Tråkig lampa blir roligare lampa

Håller på att fixa en lampa till Ralfs rum. Den var lite rolig men tråkig och jag tänkte att han behöver få den lite roligare om han ska få in den på sitt rum.
 
Klicka för större bilder
Före                    Nu (den är inte klar som ni förstår)
 
Dricker ett glas vin också som ni ser, hehe, det får man göra :)
 

Vedic art i ö-vik

Som många vet så var jag på vedic art kurs i ö-vik helgen som var.
Det var väldigt trevligt. Jag är ju en väldigt kreativ person, när jag har tid, så det var väldigt mysigt att kunna måla hela dagarna. Nora var med mig, eftersom hon fortfarande ammar men det gick fint ändå.
 
Vi bodde på en underbarbar gård som var KRAV-märkt. Fantastisk utsikt, väldigt lantligt och massor av olika djur. Kor, hästar, hundar katter mm.
Klicka på bilden för förstoding

Också delar av två olika tavlor
 
Jag har länge längtat efter att köpa hus och då ha plats för min egen ateljé/verkstad och nu efter helgen så känns det  verkligen ända in i märgen hur viktigt det är. Jag målar ju inte bara utan syr, fixar med möbler, klipper och klistrar mm. Och som det är nu så är allt inne i förrådet och jag får plocka fram allt när jag ska göra något. Det gör att jag ofta känner att det inte finns tillräkligt med tid för att orka dra fram allt. Men samtidigt är jag i behov att få uttrycka mig själv och pyssla på.

Vi får väl se hur det går på husfronten.
 

Gamla godingar

Jag är ju löjligt förtjust i gamla vackra bestick. Så jag köpte några gamla godingar här om dagen

 
De är i silver, det är bara min kamera som inte riktigt pallar trycket :P


Bakat bröd

Idag har jag bakat bröd. Jag äter vanligtvis inte bröd, men mina familjemedlemmar äter mer bröd än mig. Så för att ha något att sysselsätta Ralf med medan Nora låg och sov så slängde vi ihop ett bröd. Gott blev det tydligen också. Och bättre än att köpa giftigt och dyrt bröd i butiken ;)
 
Klicka för större bilder
 
 
 
Recept:
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl (jag använda vetemjöl nu då jag inte hade dinkel hemma)
1 dl linfrön
1 dl russin (jag använde gröna)
1 dl grovt hackade nötter (jag hade jordnötter i denna gång)
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st fint riven morot
blandade frön som pynt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och rivna äpplen. Lägg ett bakplåtspapper i eller smöra en brödform och häll ner smeten. Strö över frön som pynt. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 60-80 minuter (känn med en brödsticka).


Stugan

I helgen har vi varit i stugan. Det var nice. Tyst och lugnt. Utan tv och tator (och nästan telefon).
Det hade dock hunnit bli vinter där, så vattnet fungerade inte. Vi fick gå och hämta vatten i brunnen.

Första bilden är en byggnad påväg till stugan som är så himla vacker. Jag vill typ flytta in i den. Eller öppna eget där!
 
Klicka för större bilder.
     
 
Det var sista gången för i år som vi var där nu. Så nu längtar jag till våren då vi kan öppna upp där igen.
 
Jag hann i alla fall få hem persiljan och pepparmyntan som odlades där. Så persiljan har jag i frysen och pepparmyntan hänger på tork över hela sovrummet.
 

Pysselsug och husvisningen

Jag tänkte att jag skulle få vila, när jag hade lämnat Ralf till dagis. Det tänkte int emin dotter. Hon vill kravla omkring, upptäcka, leka och skojja.
 
Ja ja. (pust och stön) Helt plötsligt kände jag mig som en 80 åring.
 
Nu har jag i alla fall ställt in mig på att inte vila. Och pigg har jag hunnit bli. Men fy tusan vad jag blev pysselsugen! Och inte så där att jag känner för att göra ett litet armband, nä jag vill typ bygga ett eget vitrinskåp, göra en taklampa eller varför inte snickra ihop ett läckert bord?
 
Jag har varken tide eller materiel för det just nu. Så jag tar väl en av våra överfulla IKEA-påsar och går ner i tvättstugan och kollar om det finns ledig tid för mig. Det hade ju faktiskt inte varit fel att få några maskiner ur världen.
 
