24 mån på Inpuls

Jag har köpt träningskort på Inpuls idag, 24 månader! :D Fy tusan va roligt och va nöjd jag är över att jag fick en gratis månad av svärmor så jag fick prova på. Det gjorde mig nämligen helt säker på att det var rätt val + att jag inte hade en aning om att jag skulle tycka att det var så här fantastiskt roligt!!

Nu har jag en gratis månad för en kompis till mig, så nu gäller det bara att hitta en kompis som VILL träna. Inte det lättaste att hitta i luleå ;) Jag får se.. kanske finns det någon som vill, kanske inte.

Nu är det strax sängen som gäller, jag är så fruktansvärt trött.


En mysig Fredag

Vi har haft en mysig fredag med allt som hör till och lite mer, Och eftersom jag lovat mig själv att inte lägga ordet "Fredagsmys" i min mun så väljer jag att hålla mig till "en mysig fredag".

I morgon ska jag träna och sen jobba lite. Sen kommer Ralfs Farmor hit på middag och stannar kavr över natten så jag och Robin får slarva lite :) Det ska bli kul, men jag hoppas att jag hinner vila en sväng på dagen så jag slipper bli ap-trött klockan halv tio. Vi får väl se.

Godnatt


Tant-trosan invaderar

Robin kommer upp från tvättstugan och med sig har han fått ett par riktiga tant-trosor. När jag ser dem och reagerar med "men usch Robin har du dragit med dig nå äckliga tant-trosor här" Så svarar han övertalande medans han tittar på mig och trosorna "De där ÄR dina trosor, jag har tvättat dem åt dig"


Varpå jag bryter i hop i skratt och frågar "vadå var de smutsiga innan!!?" UuuuRK!


(De ser faktiskt bättre ut på bild än i verkligheten. Man ser inte på bilden hur GIGANTISKA de är.)
Tjej-centimeter är kortare

Hihi, Det här med storleker och tjej-/kill-kläder är intressant och konstigt.

Roligt inlägg

Varför kan man inte bara göra BARN-kläder, jag fattar inte vad det är som är så viktigt med att killar och tjejer ska ha olika kläder. Och sen att storlekarna inte stämmer med de CM som de ska vara är ju befängt!
"Tjejer är mindre än killar" -Jaha? Men storlekarna är väl i cm?

Tjej-centimeter är kortare.. bara så ni vet ;)


Svar på tal

Först så tänkte jag skita i att ens kommentera kommentaren jag fick idag på bloggen, men eftersom kommentaren innehåller FÖR MÅNGA FEL så måste jag nog ändå förklara läget.

Grejjen är att ”En flaska vin-inlägget" som Trillskan skrev tydligen har väckt väldigt många olika kännlor. Där ibland så har en viss person blivit fruktansvärt arg på mig och där efter bestämt sig för att skriva till mig, här på min blogg (+ att hon och några andra har skrivit massa saker i det nya vin-inlägget).

Ja, du är så välkommen, Min blogg är offentlig och jag är en kvinna som faktiskt står för det jag gör, säger och tycker och jag kan även försvara mig. Dessutom så hade jag inte skrivit namn och bloggadress om jag inte ville vara uppriktig och rakryggad.

Så till saken. Kommentaren som jag fick av en person som vill kalla sig för Sara lyder så här:För det första: Jag känner inte Matilda (som har bloggen), så du får ju utgå ifrån det när du bygger upp dina teorier om hur vida man ska kunna läsa Ironi.

För det andra: Jag har inte hängt ut Matilda. Utan Matilda har själv valt att ha en offentlig blogg där vem som helst kan läsa och kommentera. ÄVEN de som inte känner henne. Sen att jag har länkat till henne är jag för det första inte ensam om och för det andra så är jag en helt vanlig person precis som Matilda så vi har båda två samma förutsättningar.

När du säger att jag har hängt ut henne så låter det mer som att jag jobbar på aftonbladet och har stulit hennes dagbok. Men som sagt, hon har valt själv att skriva det hon skrivit och jag tror att hon är medveten om att alla kan läsa och kommentera.

”Eller höger ut och idioter förklarar personer.. ” Detta vet jag inte ens vad det betyder så jag väljer att inte kommentera det.

Sen vet jag inte riktigt vad i mina inlägg som är så fruktansvärt hemska. Jag vet inte om du har blandat ihop allt, är trög eller kanske till och med blind. Men det var inte jag som skrev någon kommentar om polisanmälan, soc-anmälan, eller över huvudtaget någonting om att hon är en dålig mor. Det jag har skrivit är att Vi alla definitivt inte tänker likadant här i världen, att hon är ego om hon har supit när hon är höggravid och sen har jag skrivit en rad andra saker om att det är bra att hon förtydligar och att jag hoppas att de andra som kommenterade hennes första inlägg går in och ser igen.

