Storytelling

Igår vad jag som sagt på en Workshop; Bygg ditt varumärke med Storytelling. Jätte roligt!

Inte nog med att man hittar sina egna historier, man får även höra en massa andras historier, vilket jag älskar. "hur kommer det sig att du gör det du gör?" Det fanns många bra och roliga historier om det. Man får många nya Idéer, och då inte bara om berättelser utan tankeverksamheten sätts som igång.

Super bra.

LänkOnsdagen är kommen

Sitter och jobbar med en utvärdering. Inget speciellt alls. Snart ska jag dock dra mig iväg till Örnvik på Workshop. Det ska bli superspännande.

Bygg ditt varumärke med storrytelling

Förövrigt så är det så skönt när man ibland kan sitta hemma och jobba. Mannen sover och barnet är på dagis.
Själv ska jag hämta mig en kaffekopp :)


Viktig fascia


Är det inte märkligt att den vävnad (fascia) som vi har mest av i vår kropp, bortser sjukvården från. I kranioSakral terapi bortser vi inte från att fascian kan bli påverkad eller påverka. Kanske är det därför det bli så bra resultat av behandlingarna.Kanske tänka själv?

Folk litar blint på Allt som svenska sjukvården säger. Utan att försöka använda sig av sin egen hjärna så gick miljoner av människor på att de var, i princip, tvugna att ta vaccination mot svininfluensan som härjade furra vintern. "man kan dö!". Pga att gravida kvinnor (och män) har gått med på att spruta in skiten i sig och sina små barn så har ca 900 bebisar och barn fått biverkningen Narkolepsi.

Narkolepsi är livslångt. Trevligt.

Ibalnd tänker jag att det kanske finns en anledning till varför det heter "Sjuk-vården" och inte "Frisk-vården" eller "Hälso-vården". Själv pysslar jag med friskvård och hälsovård, och det finns ingen som blivit dålig av det. (Och folk kallar DET för hockus pockus.. det som är naturligt och kroppsligt! Jag undrar när synen började förändras.)

Givetvis så säger jag inte att allt i sjukvården är dåligt. Det hoppas jag att ni alla förstår. Men det finns saker som helt enkelt skulle behöva ett lyft. Det skulle behövas lite mer sunt förnuft och lite mer helhetssyn, en drastsik förminskning av gift och en större lära av naturens resurser.

Det finns inget vattendrag som mår bra av gift, varför skulle vi göra det då? Vi består ju av 55-78% vatten.
Djuren börjar producera konstiga hormoner som gör dem tvåkönade och fertila om de får i sig för mycket gift. Vad är det som säger att inte vi reagerar på samma sätt? Hela Jorden blir dåligt syresatt av för mycket gift, och om jag inte minns fel så blir vi det med. Givetvis så är det så att ju mer gift vi stoppar i våra kroppar desto fler "men" får vi.

För mig var det helt ofattbart när kommuner och landsting gick ut med att alla skulle ta influensa-vaccinet. Och sen att människor blint går på det gör exakt som de säger är skrämmande. Det är ett bevis att sveriges regering i stort sätt skulle kunna tuta i människor vad som helst.

Riktigt fult gjort var det dessutom att de gick ut och sa att man skulle göra det för andras skull. Snacka om att leka med människor samvete. Fult och oansvarigt.

Att människor som redan tidigare har ett handikapp eller sjukdom förstår jag om de vill vara lite extra försiktiga. Men i övrigt så har jag svårt att förstå hur tankegångarna gick. Börja tänk logiskt gott folk :)

Jag är så otroligt nöjd över att jag använde min egen hjärna och inte tog vaccinet.

Ta nu för guds skull inte illa vid er om ni tog vaccinet. Jag menar inte att klanka ner på Er.Härliga måndag

Igår tänkte jag att jag skulle vara ledig idag. Men sen kom jag på att jag har ju faktiskt en behandling inbokad, och då kan jag lika gärna göra vissa andra saker också. Jag får vara ledig en annan dag is tället. Det blir bra :)
Det ska bli skönt att landa lite efter denna intensiva helg.

Jag vet att det är många som hatar måndagar, men själv så älskar jag faktiskt måndagar. Första dagen på en ny vecka. En vecka med alla möjliga möjligher.
Tycker man att det är tråkigt och jobbigt att gå till jobbet så kanske man ska byta jobb, eller åtminstonde göra något åt situationen. Det är ju trots allt jobbet man är på mest i sitt liv. Så det är ju i princip lika viktigt som familjen, eller boendet, eller sängen.

Ha en bra måndag!


Vad är KranioSakral terapi?

Funktionell Terapi.
Terapiformen är ett osteopatiskt behandlingskoncept där man behandlar både muskuloskeletala delar, bindväv, organsystem, blodcirkulation och neurologiska störningar med hjälp av mycket lätta tekniker där man "assisterar" vävnadsstrukturer tillbaka till ett normalläge.
Balanced ligamentous tension/BLT är en behandling för perifera och spinala ledjusteringar som Dr Sutherland utvecklat efter fått undervisning av Dr Still. Fokus ligger på att behandla lederna. Ligamenten är de som kontrollerar ledens position, genom forskning har man kunnat visa att ligament innehåller rikligt med proprioceptivareceptorer.

KranioSakral behandling är en manuell low velocity teknik som utvecklats ur osteopatin. Den amerikanske osteopatiske läkaren William G. Sutherland utforskade på 1900-talet den KranioSakrala mekaniken.
Dr. Sutherland hypotes var att hjärnan, ryggmärgen, hjärnhinnorna och korsbenet med sin vätska utgör ett eget slutet system. Detta system enligt Dr. Sutherland precis som det kardiovasculära, sin egen KranioSakrala vätskeflödes cyklar.
I en frisk kropp ligger cyklarna i en viss jämn rytm, en rytm som inom osteopati kallas för en tryckförändring av gensvarsspänning och som av terapeuten känns vanligast mellan kraniet fogleder och korsben. Kraniosakral behandling påverkar systemet och dess förändring, genom att återställa eventuella påverkan som olika dragstörningar.

