Plastikkirurgi

Sitter och kollar på en dokumentär om plastikkirurgi och ja, jag blir illamående och illa berörd. Vilken svinig marknad alltså!

Men något annat som slår mig är att de flesta plastik-kirurgerna är män.
(jag blir verkligen chackad.. NOT!)

Svinigt.

Men jag vet att det finns massvis med vettiga, smarta, empatiska, snälla fantastiska män där ute. Män som inte vill att deras kvinnor (döttrar, flickvänner, systrar, mammor och vänner) ska operera sig för att känna sig vackra. Utan män som ser skönheten i sina kvinnor oavsett.

Män som ser ditt hjärta och inte vill ha dig som en barbara utan en person!

Så alla vackra kvinnor där ute. Ni behöver inte operera er. Ni behöver börja trivas med er själva. Börja jobba på er självkänsla i stället för att peka ut vad som är fel med er kropp.
Och skippa alla idioeter som säger något annant!


Veckans Tips

Ett enkelt tips är ju aldrig fel att komma med.

Jag är en person som älskar purjolök. MEN har alltid kännt att jag inte hinner använda upp den stora purjolöken innan den blir gammal. Men det man kan göra är:

Skiva ner purjolöken i lagom bitar som du gillar. Sen sätter du skivorna i en påsa och humpar in den i frysa. Purjolök kan man nämligen frysa.

Så när man lagar man där man vill ha sin älskade purjolök i så tar man bara fram så mycket man vill ha.

Går ju att göra med paprika också :)



Presentation


Fixar en presentationstavla om mig själv som ska hänga i receptionen på jobbet. Det är verkligen svårare än vad man kan tro. Vad skriver man liksom?




Utbildningar..

Nu har jag hittat ännu en super intressant utbildning. Jobbigt.
Antingen får jag utbilda mig till allt som jag finner intressant eller så måste jag välja - och det blir svårt. What to do liksom?

Jaja, Tiden kommer att visa vad som faller mig mest på läppen.

Nu ska jag ta hand om det jag måste göra NU. Inte fundera över framtiden, den kommer ju sen :)
Så, nu blir det lite jobb och ärenden på stan, och jag har bestämt att barnet och mannen får hänka.


Eko-käk!

Det är lustigt att människor sitter och helt seriöst säger att "Varför ska men äta eko-mat? Det finns ingen som blivit sjuk av besprutningsmedel".

De människorna är inte särskillt pålästa och heller inte särskillt smarta (tyvärr).. För kan man tänka logiskt så förstår man att det inte är smart att käka gift. För trots att det är i små mängder på våra matvaror så är det ju trots allt så att "många bäckar små" Av det man äter av varje dag ska man verkligenm försöka få så rent som möjligt. Inga gifter och onaturliga ämnen.
För vi betyder väl mer än så!

(Sen förstår jag att man inte har möjlighet att köpa allt eko. men man kan göra sina val och köpa det mesta som eko.. så dyrt är det faktaiskt inte med vissa eko-varor)

Kolla in dokumentären bananas till exempel om ni vill veta mer.


Jag erkänner..

... Jag har varit ganska dålig på sista tien. Jag vet heller inte hur länge det har pågått men ca 2-3 veckor?

Jag har försökt ta mig samman men har helt enklet inte haft orken. Jag är ledsen över att jag har varit för lat och slö för att läsa era bloggar. Jag har i nuläget inte en susning om hur det är med er eller hur ni har haft det den senaste tiden Inte heller vet jag hur era senaste planer ser ut, vad ni har gjort för roligt och vad ni har gjort för tråkigt. Sorry för det, men jag tycker om er ändå!

Jag har haft oändlight ont i ryggen, sömnprobelm och extrem huvudvärk. Men när min kära mor fick höra det så sa hon att hon skulle bjuda mig på en vistelse hos kiropraktorn. Thank you lord! Nu vet jag varför jag varit så extremt trött och haft så oändligt ont.

Det var inte en nådig behandling jag fick, och efteråt har jag varit totalt yr och har fortfarande huvudvärk, men i morgon ska det vara över.

Så. Summan av kardemumman är väl att jag kommer bli bättre på att läsa era bloggar (?)

I dag är det tv-måndag och en ny vecka med halv åtta hos mig börjar snart. Det ska jag se och sen blir det nog en tidig afton för familjen Ranweg-Östberg.

Ha det gott.



Nurmen lintu - ängelns fågel

Ikväll har jag varit på konsert i kulturens hus. Jag hade turen att känna skaparens dotter, så jag blev bjuden på den fantastiska föreställningen. Jag njöt från början till slut.

"En poetisk berättelse från Tornedalen med musik ljud och bilder.

Tillsammans med musikerkollegor och fotografen Anders Alm har Hasse Alatalo skapat multimediaföreställningen Nurmen Lintu / Ängens fågel.
En föreställning där naturens ljud och fåglarnas och människornas röster förenas till en musikalisk resa mellan humor och vemod."


Jag blev påmind, genom att kunna vissa av orden på meänkieli, att han faktiskt berättar om en del av mina rötter. För halva min historia härstammar ju i tornedalens skogar.

 

Sen är ju folkmusik så otroligt härligt att lyssna på. Det är så fyllt med kännslor. Inte som den skiten som dagens radiokanaler hjärntvättar våra öron med. Nä, det var verkligen fatastiskt. Tack igen.

 

Här har ni en annan underbar låt från genren Folkmusik.
Det är en blandnning mellan albansk och irlänsk folkmusik (lite morderniserad dock).

Enjoy!



Man borde lyssna mer till folkmusik.



WTF!?




Gårdagens myspys


Fanny kom ju hit igår och vi  svulla mös på.
Det blev dessvärre inga jordgubbar, men jag tror vi hade nästan allt annat att stoppa i våra munnar.
Chips
Ostbågar
Godis
Saft
Melon
Kaffe

Tur det inte händer ofta och det kommer nog finnas kvar länge.



Härlig skyltsöndag

Har som alla andra människor varit på stan och trängts. Vi har käkat sen lunch.. eller tidig middag på waldorf med Robins vän med tjej + 2 par till. Det var väldigt trevligt. Nu sitter jag och försöker bli varm och ska snart åka in till stan igen för en konsert på kulturenshus.

Spännande.

Det är verkligen inte varje dag det händer. När var det sist liksom?

Sen blir det rakt ehm i sängen för i morgon står det jobb på schemat.


Bra vänner.

