Öroninflammation

Jag och Nora hängde gäng på jourcentralen hela kvällen igår. Och precis som jag misstänkte så hade hon öroninflammation. Inte konstigt att hon skrikit hela nätterna...
Nu har hon fått penicilin i alla fall. Natten har varit tung, och jag känner mig alldeles matt i kroppen, men jag känner ändå att: Nu kan det bara bli bättre.
 
Ha en fin Fredag!
 

Att vara småbarnsförälder är inte alltid en dans på rosor

Senaste veckorna har varit tuffa. Extremt lite sömn nästan varje natt. De senaste dagarna har dock varit värst. Söndag-onsdag fick jag sova 10 timmar. Att sova så lite gör att man nästan börjar känna sig likgiltig. Man tappar all ork, får dåligt tålamod, blir slö, får dåligt humör, tappar inspirationen/glöden..
Ibland går det helt enkelt inte att styra sin vardag. För många saker samtidigt som "går emot" en kan skapa så enormt mycket obalans. Då är det bra att kunna få hjälp.
 
Hade det inte varit för barnens Farfar så hade jag förmodligen fallit ihop. På riktigt.
Han har stöttas oss så otroligt mycket och tagit hand om Ralf. Bara nån timma då och då, men det ger så enormt mycket. Jag har i ärlighetens namn tappat hur många gånger han har varit med Ralf senaste månaden men jag tror att det rör sig om 6-7 gånger. 1 timma ibland och 3 timmar ibland.
Det har ju givetvis varit jätte roligt för Ralf också.
 
Jag är så jävla tacksam.
 
Den sporadiska och fattiga sömnen som jag blivit tilldelad har resulterat i en rad olika stress-tecken. Nättrena har varit påfrestande pga olika förkylningar och tandväxande hos barnen så jag har bland annat dragit på mig sömnproblem. Not nice! Men då har jag ju sån jävla tur som skaffat mig en sån omtänksam sambo. Igår storhandlade vi på apoteket så att barnen (och vi) skulle få sova. Och dessutom ordnade Sambon så att barnens farmor tog Ralf till dagis idag och barnens farfar ska hämta honom. Så att jag skulle få sovmorgon och få ta det lugnt hela dagen. Jag har sovit 8 timmar i natt. Halleluja!
 
Min energi känns redan så himla mycket bättre. Galet hur mycket EN natt med bra sömn kan göra.
 
 
På Fredag ville mormorn ha hand om Ralf hela dagen och natten så då får vi förhoppningsvis också sova och få sovmorgon. Det känns så himla lyxigt.

Jag ser fram emot att detta vänder nu :)
 

Har storhandlat på apoteket..

I natt ska vi sova!
 
 
Ibland behöver man hjälp.
 

Het morotssoppa

Var sjukt slö idag så jag gjorde en lätt soppa.
Men god är den ändå.
 
 
Detta hade jag i
1 lagom stor gul lök
1 superstor morot
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 vitlök
Örtsalt, svartpeppar, timjan, basilika, origano, röd curry.
 
Steka hackad lök och riven morot lätt, sen smälla på burkarna och kryddorna och röra om med kärlek :)

Toppad med kezo.
 

Ralf bajsar

Jag skulle kunna börja samla på roliga saker som Ralf säger nu för tiden. Detta är hans senaste roliga uttalande till sin far. Som vanligt när Ralf sitter och bajsar så bjuder han på skratt :)

"Om du sätter dig i kattlådan kommer katterna komma och spänna fast dig OCH TRYCKA SIN RUMPA MOT DIG!"
Hur kommer han på allt?
 
Snart kanske jag öppnar en ny kategori som heter "Ralf bajsar" där jag skriver in alla dessa roliga påhitt...(?)
 

.....

Och då vaknar den första busen och den andra busen går och lägger sig.. Ja gott folk, så här kan det hålla på en hel dag om man hamnar i otakt..
 

Stonk och stön

Nu har den ena busen gått och lagt sig och vilat. Men som tur är så har jag en till buse som just nu håller låda.

