Kvällskommunikation

Gårkvällens kommunikation:

Vi ser på tv i sängen (för en gångsskull gick det!)

Jag: Blundar du Robin, vill du somna?
Robin: Nej, mina ögonlock slappnade bara av.


"Skön" smärta

Ikväll har jag kört riktigt hård träning. Skönt som fan. Eller, vissa stunder var det fan inte alls skönt, men skam den som ger sig. 2.5 timme smärta jag hoppas att det ska bli svårt att komma upp ur sängen i morgon för sen ska jag träna bort värken med body pump och zumba. Jag sa att jag skulle börja köra hårt igen, och det känns underbart. Bara jag får in min inlämningsuppgift i morgon så är jag nöjd.


Föräldrarollen innebär inte att vara en god kompis

Det var en reklam på tv om föräldrar som köper ut till sina barn, den var hämsk. Det är inte alls ovanligt att föräldrar köper ut till sina barn "då vet jag vad de dricker" -känns ju lite dubbelmoraliskt eller kanske mest som ett svepskäl att slippa sätta gränser...
Vi kommer definitivt inte köpa ut till Ralf inte ens när han är 18-19 kommer vi köpa från systemet till honom. Trots att jag kanske kan tycka att det är en liten konstig regel att man inte får köpa från systemet föräns man är 20 men man får pumpa i sig ur mycket som helst på krogen från 18.

Hur som helst så är det inte relevant i frågan. Vad det egenlitgen handlar om är att vi är föräldrar, föredömen och förebilder och inte kompisar som ska underlätta för honom att bli full. Han kommer mest troligt att ha kompisar som kan hjälpa honom med det ändå, så gick det till på min tid, men det styr inte vi över. Vi kan bara försäkra oss om att  vi har satt våra gränser och försöka få honom att göra så bra val som möjligt. Föredömen går inte emot lagen bara för att man inte kan hålla med om att det är det rätta. I sånna fall finns det många saker man skulle kunna gå emot. Och vad förlorar ungen på ett eller två år med 3.5or i stället för sprit? - ingenting. Däremot kan han vinna en hel del på det. Det är ju bara att se på vad forskning visar på.

Vad visar man sitt barn om man visar att det är ok att göra sina egna regler om man tycker att lagen är lite bökig?

Jag kan vara kompis med mitt barn på så många andra sätt än köpa ut till honom. Typ kortspel. Sen så hur tråkigt det än kan låta i vissas öron så är ju huvuduppgiften att vara förälder, och inte kompis.


Det gäller att hålla positiviteten uppe och vara flexibel i sinnet, annars går det åt helvete.

Det är Plugga-hela-kvällarna som gäller när Ralf mår så här kasst. Men trots att han sover så får vi vara lika mycket med honom som med plugget. Hans tänder är väldigt jobbiga mot honom. Han har haft hög feber, vill knappt äta och fuktansvärda bjölexem. Stackarn, jag funderar på vad som är jobbigast för honom..

Vi hade verkligen behövt tiden för att plugga i morgon då Ralf är på dagis, men vette tusan om det går när han lider så här mycket. Här hemma kan han ju gå utan blöja hela dagen, och få konstant tröst av oss föräldrar men det kan han inte på dagis. Har har i alla fall inte haft feber sedan i morse, och förhoppningsvis är det ett tecken på förbättring.

Vi är trötta och vill sova men i nuläget är det en omöjlighet. Jag längtar till den dagen då jag får sova en hel natt, hur känns det? Jag kommer inte ihåg.

Nu låter det som att jag är helt uppgivet, och faktum är att jag inte är det - än. Jag känner mig positiv och stark, jag vet och känner att allt går, men jag lider för Ralfs skull.


Im back!

Jag har inte kunnat träna nu på 1.5 vecka eftersom jag varit sjuk, det har varit påsk och jag har varit tvungen att plugga på kvällen och ha Ralf på dagen osv. Men idag så ska jag träna igen, och sen kör jag som vanligt, lika mycket som innan. Jag undrar lite hur svag jag kommer känna mig nu, och hur mycket träningsvärk jag kommer ha i morgon :D
Hinner jag så ska jag även till gymmet ikväll, men det beror på hur mycket plugg jag har hunnit med innan.

