Min älskade unge!

Jag fick precis en puss på nästippen av Ralf. Följt av en puss på vardera ögonlock.
Det är ju så att man smälter!



Lyckad kurshelg

Helgen har varit tung, rolig, härlig och aldeles aldeles underbar.
Jag har gått kurs, Workshop, i KranioSakral Terapi. Nu är det nämligen ca en månad kvar till the big test så man kan väl säga att vi gick igenom allt som inte riktigt satt på plats, instuderingsfrågor och övade på behandlingar.

Jag är väl medveten om att det är en del saker som jag kommer få nöta, nöta, nöta och åter nöta in i huvudet för att få det att sitta, men det känns faktiskt mestadels riktigt skönt just nu. Det känns som att jag faktsikt kan väldigt mycket väldigt bra. Sen att endel saker dessutom föll på plats under helgen gör det hela ännu bättre.

Jag känner mig extremt positiv.


Klicka för att få bilderna större.

Bilderna tagna från google

Fick för övrigt en behandling i fredags av en av mina kursare. Vi övade behanldingar som är bra för hjärnans membran på varandra. Det tog 20 minuter och jag kände tydligt att jag blev väldigt påverkad av vissa av teknikerna, efteråt upptäckte jag plötsligt att jag varken vaggade eller hade ont. Nästan all min smärta från folossningarna var  borta. Jag som knappt kunnat röra mig eller ta på mig kläderna själv(!). De höll sig även borta hela kvällen. På natten kände jag dock som vanligt när jag försökte vända mig, men jag är fortfarande mycket bättre under dagarna.

I morse fick jag även en KS-behandling av Lillemor som kändes väldigt bra. Jag blev bättre i nacken och ryggen på en gång av den och vi får se hur det blir med fogarna. KS-behandlingar fortsätter ju verka ganska länge efter det att man blivigt behandlad så det blir spännande att se framöver vad som händer i kroppen.


1 timme

I en timme kunde jag bada innan min klor-allergi gav sig till känna. Det var roligt. Jag simmade några längder också, och det gick bra. Kändes dock som att mitt vänstra ben är utåtroterat och lite lössittande. Det ska bli intressant att höra vad Lillemor säger efter behanldingen, som jag ska få av henne i helgen, om min stackars kropp. Hon är certifierad KranioSakral terpeut.

Nu kliar det dock som aldrig förr på kroppen av kloret, så Robin ska få agera kli-maskin på en stund och förmodligen få smörja in min rygg.
Men det var värt det. Jag kände inte av mina fogar så där jätte mycket under den där timmen, så det var kul. Dessutom kände jag mig lätt (vilket jag inte är) haha.




Hela dagen har helt enkelt bara varit perfekt

Har haft en fantastisk dag.
1. Har sovit hyfsat bra i natt
2. Smärtan i bäckenet har legat på mindre än en 9a.. kanske en 7a vilket är bra.
3. Var på mottagningen redan 07.00 i morse men fick en vila under dagen på 1.5 timmar. Det var behövligt.
4. Haft 3 super-häftiga behanlingar och väldigt nöjda kunder.
5. Middag bestående av Quornfärslimpa och klyftpotatis, morot och broccoli.

I morgon funderar jag på att inte plugga lika länge som jag brukar utan hämta Ralf tidigare från dagis, så vi kan åka på badhuset eller något annat roligt. Jag går utbildning sen hela helgen så det är min enda chans att hinna umgås lite med honom.

Vi får se hur bäckenet mår i morgon om det kan vara en möjlighet :)

I helgen har jag även bokat in mig på en KS-behandling. Det ska bli fint, jag hoppas att det kan hjälpa mina bäckenproblem lite.

Snart är det sveriges mästerkock. Kanske att jag unnar mig lite färsk ananas till det ;)
Ha en bra kväll.


Stackars lilla bebis

Här om dagen när jag och Robin var och handlade så såg vi en kvinna med en barnvagn.. eller en halv barnvagn. I PÅ barnvagnen låg en liten nyfödd bebis och på bebisen låg en liten plastbit som förmodligen skulle skydda den från snöovädret som var utomhus (snö blåst och -10). Ni vet sånt plast som andra människor använder till exempelvis duschdrapperi.