Jag behöver inte oroa mig för att jag ska vara tvungen att vila, helt plötsligt.. så där en måndag... mitt på dagen...
 
/4 timmar kvar till förstärkning..
 

Vad är värt mest?

Vi var på visning igår igen, samma hus som sist. Det var vissa grejer som vi funderade över som vi kände att vi måste kolla upp. Och det var ju trevligt. Bättre intryck denna gång. Det klart huset har potential, men det är ju jäkligt mycket att fixa på det. Och jag känner att jag blir lite ångestladdad. Även om jag vill flytta ut och bo på landet så känns det ändå som ett stort steg, och jag tänker; vill jag verkligen bort från stan?

Det vill jag ju egentligen, eller en del av mig, men det finns också många saker som jag inte kommer kunna göra då.
Det gäller att överlägga och prioritera. Vad är värt mest?
Varför ska jag lida av sån beslutsångest?
 

En riktig Pudding

Gårdagens festligheter fick mig på gott humör. Andra positiva saker som hände var:
Jag kände inte av min onda hals
Jag kände inte av min hemska träningsverk som gör att jag knappt kan röra mig
Jag kände mig som en pudding
Jag var en pudding
Jag fick komplimang för min sångröst av grabbarna i bandet som vi lyssnade på
Jag fick komplimanger för min frilla av vakten
Jag fick höra att jag är snygg
Självförtroendes åkte upp typ 2 meter
Jag kände mig ung och busig
 
Imorse när jag vaknade kände jag mig dock inte som någon pudding. Inte så ung och busig heller. Mer gammal, plumsig, slö, svag, törstig och kaffesugen. Alkoholens baksida. Tur att man inte festar så ofta, det hade man ju inte klarat av!

Leos lekland fick mig att hitta tillbaka till mig själv. Lek och bus!
 

Ful frilla och nära på att bli galen

Fattar ni hur länge det klänns till Tisdag då jag ska klippa mig!?

Jag i morse

(inte för att jag är nå snyggare nu, har fortfarande inte fixat håret eller sminkat mig)
 
Jag fattar inte hur jag ska kunna hålla mig från att ta fram rakapparaten och fixa lite själv..

Kolla in mitt snygga rivmärke som går tvärs över munnen på höger sida (min vänstra), det har min kära dotter fixat. Visst gör det att jag ser lite kriminell ut? :D Haha Liv "scar" Ranweg

Kan ni inte peppa mig att ha tålamod, jag behövber det. Just nu är det väldigt nära att jag tar fram rakapparaten.. faktiskt! Eller ännu värre, desperat gå till en dålig hårfrissörsalong (typ gossip girl, tror jag den heter, längs smedjegatan. Been there done that! Twice!) och betala för att få ful frilla (kanske snyggare, men ändu ful)


Ett namn som slutar med Y

Vada som söker jobb på "efter tio" funderar på att byta namn till "Larry" för att han tror att hans namn ligger ivägen för honom när han söker jobb. Malou berättar det för sina gäster som är bjudna på champagne-lunchen och en av dem bryter genast ut "NEJ!.. Nej det ska han inte göra" Malou frågar "Nähe, du tycker inte det, varför då då?" Och kvinnan säger genast "nämen inte till ett namn som slutar på Y, då kommer det inte bli en förbättring".

Hon har greppat det där med att alla som slutar på Y är kriminella :)
 
Fniss
 
 

Mör

Är sjukt mör i kroppen efter kvällen träningspass. Om jag kan gå, eller ens sträcka upp armen, i morgon så blir jag nästan förvånad.Och jag som ska på body step i morgon haha :)
 
Lite bittert dock att jag glömt en grej på jobbet som jag måste fixa. Jag måste alltså börja åka in till stan snart :( Bläää.
 

3 viktiga skatter att införa!

Eftersom människor själv inte verkar kunna ta ansvar så måste "storebror" rycka in och sätta gränser. Vi kan inte hålla på så här. Jag tror dessutom inte att människor förstår hur illa det verkligen är.
 
