Nice dag!

Åkte till måttsund idag (igen) och hängde med brorsan, morsan och Thorsan. Det blev regn så de bestämde sig för att slå på en film. Men jag med min energi kunde knappast sitta inomhus bara för lite regn. Ralf låg och sov så jag passade på att utnytja barnvakt-tillfället och sa till mamma att jag ville gå på en skogspromenad. Hon sa "självklart" så jag gick.

Ute i skogen plockad jag svamp och njöt av tystnaden, fåglarna, knaken... Lugnet. Helt själv med skogen, naturen och lugnet.
Fy fan säger jag, SÅ vill jag bo, tänk att ha den möjligheten varje dag.



Jag hittade ungefär en liter kantareller och div annan svamp. Gick omkring i typ 1.5 timma och käkade bålbär, sjöng och filosoferade.

-


Nu på kvällen har jag bakat "svartavinbär-rutor" och syltkakor som jag ska ta med mig till piteåhavsbad i morgon då vi firar mammas födelsedag där i morgon. Kul!


Nu ska jag chilla och förhoppningsvis somnar min pigga bebis snart så vi får lite "egen-tid" :D


*

*


Jag är så trött så jag ser i kors !

Godnatt.

*

Veckans tips!

Smootie till bebis. Perfekt som mellanmål.

Mixa i hop banan och avokado. Super enkelt, super gott och super nyttigt !

*

Pride-vecka

Inspirerad



*

En bra dag

I dag har Robin börjat jobba igen. Trist som fan, en månad gick tyvärr jäkligt fort.

Nåväl, tur att brorsan är här då så det händer lite roliga saker.
Dagen har spenderats med bror och mor.. mestadels. Gått på stan, käkat lunch på stan, plockat svamp i måttsund. Fyndade flera liter kantarell (!), Grillat, surrat, träffat Maria & lars och deras son Simon (Thors barns familj). Sen kom Robin och hämtade upp mig när han kom från piteå vid 20-tiden.

Efter att Ralf har somnat har jag härjat på med lite allt möjligt. Balnd annat så har jag gjort en frukt-smoothie på banan-hallon-svartavinbär, det blev skit gott och är ju givetvis egenplockade bär som därmed är obesprutade :) och krav-banan.

Nu ska jag väl gå och bli medvetslös i sängen tills i morgon då jag och Ralf ska till bvc. Killen ska få sin andra spruta och vägas och mätas. Sen blir det häng med bror. Mest troligt ska vi bestiga måttsundsberget :)

*

Moder-jord visar upp vad hon kan

Våran kraftfulla moder-jord har i dag visat upp vad hon går för. Åska och blixtrar i över 4 timmar. Elektriciteten var ett faktum över hela himlen och vissa tillfällen var det som att någon slog på en stroboskop-lampa för någon sekund.

Behöver jag näma hur imponerad jag är?

När vår jord visar hur kraftfull den är på detta viset så blir jag fylld av energi. Jag minns hur fullständig den är och ryser av välbehag av att få vara en del av den. Och jag tror att alla människor kommer ihåg att det finns endel krafter som vi faktiskt inte kan övermästra.. hur mycket vi än vill.

Moder-jord är starkast och det kommer vi ihåg dagar som denna.
(Men jag önskar att vi kunde bli bättre på att ta han om den.)


(Bild hittad på google)


Tack för en underbar morgon!

*

En god bror.

Idag har brorsan kommit upp och förgyller tillvaron här i staden. Han är en bra bror. typ den bästa skulle jag nog vilja påstå :D

Nu är det bara att rappa på för oss. Vi ska vara klara om typ en kvart. In till stan och fika, och shoppa med mor och bror.

_


För övrigt så är Ralf en känslig kille idag. Han har lätt till tårar om han inte får sitta i mitt knä... Så det är bara att låta han få som han vill. Trygghet är väl A och O att bygga på.


*

Dagens komplimang

Robin: Jag älskar dig!
Jag: Va bra, varför då?
Robin: För att du är så manlig


/ haha Okej :D Då vet jag !!

*

Älskade släkt och västra götaland

Efter två dagars bilande (övernattning på en camping i sundsvall) så är vi nu hemma. Min mobil är helt pajj, datorn ville inte heller starta men efter många om och men så gick den i gång.
Nu står städning på schemat, handling, matlagning, upp-packning, bakning.. Jag ska läsa i kapp mig på alla bloggar, kolla in om det kommit in nå nya hus på hemnet, kolla mailen och uppdatera mig när det gäller ALLT som hänt senaste veckan.

