Barnmat

Har precis blivit klar med div. barnmat till Ralfen.

7 port. : Aubergine-Squash-Röda linser-morot-majs-kantareller-tomat-Risoni
5 Port. : Potatis-squash-Röda linser-morot-majs-tomat


Så får vi se om dessa kommer göra lika stor succé som de tidigare.

I Risoni-rätten har jag hela Risoni så jag får se när Ralf blir redo för den. Han är ju fortfarande känslig för bitar och får lätt kväljningar, men Plötlsigt händer det.. Eller?

Jajja den andra är ju slät så han får väl börja med den om inte annat.

-

Jag har ganska lätt för att glömma D-dropparna, så jag sätter lite D-droppar i maten jag gör :)


*

Dagen innan Dagen-D

Dagen innan dagen D. Jag tar ett djupt andetag och funderar över vad jag ger mig in i. Mitt intellekt säger att det kommer att bli en extremt tuff månad. Men min känsla är nästan som en befrielse. Jag har längtat efter denna Detox, och jag läntar fortfarande. Inte bara efter att få bli "renad" från gifter utan även efter utmaningen. Jag är nyfiken på min egen kapacitet och känner att det ska bli så himla spännande.

Dagen till ära så har jag och Robin svullat på med Potatisgratäng, rödvinsås, Quornfiléer/pepparbiff och sallad.Dock så övertende jag  och åt bara upp hälften. Men vad gör det? Det blir fint kvällsfika :)Faktiskt så var det väldigt längesen jag åt potatisgratäng så jag hade faktiskt glömmt hur jäkla gott det är.


*

Gjort stan

Idag har jag varit på stan och shoppat och fikat med Fanny. En Stoooor latte blev det.
Sen köpte jag lite olika grejer som jag kan pyssla på med. Funderade över att sy nån leksak till Ralfen..
Köpte även en ny kopp (koppsamlingen växer)
Knoppar som jag ska ha på byån när jag gör om den,
Och en liten korg som vi hängde på skötbordet där vi har tvättlappar, lilla flaskan med vatten, olja och småsaker som är bra att ha nära till hands.
Sen köpte vi även en skitsmart haklapp till ralf, med armar (!!). Här hemma får han ju sitta näck och kladda på men ute på stan kan man som inte klä av ungen varje gång han ska käka.
Det blir nog bra.

-

Träffade förresten en kvinna i en hiss idag på väg upp till "mat och prat" som sa, när jag skulle kliva av : "Hej då gröna lilla bebis"
Jag tittade generat på henne och log och hon sa "Det var väääldigt färgmatchat här"
Varpå jag svarade.. "hrm.. eh jaa.. jag gillar grönt " lite generat..
Då började hon skratta och sa "Jag ser det"

(Vagnen är svart och grön, mössan var grön, jackan han hade i dag är grön, vattenflaskan är grön, nappen var grön, åkpåsen är grön, leksaken var grön.. Vad ska man säga.. Sammanträffande eller beroende?)

*


Veckans Tips!

Jag vet att jag inte har tips varje vecka.. men ja.. ni vet.

Veckans tips denna veckan är i alla fall till er som inte vill använda våtservetter hela tiden Och som inte har skötbordet i närheten av vatten.
Man kan använda sig av torra tvättlappar också har man en liten flaska, som man kan köpa på apoteket för 10 spänn, som man blandar vatten och olja i (typ rapsolja). Därmed kan man blöta de torra tvättlapparna enkelt och smidigt varje gång man behöver. Sen slipper man använda sig av en massa kemikalier hela tiden. Enkelt, lätt och naturligt! :D

Oljan är ett måste annars får de små liven röd stjärt.. Usch usch.


Super lätt att ta med också :)

*

En komentar som förhöjde min dag

Idag skrev en läsare till mig: "la till din blogg i "bloggar jag brukar läsa" :) gillar ditt sätt att skriva"
Och jag svarade: "Va roligt att höra :) Detta gjorde min dag :D Tack så mycket"

Varför jag blir så extremt glad, av att höra att människor gillar mitt sätt att skriva på, är för att jag fullkommligt ÄLSKAR att skriva och alltid har gjort det - lite alla möjliga slags texter. Men kämpar med dyslexi.

När jag gick på SOL (skriv och läs) på komvux så fick jag lära mig många bra saker som man kan använda sig av i vardagen. Jag fick även en förståelse i vad det är Jag har problem med. I mitt fall så är det inte meningsuppbyggnad och hur jag ska formulera mig i text, utan mitt problem är stavning, läsförståelse och att jag läser väldigt långsamt. Under tiden jag gick på SOL så ökade jag dessutom min läshastighet med 50 ord/minut vilket känns underbart.

Så Tack SOL och Tack "KramKalas"

*

Röstdags. Och inte går ni väl på SDs smörja?!

Igår damp röstkorten ner i brevlådan och jag belv påmind om hur mycket jag längtar efter en ny regering. Röd-grön Givetvis!

Jag tänker även mycket på hur det kommer se ut. Hur kommer det gå för sverigedemokraterna? Det är ju ändå lite skrämmande att på facebook, när jag röstade där, fick SD 18% av rösterna.
Asså allvarligt! What the fuck is that!?

Sen måste jag bara få säga hur mycket det stör mig att inga partier går in i debatt med SD. För alla vet vi ju att det som inte är tillåtet blir lite spännande. Så att inga partier går in i debatt med dem ger ju endast SD reklam. Alltså SDs vinst.

Dessutom så är det ju så att de påståenden och frågor som SD har inte blir bemötta, vilket i sin tur känns väldigt dåligt. För om människor bara för höra Deras verson av verkligheten så är det lätt att hålla med. Men om de andra partierna hade gått in i debatt så hade de kunnat säga "Ja, det är ett problem, men det är inte rätt sätt att lösa det på." "Det vi måste göra är .... " "Den viktiga frågan är ..."- Till exepel.

(Det var även någon som sa "är du tyst så håller du med")

För hur det än är så verkar ju många av de som är sverigedemokraterna vara ganska puckade.


Deras partiledare verkar dessutom tyvärr vara psykopatisk till sin läggning. Och det är farligt. Psykopater har en tendens att charma människor.

(Hares psykopatichecklista

* Talför/Ytligt charmig
* Förhöjd självuppfattning/Grandios
* Behov av spänning/blir lätt uttråkad
* Patologiskt lögnaktig
* Bedräglig/manipulativ
* Saknar ånger och skulkänslor
* Ytliga affekter
* Kall/bristande empatisk förmåga
* Parasiterande livsstil
* Bristande självkontroll
* Promiskuöst sexuellt beteende
* Saknar realistiska långsiktiga mål
* Impulsiv
* Ansvarslös
* Tar inte ansvar för sina handlingar
* Många kortvariga äktenskapsliknande förhållanden
* Ungdomsbrottslighet
* Överträdelse av villkorad frigivning
* Kriminell mångsidighet

En psykopat har ofta ordet i sin makt.

Sen ska vi inte glömma att det finns 11 olika sorters psykopater)


Så gott folk. Låt er inte bli charmad av det otillåtna och psykopaten med ordet i sin makt.*

Olika fighter ger resultat (?)

Ja, Natten som gick gick också väldigt bra. Gubbis vaknade 2 ggr på kvällen och den ena gången accepterade han vatten (wtf?!), följt av napp. Andra gången så tog han nappen och somnade gott om. Sen efter det att vi gick och la oss så har han en gång nöjt sig med napp, och en gång ammat.

Han har alltså ammat bara EN gång !?

Det är ju så lovely som det kan bli !!

Det är som att han vet att jag sitter och berättar om hans ovanor och känner att han måste bättra sig.. Hoppas nu att detta håller i sig.

(Visserligen så tog vi en fight med han förra veckan och gick inte med på att han skulle få sova i vår säng något alls. (Efter att han hoppat över Robin och hamnat på golvet, dessutom fick jag så dålig sömn av att ha ett element brevid  mig) Han har nämligen inte gått med på att sova hela natten i sin säng. Så det kan ju vara så att han börjat vänja sig med sin säng.. Vad vet jag?)


*

Den har kommit!


Sa jag förreseten att Ralfs tredje tand kom ut igår?
Japp. Nu har han tre busfröet :)

Jag hoppas att han lägger ner med att bita mig nu när han har tänder både uppe och nere..