Idag är det jobb som gäller. Behandlingar. Härligt det med!


Utveckling

På senaste kursen jag var på så kom vi in en del på förändring och utveckling. Många människor är rädda för att de i sin närhet ska förändras, eller utvecklas. Varför ställde vi oss frågan?
En av kvinnorna berättade att hon varit på mer än ett bröllop där de lovande sagt till varandra att de älskar varandra och "jag hoppas/önskar att du aldrig förändras".
Mest troligt så menar nog inte de flesta av dessa personer att den de älskar inte alls får förändras utan de är nog rädda för att det ska bli för stor förändring, att personen ska bli elak, eller att de inte ska utvecklas i takt med varandra. Men i mina ögon är det ett resultat på ett helt annat problem.

När jag blev gravid fanns det en kompis som sa "åh nej, bara du inte förändras!" Jag tittade på henne, väldigt förvånad och svarade: "nej jag kommer ju alltid att vara jag, men jag kommer ju även att bli mamma, så det hade väl varit konstigt om jag inte förändrades alls på vissa plan." Hon verkade inte nöjd med det svaret.

Oftast när vi utvecklas så finns grund-konsultatonen kvar inom oss, dvs vi är fortfarande samma person men vi har levt vårt liv och tagit till oss visa saker och tagit lärdom av dem och samtidgt bearbetat olika saker på olika plan konstant. Det är väl det livet handlar om? - Att ha roligt och att lära oss för att kunna vara ödmjuk, kärleksfull och trygga i oss själva.

Det klart att vi ska vilja utvecklas, hur kul är det att stanna i åldern? - att stanna i livet?

Sen kanske en del människor utvecklas snabbare och andra saktare, men det är ju så vi är - olika. Och vi finns för varandra. Alla har vi något att lära från alla, och den dagen vi tycker att vi kan allt då har vi slutat utvecklas på ett positivt sätt. I takt med att vi anser att vi inte vill ta lära av de i vår omgivning så blir vi automatiskt förbittrade eller oödmjuka. Det blir stopp.

Blir det stopp i det mentala så blir det tillslut det i kroppen också, och i energierna.

Jag tror inte att någon av de trolovande paren egentligen vill att sin andre hälft ska stanna i livet. Jag tror att det är ett sätt att ge utlopp för sin rädsla att det kanske inte alltid kommer att vara "så här". Men om man vill så kan man utvecklas tillsammans. Sen kanske vissa är rädda för att utvecklas, de måste ta tag i sina problem, och då vill man kanske inte heller att andra ska utvecklas från dem.

Stanna tiden går inte, livet går framåt och vi får följa med, se nya härliga saker, uppleva storslagna dagar och vi får chansen att känna att just nu är allt perfekt om vi bara väljer att följa med.

Man behöver inte se på utvecklig och förändring som något negativt. Man kan se det positivt också.


Kvällskommunikation

Jag: Åh va bra det var (i körslaget), jag fick gåshud
Robin: Ja, jag förstår vad du menar med det var ju inte fullt ut hud stånd
/fnissNu får jag ta mig i kragen

Jag tappade suget på att plugga så förra veckan gjorde jag inte mycket. Men det straffar sig för den här veckan måste jag då alltså plugga skiten ur mig. Jag ska försöka tagga upp mig med en massa positiva tankar, så förhoppningsvis vaknar jag i morgon med en helt ny anda. Förutom plugg så är det ju back to work som gäller, och jag kan inte annat än älska det!


Plötsligt uppvaknande

Idag fick jag ett riktigt dåligt besked som uppvaknande, och när man blir väckt på det sättet så är det som att man går från sovandes direkt till klarvaken. Man hoppar liksom över det där lite lulliga yrvakna halv-vaken-stadiet. Så nu har det kommit. Det var som att någon slog mig i huvudet, jag blev super trött (Och sugen på hamburgare, av någon anledning?).

En i min närhet har fått cancer, igen, och den här gången är det värre än sist. Jag försöker hålla mig lugn och sansad, inte oroa mig för mycket, men ibland tar oron över. Det blir undersökning imorgon igen, så då får vi veta mer.


Måla en tavla på Ralf-vis

Idag har vi målat en tavla här hemma. Det var roligt.