Här sitter jag som ett litet monster och suktar efter både det ena och det andra. Robin är hos en polare i kväll och Ralf ligger och sover. Så ni förstår - jag kommer mig ingenstans.
Precis när jag sitter och är som mest sugen på jordgubbar så dyker Fanny upp på facebook-chatten som en liten enhörning och säger att hon ska komma och hänga men först mellanlanda på coop för en liten shopping av jordgubbar.

Det är min vän det.

Mums!


1 år

Idag har vi varit på 1 års kalas hos en fantastisk liten dam. Det var roligt.
Tänka sig vad tiden går fort, det påminner mig att det inte är så länge tills Ralf fyller 1 år. Det känne ju helt sjukt!

Å ena sidan så känns det som att han alltid har funnits i mitt liv, och andra sidan så känns det som om han föddes i förra veckan.

Tiden går fort när man har roligt. Rätt och slätt.


Folksammlingsfisaren

I dag har jag fått ett erkännande från en äkta folksammlingsfisare. Han har till och med berättat hur en folksammlingsfisare går till väga.

♥ Det ska vara minst 3 personer (inklusive honom själv)
♥ I en butik kan han planera sin tjuvfisning genom att gå dit vart det är minst 2 personer, där släpper folksammlingsfisaren sin fis och går sedan vidare.
♥ Folksammlingsfisaren njuter ev sin triumf.

Anledning?
En av anledningarna är att han inte vill få en inombordsfis.




Liv, Transan

Fanny bjöd mig på en riktig tjejfest, med riktigt tjejiga tjejer.

Jag: "Men Fanny, de kommer typ tro att jag är transvistit."
Fanny: Skrattar "Ja" Fortsätter skratta.



Vem är folksammlingsfisaren?

Idag har jag och Fanny gjort stan. Och vårt sista stopp var på systemet.
När vi stod där innne och Fanny kollad på sprit så känner jag hur en välbekant odör blir starkare och starkare.
"Kattbajs" tänker jag. Men tänker samtidigt att jag måste inbilla mig. Vi förflyttar oss lite i sidled och fortsätter kolla, och då inser jag att jag inte inbillar mig. Odören växer sig stark.
Jag frågar Fanny med rynkad näsa "asså, luktar det... ?" Och Fanny börjar fnittra och säger "ja, är det DU?"

"Haha, nej det är det inte" svarar jag.

Också tänker jag "Innan jag skulle försöka "smyg-fisa" när jag har täckbyxor på mig. Det måste ju vara det dummaste man kan göra, för lukten måste ju sitta kvar i täckbyxan?"

Och föresten. VEM är det som alltid måste fisa i stora folksamlingar?
Jag fattar verkligen inte.
Jag tycker att det JÄMT ska lukta fis när det är mycket folk på en och samma plats.

Jaja. Till er folksammlingsfisare : Snälla sluta, det blir obehagligt för oss andra.



Barnmat

Jag brukar ju som sagt göra barnmat och smothies själv. Men jag har lagt ner att skriva om det hela tiden efters om det blir endel mat.

Men ett superbra recept som jag gjort och som sonen ÄLSKAR är
4 päron
4 kivi
3 bananer
och 2.5 dl havregryn
(givetvis Eko!)
lite vatten måste även vara i för att få allt att koka.

mixa och sätt i små burkar.

Det kan ses som ganska löst när det är varmt, men när det stelnar blir det en perfekt puré-konsistens :)

Var inte rädd för att använda bär i era puréer, bär är gott och inehåller dessutom inte allt för mycket socker. Om ni inte plockar själva så finns det nu mera att köpa på lösvikt (kravmärkta) på coop.

Perfekt. Nyttigt, mättande och du vet exakt vad som är i :)



Halv åtta hos mig.

Jag hade typ velat köra en halv åtta hos mig - men utan tv.. Fatta kul det hade varit!!

Känner mig inspirerad!



Ett bet.

Robin slog just hand på att dammsugning och skurning varje vecka är hans ansvartsområde hädan efter... Vad tror ni, Hur länge hållar han det?

Den som gissar närmast vinner 3 hand-tvålar i fina former.


Energi-behandling

Idag fick jag höra vilken fantastisk skillnad det har gjort på en kvinna, som var på energibehandling hos mig, för inte så länge sedan. Hon märker dramatisk skillnad själv och även hennes medmänniskor bokstavligen ser skillnaden på henne. De fattar inte hur det har gått till.

Jag vet hur det har gått till, och varje gång jag gör behandlingar så är det som att jag matar min själ med kärlek (Och givetvis den som får behandling). Det är så otroligt häftigt.

Energi-behandlingen fungerar på ett helt annat sätt än marma-behandlingen men ändå är de syskon på något vis. För i båda behandlingarna balanserar jag energierna i kroppen.



Tänk va mycket våra energicentrum och våra energibanor kan göra med oss. Och tänk vad en blockering på dessa energibanor och energicentrum kan göra.
Det kan vara som skillnaden mellan dag och natt, Mellan gott och ont, Mellan lycklig och olycklig.

Mellan obalans och balans.

Jag är så otroligt glad och tacksam över att jag besitter denna kunskap.
Jag älskar det.



Skönhet före bekvämlighet.. eller tvärt om..

Här pälsar man på sig som en riktig mumin med supervarma vinterskor, täckbyxor, yllekofta ovan på tröjan och efter det en riktigt varm jacka, halsduk, pannband, skinn-tumm-vantar och huvan uppdragen över huvudet... Också ser man unga bruttor komma gåendes i leggings, en tunn figursydd jacka och bara huvuden. Vad med vädret är det som de inte förstår?
Kommer de bli sura sen när de blir sjuka och ställa sig frågandes "hur kan det hända att just JAG alltid blir sjuk" - Ja.. undra varför?

Bara en tanke så där i vinter-Luleå a´la -18 (!)


Någon pissar mig i nacken?

Dagen börjar se ut som ett skämt!

Behandlingen jag skulle ge blev avbokad och det viktiga pappret som jag fick från FK... VAR FEL!!

Alltså, ska jag skratta eller gråta?

Jag har nästan lika mycket kvar att göra i kväll och i morgon som jag hade innan en här dagen hade börjat. Skillnaden är att jag dessutom är hemma med Ralf i morgon.
Jaja, jag får göra de praktiska sakerna..

(En skumm del av mig njuter lite av kaoset.. Gör det mig konstig?)