*

Pizza-hungern en märklig företeelese

Jag har tänkt på en väldigt weird sak.

När jag köper en Pizza så blir jag alltid mätt på en halv. MEN om jag sen ska äta den halva pizzan dagen efter så blir jag inte meätt på den. Varför?

Blir jag lite mätt av att SE en hel pizza framför mig?
Eller Blir jag lite mätt av att VETA att jag har en hel pizza?
Eller blir jag lite snål-hungrig när jag BARA her en halv?

Märkligt är det i alla fall.

*

Det absolut bästa på länge!!

Först får jag orgasm på orgasm på orgasm i hårrötterna på huvud, nacke, armar, ben, rygg....

Sen börjar jag nästan gråta för att detta är så sjukt bra.

You go girls!!

ENJOY!Mer av sånt här underbart. Tack!


*

Nattliga ovanor

Vem var det som sa att det tar 4 minuter för en bebis att somna?

Grattis och Lyckost er Alla föräldrar som har så enkla barn.
Att söva Ralf om kvällarna tar vanligtvis mellan ca 30-45 minuter. När jag lägger mig med honom och börjar sjunga så brukar jag tänka att "han sover åtminstonde inom en timme" Men ibland är det inte ens inom en timme.

Idag tog det ca 40 minuter att söva honom. Och det krävs energi och tålamod.
Brottas, lägga tillrätta - men inte hålla i för hårt - amma - brottas - ge nappen - lägga tillrätta - Inte hålla för hårt, inte för löst - amma - ge nappen - lägga till rätta - brottas - byta sida - amma- lägga till rätta - ge nappen - brottas - amma... Ja ni fattar. Samtidigt som jag sjunger.

Det sköna är att jag i alla fall lärt mig hans mönster ganska bra. Så nu vet jag hur jag ska göra. Det viste jag inte förut och DET var frustrerande om något.

För en gångs skulle förstod min barnmorska mig (var där idag). För första gången så kändes det som att hon fattade vad jag gick igenom - väldigt skönt faktiskt.
Många verkar tro att han inte är trött eller att han är hungrig eller att han är För trött eller att han är orolig i magen eller att han inte har nog bra rutiner etc etc.
Nej, så är det inte. Ralf är ett VÄLDIGT rörligt barn och har fullt med spring i benen och har väldigt svårt för att sluta röra sig. Som barnmorskan sa "Det gör nästan ont i benen på han för att det spritter så mycket".

Nätterna är inte heller kul. Han ammar i snitt 6 ggr perr natt och nästan varje gång får jag "Söva om" honom. Han vill alltså vara vaken och kryper runt och kastar sig fram och tillbaka osv. Alltså - samma sak om och om igen.

Inte konstigt att jag somnar så fort jag lägger mig ner.. Oavsett dag eller natt.

Dessvärre sa barnmorskan samma sak där som alla andra "ge han bara lite vatten" Jag ba.. "ah, eller hur.. hmmf"

Har han bestämt sig för att amma så är det det ända som funkar. Inte vatten, inte välling, inte nappen, inte försöka söva.


MEN natten till idag så sov han faktiskt OVANLIGT bra. Han ammade 2 gånger på den tiden han sov (ca19-06) otroligt skönt. Det var ju tyvärr samma procedur då också, men det var ju bara 2 gånger (!) Så jag hoppas att trenden håller i sig.

Annars så är det ju så att vi har tänkt att ta en fight med han och bara vägra amma. Förr eller senare så måste han ju acceptera det, han får amma max 2 gånger men inget mer. Låter inte det bra?
Men helst hade jag sett att han valt det själv så att vi slapp.. typ.

Nåväl. Tiden visar hur det blir. Det lär ju knappast vara den första eller sista fighten vi ska ta.*

Ett rum med lugn

Behandlingen idag gick över förväntan. Jätte roligt när det går så bra och härligt med en så nöjd kund. Jag längtar redan till nästa behandling, när den nu blir. Men jag läntar ännu mer efter att rummet är mitt.. helt och hållet mitt så att jag får inreda och skapa den känslan som jag vill. Mysfaktorn ska jag inte snåla på.

Det dröjer nog dock ett tag innan det sker. Som det är nu så delar vi på rummet 2 stycken och ibland hyr någon extra in sig, och det fungerar faktiskt bra. Det är väl bara inrednings-biten jag vill åt, och känna att jag kan lämna det jag vill osv. För som det är nu så får jag hålla på att packa och släpa saker fram och tillbaka. Jag har bara en påse där med Mina saker.

Det kommer när det kommer, men det är väl ok att drömma om det?


*

Detox start

På Onsdag börjar Jag och Robin som sagt med en en Detox.
Den varar helst i en månad. Det tar en månad att avgifta kroppen helt (minst).

(skrev om den här)

Som sagt så kommer vi att leva av detta:

Rotfrukter
Grönsaker
Bär
Nötter
Frön
Svamp
Groddar
Örter
Ägg
Feta-ost.
Eftersom jag ammar så kommer vi även äte lite baljväxter (Vanligtvis ska man inte det)

Alltså inget socker, salt, frukt, kaffe, te (förutom örtte), inget som är inlagt, ingen ost, inga övriga mjölkprodukter, inga snabba kolhydrater (ris, pasta, potatis etc), ingen tobak, alkohol, kakor, saft, läsk.. ja ni har fattat.

Detta ska vi alltså hålla på med i två veckor. Efter två veckor ska vi införa frukt och baljväxter Och möjligtvis Quinoa (ska kolla upp det) Sen kommer vi hålla på så i 2 veckor med det också. Efter denna månaden så börjar man sakta men säkert att införa det man vill ska finnas i sin kost.

INTRESSANT! Hur kommer detta att gå. Fixar vi det eller inte? DET är den stora frågan.

Men jag är otroligt taggad inför detta. Och jag hoppas verkligen att det går vägen. (och givetvis att jag rasar i vikt) Men jag tycker att miknst en vecka borde vi klara.

Det viktiga för att lyckas, tror jag, är att laga mat. Hålla på och dricka smoothies hela dagarna och käka sallad det funkar inte. Inte för oss i alla fall. Nä. Tillagad varm och varierad mat är det som gäller :)

Var berädda, jag kommer säkert tjata sönder er.

(och precis som alla andra tjockisar så planerar jag och Robin att avsluta vårat onyttiga liv med det onyttigaste vi vet: Pizza på tisdag och potatisgratäng på måndag. Men säg inget till nån.)


*

Sysslolös

Ja, nu sitter jag här och skriver mitt säkert tionde inlägg för dagen. Barnet sover sött, hemmet är städat, diskmaskinen är igång, mannen är på träning och jag sitter sysslolös (!). Sysslolös och utan att göra något - kors i taket!
Inte konstigt att jag är uttråkad för tillfället.

Nåväl, när Robin kommer hem ska jag ta mig en jogging-tur. Det kommer att göra gott. Jag har nämligen varit hemma hela dagen i dag igen och känner att jag behöver röra på mig. Det kommer att bli den tredje jogging-turen för denna veckan. Och det får jag väl vara nöjd med.
Hade jag fått välja hade jag joggat varje kväll, men det verkar inte gå så jag får nöja mig med de gånger som jag kommer mig ut. Men jag har sagt MINST 3/vecka, vi får väl se.

Det ska nog gå.

Kanske kan jag börja sy något.... (?)

By the way så börjar Robin prov-jobba i morgon på ett nytt ställe. Håll tummarna för honom (och mig) att han får jobbet!!!


*

I morgon är det måndag

I morgon ska jag göra en behandling på en kvinna som redan jobbar som terapeut, det blir kul. Det blir första personen jag gör på som jag inte känner för fem öre. Det är lite speciellt, jag måste ju tänka på hur jag beter mig på ett helt annat sätt än när jag har mina polare.
Hoppas att hon gillar det lika mycket som andra har gjort. Det skulle ju ge mig reklam :)Jag har packat klart väskan till i morgon nu i alla fall. Klockan nio ska jag vara på jobbet och förbereda så att allt är klart när hon kommer. Det kommer bli härligt.

