Samsung galaxy s III

Jag fick en ny telefon av Robin i julkapp.  Robin + en massa andra har tjatat på att jag ska ge mig ut i cyber-världen via telen, så nu släpper jag taget och har fixat både facebook, instagram och nu bloggen på telen. Snart är jag lika social som er andra! ;-)
 
 

Jultomten

Ja, jag glömde ju skriva om Ralf och jultomten, på julaftin, i förra inlägget. Det var ju så himla fint!
 
Först kom tomten (som var Robins bror Kim) när vi var hos Ralfs farmor och firade. Kim hade bara på sig tomtekläder och skägg och när han läste upp ett paket som skulle till just Kim så frågade han "vart är farbror kim då?" och ralf svarade "men du är ju där". Vi alla bröt ihop i skratt. Sen när kim hade gått iväg och fått av sig kläderna och kom tillbaka som sig själv igen så sa Ralf "jaha, har du tagit av dig nu?" Hahahaha!! Asså jag kommer aldirg glömma den här julen.

Sen när vi var hos mina föräldrar och firade så var Robin jultomte, med mask. Han kom bara en kortis, hade en säck med sig med två paket var till Nora och Ralf. Han förvrängde även rösten ordentligt. Ralf tittar med stora nyfikna ögon på Tomten och frågar "vart bor du då?". Tomten svarade "på nordpolen" och ralf upprepade "dotolen" och tittade övertygande på oss andra. Det ögonblicket var så fint. Vad hade du frågat en person som du verkligen vill träffa, om du bara får en fråga?

Sen fick Tomten (Robin) världens hjärtligaste kram av Ralf. Jag blev lite avis :)
 

Jul och sånt som hör till..

Julen har varit fin. Idag har brorsan åkt hem till götet och det känns redan tomt. Varför måste alla bo så långt bort?
Det härliga med julen  är ju i alla fall att man får chans att träffa så många fina människor igen. Ta igen tid. Mysa. Njuta. Ha kul!
Igår var dock jag och brorsan på en prommis. En kort en. Eftersom jag inte hade täckisar på mig och märkte efter en  stund att mina lår blev som tusen nålar och tillslut domnade av. Idag gör mina lår ont. Ont som tusan. Och det är inte en vacker syn man möter när man tittar på dem. Usch.
Aldrig mer promenad utan täckisar! Aldrig.
 
Nåväl. Idag är det lugnet som är huvudakt här på vår sida av stan. Och i morgon ska jag möta upp vänner och ha kul.
 
Jag hoppas att ni har fina mellandagar och får en god fortsättning!
 

9 månader i ett guavaträd

Jag fick höra på radio att en man i Indien kommit hem från jobbet och kommit på sin fru i en kärleksakt med grannen. När frun inte ville säga förlåt så sprang mannen upp i ett guavaträd vid huset och har stannat där sen dess. Det har gått 9 månader och mannen gör allt i/från  trädet. Han tänker inte komma ner för äns frun säger förlåt och frun vägrar.

Min spontana tanke, så här när det är 15 grader kallt och FORTFARANDE snöar, är att SHIT va skönt det hade varit att ha ett sånt klimat att OM jag vill klättra upp i trädet här utanför och stanna i 9 månader och överleva, så är det fullt möjligt.
 
Min andra tanke är HERRE GUD vad människors envishet kan göra göra mycket.
 
 

Det här med att använda sig av citat, från en enskilld privatperson, som fakta verkar ganska osmart!

Jag blir faktiskt lite ledsen när jag ser vart vår fina Sverige är påväg. Var och varannan verkar rasistiskt laggd och jag tycker att det är både skrämmande och osmakligt. Jag vet inte vad det är dem är rädda för egentligen, men något inom dem ligger och pyr, för direkt de får höra något som de kan peka på så rasslar det till över hela internet och folk fullkomligt rasar på invandringspolitiken.
 