Och om jag bara ska tala lite snabbt om visningen vi var på igår.. Vi kollade in en gård i Ersnäs, med hur mycket potential som helst. Jag blev förälskad i ladugården som finns på gården och när jag gick in i den så kunde jag se den i sin fulla blomostring med gästrum, behandlingsrum, ateljé, garage.. mm. MEN. Det var för mycket som vi måste göra om och bygga till med huset. Planlösningen var inte särskillt behaglig, badrummet var på tok för trångt och opraktiskt, övervåningen behöver göras iordning från scratch, taket måste läggas om, man behöver gärna bygga till en farstu, dra om rör..... listan blir lång.
Och även om jag är van att renover så är jag inte van att fixa så mycket på så lite tid som möjligt när man dessutom har två så barn som ska tas omhand.

Dessutom (som om inte det vore nog) så ligger huset precis bredvid E4an. Och det första vi tänkte på när vi klev ur bilen var suset, bruset och bullret från alla bilar. Vägen ska tydligen byggas om och det ska komma upp ett buller plank, men hur mycket gör det egentligen?
Det innebär dessutom att tomten blir mindre.
Man vill inte odla precis bredvid E4an heller.. och jag vill i alla fall odla lite.
 
Nä, det lantliga lugnet infann sig inte, trots nykärleken till den underbart fantastiska ladugården. Det var synd.
Kan inte alla i hela världen bara ge en önskning till uiniversum att vår drömgård kommer ut på hemnet NU.

Jag vill flytta till lugnet.
 

Kort sagt

Jag har världens rethosta!!

Då förstår ni vad jag gör vaken och exakt hur less jag är...
 

Torsdagssyssla

Nu ska jag iväg och hämta min valp från dagis. Sen senare i eftermiddag ska vi på visning :)

Woohoo!
 

Tillåt teapeutisk behandling på barn under 8 år!

En stor omfattande studie från USA visar att man skulle kunna förebygga de flesta tillstånd om man fick behandla spädbarn/ barn med Kraniosakral behandling, Det gör att det känns lite sorgligt att bo i ett av de tre länder (sverige, nordkorea, kuba) som inte tillåter det.
 
Det finns ju så mycket som kan hända under den tiden bebisen ligger i mammans mage och för att inte tala om förlossningen! Att behöva vänta i 8 år för att få lätta på olika komprissioner, eller feltryck/rörelser/snedställningar kan ju vara förödande. Under den tiden ska ju barnets kraniumben få växa ihop, bode man inte få ge barnet sina bästa förutsättningar då? Det är ju faktiskt vår hjärna som ligger under våra kraniumben (!).

Kraniosakral behandling som dessutom är så varsam och ödmjukt respektfull mot kroppens system.
 
Den första nordiska kraniosakrala studien kommer förhoppningsvis snart att pressenteras och jag tänker mig att den är possitiv, sen hoppas jag på en svensk studie på barn så att Sverige tar hänsyn till den informationen som finns, så att våra barn kan få den behandlingen och omsorgen som de är värda.
 
Det är dags att Sverige börjar tillåta terapeutiska behandlingar på barn under 8 år!
 
 
När jag kan så har jag tänkt att jag ska åka till Thailand och volontärarbeta med KS på ett institut för barn, som skolan jag har utbildat mig på håller på att bygga upp. Det ser jag fram emot helt galet mycket.
 

Terapi kan se ut på många olika sätt

Det där med att få saker och ting ur sig kan vara en bra idé.


Våga (släppa daget)
 

På väg tillbaka

Vi köpte en ny våg igår. Robin råkade duscha våran värstingvåg som vi hade, för ca ett år sedan, och nu hade jag börjat känna på mina kläder att de satt lite lösare så jag blev så nyfiken.
Efter att man fått barn och gått up 300 kg så vill man ju gärna komma tillbaka... hyfsat i alla fall. Min ungdomliga kropp är nog förbrukad men jag nöjer mig med att ha en kvinlig, kurvig, stark, frisk och snygg kropp :) Ärren påminner bara om vilken lycka och kärlek jag har till och från mina barn.
 