Det skall nämnas att de kraniosakrala cyklarna är den internationella förklaringsmodell men som inte är vetenskapligt förankrad som så kallade Kraniosakrala ”pulsationer”. Det finns en förklaringsmodell som utfördes av Doktor Hans Queckenstedt, en tysk neurolog som 1916 kom på ett test för att kontrollera om tryckförändringar intrakraniellt kan fortplantas till ryggmärgskanalen. Efter lumbalpunktion kopplas ett rör till nålen och så kan trycket i ryggmärgsvätskan mätas, och man kan med egna ögon se tryckvariationerna som blodtrycket ger upphov till. Komprimerar man sedan patientens halsvener stiger trycket i skallen något vilket normalt snabbt kan avläsas i röret.

I den kraniosakrala grundläran så uttalades det tidig 1930-tal att behandling påverkar främst fem områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna. Den är mycket varsam och syftar till att assistera kroppen till självläkning. Numera har kunskapen utvidgas till så mer än kraniet, ryggrad och korsben. 

I USA och England har relaterade studier och dokumentation visat att denna terapiform kan ha en god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa.
Sedan 1900 talet har Kranisakral behandling utvecklat till en medicinsk behandlingsmetod i USA och England. Nedan finner du en förklaringHistorik
Kraniosakral terapi är en mjuk manuell behandlingsmetod som utvecklats ur osteopatin av den amerikanske osteopatiske läkaren William G Sutherland. Från början av 1900-talet fram till sin bortgång 1954 lade dr Sutherland ner ett gediget och seriöst arbete på att utforska och arbeta med den kraniosakrala mekaniken. En fysisk/fysiologisk mekanik som omfattar skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. 

Dr Sutherland fann att dessa delar tillsammans utgör ett slutet system med cirkulerande vätska och att detta system, precis som hjärt- och kärlsystemet, har rytmiska flödescykler. Dr Sutherland upptäckte också att det gick att påverka det kraniosakrala systemet med olika behandlingstekniker. Två av de ingående delarna i det kraniosakrala systemet har fått ge namn åt behandlingsmetoden; kraniet och sacrum.

Dr Sutherlands arbete har efter hand utvecklats och kunskapen har utvidgats till att omfatta mer än skalle, ryggrad och korsben. Idag finns en kunskap och förståelse för hur man kan återställa spänningstillstånd i alla kroppsvävnader; muskler, leder, ryggkotor, organ via bindväv (fascia). Det finns också detaljerad kunskap om hur alla strukturer är sammanlänkande med bindväv.

Kraniosakral terapi
En kraniosakral terapeut har detaljerade kunskaper om kroppens uppbyggnad och hur kroppens alla strukturer samverkar med varandra i en helhet. Terapeuten är även väl tränad i att med sina händer registrera kroppens vävnads- och vätskerörelser. För att kunna registrera dessa små rörelser måste terapeuten arbeta med ”lätt” hand och inte utöva något kraftigt tryck mot vävnaden.

En helt frisk kropp uttrycker sina vävnaders originalrörelser. När det uppstått en obalans i form av exempelvis ett kroppsligt symtom eller en emotionell påfrestning är vävnadernas möjlighet att uttrycka sina ursprungsrörelser begränsad. Det kan upplevas som en spänning i muskler, värk, en inflammerad led eller ett belastat organ.

De avvikelser som uppstår av en obalans registreras av en erfaren terapeut och med olika tekniker assisterar terapeuten vävnaden tillbaka mot sin ursprungliga rörelse. Under denna process sker samtidigt en blodcirkulär, neurologisk, lymfatisk och biokemisk läkande reaktion. Allt samverkar till att återställa kroppsvävnadens normala spänningsläge. När vävnaden fungerar utifrån sina originalrörelser skapas bästa möjliga förutsättning för kroppen att läka sig själv.

Kraniosakral terapi kan även ha en emotionell och mental effekt. Varje människa är unik och har sin egen levnadshistoria som kan innehålla emotionella upplevelser vilka kan ta sig uttryck i form av ångest, oro och ängslan.

Klienter upplever ibland en positiv reaktion även på dessa problem i form av en känsla av lugn, bättre sömn, lägre stressnivå m.m.

 

1. Queckenstedt HHG. Zur Diagnose der Rückenmarkskompression. Deutsche Zeitschrift für Nervenheilkunde, 1916;55: 325–333.

2. Pearce, JMS (June 2006). "Queckenstedt's manoeuvre". J Neurol Neurosurg Psychiatry 77 (6). doi:10.1136/jnnp.2005.083618. PMID 16705195.

 

Behandlingen

Klienten är alltid påklädd under behandlingen.Som ny klient får du redogöra för din sjukhistoria och vad du varit med om i livet. Det är till stor hjälp för terapeuten att ha kunskap om det som kan ha en inverkan på dina nuvarande symtom.

Terapeuten arbetar enbart med sina händer och med mycket lätt tryck mot klientens kropp. Detta för att kunna avläsa de små rörelser som åstadkoms av flödescyklerna och eventuella vävnadsstörningar/vävnadsrestriktioner. Under en kort pratstund efter behandlingen ges en behandlingsförklaring, prognos och rekommendation.

Forskning

Under 1900-talet har kraniosakral behandling utvecklats i USA och England, där relaterade studier och dokumentation visat att denna terapiform har god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa.

Sedan september 2009 pågår Skandinaviens första vetenskapliga forskning på kraniosakral terapi. Denna forskning är ett samarbete mellan Sahlgrenska universitetssjukhuset och Christer och Jörgen Tranberg. Mer information om forskningen hittar ni på denna hemsida.

För mer information om behandling och relaterade studier se:

www.cranialacademy.com

www.osteohome.com

Referenser

Queckenstedt HHG. Zur Diagnose der Rückenmarkskompression. Deutsche Zeitschrift für Nervenheilkunde, 1916;55: 325–333.

Pearce, JMS (June 2006). "Queckenstedt's manoeuvre". J Neurol Neurosurg Psychiatry 77 (6). doi:10.1136/jnnp.2005.083618. PMID 16705195.

Andersson S, Lundeberg T. Acupuncture- from empiricism to science: functional background to acupunctiure effects in pain and disease. Med Hypotheses 1995;45:271-81

Downey PA, Barbano T, Kapur-Wadhwa R, Sciote JJ, Siegel MI, Mooney MP:
Craniosacral therapy: the effects of cranial manipulation on intracranial pressure and cranial bone movement. J Orthop Sports Phys Ther 2006, 36(11):845-853.