Det var sorgligt att se. Att föräldrar kan felprioritera på det viset gör ont i mitt hjärta.
För jag vet att det inte enbart handlar om pengar, det finns barnvagnar begagnat man kan köpa för 400-500 kr och med egen erfarenhet då jag och min familj levde på extremt lite pengar så tog vi oss först råd med räkningar sen med det som behövdes till Ralf och sen mat, det var inte tal om någonting annat.

Det var när Robin sa upp sig från sitt jobb, var arbetslös och sedan började plugga och varken fick studiebidrag eller studielån pga tidigare misstag i plugget. Då levde vi först på min mammapening och sen på min a-kassa och hade 2500-3500 kr i månaden för hela familjen efter att räkningarna var betalda. Det är mer än dubbelt så lite som soc.-normen ligger på. Så levde vi i mer än ett halvår. Men vi hade egentligen inga större problem, vi tänkte väldigt ekonomiskt, cyklade och gick överallt, och hade väl inte så där superkul hela tiden, men det gick och Ralf hade då alltid blöjor, mat och fina kläder.

Jag lärde mig mycket under den tiden.

Man kan spara ihop till en begagnad barnvagn under den tiden man är gravid, OM man vill, oavsett hur lite pengar man har. Man kan köpa hela och rena kläder till sitt barn OAVSETT hur lite pengar man har, om man bara är intresserad av det. Men vissa människor har bara väldigt lätt för att skylla ifrån sig och har svårt att ta eget ansvar.

Att låta en nyföding ligga på en nerfälld sittdel i en trasig barnvagn utan suflett, med en plastbit på mitt i vinter i Luleå.. det är väl ändå inte riktigt rätt.




Lite pluggtankar

Jag har just nu en lite speciell pluggteknik. Jag har aldrig pluggat på det här sättet förut, men jag har heller aldrig varit någon stjärna på att plugga så jag är positiv och tror att detta är rätt.
Vi har nämligen ganska dåligt kursmaterial och i min hjärna så är allt  huller om buller. Det står lite om samma sak på olika ställen och i olika pärmar. Kort och gott så blir det kaos i min hjärna. Som att det inte räckte med dyslexin liksom ;)

Så, nu renskriver jag allt på datorn. Jag vill nämligen ha allt samlat i olika kategorier så att det är lätt att hitta och lätt att förstå. Det jag behöver bilder till skapar jag bilder till eller googlar upp om det går.
Jag tar även hjälp av svenska akademiens ordbok, medicinsk ordbok och sahlgrenskas uppslagsverk.
Vad hade jag gjort utan internet?

Jag känner redan att jag lärt mig ganska mycket av att göra på detta sättet, allt har dock inte satt sig i mitt minne. Det är ju det där med att lära sig saker utantill, som kan ta lite tid. Speciellt krångliga anatomiska ord och begrepp. Men jag har fått en annan förståelse och har kommit in i det på ett annat sätt.

I natt när jag låg vaken så kom jag ju på det att om jag ser till att plugga 15 timmar i veckan ända fram till provet så borde det ju sätta sig. Då har jag 90 timmar på mig att få det att fastna. Borde ju inte vara några problem trots att jag är lite av en virrhöna ibland.

Just nu känns ingenting jobbigt utan bara roligt, intressant och fascinerande. Tentafrågorna känns inte främande vilket känns skönt, men man vet ju aldrig.

Nu får ni hålla tummarna för mig så jag fixar detta :)




God morgon

Njuter av äpplemos, gjort av äpplen från mormor och morfars trädgård, i filen. Toppad med lite av min hemmagjorda müsli med torkade jordgubbar från mammas trädgård. Det är kärlek det.
Lite kaffe, ägg och plugg till det blir en bra kombo.



God morgon.


Jag tror nog att det syns att jag är gravid

Det är lite ironiskt att vissa av de jag känner envisas med att säga att det knappt syns att jag är gravid. Jag har gått upp 10-15 kg i vikt, har ett midjemått på 110 och nej; alla kilon har inte satt sig på magen då hade jag kunnat dra upp mina vanliga byxor över rumpan och det är inte möjligt. Hela jag har blivit större.

