De ständiga pluggtankarna...

Alltså, helt seriöst... Ska jag kanske satsa på en doktorshatt?
 
/fundersam
 

Mäklaren

Huset på Hertsön som vi var på visning på och faktiskt kunde tänka oss att flytta till är uppe i 1.750.000 kronor, efter 3 dagar. Det ligger precis bredvid kullarna på Hertsön och det hade verkligen varit helt perfekt att bo bredvid dem, om vi skulle bo där. Men de två köparna som budat upp till det här priset har varit helt galan och det kändes inte som att det fanns plats för en budgivare till. Vi tappade suget kan man väl säga.
 
Jag går in varje kväll på hemnet och kollar om det kommit något nytt hus som skulle kunna passa våra behov. Men varje gång jag går in så är jag rädd för att det inte ska ha kommit något, jag vill inte bli besviken.
 
Jag försöker ställa in mig på att Det kommer att komma förr eller senare, oroa Dig inte. Men samtidigt så blir jag ibland desperat och funderar på att köpa första bästa skitställe som jag ser.
Vi har vissa krav. Inte stora, men tydligen tillräkliga för att inte passa alla hus.
 
Jaja, det kommer väl när det kommer.
 
Idag har mäklaren varit här och gått igenom lägenheten. Hon tyckte den var fin och fräsch! Det känns bra att det är påbörjat i alla fall. Nu är det bara vissa smågrejer vi ska fixa här sen ska vi boka in fotografen så att vi kan hiva ut annonsen så fort vi vunnit en budgivning. Jag SKA flytta i år! Helst nu i vår!
 
Håll tummarna för oss!
 
(Mmm, nu luktar det som att grannarna gör vitlöksbröd..!)
 
 

Såld!

Vår syskonvagn är såld. Åh fy tusan va skönt att vara av med den! Nu längtar jag tills vår nya vagn, som vi beställde förra veckan, kommer.
 
Man kan vända på handtaget så bebis kan sitta mot en. Det går inte på vår lilla gröna vagn så därför kändes det bra att köpa en ny singelvagn. Vår emmaljunga sover Ralf i på dagis, så den måste han ju få ha kvar där :)
 

Ständigt redo för en semla

Det är så jag ser på dem, människorna. Dem älskar semlor och är stendigt redo för att frossa i sig dessa bakverk. Och jag tror på riktigt att jag är den enda människan i hela världen som inte gillar dem. Det ska man dock helst inet säga högt. För då kan människorna bli provocerade, och en facebooksida kanske startas. "Utrota människor som inte älskar semlor! De försöker ta våran tradition från oss genom att sprida falsk semel-fakta och smutskasta vårt käraste bakverk", "Du är inte Svensk om du inte gillar semlor" eller varför inte "Vi tar gärna emot människor till vårt land, men då måste de lära sig äta semlor".
 
Och de som inte blir provocerade av den semelhatande människan måste istället påpeka hur duktig man är som överhuvudtaget kan hålla sig ifrån godsaker.
 
Gjorde jag det inte klart? Jag gillar dem inte?!
 
Nej, det går inte att inte tycka om semlan, då ljuger man, går på diet eller provocerar. Och tur är det att ingen kommer med ett namnbytesförslag för då skulle det väl bli ramaskri i stil med:
 
"Kvinnor som heter Selma tycker att det är förtryck att det feta bakelsen ska ha ett namn som liknar deras"
Vita kränkta män skulle förmodligen skriva insändare i tidningen alt. starta en facebookgrupp till, i stil med "Hata Selma, älska en semla" - Ut med dem från landet, de försöker ta vår tradition från oss. Det har alltid hetat semla och det ska alltid heta semla. Vi är ovilliga att förändra vårt samhelle och vill helst att vi ska gå tillbaka till det medletida samhället där man kunde bränna en kvinna som uttryckte sig så skammlöst kring vårt absolut värdefullaste fikabröd."
 
 
Nog flummat kring det. Jag tror att Robin i alla fall ÄLSKAR att man köper semlor på tvåpack och jag inte äter dem. Då får han ju båda för sig själv.
 

Men lägg av!

När ett renoveringsobjekt på Hertsön till och med är uppe i 1.3 miljoner efter bara några dagar så förstår man att om vi ska få ett hyfsat vettigt hus att bo i tillsvidare så kommer vi vara tvugna att lägga runt närmare 2 miljoner kronor.
Men jag står inte ut längre i vår lägenhet. DET ÄR TRÅNGT OCH JAG BLIR GALEN.
 
På torsdag kommer det i alla fall hit en mäklare och kollar på vår lägga. Det ska bli spännande att höra vad den kan gå för, men vi räknar med 200 000 + i alla fall. Så det + det vi har på banken blir je ändå en hyfsad kontatinsats.
 
Förövrigt har jag och Elin varit på Ikea och i finnland i dag och shoppat lös. Det var nice att få fixat en massa grejer vi tänkt köpa länge, men skjutit på.
 
Nu är jag trött. God natt. (och ge mig ett hus nu!)
 