Det är inte bara lugnt och skönt att vara hemma.

Sist jag var här hemma var jag 25.. nu är jag 26 år med allt därtill. Jag räknas nu helt och hållet som vuxen. Div vuxen-priser på alla bussar, tåg och flyg. Men jag känner mig faktiskt inte gammal... en fy fan vad jag känner mig vis. :P

Jag har fått fina födelsedagspresenter, kramats och spelat kort med mina älskade släktingar. Ralf har charmat in sig totalt hos alla, vi har besökt små guldgruvor där vi gjort fina fynd, vi har köat på liseberg, druckit vin, ätit gått, plockat massor av smultron, tittat på tranorna, badat, klappat en groda, fått 10.000 myggbett, varit i borås, fått inflammation i örat, vi har fått hantverk av mormor, sjungit "karl den 12", tittat på långhåriga kor, och träffat "Frank" från comvik reklamen och mycket mycket mer...

Nu är vi alltså hemma.

Jag älskar Luleå men en del av mitt hjärta kommer alltid finnas i västra götaland. Framför allt Säm.






Lite bilder på smått och gått från Säm och Göteborg.


*



Fysisk energiöverföring – Reiki steg I

Nu har jag Diplom.

Fasiken va häftigt detta är!

*

Zombie

Fan va trött jag är.
Jag länter efter att får sova från 21.00 till typ 6-7-8 på morgonen.. Utan amningspauser. Den morgonen kommer det att vara en ren fröjd att kliva upp.


Går det ens att vara så här trött?

*

Barnmat

I dag har jag varit duktig och kockat 5 olika "rätter" till Ralf. 2-5 portioner/rätt. I två av rätterna så hade jag röda linser i, jag hoppas att det uppskattas. Men vi får se.

Han har för övrigt haft svårt för att somna idag så jag har underbaringen i knäet nu. Men nu ska vi inte till sovrummet. För han sover sen ett tag tillbaka.

Ha det fint allihopa. I morgon går jag utbildning!

Wii !!


*

Mata ungen med gift

Jag och Robin vill båda två ha ett hälsosamt barn. Det känns verkligen jätte viktigt att Ralf får äta så bra mat som möjligt så att han får så bra förutsättningar som möjligt. Exempelvis så har vi kommit överrens om att inte servera exempelvis frukt-yogurt/kräm och fruktsoppa till Ralf. Det innehåller ju enbart socker, smakämnen, färgämnen och en hel del annat skit. Nä Riktig frukost/kvällsfika/mellanmål tänkte vi åtminståne sikta på. Sen kan man ju göra egen kräm med mindre socker och gjort på bär som man själv plockar.. det är ju skit lätt och mycket nyttigare.

Vi har även kommit överrens om att det inte blir något godis, läsk, saft, chips och sån skit föräns han är några år (så länge som det går).
Det vi är överrens om är att HEMMAGJORDA kakor är ok, men måttligt och vi känner båda att även det kan vänta så länge som möjligt, men det är i alla fall inte lika strängt som annan skit.

Även om hemmagjorda kakor innehåller socker så är det i alla fall utan alla transfetter, smakförstärkelser, färgämnen, konserveringsmedel och sån skit, så det känns mer rimligt.

Jag fattar inte ens varför man ska göda sitt barn med skit, men jag är väl medveten om att det är svårt att stå emot trycket. Människor tycker lixom att det är en självklarhet att barn ska få godis, saft, kakor, läsk och allt sånnt, men jag ser det mest som gift. Varför ska man skapa ett beroende till sitt barn?
Vad är det för fel på frukt, bär, honung, nötter och frön?

Nä, ekologisk mat som ger mycket näring är väl bland det finaste man kan ge sitt barn.

*

Tid

Hur ska jag hinna med allt i mitt liv?
(innan jag fick Ralf tyckte jag att 30 timmar/dygn hade varit perfekt... Nu känns det som att jag skulle behöva 40 timmar/dygn.. Minst!)