Ferguson A: A review of the physiology of cranial osteopathy. J Osteopathic Med 2003, 6:74-88.

Frymann VM. Relation of disturbances of craniosacral mechanisms to symptomatology of the newborn: study of 1,250 infants. J Am Osteopath Assoc. 1966;65:1059-1075.

Green C, Martin CW, Bassett K, Kazanjian A: A systematic review and critical appraisal of the scientific evidence on craniosacral therapy. In. Vancouver: B. C.:Office of Health Technology Assessment, Center for Health Services and Policy Research, University of Brtish Colombia; 1999: 54.

Greenman PE: Advanced technique for craniosacral therapy. In: Physical Medicine and Rehabilitation. Edited by Tomski MA. Philadelphia: Hanly & Belfus; 2000: 125-139.

Hanten WP, Olson SL, Hodson JL, Irnler VL, Knab VM, Magee JL: The effectivness of CV4 and resting position techniques on subjects with tension type headaches. J Manual & Manip Therap 1999, 7(2):64-70.

Lay EM. The osteopathic management of tempormandibular joint dysfunction. In Gelb H. (Ed.) Clinical management of head, neck and TMJ pain and dysfunction; a multidisciplinary approach to diagnosis and treatment. Philadelphia; W.B. Saunders Co, 1985. 26.

Lund I, Yu LC, Uvnas-Moberg K, Wang J, Yu C, Kurosawa M, Agren G, Rosén A, Lekman M, Lundeberg T.:Repeated massage-like stimulation induces long-term effects on nociception: contriburion of oxytocinergic mechanisms. Europ J neurosci 2002;16:330-8).

Melzack R, Wall PD. Pain mechanism: A new theory. Science 1965;150:971-9)

Mills MV, Henley CE, Barnes LLB. The use of osteopathic manipulative treatment as adjuvant therapy in children with recurrent acute otitis media. Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine. 2003;157:861-866. 10.

Still A T & Taylor A. The Philosophy and Mechanical Principles of Osteopathy, Hudson Kimberly Publ, 1902 USA.W.

Sutherland W and Wales A l. Collected writings of William Gamer Sutherland 1914-1954, The Sutherland Cranial Teaching Foundation USA, 1967.

Ueno T, Ballard RE, Shuer LM, Yost WT, Cantrell, Hargens AR. Noninvasive measurement of pulsatile intracranial pressure using ultrasound. Acta Neurochir. 1998;[Suppl]71:66-69.

Ueno T, Ballard RE, Macias BR, et al. Cranial diameter pulsation measured by non-invasive ultrasound decrease with tilt. Aviation, Space and Environmental Medicine. 2003;74(8):882-885. 7

Uledger JE. Your inner physician and you. Berkeley, California, USA: North Atlantic Books, 1997.

Upledger JE: Craniosacral Therapy In Complementary and Alternative Medicine. Edited by Novey DW. Philadelphia: Mosby; 2000: 381-392.

 

Rubbet är direkt kopierat från Bröderna tranbergs hemsida för att jag kände mig slö och orkade inte skriva allt själv. Det är genom Tranbergs institut som jag blir utbildad. Men det kommer även tillkomma en hel del genom universitet.

 


Dag 4 i skolan

Så där ja. Då var den sista dagen, för denna gång, avklarad. Nästa gång vi ses är i maj och jag längtar!
Dagen har varit rolig (som vanligt) men även ganska jobbig. Vi har gett och fått många behandlingar, mer än vad man kanske ska, under den här helgen. Men i morgon ska jag vara mestadels ledig så då får jag vila upp min hjärna lite. Sen sk ajag även vålda lös på gymmet. Jag har inte tränat på 4 dagar nu. så i morgon blir det hårt! :D

Så vad har vi fått lära oss?
Historik:KranioSakral och osteopatsik medicin. Den kranioSakrala mekaniken. Anatomi: Skallbasen och skalltakens ben. Facsiala systemet. Anatomi: Hjärnans membrösa lager. Hjärnans ventriklar. Dura maters anatomi och fysiologi samt cerebrospinalvätskans mekanik, s.k kraniella trycket. De fysiologiska rörelserna - flexion och extension i kroppen. Övre och nedre extremiteternas kraniella rörelser. Funktionell behandling och dess anatomi: Pelvic diafragma, L5/S1-traktion, sacroiliaca-lederna, coccygis, respitoriska diafragman, thoracic inlet, hyoid benet/cervikalen, atlantooccipital leden, pretracial fascian. Kraniumets KranioSakrala mönster. Flekion, extension, torsioner, sidböjsrotationer, laterala glidningar, vertikal strain (superior strain/infrerior strain). Kranial nerv 9,10 och 11; anatomi och fysiologi. Teoretiska och praktiska övningar inom KranioSakral, Funktionell och Strukturell behandling. Den mentala och emotionella aspekten inom KranioSakral Systemet.

Från och med den 1 April kör jag elevbehandlingar. Hör av er för mer Info!
Välkomna.


Tror ni jag längtar nå tills detta är ett certifikat?
Allt har sin tid.. jag vet. Men det är bra att längta :)

Som ni kanske förstår så har jag att göra nu tills nästa steg i utbildningen. Super kul, men även utmanande. Jag är inte bäst på att strukturera mig. Jag har aldrig varit en person som är bra på att prioritera plugg. Men va fan.. måste man så måste man. jag kommer ju inte komma någonstans om jag inte gör det. Och jag kommer deffinitivt inte klara tentamen sen om jag inte pluggar.

Nu ska jag slappna av.
Jag hoppas att ni alla har en bra kväll.


Dag 3 i skolan

Ja shit alltså!
Tiden bara flyger förbi och i morgon är det sista dagen på första utbildningstillfället. Idag har vi gått igenom ännu mer biokemi, anatomi, fysiologi, kvantfysik, psykologi, filosofi.. för att inte tala om behandlingarna.

De är otroliga, behandlingarna alltså, och det som är mest fascinerande är att allt är vetenskapligt bevisat. Trots det så är det nästans svårt att tro att det är på riktigt ibland, trots att man tydligt känner vad som händer. Flera personer kan tydligt säga vad det är som händer. Så det är verkligen inget påhitt.
Märkligt, fascinernad och otroligt.

Tog en bild från google, då jag glömt kameran i bilen.