Etage

Nu när vi på riktigt har bestämt oss (igen) för att inte köpa den vackra gården ute på landet, så har vi börjat gå på visningar igen. Och ikväll har vi varit och kollat på en uuuunderbar etagvåning. Allt var helt nyrenoverat, den hade två ballkonger, två stora föråd i källaren men dock inget garage! Och heller ingen gård. Två feta minus när man har barn. Det är förvisso väldigt nära till div. lekplatser och skog/park-områden men det känns ändå surt som tusan.
 
 
 
Anledningen till att vi lagt ner drömmen om landet är för att jag förmodligen kommer fortsätta plugga på distans och då vill jag ha lätt för att ta emot besök på mottagningen i stan och dessutom kunna träffa folk på kvällen, enkelt. Vi (jag) har för mycket redan med olika utbildningar, jobb och starta upp mitt egna så jag behöver inte börja renovera upp en gård nu också. Det smärtar men landet finns kvar när jag är färdig med plugget.
 
Men vi behöver hitta något större tills vidare.
Så nu ska vi kolla på större lägenheter eller  hus inne i stan. Det blir nog bra, och det känns superduperskönt att vi verkligen har bestämt oss.
 
 

En viss sorts män

Det finns en viss sorts män som aldrig verkar kunna hålla sig ifrån att dra dåliga "sex-skämt" om en kvinna behöver något. Jag vet inte om det är så att alla de killarna är fula eller om de bara blir fula för att de beter sig så osmakligt?
 
I deras värd verkar det mest centrerade vara deras kuk och det som kommer ut från den.
 
En del kvinnor tar det som ett dåligt skämt och skiter bara i att skratta och vissa kvinnor tar väldigt illa vid sig och anser att det är sextrakaserier. Jag kan nog hålla med om både och, lite beroende på hur läget är.
 
Det som dock har slagit mig är att om man skulle vända på skämtat så att det kommer från en kvinna istället för en man så tycker 100% av dem jag har frågat att det inte är roligt och att det är osmakligt, äckligt, opassande. En del menar på att "den kvinnan" som skulle säga så kanske är lite efterbliven..
Varför tycker många MÄN då att den sortens humor är rolig om den kommer från en man?
 
En kvinna på FB frågar sina vänner om hjälp. Hon har torr hud och vill ha tips om en bra ansiktskräm.
Många kvinnor ger seriösa förslag och tips. En man kommenterar och skriver "Sperma".
 
Min första tanke när jag såg det var "okej, då vet vi vart du lägger din runksats" men jag höll mig från att provocera honom.
 
Hur låter det om vi vänder på det då?
En man frågar sina vänner på FB efter en bra ansiktskräm för han har fått torr hud.
Hans manliga kompisar tipsar och ger förslag. Och en kvinna skriver "Fittsaft".
 
Jag har aldrig sett eller hört en kvinna ge såna här förslag. Kanske just för att det inte är roligt. Men vad är det som gör att vissa män väldigt ofta ger såna här typer av "förslag"? Varför måste de ständigt påminna oss kvinnor om deras sperma?
Jag ser dessa sperma- och kukförslag över allt.
 
Kvinna: Jag har feber
Man: Du behöver min "spruta" för att bli frisk
 
Kvinna: Jag behöver förslag på bra vitamindrink
Man: Sperma

Kvinna: Filmtips på Netflix?
Man: Långt ner i halsen
 
Kvinna:  Den här maten var inte god
Man: Du kan äta på min "korv" istället
 
Och så fortsätter det i all evighet.
 
Vad är det för fel på dessa män? Vad tycker du, är det roligt?
 

2.5 timma på mig att nå ett oväntat mål

Jag är ganska obrydd i hur många som läser min blogg, men just nu är det 99 pers som varit in idag och läst och det var längesen det var så många. Det har snarare legat på 40-50 st de dagarna jag skrivit något.
Så, jag har 2.5 timme på mig nu att få EN till person att ta steget in i min fantastiska bloggvärd *host*. Det hade ju varit lite kul att nå 100 pers igen :)
 

Rak kommunikation i sänghalmen

 
Blev inspirerad av en person på FL.. var bara tvungen att göra en liten serie om detta.
 

Efter fem dygn med feber

Jag är så trött på att vara trött så jag sitter uppe och blir trött på folk (på familjeliv) som blir arg på Henne som inte vill göra abort, när Han inte vill bli pappa.. Asså seriöst.. När ska människor börja förstå att män har ett eget ansvar?
 
/suck
 

Blää

Jag och barnen har åkt på någon äcklig förkylningsvariant med feber och illamående. Eller Ralf verkar ok just nu, vi får se hur dagen blir.. och Nora verkar... inte helt dålig hon heller. Hon käkar fortfarande penicilin mot öroninflammationen.
Jag däremot, känner mig helt sänkt. Jag avskyr att ha feber. Blää. Och att må illa är inte bättre.

Det här med att Ralf tar med sig en massa olika virus från dagis är inte populärt just nu! Och det här med att andra föräldrar lämnar sina sjuka ungar på Dagis gör en ju vansinnig! De borde få en uppläxning av Tengil i bröderna lejonhjärta!
 
"Det är något som går" sa de på dagis... Mmm lovely, hoppas det går vidare snart då!

Snälla gode Gud gör så den här dagen går jävligt fort.
 
 
 
 

RSS 2.0