- Socker-skatt
- Kött-skatt
- Oeko-skatt
 
Socker-skatt
Eftersom socker är beroendeframkallande, hundratusentals människor missbrukar det redan, redan från tidiga barnsben, och det är en av de "produkter" vi har som skadar oss allra mest så MÅSTE det införas sockerskatt.
Sjukvården kommer att bli extemt överbelastad av alla patienter som i famtidien kommer att behöva dyr vård pga deras sockerintag. Vi är redan i början med cancer, fetma, diabetes, högtblodtryck med mera. Vi har skatt på alkohol och cigaretter, varför inte socker som är minst lika farligt i dessa mängder?

Köttskatt
Eftersom vår kära moderjord nu starx är uppe i 4 grader varmare klimat, och bara 2 grader varmare är en katastrof så behöver man inte vara einstein för att kunna förstå att 4 grader är dubbel-katastrof.
En av de absolut största klimat-bovarna är köttindustrin. Inte heller någon hemlighet. Därav MÅSTE det införas köttskatt. Så att männsikor kanske priorierar annan mer klimatsmart kost men också där köttskatten kan gå till "klimaträddning" eller dyligt.
 
Oeko-skatt
Eftersom besprutningar och kemikalier sprids över hela vårt juordklot, trots att det självklart är värst drabbat i det området själva plantagen ligger, och vi inte har något val i att få i oss skiten, så måste det nu bli skatt på o-ekologisk mat. Ju mer o-ekologisk mat vi producerar desto mer gifter sprids över hela vår jord. Och vi har inte längre ett fritt val i att få i oss dessa gifter. Vi har spridit så mycket gift omkring oss så även om vi nu köper ekologisk mat så finns giferna även där, bara i mycket mindra mängd. Men fortsätter vi så här så vart kommer vi då att hamna? Våran ekologiska mat om 10 år kanske innehåller samma giftmängd som den besprutade maten gjorde för 50 år sedan? Bara för att den växt och tagit upp "näringen" från vår jord.
En del av skatten skulle dessutom kunna sättas på den ekologiska maten så att människor, oavsett inkomst, har råd att köpa den. Helst skulle all ekologisk mat vara mycket billigare än den giftiga.
Sen är även många av gifterna beroendeframkallande och gör även att vi i framtiden (även redan nu) kommer att behöva sjukvård för detta problem, eftersom sjukdom och ohälsa ökar med oekologisk mat.

Istället för att exempelvis ha gratis skolgång och hyfsat älderomsorg så kommer vi att vara tvungna att lägga alla skattepengar på att ta hand om följderna av dessa tre saker. Och åtmistonde jag vill att mina skattepengar går till annat också, vilket vi inte kommer att ha råd med i framtiden om vi fortsätter på den här vägen.
 

Snart är jag tillbaka..

Hej hopp!
Nu är Ralfs farfar här och leker ute med Ralf i lekparken. Roligt för oss alla, och jag passar på att dricka en kopp kaffe i hyfsad lugn och ro.

Jag vägde mig nyss. Efter att jag ätet ett ordentligt mål lunch, och jag blev glatt överraskad. Jag brukar väga mig naken på morgonen, och nu blev det nyäten med kläderna på och vågen visade att jag gått ner 5 kg på 3 månader. (Ett kilo under 70 strecket, woho!) Det är snabba ryck enligt mig, inget jag räknade med. Men jag svälter mig inte, tränar inte onormalt mycket och känner att jag har en livsstil som jag kan leva med i resten av mitt liv. Så vill det gå fort så får det väl göra det då.
 
Det är nice, men några kilo till behöver försvinna för att jag ska kunna använda mina älskade kläder igen. Det betyder att jag kommer slippa springa runt i Robins kläder, även om jag börjar trivas i dem nu :)
 
 
Strax ska jag iväg till jobbet och fixa i ordning.


Mer kärlek till folket!