Jag har sagt det furr och jag säger det igen; Det är så tydligt hur fel vi har hamnat i vårt vård-tänkande i sverige. Verkliegn sorgligt när man tänker lite mer på det.

I morgon är som sagt sista dagen för denna hleg och det ska faktsikt bli lite tråkigt. Det har varit så otroligt roligt den här helgen. Men det är ju inte så länge tills vi ses igen, Och jag tror nog att jag kommer att ha och göra tills dess.Dag 2 i skolan

Nämde jag hur fantastiskt kul detta är? Det är det, Jätte kul!
Som vanligt så är jag yngst. Alla kvinnor och män är minst 15 år äldre än mig. Men det gör inget för mig, jag tycker att det är kul med människor, och männsikorna brhöver inte vara i någon speciell ålder. Idag har vi fått uppleva mer praktiska saker. Det var fantastiskt, och jag måste nog erkänna att jag är något chockerad över det jag har upplevt och fått lära mig.Idag har jag fått lite Ego-boost. Det har nämligen gått så otroligt bra och jag har fått väldigt mycket beröm av min lärare och hans assistent som blev lite intresserad av vad jag pysslar med mer när jag har så lätt för detta. (Lätt för att känna vad som händer i kroppen.) Så, ja.. just nu känns det väldigt bra. Jag har till och med utfört min allra första behandling. Liten och enkel, men ändå :) Det var häftigt att uppleva och se resultatet.

Jag är dock medveten om att det är en helt ny dag i morgon, med nya erfarenheter och nya intryck och är det då så att allt känns svårt, tungt och omöjligt så ska jag försöka komma ihåg den här känslan och tänka: En dag så kommer jag förstå.

Nu ska jag dricka lite kaffe och sen blir det förhoppningsvis en tidig kväll i kväll. Nattens om var var inte så vidare kul. Ralf har hållit låda så jag fick sova 3 timmar. Och de timmarna så drömde jag väldigt konstiga drömmar.

Ha det så bra.


Dag 1 i skolan

Första dagen på  min nya utbildning, som jag hoppat på, har gått jätte bra. Första dagen på mina kommande 4 år (!).
Otroligt intressant och spännande. Men jag kan just nu inte förstå hur jag ska kunna lära mig all denna anatomi, fysiologi, kvantfysiologi, termer, och sen även kunna känna olika tyckutjämningar i de olika hjärnhinnerna.. också vidare.

Min hjärna är fullkommligt fullmatad av information och jag känner mig matt, det går runt runt i huvudet på mig. Just nu känns det som att vi har disikerat hjärnan och nervsystemet helt och hållet men samtidigt vet jag att vi inte har gått igenom hälften ens.

Jag kan säga som så: Jag har nog faktsikt aldrig lärt mig så mycket på en och samma dag. På riktigt. Men att jag lärde mig den mesta av anatomin som vi skulle kunna kan jag skatta mig lycklig. NU förstår jag varför de ville att vi skulle kunna just DET.

OCH TACK MAMMA för världens bästa julklapp; "The Atlas Of Human Anatomy" Jag har haft SÅÅÅÅ mycket nytta av den idag!Tydligen ska jag kunna ge behandlingar redan på Måndag. Min lärare sa "ni kanske inte kommer  förstå helt och hållet vad ni gör, men ni kommer att se resultatet" - Haha, okej.. bara man inte kan göra någon värre :) Försökskaniner får gärna höra av sig :)


Nu ska jag dricka en folköl, försöka koppla bort allt och sen gå och sova.

Jag hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag :)


Duktiga Liv

Många säger det; Duktiga Liv, Du är så duktig som tränar så mycket.

Och ja, jag har tagit mig samman och tränar väldigt mycket. Men jag hade inte kunnat träna så här mycket om det inte vore för min fantastiska sambo. För Ralf är för liten för barnpassningen på Inpuls än så länge.
Jag är lyckligt lottat att jag hade förstånd nog att välja en man med vett.

För det är precis vad han har, han Robin. Han har vett och är väldigt godhjärtad.


Mirakel tack?

Jaaa, Älsklingen är vaken igen, och jag gissar på en helt fantastisk natt. Robin är i alla fall hemma och nu ska jag hoppa i sängen efter en snabb-plugg.
Kan inte de där tänderna bara, av ett mirakel, "ploppa" ut utan smärta?


Snälla?

/trött och gnällig

(nu spikmattan)
Andas.... Andas.... (!)

Stressen drar över mig som en tromb. Jag har AS mycket jobb som måste vara klart i morgon och dessutom plugg som går mig upp över öronen. Jag kan fan inte komma ihåg endel av anatomin som jag ska kunna på torsdag, då utbildningen börjar.
Jag kan hälften!

Den här kvällen var gjord för jobb och plugg, men jag har inte fått mycket gjort. Robin drog i väg och skulle spela match och fem minuter efter att han stegat ut från lägenheten så satte Ralf igång. Hans jävla tänder! Jag blir galen på hans onda jävla tänder som ska komma PRECIS när jag behöver tid för jobb.

Nu äntligen har han somnat om igen efter diverse välling, tröst och alvedon. NU. Nu när klockan är halv tolv på fan natten!

Om det finns en jävla Gud jävel så får hon fan visa sig nu. Fy fan.

Andas... Andas... Andas... Djupt och lugnt... djupt och lugnt...


Okej. Jag är lugnare.. dock med någon konstig slags spänning i käkmusklerna.


Mitt intelligenta Jag försöker övertyga mig om att det kommer att lösa sig. Det kommer att gå bra. Men ibland kan jag inte hjälpa att känna mig frustrerad.

Och HUR i hela jävla friden ska jag somna tidigt nu då? Om sex timmar vaknar sannolikt Ralf och då ska jag helst vara pigg och allert igen. Plugga och jobba. Plugga och jobba.

Tack och lov så är det body Pump som gäller klockan 12 i morgon. DÅ ska jag träna bort all frustration. Sen kommer allt gå som smort! Visst då?!!


Sekters stora femma

I går såg jag och Robin en dokumentär om domedagssekten, och det är inte den första sekt-dokumentären vi ser på, om man säger så. Det är ju så otroligt intressant, Och frustrerande(!).

Det finns vissa saker som sekter verkar ha gemensamt.