Disney ska klippa bort 3 sekunder från en av deras filmer - Det har inte ens med Sverige att göra. (Och ännu mindre med sveriges utlänningar eller anti-rasister.) Förutom att vi Svenskar tagit rassepropagandan till vår tradition (även om jag personligen inte sett den på det viset så är det ju uppenbarligen det den är om upphovsmännen ser den på det viset). Och om nu det där dockorna var så jävla viktiga så att hela julen blir förstörd av att du inte får se dem, varför har du då inte spelat in skiten? Och en fråga till, hur dålig är din jul om de sekundrarna är det bästa på julen?
 
Nån lärare förbjöd ungarna att vara papperkaka - EN lärare av flea hundratusen lärare agerade med överdrift (Jag har också gjort fel i mitt liv) bland annat pågrund av att barnen valde bort pepparkakssången men även för att ingen skulle ta illa vid sig. Samtidigt kanske det inte var överdrift? När man får höra adopterade och andra med utlänsk bakgrund berätta att de blev tilldelade att vara pepparkaka i luciatåget för att det passade sig bäst så "de var ju redan mörka" så blir jag lite osäker.

Det ständiga snacket om negerbollar vs. Chokladbollar - Lägg bara ner, det ÄR choklad, varför kan man inte säga det då? Gör det något? Seriöst, GÖR DET NÅGOT? Dessutom finns det inget tvång, du säger uppenbarligen det du vill om den lilla kakan, och vad är det som är så farligt med att andra säger CHOKLADBOLL? GÖR DET NÅGOT?
 
Och alla dessa myter som cirkulerar, alltså allvarligt, LÄS PÅ!
Genom att sprida alla dessa myter och citat från enskilda personer (som pepparkakan och "här-går-man" bidrar du till att SD får starkare ställning i Riksdagen, och vi närmar oss snart Tyskland på 30-talet. Vill du det?

Länk med svar på vanliga myter om invandrare och minoriteter
(Myt 12 är något att fundera på)
 
Slutligen. Titta på den här, gärna med hörlurar för full effekt, men det går bra utan också.
Den är bra och man får lite perspektiv över vad som viktigt här i världen.
 
 
 

Jobba extra

Sitter och jobbar extra på Kiropraktorkliniken. Helt nytt system i datorn, så jag får tänka lite extra. Men det går ändå förvånansvärt bra, än så länge. Trevlig överraskning att inte känna sig helt lost :)

Farfarn är barnvakt till Nora och det känns jätte konstigt att inte vara med henne hela dagen. Längtan är just nu enorm. Men han kommer hit med henne på lunchen, så då får jag mysa och amma. Sen slutar jag klockan 15.00 Så det är ju inte så lång dag ändå.
 
Och jo.. Idag är jag på bra humör igen, trots snöovädret. Det känns faktiskt bara helt passande. Julstämningen börjar komma igång nu ;) Kanske få man passa på att dricka glögg och slå in paket ikväll :)
 

Detaljer

Jag är så sjukt sugen på hus och landet. Samtidigt som jag tycker att det känns lite läskigt att lämna stan. Jag har bott här i 12 år och känner mig väldigt hemma och bekväm med att inte behöva skotta på vintern, kunna gå över till affären om man glömt handla något, kunna gå över till en polare när som helst, kunna cykla till träningen, kunna gå på 20 minuter till jobbet. Ja ni fattar.
Men drömmen om landet ligger där. Och jag fantiserar om hur bra det skulle kunna bli.
Också ramlar jag över en sida och hittar fantastiskt kakel. Och jag vet att om jag köper ett gamalt hus på landet så bara måste jag ha såna här underbara detaljer. Annars kan det mesta vara enkelt, simpelt och bara helt vanligt. Men visst är det dem små detaljerna som gör känslan!
 
Klicka på bilderna för att få se större
 
Renoverar man billigt så kan man ju lägga lite extra kosing på de fina unika detaljerna :)
Hon är så himla duktig den här tjejen som gjort kaklet. Så jag har faktiskt mailat henne. Har dock inte fått något svar, vi får väl se.
 

Men sluta gnäll då!

Alltså nu är jag så himla less på allt gnäll om "förstör inte våra traditioner!" och "barnen har som tradition att gå i kyrkan på jul och skolavslut, dem förtjänar det!"

