Skor

Köpte nya sommarskor i förrgår.


Skor kan man ju inte få för mycket av :)


Plankan


Nora är en månad gammal och jag firar det med att börja med "Plankan" :)
30 sek 3 ggr/dag, sen utöka längden successivt.


Det där med kolik

Många skulle kalla det för kolik och amningsbesvär. Sånt som man inte kan göra något åt. Det går över när det går över och den enda hjälpen är bröstnapp och minifom. Men jag skulle säga att det inte stämmer. Man kan göra något åt det. Man kan få hjälp, om man vill.

Nackbesvär kan ge magbesvär eftersom kranialnerv X (nervus vagus) kan bli påverkad negativt. Nerven försörjer nämligen svalgets muskler och påverkar bland annat inälvsorgan i bukhålan.

Igår har Nora varit hos kiropraktorn (Luleåkiropraktorklinik). Hon har nämligen haft den tråkiga ovanan att skrika hela natten fram till 02.00-03.30 + att jag har varit tvungen att ligga ner och amma när hon ska amma på vänster sida annars har jag fått superont. On har altså inte fått till sitt grepp som hon ska.

Ralf blev ju av med sin kolik på det sättet så vi tänkte att det är värt ett försök med Nora också. Och i natt har hon inte skrikit. Men hon var vaken ändå till klockan 2 för att hon var hungrig. Vi får väl se om det hjälper henne, det är lite för tidigt än att säga.
Hon hade en upphakning i nacken och i bäckenet som blev tillrättat så hon fick full rörlighet, så nu får vi se om det håller i sig. Vi har en till tid om 1.5 vecka för att se så det inte gått tillbaka. Känns tryggt.Det här är något jag rekomenderar alla som har något problem. Med Ralf blev jag av med Amningsnappen och han blev av med sin "kolik". Det är ju så värt det att få lite mer lugn och ro och få njuta mer av sin föräldraledighet. Det är ju nog med saker som kan kännas svåra.


Kebnekaise

När man är så här "låst" hemma och dessutom är vaken under natten så är det lätt att bli lite understimulerad. Då händer det att jag drömmer mig bort på äventyr. Tyvärr är det lite svårt att planera resor  när både jag och Robin pluggar och är föräldraledig och dessutom har 2 små barn. Men jag satsar på Kebnekaise sommaren 2013. Det blir att bestiga toppen.

Då får Robin vara hemma med barnen själv för då behöver min kropp och själ lite utmaning, stimulans och "balsam".Jag tar gärna emot tips om allt som rör kebenkaise eller bergsvandring. Så ni som varit där eller vandrat/bestigit andra höga berg får gärna tipsa. Jag har ju över ett år på mig att ta reda på fakta och så så det kommer nog bli bra.


Dagen i kort

Jag är sjuk. Jag har varit förkyld ett tag nu men det är på bättringsvägen men idag har jag haft kramp i magen hela långa dagen. Det kommer och går fortfarande. Kramp i magen är något som jag aldrig annars har haft om jag inte lidit av magsjuka så jag har inte så mycket erfarenhet i hur jag ska bete mig. Men jag märker att det bästa är att ligga stilla och slappna av. (Man kan verkligen få allt möjligt skit i och med kroppen när man inte får sova.)

Ralf har också gått och blivit sjuk. Helt plötsligt. I kväll somnade han i min famn i soffan med nästan 40 graders feber. Stackarn.

Idag har morsan varit här och barnvaktat medan jag och Robin fick sova. Det var skönt. Hon passade även på att tvätta och städa lite åt oss så när vi vaknade var golven och hyllorna rena och fina. Det kändes väldigt lyxigt. Tack för det Mor, du är bäst!

Ikväll blir det en film i sängen och förhoppningar på massvis med sömn i natt. Jag blir gärna av med magkramperna också.

Ha det fint.
4 veckor är inte samma som 4 veckor

Idag har det gått 4 veckor sen Nora föddes och jag kan ju bara lite lätt konstatera att tiden INTE gick så här fort de sista fyra veckorna i graviditeten. De fyra veckorna kändes ungefär som ett år jämfört med dessa.