1. Det är en man som är ledare.
2. Män får gifta sig med flera eller ha sex med flera (framför allt ledaren)
3. Det verkar inte finnas någon moral vad gäller sexandet. Män får mer än gärna ha sex med mineråriga.
4. Bristande utbildning till undommar
5. Sekter avgränsar sig mer än gärna från samhället. (ex. flyttar ut i bushen, har varken tv eller internet)

Man blir alldeles förbluffad varje gång man ser hur de verkligen lever. Att de tycker att det är ok, och till och med bra. Människorna i dokumentären är så förblindade av hjärntvättning att det är obehagligt. Och faktiskt så är det inte alls konstigt att männiksorna längtar efter dommedagen.

Den finns på Svt Play om ni är intresserade.


Trevlig leverans

Idag fick vi en leverans från Linas Matkasse. Tankspridda som vi är så hade vi helt glömt bort att vi skulle få den idag så det kom som en härlig överraskning.Morot
Potatis
Purjolök
Färska champinjoner
Gul Lök
Färska skott
Tomater
Citron
Paprika
Créme fraiche
Majs
Bönor
Pizza sauce
Bröd
Ricotta
Pepparrot
Vitlök
Ägg
Färska lasagneplattor
Tagliatelle
Fryst Bladspenat
Vitkål
Gurka
Riven ost
Tomatpuré
Köttfärs
Hel gårdskykling
Koljafilé
2 paket viltmästarskav
Färsk Dill
Färsk persilja

Stort pluss för att många råvaror var ekologiska.

Så ett stort tack till er som gjorde att vi fick denna överaskning :) Väldigt trevligt.

Nu ska jag skynda iväg på Spinn-Pump. (spinning och bodypump kombo)
Kraniosakral terapi

I morgon är det måndag igen. Härligt! Jag älskar Måndagar OCH den här veckan. På torsdag börjar jag nämligen min utbildning och det ska bli så vansinnigt spännande.
I morgon har jag bara data-arbete på schemat och sen tisdag och onsdag har jag behandlingar och data-arbete. Det känns som att veckan kommer att rusa iväg.

Kraniosakral Terapi

Kraniosakral behandling är en metod att mycket mjukt behandla skallens alla ben i förhållande till ryggraden och bäckenet och korrigera små felställningar som i sin tur påverkar hela kroppen. Man löser spänningar i kroppens fasciala lager och hjärnhinnorna och återställer det hydrauliska trycket i ryggmärgsvätskan.

På så sätt ges kroppen möjlighet att själv lösa spänningar och obalanser på cellnivå så att en djup läkning kan ske. En KranioSakral behandling hjälper kroppens system att komma i balans så att den kan självkorrigera och läkas.

Rent fysiskt kan en behandling vara enormt avslappnade och släppa på spänningar som hindrar hälsa och välmående, och återställa cirkulation och flöde. Behandlingen har också en påverkan på den emotionella/mentala aspekten av en spänning. Det finns alltid en anledning att spänningen har uppstått.

Man balanserar nervsystemet på en djup nivå och kan ofta lätt komma ner i meditativa alfa- och thetavågor. Då brukar ofta även känslor och tankar som är kopplade till problemet kunna börja komma i balans och lösas upp. Därför passar den här metoden även utmärkt för dig som jobbar med att öka ditt medvetande och din egen personliga utveckling. Många människor blir under behandlingen nästan automatiskt väldigt närvarande i nuet, och det är ofta nyckeln för att bli medveten om och lösa upp obalanser på en nivå som är djupare än den fysiska.

I USA och England har medicinsk forskning visat att denna terapiform har mycket god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa. I USA där man har privata sjukförsäkringsbolag,kräver ofta dessa att man använder KranioSakral terapi när allt annat inom skolmedicin och alternativmedicinska behandlingsmetoder inte gett önskat resultat.Big brother Vanessa

Är det bara jag som tycker att Vanessa i Big Brother inte alls behöver berätta för alla att hon är transexuell? Det är väl för fan hennes grej, och enligt mig så har ingen med det att göra såvida hon inte går in i en relation med någon såklart. Då kan det ju nämligen bli lite jobbigt för henne själv att "kläcka hemligheten" efter någon månad.

Sen tycker jag även att det är lite svinigt hur endel av deltagarna i huset beter sig mot henne. Hennes kropp är ju inte värd någonting i vissas ögon. De ska känna på hennes bröst och känna hur äkta de känns, eller ibland bara för att det är nice att känna lite bröst. Och det är ju ingenting som de skulle göra mot någon annan tjej med sillisar.

Vanessa blir inte till en kvinna, utan ett objekt. Tragiskt i mina ögon.

En kvinna i huset sa, till vanessa att hon är falsk och en wannabe pga att hon inte är född till flicka. En kvinna som ska vara lärare(!!) Vart sitter hjärncellerna på henne kan man ju undra.

Och vad är det som upprör endel så fruktansvärt mycket? Jag känner brudar som har fettsugit sig och stoppat in div. inplantat i tuttarna, och inte fan är det så att de måste gå ut med sin "hemlighet" varför måste Vanessa det då?
Jag har färgat både hår och ögonbryn mörkare, är det något jag borde berätta för folk så de vet hur jag var innan? Är det relevant?

Trivs hon som kvinna så trivs hon som kvinna och då kan väl människor låta henne vara det - och inte ett jävla objekt som hela tiden måste förklara för hela världen att hon varit kille.Det är sånt här som får mig att gråta (och avsky människors äckliga val)

Människor gör ibland äckliga val, vidriga val, allt för status. Jag pratar nu om Päls-handeln.

Sen sitter människorna och försvarar sig genom att säga "ja men, jag behövde faktsikt köpa detta" Eller "ja men, det tar inte slut bara för att jag inte köper det". Och nej, jag kan nog hålla med om att päls-handeln inte kommer förändras bara genom att en person väljer att inte köpa en pälskappa, MEN allt börjar på ETT. Det måste börja med en människa som säger "nej, det här accepterar jag inte" för att det sen ska kunna bli två, tre, 10, 500, 70.000 personer.

I mina ögon är det helt absurt att människor väljer att acceptera detta.

Hur kan man hålla ryggen rak och säga att det är helt ok?
"Pälsen blir ju mycket vackrare och burrigare"

Titta på filmen

Skriv sedan under namnlistan om du har ett hjärta.