Otursdag

Ja, det är väl så att ibland kan inte allt gå som man vill. Då hade man väl aldrig uppskattat enkelheten som vissa dagar faktsikt bjuder på.
Idag har allt gått fel. Emot mig. Jag har hittills typ sprungt kors och tvärs över hela sataden om och om igen så jag är nog med lätthet uppe i en mil på stegräknarem som saknas på min höft. Pga att allt verkligen gått emot mig så har jag knappt fått något av alla hundratusen saker gjorda som jag skulle fått gjort.

Men jag har lyckats köpa en lampa hit till koridoren, som hade gått sönder, och jag har lyckats vara förbi på FK för att få ett viktigt intyg och jag har lyckats (efter många om och men) att bädda massage bänken, koppla upp mig på internet och nu sitter jag givetvis och gör något väldigt kreativt... Gnäller i ett blogginlägg.

Tack vare att dagen bjöd på så många motgångar så blir det till att jobba hemma i kväll, för jag har ingen lust att skjuta upp allt till nästa vecka (jobbar inte i morgon).

Nu ska jag gå och göra mig en kaffe och sedan sätta mig och svara på några mail och få klart lite dataarbete. Någon som  är sugen på ett glas vin i kväll? Eller en öl? Eller lite tv-spel?
Eller... en hårdbrömacka?
Vadsomhelst?



Veckans tips! -Den bästa glöggen

Den bästa glöggen jag någonsin druckit är en glögg från kivicks.
Det är en tranbärsglögg med smak av ingefära och chili.
Helt fantastisk!


Jag har inte sett den i någon butik ännu så jag hoppas verkligen att den dyker upp snart. Hur ska jag annars klara av att dricka glögg i jul?

Övrig information är att jag var tvungen att visa legg när jag köpte denna för2 år sedan på kvantum. Det är alkohol i den som en lätt öl, så ja, jag blev aningen chockad.

En annan sak jag ofta undrar är: VEM dricker starkglögg? - Äckligt!
(det är godare att spetsa lätt-glögg)


Andra favorit filmer är

Avatar
De misstänkta
Million dollar baby
Pan´s labyrinth
The man from earth
Monster

A love song for baby long
Vanilla sky
Fight club
The piano
I am sam

Också givetvis Gudfadern

Det finns säkert en massa guldkorn som jag glömt nu..


Into the wilde

En av de bästa filmerna jag har sett heter Into the wilde Jag borde se den snart igen.



Musiken i  filmen är By the way, även den, out standing!

Om du inte har sett den, se den!


Arga snickarens kramar

Jag och Robin kollar på Arga snickaren. Och vi kan med lätthet konstatera att vi gärna skulle ta emot en kram eller 2 av honom. Hans kramar ser så ordentliga ut. Och vadå "arga" snickaren? Jag skulle vilja säga "Smarta" snickaren. Dessutom med en stor famn.




Presentkort.


Nu är presentkorten färdiga. Så passa på att köpa till julkapp.
Det är ju faktsikt så att detta är en perfekt julkapp. Något som alla behöver men samtidigt något som många sällan unnar sig själva. Det är helt enkelt lättar att lägga ut pengar på annat än sig själv.

Välkomna att kontakta mig.


Buhu

Jag har precis legat och vilat med Ralf. Nu när jag klev upp så såg jag att jag hade två missade samtal och ett nytt meddelande på tele-svararen. Jag ringer dit för att lyssna och tråkigt nog så är det Ayurveda som ringer och vill meddela mig att kursen (steg 8 och 9), som jag ska gå om en vecka, är inställd.
Och i dagsläget ser det ut som att den kommer att gå i september nästa år !!

Buhu, va tråkigt att vänta så långe!


Snart är det dax

Helt plötsligt så inser jag att det bara är en vecka tills jag går fortsätningen på utbildningen. Underbart. Det ska bli spännande att se vad för människor jag hamnar med. Jag TROR att jag känner en sen tidigare, men är inte helt säker.

Samtidigt så inser jag även hur mycket jag måste plugga innan dess. Så denna vecka blir en riktig plugg-vecka för min del, när jag inte jobbar.

För övrigt så kommer jag utföra Ayurvediska konsultationer från och med vecka 49 till ett förmånligt pris.
Passa på!


Tjockis

Jag blev så otroligt mätt efter lunchen så jag hamnade i matkoma. Nu ligger jag på soffan och känner mig fet och slö. Stackars mig.

Tur att det inte håller i sig.



Perfekt

@ home efter en hel dag på jobbet. Det har varit nice, och jag längtar till Torsdag då jag ska jobba igen. Egentligen hade jag tänkt jobba i morgon. Men Robin fick jobb i morgon, så då fick han gå före... när jag ändå kan bestämma själv när jag ska jobba.

Trevligt.

Nu är det Kaffe och kaka på schemat. Perfekt.

Perfekt.


Träna på impuls?


Jag tänkte bara säga att jag skulle vilja ha sällskap av någon och träna på Impuls.
Så om någon känner för att hänga på så blir jag väldigt glad !!

Ring mig !


Heldag på jobbet i morgon.

I morgon ska jag jobba hela dagen lång. Det ska bli kul och jag ser fram emot det.
På förmiddagen är det mest data-arbete och på eftermiddagen så är det lite arbete framför datorn men även 2 behandlingar.

Jag önskar att fler dagar var som i morgon :)


Bildbomb från morgonen

Jag vet att jag varit lite kass på att updatera med bilder på Ralf, så här får ni nu en bildbomb från morgonen.

Ralfen i sitt esse (för typ en kvart sen)





Också Ralfs lilla speciella vis att suga på sin tutte



Tack för oss.




Vin och Ost

Fanny var här i går och vi drack lite vin och käkade ost. Men vi var inte på topp någon av oss så vi sa adjö ganska tidigt. Vi var i behov av sömn om man säger så. Men gått var det.



Jag fick dock inte sova så mycket, men jag hoppas att hon fick det :)



Han lyssnar inte på befallningen


"Ralf, Bli trött och gå och vila i minst 3 timmar tack"


(Jag provar även "the force" på honom, men han tycks inte bli påverkad)



Mina killar


Nu har läget förändrats och jag har mina killar hemma hos mig varje dag.
Jag kommer dock jobba lite mer.
Det är helt underbart, jag är inte ett dugg orolig. Det kan bara bli bättre.

Robin är nu arbetslös och pappaledig.


Ett bra beslut gav ett bra resultat

Det är så skönt. Resultatet blev precis som jag önskade.

Jag slutade amma Ralf av många anledningar. Det främsta var att jag ville få sova bättre, men även att han skulle sova bäyttre + att han skulle äta bättre på dagen.