Haha, jag vet inte, men tror de att jag tar det som en komplimang?

Jag vet att de menar väl, men det är ju faktiskt samma sak som att de skulle säga "men vadå, du har ju alltid varit så här fet"

Klicka på bilderna för att få dem stora

Före  ------------> Nu

Ursäkta att jag inte är så stylad på bilderna, jag inser att jag ser ganska risig ut. Men jag är en trött gravid kvinna med sömnbesvär och foglossningar, ha det i åtanke ;)

Sen de där gångerna när jag blir lite hormonell så tänker jag "Jag ska ge igen på dem när de är gravida" Hahahaha.

Nu är det typ exakt 9 veckor till beräknat datum. Tiden går fort, men ändå långsamt på något vis.


Foglossningar vs. kiropraktorbehanling 0-1

Jag har precis fått den sjukaste kiropraktorbehandlingen ever! Mina foglossningar har nämligen ställt till det så in i norden för mig så jag inte kan röra mig. Robin får ta på mig socka och sko på vänster fot. Det är helt enkelt omöjligt att få upp benet tillräkligt.
Sen i förrgår fick jag en lätt nackspärr också och då slog det mig "Det sitter ju för fan fast i bäckenet på mig" Jag kände ungefär vilken kota det var som hade hakat upp sig som gjorde att jag hade ont och var stel i nacken och sen vet jag ju vilken kota i bäckenet som har samma rörelsemönster som den. Så jag ringde till min kära kiropraktor och bokade en akut-tid.

Nu sitter jag här. Lätt yr efter behandlingen som varit den värsta jag någonsin upplevt. Det satt fast helt och hållet i bäckenet så det gick inte ens att knäcka. Då gick hon på musklerna som stasade som aldrig förr. Jag kände hur jag förvandlades till en grottmänniska redo för att klubba ner henne, men jag blev helt paralyserad av smärtan och bara skrek rakt ut.

Det var det värsta jag varit med om, men nu är det faktiskt bättre. Jag fick mig en till omgång en stund efteråt (eftersom vi håller till i samma lokaler så är det ju enkelt fixat) Och jag kan faktiskt få upp v. fot på h. knä nu, med lite hjälp av händerna. Det känns väldigt mycket bättre.

Hon kanske hinner behandla mig en tredje gång idag, annars är nästa tid på fredag. Det är tur att man kan få hjälp när man har problem, om man vill ha hjälp. Jag har hellre smärta i någon minut lite då och då, än dygnet runt hela tiden.


Middagen är serverad

Idag har jag lagat FANTASTISK mat. Indiska linsgryta med spenat och stekt bulgur-quinoa med grönsaker.
God, nyttig, näringsrik. Men utan så mycket kalorier.

MmmmmmMmmmmmMmmmmMmmmmm!!!

Någonting bra lärde jag mig av att jobba på indisk restaurang :)
Sen är det lite "liv-touch" på det hela.

Klicka för att få bilderna större

Sen är det ju supergott att ha lite tomat och fetaost till.

Linsgryta:
1 gul lök (kokas i vatten och mixas sedan till en sås som allt kokas i)
Vatten
Spenat
1.5 dl Röda linser
1 Vitlök (Pressas i sist av allt för att inte föstöra vitlökens goda egenskaper)

Gurkmeja
Ingefära
Curry (INTE FÖR MYCKET!)
Spiskummin
Timjan
Svart peppar
Örtsalt
Ev chili

Bulgur-Quinoa
1 dl bulgur och 1.5 quinoa kokas tillsammans med grönsaksbuljong och 1.5 msk torkad svamp
Låt svalna av.
Stek sedan tillsammans med
Röd paprika
Majs
Färsk hackad persilja (ganska mycket)
Brocckoli
Örtsalt

Låt lite av tuggmotståndet finnas kvar i grönsakerna.
Servera gärna med en sallad på fetaost, tomat och avocado. Eller vad just du gillar.

Det blir ganska mycket så man har matlåda till dagen efter.


Kan vi inte leva på mitt överflödiga fett, jag och bebisen?

