Tänkte spinnpumpa..

Ikväll tänkte jag dra iväg på spinnpump. Fy tusan va roligt det ska bli, men jag måste ju erkänna att det är med skräckblandad förtjusning. Å ena sidan ska det bli så härligt att få röra sig och svettas ordentligt och känna hur musklerna skakar i takt till pumpande musik.
Å andra sidan så är det inte helt samma sak att gå och träna när man inte känner sig som sig vanligt (dvs smal, stark och snygg hehe;) ) Det är helt enkelt lite läskigt att gå och träna och inte riktigt veta hur mycket man orkar. OM man orkar?

Mina vanligtvis väldigt förstora träningskläder som jag hade förra gången jag hade fått barn, sitter i alla fall bra. Eller, är inte för stora längre så jag har i alla fall något att träna i. Jag hoppas dock att de blir förstora snart igen.



Blomkålsblastsallad

På tal om mitt inlägg om blomkålsblast Här hittade jag en annan grej man kan göra med blomkålsblast. Låter ju inte helt fel!

Recept Blomkålsblastsallad


På yogamattan kan man göra många coreövningar

Hade tänkt gå på core nu 12.30 men Nora var lite för "tjoig" för det så vi får stanna hemma och så får jag träna på vardagsrummsgolvet. Det blir bra det med. Kanske spinnpump i kväll också när Robin är hemma. Det känns som en plan!


Hänka ikväll?



Hen

Folk går runt och är upprörda över ett litet ord på tre bokstäver. Varför? Är det hotfullt på något sätt att alla inkluderas?

Det lilla ordet är väl inte här för att ersätta något, utan för att komplimentera i ett språk som kanske inte är helt färdigutvecklat än?

Hen.

Är det inte ett helt perfekt ord att använda vid tillfällen som vid en graviditet och man inte vet vad det är för kön på barnet i magen, på Gud, på bebisar/barn/människor man inte ser vilket kön hen är, och självklart på alla de människorna som faktiskt är både och. Det är ju faktiskt så pass vanligt att ca 1/1000 personer är "intersexuella". Nu opereras de ju väldigt fort till att vara flicka eller pojke (vilket jag har delade åsikter om), men innan operationen bör ju vårdpersonal ha något annat än DEN att säga.


Jobba mitt i natta.. näää

Jag är inne i värsta jobb-ruset, typiskt att det ska komma när man är övertrött och egentligen borde ligga och sova.
Så, nu går jag och lägger mig och hoppas att damen somnar och låter mig sova. Sen håller vi (Jag och ni) tummarna att jag har kvar mitt jobb-rus i morgon när Ralf är på dagis :)



Sov gott!


Aaaj

Helt plötsligt stannar hon till. Hon fäster ögonen och ser väldigt bestämd ut. Då märker jag hur det gör ondare och ondare.

Ja, hon biter HÅRT med hennes tandlösa tandkött. Väldigt hårt.


Vad vill man sända ut för signaler

Sen Ralf började med att vara 15 timmar/vecka på dagis så har han börjat vara lite blyg första dagen efter sina fyra dagar hemma. Blygheten resulterar även i lite trots. När hans kompisar och fröken exempelvis säger "kom nu in till oss" så kan han vråla "neej!" tillbaka trots att han egentligen vill och har längtat dit.

Ralf har aldrig gråtit/trotsat/varit arg när vi lämnat honom på dagis. Han älskar dagis och har gjort det, från dag ett. Vi har varit glada om vi ens fått en vink från honom när vi sagt hej då.
Jag förstod dock att det kanske skulle förändras när han fick ett syskon och dessutom är i trotsåldern.

När jag gick på föräldraledigt lovade jag mig själv att inte köra över honom. Att han ska få gå på dagis för sin skull och inte för min skull. Vill han vara hemma så får han vara det. Men han behöver säga det innan vi åker dit i så fall. Dagiset skulle inte acceptera att vi kommer, tjorvar i kapprummet och sen går hem igen. De tycker att det blir oroligt i barngruppen av sånt, och det kan jag förstå. Men jag känner mig inte bekväm med att lämna honom gråtandes och skrikandes efter mig. Lämna honom där och ta Nora och gå. NEJ, det kommer inte hända. Men på dagis tycks de ha en annan uppfattning. De tycker att jag ska lämna honom så "han vänjer sig". 

Men jag vill inte att han ska vänja sig med att jag lämnar honom gråtandes och går iväg med hans lillasyster. Han är inte nog stor att förstå, så då vill jag inte det. Jag vill att han ska vänja sig med att han är trygg med mig, kan lita på mig och att jag finns för honom.