*


Barn-Kläder

Nu förljer ett långt och kärt inlägg om Ralfs kläder :)
Detta som typ alla tycker är såå töntigt och oviktigt. Tyvärr så gillar jag snygga kläder så jag älskar det.. Låt mig vara lite gay där! Vi har alla våra sidor.
Dessutom så handlar vi inte mer än vad vi har råd med, Vi handlar inte bara märkeskläder - men det vi tycker är snyggt, Vi sätter undan hans barnbidrag varje månad OCH lägger in 200 spän på hans JAK-konto varje månad. Tar inte ut särskillt mycket föräldra-pening och har egna sparkonton. Vi lägger pengar på oss själva och mår bra.
Så nä.. vi tänker faktiskt också - trots att vissa kanske inte tror det.


När det gäller Ralfs kläder så handlar vi lite då och då. Ofta försöker vi handla på REA men inte alltid. Vi kan lixom inte hålla händerna i styr ibland. Och efter att vi fått höra av div. kompisar att det de små liven skitar ner sina kläder på noll tid från och med stl 74 typ, så tänker vi att det är ingen ide att snåla. (dessutom är ju Ralf så rörlig redan...)

Köper man dessutom slitstarka kläder så kan man ju spara vissa till kommande syskon :) Därmed Tjänar man ju på det.
(där går ju Molo fet-bort! De blir ju för fan noppiga på en gång. Tacka vet jag kläder med kvalité.. Fast vi har köpt något Molo plagg ändå, men vi är ju i alla fall medvetna om att det egentligen är  Skit-kläder)

Eftersom vi inte heller har tvättmaskin i lägenheten som det är nu så kan det vara bra att ha en del kläder. Vi kommer aldrig idas tvätta i tvättstugan mer än en gång i veckan (!)

Och jag med mitt glada shoppinghumör har inget emot det heller. Faktum är att jag tycker att det är extremt kul.

Den här sommaren har vi bland annat köpt detta i storlek 74 och 80Bodyn med ugglor på och den lila-randiga koftan har han redan invigt. Lite stort men Mycket fint!!

Nu när Ralf har haft sorlek 68 så länge så läääängtar jag till han börjar använda storlek 74, Han har så extremt fina kläder i den sorleken. Allt är verkligen Jättefint. (ja, i storlek 80 börjar det oxå ta sig)

Det finns ju så mycket som kostar hela tiden så då är det bra att köpa kläder lite då och då. Och som första-gångs föräldrar så vet vi ju inte riktigt vad som väntar, så då är det lika att försöka vara steget för med något i alla fall :)

Favoriterna bland Märken och affärer är

Lindex
Kaphal
Polarn o pyret
Katvig
Villervalla
DUNS
Ej sikke lej
Hollys
Sobea
Ida T
Molo ibland

Kanske har jag glömt något?


-

För övrigt vad gäller kläder så gillar vi när de är färgstarka. Och många olika färger vill vi ha. Vi ogillar även att visa färger tillhör olika kön. Det är sorgligt!
Vi klär Ralf i Alla färger.. Nä nu ljög jag - inte beige.

Men det har ni kanske redan fattat att vi tycker...


*

Ayurveda-konsultationer

Eftersom fortsättningskursen i min utbildning blev förflyttad från augusti till december så har jag tagit det rätt lugnt med konsultationerna i sommar. Jag har faktiskt inte gjort en ända tror jag utan i stället har jag fokuserat på div. behandlingar.

Men nu vill jag börja köra igen. Som sagt så är det gratis + att ni hjälper mig genom att ställa upp. Så kom igen nu och boka en tid.
Man får räkna med att det tar 1.5 timma.
Jag gör inga konsultationer efter klockan 18.

Slå mig en signal eller maila.


*


Så sant


Så sant som det var sagt.

*


Man gör det som passar en själv bäst

Maträtterna jag gjorde till Ralf blev succé. Han älskar båda rätterna. Kul som fan. Mellanmålen klarar han dock inte av att äta än, det är för mycket bitar i dem så han får kväljningar. Men snart så.

I morse när jag klev upp så hade Robin gjort en ny blandning med frukt-puré (4 portioner) med
Banan-päron-nektarin

Den var god, och det tyckte även Ralf :)


Jag pratade med en bekant angående att göra mat själv. Och hon mådde lite dåligt över att hon inte kunde göra maten själv till deras son. De har nämligen egen brunn och barn under 1 år ska inte få i sig av det vattnet, så ska hon laga egen mat åt han så måste hon köpa vatten för att koka maten i.

Men jag sa det åt henne. Nu för tiden så finns det ju ändå så bra mat att köpa i affären så jag tycker inte att man ska känna sig dålig för det. Alla gör ju så som passar dem bäst. Det är inget mer med det.

Man kan inte göra allt här i världen.


*

Att gå ner i vikt

Att gå ner i vikt handlar om så mycket mer än om att banta. Det handlar om att bryta mönster,  vilket är väldigt svårt. Det handlar även om att skapa nya mönster som man trivs med och som är nyttiga för en själv.

Det man måste göra när man skapar nya mönster det är att fråga sig "Kommer jag vilja leva med detta i hela mitt liv?" - För stora förändringar ger vi ofta upp efter en tid.

Det är inte julafton/fest varje dag - för DE dagarna ska man unna sig

Vet man inte vad som inehåller mycket energi och vad som är mättande OCH nyttigt så måste man ta reda på det. Får man inte i sig allt man behöver så blir man Sugen på saker och det är svårt att avstå från hägringar. Även beroenden gör att man blir sugen, men efter en tid så har abstinensen försvunnit och det börjar gå lättare.

Små saker tillsammans gör mycket. Man måste oftast inte lägga om hela sin kost och hela sin vardag för att nå framsteg. Bara äta mindre skräp, mindre portioner och röra på sig mer.

Det finns inga genvägar. HUR mycket vi än vill så finns det INGA genvägar. Ska vi lyckas så måste vi göra det på riktigt och se långsiktigt.

Tallriksmodellen fungerar dåligt

Byt plats på proteiner och snabba-kolhydrater, alternativt byt ut snabba-kolhydrater till långsamma-kolhydrater.

Enkla tips.

* Ät bara en portion mat och nöj dig där.
* Ställ inte maten på bordet (då är det lättare att ta igen) Det enda som ska stå på bordet är sallad och det du dricker - vatten.
* Ät en normalstor portion
* Efterrätt är inget man behöver äta varje dag.
* Ät största målet mitt på dagen, alltså till lunch - då är kroppens förbränning som högst
* Ett ägg är perfekt som mellanmål - Det inehåller i princip allt du behöver få i dig + att det är mättande + att det inte är så mycket kalorier i det.
* Ät regelbundet MEN i små portioner
* Ät inte efter klockan 18.30 (organen behöver vila på natten)
* Drick vatten om dagen - Är ditt kiss färgat så har du vätskebrist. (du får även bättre andedräckt OCH tänder av det)
* Ät riktiga och Rena produkter Exempelvis bregott istället för lätta, Äkta grädde istället för matlagningsgrädde - rena produkter är nyttigare och tillfredställer ditt behov, det gör inte lightprodukter, utan istället fortsätter du att vara sugen + att det som är rent kan färdas på ett naturligt och enkelt sätt i kroppen, det kan inte light-produkter gör på samma vis. Vissa framstälda ämnen kan till och med göra så att det stockar igen i kanalerna, därmed är det ännu svårare att gå ner i vikt. (Avstå givetvis från GMO-produkter)
* Ät frukost ! - Då kommer magen och förbränningen igång. Gillar du inte frukost så ät bara några nötter/mandlar/frön. Det räcker.

Kom ihåg att röra på dig. För hur det än är - Ju mer du rör på dig desto mer kan du äta utan att öka i vikt.

Lite enkelt bara.


*


Att klaga men inte vilja ha hjälp

Det är lätt att glömma bort, men jag vet ju att Jag kan inte hjälpa någon som inte vill bli hjälpt. Det har jag vetat länge. Men ack så svårt det är ibland.

Jag märker faktiskt direkt när jag har öppnat munnen och Bjudit in om människan är intresserad av att bli hjälpt eller ej. Och förvånansvärt många vill inte ha hjälpa.
Vad beror det på? Kan de inte bättre - alltså tror de att det inte kan bli bättre? Eller Skämms de för att de inte kan själv? Eller ids de helt enkelt inte ta tag i saker på riktigt?