Å ena sidan så känner jag för att aldrig mer äta någonting i hela mitt liv. Den här rackarns bebisen som jag har i magen tycks vilja ligga och trycka på min magsäck. Jag känner mig så otroligt mätt hela tiden, minsta lilla jag stoppar i mig gör att jag näst intill vill kräkas. Samtidigt så är jag ju ett matmonster så jag kan ju inte hålla mig från att äta en vanlig portion om det är gott.

Å andra sidan så blev jag så där tokigt sugen på att laga mat. Så sugen att jag nu längtar till morgondagen då jag kan få sätta igång. Jag hoppas att lusten finns kvar då.

Nu är det godnatt som gäller. Håll tummarna för mig att jag får mig lite sömn (helst mycket).


Buss vs bil

Jag har gillat att inte ha någon bil som kostar en massa pengar och som bara gör en latare och mer stressad. Dessutom så tänker jag på miljön.
På våren sommaren och hösten så går och cyklar vi ju ändå överallt, oavsett väder, så det har liksom kännts enkelt med buss. Kanske framför allt då vi bor så centralt.

Men nu har LLT höjt busspriserna med 25% så nu känns det ju nästan dumt att åka buss i stället för bil. Det var dessutom inte så billigt innan de höjde. Jag menar strax under 10.000 på buss på ett år och då kan man inte ens åka utanför  stan? Är det värt det?
Dessutom lär vi ju inte ens komma med hälften av gångerna då vi kommer ha en syskonvagn.

Det blir nog till att överväga att köpa bil i höst.



Jag längtar efter att....

... kunna ligga på rygg, framför allt när jag ska sova
... kunna vända mig i sängen utan problem
... kunna gå på en promenad
... kunna träna
... kunna busa med Ralf utomhus i snön
... kunna busa med Ralf inomhus
... kunna ta på mig sockarna utan att bli anfådd
... kunna sova liggandes
... kunna ta upp något från golvet utan smärta
... kunna sitta upp utan att få ont i ryggen
... kunna gå på toaletten utan att få ont i ljumsken och pubisbenet
... slippa hjärtklappning, andnigsproblem, känsligt tandkött och näsblod
... vara 10-15 kg lättare
... få sova på natten
... kunna stå upp och laga mat
... kunna ta på mig byxorna utan smärta

Listan kan göras lång. Tänk vad man är lyckligt lottad som kan allt det där i vanliga fall.


Dagens skratt

Med ny telefon och ett helt nytt komplicerat "rättstavningsprogram" har jag nu skickat en rad konstiga sms till både nära och kära, men även kunder. Vilket har resulterat i våldsamma skrattanfall.

Jag hoppas de förstår. (Jag hoppas ni förstår om det händer er)


Plugg-flow

Idag kom jag in i ett härligt plugg-flow. Det kom så oväntat, jag var inte alls pluggsugen och kände mig allment trött, slö och tråkig, Men jag satte igång ändå och det gick riktigt bra. Jag hann mycket.
Jag hoppas att varje dag som jag inte jobbar kan ge så här mycket. Man blir så stärkt av det och allt känns så mycket roligare :)

Här får ni en bild på mitt kära kranium :)


22 delar :)
Jag har en jätte fin ryggrad som barnen är lite rädd för också. Men idag har jag hållit mestadels fokus på kraniumet, hjärnhinnorna, ventrikelsystemet och kranialnerverna osv.


Grattis Ralf 2 år!

Idag fyller min kära bus-unge år. Närmare bestämt 2 år. Det är helt otroligt vad tiden går fort, å ena sidan känns det som igår då vi låg där på BB å andra sidan känns det som 10 år sedan för jag har utvecklats så otroligt mycket under dessa 2 år. Han har verkligen lärt mig så mycket tänkvärt och visat hur mycket värdefulla saker och ögonblick det finns här i livet.
Han har bland annnat lärt mig att ta det lugnare men få mer utfört. Det ni!

Igår hade vi kalas för honom.