Vad är det som är så jävla viktigt!?
 
Om det är så viktigt att dina barn ska gå i kyrkan så kan du väl ta dem dit själv? Det finns väl ingen som kan förstöra DINA traditioner utom du själv.

Ska vi ha religionsfrihet i Sverige så kanske det sitter på sin plats att skolan inte firar högtider i kyrkan.
 
Jag minns att vi firade en massa saker i kyrkan, i skolan, när jag var barn. Och då tyckte jag nog att det var ganska långtråkigt (förutom när vi sjöng med kör). Men när jag minns tillbaka på det så minns jag att "det var ju sååå mysigt", men det är nog inte sanningen egentligen.
Det berodde visserligen på en massa saker, som vilken Präst det var som höll i gudstjänsten och vad syftet var till att vi var där, men poängen är i alla fall att jag hade klarat mig utan det. På riktigt så tror jag att jag hade haft exakt lika bra skolavslutningar och högtider utan att vara tvungen att sitta i kyrkan. Kanske bättre? Det finns ju så mycket annat man kan göra som ger fina minnen.
 
Så sluta nu för fan att gnälla, jag är så jävla trött på det.
 
Sen när vi ändå är igång så kan vi ju sncka lite lätt om det här "den-riktiga-svensken-snacket", som verkar vara så himla hett just nu.
Så här ser sverige ut: Vi ser olika ut, allt från superljus till supermörk, rödhårig, blond, brunhårig, svarthårig. Ögonfärgerna varierar också kraftigt precis som kroppsbyggnaden. Vi har olika religioner, kulturer, historia, läggning, värderingar, handikap, livsmål och TUR ÄR VÄL DET!? Sverige är mångfald, acceptans och ödmjukhet  (borde i alla fall vara) för att vi alla är olika i världen. Och det är helt okej! Huvudsaken är att vi respekterar varandra och kan samarbeta, på det sättet blir vi fria.

Så här ser sverige ut (klicka på bilderna för att se större):
Programledare i musikhjälpen är:
 

rötter i: Amerika, Afrika, Asien
 
 
Programledare för melodifestivbalen var:

Rötter i: Sverige (så vitt jag vet?), Amerika, Asien
(Helenas barn har dock även rötter i storbritanien)
 
Svenska kungahuset (+ daniel och bebis) består av:

Rötter i: Sverige, Brasilien och Tyskland
 
Sen undrar jag om någonty är mest Svensk
Dogge doggelito eller prinsessan Madelene?
 
Många skulle nog svara att Madelene är mer svensk än Dogge, men deras rötter rör sig mot samma område i världen och båda är födda i sverige. Vad är det då som avgör "Svenskheten"? Klassen? Efternamnet? Stadsdelen man kommer ifrån?
 
Har du inte greppat det här än så är det på tiden att göra det. Och var stolt över Sverige, var stolt och tacksam över att vi i alla fall försöker ha ett fritt land med mycket acceptans, respekt och ödmjukhet inför att vi är och får vara olika.
 

Lite besatt

Jag har gått och blivit smått besatt av ett par vinterskor. Jag tycker att dem är så sjukt snygga!


Men med tanke på att jag har typ 6 par vinterskor och dessutom köpte ett par nya för bara några veckor sedan, så känns det inte helt motiverat att gå och köpa ett par nya vinterskor igen, för 2000. Och precis innan jul, nä jag måste försöka fokusera bort sko-jäveln och tänka på andra roliga julkappar som jag kan göra och köpa istället.

Här är några av mina favorit vinterskor som jag har, som används mycket nu när det inte är blött. Man skulle kunna säga att de här skorna är varm, varmare, varmast.
 

Stoppad av polisen

I morse när jag skjutsade Ralf till dagis så blev jag för första gången i mitt liv stoppad av polisen. Eller nä, andra gången.. men första gången jag var tvungen att visa upp att jag fick köra :)
Det var vanlig kontroll av körkort också fick man blåsa. Jag har gjort det en gång förut i mitt liv, det var på mellanstadiet när några poliser var och hälsade på på skolan och visade hur deras arbete gick till. Vi fick även prova deras "fartpistol" då. Alltså den som man siktar på bilar och ser hur fort dem kör. Det var en rolig dag i skolan.

