska skönt att kunna komma dit och bara ha semester också.


RSS 2.0