Det är inte så att han tjorvar länge ens så jag tycker inte att det är något problem. Allt som allt tog det typ 2 minuter.

Det här "problemet" påminner mig om en sak som en bekants pappa sa när jag var gravid med Ralf. Han sa: "Jag ska ge er ett tips. Läs eller sjung aldrig för bebisen när den ska sova, för då vänjer sig den med det och kommer alltid vilja ha det så förspänt. Det enda som funkar är att lägga ner den i sin säng och låta den somna sjäv. Den kan skrika och gråta de första gångerna, men den vänjer sig och då blir läggningarna så himla mycket skönare för er." (Hon, hans dotter, har även svårt för att visa närhet, empati, tillit, hennes självkänsla brister...)

Precis som jag tyckte att det lät helt sjukt då, tycker jag att det låter sjukt nu. "Han vänjer sig med att du lämnar honom gråtandes, så tillslut kommer han sluta med det". Han ger alltså upp, han vet att mamma lämnar honom oavsett om han gråter, men tar med sig hans syster. Vad sänder det ut för signaler?!


(Googlad bild)

Usch nej. Okej om jag hade haft en tid att passa eller ett jobb att åka till. Då hade jag fått förklara fort och kanske varit tvungen att åka och överlämna förklaringen till dagispedagogerna om det inte gick över. Men nu är jag föräldraledig. Jag ser ingen anledning till att lämna honom gråtandes, när det dessutom inte ens gått 5 minuter efter att han tagit av sig jackan.



Dagens morgondrinkar




Rosa:
1 liten Rabarber
1 selleri
1/2 avokado
1 dl hallon
1 tsk honung
1 tsk bipollen

Grön
1 tsk vetegräspulver
1/2 tsk acaipulver

Den gröna var inte god. Och jag som får så lätt kväljningar satt och hulkade medan Ralf tittade skeptiskt på mig och sa "mamma inte dicka den!", men man vänjer sig det vet jag så snart kommer jag nog inte tycka att det är något speciellt.


Inpuls

Igårkväll när jag var på min PW så kom jag på att, Varför vänta till på lördag då inpulskortet låses upp? Varör inte ringa och be dem öppna det redan nu? Så jag gjorde det. Så jag funderar nu skarpt på om jag ska gå på spinning och core nu i eftermiddag när Robin slutat praktiken. Jag är ju inte helt frisk, men jag tror inte det gör något. Jag har dock glömt bort mitt lösenord så jag kan inte boka passen på internet. haha

På torsdag dag ska jag också på core, och då ska jag ta med mig Nora. Jag hoppas att det fungerar bra. Kanske går det att ta henne i selen och ta med henne på spinning också? Jag får testa mig fram, något måste ju gå.


Snark, pust och stön

Det är så häääärligt att vakna kl 5 på morgonen av en 2.5-åring som står och vrålar i köket åt katterna när man fått somna kl 23.30. Den senaste veckans nätter har varit allt annat än trevliga. Nora har hållt låda fram till 1-tiden och Ralf har vaknat 4-5, sen har jag ju givetvis fått amma 411 gånger/natt (har det känts som).

Av alla förkastliga nätter så har jag nu fått riktigt dålig hy. Jag ser numer ut som en prickikorv i fejset och det är väl inte riktigt vad jag vill så nu är det grön morgondrink som gäller för att stötta levern och lite avipatikar för att få ner det sura i magen.

Sen kan man ju bara be John Blund ge Nora och Ralf en extra dos med sömn någon natt så man får sova lite. Han John Blund får gärna komma tidigt också.




Ibland hinner man bara så himla mycket en förmiddag.. ibland

Håller just nu på att förbereda inför denna helg. Vi åker till stugan och arbetar igen, och när man har små barn så är det mycket som ska med.
Jag håller även på att förbereda mat så vi slipper laga all mat där. Just nu håller jag på att koka potatis så jag kan fixa till en potatissallad. Så får vi hålla tummarna att solen kommer tillbaka så vi kan grilla.
Jag har rensat, städat, och ska strax tvätta. Sen tänkte jag även göra glass. Men jag får se om jag hinner, jag ska även hinna handla, hämta Ralf från dagis och möjligtvis träffa en vän på stan.

Jag har aldrig förr gjort glass, men jag tänkte att när jag nu gjort maränger som är supergoda så måste jag ju göra glass till det :)


Chokladmaränger

Vi hade kvar några äggvitor i kylen från helgen. så jag tänkte att jag skulle försöka mig på att göra maränger.
Chokladmaränger blev det. Och de blev perfekta!