Jag stötte på ett riktigt UFO igår, i en grupp på facebook som jag är med i. En kvinna som skrev "jag tycker att det är onaturligt att vara homo/bi-sexuell. Tycker det är äckligt". Gruppen hade ingenting att göra med sexualietet.
Jag blev så jävla arg så jag kände för att skriva "Du är äcklig, din jävla kärringjävel. Och det är ditt fel att människor tar sitt liv! Och jag önskar att du aldrig mer får får sova längre än en kvart i sträck, att du alltid får  "brinnande vulva" när du har sex, att du aldrig ska få känna smak på det du äter, och att du för alltid ska bli missförstådd av alla!!!!!!"
 
Men det sa jag ju så klart inte, och nu i efterhand så är jag väldigt glad över att jag tyglade mig. För inte önskar jag henne de där sakerna egentligen... bara lite kunskap och ödmjukhet skulle sitta fint.

Men jag skrev något om att gruppen inte var till för förtryck mot homo/bi.-sexuella och att jag önskar att hon håller sina fördomar för sig själv..
 
 
Sen tänker jag på min vän Dennis som tog sitt liv för ungefär 3 månader sedan. Detta kan mycket väl ha varit en av aneldningarna. Han var homosexuell och det är aldrig roligt att inte bli respekterad för sin läggning. I know, been there done that!
Jag bara önskar att människor kunde vara mer ödmjuka.

Respektera och acceptera dig själv så du kan börja göra det med andra också. Det är ingen idé att hålla på att vara äcklad av andra människor bara för att de vill ligga med någon speciell person. Det finns väl viktigare saker att bry sig om!?

Och om du nu är så envis så du vill fortsätta vara trångsynd och lida av enorm okunskap så kan du väl åtminstånde hålla käften och låtsas vara ödmjuk, kärleksfull och respekternade. Men låt oss andra leva i en kärleksfull och harmoniserad värld! Vi har som sagt fullt upp med andra viktigare och större problem.
 
Mer kärlek åt folket!
 
 
Tack!
 

Vardagens kemikaliedos

Tänk att samhället är uppbyggt på det sättet att de flesta lägger ner mer tid och pengar på att stoppa i sig gift och försvara det, än att motivera sig och att äta det som är bra för dem.
Sen undrar vi varför vi är sjuka så ofta, har magproblem, har ont, är trötta, har svårt för att fokusera och koncentrera oss, har sömproblem eller är deppiga.
 
Då fortfarande så väljer vi att betala ännu mer pengar och stoppa i oss ännu starkare gifter för att bedöva smärtan eller känslorna, droga oss till sömns, sånt som gör att vi känner oss piggare för stunden, eller sånt som bara kontrollerar våra hormoncykler, eller gör oss "sterila" . Detta gör vi så att vi kan fortsätta stoppa i oss "gift" och slippa börja äta det som är bra för oss.
Jag undrar hur det blev så? Hur kom hela samhället så i obalans?
 
Det har blivit så normalt att att sätta i sig gift så vi inte ens tänker på det, vi bryr oss inte om vad maten/produkten innehåller. De flesta av oss vet inte vad det är vi får i oss varje dag. "Jo, jag har ätit fiskpinnar" - okej men vad innehöll fiskpinnarna då? De flesta har ingen aning. Inte heller hur mycket gift det finns i allt, eller vilka gifterna är, speciellt det som inte är ekologiskt. För inte behöver bolagen skriva innehållsförteckning på äpplet, och innehållslistan skulle förmodligen inte rymmas på äpplet.

Klicka på bilden för att få se den större.
 
Vi tycker även att det är lite löjligt när någon påpekar det. "Ähh, det är ju så liten mängd så inte spelar det någon roll.". Det som ingen tänker på är att "den där lilla mängden" är varje tugga du tar, varje dag från det att du börjar äta som bebis till det att du dör. Hur liten blir då den där "lilla mängden"? Jo, Ganska stor.
 