Det är svårt att se människor klaga och må dåligt och veta att Jag kan inte göra något om inte männniskan vill det. Så istället får man stå där och se på. Det tar på krafterna. Det känns även konstigt att bjuda in hur många gånger som helst också, det blir som ett tomt tjat, Och jag tror faktiskt inte att det är kul för den som får inbjudningarna heller (?).

Vi kan omöjligt klara allt själv. Det är därför vi är så många människor på jorden - för att vi behöver varandra.. när det gäller Allt.


*

Lördags-lyx

Ja, nu unnar vi oss...


Likör 43 med mjölk till kaffet


*

Kreativiteten var idag på hög nivå

Idag har flitens lampa brunnit här på krongårdsringen. Jag har nämligen sytt.

Vårt spjälsängsskydd är från det att jag och min bror var små - alltså från 70 talet. Gissa vilken färg?
Jajjemän.. Brunt.

Jag bestämde mig för att sy ett nytt fodral till det i grönt och jag måste smeka mig själv lite med-hårs för sängen fick sig ett lyft.

Före.


Efter.
Grönt alltså, med Röda band.

Nu ropar min son...


*

Sockerberoende är inte att leka med

Robins sockerberoende är kanske allvarligare än jag trodde.

Jag: Jag köpte ananas idag för jag tänkte att vi kunde äta ananas och vanilj-glass. Men så glömde jag köpa glass.
Robin: (stelnar till) Shit jag börjar dreggla.. och så blir jag lite tårögd nu.. ser du det?


*

Sysselsättningstips någon?

Stackars Ralfen, som håller på att få en ny tand att bita mig med, sover nu sött. Äntligen. Själv sitter jag givetvis vaken och funderar över vad jag ska göra.

Raffe klev upp tidigt tidigt tidigt i morse (före 6) och har haft det besvärligt. Han har även sovit som en kratta i natt. Tillslut nu så fick han lite alvedon (inte ens en hel dos) så han kunde somna om, han var nämligen jätte trött.

Jaha, vad ska jag göra en dag som denna då?
Folk jobbar eller är sjuka, eller har sjuka barn så jag misstänker att jag blir ensamvarg. Vad gör man då? Går på promenad och gymmar? Syr något? Odlar något?

Kom gärna med förslag

/Redan Rastlös

Tand på G

Usch, jag tror min sons övertand håller på och ska göra ett break throgh nu. Han har varit en känslig kille hela dagen och helst klängt på sin mor, och nu i kväll har vi inte fått göra något annat än trösta och natta om honom. Han vrider och vänder på sig, gormar fram och tillbaka och man hör på hans ljud att han har ont och besväras.

Stackar älsklingen. Jag hoppas för hans skull att den är framme i morgon bitti så han slipper ha det så här flera kvällar.

Nu har han ju fått alvedon.. men ändå.

*

Karma


Ja,  allt löste sig.
Som jag sa, det löser sig, allt sker när det ska ske.
Och på det viset det ska ske på

*

Man måste bara ta ett djupt andetag och känna lugnet

Ni vet när det känns som att allt i livet bara går emot en?

Så kände jag det nyss.
Här har jag suttit hela förmiddagen och bokat och ombokat saker så att det ska passa och fungera också ringer Robin och berättar (en egentligen bra nyhet) en sak så att allt blir förstört. Nu får jag avboka marma-behandlingen på måndag, boka om BVC och avboka mäklaren.

För en stund så kände jag att allt var emot mig, att jag alltid kommer i sista hand och att jag aldrig kommer få ett eget liv igen. (Buhuu, Stackars mig!)

Men så händer 3 bra saker precis efter varann.
* Ralf kryper upp på mig och kramar mig
* Fanny ringer och berättar en glad nyhet
* Henrik berättar om festivalen de har anordnat i morgon och övertalar mig att komma

Livet är allt bra. Det är precis som det ska, Det löser sig, och allt sker när det är till för att ske.


/positiviteten själv

Kom då


Åh, vad jag bara älskar när jag sträcker ut händerna mot Ralf och säger kom då och han stor-ler och kommer krypandes i världens fart.

Energiboost

*

Ralfs utslag

Sen Ralf var ungefär 2 månader så har han dragits med utslag. Jag har pratat med vår barnmorska x antal gånger om dem men hon säger att inte inte finns någop att göra "vissa barn har så, och plötsligt försvinner det". Jag har frågat om det kan vara någon allergi eller till och med allergi mot katterna, eftersom ALLA på min mammas sida har katt-allergi. Men hon säger att bebisar inte kan ha allergi.

I förrgår fick jag höra av en vän som varit hos en barnläkare att han har sagt att JUST allergi (förutom mot mat) visar sig just på huden - Som utslag. Så nu sitter jag här och väntar på att VC ska ringa upp så jag får boka tid med en barnläkare. Det är ju trots allt gratis och därmed skadar det ju inte att i alla fall kolla.

För som det är i nu läget så smörjer vi som galningar med hydrokortison (vilket känns för äckligt) men utslagen kommer ändå, och han får stora köttsår.

Jag hoppas verkligen att läkaren kan hjälpa oss.

*

Well done!

Nu sitter jag här och svettas som en kall öl i sommarsolen. Ja, det fullkommligt rinner om mig.

Joggat 50 minuter..

Ja, just nu är jag faktiskt ganska duktig.

/självberömmerskan

Frukt-puré

Idag har jag varit en duktig hemmafru och städat, plockat och gjort frukt puréer.

Banan-Nektarin-Aprikos

Och Banan-Ris-Blåbär

Jag ska även göra Mango-Kivi-Plommon-Havre

Då har vi lite olika sorter ett tag framöver, har visserligen kvar av en del andra också, men det är ju kul med variation :)

Gott och mättande mellanmål med Ris och havre i :)

*

Barnmat

Igår gjorde jag barnmat igen. Och idag fick Ralf smaka den ena maträtten för första gången. Wow, den var populär. Ungen åt typ en hel portion och satt och gapade hela tiden. Det blir spännande att se vad han säger om den andra. Jag kan tänka mig att den inte är lika populär, men man vet ju aldrig. Som vanligt så gjorde jag flera portioner av varje.

Den jag gav idag var: Potatis, squash, morot, Röda linser och Tomat.
Den andra maträtten är: Quinoa, röda linser, broccoli och tomat.

Mixat till puré.

*

Fina ord :)


Tack Fanny!

*

Marma-behandlingar

Idag har jag gjort en Marma-behandling igen. Det var som vanligt helt underbart.
Varje gång jag ger en marma så blir jag påmind om hur underbar kroppen är och hur fantastiskt den fungerar. Inte nog med det, jag blir påmind om varför jag håller på med detta.

Jag har idag även fått två stycken som bokat in en tid med mig, för just marma. En kropps-terapeut och en rutinerad coach & massör/idrotts-massör.

Jag bara tänker: FEED BACK. De har ju själva gått igenom saker under hela tiden de har jobbat så de kan säkert komma med något bra tips som de lärt sig genom åren.

Annars är det ju värdens boost att få feed back från alla. Det är verkliegn helt underbart.

Så snart har jag gjort mina 10 gratis gånger. Det alltså Först till kvarn som gäller. Ba så ni vet :)
För sen blir det till att betala för sig.


*

Säkerhetsprylen mobilen.

Var nyss ute på en joggingtur. Det var gott. Efteråt gick jag på coop för Robin ville ha en B&J phish food. Jag passade även på att handla lite nödvändigheter  och när jag står mellan hyllorna till barnmaten märker jag plötsligt hur två thailändare står och iakttar mig. Creepy!

Efter ett tag märker jag att dessa tahländare följer efter mig. NOT NICE. Jag träffar Annelie och Thailändarna betalar, sen sätter de sig på bänken och iakttar mig medans jag betalar. Jag fick en jävligt olustig känsla i kroppen och mins när jag var 17 år och förföljd av en tjock turk så Chrille och Lia var tvugna att komma och möta mig på Statoil 1 på natten.

Jag slog genast nummret till Robin och pratade med han under hela färden hem. Och ja, jag är varken våldtagen eller död.. så det känns bra.

Fan man ska aldrig gå hemifrån utan mobil.


*

Varning för gående bebis

Mannen och barnet sover middag och jag funderar över vad jag ska göra. Visserligen så vaknar de nog snart.. för jag har nämligen funderat över vad jag ska göra i 53 minuter.

