Middagstankar

Jag: Hmm.. Pizza kanske vore gott?
Ralf: Pizza ÄR gott!!
 
Jag: Ralf vad vill du äta till middag?
Ralf tänker och svarar: Ehm... Mat tror jag.
 

Babyboom

När 25% av kvinnorna på festen är gravida så vet man att man inte är en ungdom längre!
 
Den här hösten blir det verkligen babyboom bland kära och bekanta. Det är spännande att vi går in i en ny fas i livet. Härligt att se alla vandra sin väg :)
 
Jag var på hemflyttningsfest igår. Det var kul.
 

Müsli till frukost funkar fint

En bra müsli innehåller lite av varje. Många olika ingredienser för att nå ett så brett näringsintag som möjligt. Man kan tänka på 3 saker:
1. Nötter och frön är utomordentligt att äta på morgonen. Det innehåller fina fetter som är bra för hjärnan. Precis vad man behöver på morgnen för att komma igång ordentligt, och kunna hålla fukus under förmiddagen.
2. Bär av olika sorter ger massor med vitaminer och antioxidanter. Dessutom är de goda.
3. Att det blir en blandning som man själv trivs med.
 
 
Jag gör sällan helt likadan müsli, utan tager vad jag haver. Sen har jag vissa favorit ingredienser.
I min müsli har jag just nu:
Dinkelpuffar (för att det är så himla gott att ha i sin müsli!), Havregryn, linfrön, solrosfrön, pumpafrön, cashewnötter, valnötter, pistagenötter, gojibär, tranbär, torkade jordgubbsflarn, torkad smulad brännässla och lite torkad banan.
 
Om man vill ha lite mer sötma i müslin är det perfekt att ha lite torkad banan, eller möjligtvis vaniljpulver (inte vaniljsocker) i,  i stället för att sätta socker.
 

Ta lite yogurt eller keso, färska bär. Jag har tagit blåbär och hallon, toppa med din egengjorda müsli. Då får du en  riktigt energigivande och nyttig frukost. Drick gärna varmt innan eller  till :)
 
Om du är typen som inte gillar att äta på morgonen så ät bara lite frön eller nötter så att magen och förbränningen kommer i gång :)
 

Hemma med mina barn!

Fem fantastiska utbildningsdagar är nu slut och jag är tillbaka i hemmet med mina underbara ungar. Hela förmiddagen har jag legat och myst med min egna lilla buddah som med stora ögon har legat och pillat mig i ansiktet med sina vassa naglar.

Vilken lycka det är.
 
Ralf gick på dagis till 11 idag och Robin är hemma över lunchen. Nu när vi satt vid matbordet ropar Ralf plötsligt: "Tummarna på bordet!" och har båda tummarna på bordskanten, jag och Robin kollar förvånat på varandra och Robin frågar "Har ni spelat ölspelat på dagis Ralf?" Då svarar ungen "Mmm, men inte nu"
 
Haha...
 

Fördjupning i Kranialnerverna...

Utbildningsdagen har varit otroligt intressant. Tung men intressant. Fördjupning i kranialnerverna innefattade att vi började i emryologin. Och jag som råkar älska embryologin.
 
En del av tavlan:
 
Efter 90 min "hjärn-mangel" embryologiskt om bland annat ventricklarna, ganglion och kranial nerverna så tar vår lärare ett djupt andetag och säger "NU, nu börjar det!". Entusiasmen lyser i hans ansikte och vi sitter tysta och någon säger "kan vi inte ta en liten bensträcka först?". Ett klokt förslag, det behövdes. Dagen har varit underbar!
Vi passade på att vara ute både idag och igår när vi kunde. Härligt med flexibla lärare och kurskamrater!
 
Klicka för att få se större bilder
 
 
 

Skola

Dagens utbildingsdag har även den varit underbar. Jätte bra lärare, härliga kurskamrater, intressant ämne, fantastiskt väder, gott fika, härliga verksamma behandlingar och många skratt. Vad mer kan man be om?
 
Min rygg är smidig som om den vore inoljad i var enda led och kota och musklerna känns följsamma. (Min nacksrärr har inte kommit tillbaka!) KranioSakral terapi är underbart!
 

Utbildningsdagar

Idag var det första dagen av fem utbildningsdagar i KranioSakral terapi. Jag var hemma 19.45. Så roligt och intressant, men just nu känner jag mig väldigt trött.
 
Kursen är en fördjupningskurs som innefattar bland annat fördjupning av sphenoid basilar symphysisen, kranialneverna och  de membranösa lagrena. Vi har även behandlat varandra och min nackspärr och smärta i bäckenet försvann, Skönt var det också. Jag hoppas det håller i sig!
 

RSS 2.0