När vi skaffar barn passar vi dessutom vidare en stor mängd gift till den lilla bebisen. Så när bebisen kommer ut, nu för tiden, så har hen redan en ganska stor mängd gifter i sin lilla kropp. Ju mer gift vi stoppar i oss desto större mängd får vårt barn och ju mer gift som vi sen ger vårt barn via leksaker, möbler, hudproddukter, kost osv.  så ju större mängd passar hen över till sitt barn.
Just precis av den anledningen föds nu mer barn (framför allt killar) sterila eller med ett missbildat könsorgan, där penisen inte är färdigutvecklad. Den missbildningen föds idag 1 av 100 pojkar med. Medan vi föräldrar säger, "äh, det är ju så liten mängd, så inte gör det något".
 
Då kan man ju undra varför ekologisk mat är den maten som har märkning och varför ekologisk mat är den som är annorlunda, och till och med lite löjlig. När det borde vara tvärt om. Maten med gift borde det vara varningslappar på. "varning denna banan innehåller.."
 
Inom EU finns i dag omkring 350 godkända substanser i bekämpningsmedlen. Utanför EU finns det ännu fler. Man har satt ett tak i hur mycket man får bespruta med ett bekämpningsmedel, MEN inte med hur många bekämpningsmedel. Det betyder att du kan bespruta med max-halten av flera olika besprutningsmedel.
 
På en hektar bananodling, de vill säga mindre än två fotbollsplaner, sprids varje år minst 50 kg bekämpningsmedel.
När man har testat frukter har man funnit att det många gånger rör sig om över ett tjugotal olika systemiska bekämpningsmedel, alltså som frukten tar upp, som finns kvar inne i frukten. Sen tillkommer de kontaktverkande bekämpningsmedlena, alltså de som sätter sig i fruktens skal.
Sen ska vi ju komma ihåg att ju mer processad maten blir, desto mer gifter tillsätts. Smakförstärkelse, konserveringsmedel, färgämnen med mera.
 
Så undeviker du kemikalierna bäst i mat

1. Välj ekologiskt odlad frukt

2. Välj frukt och bär från Norden. Här används generellt mindre kemikalier eftersom skadedjur inte trivs lika bra i vårt kyligare klimat.

3. Skölj och skala.

4. Prioritera barnen, de är mer känsliga.

5. Ät rena produkter, alltså inte processad mat
 
Du kan enkelt få mer information genom att se 3 väldigt intressanta filmer:
Banans! ( och Big boys gone bananas)
Underkastelsen - svensk med eva röse (går att se under länken)
Food matters
Bra fakta som är lätt förståelig finns även på naturskyddsföreningens hemsida.

I det här blogginlägget har jag fokuserat på mat. Men tänk på att desamma gäller hud- och intimvård, kläder, möbler... Så minsta lilla sak som du kan byta ut till eko, gör det - det gör skillnad. Tillexempel det du äter/använder mest.

Bilden lägger jag även upp på min facebook som du kan gilla.

Våga kräva Ekologiskt!
Ha en bra dag!
 

Jobb erbjudande, bara sådär på en Söndag :)

Jag fick nyss ett samtal av en person som erbjöd mig jobb. Nu. Men jag är ju föäldraledig och måste amma regelbundet även om dottern äter bebis-mat också, så jag kan ju inte jobba så många timmar i sträck just nu. Hon svarade mig med "okej, jag förstår. Men om du är intresserad så hör av dig sen när du kan, så anställer vi dig".
Det är alltid trevligt att känna sig uppskattad :) Och nog kan jag tänka mig att jobba extra där.
 
Den här söndagen blev liksom lite roligare av den anledningen.
Nu ska jag snart iväg på Pilates.
 
Hej hopp!

 

Gymmet

Har varit på Inpuls och kört i gymmet med morsan i dag. PTn petter har satt upp ett grymt bra program som jag nu tänkte köra med 2 ggr veckan. Jag varvar med pilates, body step, spinning, core, body pump, funktional moves, zumba och alla andra pass på Inpuls.
Det passet som passar tidsmässigt egentligen. I morgon är det pilates med Susanna. Hon är den bästa pilates instruktören på inpuls. Enligt mig, alltså.