Konstnären är nöjd med sitt verk. Som föröverigt sitter inramat i vår hall nu.
4 i 1

Vad gillar ni förresetn nya bilden jag har på min header?
IQ fiskmås?

Fyra olika bilder kan passa otroligt bra ihop!


Igår var jag på krogen

Igår blev det en sån där oplanerad utgång för mig. På olivers var min kära vän Malin så jag åkte dit och träffade henne och hennes syster. De var igång, kan man säga, och jag var ganska nykter men det var kul ändå.

Trots att det var så enormt lite folk på Olivers så träffade jag många som jag kände, vilket var jätte roligt. Bland annat så träffade jag några gamla bergnäsare, Var av en av grabbarna sa "Men hej Liv, jag kände inte igen dig... Du är snyggare än vad jag minns dig" Haha, "Jaha, tack" sa jag "jag har väl åldrats med värdighet" Också tänkte jag "de flesta brukar ju bli snyggare när man har druckit några öl, Jag är nog lika ful som du minns mig när du är nykter igen". Haha ;) Nejdå, jag tar åt mig av komlimangen.

Otroligt skönt att inte vara bakis dagen efter utgång. Gå ut nykter kanske blir min nya stil.. nääää Det skulle jag inte palla en vanlig dag då det är 50.000 pers på krogen som är fullare än fullast, och som dreglar och spyr i takt till Erik Saade som även är så hög så man måste ha hörselkåpor på sig om man inte är full nog att inte märka av att man påökar sin tinnitus. Så nästa gång blir det nog onyktert igen.

Det är häligare att inte märka att man skriker till varandra när man försöker samtala med alla bekanta man träffar och blir bästis med för en kväll.

Det blir förövrigt nästa helg. Då ska jag och Robin ha lite galej.


Ny utmaning

I går ställdes jag inför en helt ny utmaning; Jag skulle köpa påläggs-skinka åt mina föräldrar.

Asså om man aldrig har köpt  eller ens smakat på skinka och därför aldrig laggt märke till det i mat-affären (jag blev veg. när jag var 11) så kan jag ju bara säga att det kändes  som att jag klev in i en djungel! Det finns ju     hur   mycket     som     helst.
Olika sorter, likadana sorter, olika storlekar, tjocklekar, tillverkare... Skinka/kalkon/korv hyllorna var MASSIVA.

Jag lovar att det fanns mer skinka/kalkon/korv- pålägg än vad de fanns mejeriprodukter! Fler olika skinkor än grönsaker.

Jag har aldrig fattat vilken enorm status skinka har.. och korv också för den delen.

Jaja, jag köpte tillslut ett paket med skinka (jag hann till och med bli osäker på mig själv "tänk om jag köper fel"), Den skinkan var närproducerad.. så det kändes ju som ett ganska bra val. Jag hoppas den smakar bra också :)


Ops I did it again

Jaha, då har jag gjort det igen. Åkt till flygplatsen, för att hämta upp mina päron, med att avsluta trippen hemåkandes ensam.

Förra gången gjorde jag likadant. Kom till flygplatsen halv 7 på morgonen istället för 18.30 på kvällen. Nu hade mamma skrivit klart och tydligt på lappen Dag och tid för att jag inte skulle missuppfatta... Och ändå så är jag där en dag för tidigt.

Jag vet inte hur jag gör, men jag gör inte rätt.


Olika Humor

Jag sitter as-nöjd i soffan och säger till Robin; "Asså jag kan fan inte rå för att jag tycker att jag själv är så sjukt rolig ibland, till exempel det här: *läser upp något ur min egen blogg*, skrattar högt och brett och halvskriker "Det är ju så sjukt klockrent!!!"

Robin tittar på mig tunga ögonbryn och säger långsamt; "jag tyckte INTE att det där var så roligt, men nog kan du vara rolig ibland... "

I min värd så är det inget fel med att skratta åt sig själv, det har jag gjort hela livet. Fan va tråkigt om man inte ska gilla sin egen humor!

Fast nu när jag skrivit ner detta så känner jag mig lite töntig... och håller på att kissa på mig för att jag skrattar så mycket.. Sån är jag får jag väl säga. Det bjuder jag på.
Glad påsk

Idag har Ralf fått ett påsk-ägg från sin Farmor. I påskägget fans det kläder, i nästa strl, som var jätte fina. Men Ralf tyckte att det var roligast att leka med självaste ägget.Här ser ni ju tydligt att lockarna är ett minne blott.