Ralf har fått en lära-gå-vagn och han gillar den. I gårkväll kom vi hem med den och han gjorde en premiär-walk, innan han fick gröt och gick o la sig, på 3 knaggliga steg framåt. Sjukt söt. I dag har han också traskat runt med den och det är så kul att se (trots att han gärna hade fått vänt typ 5 månader).

Jag önskar jag hade en bild nu, men tyvärr.


*

Bustrollet

Att gå på stan är inte alls lika kul längre för Ralf. Nu när vi kommit hem är han i sitt Esse. RIVA RIVA RIVA. Han far som en iller över stället och drar fram allt han får tag i .. vilket är en del nu när han kan krypa och ställa sig upp helt själv. Jag ids ba inte städa föräns han glidit ner i sängen med John blund.

Låt ungen stöka lixom. Han kommer ändå dra fram det igen annars.

Och jag med mitt Ha-det-rent-behov får hamna i andra hand.

Bara Början

Han gillar även att gå runt vardagsrummsbordet och suga längs kanten.Sånn är han.


*

Glädje Sms

Ja, det var roligt:

Fick precis ett sms från en vän som bor lååång bort. Hon är här i stan och nu ska vi fika.

Nu drar jag på stan.

*

En erfarenhet rikare

Ja som ni vet så somnade Ralf krypandes i mitt knä i går halv 6 på kvällen. Så klart så utnytjade jag tillfället och gjorde natt för honom TROTS att han inte hade hunnit äta sin kvälls-gröt. I natt önskade jag att jag hade fått i han gröten innan han somnade..
Om jag uttrycker mig milt.

Min lilla unge har sovit med mig hela natten lång och ammat 30.000 gånger och trott att det är morgon typ 2 på natten. Tillslut fick Robin kliva upp med han 05.50 och då hade han varit vaken ett bra tag och klättrat på mig, ammat 3 ggr och försökt bestiga sänggaveln.

Ralf har vuxit i sin fina stålmannen t-shirt från 79 som han fick av sin Morbror.


Nä. Hädan efter SKA han ha gröt på kvällen innan han läggs. ELLER så gör vi i ordning så han får välling på natten. (Vi glömde ju i natt, och ja, jag erkänner jag var för trött för att börja bängla).

Hur som helst. Nu är vi vakna, pigga och glada och har lärt oss ännu en sak :)

*

Bröllops choklad

För övrigt så sitter jag nu och äter på en liten bit (betoning på liten) choklad. Robin har köpt Cloettas "bröllops-choklad" olika varianter. Och den jag äter är mörk choklad (äter bara mörk) med blåbär... Smakar skit.Bara för att informera er. KÖP EJ.

*

Förhöjning av sitt egocentriska JAG-begär

Har ni någon gång tänkt på hur otroligt störande det är med människor som lever i relationer som STÄNDIGT ska påminna sin partner om div skavank. Som att den människan inte har fullt upp med sin egen kritik.
Människor som gör på det sättet är i mina ögon enbart ute efter att förhöja sig själv. Att ständigt vara tvungen att påpeka fel och brister i sin partners utseende är rent av att kränka. FRAMFÖR ALLT om personen gör det i närvaron hos andra. Alltså In Public.

Människorna försvarar sig ofta med "ja, men jag säger ju bara sanningen" "Det är ju så" "jag är bara ärlig". Det är verkligen tragiskt att dessa människor inte kan se skillnaden på att vara ärlig och på att kränka.

Ska man inte lyfta upp sin partners positiva delar !?
Bidra till att göra sin partner nöjd och lycklig !?
Belysa det som är vacker hos sin partner !?

INGEN ÄR HELT PERFEKT.

Och är det inte så att OM man har ett sånt stort problem med sin partners fett/rynkor/födelsemärken/näsa så får man väl helt enkelt prata om det på ett vettigt sätt, Lägga det bakom sig och sen gå vidare. I värsta fall göra slut. För att hålla på så där är inget annat än osunt.


Och alla som måste se på eller höra mår dåligt av det. Så lägg ner.


*

Tröttisen

Ralf sover för ovanligheternas skull och jag skulle kunna somna vilken minut som helst. Men jag håller ut tills min Snusbo kommer hem.

Ungen somnade krypandes i mitt knä medans jag pratade i tgelefon med Robin. Chockerande är ordet och givetvis så lägger jag Ralfen, i sin säng, som fortsätter att sova. Nu har jag varit in och ammat han en gång och är lite orolig inför den kommande natten när han inte ätit nå kvällsgröt, men möjligtvis att man kan ge han välling i natt så han blir lite mättare.

Nåväl. Jag ger han hällre välling 2 gånger i natt än att han ska vakna om en halv-timma och anse att han bara tagit en tupplur för att återgå i rivandet av vårt hem. Nej tack. Nu får han sova.

1.5 timma har han sovit nu och nu håller vi tummarna att han sover till... låt säga.. 9 i morgon bitte.
*

Ring

Idag har jag varit på kurs  Och gjort en behandling. Det var roligt, det är alltid lika underbart att få ge behandlingar. Jag kommer in i något slags meditativt läge, och det är underbart.

Jag vill göra fler behandlingar Boka tid!Call me


*

Bus-maja

Nu är jag på vift. Sitter hemma hos Fanny där det hålls Avskedsfest för Pippi i kväll. Sa jag att hon ska flytta från oss, för ett liv i linköping, där hon ska leva student-liv  i ett år.

Ålrajt , have fun Girl!

Så det jag säger med andra ord är att jag ska dricka ett glas vin eller tre och Robin har fått ta på sig ansvaret med att natta Ralfen. Det kommer nog gå bra, det blir ju ändå inte så sent för mig när jag har kurs i morgon och dessutom ska göra en marmabehandling.

Bete dig! Uppmanar jag mig själv :)Nu åter till damerna som bastat och ska dra en makeup.


*

2 Roliga saker 1 mindre kul

Idag har jag 3 saker att se fram emot. En mindre kul.

Jag ska käka lunch och fika med Emma och Ejra (vet inte om Magnus skulle med) Det ska bli så sjukt kul. Det är så längesen vi sågs och jag längtar ihjäl mig!

Sen 15.30 ska jag till tandläkaren


Inte det roligaset jag vet, men det är ju sånt man måste göra. Jag ska laga ett litet hål som jag inte ens känner av också ska jag bli 1000 spänn fattigare. Hoppas det åtminstånde går fort.

Sen i kväll har Pippi sin avskedsfest (jäntan ska ju flytta och plugga!). Jag har planerat att medverka fram till det att de går ut på båten. OM Ralf inte har det för jobbigt i kväll, då håller inte mitt hjärta att lämna han.

Nu ska jag göra mig klar och sen gå runt sjön in till stan.


*

Bekännelse

I sommar har jag lagt alla tankar på viktnedgång på hyllan TROTS att det var menat att jag skulle göra tvärt om. "Nu när Rabin är hemma så hinner jag fara ut och jogga" Vi har varit och flängt så jävla mycket så det har inte funnits tillstymmelse av en joggande Liv i sommar. Fram tills han började jobba igen. Då  tog jag tag i mina jogging-turer. Underbart om ni frågar mig. Det går faktiskt över förväntan.

Japp. Jag har gått upp i vikt under semestern. Inte alls kul. Men nu har jag börjat gå ner lite igen i alla fall. Så nu ligger jag på 71.5 (ingen idé att hymmla om det).

Intressant: Mamma berättade att man bajsar perr år så mycket som man väger. Det lät jävligt weird!
Alltså. Om du väger 80 kg så bajsar du ca 80 kg på ett år väger du 50 kg så bajsar du 50 kg perr år. Förutsatt att du är frisk.

Nåväl. Jag kämpar på med mina promenader och nu med jogging. Yoga när jag hinner.
Den 1 september planerar jag och Robin även att börja på en detox. För att avgifta och få väck på beroenden och slagg.

Vi kommer då att äta Rotfrukter, grönsaker, bär, nötter, frön, svamp, groddar, örter, ägg och feta-ost. Eftersom jag ammar så får vi även äta baljväxter (har vi kommit överrens om).

Alltså inget socker, salt, frukt, kaffe, te (förutom örtte), ingen ost, inga mjölkprodukter alls, inga snabba kolhydrater (ris, pasta, potatis etc), ingen tobak, alkohol, kakor, saft, läsk.. ja ni har fattat.