Eftersom det ska finnas fika för både de som vill fika "riktigt" fika som för det som inte vill äta nyttigare så hade vi ordnat:
Tårta
Kladdkaka
Fruktsallad
Syltkakor
Kolapinnar
Chokladdoppade havreflan med ingefära
Och Nyttiga snicker-bollar
Sen kom även min mor med en supergod bärpaj.

Det var en härlig buffé som vi nu får äta av i flera dagar antar jag :)

Efter det blir det till att börja äta nyttig. (eller försöka äta nyttigt kanska jag ska säga)

Tack alla för en underbar dag. Ralf var som i extas av alla fina besök :)


Järn

Jag hade vist bara 111 i blodvärde när jag var hos MVC i tisdags, inte konstigt att jag kännt mig döende. Nu knaprar jag järntabletter som aldrig förr sen i onsdags, och jag känner mig något piggare, men det är nog ett tag kvar tills jag kommer upp på normal-värde.

Det ska bli skönt att bli lite piggare.


Äkta shoppinggläje

Det är inte särskillt ofta jag lägger upp det jag köper men nu känner mig lätt exalterad då jag idag har unnat mig en riktigt bra vinterjacka i dun från Peak Performance. Snygg är den också!
Så jag tänkte visa er :)




"Det ända du ska göra nu är ligga ner och ta det lugnt" - Barnmorskan

Jag längtar så extremt mycket till att kunna träna och nu är det "bara" 4.5 - 5 månader kvar tills jag får träna igen. Känns som en evighet. Men då ska jag träna utan dåligt samvete, Robin ska få vara hemma med båda barnen medan jag tränar och njuter av att musklerna bränner och svetten rinner.



Det är ibland extremt frustrerande att inte kunna röra sig som man vill. Som tur är så finns det ju andra saker som är roliga som man kan göra ibland. I veckan har en av mina barndomsvänner varit här (tyvärr pga tråkiga omständigheter, men ändå) och jag har fått chans att umgås med henne 3 dagar i rad! Idag har vi varit i måttsund och spelat kort hela eftermidagen och nu ska jag iväg på coop och köpa massvis med frukt. För nu är det fruttialainen som gäller!


Bättre lycka nästa gång

Robin övertalade mig utan svårighet att vi skulle gå och lägga oss supertidigt i kväll. Saknaden att få sova 9-10 timmar en natt är stor. Så vi gick och la oss efter att Ralf hade somnat.
Robin somnade innan jag hann säga godnatt redan 19.30 och själv somnade jag runt 20.00 tyvärr så vaknade jag dock strax innan 22.00 och sitter nu vaken och kan inte somna om. Misslyckat.

Nåväl, jag har lite dataarbete som jag kan göra och slippa hålla på med i helgen. Förhoppningsvis så slipper jag vara vaken hela natten.


Magiska händer

Igår fick jag höra från en kund att jag hade magiska händer. Hon har haft otroligt jobbiga ryggproblem i drygt ett halvår där smärtan legat på en 9 på en skala upp till 10. Direkt efter behandlingen var hennes nästäppa bort (hon var förkyld när hon kom) och hon hade inga känningar över huvud taget i ryggen.
Det är häftigt.

Ha en bra dag.


Det där med att ändra mönster och rutiner

Natten till idag sov Ralf för första gången i sitt rum i sin nya säng. Vi förväntade oss inte alls att det skulle gå särskillt bra, men till vår förvåning så sov han hela natten utan avbrott och vaknade 6.30 !!

Sovmorgon till föräldrarna som själva inte hade så lätt för att sova.

Det är svårt att vänja om sig från någonting man "alltid" gjort. Jag blev lätt autistisk i går kväll när vi skulle somna. Bara att sova med öppen sovrummsdörr var ångestladdat för mig. Men å andra sidan kunde jag inte tänka mig att stänga dörren då Ralf befann sig i ett annat rum. Klockan 3.00 kollade jag på klockan sista gången, sen somnade jag väl kring 3.30 eller så.
Jag ska nog vänja mig.

Vi får se hur resten av nätterna går för Ralf. Just nu är han väldigt vaken och har svårt att somna om så Robin är där inne och försöker söva om honom. Vi får se hur det går, i värsta fall får jag hela vår stora säng för mig själv :)

Godnatt




RSS 2.0