Vi fick också påskägg (man blir aldrig för stor för att uppskatta påskägg) Godis och en helt fantastisk flaska champagne. Tack för det svärmor!
Mumms, mumms, mumms va gott!

Förövrigt så är jag en sån där skämmig (och ofta lite jobbig) mamma som glömmer bort att säga Glad påsk till dagisfröknarna på dagis. Det var givetvis de som påminde mig om vett och etikett att avsluta dagen med att önska varandra lycka och glädje.
Men jag antar att om ett eller några år så kommer jag ha full koll på när alla högtider är, vad man säger och hur man ska beté sig. För i dagsläget så har jag ju knappt koll på när det är påsk, eller ens helg för den delen, Men Julen har jag lärt mig (klappa på huvudet) :)


Viktiga barndom

Jag ser på Oprah och kan åter igen konstatera hur viktig barndommen är. Att inte bli utsatt för övergrepp ska vara en självklarhet.

Så tänker jag tillbaka på mannen från uppdrag graskning-programmet som sa "nu vill jag bli fri, jag har betalat ett nog högt pris" när han hade suttit några få år i fängelse och sen hade fotboja i tre år. Han vet verkligen inte vad han har ställt till med. Han är helt ovetande om vad konsikvenserna kan bli. Vad den lusten han tvingade på det lilla barnet kan ha för förödande effekter inom ett litet barns kropp. Han vet inte.

Det är ett intressant program på Oprah, som det ofta är:)

Barn ska få leva i en tillvaro där de bli omfamnade av färger, kärlek, lek och rosa bomullsfluff. Skyddade från tunga, hemska saker. De ska inte behöva belasta sina sinnen med våld och mörker. De kommer ändå ha saker att gå till terapeuten till när de blir vuxna "min mamma gick naken nästan hela min uppväxt" haha.. nä skämt å sido.

Jag tror att en stabil och trygg grund gör det lättare att "stå emot blåsten".  Och skulle "huset" falla så är det lättare att bygg upp igen om grunden är stabil.


Dr. Snuggles-lockarna är borta

Idag har vi friserat Ralf. Hans små Dr. Snuggles-lockar började bli väldigt långa och därmed även väldigt lätt-tovade. Så idag klippte vi vårt lilla troll.

Lockarna är skilda från sin mästare.På tu man hand med mig själv

Jahaaaaaa (!)
Det är så här Robin har det om dagarna. Nu fattar jag.
Jag sitter ensam själv och dricker kaffe, andas, tar det lugnt, tänker i lugn och ro på allt och ingenting. Mannen är på Jobbet och sonen är på dagis. Jag sitter i tystnaden, i lugnet, med katterna och slappnar av.

Lite ovant, men ganska skönt. Jag och mig själv liksom.
Det är ju faktiskt ganska mysigt att umgås med sig själv i lugnet där inga måsten finns.
Ökad Pedofili, obehaglig trend

Har kollat på Uppdag Granskning om Pedofilin och hur den bemötts i Sverige och i Usa. Programmet väcker en hel del känslor inom mig, och även frågor.

Jag tillhör en av de människorna som inte tror att man kan bota pedofili. Man kanske kan få en förövare att inte göra om bråttet igen (men sällan), men jag tror inte att man kan få bort attraktionen. Sen kan jag även tänka mig att det är något som går lite upp och ner för Pedofilen, alltså; ibland mindre attraktion och ibland mer.
Min hypotes.

Och HUR kan man försvara förövarn, NÅGONSIN?!
Och klanka ner på offret, "Det var för att du frestade honom med kort kjol"

Jag ser fram emot en annorlunda behandling för Pedofilerna, för det sättet vi har i Sverige i dag är i princip ett skämt. Men samtidigt är det svåra frågor. Det finns så många olika vinklar på det hela och många olika regler som måste sättas i sånna fall. Och hur drar man gränsen? Det är ju inte alltid så enkelt.

T.ex. en man på 17 år och en ung kvinna på 15 år, det kan man väl inte säga är pedofili.. inte i mina ögon. Eller ska man köra Noll tolerans? "Tänk dig för" Ska man behöva kolla leg på den man planerar samlag med? Hur många år krävs det annars mellan för att det ska räknas som pedofili?