Lite sorgligt känns det faktiskt att halva sommaren har gått och halva Robins semester har gått. Nu när Robin är hemma så hinner jag med så mycket eller KAN i alla fall hinna med, för om så skulle vara fallet så kan ju Robin ha Ralf en hel dag.. bara han kommer då och då så jag kan amma.

Den här veckan har jag fullt upp.
Fick ett telefonsamtal från älskade Pippi som undra om vi  skulle hitta på något i veckan och jag sa "självklart!" sen kom jag sakta men säkert på fler och fler saker som jag ska göra. Helt plötsligt inser jag att enda tiden denna veckan som jag har "ledigt" är i morgon eller torsdag-kväll.. Möjligtvis någon timme på fredag också (osäker).

Men det ska bli kul. Utbildning, 50-års fest och tidigt på Söndag morgon så åker vi till GBG och allt där till. Jag längtar så sjukt till Säm (vår sommar-stuga) där vi kan njuta, bada, spela badminton, spela kort, äta gått.. ja ni vet.. ALLT som gör livet underbart :)

Sen ska jag ju givetvis käka en burgare på Franks så fort vi kommer fram till GBG också :)
De är de bästa burgarna!!


*

Energiöverföring

Har jag sagt att jag går utbildning nu i veckan.
Det ska bli så galet spännande, och jag längtar otroligt mycket.



Jag är så tacksam över att livet är så underbart just nu. Trots div. tråkigheter.


*

Kaffe på altan

När det är så här vackert väder; Solen skiner, vinden fläktar bara lite lätt, fåglarna kvittrar (shit va klyschigt detta lät nu).. Det är då jag mår som bäst. Jag får extra energi, blir inspirarad och allt känns så lätt.
Jag känner att jag vill bara glida runt hela dagarna.. slippa gå hem och vara inomhus och tråka...

Det är därför vi måste skaffa hus.

Jag ser framför mig hur vi vaknar på morgonen och fixar frukost och kaffe, Ralf har energi för 2 och vi tar ut frukosten på altanen och Ralf kan springa (stappla) omkring på gräsmattan och fixa och dona med det han vill. Vi behöver inte packa med oss hela vårat hem bara för att vi ska gå utanför dörren.. för vårat hem är ju redan där då..

Sen kan man ju gå till andra ställen oxå. Men ni förstår min poäng!

Nu är jag så där inspirarad och ser framför mig hur vi hittar det "perfekta" huset, som är ämnat för just oss, just vid detta tillfället. Vi flyttar dit och fixar och donar och nästa sommar kan vi sitta ute och grilla och mysa på i all evighet om vi känner för det.... Det hade varit underbart.

Det får nog bli ett mindre hus först, enkelt och inte särskillt fäänsy.. och det är nog enklast att bo hyfsat centralt nu i början, så man kan cykla och gå dit man ska. Men sen vill jag bo på landet. Men vi behöver nog mogna till lite mer först för det :)
om det någonsin händer :P


_____


I mogon, om det är sånt här väder, så vill jag göra picknick....
Och ja.. vi kommer packa med oss hela vårat hem.


*

"SkogsTurk"


Malla och Liam är på besök och jag ber Liam säga "skogsturk"

Han stannar upp och tittar glatt på mig och säger "OSTLURK" sen fortsätter han springa

Dagens bästa!!


*

Ondhet?

väll har vi varit på besök hos Emma och Magnus och deras lilla dotter Ejra. Det var otroligt trevligt men jag tror att jag jag har varit med om mitt livs märkligaste och mest överväldigande ögonblick.. EVER!
Jag vet att jag säger så ofta, men det här slog faktiskt rekordet!

När jag och Emma gick ner i deras källare för att tvätta ett par brallor  så händer det oförklarliga..

NÅGOT slungas mot mig och jag lixom flyger baklänges. Så jag blev sittandes på hissgolvet och får svimmningsattack på svimmningsatack och vågar rent av inte kliva ur hissen.. Det kändes som att något stog så extremt fel till där. Tillslut så lugnar jag mig och vi börjar gå mot tvättstugan.. jag känner mig förföljd och iakttagen hela tiden och väl inne i tvättstugan är det som att jag blir.. Full i kroppen.. Yr, får gåshud på gåshud.. får svårt för mitt seende, blir alldeles matt.. Och det lustiga var att det gick i vågor och Emma kände exakt samma sak.