Jag har nu nöjet att berätta att allt blev så. Han OCH jag sover mycket bättre och dessutom så äter han mycket bättre på dagen. Han dricken en välling vid ett tillfälle på natten och thats it :)

Det har varit så enerverande att han ätit så dåligt, och nu när han faktsikt äter minst en halv portion/mål så är det som att han matar min själv. Jag älskar vad jag ser när han sitter och gapar som en liten fågelunge.

Jag tror inte att det finns något mer tillfredsställande:)

Bra beslut.




Den känsliga själen Liv

Som de flesta vet så är jag en känslig själ. och ja.. Nu precis i detta tillfället så har jag svårt för att sluta gråta.

Jay Smith gjorde Madonnas låt "like a prayer" och det träffade mig rakt i hjärtat.
Så jävla bra!
(en hit!)

Tack för ett Halleluja-moment!


(Annars hejjar jag på Linnéa, Jay och Minnah)


Klätter-apan Ralf


Ralf har hållit på nu i ca en vecka, men nu är det extremt.. Han gör det hela tiden.

Han klättrar upp och ner, upp och ner, upp och ner, upp och ner, upp och ner för soffan.
Ibland när han är på soffan försöker han även krypa raskt mot soff-bordet för att få tag i något han inte får ha. Ni förstår vad jag gör dagarna i ända?
Vaktar soffbordet och ser till så han inte gör något förhastat och flyger ner från soffan.

Men han klarar sig bra. Han kan det.

Nu för tillfället så river han sönder en tidning så då får jag tid för en snabb data-check


Det alla skulle behöva förstå


När ska människor börja förstå allvaret med hur vi sköter oss jsälva och vår jord?

Ta en titt (det stora reportaget)



Projekt

Jag har fått på tok för lite sömn på senaste och det började märkas av i mitt psyke. Jag började känna mig deppig. Så efter många funderingar fram och tillbaka så bestämde jag mig för att det viktigaste är att komma i balans. Vilket resulterade i att jag nu är mitt uppe i att sluta amma.

Natten som gick så sov jag i gästrummet, för att inte fresta Ralfen allt för mycket under natten. Det gick långt över förväntan. Så trots att jag tyckte att det var extremt jobbigt att ligga avskilld från mina grabbar och därför inte somnade förens vid 1.00 så var det läääääängesen jag sovit så bra.

Jag fick sova från 1.00 till 7.30 med endast 2 väckningar (när han vaknade och skrek) men jag fick somna om fort och det var helt enkelt underbart. Nu ser jag fram emot fler nätter som kanske dessutom kan bli ännu bättre.

För övrigt är det otroligt svårt att sluta amma. Jag känner mig hemsk, får separationsångest och har ont. Sen blir det inte lättare av att Ralf försöker attackera mig, gnäller och tjatar. Men det verkar ändå som att han börjar acceptera det. Gårdagen var värst, då grät och skrek han nästan konstant.

Jag är glad över att jag ammat i 10.5 månad i alla fall :)


Sömntåget

Mitt sömntåg kom för ganska längesen. Men precis när jag skulle hoppa på det och åka med till drömmarnas land så blev jag uppehållen.

Det hann gå, och jag hann inte med.

Så som ni nu förstår så ligger jag här och väntar på nästa att komma. Men det ser ut att dröja, jag har nämligen väntat i drygt 2 timmar nu.

Jag är själv kvar på hållplatsen.. De andra är nog redan i drömmarnas land vid det här laget, men vi ses ju sen.
Så småningom kommer det ju.

Godnatt alla.



Visitkort


Nu har mina visitkort kommit. De finns att hämta på Luleåkiropraktorklinik (i receptionen) eller hos mig :)




Ser i kors

Jag vet.. Jag har varit väldigt tyst idag på bloggen. Men det beror på att jag är så otroligt trött. Hela dagen har jag varit som en enda stor såskopp. Inget stämmer i min skalle.

Jag har i alla fall försett mig med mycket vila och extremt nyttig mat, så i morgon är jag nog piggare.

Vi har kollat på halv åtta hos mig och när det var slut så var jag reo för sängen. Men Robin gillar inte att lägga sig i tid.. eller ens hyfsat tidigt så jag skyller på han över att jag fortfarande är vaken.
Nu är han på coop och när han kommer hem så hoppas jag på sömn.

Jag hoppas att ni alla har det underbart :)


Måndagar

Det är lustigt hur måndagar väcker känslor hos människor.
En del människor älskar måndagarna "Vardagen kommer i form igen, och rutinerna funkar bra". Medans andra avskyr måndagar och tycker att det är pest och pina att vara tvungen att gå tillbaka till den tråkiga vardagen med tidiga mornar och en hel veckas jobb framför sig.

Själv gillar jag måndagar och dessutom förknippar jag måndagar med Yrrol. Och i princip allt som jag kan förknippa med Yrrol gillar jag :)
Servitrisen i Yrrol sa i en scen "På måndagar super jag bara".

Alla tacklar sina måndagar olika helt enkelt.


Vi ser på tv :)


Lögnare

Jag tycker synd om människor som ljuger och hittar på, personer som inte kan står för det de gör och inte kan vara uppriktiga. Vem tror de att de lurar? -De lurar ingen annan än de själva. För alla, som åtminstonde jag känner, känner igen en lögn. Hur kommer det sig att en del människor tror att de blir lyckligare av att leva i en fantasi-värld?

Varför inte bara se sanningen i vitögat och se livet för vad det är. Det är inte mer komplicerat än så. Men när man hamnar i en cirkel av lögner, då blir det tuft, och det blir bara jobbigare och jobbigare. Ångestframkallande.

Att kunna luta sig mot sig själv och kunna vara uppriktig är självförtroendehöjande. Men att ljuga och inte kunna vara uppriktig gör att man trycker ner sig själv hela tiden lite mera.

Jag tycker att alla människor förtjänar och borde behandla sig själva bra, men alla tycks inte förstå det. Det är synd, för har man inte respekt för sig själv - vem har man då respekt för?

Lita på er själva där ute och stå för de ni gör. Det förhöjer er i era egna ögon och även i andras ögon.


Näringsbrist?

Jag tror att jag har käkat lite för dålig mat i helgen, för nu vill jag bara käka sallad och en massa nyttigheter hela tiden. Eller så tar det på kroppen att festa hel enkelt.

Det upplevde jag aldrig när jag var ung yngre.

Märkligt det där med hur man orkar och inte orkar..


Helgen och det..