Oj oj, va svårt det är.

I Uppdrag Gransknings program så pratar reportern med en man som förgripit sig på en ung flicka. Mannen har fotboja på sig och säger att det inte är ett värdigt liv. Han tycker att han har betalat nog för det brottet han gjorde. DÄR kan jag känna att HAN ska nog inte någonsin bli fri. För om man tycker att något år i fängelse och sen 3 år med fotboja är "nog betalat" för att ha förstört en ung flickas liv, då vet man fan inte vad det är man har gjort. Man förstår inte brottet, det man egenligen utsätter barnen för.

Sitt inburad tills du dör. Jag vill inte ha dig fri bland mina barn.
Jag är ledsen.

En annan sak som jag funderat över är varför ca 95% av pedofilerna är män?
Det behövs mer forskning kring pedofili !!

En annan sak som jag funderat på mycket senaste, kanske, året är; Varför är det inne att kvinnor ska se ut som ett barn i kroppen? Är inte det en väldigt obehaglig trend?
Sise zero och ren rakad över hela kroppen (förutom huvudet).

Är det kvinnor som är rädda för att bli kvinnor eller är det män som vill ha flickor istället för kvinnor? Eller både och?

Intressant när det även är så att pedofilin ökat de senaste åren.
Sjukling

Plötsligt och hastigt blev jag super-duper-sjuk. Jag är en sån person som bli totalt orkeslös när jag blir sjuk, dock inte i huvudet, vilket är synd. Jag blir alltså oftast lite väldigt rastlös.

Just nu ligger jag i soffan i min Onepeace, med flottigt hår, luktar lagom illa och käkar vaniljglass med banan. Helt perfekt, i min värld. Men jag hade gärna haft en lagom lång film att titta på.

Jag hoppas att ni är friska och starka.


Att försöka är en början


Jag har bestämt mig för att försöka få saker att ta tid.


Inte stressa.


Påsk-ägg

Fick värdlens trevligaste "Påsk-ägg" av mor lite tidigare eftersom de åkte utomlands idag. En stor peng och två härliga mat-kassar :) Perfekt när man lever på minimal inkomst. (Inget studie-bidrag, Inget studie-lån, Ingen lön från Robins håll, och enbart aktivitetsstöd från min sida.) Tack för det Mor!!
Dessutom fick jag meddelandet att hon kan vara barnvakt på valborg. Så då ska vi slå klackarna i taket tänkte vi :) Det har vi ju inte gjort på år och dar.. Känns nästan lite speciellt :)


Energi

Nu är denna helg-kurs avslutat och jag är påfylld med en massa kreativitet och inpiration. Härligt!
Sen kan jag ju helt ärligt påstå att vädret inte förvärrar situationen. Energin som solen och värmen för med sig stärker mig.


Kurs-helg Lördag

Första dagen på helg-kursen och jag är Tröööööööööööött.
Måtte Ralfen sova bättre i natt.

Kursen är som väntat jätte roilig och jag ser fram emot morgon dagen.


Åjääjaa

Det kan ju vara så att jag helt utan anledning oroar mig för Ralfs ordföråd, eller så är det helt enkelt så att jag nu MÅSTE sluta svära.

Det kommer egentligen inte som en chock, jag viste att det skulle komma men jag har liksom blundat för mitt beteende för att slippa ta tag i det.

Sonen står på en stol i köket och upprepar "åjääjaa", Är det bara jag som tycker att det låter som att han försöker säga "åh jävlar"? Detta är alltså ett ord som han har upprepat heeela lååånga dagen.

Fan också. Det är som att de där jävla svordommarna bara flyger ut ur min mun utan att jag har kontroll över det. Hur fan ska jag göra nu.. Jag bara MÅSTE sluta svära, jag vill inte ha ett barn som går runt och svär. Jag vill inte.

Helt plötsligt en dag i livet kanske man måste se över sitt ordfråd och till och med tänka innan man snackar...
:O


Ang. LLT

Angåede inlägget som jag skrev för några dagar sedan om hur jag hade blivit bemött  av en chaför  som körde för LLT så skrev jag ett mail till dem. Och jag fick till svar att jag ska bli kompenserad för detta.