Detta ska vi alltså hålla på med i två veckor. Efter två veckor ska vi införa frukt (och egentligen baljväxter) och... kommer inte ihåg nu vad det var mer. Sen kommer vi i alla fall hålla på så i 2 veckor med det också. Efter denna månaden så börjar man sakta men säkert att införa det man vill ska finnas i sin kost.

INTRESSANT! Hur kommer detta att gå. Fixar vi det eller inte? DET är den stora frågan.

*

Tredje tanden

Nu är den nästan ute. Ralfs nya tand.Höger framtand på åvansidan.. undersidan är ju redan där. Han är väldigt öm, och bara man kommer nära hans mun så blir han sur, kniper ihop eller börjar gråta.

Kvällen och natten har varit jobbig. Han har vaknat extremt många gånger, legat och gnytt och skruvat sig fram och tillbaka. Trots att vi hav han lite alvedon i går kväll när han vaknade för tredje gången efter att jag laggt honom.

Fy fan va jobbigt det måste vara att få tänder


*

Gransjö

Vi var ju som sagt i Gransjö i helgen. Det var jävligt fint.. efter många om och men.

Vi drack (förutom champagne) vatten från en kallkälla som finns där.
Vi Rökfyllde hela huset, plockade åkebär, Krattade, spelade kort, snickrade, målade och blev tv-kändisar.

2 bilder kan jag bjuda på.

Nu längtar vi såklart till nästa gång.


*

Överförtjust

Dagen har slutat förvånansvärt bra!

Robin kom hem från jobbet runt 16 tiden och då åkte vi in till stan. Jag för att fika med Pippi och Fanny och Robin för att åka och handla tillsammans med Ralf :)

Jag hade alltså EGENTID med mina vänner. Så jävla lovely!

Sen bestämde sig min underbara sambo för att bjuda mig på Pastabacken, sen åkte han på träning och jag tog hand om gullet som åt bra och somnade hyfsat lätt! Förstår ni min överförtjusning?!

Jag skulle egentligen ut och jogga nu när sambon kommer hem (21.15) men jag glömde mina träningskläder inne i sovrummet, där Ralf sover, så det får bli i morgon. Chansar inte.

By the way så glöme jag ju bort att en tand håller på att komma..
det kanske är därför han inte kunnat sova så bra i dag....


*

Babymat

Gjorde lite pureer idag medans ungen rivde stället.
Jag hade dock förberett och kokat upp allt igår så det var bara att mixa typ.

Gjorde tre portioner Potatis-röda linser-morot-tomat
Tre portioner Potatis-squash-broccoli
och fem portioner fruktpure Banan-päron-kiwi

Allt är så klart EKO. Och idag gjordes det på råvaror odlade i måttsund (extra fint) :)

Idag fick han käka den med röda linser och han älskade den. Potatis-squash-broccoli har han ätit i helgen i stugan ochså och den gillade han tokmycket också.

Han fick provsmaka fruktpuren bara för att jag skulle veta om jag skulle ta mer banan i eller ej.. men han tyyckte det var prima så då nöjde jag mig så.

Det är faktiskt himla kul att göra mat åt Ralf. Se vad han gillar och så. Sen gillar jag att veta EXAKT vad han äter.
Men det är ju barar sån jag är.


*

Att lära sig att gå

Helt plötsligt så kan ungen krypa, ställa sig, Stå utan stöd i korta stunder (tills han sätter sig på rumpan), klättra, klättrar ur och i gå-stolen. Han fullkommligt kastar sig efter det han vill ha, kämpar in i det sista för att få sin vilja igenom. Han ska smaka på allt. Oavsett vad det är och vart det finns.. han tar sig dit.

Ralf ger järnet i Gransjö


Vi är nu efter en "lära-gå-vagn". Han har provat en på barnenshus, och började genast traska, så nu ska vi köpa en så fort vi får tid.

-

Ralf sov för övrigt 20 minuter sist jag la honom för att vila, så han har levt rövare här hela eftermiddagen. NU har han äntligen somnat igen så nu håller jag tummarna för fullt.

Ska kolla om mitt morgon kaffe har blivit för gammalt för att dricka också tänkte jag laga mig nå lunch.
Trots att jag hade velat gå och lägga mig och vila jag med...


*

Det lilla monstret

Nu när Robin har varit hemma i fyra dagar med oss så har jag verkligen glömt hur påfrestande Ralf är just nu. Men helt plötsligt så slog det mig.. JAG MINNS.

Han är ju naturligtvis den underbaraste personen i världen. Och jag är så otroligt glad över att jag har fått en unge som älskar livet, vill utforska, undersöka och lära sig. Men ibland blir det lite väl mycket av det goda (om jag uttrycker mig så).

UNGEN VILL ALDRIG SOVA.

Han är övertrött - gnällig, otålig, omöjlig, hettsig Och bara total-vägrar att sova. Står upp i spjälsängen och försöker klättra ur. Kryper runt, rullar, klättrar på mig, står mot mig, skriker.. och efter att jag lagt ner honom x antal gånger, försökt lugna honom genom att stryka honom över ryggen och huvudet, gett honom välling, ammat 5 gånger, sjungit 4 olika godnatt sånger 1000 gånger om så somnar ungen... en timma senare.

Och nej. Jag lägger han inte innan han blir trött. Han är redan trött när vi går till sängen OCH har till och med försökt varva ner innan + käkat kvällsgröten.

Detta gäller även på dagen. NU sover han i min famn och jag ska bära honom till sängen och hoppas att han sover åtminståne en timma (han vaknade 6 i morse och har inte vilat sen dess).

Men fy fan va jag älskar monstret!

*

Det där med att bitas

Oooo. Det har varit en extremt tung dag.
Jag orkar just nu inte tänka nå mer på min relation till min far. Den får vila där den är och jag är berädd att tala med han IRL men inte via internet.

Nog om det.

--------------

För övrigt så håller Ralf på att få en till Tand på över-käken Så jag antar att det är det som gör honom till ett litet monster som är gnälligt, vägrar att äta och dessutom sover som en kratta. OM det inte är så att han är inte i en "tillväxt-period" OCKSÅ.. Det kan ju vara så.. men vad vet jag.

Idag fick jag nog av matstrejken så jag tog gröten med katrinplommonpure som stod framför honom och hälde i vatten. Satte det i en flaska och så fick han äta gröten som välling. Det gick faktiskt bättre denna gång :)

(1-0 till mig)

Annars så biter han mig nu mer än gärna i brösten. Han ammar... stannar up.. och när jag tittar på honom då blixtrar det till i ögonen på honom och han biter.. sen skrattar han. Alternativt att han skrattar innan han biter. Förutom när jag visar för han att det inte är OK. Jag måste dock bli bättre på att säga ifrån, annars kommer jag snart inte ha några kvar.

Han ställer sig även upp helt själv nu, fast mot stöd så klart. Så det är extremt svårt att få honom att sova. Han ska krypa och försöka ställa sig IN   I    DET    SISTA.
Och stolt är han. Det är fint.

Nu har han slutligen somnat.

Jag har varit ute på en löp-tur (traskade lite också). Sen nattade jag han och nu sitter jag helt slut i soffan och gläds över att Robin kommer vara ledig i 4 dagar nu.. LOOOVELY!

Jag borde duscha nu på en gång, men jag orkar inte än....


*

Saknar ord.Energin bara rinner ur mig.


Jag har blivit förödmjukad och djupt sårad av min pappa som nu, om jag inte fogar mig efter honom och låter honom kränka mig, säger upp kontakten med mig. (jag är nu borta från hans "vänlista" på facebook)
Medans jag blir aldeles matt i kroppen så känner jag ändå en viss energi komma till mig.
Tack gode gud att mina barn får en bättre pappa än vad jag fick.
*

Baby-träsktroll och mamma-zombie

Ralf har haft två    riktigt    dåliga     nätter     i    sträck nu. Han har velat amma femhundraelva gånger, men då inte särskillt mycket alls utan har mest legat och bitit mig i brösten. Ja, han har börjat med den skiten nu.. och nej, det är inte skönt.
Sen de korta stunder han har sovit har han sovit oroligt och gnytt.