Nej, det är inte försvarsbart!
Skön behandling

Idag har jag varit på en ayurveda-behandling mot stress. Närmare bestämt en adrenaldam, ruggigt skönt måste jag säga. Jag har fått en "damm" förut men då var det på magen mot magkatarr, vilket faktsikt fungerade utmärkt, jag har inte haft några problem sedan dess.

Jag är som drogad just nu av trötthet sedan behandlingen. Men tänkte att jags kulle se Halv åtta hos mig innan jag går och lägger mig. Jag somnade faktiskt under behandlingen och det händer inte allt för ofta med mig.

Jag längtar tills jag kan gå den utbildningen så jag också kan ge den, för den är verkligen kraftfull.

Nu orkar jag inte skriva nå mer, utan ska bara ligga i soffan tills jag släpar mig till sängen.
Jag hoppas att ni har det bra :)Det ekar snart i kylen

Jag önskar verkligen att jag hade något intressant att skriva om, men det är som att min hjärna har satt stopp för tillfället. Det enda som snurrar runt i min hjärna är Plugg och träning. Sorry för det.

Jag kan däremot ta och klaga av mig lite. (ännu lite mer ointressant läsning för er, sorry igen)
Jag har fortfarande inte fått mina pengar denna månad, och för er som hänger med så är det på min inkomst vi lever just nu, så nu i morse tog äggen, kaffet, brödet och mjölken slut. Havregryn, ost, tartex, veg.produkter, kött-produkter och en massa grönsaker tog slut här om dagen. Så nu har vi avokado, vitkål, keso, smör, ruccula, spenat, broccoli, lök och rödbeta i kylen + en massa olika flaskor med ketchup och sånna prylar.

Jag vill inte ta ut från sparkontot, känns liksom onödigt då pengarna är på väg. Så tack och lov kommer mamma hem idag så jag kan nog få mig lite pengar av henne att handla för. Det hade blivit tungt annars. Jag menar, vad äter man till frukost, lunch och middag av de råvarorna?
Och hur länge hade de räckt?.. 2 dagar?

Samtidigt så blir jag så sur på mig själv över att jag klagar då vi faktiskt inte svälter, vi mår inte ens särskillt dåligt över det, och så finns det människor i världen som hade kunnat hugga av sina armar för att få ha det som oss.
Usch för mig.

Men en sak har jag faktsikt insett, jag tycker inte att det är så jobbigt att inte ha allt hemma. Jag är inte så brydd i vad jag äter längre. Det jobbiga är väl egentligen bara att jag är smått beroende av kaffe, men samtidigt så kan jag nog ta mig en kopp te i stället om jag nu inte har kaffe hemma..

Jaja, jag är bekväm av mig och ska inte göra en utmaning av att försöka leva på dessa råvaror så länge jag kan utan denna gång ska jag faktiskt handla, och fylla upp kylen.

Men en dag så ska jag och Robin göra en tävling i vem som kan leva på minst pengar för en vecka.. eller två. Det ska bli spännande:)
Då kommer man nog börja tänka på annat än kaffe.Plugget


Jag fick precis ett mail angående plugget så nu har jag fått veta hur många vi bilr. 27 STYCKEN!
Det känns helt galet. Jag är van att gå kurser med kanske max 12 pers, men nu är det verkligen tillbaka till plugget som gäller. På riktigt.

Om 2 veckor börjar jag och med både stolthet och oro så kan jag påstå att plugget har gått framåt. Jag kan nu 7 av "glosorna" och inte tre. Dessvärr så är det typ 30 kvar.. Jag förstår inte hur jag ska lära mig vissa av orden?
De går ju inte ens att uttala?

jaja, jag ska kämpa på. Det måste ju gå.. det bara måste.


Dubbelt idag

Idag har jag varit på Body Pump, och idag var första dagen på det nya "schemat", vilken pärs! Det var vissa nya träningsrörelser som jag inte alls var van vid och därför så jävla tungt. Men snart är det vardagsmat hoppas jag.

Idag blir det Dubbel-pass för mig så jag ska strax iväg och köra Zumba. Det blir nog bra. Det är så skönt med dagar då man hinner köra dubbel-pass för man känner hur kroppen rensar ut slagg ordentligt. Dessutom så är det helt fantastiskt att få känna hur man blir starkare och mer uthållig.

Ikväll kommer Pippi hem från Afrika, där hon varit i i 2.5 månad, Vilket känns super-roligt. Jag får se dock om jag orkar hänga med henne ikväll eller om det får bli en annan dag. Jag har ju som endel att göra innan dess, så sannolikheten att jag blir toktrött, när Ralf ska gå och lägga sig, är ganska stor.

Vi får se hur det går.
Leva livet eller leva i livet?

Det är stor skillnad på att hålla sig vid liv, och på att hålla sig levande.
Precis som att det är stor skillnad mellan vinter och sommar.


Vad gör du för att hålla dig Levande?


Minnet gömmer sig ibland

Idag har jag hoppat in som vikarie i receptionen på Luleåkiropraktor klinik för att Li, som är ordinarie, är sjuk (krya på dig). Jag brukar sitta här lite då och då när det behövs och jag kan. Super roligt med lite variation i arbetet. Men idag märktes det att det var längesen jag var här sist. Jag hade nämligen glömt nästan allt! :O

Men som tur är så försvinner ju inte allt från minnet, utan det är mer som att det lägger sig bakom en massa annat. Det gömmer sig. Så direkt man har blivit påmind, så blir det en lite "jajjustja-upplevelse". Lite som att dra fram grejjer från ett föråd som man glömt att man hade :)

Förövrigt så älskar jag att vädret är så underbart, trots att jag sitter inomhus.

Ikväll har jag bokat in mig på ett pass som jag aldrig har gått på förut. Det heter Spinn-pump och är kort och gott spinning och sen body Pump, Det känns som en bra kombination trots att jag inte gillar spinning. Men jag tänker att en halvtimmes spinning borde man ju kunna plöja sig igenom.. trots tristess.

Nog för nu.

Ha en bra dag i solen!


Santa Maria Fish Taco

Jag är med i Buzzador och fick nyligen hem santa maria fish taco. Vi provade att ha den i quornfärs och hade sallad och qinoa till. Faktisk jätte god. Använde dock inte all krydda men man får nog smaka sig fram hur mycket man vill ha. Till fisk var den.. ok.
Kryddan smakar chilli och lime.