Så tack för det LLT, det känns bättre så :)


Helg-kurs

Helgen som kommer är inbokad Kurs-helg för min del. Det ska bli jätte roligt och jag ser fram emot det jätte mycket. Jag har även fått veta att en av deltagarna i kursen är en av sveriges största medier, så jag skulle vilja komma på något som jag tappat bort som hon kan hitta åt mig ;P
Men jag kommer inte på något.

Hur som helst, Kul!
Inlämningsuppgiften är inlämnad så på det området kan jag slappna av just nu. Då är det bara allt annat som ska göras. Typ KranioSakral och Ayurveda. + Praktik och jobb..

Ibland känns det som att jag tagit mig vatten över huvudet, men det är bara ibland. Oftast njuter jag av att ha så här mycket runt omkring mig. Det är liksom skönt att ha fullt upp. Jag känner att jag lever och lär.
Och så länge Ralf håller sig frisk så är det lungt. Men den dagen han blir sjuk, så kan det uppstå problemas. Haha, måtte han hålla sig frisk!

Nu ska jag dricka kaffe och styra upp lite här på jobbet.

(förövrigt så sitter och och galet ska söka in till alltmöjligt till hösten. Jag kan ju inte bestämma mig så det är lika att söka in till allt och se vad jag kommer in på, och då välja utifrån det :) smart va!)


VARNING!

KÄNSLIGA LÄSARE BÖR INTE LÄSA MER ÄN HIT.

Det hela började egentligen i köket men jag hann inte ta kort på det innan vi var tvugna att ta tag i saken. Men sen när vi stegar in mot vardagsrummet så möter vi det igen.

Fin ETT fel:


Ja.. du såg rätt. Lille Ralf har gått utan blöja och utnytjat situationen.. Kan man väl säga.Kiss och bajs i en liten hög. Jag blir så glad av att se det :)

Men jag ska ändå försöka lära han att säga "Potta", "Bajs" eller "Kiss" när han blir nödig, det blir liksom lite lättare då :)

Innan hade han lagt en körv i köket. haha.. han passade verkligen på när han så väl kunde köra fritt.


What to do?

Jag blir galen! Det känns som att tankarna går fram och tillbaka i hur jag ska göra till hösten. Först hade jag tänkt att jag skulle gå hälsovägledningsutbildningen men sen fick jag veta att jag måste gå basmedicin 60hp för att kunna bli certifierad inom Kraniosakral terapi (Måste alltid satsa så högt jag kan liksom). Så då tänkte jag att jag skulle läsa basmedicin i stället.. till att börja med.

MEN nu har jag fått veta att basmedicin inte ens finns i Luleå. Utan i KRISTIANSTAD!!!
Och går det ens att läsa på distans? Hur mycket måste jag resa då? Hur svårt blir det att läsa den kursen på heltid i ett år på distans.. med dyslexi dessutom? Kommer jag bli galen och flint för att jag slitit av mig allt hår?

Om inte sjuksköterska utbildningarna hade varit fullsatta så hade jag kunnat läsa olika ämnen som de har som tillsammans blir som basmedicin... men det går inte för jag kommer inte in på dem eftersom de är fullsatta.

Vad ska jag göra?
Börja läsa hälsovägledning eller ska jag bita i det sura äpplet och ta risken att bli galen?

Snopet!

Idag när jag skulle åka buss hem från träningen så hade jag väldigt bråttom. Det var 5 minuter tills bussen gick och jag sprang. När jag kom till busshållplatsen inne i city så stod bussen längstfram. Så jag sprang för att hinna med. Bussen stänger dörrarna men eftersom det var rött i ljuset så kan bussen inte köra så jag knackar på dörren i hopp om att hon ska släppa in mig. Den kvinliga busschafören tittar på mig strängt och gör ingenting. Sen pekar hon mot stoppljuset som blivit grönt och kör. Kvar står jag. Redo. Flåsig. Utskrattad.

Snopet. Man kan ju undra varför hon valde att inte släppa in mig. Såg jag för ung och busig ut? (för jag tvivlar på att hon hade betett sig likadant mot en kvinna, 20 år äldre än mig), var hon bara sträng och tyckte att jag skulle veta hut? Eller var hon bara snål? Haft en dålig dag på jobbet? Eller kanske rent av Elak?