3 äggvitor
1,5 dl strösocker (nästan)
1 msk citronsaft
1/2 premium 70% choklad lemon

Vispade ihop socker och äggvita till ett hårt skum. Hälde i citronen och vispade igen. Smälte chokladen över ett vattenbad och vände sedan i den i  marängsmeten. Klickade sedan ut den på bakplåtspapper på en plåt.
Gräddade ca 40 minuter i 150 graders värme och stängde sedan av ugnen (för jag var tvungen att åka), så då fick de stå kvar där tills jag kom hem. De blev spröda och fina.

VÄLDIGT uppskattat av Robin, framförallt när jag själv inte gillar maränger :) Jag tror dock att jag ska ge dem i morsdagspressent till min mor.


Efterlängtad Onsdag

Har varit på kvällsPW i solen :) Loooooovely!

Men oj vad jag längtar till i morgon. Full rulle. kl 7.00 är det PW till Ralfs dagis och tillbaka, vilket tar 45 min en väg. När jag kommit hem är det frukost och hushållssysslor på schemat. Kl 11 åker jag och hämtar valpen från dagis och susar iväg till tågstationen och möter upp min underbara kusin som kommer på besök. Lunch med mor och sen raka vägen hem och dumpar valpen i sängen så han får vila. Sen får vi se vad Ida kan tänkas vilja göra?

Nu är det Eurovisionsongkontest och lite bålträning.

So long!


Träningsdrömmar

Idag har jag fått veta att man ska vänta ca ett halvår med att springa och hoppa efter förlossningen. Det hade jag glömt. Så det är med sorg i hjärtat som jag inser att det kommer dröja ca 4 månader till innan jag får "bodysteppa".
Men men, jag antar att jag få gå promenader, köra core och möjligtvis spinning och indoor walking (det är ju springa utan "stötarna".. känns milt liksom). Även överdel i body pump sägs vara ok.


Läääängtar!

Jaja det blir en bra höst då med andra ord :)


Gäsp

Jag är så otroligt trött och Ralf som vaknade kl 4 för tredje dagen i rad är på ett sånt där supertrotsigt ralf-humör. Jag har slagit på ducktales bara för att få lite lugn och ro för en sekund men eftersom jag somnar om jag sitter still så står jag nu här halv-jä-la-åtta på morgonen och putsar fönstrerna (!)


Snart snart..

Om en och en halv vecka blir mitt Inpulskort upplåst! Det är ju helt otroligt att jag äntligen är här. I höstas när jag började inse att det inte kommer kunna bli mer träning för min del förens efter förlossningen, så blev jag superdeppig. Men nu är dagen snart kommen.

Jag har redan börjat kolla på schemat för att se hur jag kan få ihop det och gissa om jag längtar. Jag är ju dock riktigt svag och har väldigt dålig kondis, då jag inte kunnat träna ordentligt på över ett halvår.. ja, knappt kunnat röra mig alls. Men det brukar ju gå ganska fort att träna upp sig. Dessutom så ska det bli kul att se resultaten vecka för vecka.

Jag hade gärna legatat på 10 pass i veckan som jag gjorde i våras, men det kommer jag inte lyckas med så jag är nöjd om jag hinner med 5 i veckan. Fredagarna så hinner jag bland annat inte med något för de hinner stänga innan Robin kommit hem.

Men jag får varva med mina promenader :)

Nån som vill hänka den 2/juni på min premiär?


Fira Robin

Igår när vi firade Robins födelsedag så lyckades vi, utan planering, bjuda på 7 sorters kakor! Det var ju helt fantastiskt.
Det blev hallonpaj istället för tårta. Den var krämig och god. Hallon är ju typ det godaste som finns!




Gryta på quorn

Igår morse tänkte jag att vi skulle äta rester till middag för att rensa kylen och för att det ibland är skönt att slippa laga mat. Men medan jag vaknade till liv kom jag på att Robin fyllede år, så då kändes det genast som att vi måste laga "riktig" mat.

Det blev Gryta på quorn och massvis med grönsaker. Smaskens!




Middag och dagens shot

Idag blev det blomkål- och broccoli-gratäng. MUMS!
Och jag och Ralf har kvar matlåda till i morgon på lunchen. Perfekt.


Det är nice att även Ralf gillar mina nyttiga drinkar och shots.


Råsaftcentrifugen är en bra grej.