Sorry för att jag blivigt en liten torris vad gäller uppdateringar här på bloggen den senaste tiden. Vette tusan varför, antingen har jag haft för mycket att göra, för lite inspiration eller så har jag bara varit lat? Kanske en blandnig av allt?

Helgen har i alla fall varit bra. Vi hade ju, som känt, fest i lördags. Det var super kul, många fina vänner kom, trots att vi hade varit dåliga på att bjuda folk.

Dessverre blev min bättre hälft lite full där mot småtimmarna, så jag fick ta hand om han. Ingenting som gör något, vi var bara väldigt trötta på söndagen. Lätt hänt när man inte är van :)

Vi fick även en övernattande gäst och det var super mysigt. Det är inte alla dagar som man har en polare hemma hos sig direkt man stiger upp och som man dessutom får mysa på med hela dagen. Vi hängde, beställde Pizza, drack litervis med vatten, gosade med vår tämligen förkylda son och såg på olika tv-program.

Det är inte alla av sina vänner som man kan umgås med i tystnad. Bara hänga. Inga konstigheter.

I dag ska Fanny komma hit på fika, sen ska vi hämta ut mina visitkort som nu är färdiga, sen ska vi på barnens hus och kolla på Barngrind och sånna barnsäkrnigsgrejor till lådor (ni vet?), och sen ska vi på födelsedagskalas hos Ralf plus-kusin :) Det kommer säkerligen bli helt underbart.

I dag är det ju även måndag, som ni vet, och det betyder tv-kväll för paret Ranweg-Östberg.



Ralfen är nöjd med livet







Super-nanny-tekniken

Sitter och slö-kollar på super Nanny (eller vad det heter?) och jag säger bara att den där uppfostringstekninken... är inte min te-kopp. PUNKT.

Enligt mig så är det värsta man kan göra mot sina barn bland annat att fylla dem med skamm. Det är en av det starkaste känslorna vi har och en av de mest förödande känslorna vi har. Skamm kan bryta ner oss på ett sätt som ingen annan kännsla kan. Och enligt mig, så är det just det den tekniken gör.

"Sitt här på skamm-stolen tills du blivit snäll"
- WTF!?

Givetvis är inte allt i tekninken idioti (som med alla tekniker, filosofier, religioner) men just den där skammdelen är i mina ögon förskräckligt. Jag mår dålight av att bara titta på det.

Jag vill inte uppfostra mitt/mina barn med förbud, mutningar och skammbelagda metoder, utan jag vill möta mitt barn (så gott jag kan) och visa mitt barn hur värdefullt det är att Han har åsikter, att han visar vad han vill, att det inte finns något som heter Flick/kill-sport eller flick/kill-färger, och jag tänker heller inte utgå i från att min unge är hetrosexuell. Han får växa in i sin egen roll i   vem    han    är.   Han ska få vara ett barn med känslor, viljor, lek och bus.

Jag ska visa honom att han får tycka och vilja saker som inte jag tycker eller vill, men att vi måste mötas och komma överens om saker så att han känner att hans vilja är viktig.

Själv tror jag att det är ett bra sätt att bygga upp självkänsla på. Inte via "Skamm-stolen".


Till och med det här med att tomten frågar "finns det några snälla barn här" tycker jag kan vara störande. Vad är det för fråga? -Klart det finns, men alla barn är inte likadana.. Och TACK OCH LOV för det!
Varför vill männsikor få sina barn att känna sig dumma, elaka och dåliga?

Vi har så lätt att lägga på oss en massa skammkänslor som det är så vi behöver absolut inte få ännu mer. Alla vet vi ju att det är väldigt lätt att tvivla på oss själva och tycka att vi är dåliga, fula och inte tillräckliga många gånger. Varför bre på det? Varför lära sitt barn att "Lyder du inte mig så är du en dålig människa och du borde skämmas tills du lyder?" Helt fel sätt. Helt fel. -Vist tryck ner ditt barn tills han/hon inte har någon egen vilja nå mer och tills han/hon bara lyder av ren instinkt. Den ungen kommer säkert bli en jätte lycklig individ i framtiden.

(jag kan inte sluta tänka på GT - förbud, förbud, förbud också lite skamm på det också)

Mitt barn ska få vara barn.
Och jag ska möta honom.


En tanke som slog mig, sorry om det blev rörigt och tjatigt.



Lite om dagen

Jag har spenderat en del av dagen med Malin (Inte Malla), och vi har varit på en promenad runt sjön. Vi gick långsamt och busade med Vovven Troja och surrade på. Jag brukar gå den vändan på 55 min och nu gick vi på säkert 1.5 timma. Men det var nice.

Det var inte en "Bränna-fett-promenad" Utan en "Njuta-av-det-underbara-vädret-promenad". Ni förstår skillnaden :).

Sen har jag hunnit ta en "snabbt-skvallra-om-jobbet-date" (förra jobbet) med Fanny. Jag säger bara det (skakar på huvudet), det där stället är ett ställe för sig. Men telefonerna ringde hela tiden så mitt i en mening så bestämde vi oss för att säga hejdå och med en blick så sa vi även "Vi tar det här vid ett annat tillfälle då vi inte bomaderas av telefonsamtal och då vi dessutom har tid, ha en fortsatt bra dag". Vi kan det där med "blick-komversation".

Jaja. Det var lite om dagen.


Mitt-i-natten-kock

Nu ska jag kocka barnmat och ta mig en kopp te och en omgång "Labyrinten" mot robin.

Sen blir det läggdags!


Före & Efter bilder på klippningen

Jepp. Han gick från "Ulla 45" till "Snygg-Robin-26-Livs-sambo".
Det blev kort. Väldigt kort. Men snyggt.

Ett "Naket" huvud klär honom.

Här får ni se före och efterbilder:

Före:


Efter:


Lyckat ;)


What to do?

Jag känner mig så där konstigt rastlös. Ni vet när man vill göra något men inte vet vad, och allt som jag kommer på som jag kan göra känns dessutom lite jobbigt.
Ni förstår mitt dilemma.

Jag har blivigt sugen på att börja måla igen. Det känns ju som att det är något jag hade kunnat göra medans Ralf river stället också, men jag kanske inbillar mig?
Dessutom är det väldigt välgörande för själen tror jag. Lugnande, helande och lite som meditation.

Jag får nog helt enkelt köpa lite dukar, färg och penslar och se om det funkar :)
Inget jag kan göra i dag dock. Jag får spåna vidare och så får jag väl se vad det blir av denna dagen.