Jag hade Petter som PT när jag var gravid och hade foglossningar också. I hopp om att kunna träna, fick fin fina övningar, men mina foglossningar blev ju tyvärr så illa så jag knappt kunde röra mig. Det blev inte så myucket med det med andra ord. Men han är bra.

Petter tränar också Luleå hockey. Här är hans hemsida om du är intresserad.

 
 

Snart är det jul..

.. och jag blev bjuden på julmust igår, på ett kalas, men stod emot.
Det var svårt och jag sneglade på julmustarna flera gånger. Men jag höll mig :)
 
Vi får se hur länge detta håller.. Någon som vill lägga ett bet?
 

Och på tal om...

Och på tal om könsroller, krav och oskrivna regler
Hur många tror ni att det är som ser på Yohoi som en manlig, straight man/kille?
 

 
Däremot är det nog ganska "manligt" att kunna spela gitarr som han gör ;)
 
 

Ett vuxet barns syn på verkligheten

Nora sitter och håller i en skruvmejsel och i en sladd hela dagarna, men får ändå inte höra "hon blir säkert elektriker när hon blir stor", som hennes bror jämt fick höra. Nä hon får bara höra att hon är söt när hon drar i den gulliga sladden och att skruvmejseln är såååååå god att suga på.

Hahaha, genus?
 
Man kan ju se det på flera olika sätt. Antingen tror man att ungen är född till en flicka som bara vill vara söt, rar och lite blåst eller så tror man på att vi till viss del formar våra barn, genom hur vi beter oss mot individen.

Själv kommer jag ihåg hur jag ofta kunde uppleva, från vissa vuxna, att de inte tog mig på allvar. Jag tänker att det har med detta fenomen att göra. Det gjorde att jag ofta låtsades vara "dummare" än vad jag var, för det var ju det som de förväntade sig.

Killarna togs på större allvar, de fick mer uppmärksamhet och de tilläts busa och vara högljudda. Vid flera tillfällen kommer jag ihåg hur jag kände mig dålig, och framför allt osmart/ointelligent. Jag kunde inte förstå vad det var jag gjorde fel i jämförelse med dem (killarna). Nu förstår jag vad det var. Jag var tjej.
 
När vi alla busade så var det mig de stoppade och sa åt. Jag eller jag och den andra tjejen i gänget. Vi tjejer fick ansvaret för att lugna ner gruppen. Det slutade ibland med att killarna fortsatte hålla på som de gjorde medan jag eller vi tjejer fick sitta och rita eller gick någon annanstans och var sura/ledsna över att de vuxna hade reagerat på det viset. Det var väl inget vi direkt sa till de vuxna utan istället riktade vi ilsakn mot killanra. Det var lättare att göra det för då behövde vi inte ta strid mot de som bestämmde. Istället kunde vi bara börja tycka att killarna var löjliga och tillslut "omogna".
 
I skolan fanns det även större krav på oss tjejer. Jag kommer väl ihåg hur vissa lärare (och rektorn) på min småskola i måttsund tyckte att det var en självklarhet att vi tjejer skulle kunna sy, baka, rita, pynta, och skriva snyggare än killarna. Det tillhörde de egenskaperna som en tjej skulle ha. Vid ett tillfälle kommer jag ihåg hur rektorn står och berömmer en av killarna i min klass för att han har sytt en nåldyna och sen när jag visar för henne "titta vad duktig jag är, jag har sytt en mössa" så svarar hon. "Duktig? jasså, men det är ju sånt man SKA kunna när man är 9 år!" ungefär där dog min stolthet över att jag faktiskt klarat av att sy en mössa. Jag tyckte bara att jag borde kunnat ha gjort bättre ifrån mig. Och hon rektorn, hon gillade jag aldrig efter det.

När man blev lite störret blev det även hemkunskap, koncetration, artighet, punktlighet mm. som förväntades av en, det gjoirde mig bara mer trotsig.
 