Alltså ”Peppande inlägg” enligt mig.

Sen detta med mobbing är ju helt sjuk!

Att Du tycker att jag mobbar Matilda – som jag inte ens känner för att jag ifrågasatte hennes beteende och reagerade på ett inlägg som Jag trodde var på riktigt är ju absurt! Jag har svårt att tro att du alltid kan läsa dig till främmande människors ironi själv. Människro missuppfattar varandra tilloch med i verkliga livet, vad är det då som säger att det inte går på I-net? Enligt min mening så måste man dessutom vara ÄNNU tydligare på netet eftersom kroppsspråk, ögonkontakt och tonläge inte finns med, Utan läsaren fantiserar ihop det själv.

Och enligt mig så är det i alla fall sundare att människor reagerar när de tror sånna här saker än tvärt om. Se det possitiva i det hela istället. Hade inte alla kommenterat så hade alla gått runt och trott att hon var en egoistisk kvinna som knappt förtjänar att ha barn, men eftersom människor kommenterade så fick hon förklara sig och människor dömmer henne inte mer.

Dessutom så var det ju långt ifrån bara jag som Fattade fel. Det var en rad olika människor som hade reagerat på olika sätt och missförstått hennes ironi och de flesta av dem känner jag inte ens. Vilket igen tyder på att det är svårt att tyda ironi i skrift om man dessutom inte känner personen!

Så summan av kardemumman är väl helt enkelt att det är jätte fint att du vill försvara din kära vän men börja lev som du lär, alltså anta inte en massa saker som du inte vet ett skit om och sluta anklaga mig för det ena och det andra.

 


DU SAKNAS MIG!

Det är inte helt lätt att börja jobba efter att man varit hemma med sin lilla son i nästan ett år. Trots att jag tycker att det är så himmla roligt att jobba så saknar jag ända vardagsmyset med Ralf som jag hade förut. Just nu saknar jag allt med just det... Promenaderna, vilorna, lekarna, tvättningarna, buset, lunchen, frukten, kramarna, pussarna, slemmet, snoret, skriken, klättringarna, de onda små tänderna, lukten, dr. snuggles frillan, huvudformen, värmen, kroppen, huden, ljudet.. Just nu så saknas han mig helt enkelt.Jag har i alla fall tvingat min sambo att de sak komma in till stan och käka lunch med mig.Massage


Nu ska jag till Sari på Massage. Det ska bli skönt att bli manglad av henne. Dessvärre så missade jag bussen så nu blir det till att ringa cabben..
Jaja, det blir nog bra.Pass på...

Idag tänkte jag kolla om jag får plats på Functional moves passet klockan 16.30. Det var fullbokat igårkväll, men man vet ju aldig, det kan ju vara så att någon inte dyker upp.

Sen har jag bokat pass på Torsdag Functionell Cirkel 11.15 och sen Core passet 12.30. Jag hoppas att det går. Jag har nämligen aldrig varit på varken eller, men jag tänker att jag vill testa och se.
Möjligtvis så har jag tagit mig vatten över huvudet och inser att det är för mycket på en och samma gång, men då avbokar jag det senare passet. Däremot om jag orkar så kommer jag köra fullt ut.

Jag har ju insett att jag mår bra av att träna hårt och när det inte handlar om samma muskelgrupper så gör det faktiskt inget om man tränar flera gånger perr dag eller flera dagar efter varandra. Det är bara ursäkter för att få ta det lugnt och slappa.

Ba´så ni vet ;) Joina gärna!


HA men inte GE

Jag sitter och kollar på nyhetsmorgon som vanligt och slås av nyheten där en kvinna står med tårar i ögonen och klagar på vindkraftverken som ligger lååångt från deras stuga... men som syns. Hela deras sommarparadis är ju nu förstört och den lilla stugan som var tänkt att gå i arv till barn opch barnbarn måste nog mest troligt säljas.

Idyllen är liksom förstörd.

Då undrar jag lite lätt sådär "hur vill ni att vi ska behålla sommarparadisen i världen? Har ni en bättre idé?" Mest troligt så har de ingen bättre idé Inte något som BEHÅLLER jorden vacker och ren i alla fall.

Men det klart Många vill ha men vägrar att ge helt enkelt.


Gödarn

Det är både gullit och frustrerande när sonen tycker att det är roligare att ge sin mat till katterna än att äta själv.

Där sitter han i sin stol och kastar ner Avokadobitar och bokstavligen visar katterna, genom att smaska med munnen, hur de ska äta avokadon. Men katterna är inte ett dugg intresserade efter att ha luktat på den gröna frukten.

Ralf å andra sidan fortsätter tappert kasta avokado till katterna med hopp om att de ska vilja smaka.