Hur som helst. Nora är nu 6 månader och jag är tydligen inte överviktig nå mer. Woohooo!!
Det känns väldigt trevligt, jag väger 16 kilo mindre än dagen innan Nora kom till världen. Jag har gått ner 3.5 kilo på 1.5 månader och det känns helt ok! Över förväntan faktiskt.
Kanske hinner resten försvinna till sommaren då. Det är ingen idé att ha bråttom, Jag äter väldigt nyttigt (oftast) och tränar både mentalt och fysiskt, så det kommer att gå åt rätt håll :)


Kursdag 1

Ja.. Vad ska jag säga. Jag är förstummad.
Vilken första dag!
Jag är tagen.
 

Motstånd

Jag går kurs i helgen. Ks-kurs med fokus på hjärtat. Det har varit endlöst med motstånd. och det dyker upp nya saker hela tiden för att jag inte ska kunna gå, eller att det åtminstonde ska vara jobbigt och svårt att gå den.

Jag vill ju så gärna, jag har längtat och ser fram emot det otroligt mycket. Men just nu börjar jag undra om det kan vara så att det ionte är till för att jag ska gå den?
Jag ska vara där om 3 timmar, och det tar ca en timma att köra dit, och nu helt plötsligt har jag fått veta att jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig dit!? När jag precis hade löst allt annat strul i morse, så dyker liksom det här upp nu. Otroligt!

Jaja, jag är öppen lösningar så jag hoppas att det fixar sig. Ibland måste man ju kämpa lite för det man vill.

Nu ska jag bara snabb-yoga, duscha, äta lunch, packa grejer, göra mig i ordning, och förhoppningsvis åka :)
 
Håll en tumme eller två för mig!
 

Varm bulgursallad med underbar avokado- och soltorkad tomatröra

Som vissa redan vet så älskar jag varma sallader. Bulgursallad hör till favoriten. Här är en som jag lagt ut tidigare, och nu kommer en annan.
 
Klicka för större bilder!
 
För 2 port.
 
1 dl hel bulgur (går säkert bra medkrossad också, men jag gillar hel mer)
2 quornfiléer
Lite purjolök
En bit rödkål
4 coctail tomater
3-4 cm gurka
Färsk Persilja, en liten bunt (se bild)
Rucculasallad (se bild)
Färsk oregano, några stora blad  5-10 st
Färsk Basilika, några stora blad  5-10 st
6 blad romansallad
 
Gör så här:
Koka bulgur, medan det kokar hackar och steker du quorn, rödkål och purjolök. Krydda med Örtsalt, svartpeppar, gurkmeja, basilika och oregano från kryddhyllan.
Hacka och blanda gurka, tomat, persilja och  rucculasallad i den storleken du vill ha. Lägg på oregano- och basilikabladen. När rödkålblandningen är färdig och bulguret är färdigt så häller du på bulgur och sallad på rödkålblandningen tillsammans med några bitar fetaost och vänder tills allt är lagom varmt, dvs ljummet.
 
Lägg upp på tre blad romansallad (eller så hackar du i dem också om du föredrar det) och toppa med röran.
 
Röra
1/2 stor avokado
2 st halvor soltorkade tomater
1/4 bit fetaost
2 msk turkisk yogurt
 
lite örtsalt och svartpeppar
 
Mixa allt till en slät röra.
 

Zalando

Ja... Jag har klickat en en beställning från Zalando. Och Robin lärde mig få tag i rabattkoder på internet så beställningen blev 10% billigar. Mycket trevligt! Så, jag är nöjd och han är nöjd och då kan det väl inte bli bättre?
Nu läångtar jag bara tills paketet kommer hem!

För övrigt så ska jag bli återförsäljare till en massa UNDERBARA produkter. Jag har skickat in org. nummer och reg.bevis så nu ska de bara godkänna mig som återförsäljare. Då ska jag beställa hem en massa finfina produkter som är bra för ens inre, yttre, ens sinnen, njutning osv. Det ska bli så roligt!
 
Jag berättar mer sen :)
 
Är nyss hemkommen från söndagspilatesen och ska nu fika lite. Ha en fin kväll och kommande vecka!
 