Varm bulgursallad

MmmmFärska champinjoner
Färsk Broccoli
Quorn
Tomat
Isbergssallad
Hel bulgur
Feta ost

Steka champinjoner, Broccoli och quorn till önskat resultat. Häll i den kokta bulguren. Stek och krydda. Blanda i isbergssallad fetaost och tomat och vänd runt till det blivit ljummet.


Vädret dårå

Ja, april visar sig från sin riktiga sida. Vädret pendlar mellan att vara riktigt varmt och riktig vår, till att vaa riktig vinter med 2 dm snöfall under en endaste natt.
Man vet aldrig riktigt vad man ska vänta sig när man vaknar på morgonen. Allt mellan 10 plusgrader till 10 minusgrader, gräsmattor till ett vitt vinterklätt landskap a´la narnia.

Det sägs att det ska komma 2 dm till på Lördag. Om det gör det så har det kommit en halvmeter snö på en vecka. kan vi inte bara få vår nu?


Jag är med Internet igen!

Woohoo! Jag kan nu mer röra mig fritt i cyber-världen igen. Jag har alltså äntligen internet i datorn igen och jag känner mig fri och rörlig! ;)

Ända skillnaden är nu att vi betalar för det själv. Vi har ju (som många vet) haft gratis internet i 3 år, alltså sen vi flyttade in. Och inte förstått varför, men gillat läget och surfat gratis. Men nu är det roliga över och vi får vara vuxna och betala för vårt eget surfande.

Det visade sig också att det tydligen var han som sålda lägenheten till oss som betalat bredbandet under hela tiden. Ops, det var tråkigt för han, men roligare för oss. (Om man får tänka så)
Dagens skratt

Jag står inne på toaletten och borstar tänderna när jag plötsligt hör

Robin: Åh FY FAN! Vad var det där!?!?!

Jag: Vad händer?

(tystnad i 3 sekunder)

Robin: (lättad) Jaha, jag klev i min egen snorbuse! :)


(Robin är väldigt förkyld. Så nu har jag tre familjemedlemmar var av en spyr, en drägglar och en snorar... Man är glad om man håller sig torr i en timme.)

Godnatt :)


Det är klös i hen!

Det är liksom lite klös i min unge, trots att hen sover måste hen visa lite attityd.För det är jag värd

Jag borde verkligen ta tillfället i akt och duscha, men jag väljer att sätta mig och äta bärpaj i stället :)


Stackars liten

Precis så här var det när hon låg i min mage också. Hon brukade vakna varje kväll vid 21.30-22.30 och hålla låda som tusan där inne fram till 02.00- 03.00-tiden. Men då kräktes hon inte 300 gånger under den tiden.. inte vad jag behövde märka av i alla fall.

Stackarn. Allt hon har ammat har kommit upp så nu är hon hungrig igen. Jag försöker dock få hennes mage att lugna sig lite först, så om ett tag ska jag prova igen. Dock börjar handdukarna och pappret ta slut här hemma. Ikväll har det gått 6 handdukar (totalt ner kräkta), nästan en hel rulle papper och 2 ombyten.

Det är inte bara lätt att vara liten.


Vardagsnotis från en småbarnsförälder

Hon har ammat 17 gånger på 24 timmar. Alltså i snitt var 1.5 timme under ett dygn! Och nu sen vi gick och la oss så har hon ammat en gång, bajsat 3 gånger, kräkts ner hela sig så jag fick gå upp och byta rent och nu när jag precis tog över henne till sängen igen för att hon vill amma (igen!) så bajsar hon även för fjärde gången.

Det var lite drygt 2 timmar sedan jag gick och la mig. Men jag har inte fått ligga ner så mycket än.
Robin fick gå över till Ralf då han drömde en mardröm och inte ville ligga ensam.

Behöver jag säga att jag är trött?

Så, nu ska jag byta bajsblöja igen, följt av att amma och sen om hon följer mönstret så ska torka kräks.

Det är ju tur att hon är så sötRSS 2.0