MÖRDAR-PASS!!

Idag har jag varit på ett pass på Inpuls som heter Functional moves och jag säger bara det... FY FAN VILKET MÖRDAR PASS!!
Självklart avgör man ju själv hur hårt man vill kämpa och hur mycket man vill ge, men jag vill ge allt.
Det var längesen jag var så röd i fejjan efter ett pass och svetten bokstavligen rann om mig. Droppade på golvet liksom!!

Ja, detta kommer jag givetvis göra igen.

Den här veckan tänkte jag att jag skulle ge gärnet och köra hårt. Testa på olika saker som jag inte kört förr men även köra det som jag har provat just för att det är hårda pass men även för att jag tycker att det är så otroligt roligt!
Sen finns det ju inget dåligt med att hålla sig stark.

Body Pump


Functional movesOm någon vill joina så är ni givetvis välkomna att hänga på det är bara roligt. Men i morgon så ska jag ta en vilodag tror jag för nu har jag tränat hårt 2 dagar i rad. Musklerna får vila lite :)Måndag

Jag håller på att tvätta träningskläderna och ska strax in och köra ett Functional moves pass. Om jag nu får plats. Passet var fullbokat men jag tänkte att jag skulle chansa på att någon inte dyker upp :)

Annars blir det väl till att springa på löpband medans morsan kör passet, hon hann nämligen boka.

Det blir nog bra vilket som, men det hade varit roligt att prova på FM.. mest för att jag aldrig provat det.

Jo, och just det.. Det ska bli intressant om jag kan göra alla olika övingar som inkluderar handleden nu. För Igår så passade Cecilia (kiropraktor) på att behandla mig, efter träningen, och det känns faktsikt mycket bättre så det ska bli spännande.

Nu kaffe.


Ironi syns inte i skrift


Det var nice att se att Trillskan drack alkoholfritt vin. Men tyvärr så syns ju inte Ironi i skrift  och det antar jag att vi alla lär av. Jag hoppas att allt går bra med förlossning och föräldraskap i framtiden.Underbara Söndag!

Oh Yeah!
Idag har jag jobbat och tränat. En helt fantastisk dag med andra ord. Det blev Body Pump passet på 75 min och jag drog på ordentligt med vikter. Lite orolg för träningsverken i morgon, men å andra sidan så är det ju det jag är ute efter. Cecilia som var där för första gången idag sa "Men va fan, du sa att jag skulle ta vikter som dig, men nu kommer jag ju för fan inte kunna jobba i morgon" haha, Då vet man att man har tränat sa jag :)

Jobbet innebar 2 stycken behandling. Super nice! Fler sånna här dagar Tack!

I morgon är jag ledig och då tänkte jag viga dagen till ett traningspass med Morsan och sen ett besök till en vän som fyllt år idag. Grattis Emma.

Ikväll blir det solsidan!

(såg föresten att bruttan (trilskan) har tagit bort sitt inlägg om fyllan när hon är höggravid.. Hoppas hon skämms nu då!)


Dumma ego brud!

Ja det är ju helt klart att vi alla här i världen, norden, sverige inte tänker och tycker likadant.

TRILLSKAN

Dumma ego brud. Vissa människor förtjänar inte lika mycket att få barn. Så svårt är det faktiskt inte att hålla sig nykter i 9 månader!


Matlagningsprogram

Jag hatar matlagningsprogram för jag blir så inspirerad och vill hels av allt bara svulla och frossa i div. goda maträtter. Långa bufféer av tillagad varm mat som jag kan ligga och plockäta av hela kvällen.
Men så säger ju givetvis hjärnan till att det är nog ingen bra idé.

Så istället ligger jag här och är sugen på allt och nästan planerar morgondagens middag :)


NÖJD

I kväll så lyckades jag. Äntligen.
Jag försökte natta Ralf, men han ville inte somna så jag gick och gjorde välling och då stegade Robin in i sovrummet och tog över ansvaret att få sonen att somna. När jag ser Robins mobil inne i köket så blir jag så glad att jag bestämmer mig för att ta med den in på toa medans jag ska kissa, så att jag inte missar Facerape-tillfället som precis erbjudit sig.

Sagt och gjort. Där sitter jag och försöker komma på en bra facerape när någon öppnar dörren och jag tror att jag är tagen på bar gärning. Men sambon ber om ursäkt och stänger dörren igen så jag passar på att låsa.
Jag skriver klart, blir asnöjd och stegar ut ur badrummet.

Då möts jag av en syn av en Extremt ivrig sambo som hungrigt plinkar i räser-fart på mitt tangentbord. Jag rusar fram och det blir en vansinnig fajt gällande liv och död.
Jag vann och sambon var den enda som blev facerapead i familjen.

