På facebook

Du kan även gilla mig på Facebook
 

Jo förresten!

Kom på fika!
Jag bakade jätte mycket fika till födelsedagen och vi har mycket kvar
Svartavinbärskakor
Silviakakor
Twixkakor
Syltkakor
Kolapinnar
Chokladkakor
Tårta
 
Vi har även kvar fruktsallad, men den lär jag nog äta upp idag :)
 
 

Smått och gott

Jag har inte riktigt haft inspiration att skriva i bloggen på senaste. Mycket  roligt har dock hänt. Bland annat besök från Jönköping av Johanna och Sami. Jag har fyllt år och blivit uppvakltad av både familj och vänner, och kanske det bästa: Ralf har slutat helt med blöja på dagen. Han har varit utan blöja i en vecka nu, ibland händer det en olycka men det gör ju inget, det är sånt som händer. Jag har dock lagt märke till att det är när det är lite extra rolihgt. Det är som att han inte har tid att gå på toa då. Han lär sig. Skönt är det i alla fall!
 
För övrigt.. livet känns rätt bra just nu. Lugnt och skönt, mycket inspiration till att pyssla på med både det ena och det andra. Och nu kommer jag plötsligt på att Ralf börjar dagis på onsdag igen! Oj oj oj, tiden går fort!
 
Tack för alla fina presenter, besök och uppvaktning!
 

Orkidé-explosion i Luleå

Jag befinner mig liksom i extas. Jag ÄLSKAR orkidéer och just nu så har det exploderat med orkidéer här i Luleå. En del av sorterna ska knappt gå att finna så här norrut, men det finns liksom hav av dem. Helt fantastiskt.
Ikväll har jag varit på ett av "haven" som jag hittat och det är utan tvekan över 1000 (fridlysta) orkidéer. Doften är en njutning ända in i själen.
 
Här är några bilder. Klicka på bilden för att få den större.
 
 
Bild 1: Jungfru Marie nycklar och möjligen skogsnycklar,
Bild 2: Nattviol och Jungfru Marie nycklar,
Bild 3: Luktsporre? Men den ska ju inte finnas här uppe?
Bild 4: Nattviol-hav (Doften är överlägsen!)
 
 
Jag har aldrig sett så här mycket orkidéer någonsin, och vill bara tillbaka och njuta. Kan knappt sluta titta på bilderna.

DOCK så skövlar kommunens gräsklippare bort dessa vackra fridlysta orkidéer vilket jag tycker är väldigt synd. Hade ju varit fint att få dem att sluta. Ni såg kanske mitt förra inlägg när jag upptäckte det första orkidé-havet. Det havet har de klippt bort :/
 

Nostalgi

Robin har fixat hela sässong 2 av bumbibjörnarna till mig Ralf, gissa om jag Ralf är glad :)
 

Ralf njuter av utsikten

 
 

Orkidéfest

Av en slump på ett ställe där jag brukar vara hittade jag ett dike fullt av orkidéer. Jag slutade räkna när jag kom upp till 40 stycken, så över 40 var det i alla fall. Vackra, ståtliga, vilda.
En del stod i grupp och en del stod ensamma. Den kortaste jag mätte var 23 cm och den längsta 50 cm.
 
Enjoy!
 
Klicka på bilderna för att få dem större.
 
 
Vist är de vackra!
 

60-årigt bröllop är inte fy skam!

På Tisdag åker vi till mormor och morfar på västkusten. Och vi har redan börjat packa. Thor åker nämligen till dalarna idag och hälsar på sina kusiner så vi lastade hans bagage näst intill fullt med vår packning. En jävligt STOR resväska, 2 blöjpaket, mjuklift, bärsele, 1 bilbarnstol. Själv åker vi Tåg. Eftersom Thor skulle åka till dalarna först så fick vi hans tågbiljett, så vi åker tåg. (Det  gjorde att resan kostade 300 spänn för hela familjen, en trevlig liten peng för oss studerande och föräldralediga)

Det blir nog bra, men trångt. (Tur att jag älskar att åka tåg.) För trots att vi har packat all den packningen med Thor så kommer vi ha en hel del med oss på tåget ändå. Vi kommer ha med babyskyddet på tåget, resväska med lite ombyten, blöjor, välling, böcker, pennor och papper, matsäck, dator, kortlek.. Ja ni vet det tar ju typ 20 timmar att åka dit ner så det är ju lika att ha så man kan sysselsätta sig. Och om ni inte har åkt norrlandståget förr så kan jag berätta för er att maten är kass.
 
Utsikten och stigen ner till sjön <3
 
Ralf längtar i alla fall. Sen har jag visat massor med filmer från lisseberg till han så nu är han pepp på att åka alla olika barnkaruseller :) Fasiken så kul det kommer att bli.
 
Sa jag att min mormor och morfar firar 60-årigt bröllop i år? Det är ju värt att fira :)
 

RSS 2.0