Kul med lite variation ibland.
Kvinnnodagen

Dödade av sina män.


”Bara en vanlig familjetragedi”, sa en polis avfärdande i mars 2009 då en kvinna i Nyköping dödats av sin man.

 

Hon blev det 153:e offret under 2000-talet. Kvinnor som dödas av en man de stått nära, älskat, litat på. Fått barn med. Dråpen som sällan omtalas annat än som anonyma ”tragedier”. Nu vet vi att de hittills är 153 kvinnor.

 

- De allra flesta – 114 kvinnor – slogs ihjäl i sina hem. De dödades med morakniv, yxa, stekpanna, telefonsladd, rep, koppel, svärd, sten, brödkniv, kofot. Med bara händer. Eller fötter. Några sköts.

- De flesta dog i sina egna sängar.

- De var i åldrarna 15 till 86 och arbetade som kallskänka, advokat, lokalvårdare, lärare, socialarbetare, väktare, kantor, tågvärd och mekaniker. De bodde i villor, i lägenheter, i städer och på landet.

- De lämnade efter sig 126 minderåriga barn.

- 153 kvinnor dödades under 2000-talet av sin man eller ex-man.

Kvinnomorden bara pågår. På ungefär samma vis, sedan decennier. Lika många dör, nu som då - Ungefär 17 kvinnor varje år. År efter år efter år. Kunde någon av dem ha räddats? Och hur?

- Varannan kvinna dog för att hon ville lämna sin man.

 

Hur har kvinnorna ropat på hjälp?

Signalerar gärningsmännen också fara? Innan de mördar?

Hur är det för barnen som förlorar en förälder – eller båda sina föräldrar?

Som såg sin mamma dö?

Som såg sin pappa mörda?

 

Låt oss diskutera de 33 morden som aldrig nådde domstol, som tystats ner och arkiverats. Gärningsmannen tog sitt liv.


Och en sak till bara. Låt oss sluta säga ”familjetragedi”. Det betyder ett för utomstående obegripligt drama. Men privat. Som vi inte bör lägga oss i.

Det är inga olyckor kvinnorna råkar ut för utan De är offer för det grövsta av brott, Deras liv tas.

Här är de 153 kvinnorna som dödades av sin man, pojkvän, sambo eller ex-man. De flesta har du aldrig hört talas om.


Omkring 27 200 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes under 2010. Andelen kvinnor som uppger att de utsatts för våld eller hot i arbetslivet har ökat påtagligt.

  • 27 200 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes 2010
  • 6 300 personer misstänktes för misshandel mot kvinnor under 2008
  • 44 procent – ökning av våldet mot ensamstående mödrar under 2000–2005 (SCB)
  • 37 procent – ökning av våldet mot kvinnor i yrkeslivet under 2000–2005 (SCB)
  • 31 procent – ökningen av den anmälda misshandeln mot kvinnor mellan 2000–2007
  • 21 procent av anmälningarna ledde till att en misstänkt kunde knytas till brottet (2008)
Idag är det kvinnodagen, och i framtiden hoppas jag på att ALLA dagar är kvinnodagar tillsammans med mansdagar. Men låt oss bli påminda om allt arbete våra föräldrar och mor/far-föräldrar har gjort för att komma dit vi är idag. Vart hade vi, dagens unga kvinnor, varit om inte föregående genaration kämpat hårt för sina döttrar. Vill ni inte att att människor ska behandlas som människor i framtiden? Eller vill ni att det ska vara uppdelat, våld, rädslor, mord, våldtäckter, sämre lön och sämre status för era döttrar? Är det så ni vill att en framtida värld ska se ut?

För alla er som inte förstår femenism- och genus-snack Fundera över hur Du tror att vi ska ändra siffrorna så kvinnor slipper bli mördade för att de vill skiljas, eller för att kvinnor ska slippa bli misshandlade, våldtagna och ha dålig lön och status. För något kan man ju göra. Det kan ALLA.

Idag tänder jag ett ljus för oss kvinnor. Vi är fantastiska.


KomVux

Sådärja. Nu har jag varit på ett möte med studievägledaren på Komvux igen, och denna gång har jag även sökt in till kursen Medicinsk Grundkurs 100p distans, med start i såna fall den 21/3. Vi får se hur det blir men det känns  Spännande, det är ju en sån där kurs jag typ måste läsa hur som helst nån gång i livet så det är väl lika att göra det nu då.

Det blir mycket plugg nu i vår, men det ska väl gå att lösa?
Så illa kan det väl inte gå? Jag brukar ju kunna vara envis med mig själv så det är väl bara att (försöka) tänka positiva tanka, bita i det sura äpplet och se fram emot en strålande framtid :)

Nu ska jag jobba vidare här.
Ha en fin dag.


Pluggtankar

Om bara några veckor så börjar min utbildning, och jag är förväntansfull och nervös. Nervös för att jag inte riktigt vet vad jag gett mig in i, och förväntansfull för att.. jag inte riktigt vet vad jag gett mig in i :P

Jag vet inte om det är något som passar mig eftersom jag inte helt och hållet vet allt vad det innebär. Men jag antar att det är intressant eftersom det handlar om kroppen, och hur man kan nå BALANS i kroppen med hjälp av små medel. Kropp, hälsa och själ är ju mina favorit intressen.Jag är även förväntansfull att få se vad jag kommer få för klasskamrater. Jag ser verkligen fram emot att träffa likasinnade och kanske till och med ha människor att plugg med.
Vi får se. Nu är det som sagt inte länge kvar och dagarna går. Snart står jag där i klassrummet och har handsvett och ett hjärta som bultar på ganska snabbt. Jag tror nämligen att jag kommer vara jätte nervös första dagen.

Ta hand om er där ute.


Kärt besök

I helgen har vi haft Familjen Hänninen-Larsson här i vårt hem. Som ni kanske förstår så har det varit super-duper-roligt. God mat, intressanta samtal, god mat, barnlek och vin.

Här får ni avnjuta två bilder på de underbara liven när de leker.Killarna diskuterar film.


Killarna har lässtund.