Tack och godnatt. Nu ska jag ta ett seger-chips.


♥ Träning

Hooo. Då har jag varit på ett hårt pass Body Pump, käkat och duschat och nu strax bär det av till Tuna för lite bowlig. Det blir roligt, men jag gruvar mig lite för träningsvärken som kommer i morgon.. och övermorgon.

Fan vad det är Nice att träna så musklerna bränner, kroppen darrar och känna svetten rinna.


Ett fritt utvecklande

Sitter och morgonmyser med kaffe så här innan träningspasset. Drömmer mig bort på heminredningssidor och funderar över hur vi ska styra upp Ralfs rum. Det är väl ingenting som vi ska göra NU, men det kommer ju att komma en dag då han ska börja sova i sitt eget rum och då det kan vara skönt att ha hans leksaker där istället för Vardagsrummet.
Men jag känner absolut ingen stress. Jag tycker bara att det ska bli roligt att inreda hans rum.

Det finns ju så otroligt mycket roliga och fina möbler och saker nu för tiden för barn och det gör ju det hela mycket svårare att bestämma sig. Sen en liten nackel med vissa saker är att om man köper ett "Sett" möbler som hör i hop så får man ofta välja mellan Blå/grönt eller rosa/rött (kille eller tjej) och det är ju bara så jävla tråkigt. SNARK!

Jag vill ha alla färger till Ralf. Min son ska inte behöva starta sitt liv med en massa krav på sig och ska man hålla den filosofin så måste man starta med leksaker, färger och kläder. Sen kommer det andra och kanske viktigare/större frågor. Men man måste starta vid de små sakerna som man kanske inte heller tänker så mycket på.
Jag tror att det spelar större roll än vad man kanske tror. Man bygger ju liksom en grund för ungen i vad som är OK och inte.

För även om man säger till ungen att han får gilla alla färger så kommer han inte tro dig om du inte köper saker och kläder i alla färger. Det klassiska säga/göra attityden. Vem tror på någon som säger någon men sen handlar tvärtom?

Men om man nu vill begränsa sin unge så går det ju alldeles utmärkt. Det är nämligen så att på många av dessa inredningssidor med barnmöbler så är möblerna och leksakerna ordnade i färger eller i kille/tjej katergorier. Alltså om du vill ha saker i rosa så finns det ofta en kategori som heter "rosa" osv.

Till "den-söta-lilla-flickprinsessan":Till det "tuffa-lilla-pojkbuset":Och varför ska det ofta vara  dödskallar, pirater, mosnter, dinosaurier, bilar, traktorer, robotar på "kill-sakerna" mednas det är blommor, prinsessor, älvor, hjärtan, glitter och volanger på flick-sakerna. Det gör mig så trött. Snacka att man vet hur man vill forma sin unge när man väljer såna saker och teman. Kanske undermedvetet men ändå!

Pirat/prinsessa
Blått/Rosa
Kille/Tjej

Det är ju så tydligt.

För det är ju precis som beskrivningen till barnleksakerna säger "till en tuff kille" eller "till den lilla prinsessan".
Ett gulligt prinsess-slott till flickan och en tuff borg till killen.. Det säger väl allt?

Nä. Så ska inte Ralf behöva växa upp. Han ska få ett färglatt rum med alla färger. Det blir lite dyrare att inte köpa de färdiga setten som finns, men det är ju lätt värt varenda krona när det handlar om att skapa en frihet i utvecklandet för mitt barn.


Stamkunder

Jag har fått en stammis, Så jäkla roligt. En som varit hos mig på behandling var så nöjd så nu har hon bokat in behandlingar för hela vårterminen. Väldigt smickrande och roligt måste jag säga!


Fast bajs

Det är mycket som är en ny erfarenhet när man blivigt förälder. Som exempelvis det här med att bli totalt överlycklig för "små" saker. Jag har exempelvis aldrig i mitt liv förut kännt mig belåten och tillfredsställd av att se någon äta. Jag har heller aldrig någonsin blivit så nöjd av att någon bajsar fast bajs.

Men det kan jag lova er. Det är en fröjd!


Överkåt?


Är han kåt på riktigt eller låter han alltid så när han pratar?Ersnäsrevyn

Då har man varit och kollat på Ersnäsrevyn. Farmor var barnvakt till sitt lilla barnbarn och de har busat hela kvällen.

Jag tror att Jag och Robin sänkte medelåldern med ca 25 år. Och helt ärligt talat så är det nog inte riktigt min humor. Vissa saker var givetvis roliga, men mycket var i min smak "billiga skämt" t.ex: "vilken tur att vi bor i sverige, för då kallas vi ju för svenskar. Tänk om vi hade bott i Peru, hade vi kallats peruker då?" - Inte riktigt min te-kopp.. men som sagt vissa saker var roliga. Musiken var bäst Framför allt en låt om homosexualitet och en låt om män och sport:).... Och "kyrkokören" :) jag ids inte förklara mer än så.