Dessutom var hela dagen igår extremt jobbig. Allt var fel. ALLT.

Japp, den här dagen har börjat exakt likadant som gårdagen, humöret är skört med växlande molnighet.. och just nu klänner jag bara att jag ORKAR INTE.

Jag kollade in i hans mun för att få någon slags vetskap om hur det låg till med gaddarna och ja, det är ju två bulor på över-käken.. men dessvärre så vet jag inte riktigt hur det såg ut där innan, så jag kan inte svära på att det är tänderna nu igen.

Nåväl, jag ska fan försöka vila med han (säger jag nu)


Nu ska jag bada i kaffe och hoppas på någonslags energi-kick.*

Fördomar, klyftor och generations-problematik

(jag måste bara skriva av mig lite kort)

Har ni någon gång tänkt på hur tråkigt det är med en del äldre människor som bara ser unga människor som ett problem i sverige.


Det är ju trots allt en liten procent av "ungdommarna" (15-30 år) som är kriminella och utför brott/skador/vandliseringar. De flesta ungdomarna vill vara goda människor och strider ofta för det som de brinner för.

Ska man dessutom sitta och rabbla upp de kriminella saker som de människorna över 30 år toppar så blir listan inte kort där heller.
- Skattebrott
- Bedrägerier
- Snatteri
- Pedefili
- Blottning
- Drog-"kungarna"


Men det är väl lika bra att vi inte nämner det. (stryker över)

"Det är synd om de gamla" jo, det är jätte synd om de gamla för de har ju så lite pengar och de har ju så ont över allt och de är ju så rädda för utlänningar som de inte är uppvuxna med att leva tillsammans med..

Tillskillnad från oss ungdommar som är super-rika, aldrig någonsin lider av depressioner och andra allvarliga sjukdommar, som aldrig är rädda för någonting och aldrig bemötts med fördomar från de äldre som vet "exakt" hur vi är. Nä, det där håller inte.
Herre gud! Är det inte dags att sluta tycka synd om sig själv och i stället försöka mötas. Vi har alla något att lära av VARANDRA. Gammal som ung. INGEN sitter inne med alla svaren. För vi hör alla ihop, och ska vi sitta och lägga skulden på den ena eller den andra gruppen så blir det bara klyftor mellan generationerna. Och då förlorar alla.


Jag älskar att jag har vänner som är 10-20-25 år äldre än mig och vi lär oss lika mycket av varandra. Det är underbart att ha vänner som är både yngre och äldre, svenskar och ny-svenskar (om man ska uttrycka sig så) och killar och tjejer. (Tack för att ni finns)

Många gamla verkar vara så mån om "allt som vi har lärt oss kommer från den äldre generationen". Ja vist vist, det är jätte fint och jag underskattar inte vår kultur och våra seder. Men vårt land är inte perfekt trots att det är bra. Kulturen är inte perfekt.. - gör det något om det kommer lite ungt fräscht blod i sveriges kultur?

Och är det nu så att alla ungdommar är så jäkla värdelösa och bara ställer till med trassel så är det faktsikt de äldres fel. "Barn gör som föräldrar gör" har jag en gång hört.

Man ska inte spotta snus i motvind.

Nu ids jag inte mer.
(ja, jag har suttit i en diskusion med min far...)


*

Jag kunde inte sagt det bättre själv.Läs Anaiah's senaste inlägg om genus. Skitbra och tankevärt!


*

*****"To make good music you have to be good friends."
/Zoro*

Musik-tipsHouse of shwaa*

Ljud och tystnad

Om ljud kan ändra mönster i sanden, dela på stenad osv.
Vad kan då konstat ljud göra med våra kroppar?

Jag kommer ihåg (och kan forfarande känna av) när jag gick i skolan hur extremt jobbigt jag tyckte att det var med dessa fläkt-system som de hade. I alla skolor som åtminståne jag har gått i så har man kunnat höra hur fläkten surrar. Det finns inget värre sömnmedel för mig.

När jag var på en kurs för någon månad sen så fanns det ett sånt fläkt-sytem där oxå och jag blev så otroligt trött. Det jag undrar är hur ljud EGENTLIGEN påverkar våra kroppar. För något händer ju, annars hade vi inte blivit påverkade av det.

Vi är ju väl medvetna om att högt ljud kan skada våra öron, men förutom sånna saker.. Vad händer INNUTI kroppen?

Det är något för forskarna.
För jag är helt övertygad om att något händer i oss. En del ljud kan nog bota/lugna vissa saker och en del ljud kan nog ställa till med saker.

Jag längtar ut på landet där jag slipper allt buller som finns här i stan.


*

Micron blev nästa fall för döden

Asså, det kan inte vara sant!

Nu har micron gått sönder också. Den är 1 år gammal !!
Helt död är den !

(på tal om detta)

Jag hoppas hoppas hoppas att den väljer att återuppstå..
dessvärre ser det mörkt ut med tanke på hur mycket som går sönder här jämt.

*

Barnmat

Nu har jag gjort klart Ralfs mat för ett tag framöver.

Potatis-Röda linser-Majs Kokat och mixat met lite vatten och olja

Potatis-Broccoli-Majs
Kokat och mixat med lite vatten och olja

Banan-Mango-Hallon
(Tror ni den blev nå god!?)
Jag kokade hallonen först, sen silade jag dem genom ett kaffe-filter som man kan köpa i affären som är gjort av en duk som man diskar sen. Börjar jag bli trött nu? - ni får en bild i stället.


Nu ska jag sova.


*

En lååång dag

Det har varit en lång dag i dag. I morse mådde jag antagligen som jag förtjänade med en huvudvärk som hette duga. TROTS att jag drack 3 glas vatten innan jag gick och la mig + att jag inte drack så där jätte många 3.5or.
Jag tog en värktablett och någon timma senare var det lugnt.

Sen på eftermiddagen har jag varit på jobbet och hälsat på med frukt och blomma. Efter det gick jag och hängde gäng med Agnetha. Jag har tagit en jogging för första gången efter förlossningen och det gick över förväntat, lagat middag, försökt natta Ralf som inte vill gå o lägga sig när det finns så mycket annat kul att göra, och nu slutligen så håller jag på att göra barnmat och ska försöka få Ralf i sängen HÄLST så snart som möjligt.

Nog hade jag kunnat gå och sova nu.


*

Hur får man tag i normala kläder då?

Asså helt seriöst!

Vad fan är det för jävla mode just nu!!??

Jag gick på stan igår en snabbis i hoppet om att hitta lite nya kläder. Men vilken inbillning!
Det är faktiskt extremt svårt att hitta något som känns vettigt!
(alla mode-nördar ba "vaaa fan säger du?!)

Men allvarligt, jag gick in på Gina tricot Och strosar runt där med min unge i vagnen (jag märker att butiken inte är bygd för mammor med barnvagn, men envisas ändå). De plaggen som fyller upp butiken är i princip:
Bodys (JAG SA ATT DE SKULLE KOMMA TILLBAKA!!)
"Ridbyxor"
Flanell-skjortor
Kavajer med AXELVADDAR
Blusar med stora fula blommor påFör visso så såg jag även att de flesta som ivrigt roffade åt sig 80-tals plaggen var födda på 90-talet så i deras ögon kanske det fula 80-talet är lite spänande och   retro.

När kommer magtröjan tillbaka? Vi som varit med vet ju. Och jag LOVAR att den kommer inom kort.
Vad finns det mer?
Kondommössan.
Siden blusen.. eller har den kanske redan kommit?

Ja, ni förstår att jag har lite kris nu.
Det blir till att hålla sig till att beställa kläder från den ungdomliga tidningen "gudrun sjödin" och sidan junkyard och lite sånnt olika.

Även den här vågen kommer försvinna.

-

Nu ska jag göra mig i ordning och kila iväg till jobbet och hälsa på och lämna en blomma.


*

Ralfen står

Det var bara någon dag sedan då Ralf inte kunde sitta helt och hållet själv. Han var lite vinglig om man säger så. Men nu HELT PLÖTSLIGT så sitter han helt själv, sätter sig dessutom helt själv från att ha krälat/legat, ställer sig upp själv (med stöd) och härjar på.

Hans favorit är att krypa fram till gåstolen och få stöd av den för att ställa sig upp. Detta håller han alltså på med hur länge som helst. Upp och ner och upp och ner och upp och ner.