I den här har jag
1 Päron
2 broccolistammar
1 rödbeta
bipollen
acai bär pulver




Bagarmåndag

Idag har jag och Ralf bakat till Robins födelsedag. Och nu ska jag smaka om de är godkända :)



Eftersom alla som skulle komma i Söndags avbokade av olika anledningar så kommer han firas på sin födelsedag och lite andra dagar i veckan. Det blir bra. Kalas hela veckan. Det är lätt att baka lite för mycket med Ralf när han tycker att det är så roligt. Sen är ju jag barnsligt förtjust i småkakor, de har liksom rätt storlek och är inte för stora. Eftersom jag inte är så förtjust i bakverk, och många kan bli lite störda om jag inte fikar så är småkakor perfekta. Jag kan få i mig en sånn utan problem.




Kollar på Debatt på playen och har det bra





Ananas, banan, äpple och färska hallon.
Mmmmm....


Sin quorn carne?

Ja vad heter det? Alltså chili con carne fast utan kött och utan chili och med quorn? Sin quorn carne? Vi säger så sin quorn carne.



Det blev ju supergott!


Kinesologbesök

Idag har jag varit hos en kinesolog och blivit rejält undersökt. Det var spännande. Hon sa att jag var ovanligt frisk, vilket givetvis var väldigt kul att höra. Men hon bekräftade även mina misstankar om snömögel och mjölkprodukter. Snömöglet reagerade jag väldigt kraftigt på och när det gällde mjölkprodukterna så var det lactosen jag var känslig mot. Jag var även känslig mot gluten och vete.
Jag var inte så känslig mot lactos, gluten och vete att jag måste sluta helt med det, men gärna dra ner lite. Och Det är ju inte så svårt eftersom jag ändå inte äter så mycket av det.
Nu ska det väl i alla fall bli bättre med snömögelhistorian tack vare behandlingen. Jag ska tillbaka till henne om en vecka. Då får vi se om värdena har sjunkit. Spännande!

Åter igen. Har man problem med något så kan man göra något åt det, om man vill!




Smycken

Igår rensade jag lite bland mina smycken. Det blev ordning och reda på mina anslagstavla där jag hänger mina hängsmycken :) Ett bra tips till er alla som har mycket smycken och lätt får oordning.



När jag gick igenom mina smycken så hittade jag en hel del som ska rensas bort. En del för att jag inte gillar dem och en del för att jag helt enkelt inte använder dem. Om det är någon som ser något som kan falla i smaken så är det bara att säga till. Jag ger bort det. Annars åker det till röda korset.

Bland annat dessa ska bort:





Kolapinnar

På förmiddagen har jag tvättat och medan tvättmaskinerna gick så passade jag på att slänga ihop lite kolapinnar



Gott och enkelt.

Recept:

100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
1/2 tsk bikarbonat
2 – 2 1/2 dl vetemjöl

Blanda smör och socker. Rör i sirap och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla till strängar och platta ut till en centimeters tjocklek på plåt med sånt plåtpapper på. Grädda i 175 grader i ca 12  minuter i mitten av ugnen. Skär i sneda remsor med kakan fortfarane är mjuk och låt svalna.

 


Havre- och chokladkakor

Robin fyller år snart så jag har börjat förbereda inför kalaset så man slipper stå och stressa dagen innan. Idag provad jag göra havre- och chokladkakor:




De blev väldigt goda, och gubbarna på Robins APU gillade att vara testpersoner :)

Recept:

Frasiga kanter och lite lösare i mitten av chokladen.

Deg
300 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
3 dl socker
5 dl mjöl
4 tsk bakpulver

Fyllning
150 g smör
3 msk kakao
1 dl grädde
2,5 dl socker
1,5 msk mjöl

Börja med degen. Vispa mjukt smör och socker. Blanda i övriga ingredienser och rör till en deg. Rulla 50 små bollar och lägg i silverformar, den större varianten. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Gör under tiden fyllningen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning. När kakan är färdig i ugnen tar man ut den, sticker hål i varje kaka och häller 1 msk i varje av fyllningen. Grädda ytterligare 2-3 min i mitten av ugnen.



30 om 2 år

Om drygt  2 år fyller både jag och Robin 30 år. Det ska bli  ballt. Vi tänkte fira det ordentligt så vi har redan börjat spara pengar. Det blir givetvis en stor fest i någon stor lokal, vi funderar på "öppen scen" eftersom vi har så många talangfulla vänner som kan både spela musik och vara roliga :)
Sen måste vi ju självklart ha någon rolig övveraskning, och /eller någon kamp. Ni som var på julfesten förra året vet ju hur lyckad "krongårdskampen" blev :)

Har ni någon rolig idé så får ni givetvis komma med tips!