Nu blir det chillpill och sen blir det in och träna på inpuls i morgon på morgonen. Ska bli skönt!

So long!


Tack skype!

Jag skanar min älskade vän Fanny som nu är i Indien och har varit borta från luleå i ca en vecka. Men jag måste erkänna att det går lite lättare när man har skype och telefon. Det gör ändå mycket att få höra varandras röst och se varandras nunor.

Tack Skype!


Plugg

Jag sitter och kollar igenom mina papper inför min utbildning som jag hoppat på. Den är verkligen jätte spännande och jag är väldigt nyfiken och förväntansfull inför den. Men jag är även otroligt nervös och får ständigt tankar som "vad fan har jag gett mig in på!?"

Jag ska blandannat läsa Anatomi, Basmedicin, Fasciala Länken och Psykologisk marknadsföring + en rad olika fördjupningskurser i det ena och det andra, praktik och givetvis tentor på rubbet + en massa andra saker.

Mit läshuvud säger "Det där är ju för fan omöjligt att klara av" Men min envishet säger "klart som fan att jag ska klara det, jag är ju fan inte dum". Vi får helt enkelt se hur det går. Förhoppningsvis så går det som smort, men jag gissar att jag kommer bli gråhårig, gråta mer än vanligt, känna mig värdelös och vara nära att ge upp både en och två gånger.

Men just nu känner jag att jag vill klara det, och det är väl den tanken jag får försöka hålla fast vid när allt känns åt skogen. För jag vill kunna detta, jag vill starta eget en dag, jag vill ha ett välbetalt jobb, jag vill känna mig... professionell på något. Kanske låter konstigt i vissas öron. Men sånn är jag, jag vill känna att jag är bra på något. Jag tror att det är det som driver mig till att plugga så mycket. Jag vill helt enkelt kunna mer än Ayurvedan. Även om jag kan tycka att det inte är något "bara", men tyvärr så är det ju så att svenskarna inte är helt redo för det ännu, och då kan det vara bra att göra något annat också. Dessutom är det sjulkigt intressant!

Och By the way Jag kommer behöva 10 st klienter som ska få 5 behandlingar vardera. Så ni vet om någon råkar känna sig sugen så hör av er. Men det är ju inte än på ett tag.

Det ska bli ett spännande år.Längtar

Jag längtar så oerhört till helgen. För vet ni vad som händer i helgen?
Jo min kompis Johanna med familj kommer upp och förgyller Luleå med deras glans. Det ska bli helt fantastiskt att få se deras nunor igen och jag är så otroligt nyfiken på hur Sami har utvecklats.. det var ju nån månad sen nu.
Sist har jag för mig att Sami och Ralf lekte leken "Sami-sitter-på-golvet-och-Ralf-klättrar-över-honom-leken" Men det tror jag inte att killarna kommer att sysselsätta sig med denna gång, för vad jag har förstått så går nu Sami runt bord osv så kanske tar Ralf Sami i handen och hjälper honom släppa taget? Det hade ju varit charmit.

Vi kunde ju heller inte låta bli att styra upp en liten reunion så vi blir tre Ladys med valp och en lady utan valp. Och kanske nån man med på något hörn?

Hur som helst. Jag längtar. Mycket.
Kan det bli fredag i dag tack?


Duracellkaninen från ena sidan stan

Oj oj oj oj oj oj oj!

Känner mig som någon slags duracellkanin just nu. Fy tusan va trött jag kommer vara i morgon. Som tur är så är jag strax klar med mitt arbete så min arbetsdag i morgon blir kort!

En behandling och ett lunchmöte med Mor är det viktiga. Sen ska jag se till att få vissa andra saker fixade också men annars är jag typ klar där.

Kanske hinner jag till och med en sväng på Inpuls? Någon som vill hänka? - nä, jag förstog väl det.
Ingen fara, jag kan träna själv :)

--

Jag fick precis en väldigt god nyhet. Så nu är jag glad. Väldigt glad. Januari blir en fantastisk månad :)
Missi nassa

Idag har jag varit oändligt trött efter att besökarna gått. Jag sa till sambon "ikväll ska vi lägga oss tidigt... visst?" Han insisterade. Vi låg i sängen 21.00 på pricken men som ni ser så sitter jag fortfarande vaken.

Min sömn är så otroligt skör. Jag får helt enkelt inte bli störd när mitt "sömntåg" kommer, för då missar jag det och sen dröjer det innan det kommer igen. Så gissa vad jag gör nu.

