På gränsen till att hora.

På ett av mina gamla jobb (säger inte vilket) så får man sparken ryktesvägen eller genom att helt plötsligt inte få kontakt med chefen. Jävligt seriöst är det.
Om man är omtyckt och har lätt för att prata om saker så ligger man risgt till. Helst av allt så ska man vara feg, godta att man blir utnytjad, och man ska bortse från egna behov och sin egen hälsa. Om man trots allt öppnar munnen och försöker ställa något krav så ska man vara berädd på att det kan ha varit ens sista dag.

Man ska inte vara Man, inte för tjock, inte för tyst, inte för pratig, man får inte ha ont någonstans, och inte vara för liten. Man ska inte vara för gammal, och inte för ung. Man ska vara bra på att laga mat (helst kock) men man får inte använda sig av sina färdigheter utan att få en kniv i ryggen. Man ska helst vara utbildad sjuksköterska men man får fort reda på att man är värdelös och inte kan något.

Man ska helst inte ha något liv utanför jobbet, men samtidigt så får man inte jobba för ofta. Man ska inte ha något privatliv och får aldrig drabbas av personliga skäl till att vara tvungen att ta ledigt (okej, ibland men inte mer än en gång perr år), Om man vill Vabba så ska man veta att man kan få sparken, om man vill vara ledig Jul så ska man veta att man kan få sparken och dessutom får man höra i flera månader i förväg att alla i personalen är värdelösa och egoistiska som vill vara hemma med familjen under jul. Psykisk misshandel är något man ska godta.

Man blir ständigt påmind om att man vanvårdar, misshandlar och missköter sitt jobb. Man ska alltid vara på topp men ibland får man inte vara för positiv, för då kan man genast få mothugg och bli bestraffad genom att inte få äta på hela dagen.

Man ska helst inte vara mänsklig och vilja sova varje dygn, man ska inte vilja äta regelbundet utan helst kunna leva på luft och möjligtvis vatten. Man ska inte gå på toaletten för ofta, inte vilja ha barn, absolut inte bli gravid, inte bli för bra vän med sina arbetskamrater, och viktigast av allt är att alltid hålla med, slicka röv och fjäska så hårt man bara kan. Gärna ge massager, köpa pressenter och vara ett freak när det gäller städning och blommskötsel.

Om man nu fullföljer dessa råd och dessutom inte blir galen, deprimerad eller går in i väggen av det så kan man, på mitt gamla jobb, tjäna jävligt bra med pengar.

Jag klarade 4 år ALLT pga mina älskade arbetskamrater och för att jag råkade ha tur och var omtyckt av rätt person.

Vissa dagar kan dock överraska och vara allt annat än dåliga, och nedbruten som man då är så översköljs man av en känsla av lyx.



*

Kommentarer
Postat av: Fanny

Precis! Jag kommer aldrig att arbeta på det stället igen efter julen 2010. Det känns jävligt skönt :) Byebye forever lixom, haha !



Tack Liv, du vet att jag tycker du är en helt underbar människa du med :) Och tack för att du också alltid finns där! Något bra har det kommit ur det här jobbet iaf ;) Kram!

2010-10-05 @ 11:03:49
URL: http://onmyroad.blogg.se/
Postat av: Anali

men fy fan! det är ju EXAKT sådär det var!!

2010-10-07 @ 13:24:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0