Men nu då efter 8-9 år med körkort så fick jag äntligen via upp det. Och trots att jag vet att jag inte är full eller har druckit på flera dagar så slår ju ändå tanken en att "tänk OM det skulle visa fel och det skulle se ut som att jag är full", när jag blåser i den där grejen. Konstigt, hur hjärnan fungerar ibland :)
 
Ralf var även väldigt nöjd över att få se en massa poliser, bara sådär en vanlig dag på väg till dagis!
 

Ipad

Jag blev lite chockad när jag kom till dagis igår och skulle hämta min valp. Det var precis innan lunch och alla andra ungar satt på sin matplats medan Ralf satt vid ett annat bord och lekte med någonting. Jag kommer närmre och ser att ungen sitter med en Ipad! WTF!? Han är inte ens tre och leker med Ipad?
Om något år så sitter han väl och lagar ens dator åt en också?

Ja, vad ska man säga, Dagis följer tiden och utvecklingen.
 

Lapptäcke färdigt!

Ja, jag var pysselsugen så jag tog ett icke-avslutat-projekt och avslutade det i kväll.
Ett lapptäcke. Jag är nöjd. Och jag har redan börjat planera nästa. Då ENBART med bomullstyger. :) Detta lapptäcket har sidentyg också, och det var jobbigt må jag säga (jag är ju ingen sömerska) hehe.
 

 

Renoverat Lampa

Köpte en tråkig lampa och renoverade upp den så att den skulle passa bättre i Ralfs rum :) På det sättet får man ju något roligt och eget :)
 
Före (klicka för större bild)
 
klippte bort allt tyg. Trädde färgglada träkulor och färgglada plastkulor oregelbundet på fisketråd som jag en för en knöt fast i "lampskärmsbasen".
Sen sydde jag med tråd runt basen, in alla gamla fisketrådssnuttar. klipper man bara av dem så riskerar man att de snart går upp av sig själv och man får pärlor över hela rummet, och det vill man ju inte. Jag har även trätt på plastpärlor på "lamskärmsbasen" som går vertikalt.
 
Klicka för större bild
 
  
 
Sådärja, då var lampskärmen klar. Dock gick lampan så jag fick byta och hade bara en liten så nu ser skärmen lite stor ut. Men ni ser ju grejen i alla fall :)

Klicka på bilden för att få se större
 

Ska dock byta lampfot till en som vi har i förrådet (som jag hade glömt bort). Robin måste byta elen i denna lampa, men vi har ingen glödlampa som passar till den andra just nu så jag bjuder på bild av det en annan dag :)
 
Vad tycks?


Ekologiska leksaker

Vem var det som sa att ekologiska leksaker är tråkigta, dålig kvalité och matta i färgen?
 
Min beställning från Ekokul har kommit och jag är jävligt nöjd. Leksakerna är fina, robusta, pedagogiska, schysst producerade och även GIFTFRIA. Jag är säker på att ungeran kommer att uppskatta dem.
Elefantpussel på rad (med siffror 1-10)
Bilbana
Labyrint djungel
Fånga bollen
Stapelclownen Frasse
Verktygslåda i trä med verktyg
Diamatpussel
Stapelmuggar
 

Piggare

Den här dagen har handlat om att stretcha. jag har så himla ont i ryggen, sätet och benen. Tur att jag ska på functional moves sen, då borde flödet komma igång och min kropp borde få börja känna sig bättre. Jag kan få så här när jag har rört på mig för lite. Det har inte blivit så mycket träning den här veckan eftersom jag har varit totalt slut av all sömnbrist, men nu känns det bättre.

 
Men det här med att orka träna, känns ganska viktigt, så jag hoppas att det håller i sig att få sig lite sömn om nättrena.
 

RSS 2.0