Sitter vaken, övertrött, laser, och undrar vad jag ska göra för att få undan energin så jag kan somna så snart som möjligt. Läsa? Plugga? Jobba? Duscha? Kolla en film?

Jag tror att jag börjar med att skriva klart en kartläggning som ändå ska vara klar i morgon, då kan jag sluta tidigare i morgon i alla fall :).. också fixar jag i ordning min matlåda så att den är klar. Sen om jag inte hunnit bli trött än så duschar jag också.

Det gäller att göra något när man ändå är vaken och vet att man inte kommer somna innom ett par timmar. Då tjänar man ju i alla fall in tid till dagen efter.


Glömde visst säga..


Och givetvis STORT TACK till alla för jätte fina pressenter till plutten och en fantastisk dag.


1 År!

Idag fyller min lilla Knott Ett bast!

Hurra hurra hurra hurra!


Shit alltså vad tiden går fort! Helt otroligt.

Lite bilder då kanske
Det var så fullt ös hela dagen så jag har faktiskt inte hunnit ta så många bilder. Men lite i alla fall.
Nu är vi helt slut här hemma...


Tydlighet

Jag har kommit på att en av mina favorit egenskaper hos människor är Tydlighet. När människor är tydliga med vad de vill och hur det vill, vad de tycker och tänker så vet man vart man har dem och DET är avslappnande.

Men det finns ju så många bra egenskaper så det är ju bara en i mängden :)


Shoppingdag

Oh yeah!

Äntligen har jag fått gå lös på stan och spendera lite kvalitetstid bland hyllor, åka rulltrappa upp och ned och få påsar fylda med saker som jag behöver.

Vissa saker är ju dock tråkigare att lägga pengar på. Som ny(a) toalettborste. Jag köpte två. Så att Ralf kan få leka med den ena.. ni vet i styfte för att han ska bli ointresserad av den riktiga, äckliga.. snuskiga. Vi får se om min taktik fungerar?
Kökshandukar är inte heller helt kul att köpa, men nödvändigt om man vill att det ska se fräsht ut i köket.

Det var roligare att köpa kläder till Ralf och mig. Jag hittade några fina plagg på REAN till Ralfen för nästa storlek. Det är ju perfekt.
I morgon ska jag till stan igen och shoppa, jag kan inte hålla mig. Jag har fått nog av att sitta inne och mögla nu. Nu vill jag ut och röra på mig.

En annan trevlig sak som jag upptäckte idag var att Robin blekt mina Nya, kolsvarta, dyra jeans.. Och jag gick till affären som jag köpte dem i men upptäckte tyvärr att de var slut :(
Nu är de Gråa, inte helt fula, men inte kolsvarta som jag ville ha dem.
What to do?

Jag får kolla jeansterminalen i morgon om de kanske har dem? Eller ett par liknande?
Det löser sig säkert.

Nu är jag helt slut. Snark!


Avundsjuk, jag blir så avundsjuk!

Jag läser på Fejjan om människor som znoosat hela förmiddagen och då dessutom fått sova hela natten. Själv ligger jag halv näck på soffan och glor på ungen när han leker själv, helt färdig efter natten och morgonen. Ralf har dragit på sig en otäck hosta som han kräks av på nägtterna. Eller är det Vinterkräket som inte har gett sig?

Hur som haver så fick vi två blöta överraskningar i sängen i natt och en på tok för tidig morgon. Det känns som att jag kan gå med på EN sån här natt, men flera i rad känns som en fis i ansiktet.

Just nu känner jag mig inte som Liv 26 utan som Agda 93.


Klockrent!


Dagens Tips!Veckans Tips! Världens bästa läppcerat

Jag måste ju bara ge Rosenseriens läppcerat lite reklam.

Alltså Shit va bra det är! Och luktar gott gör det också!"
Läppcerat

Skyddar dina läppar effektivt samt ger näring och mjukar upp utan att skapa smörjberoende. Innehåller karnaubavax som skyddar mot väder och vind och bevarar värme och fukt. Lavendeloljan har en lugnande och balanserande effekt och finns även i jordgubbsceratet.  Finns i två smaker; lavendel och jordgubb. Jordgubbsaromen är naturlig och utvinns från ekologiskt odlade jordgubbar.

- Kan även användas runt munnen mot torr och narig hud och på t ex torra nagelband."


Jag har jordgubb och den är ljuvlig!

(och stor)

 Torsdag

Nu har jag fixat så jag har en bra dag framför mig i morgon.

1. Träna på inpuls 11.30
2. Äta snabblunch med mor 12.30
3. Utföra en marmabehandling 13.00
4. Bowla om Kompisen vågar träffa oss ca 15.00

Det är härligt att ha saker att se fram emot.Klagarsång

Asså nu ska jag ta tillfället i akt och klaga av mig riktigt ordentligt och sen ska jag ta mig själv i kragen och göra något vettigt av tiden då jag ändå måste hålla mig inomhus. Jag får tänka positivt -Det är ju ändå minus 24 ute.