Men vi måste ju även göra något roligt och själv är jag barnsligt förtjust i idén att hoppa fallskärm. Så lyckas jag inte övertala Robin så får jag i alla fall övertala mamma, hon fyller 60 då och hon är  inte så svårövertalad när det gäller det, så hon hänkar nog oavsett skulle jag tro. Vi får se hur det blir.

Googlad bild


Ser det inte härligt ut?!




Nu börjar det

Nu börjar det. Det riktiga testet. Kommer jag få ihop vardagen? Lyckas vara hemma med båda skruttarna själv och få bitarna på plats? Bara att få sova kasst och sen kliva upp kl 6.00 för att möta dagen (och en väldigt aktiv unge) känns som en utmaning. Förhoppningsvis blir nätterna bättre än den varit i natt.

Det ska nog gå bra. Det känns skönt i alla fall att få styra upp vardagen och få lite rutiner. För hittills har det inte funnits. Skönt med 1-2 långpromenader perr dag.


Storkok

I morgon börjar Robin på arbetsplatsförlagd utbildning, dvs praktik. Där ska han vara i, till att börja med, 4 veckor. Så det innebär att jag är själv med ungarna från 6.30 till 16.30.

Av den anledningen står jag nu och gör storkok. Bara för att förenkla.
Det blir gott:



Quornfärssås med
Zucchini
Morot
Broccoli
Vitkål
Gul lök
Spenat
Vitlök
Grädde
Krossade tomater
Tomatpuré
Soya
Senap
Örtsalt
Svartpeppar
Timjan
Origano
Gurkmeja (bara för att det är så nyttigt)

Man kan ju slänga i lite bönor också om man vill ha det i. Eftersom jag inte kockar efter recept så vet jag inte hur mycket jag hade i av allt, men man kan ju köra efter smak :)

Går ju utmärkt att äta till pasta, quinoa, ris, bulgur...


Aprilväder i maj

Igår tog jag de här fotografierna på vår gård

Ralf cyklar


Blommhav och solsken


Idag tog jag de här fotografierna

Vinterland på samma gård.





Falafel-biffar a´la Liv

Kikärtsbiffarna (Falafel på mitt sätt) blev som vanligt supergoda!



Här är mitt supergoda recept:

Falafel-biffar ala Liv (ca 27 biffar):
625 gram kokade kikärtor (innan blötläggning och kokning var det 3 dl kikärtor)
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1,5 tsk Sriracha HOT chili sauce (finns i bland annat thai-butiker)
1 dl (lite drygt) mixad persilja (VÄLDIGT smått, alltså mer än ni tror)
3.5 tsk spiskummin
1.5 tsk timjan
2 msk citron
1 msk sesamolja
2 st ägg
3.5 msk maizena
2 tsk wite rock salt powder (går bra med vanligt salt men tillsätt efter behov. Detta saltet är lite mildare i smaken)
1/2 tsk finmalen svartpeppar
Matfett att steka i.

Mixa allt utom ägg, maizena och matfett så att det blir väldigt fint. Blanda i hop till en röra. Tillsätt sedan ägg och där efter maizena. Färdigt att steka.


Stek inte på för hög värme. Jag hade på 6 av 12. Eftersom biffarna behöver steka några minuter perr sida. Annars blir det lätt bränt. Jag blandade smör och olja att steka i. Annars är ghi perfekt att steka i eftersom det inte så lätt blir bränt, är nyttigt och smakar underbart.

 


Att bli frisk

Jahapp då har vi varit på jourcentralen i 3 timmar med Ralf och fått penicilin. De viste inte riktigt vad han har fått men han hade en infektion i kroppen så jag hoppas att penicilinet biter på det. Han är tröttare än trött just nu så nu ska han få vila en stund.


Att vara föräldraledig ;)

Att  vara föräldraledig handlar om att få se "efter 10" och ta njutfulla promenade tvarje dag. Sen tillkommer lite andra saker som att amma, sova dåligt, vara lite lagom stressad då och då, försöka komma tillbaka till sin "normala" kropp, byta blöjor, torka spya, hålla ut, sova på en handduk i sängen för att man inte orkar byta lakan IGEN mitt i natten och ungen kräkts upp allt hon precis ammade, glömma bort saker, få bättre tålamod och lära sig göra 7 saker samtidigt.