Fortfarande alldeles för trött

Jag börjar fundera på om det kanske är bäst att fly hemmet en natt för att sova. Typ åka hem till mina päron och låna en säng av dem. Skulle jag bara få en natt så tror jag att det skulle göra mycket.

Förut när det har varit sånna här perioder, då jag sovit förskräckligt under natten, så har jag i alla fall fått sova på morgonen för att Robin klivit upp med Ralf. Nu hjälper inte ens det. Ralf skriker så jag vaknar och Robin kommer och lägger Ralf redan efter 1.5 timma. Vilket innebär att jag vaknar och ska amma honom fram och tillbaka och envisas tills han somnar. Sen får jag sova i en halv timma igen tills Ralf vill upp och Robin ska på jobbet.

Något måste jag göra innan jag blir galen.
Dessutom komme rjag aldrig bli frisk så länge min sömn är så här kass.



Mamma har alltid rätt!

Jag säger som Fanny: "Mamma har alltid rätt".

Mamma ringde här om dagen och frågade om hon möjligtvis kunde få ha hand om Ralf två eftermiddagar i månaden nästa termin. "Givetvis" sa jag, Kan det bli bättre? Då lär ju de känna varandra väl och då är det inga problem med att hon är barnvakt. För är det något jag har svårt för så är det att lämna Ralf hos någon som han inte känner sig trygg med. Typ omöjligt!

Ralf känner visserligen redan igen mamma och blir super glad när han ser henne, kommer gående mot henne, ler,  och sträcker upp armarna för att visa att han vill komma upp i hennes famn.

Men klok som min Mor är så sa hon i telefonen här om dagen:

"En bra relation får man inte bara sådär, den bygger man"

Ja, som sagt: Mamma har alltid rätt.

Jag kunde inte sagt det bättre själv.



På tok för trött

Jag är så otroligt trött nu för tiden. Nätterna är tunga och det känns som att jag, just nu, går i motvind. Jag vet att det kommer att bli bättre, det blir ju alltid det, men dessa perioder är så otroligt tunga. Kan Ralf inte bara sova bra nu snart? Han klänger på mig hela nätterna och ska amma hit och dit och tror att det är dag mitt i natten och jag får söva om han 3-4 ggr perr natt!

Jag känner mig tärd. Ja, på riktigt. Helst av allt så skulle jag bara ligga ner hela dagarna och inte göra någonting. Kolla på dokumentärer typ. Vi har så himla mycket som vi måste få gjort här hemma, just nu, men som aldrig tycks bli av. Jag är nämligen inte ensam om att vara trött.

Robin har sovit till ca 13.30 idag och sen fick vi besök av Fanny som kom med en härlig blåbärspaj (Tack gullet!). Sen när hon skulle dra så kom Robin på att han måste lämna en Ipod till Teknikmagasinet i Luleå så han drog.

Givetvis så känns det fantastiskt att vara själv och bara få andas (han tog med sig Ralf), men samtidigt så känns det som att det är för mycket som MÅSTE bli klart i dag för att jag ska kunna slappna av.

Just nu så funderar jag starkt på att skita i att festa på Lördag och sova i stället. Jag vet helt enkelt inte om jag pallar.

Jag avskyr verkligen att känna mig orkeslös. Speciellt när jag har saker som MÅSTE göras. Jag ligger efter och en del av mig blir stressad samtidigt som en annan del av mig säger "Äh, chilla för fan.. du måste ingenting". Men jag vet ju hur jag blir av att leva i total oreda, så det känns inte som ett alternativ.

Uhhf.. HUR kommer det sig att det JÄMT är stökigt här medans jag städar varje dag?

Sorry för det trötta inlägget, men jag får helt enkelt erkänna att denna dagen inte är min dag.
Nu ska jag börja styra upp middagshelvetet och förhoppningsvis få lite energi i mig så jag kan börja ta tag i allt annat sen.



På Lördag

Så smäller det. Då ska nämligen Jag och Robin ha barnvakt för första gången över natten. Ralfs mormor, Lotta, ska ta hand om Honom och det kommer nog gå prima. De känner ju varandra vid det här laget.

Vi tänkte att vi skulle ha en stor fest med beer-pong, spel och massvis med gitarrspel och allsång.. men så kom vi på att nästan alla våra vänner har flyttat här ifrån, och vissa är på konsert i Sthlm, andra är gravida och slutligen är det ett gäng som har barn och inte kan av den anledningen.

Så vi har konstaterat att det är svårt att få till en fest när man blivit vuxen och skaffat familj. Nåväl, vi kommer ha kul ändå. De som kan kommer att komma och det kommer vara skönt att ha "fri tid" och bara tänka på oss själva medans Barnet har det mys med sin Mormor.

Jag längtar faktiskt lite :) .. men det får man väl inte säga som en god mor?




Dagen som sådan

I dag har vi varit i Piteå. Robin fick visa upp sina kompisar från gallerian, visa hans favorit pizza-ställe, visa sina favorit affärer och givetvis visa upp Ralfen för alla.
Jag shoppade en top och Robin ett par byxor, dessutom spanade vi in mycket fina barnkläder, och bestälde en bok. Ja. En heldag kan man väl säga.

Nu är jag tröttare än tröttast och sitter och funderar över hur jag ska göra för att inte somna med Ralfen när han går och lägger sig.

Vi måste ju se på halv åtta hos mig, mest eftersom det är det enda vettiga på tv men även för att det är kul att glo på, vi ska käka middag (Sallad), och jag ska ränsa min garderob. Jepp, jag har slitit ut varenda plagg och lagt dem i en STOR hög i datarummet för att rensa. Det är på tiden.

Så... Ni förstår att det inte går att somna nu.

I morgon ska jag hämta min gatupratare som jag ska ha utanför mottagningen - Kul!
Vi ska in till stan och vi ska tvätta. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt när Robin är pappaledig.

Nu ska jag slappa. Hej då.


Jag och Ayurveda på tv :)

Såg just mig själv på tv. Och faktiskt, TROTS att jag hatar att höra min egen röst (och se mig själv) på tv så kändes det bra. Jag tycker verkligen att det syns att jag är 6-8 kg större där än jag är idag. Så det var lite kul att se skillnaden :)
Jag är nöjd!
Lyckopiller är verkligen en mysig liten serie.