Höstens färger bevarat på tavla

Jag och Ralf har varit och plockat höstlöv, sen har vi press-torkat dem, eller vad det heter, och sen har vi gjort en tavla av dem.
Vi presstorkade i en bok, med en massa tunga böcker ovanpå. Sen valde vi vilka löv som skulle vara med på tavlan, sen klistrade vi fast dem lite lätt och sen plastade jag in med bokplast.
Så här vackra löv hittade vi :)

 
 
 
Rlaf är jättenöjd och vill att vi ska hänga upp den på hans rum på en gång!
 

Vila i frid ♥

Idag begravdes Sven-olof. Mina tankar vilar med honom och Majalisa (hans fru).
Sven-olof, vist kramar du om Sanna från mig?
 

Träna på Inpuls!

Har för första gången provat på sh´bam på Inpuls idag, avslutade även med ett corepass. Nu har jag hunnit komma hem, ätit god middag (rotsaker i ugn, grönsallad och en soja-biff) och sitter fortfarande svettig i soffan. Det var roligt  med sh´bam, kommer förmodligen börja kära denna kombo varje fredag. Känns kul.
 
I morgon är det typ världens bästa Lördag på Inpuls!
De har hur många pass som helst a´30 minuter så man kan ju köra flera olika pass på rad!!! Dessutom är det gratis för alla er som inte har kort. så pass på att prova på :)
 
Nu ska jag lägga Nora som precis har somnat i min famn och sen ska jag stega in i duschen.
 

Matig sallad

Det blev en väldigt god sallad till lunch:
 
En näve spenat
En näve ruccula
Lite strimlad isbergsallad
Lite alfalfa groddar
Lite mungbönsgroddar
4 coctailtomater
4 cm gurka
En riven rödbeta
Ett kokt ägg
 
Dressing/röra (två portioner)
En halv stor avokado
En halv fetaost
Två stora mask kezo
Massor med färsk persilja (mixad i småbitar)
Örtsalt och svartpeppar
 
Mmmmm...
 

Min rawtella

Jag gjorde en supergod "Rawtella" här om dagen (som jag föreställer mig att rawtella smakar)
Det tog jag mig en portion av nu, efter träningen, med björnbär och en kopp kaffe till x-faktor. Fasiken va gott det är. Här har ni receptet
 
För 2 portioner:
1 banan
2 msk jordnötsmör
2 msk kakao (jag använder rå kakao och det är lite svagare i smaken, så känn er för om ni har vanlig)
 
Passar som handen i hansken med björnbär till!
 

Ibland är allt bara... fel...

Det finns vissa dagar då man känner sig som värsta supermamman, och det finns andra dagar då man känner att man inte alls kommer i närheten av supermamman. Man har till och med glömmt bort att hon ens existerat.Tankar som "Ta mig här ifrån", "Jag blir galen" och "men fy fan unge, SOV/tyst/lugn!" Varvas om vart annat.
 
Man går runt i något gammalt plagg (i detta fall en onepiece) och svättas och muttrar fula ord. Allt känns bara fel och jobbigt.
 
Den fantastiska dagen börjar så klart med en riktigt jävla dålig natt (igen). Ungarna såg till att jag fick 4 timmars sömn. (Det härliga är dessutom att det börjar kännas normalt!) Sen fortsätter morgonen och hela jävla dagen med att ungarna är helt i ofas med varandra, sig själv och mig. Högjudd katastrof kan vara rätt bemärkelse.

Ingenting har varit rätt eller lätt.
 
Nu äntligen har jag fått Nora att sova TROTS att jag lagt ner henne i sängen (kors i taket!). Den andra bråkstaken ligger i rummet bredvid och skriker till sin far olika trots-meningar, för att slippa somna. Vi kan byta han och jag, jag hade gärna krupit upp i någons famn, lyssnat på en godnattsaga följt av en sång för att sedan få somna medan någon håller om mig.
 
 
 
Nä nu ska jag träna lite så jag blir på bättre humör. Och i morgon blir det en bättre dag, visst?
 