Snopet för mig i alla fall.


Jag skulle dock med buss nummer 7, mot svartöstaden.


En helt vanlig söndag + bilder

Idag har vi varit hos min mamma, Ralfs mormor, där vi har ätit lunch, spelat kort och fixat lite med datorerna. Vi har givetvis även myst på med Ralf. Det är så roligt att se att Ralf bara ÄLSKAR sin mormor. Han blir jätte glad när han ser henne och vill genast komma upp i hennes knä och kramas och pussas :)

Här får ni lite bilder.


Mormor och Thorfar busar med Ralf


Ralf rättar till kragen efter allt busande.

Kram till er och godnatt.


Rörd

Usch. Nu blev jag hemskt känslig i ögonen.. och i bröstkorgen.

Jag önskar så innerligt att min familj får leva länge och vara frisk undertiden.

Linda Skriver


Migrän

Idag har jag haft migrän. Det var längesen sist, drygt 1.5 år sedan faktiskt. Jag brukar gå till Sari Johansson, som har Pro Corpus här i Luleå, och få akupressur för min migrän och det har hjälpt mig enormt. Innan kunde jag ha migrän relativt ofta men efter att jag började med det så har det gått minst ett år mellan gångerna.

Snacka om att få valuta för pengarna.
Jag går dit och blir behandlad en gång perr år. Och slipper då migrän-anfall mellan gångerna. Om man jämför med vad man får lägga ner på migrän-tabletter så är det ju sjukt bra + att när man knaprar tabletter så kommer det med jämna mellanrum och dessutom så är inte jag så förtjust i att ta en massa gift och stoppa det i min kropp. Så det passar mig utmärkt att gå till henne.

Nu var det ju då 1.5 år sedan jag var där och fick behandling (har råkat skjuta på det), så jag antar att det är dags nu. Jag vill inte få fler oönskade migrän-anfall.


Fokus


Alla kan. Det är jag helt övertygad om. ALLA kan. Utan undantag. Däremot kanske inte alla gör saker på samma sätt, och det är inga fel i det. Alla måste bygga upp en strategi som passar en själv. Men dock måste man alltid vara mer envis än bekväm om man ska lyckas. Det funkar inte att komma med bortförklaringar, då lyckas man inte nå sina mål. Borförklaringar är att lura sig själv, och inget annat.

Allt det egentligen handlar om är fokus
och vilja. Man måste bestämma sig, och sen hålla sig bestämd under tiden då det är jobbigt. Inte vika sig. Fokusera på sitt mål och inte på det som är jobbigt.
Jag pratar inte om något speciellt nu, det kan vara allt möjligt; Träning, viktnedgång, plugg, jobb, sluta med ett beroende osv. Alla kan. Du, jag - ALLA.

Eller ska jag säga; BARA de som fokuserar kan? Bara de som verkligen vill kan?

Det är precis samma sak, Alla kan, men man måste vara berädd att ge något för att få något. För oftast så blir man inte serverad de man vill ha på silverfat hela livet.

Sen är jag helt övertygad om att; Om man går in med ett lätt sinne och tror på sig själv och att de kommer att gå - så kommer det att gå. Går man in med ett tungt sinne och bara ser motgångar och svårigheter så blir det tyngre. Lek dig fram. Ha roligt när du tränar eller lär dig något nytt.

Det ÄR ingen idé att tänka negativt. Kasta bort de negativa tankarna och ändra era tankemönster till er fördel. Det går faktsikt att ändra sina tankemönster - vetenskapligt bevisat. Vet ni att det till och med Syns på röntgenplåtar av din hjärna efter 21 dagar om du ändrar dina tankemönster. Så tydligt är det.

Man kan ju även upprepa sina egna mantran för sig själv tex:
Gå ner i vikt/träning - "Det spelar ingen roll att jag ser töntig ut en timme om dagen, det gör mig snyggare/starkare/friskare till vardags". Eller; "Det är skönt när det gör svider i musklerna då vet jag att fettet flyr" :) Eller kort och gott "Fet eller smal" / "Svag eller stark" / "Frisk eller sjuk"
Plugg/jobb - "Det gör inget att jag inte kan nu, för snart kommer jag kunna".