Helt ärligt från mitt hjärta så blev jag dödsrädd i hissen.. En del av mig trodde att jag skulle dö.. eller typ träffa djävulen.. Fy fan va vidrigt det var.
Tyvärr kan jag inte beskriva mer detalerat eller nå mer av det som hände via text så här.. men det var.... Obeskrivligt, oförklarligt och overkligt.

Robin provade att följa med oss nästa gång, men då var det inte alls lika starkt, men inne i tvättstugan kände han oxå av att det var något som inte var som det skulle.. "Golvet lutar" sa han och la ner en flaska på golvet för att se om den rullade.. men det gjorde den ju så klart inte.

Nä fan.. Ni som vill höra mer får fråga sen.. det går inte att beskriva och berätta allt så här.


_______

Väl hemma
Ralf har vaknat, och vill inte somna om Och utanför så exploderar något och nu är brandkåren där... Det ser ju ut att bli en strålande natt :/
Nu är jag ju dessutom mörkräddare än mörkräddast!


*

När man får oväntat Besök

I morse vaknade jag av att Robin höll på att gå omkring inne i sovrummet och jag antog att han letade efter något som han inte hittade i mörkret. Jag hörde hur han som smög omkring utan sockar så att trampdynorna under fötterna klibbade fast i golvet (ni vet hur det låter).

Jag låg och lyssnade ett tag och tänkte att jag skulle sova vidare tills jag insåg att det skulle bli svårt att somna om. Då vände jag mig i sängen och upptäcker då att det inte var Robin som gick omkring i vårt sovrum. Han låg nämligen brevid mig.

När jag förstod hur det låg till blev jag helt chockad och frågade med tydlig röst "men va fan, ligger du här? Vem fan är det då som går omkring här inne?"
Robin vaknade så klart till och började lyssna, men stegen var helt borta och det enda vi hörde var Cleo utanför dörren som ville ha mat....


Ja.. vad säger man? Välkommen åter?


*


Linsbiffar a´la Liv

Idag, nyss, kockade jag ihop linsbiffar. Både jag och Robin tyckte att de blev väldigt bra. Eftersom alla recept på Internet var tråkiga så mixtrade jag själv i köket.. som vanligt. Och för EN GÅNG SKULL så skrev jag ner hur mycket jag tog av allt... utom vissa kryddor, men det kan man ju ta som man tycker att de smakar :)

Så är har ni mitt recept på Linsbiffar a´la Liv:

Storkok 35 biffar

2.5 dl Röda Linser
5 Potatisar (ganska små)
1 dl skivad Purjolök
2 dl mjöl
1 dl Ströbröd
1 dl Craim fraiche
1 dl Keso
2 Ägg
4 msk Ajvar
1 msk Gurkmeja
4 msk Ghi
1 tsk Timjan

Övriga kryddor som jag inte skrev upp mängden på (ni får prova er fram)

Örtsalt
Chili
Peppar
Paprikapulver

Gör så här:

Hacka ner potatisen i småbitar och koka sedan potatis, linser purjolök och valfria kryddor tills de är mjuka (Det gör inget om de blir lite överkokta) gärna så att det är kvar lite vätska i kastrullen när det är klart.
Häll över allt i en stor bunke. Blanda sedan försiktigt och under omrörning i resten av ingredienserna.

Mosa på valfritt sätt. Själv körde jag med en stavmixer för att få smeten slät.

Ta äggen sist när det svalnat lite.

Klicka sedan ut smeten i stekpannan och forma där efter tycke.

Ett tips är att steka i Ghi eftersom Ghi inte bräns så som smör och olja kan göra. Utan då är det bara biffarna som kan brännas om du glömmer att vända :)


Jag hade även tänkt slänga i vitlök men det blev aldrig, men jag kan tänka mig att det hade blivit skit gott det med :)

SMAKLIG MÅLTID!!



*

Snoppa

Helt plötsligt kommer jag att tänka på min gamla bästis Jennica och hennes lilla-syrra.
Jag skulle skriva "shoppa" Men så blev det av någon anledning "snoppa" och av ordet snoppa så kommer jag enbart att tänka på Jennicas syrra. Hon sa nämligen Snoppa åt när två personer hade sex. Skit kul var hon :)

Hur som helst...
Idag har vi Shoppat. Vi har köpt en ny barnvagn till våran favorit. Den är jätte fin.
En trehjuling i svart och Neon-grön(?).
Sen var vi även och shoppa en summersuit på doffy. Jätte fin den med. Den förra summersuiten från doffy köpte vi i stl 74 och denna köpte vi nu i stl 68 eftersom det är det han har.. fortfarande(!).