Krämig och het linssoppa

Som många av er vet så är jag ett stort fan av linssoppa. Det är ju så himla gott och går att göra på olika sätt varje gång man gör den, och ändå blir det alltid gott!
Gårdagens linssoppa blev det en extra twist på med kokosmjölk och röd currypasta. Behöver jag tillägga hur fantastiskt gott det blev?
Jag ska försöka skriva ner ett recept, men jag gör ju alltid på känn så det blir inte så exakta mått.
 
Klicka för större bilder

Ingredienser
 
1/2 stor gul lök (eller en hel normalstor)
1 l vatten
1.5 dl röda linser
2 potatisar
1/2 - 1 broccoli (beroende på storlek)
3-4 kuber hackad spenat (köpt fryst)
En bit 5-10 cm zucchini
1 burk krossade tomater
Örtsalt efter smak
En lagom stor nypa (0.5-2 tsk av varje, efter smak) av timjan, oregano, basilika, gurkmeja, svart peppar, ingefära, gul curry (man kan även ha chili i men jag ammar så jag är lite försiktig med hettan)
En 3 cm korv av tomatpuré (från tub)
2 cm korv senap (från tub)
En liten skvätt soya
1/2 burk kokosmjölk (kan uteslutas)
1-2 tsk röd currypasta (kan uteslutas)
1-2 vitlök

(Man kan även ha i en riven morot och/eller lite strimlad vitkål)
 
Gör så här
Hacka och stek löken lätt, häll på vattnet och alla andra ingredienser allt eftersom, vänta med vitlöken. Zucchinin sist eftersom den går fortast att få mjuk. Häll på kryddor efter smak, smaka av mellan varven! Blir soppan för tjock, häller du på lite mer vatten tills du får önskad konsistens. När soppan är lagom krämig och ingredienserna har önskad konsistens är soppan klar. Precis innan servering pressar du i en vitlök, om den inte ger önskad smak till soppan pressar du i en till. rör om och servera. Koka inte på för hög värme, jag brukar koka på 8-9an (av 12). Tänk även på att röra om i botten så det inte bränner fast, linserna lägger sig gärna mot botten.
 
(Den goda twisten är alltså kokosmjölken och den röda curryn, så det går alldeles utmärkt att utesluta det och få en vanlig god linssoppa om så önskas)
 
Toppa gärna med kezo, det är supergott!
 
Det här receptet räcker till oss som middag (jag robin och ralf) och även för mig och ralf dagen efter till lunch. Vill du inte ha mat över så minskar du bara receptet.

 

Första löprundan gick ju galant!

Jag har precis kommit hem från min  första löprunda på ett år typ. Det ju gått 6 månader sen förlossningen och jag tänkte att va fan, jag provar. UNDERBART! Och fy fan va bra det gick. 6 km... i sträck! Jag förväntade mig inte att det skulle gå så bra, men det var verkligen roligt. Jag har ju ändå tränat endel annat så det ger väl också en hel del :) Jag hoppas bara inte mina knän pajar nu när jag gått ut lite hårt så här i början. Jag ska strecha mycket och hoppas på det bästa :)
 

Det var blött och mörkt på Ormberget men det var mycket folk som var ute ändå så det var inte läskigt.
Nu längtar jag till nästa gång jag kommer mig iväg!

Nu är det fruktsallad och project runway sverige!
 
 

Nyttigare kolakaka, honung/spirulinamask, höst-tips!

Jag skriver mest jobbrelaterade saker på min "jobb-blogg" nu för tiden. Men visst slänger jag in en del här med. De senaste 3 inläggen i jobb-bloggen är i alla fall:

Nyttigare (men ack så god) kolakaka
 
Honung- och spirulinamask
 
Finfina förkylnings- och hösttips enligt ayurveda
 
 
 

En av mina laster

Klickar ner fönstret med Zalando, då jag längre inte litar på mig själv..
 
 
 
 
Så sjukligt svag för accessoarer framför allt skor, väskor och örhängen. Men det är ju inte som att jag har brist på de sakerna... Vi behöver inte tala högt om det.
Jag ska nog hålla mig borta från den sidan tills jag vet att jag kan unna mig något fint utan dåligt samvete.
 
En väska till Robin i julklapp kanske? Eller vad tror ni?
 

RSS 2.0