Här kommer årets första klagarvisa:

Fy tusan va less jag är på den här Vintersvinkräket som drabbat vår familj och då framförallt vår yngsta gängmedlem, Ralfen. Jag vill bara ut ur den här lägenheten, gå en fet promenad, storshoppa på stan, ta en fika på ett kaffe med en stor Latte och en gigantisk kladdkaka. Efter det vill jag åka och träna på Impuls, jag vill dricka öl med kompisar och jag vill ha ork till att spela tv-spel, läsa en bok eller åtminstånde göra något vettigt över huvudtaget. Min kropp längtar efter att få röra på sig, ryggontet börjar bli ett faktum, och mina ögon trånar efter att se människor  i rörelse, Mina öron längtar efter ljud och min hud vill åter igen känna vinden smeka TROTS 24 minusgrader!

Ralfen är nog lika less han. Han har i princip skrikit hela förmiddagen, han har svårt att sova, kan inte äta nästan något och är allment krasslig. För oturligt nog har han både vinterkräksjukan OCH förkylning. Hur skönt är det att ha diarré flera dagar i rad? Inte skönt tror jag.
Han leker i alla fall lite, men man märker på honom att han är extra känslig och mammig.

Men han får springa omkring här hemma med sin pyamas och riva i allt när han känner för det, när han inte känner för det får han chilla. Varvat med att jag kommer med nappflaskan så han får dricka lite mellan varven. Vi tar dagen som den kommer och hoppas att detta är sista diarrén-dagen så han inte smittar i helgen då han fyller 1 år.

Dessutom så tycker jag att min lilla tunnis till kille har gått ner tillräckligt i vikt nu. För eftersom han började gå så tidigt (7 månader) så har han sprungit bort allt bebisknubb, så han har aldrig varit särskillt knubbig, och nu är han, som ni förstår, ännu smalare :( Jag vill bara sätta igång och göda han igen.

--

Nu när jag fått ut mina negativa tankar och mina tankar om längtan som ändå inte går att uppfylla idag så ska jag ta tillfället i akt och göra något som behöver göras. Jag vet inte vad bara. Men det kommer nog. Kanske plugga lite anatomi från min nya bok "Atlas of human anatomy", eller börja rensa den där byrån som aldrig blir rensad, eller sy något, eller laga storkok åt Ralf.. ? jag får se..

ibland är det bra att få klaga av sig för Nu är jag glad igen :)Sammanfattning 2010

Snodde en rolig lista från Johanna som jag tänkte ge mina svar på :)

Så nu avslutar jag 2010 med en liten sammanfattning:
2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Massor! Jag tror aldrig att jag gjort så mycket under ett och samma år. Men det största är väl att jag har fött barn och blivit mamma.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, Att jag skulle gå promenad varje dag hela våren.

3. Fick någon du känner barn?
Jepp. Älsklings Johanna fick Älsklings Sami. Sen några andra vänner som fått små Guldklimpar.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ingen nära, tack och lov! Dock många bekanta.

5. Vilka länder besökte du?
Inget. Sverige? Räknas det?

6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?
Om jag får önska vad jag vill, så gärna ett hus med tomt.
Och att få bli klar med min utbildning... någon av dem :)

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Självklart den 9 Januari!

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Ralf Ralf Ralf

9. Vilket var ditt största misstag?
Att jag inte krävde att få ett studiebesök på förlossningen och BB. Hade varit nice att ha lite större koll.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Fimms många bra inköp. Som Barnvagnarna, gåstolen, babybjörnen...

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Ralf helt klart.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Att få följa Rlafs utveckling och att jag lärt mig så mycket om mig själv i relation till mitt yrke.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Var väldigt dålig i ca 5 veckor efter förlossningen. Annars har jag bara haft lite förkylningar och halsfluss.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?
Richard cheese & Hoffmaestro

15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?
Bättre! Trotts extrem slitage på sömn.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Vet inte?

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Vet inte?

18. Hur var din julafton?
Helt perfekt.

19. Blev du kär?
1000 gånger om i Ralf och på ett djupare plan i Robin.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Nyhetsmorgon, Efter 10 med Malou, Uppdrag granskning.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej, Jag lägger inte tid och energi på sånnt.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag har inte läst någon :O. 

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Kommer inte i håg just nu tyvärr

24. Önskade du dig något som du fick?
Ja, ett friskt barn!

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Nej. Möjligtvis att jag skulle bli färdigutbildad inom ayurvedan, men det kan jag ta i år också, Det kommer nog när det är dags.