Nu försöker Robin få valpen att vila, jag dricker kaffe och sen ska vi gå en långis på isen. Ska bli härligt!
Ikväll blir det solsidan.

Ha en fin fortsatt dag!

Hjälp mig..

..att vinna en matkasse :) Eller vinn en själv!

Gå in på länken och fortsätt där.


Tack på förhand!


En liten korv

Ralf har gått på pottan, någon gång perr dag, i nästan 2 månader nu och faktiskt så kissar han oftast minst en gång perr dag på pottan nu. Man ser till och med att han försöker klämma ut något.
Igår hände dessutom något magiskt. Ralf bajsade på pottan. Jepp där låg en liten korv när han ansåg sig vara färdig.

Töntig som jag är så blir jag helt exalterad och stolt. Jag tar dessutom kort på bajset! :D

Sån är jag. Tönt i all ära. Alla har vi väl något konstigt drag?
Men nej, jag ska inte vara så töntig så jag lägger upp bilden (än).

Kul som fan är det i all fal att han trivs så bra att gå på pottan. Nu ska vi bara försöka få hans fröknar att vilja sätta han på pottan då och då, och det kan tyvärr bli svårt, de är tvärr inte alltid super-sammarbetsvilliga.


Snart helg!

Nä nu bestämmer jag att jag har jobbat klart för idag. Nu bär det av till gymmet för ett functionell moves-pass sen en prommis hem med man och barn.
I morgon har jag satt upp så jag jobbar 07.00-13.00 Det känns som en perfekt avslutning på en underbar vecka. Sen blir det helg med några av de bästa som är här och hälsar på. Det blir finfint!


Det där med lite för mycket tankar

Jag känner mig lite konstig idag.
Grubbleri grubblera grubblerera..


Ralfs nya gömställe

Ralf har hittat ett gömställe :)Ha en fin dag!


Vårt trygga Sverige.

Igår efter att jag sett "den hemliga miljonären" så fick jag lite svårt att sova. Inget ovanligt alls så jag vet inte ens om det har med det att göra. Men hur som helst så låg jag och grubblade över hur livet ser ut.

När jag tänker på min vänskapskrets, och framför allt min vänskapskrets från det att jag gick på högstadiet, så inser jag att det inte har gått så bra för alla. Vem kunde tro det då? Jag trodde nog själv att det mestadels var en fas för de flesta. en upprors-fas där vi vände och vred på saker för att... finna oss själva och bryta oss lös lite inför vuxenlivet.

Men så här med facit i handen så förstår jag ju att så inte var fallet.

Jag skulle nog vilja påstå att Sverige, Luleå, är en trygg plats att växa upp på. Men samtidigt så kan den här tryggheten ibland slå över. Man får inte anklaga vuxna människor för vad som helst, man måste ha så kallade bevis i sin hand för att inte göra situationen värre. Och ibaland så sker det att barn far illa just på grund av den anledningen.

Vad kan man göra som utomstående? -  inte mycket, egentligen.

Så när jag tänker på min vänskapskrets från högstadiet, hur tryggt tror ni då att alla dessa vänner då har haft det?

Jag kan nog med lätthet påstå att MINST 50% använder droger idag, och jag kan med lätthet även säga att MINST 30%, av mina vänner, är drogmissbrukare, alkoholister eller har ätstörningar. 20% har eller sitter i fängelse/ungdomsanstalt (killar), och om jag inte glömmer bort någon nu är det 10 stycken som är döda i dag. Faktsikt så slår det mig även att jag har en vän som ÄR hemlös och som varit det i snart 2 år. Självvalt från hans sida, men på grund av vad? Jag vet hur hans grund byggdes - inte stadig. Och ju mer jag tänker på det så bli jag väldigt orolig över hans framtid. Jag har ofta slagits av tanken "tänk om han dör och jag inte får reda på det". Ska man behöva tänka så?

Jag tror att minst 60% av mina kvinliga vänner har blivit våldtagna, sexuellt-utnytjade eller sexuellt-trackaserade och jag tror inte att en enda av dem har anmält händelsen/händelserna. Precis som att många av mina kvinliga vänner blivit psykiskt- eller fysiskt-misshandlade under en eller flera parrelationer.
Och när jag tänker tillbaka på hur många det faktsikt var som hade blivit sexuellt-utnyttjade hemma, så blir jag så illa berörd att det skär i mig. "Mitt hem, min borg" - är det inte så.. nä, så är det verkligen inte för tusentals unga människor i Världen, i Sverige. Grunden som är så viktig att bygga stadig.

Så... hur tryggt är Sverige? Eller vill vi bara få det att SE tryggt ut?

lagar till höger och vänseter som gör allt lite komplicerat. Vett och ettiket. Skam.

Tyvärr så sätter nog våra normer och vårat "goda-uppförande" käppar i hjulen på oss ganska ofta.


Video på ♥

Fanny har beställt bilder på Ralf och Luleå. Så jag tänkte, i brist på annat, att jag laddar upp ett videoklipp på Ralfen där han visar att han minsann förstår vad öronen är till för.

Han har mixtrat mycket och tycker att det är enormt roligt att sätta in fingrarna i öronen när man talar och sjunger. Här sätter han in fingrarna i öronen när han hör en Finsk sång :)

Klicka här


Den Svenska baksidan

Det är helt vansinnigt vad jag känner mig förskonad just nu.

Jag sitter och kollar på "den hemliga miljonären" och jag såg i stort sett programmet som gick förra veckan också. Trots att jag vet att det finns människor som bor i missär och som är hemlösa, så blir jag alldeles chockad av att se programmen. Lever människor verkligen så här i sverige?

Det ofattbara i min värld är även att det finns människor, som bor hemlösa, som inte ens har alkohol- eller drog-problem. Hur blir det så fel? jag fattar verkligen inte.

Jag har verkligen inte haft det lätt hela tiden och jag har varit med om fruktansvärda saker ibland, men det har ändå ordnat sig tillslut, kanske för att jag själv gett mig fan på att bearbeta och reda ut saker för att jag själv vill må bra, men även för att jag haft lyckan att växa upp i en familj som gett mig en stadig grund.

När jag ser hur sveriges "baksida" ser ut så inser jag (igen) hur lyckligt lottad jag är.
Och hur rent det är i vår hyfsat ostädade lägenhet.

Ta hand om er.


RSS 2.0