Det kan hjälpa en när det känns tungt :)

Bara en tanke.
Ha en bra dag. Nu ska jag dricka kaffe.


Idag har jag åldrats

Idag har jag kännt mig allmänt trött och svag. Vet inte varför. (Det blev dock bättre efter träningen, som vanligt) Men nu när jag sitter här med boken i högsta hugg och pluggar så kan jag läsa "Allmän svaghet kan vara en del av det naturliga åldrandet".

Haha okej, idag har jag då kanske bara, helt naturligt, blivit äldre än jag var igår ;)

Känns tryggt.
Vad hände med Qruiser?

Det är så tråkigt. Om man loggar in på Qruiser nu för tiden (HBTQ-Community) så finns där enbart en massa 35 + (jag vill säga 45+) män som är hetrosexuella och som har sitt kön som pressentationsbild och som annonserar om en ung slav som de kan bemästra.. Vad blev det av Qruiser?Det roliga på den sidan är över.

Roliga Qruiser, där jag haft många intressanta diskussioner och samtal med människor, har blivit en porrklubb för vita hetro-män 45 +... och de som vill ha dem... Det finns några damer också har jag sett. Även de har lika IQ-befriad pressentationsbild.Distans


På Måndag börjar jag plugga på distans. Idag har jag fått mina papper och fy tusan vad jag ser fram emot att lära mig detta. Jag tror att det blir tuft att plugga in, men det är ju sånt som jag vill kunna så jag ser fram emot detta. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle vilja plugga så här mycket :) Roligt!

Någon som förresten har boken "Medicinsk grundkurs" - Urban Gillå ??


4.5 timme + avbrott

Natten bjöd på hela 4.5 timmes sömn med avbrott. Ralf tyckte nämligen att han hade sovit klart vid 4.30 tiden. Det tyckte inte vi så han fick allt somna om. Envisa föräldrar, lyckas ibland.

Jag ser fram emot en bättre natt i natt, Samtidigt så känns det hyfsat konstigt att sitta och längta efter sänggång när klockan bara är 9.20 på förmiddagen. Jag har en lång dag framför mig, men jag ska nog kunna sätta sprätt på energin. Snart blir det Body Pump med den (en av de bästa) bästa instruktören Camilla (hon är jävligt hård), efter det blir det lunch med man, barn och min mor, och sen tänkte jag försöka knipa ett Zumba-pass i eftermiddag. Vi får väl se om jag lyckas med min plan.

Förhoppningsvis så slutar det falla lapphandskar från himmlen och solen tittar fram istället.

Ha en bra Fredag!


BNI

Jag har varit på BNI på morgonen. Ersättare för Lotta AH och sen även som gäst och representerat mig själv. Som vanligt så var det jätte roligt att vara där och höra alla företagare pressentera sig själva men även nice med hotell-frukost. Men jag blev något nervös över tiden då jag skulle representera Lotta. Jag blev super stressad att jag skulle hinna få med allt. Det hann jag.

Jag fick en kund till mina elevbehanlingar i kranioSakral Terapi så det ska bli jätte roligt. Men sen var det även många som tog av mina visitkort. Det ska bli spännande att se vad som sker av detta.

För överigt så ska jag strax fixa lite kaffe och se till att plugga lite när jag ändå har lite tid över.


"Nattligt kalas"

Sådärja. Då har vi konstaterat att Ralf ÄR överkänslig mot den "mustiga" fullkornsvällingen då vi åter igen har fått ett redigt Kräk-kalas när vi försökt införa den. Halleluja! Nu försöker Gossen somna om igen på fastande mage, för inte finns det något öppet nu som säljer Majsvälling. TACK TOM för hjälpen med uppskurandet av den massiva vardagsrums-spyan. Du är en ängel:)

Det ska bli härligt att kliva upp om 5.5 timme då jag ska på möte på BNI och repressentera Lotta AH och sen även mig själv inför en massa företagare.
Varför är det alltid så här just när man behöver en god natt sömn?

Kvällens citat: "Fy fan alltså, det är nästan så jag vill ta kort på spyan. Hur kan allt det där komma från en sån liten kropp?! Har ni en sån där badrumsskrapa"

-Tom H

Nu ska jag försöka göra natt så får vi se hur det går. Det blir nog bra i slutändan :)RSS 2.0