26. Vilken var årets bästa film?
Gills AVATAR? annars tar jag Inception

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Bilade från västra götaland hem till norrbotten

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Emma och Magnus med deras guldklimp som är 5 veckor äldre än Ralf. Träffades 2009 men lärde känna vbarandra 2010.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Jag har tagit på mig det jag fått på mig. Amningskläder de´luxe.

30. Vad fick dig att må bra?
Ralf, Robin, nära och kära och givetvis DETOXEN !! Jag tror inte att jag kännt mig så fräsch Ever, som jag gjorde efter den.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Eh? Ingen aning? Markus Berg kanske? Eller Scarlett Johansson :)

32. Vem saknade du?
Min bror och många vänner som bor långt bort. Det börjar bli ensamt i Luleå när alla flyttar.

33. Vilken var din bästa månad?
Januari = RALF, Juli = Sommar och släktträff på västkusten, September = Detox månad, December = Jul= släktträff i luleå + många hemvändarpolare som jag fick mysa med.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Nej. Jag skulle gärna resa lite mer :)

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Ralf kommer börja på dagis, jag kommer jobba och plugga mycket i stället för att vara mammaledig.


"Barn sliter inte på kläderna i den här åldern"

Hur många gånger har jag hör att "barn sliter inte på sina kläder i den här åldern"? Typ 300000 gånger kanske.

Jag köpte en ny pyamas till lilla Ralf, som plötsligt växt ur alla sina kläder, en jätte fin pyamas från Lindex. Han sov i den 2 nätter och fick ha den som "lekdress" under en dag undertiden han var sjuk. På kvällen när han skulle få middag upptäcker jag, av min förvåning, att det är FEM hål i pyamasen, Och då inte i någon sömm!

WHAT!?

Hur fan har han fixat det?

Är det bara våran hyperunge som nöter lite mer än andras ungar?
Det är ju som inte förstå gången hans kläder går sönder, de har dock aldrig förut gått sönder på detta sättet.Bildbomb!

Nu var det längesen jag ladda upp någon bild här i bloggen. Kanske för att jag inte har varit någon riktig bloggare på senaste tiden. Jag har helt enkelt haft för mycket annat att bry mig om. Som sjukdommar, plugg, jobb, jul, släktträffar, fester.. ja ni vet. LIVET UTANFÖR BURKEN.

Här kommer det Från Julafton:


Från Annandagen:
Glömde ta bilder på Nyårsafton men den var fantastisk den med. Vi hade besök av Fanny, Tom, Malin och Liam så vi hade en underbar middag, spelade spel, kollade på fyrverkerier och mös hela (nästan) natten.

Gott nytt år.


Veckans tips! Till sjuka barn.

När ens barn har magsjuka (eller sjuka över huvud taget) så är det svårt att få i dem något. Men det viktigaste att få i dem är ju vätska. Enkel mattematik säger att det är enklare att få i de små liven något som är sött än vanligt "tråkigt" vatten, men samtidigt så vill man (iaf JAG) inte ge mitt lilla hjärta läsk eller saft eftersom det finns en rad olika giftiga konserveringsmedel, färgmedel, substanser, ofantligt mycket socker.. osv.

Så ett enkelt tips till er andra som är som mig, är att köpa en vattenmelon - Ta endast det röda/rosa och mixa till juice. Eftersom vattenmelon är så rikt på vatten så blir det typ bara saft av det.

Dessutom är det sött och läskande och fyrahundrafemtioelva gånger nyttigare än läsk eller saft.Ett annat tips är att välja en vattenmelon med mörkt skal, de är nämligen kärnfria från mörka kärnor, Till skillnad från de ljusa vattenmelonerna.

Superbra!


Magsjuka

Vi har drabbats av magsjuka i familjen. Eller.. Givetvis så har sambon klarat sig, men jag och Ralf har verkligen inte klarat oss. Otrevligt som tusan.
Jag mår bättre nu och har inte kräks sen igår, jag har lyckats få i mig lite mat och mår förhållandevis bra. Men Ralf och andra sidan mår pyton. Han äter dåligt och kräks upp typ allt han stoppar i sig.

Vi har nu 3 ikea-påsar fulla med tvätt som inte luktar blomma, en nerkräkt säng och en ledsen kille som precis somnade för tredje gången idag.

Vad gör man med sängen liksom?
*Suck* Vi har strött salt på den blöta fläcken, och jag vet att bikarbonat är bra, men det har vi inte hemma. Försvinner lukten eller är det kört?

Det var ju givetvis bara Ralfs säng som var förberedd för kräks.. Ointerligent, jag vet. Men nu har vi lärt oss av våra misstag.

Kom gärna med tips till en trött och sliten mor om hur man får bort kräkslukten från resårbotten.


RSS 2.0