Vi var på en lång prommis här tidigare i kväll och då tog vi vår nya räser-vagn på sin första tus och den gick jävligt fint. Vi får se om det fortsätter i den stilen, men det tror jag nog :)

Är det förresten någon som vet vart man kan köpa halmskor nu för tiden?



*

Fuldans


Lite att göra så ja provar mig på Fuldansen HÄR


*

Trååååk-kväll

Jag tänker och funderar på mycket just nu, men jag har svårt för att få ner allt i skrift och fortfarande få det att låta... vettigt.
Det kommer väl, ni får tåla att jag är oinspirarad och tråkig
för en gångs skull :P.

I morgon är det i alla fall äntligen måndag, jag trodde aldrig att jag skulle säga det men, fy fan va lång denna helgen har varit.. och det känns som att vi inte fått gjort ett dugg. Det är fortfarande stökigt, det är tvätt som fan i korgarna, fönsterna skulle behövas putsas, badrummet skulle behövas skuras.. Data-rummet är värst, Robin har sagt för typ 1 månad sen att han ska damsuga där men det händer aldrig.
Fåtöljen ska vi kasta och gamla soffan... men tyvärr så kan jag inte göra skiten själv.

Jaja, som sagt.. I morgon är det måndag och förhoppningsvis börjar vi ta tag i saker..

Bläää, va less jag känner mig nu. Trots att kvällen igår var jätte kul!

*

Det bästa med sommaren

En av de bästa sakerna med sommaren är att man får mycket mer tid till att umgås med nära och kära. Igår var en av Robins bästa vänner här över kvällen och ända in på morgonen (Nu är jag pensio och kallar 3 på natten för mogon) och vi drack öl och spelade gitarr. Det var väldigt kul, Robin blev as-kalas och är i dag segare än segast.

Man till och med ser på honom att han typ aldrig borde ha klivit up.. haha


*

Lycklig som lever

Illa berörd av allt som händer.

"En olycka kommer sällan ensam"

Det känns som att jag känner igen det.

Ibland blir jag lite deppig, men jag försöker fokusera på det som är bra och positvt. Det finns så mycket som är underbart i välrlden.
Men samtidigt så är det svårt att inte repitera senaste mötet med Tobbe i skallen. Det var så himla kul att ses och surra och skratt åt att han blev helt upptagen av att jag fått barn så han missade bänken han skulle sätta sig på, och i stället flög baklänges på marken.

Sen är det ju så med mig att jag blir väldigt påverkad av allt och mitt sätt att bearbeta är väl kanske just att tänka igenom minnen.

När jag tänker på att 6 stycken jag varit vän med och umgåts flitigt med (framförallt under högstadiet och gymnasiet) + ett antal fler bekanta nu är döda så får jag en stark känsla av att jag fan ska vara jävligt lycklig över att fortfarande leva.

Det känns så overkligt att det i stort sätt varje år är någon vän som ska dö "i förtid".. och självklart blir jag alltid lika påmind om att visa tacksamhet och kärlek till de jag älskar och betytt/betyder något. För är det något jag har lärt mig genom åren så är det att man aldrig vet när sista mötet är.

Jag är i alla fall tacksam för det fina sista mötet jag fick nu i detta fallet. För jag vet att när endel andra vänner har dött så har jag varit ledsen över att vi aldrig hann med "der där fikat".



*



Vackra koppar

Jag gillar ju koppar. Mysiga, vackra, fina, speciella, annorlunda...

Igår hittade jag och Robin en ny, väldigt vacker, kopp från Indiska.. färgglad och med massor av mönster.


(Den bakre)

Jag menar: Varför köpa ett helt sett av koppar när man tycker att det finns så många fina. Då kan man köpa en av varje i stället. Mycket bättre!


*

R.I.P R.I.P

Det var så roligt att träffa dig, för några veckor sen, Tobbe.. Men det är så tråkigt att det var sista gången..


Det   är    helt    ofattbart.


Vila i frid Tobbe och Westola Jag mins er med glädje!



*


RSS 2.0