Det är sogligt att tänka tillbaka på det, och då vet jag ändå att jag har haft "tur" i min familj. Min mamma tillät mig oftast härja på lika mycket som grabbarna. Människor i samma kvarter tyckte bland annat att "du ska väl inte låten flickan klättra i träd, hon kan ju ramla och göra illa sig", när min mamma lät mig leka som ett barn.
Men jag är evinnerligt tacksam över att jag kommer ihåg det, för det gör att jag försöker tänka på hur jag bemöter mina egna och andra barn.

Genusproblematiken är oftast ganska svårt att ta på. För det är ganska sällan händelser eller regler där diskrimineringen "syns". Om man inte synar så klart.  Men synar man så får man höra att det är tradition osv.
Som det exemplet att flickor ska ha söta klänningar, strumpbyxor och lackskor på sig. Det är ju gulligt, och "flickan måste ju få vara flicka också!", men det är precis sånna här saker som också gör att flickan inte får eller kan leka på samma sätt som pojkarna i jeans och skjorta, man blir "bunden", flickor får oftast i väldigt tidig ålder lära sig hur de är fina och gulliga. Och då också hur man leker mer stillsammt.
Och som ovan, att man antar att flickans (eller till och med bebisens) intressen skulle vara helt andra än pojkens. Man använder sig även av enstaka ord som förstärker den tjejiga/killiga identiteten mm. Många "småsaker" som tillsammans bildar ett "regelnät" runt (framför allt) flickans tillvaro.

Nåväl. Detta är min verklighet, en del av min syn på vårt samhälle.
Och jag kommer låta både Nora och Ralf ha klänning om de vill det. För alla oroliga så kan jag även berätta att Nora har en tunika på sig just nu, så hon får vara flicka hon också. Jag kommer dock tänka mig för, och inte köpa och stödja vad som helst.
 
Sen tror jag vi alla kan vara överens om att Nora är flicka oavsett om hon är klädd som en bakelse eller ej. Så varför ens oroa sig. Låt ungen vara en unge, inte en prydnad.
 

Yoga för ett bättre humör!

Två timmars sömn känns på tok för lite. Mitt humör är dåligare än sämst och jag känner mig näst intill fientlig. Jag hade tänkt börja detoxa idag, men tror ni jag känner för det nu? Ha!
Som tur är så ska Ralfs farfar komma och hämta Ralf idag efter lunch och spendera lite tid med honom. Då blir det i alla fall lite lugnare. Vi får hoppas på en lugn och bra förmiddag!
 
 
Nu lite yoga så kanske humöret blir lite bättre sen :)
(Jag kan ju inbilla mig att jag är lika grym som kvinnorna på bildern)
 
 
 

El till lampan är bra

Jag har fått dille på lampor och har köpt tre stycken nya. Favoriten står i köksfönstret och är bara så jävla snygg.
 
Hursomhelst, en av lamporna jag köpte var bara en lampfot, utan fungerande el från 1800-talet, men jag gillade den och min bästa sambo är ju el-snubbe, så jag gav den till han och på ett kick så vad den fixad.
 


Då ska jag bara komma på något coolt jag kan göra som skärm. Jag har några idéer men har inte bestämmt mig än. Har ni tips så är det välkommet :)

Nu ska vi äta hallon- och blåbärspaj och kolla på en johan falk film. Ha en fin helg!
 

beskrivande ord ♥

Jag älskar hur beskrivande vissa ord är utan att man tänker på det. Men tänk på ordet omhändertagen till exempel. OM HÄNDER TAGEN. När man är ledsen/nere så vill man ju typ bara krypa in i någons famn. OM HÄNDER TAGEN. Det ordet berättar verkligen hur viktigt det är med beröring.

Samma sak när en person är bitter (inte tillfälligt), ett beskrivande ord för att personen är bitter i kroppen (och så det påverkar psyket), alltså syra/bas- balansen är åt hellskotta. Där behöver man alltås göra ett uppryck och bland annat äta BITTER mat ;)
 
Hihi. Jag är lite kär i ord idag.
 

RSS 2.0