Här har ni länk :)


Småfolk-test

Jag har ansökt om att vara testpilot åt småfolk. Jag hoppas att vi kommer med, det hade varit roligt.
Det är roligt att prova nytt och essutom gratis :)
Nu håller hela familjen tummarna att vi ska få vara med.

http://smartsontestpilot.se/semper-smafolk/bli-testpilot/




Så mycket bättre

O ja, vilket program.
Kärleksfullt och roligt!!

Se det.


Här får ni ett smakprov när Petter kör Di levas "Dansa din djävul"




Arg-Ralf

Jag tror att Ralf har fått sitt temperament från mig. Idag har han haft sånna vredesutbrått så jag känner mig alldeles slut. Helt galen har han varit. Det är inget jag har erfarat av snäll-Robin men däremot har jag haft mina stunder i mitt liv.
Jag hoppas han vaknar på rätt sida av kudden i morgon.

Här får ni en bild från en annan "trevligare" dag.


Vi kallar den här bilden för "Gröt-Hitler"..
(Fast jag smälter ju ändå. Det är bra att ha en stark vilja)



Snö

Jag undrar hur mycket julkänsla jag kommer få av att åka in till stan och ta en fika när marken är vit :)


Vi gråter ikapp

Givetvis så sitter jag och Ribin och gråter ikapp till idol. Vi är ju sånna känsliga själar så vi blir rörda för minsta lilla.

Hejja:
Linnéa
Jay
Minnah

(Ut med Elin)


Jag har gjort något bra!!

Häftigt! Min mamma har idag fått ett sms av en kurator som jobbar på en skola i Kalix, som hade känt igen mitt namn, där hon skrev: "Tacka Liv så hjärtligt mycket för hennes medverkan i artikeln i tidningen och kommande lyckopiller. Det finns många ungdomar, föräldrar och lärare på skolan som kan känna igen sig i det hon berättar. Mycket starkt och fint gjort. Jag har pratat mycket med eleverna om denna artikel och många är väldigt inspirerade."

Va roligt!!
Jag har gjort något bra för andra :D


Tack så mycket själv!!



En liten, liten fegis ibland

Jag kommer ihåg när jag gick på högstadiet och delade ut annonstidningen inne i stan. Hur man, när man skulle släppan ner tidningen i brevinkastet, kunde se folks fötter. Det gav mig alltid en sånn lust att finta dem. Alltså börja släppa ner tidningen så långt jag kunde.. för att sen dra upp den fort och sen springa vidare. Så att de som stod där barfota och ivrigt väntaade (säkert nagelbitande) blev chockerade och undra vad fan som hände...

Det hade varit väldigt roligt att se deras reaktioner. Men jag gjorde det aldig.. för jag är en fegis ibland.



Tänderna


Kollade för övrigt in i Ralfens mun i dag och visst har en ny tand börjat bryta sig igenom. Det förklarar nattens tårar från vår älskling. Nu har han alltså 6 tänder - 4 uppe och 2 nere. Men det är ju långt ifrån färdigt, som jag sa tidigare så ser man att flera stycken är på G...
Vi tar det som det kommer och försöker finnas för honom när han har det jobbigt. Det är ju en helt normal process.


Arcusmässa

Vi har inte hunnit långt här hemma. Vi skulle egntligen på Arcusmässan med Emma och henns charmtroll, men jag skulle ta buss dit och får ej tag i LLT för att få veta hur de går. Det ser hopplöst ut och jag börjar gissa på att jag kommer få strunta i evenemanget.

Lite tråkit men det finns säkert någon bra anledning till det också. Livet brukar ju fungera så har jag märkt. Annars myser vi på. Ralf är mammig och jag passar på att mysa ihjäl honom.




Dålig sömn och virusfrågor

Ralf somnade efter många om och men i går. men sov dock som en kratta. Så i dag är jag en zombie. Det känns som att jag säger det ofta men Det är länge sen jag var så här trött!!

Eller så är det inte alls längesen, bara det att det alltid känns som att det blir värre?

Fan vad jag längtar efter att få sova en hel natt, det är helt vansinnigt vilket lyx det skulle kännas som. Vaknar man då och undrar om ungen lever? Eller sover man bara på?

En anna fråga: NÄR vet man att man inte smittar nå mer?
Eller HUR vet man att man inte smittar nå mer?

Jag vågar ju inte träffa en bebis/litet barn om jag smittar...


Vad har hänt min son?

Vi har legat och tröstat han i en och en halv timma nu och han gråter fortfarande. TORTS alvedon!!

Jag fattar inte vad det är frågan om. Antingen är det en jävligt ond tand eller så håller han på att bli sjuk som mor sin varit? Än en gång, jag fattar nada. Trevlig natt för oss på krongårds. Jag hoppas ni andra har det bättre.

Nu ska jag tillbaka.


Chilla till Granada

Jag var as-taggad. Har gjort i ordning allt och fixat allt i hemmet som behöver fixas innan vi drar. Men helt plötsligt så gick luften ur mig. Jag är så trött så jag skulle kunna somna ståendes. Fan också. Jag kanske helt enkelt får vila en sväng med Ralfen innan vi drar oss in?

Folk kommer ju typ tro att jag är drogpåverkad annars.

Jag bara önskar att Ralf kunde visa NU att han är trött så det bara hade varit att stega in i sovrummet och somna. Nädå, han springer runt i vanlig ordning. Ja, så länge jag är inne i stan till 15.00 så är det ju lungt :)

Inte stressa. Chilla är ordet för i dag.

Här har ni en fin låt.



Om någon vill ta en kaffe så är det bara att ringa eller dra ett sms. Ni vet ju vart jag finns.


110 framåt!

What to do?
Jag hade behövt göra massvis med saker i dag.. Men frågan är hur mycker jag orkar göra. Jag är fortfarande sjuk, Robin är på jobbet och Ralf är klängigare än vanligt. Jag vet inte om han kanske har saknat mig de tre dagarna då jag varit sängliggande? - Jag väljer att tro det :)

Jag känner redan hur jag bara vill lägga mig i sängen och vila,  men det är ju bokstavligen omöjligt. Så jag antar att det bara är att köra på. Göra allt jag behöver göra typ. Sluta känna efter och bara köra, tills klockan 17 då Robin kliven in genom dörren.

Ah jag gör så.


En möjlig fest i hemmet

Jag och min sambo (jag kan ju inte kalla han för snusbo nu när han slutat snusa) funderar på att ha barnvakt någon helgnatt så vi kan ha fest här i hemmet. Det var ju ett tag sedan och jag tror att vi alla hde mått gott av det. Nu är ju Rlaf dessuto så stor så han klarar sig utan oss för en natt :)

Det hade ju varit super roligt.
Vi får se hur det blir.