Dessutom  försöker galningen gå!

Nu har han dock tagit en pause och sitter näck och gnager på babygymet vi fick låna av Linda. Smask smask.
(Det förra gick nämligen sönder när min starka bebis fick tag i en grej och slet)


*

Jourhavande mamma på vift

Igår gjorde jag det där alla perfekta hemma-mammor blir helt förkrossade av att höra. Jag festade. Och fy fan va kul det var.
Nej det var ingen jätte fest, vilket bara var skönt, det var bara jag och Tom som satt och tog några öl tillsammans och surrade om livet och allt som hör till.

Det var faktiskt skönt att natta Ralf och sen gå här ifrån för att bara ha lite tid för mig själv. Slippa allt ansvar för några timmar. Tom bor dock ca 100 m från oss så hade det varit så att Ralf hade vaknat och behövt mig här, så hade det inte varit svårt att gå hem. Vilket kändes tryggt.

Tom är en underbar person med jäkligt bra värderingar och jag är väldigt glad över att ha honom som vän. Han är en av de där personerna i mitt liv som jag inte behöver hålla kontakt med varje vecka eller ens månad. Det är ändå precis likadant varje gång vi ses. Alltid lika kul. Alltid lika enkelt.

Tack för en underbar kväll!


*

7 månader

Ralf har vilat och jag har sysselsatt mig med att fotat mig själv.Jag vet. Jätte töntigt!
Men va fan nu ska vi inte va sånna!

Sa jag förresten att Ralf blir 7 månader idag?
*

Perfekt färg på kaffet

I natt drömde jag bland annat att mjölken var jätte gammal så när jag hälde i det i kaffet så klumpade det sig helt sjukt!

Men mjöljen var inte alls gammal när jag klev upp

Perfekt färg på kaffet.

Jag undrar vad dagen har att erbjuda...


*

Att slippa se på tv

Jag kommer på mig själv att sitta och tänka:

"Fy fan alltså, det är varken fotboll eller hockey nu.. Helt underbart!"
(trots att jag inte varken sett tv, läst tidningen eller lysnat på radio i dag.. eller på hela helgen.. veckan)Godnatt


*

Välkommen in


Idag har Samuel och Anna varit på besök. Vi har spelat kort och snackat skit. De berättade att när de stod utanför porten och höll på att ringa  till oss för att få koden så hade en alkis (vad han såg ut som) cyklat förbi och ropat till dem "prova **** det brukar funka!" De provade och koden var givet vis rätt.. DET känns ju trevligt.

*

Fin-främmat!

I helgen har Johanna, Sami och Fredrik varit här i stan. Lovely om ni frågar mig.

Här har ni ett litet bildspel på underbaringarna Sami & Ralf.Asså nog är de allt bra söta.

*

Vi är pigga nu me, myself and I

Jag klev upp nyss. Fattar ni. NYSS.

Underbara söndag. Jag tar ett djupt andetag och ser degen med pigga ögon slår på lite kaffe, ska käka frukost PÅ EFTERMIDAGEN. Jag funderar på att fira med div kakor eller slå på stort och laga någon lyxig lunch som exempelvis potatisgratäng. Ta på mig min finaste kläning och gå runt här i lägenheten som en lycklig och perfekt hemmafru och le medans jag vattnar blommorna, byter blöjor, matar... Fy fan va livet är underbart när man får en sovmorgon + direkt efteråt en vila med favoriten i ca 2 timmar.

Nästan på snudden att jag sovit... för mycket :D


*

Luleå-kalaset

Vi hör Luleå-kalaset ända hit. Mycket väl.
Och ja, jag erkänner... jag blir fest-sugen.

Jag hoppas att alla jag känner som är där har haft och har en riktigt jävla bra kväll!


Godnatt.


*

120 mil

Brorsan sitter nu på ett flyg påväg hem till göteborg. Det känns redan lite tomt.
Dessa två veckor då han har varit här och förgyllt vardagen har varit helt underbara.

Jag får väl helt enkelt konstatera att det är synd att de två vakraste städerna i landet ligger liiite för långt i från varandra för att det ska kännas enkelt att resa mellan ofta. Men va fan. Det går!

Han kommer upp till jul och sen skulle han försöka komma en sväng i höst också. Sen kommer ju givetvis vi åka ner då och då också. Har jag sagt att han är den bästa brorsan? Han är även den bästa morbrorn (visserligen har Ralf bara en).

*

Könsbestämda barnkläder

Något ALLA borde skriva under!

Skriv under


*

Grin-olle-dagen

Ralf vilar, så då får vi vänta med att gå ut. Jag hoppas hoppas hoppas att han sover hyfsat länge nu. Han blir så himla gringig när han sover dåligt. Typ hela dagen har han varit grin-olle nummer 1.

Stonk och stön och pust.

Han har hållt humöret uppe korta stunder sen har han varit drama-queen och endast velat ligga på mig och krypa på mig medans han gnäller. Vill inte äta, vill inte amma, vill inte sova (trots att ögonlocken hänger på trekvart och det tar en minut att blinka), vill inte leka själv, vill inte vara med mig, vill inte att jag går ut ur rummet.. eller ens för den delen går en meter från homom.

Här har ni en bild på en anka som soverSen när Ralfen vaknar så ska jag ta ett djupt andetag Ralf. Det är när han är nyvaken han luktar som godast. Sommaräng över hela hans huvud.*

Produktiv dag

Asså idag, än så länge, så har jag typ kittat upp "gå-stolen" (det var slut beterier + att den behövdes rengöras) och gett Ralf mat... Det var typ det.
Asså, kan man bli slöare?

Jag har inte styrt upp mig för fem öre.
På ett sätt så är det otroligt skönt att ha en sån här dag då vi bara slappar, och på ett annat sätt så blir jag lite rastlös och funderar över vad jag kan börja göra. GIVETVIS så kommer jag på en massa tråkiga saker som att jag kan städa, tvätta, rensa upp någonstans (typ över allt).. Men det är ju inte riktigt det jag känner för att göra.
Helst av allt hade jag typ tagit en fika i stan med någon vän eller gjort något annat kul på tu man hand.

Dessvärre verkar alla bortresta, upptagna, trötta/slöa, jobba eller något annat.
Jag ska slänga iväg ett sms till Emma och hoppas på att hon och söta Eira har tid och lust för en dejt..
Annars vette tusan?

I kväll blir det kalas hos min "typ-bror" Kalle. Jag ska köpa en plåtsax åt han. spännande va?! :D

-

Sa jag förresten att min tv slog igång sig själv idag igen. Jag fattar faktiskt inte vad? Jag brukar ju kunna känna om det är någon ny själ omkring mig och de här gångerna som tvn slagit igång sig själv så har jag faktiskt inte kännt något alls. Är det något fel på tvn eller är det en själ som jag vant mig vid så jag inte tänker på det?
Jajja, Så länge det inte känns creepy så bryr jag mig egentligen inte så mycket.

Jag är törstig.

*

Kliare


Jag skulle vilja ha en privat kliare. Fy fan va nice det hade varit!

Folk snackar om städerka.. Det är ju löjligt - det är kliare som är ball!


*

Dans-musen Ralf


Idag passade Rlaf på att vila den sämsta tiden han möjligtvis kan vila på - 17.00-18.30, Så precis som jag misstänkte så vill han ju inte alls gå o sova nu. Han är pigg som en liten dans-mus och sysslesätter sig nu genom att riva stället.


*

Värre än ungarna?

Idag har vi firat morsans födelsedag på piteå-havsbad. Tror ni att det var kul eller?!

Asså, jag, Robin och brorsan blev till barn igen. Fy fan alltså. Nu är jag något slut.
Jag hoppas faktiskt att det inte dröjer lika länge till nästa gång.


*

Livets år

Jag surrade med min kära vän Johanna om lite allt möjligt och vi kom in på alla som dött detta år.
Och jag sa "ja.. det är sannerligen Dödens år i år"
Och min kära vän säger så fint "nä, det är livets år. Både Ralf och Sami har kommit till"

Så sant som det är sagt. Tack Johanna för att du finns och får mig att se ljuset ibland.

Vila i frid:
Ragnar
Tobbe
Magnus
Ninni
Kristofer

Vi ses sen!


*

RSS 2.0