Har jag glömt något? Nej, jagtror jag fick med det mesta.



Nu ska jag hämta min lilla storknorr från dagis som fått feber IGEN.

Ha en bra dag :)


1 maj

Den 1 maj var min mamma, jag, Ralf och Nora och tittade på lamm. De har fått 200 lamm, på 14 dagar, på en gård här i Luleå så vi ville givetvis spana in de små sötnosarna. Ralf tyckte att det var väldigt spännande.


De minsta lammen var fortfarande under värmelampa, där av det röda skenet på bild 2.

Det var roligt, men man blev lite kär i dem. De var ju så mysiga!
Trots det så var jag tvungen att kolla vad köttet kostade sen och det var inte så dyrt med tanke på att det är helt ekologiskt, närproducerat och man vet att de har haft ett bra liv.
Fast nu äter ju inte jag kött, men hade jag gillat det så hade jag kunnat tänka mig att äta ekofår ibland. Men det blir till de resterande familjemedlemmarna att stå för den biten.



Det där med att lösa sina problem

Ralf tyckte att vi skulle kasta hans blåa tutte, innan vi skulle gå ut på promenad, så han kunde få en annan att ta med sig. Då frågade jag varför och han svarade kort och gott "ful". Då sa jag till honom att vi inte kan kasta hans tuttar för att han tycker att de är fula. Det svarade han med att bita sönder den och lugnt säga "Sönder"... Ungen är slug... Och gillar sina rosa/lila tuttar mest i världen.


Nya dagistider

Nu har Ralfs dagistider ändrats. Han slutar kl 11.00 på onsdagar och i dag var första dagen för det. Så jag har hämtat honom, lagat lunch och sen sövt honom medan jag ammade Nora och sjöng godnattsånger med lampan tänd. Det gick över förväntan. Min lilla busunge som brukar vilja ha kolsvart i rummet och behöva totalt fokus och lugn nöjde sig med att bara få ligga i lillasysters säng. Jag fick lugna ner honom lite men sen sjöng jag för honom tills han somnade och gick sedan ut. Då tittade jag på klockan 12.10 och upptäckte att det bara hade tagit 10 minuter allt som allt.

Jag väntade mig att det skulle ta mycket längre tid, men jag var berädd att ge det tid för att komma in i en skön rytm. Jag orkar inte hålla på att bängla i mörkret så jag tänkte att "nu är det dags att han lär sig somna i ljuset".

Jag hoppas att det fortsätter gå så här smidigt :) Smärtfritt.


Kvinlig könsstympning

Vad är mest ok Kvinligkönsstympning som härstammar från den amerikanska porren eller könsstypning som härstammar från fattiga områden i bland annat Afrika?

Att en av de vanligaste skönhetsoperationerna i sverige bland kvinnor är fettsugning av venusberget är i min värld HELT SJUKT. Att det sen inte är den enda skönhetsoperationen/ingreppen kvinnor i sverige väljer att göra är ännu sjukare. Det har blivit trend att ha ett kön som ser ut som ett barns kön. så liten och osynlig som möjligt. Det är fettsugning av venusberget, förminskning av blygdläppar, klitorislyft, anusblekning, göra slidan trångare och sen givetvis helrakning/vaxning.

I takt med att pedofilin växer så gör även vi kvinnor oss "flickigare". Kort och gott sorgligt och sjukt.

Samtidigt som svenska kvinnor väljer att könsstympa sig själva så tycker man att den könsstympningen som äger rum i (framför allt) delar av asien och afrika är förkastlig. Men vad är skillnaden?

I båda fallen handlar det om att göra kvinnans kön "renare", "oskuldfullare" och trängre för att behaga en man. För nej, man könsstympar inte sig själv för att själv må bättre. (Om en nunna som valt att avstå från sexuellt umgäng skulle göra det och säga att det är för att hon själv skulle må bättre så KANSKE jag tror henne) Man är hjärntvättad av ett ideal som härstammar i porren och i grund och botten ligger exakt samma sak bakom vår svenka könsstympning som i könsstympningens om äger rum i afrika.

Det är bara okunskap och bilndhet att hävda något annat.



Könsstympning är olagligt i sverige oavsett ålder och om kvinnan själv vill det. Men i detta fallet ser man bort från lagen. Jag undrar varför?
Hur långt ska vi gå med den kvinliga kroppen?
När börjar vi duga som vi är? - olika.

Var stolt över dig själv, och var stolt över att bara du ser ut och är som du.


RSS 2.0