Klätter-apan Ralf

Ja, nu för tiden så klättrar Ralf upp på soffan och kommer krypandes i högt tempo på soffan mot en när han vill sitta i knä. Det är fint som tusan och det påminner mig om hur han möjligtvis kommer vara nästa sommar. Vår lilla klätter-apa äger den största delen i mitt hjärta.


Lite plugg kanske?

Eftersom jag är vuxen och har ansvar för mitt eget liv så finns det vissa saker man måste göra trots att man är sjuk. Det suger. Fatta bra man hade det när man var ung och blev sjuk och ens föräldrar bara styrde upp allt åt en. Det är väl den enda nackdelen med att bli vuxen tror jag.

Jag försöker febrilt få tag i mina gamla arbetsgivare för att få arbetsgivarintyg, men det verkar ju vara helt lönlöst. Jag antar att jag får gå förbi dem i morgon och tala med någon öga mot öga.

Förövrigt så är jag rätt nöjd över att jag hittade några gamla arbetsgivarintyg i en pärm. Jag är vist mer organiserad än jag trodde. Eller så är det bara det att jag haft jobb så länge så jag har laggt allt det där på hyllan - jag har glömt bort att jag brytt mig.. typ.

Det enda jag känner att jag måste leta upp i kväll, när Ralfen gått och laggt sig, är mina betyg från gymnasiet. Jag gissar att de är i min dokumentsammlare - där allt annat är. Men man vet aldrig om jag fått för mig att sätta dem i någon låda någonstans?

Ja, ni gissar rätt - jag funderar på att börja plugga. Jepp på universitet.
Jag är ju snart klar som Ayurveda-terrapeut och det skulle vara jävligt Nice att ha en universitetsutbildning också. Bara för att ha mer bakaom ryggen så att säga. Men vi får se, mitt humör kan ju ändras ganska snabbt ibland. Dessutom ska jag ju kolla upp den där andra grejjen som jag snackade om.

Framtiden ser ljus ut i alla fall. Och trots att jag är dyng-sjuk och energilös så känner jag mig någonstans energifull inför framtiden. Man bygger ju sin egen framtid, det är ju jag som är ansvarig för den och hittills så har jag fattat en rad kloka beslut som gjort att jag växt som människa. Det kan bara bli bättre :)

Nu ska jag göra allt jag kan för att försöka pilla i mig lite mat.


So long!



Jo förresten..

Ralf har börjet sätta ner fingret så långt ner i halsen så han håller på att kräkas. Fräscht! Men det klart har ska ju lära sig sin kropp.


Mer ointressant prat från min sida.

Legat hela dagen. KOllat på dukoumentärer och sovit typ.
Det är som att jag befinner mig i en bubbla. Hör dåligt, ser dåligt, huvudet är tungt, snoret är tjockt, hostningarna tar aldrig slut, kroppen skakar och gör ont... bla bla bla.. Jätte intressant va.

Nä nu ska jag försöka att inte skriva nå mer om den här skiten. Ska ge Ralfen välling nu innan han ska hoppa i säng. Sen blir det väl möjligtvis lite tv och sen blir det sängen för hela slanten.

Nä, ja har inget intressant att berätta. Sorry.



Sjuklingen raporterar

Jag var tvungen att avboka min behandling som jag skulle få i dag. Känns trist. Egentligen får man dessutom betala fullt pris om man avbokar samma dag, men jag hoppas att hon är snäll mot mig och bortser från det. Känns trist att betala 1200 för ingenting. Sammtidigt som jag har full förståelse om hon  tar 1200 ändå, hon blir ju liksom snuvad på 2 timmars jobb.

Hoppas hon hinner få någon annan på min tid..

Sitter och får i mig en piggelin till lunch. Robin ska dra ut med Ralfen och jag ska väl fortsätta ligga och vältra mig i sängen. Möjligen leta upp någon bra dokumentär på Svt Play som jag kan glo på. Annars händer det väl inte så mycket. Host host och snark typ.
Jag fick STARKA värktabletter av farbror doktorn i alla fall så jag gråter inte nu för tiden när jag hostar. Skönt.

Alla mina reiki-vänner, ni kan väl skicka lite till mig?



Hot Stone behandling

Helt plötsligt så kommer jag ihåg att jag hade bokat in en behandling i morgon klockan 13. Givetvis ska jag till stans bästa massör, men jag ska inte gå på den massagen jag brukar utan jag ska låta henne göra en Hot stone behandling, på mig, som tar 2 timmar!!
Den lär ju vara helt fantastisk, men frågan är ju om jag kommer kunna gå på den när jag är sjuk?

Fan fan fan, att sjukan ska komma i helt fel läge jämt!
Finns väl inga bra tillfällen egenligen.. men jag vill bara klaga lite :p

Jaja, jag ska ringa henne i morgon när jag slår upp mina gröna och hoppas att hon säger "Ja, men det är perfekt - du kommer att bli frisk av den här behandlingen".. drömma går ju.


Virusinfektion

Virusinfektion. Nasty!!
Jag har inte mått så här dåligt och tyckt så här synd om mig själv på en väldigt lång tid. Möjligtvis direkt efter förlossningen, men då fick jag ju ut det bästa i mitt liv utav det, så då gick det att leva med. Tur att jag har Robin som tröstar mig med en hel låda piggelin. Favorit glassen.

Jag hoppas verkligen inte att den blir lika långdragen som Lottas - som var sängliggande i 6 veckor.
Möjligtvis en dag till står jag ut med den här skiten, men jag tror nog att jag skulle kunna erbjuda sjukvården att operera bort hela mig tillslut om det inte ger sig.

Jag käkar massor med min specialblandning, som jag tjatat om, och jag hoppas att det ska visa resultat. Det borde göra det, men man vet ju aldrig.

Doktorn gav mig starka värktabletter i alla fall mot smärtan så nu känns det lite bättre. Sen får jag väl se hur det går att sova i natt med den här skiten.. men jag ska ta med mig hela mitt apotek till nattduksbordet.

Jag hoppas att ni har det bättre än mig!


Sjukling

Jag har blivit sjuk under natten. Inte trevligt alls. Jag skakar, svettas, fryser, har rödflammig kropp, har ont i ansiktet, hostar, har andningsproblem (asmatiska) och har väldigt ont i halsen/bröstet. Jag måste gå och köpa honung och ingefära för min blandning (Honung, Ingefära, gurkmeja, peppar) är helt slut.


RSS 2.0