alltså...

Jag menar inte att ta ut ett misslyckande i förväg, det kan mycket väl gå bra. Men som en del av er vat så har jag väldigt höga krav på mig själv, och vill gärna kunna allt. Jag vill förstå allt, och kan tycka att det är lite läskigt att inte göra det. Det gör mig osäker.

Äh, vi får helt enkelt se hur det går. Jag försöker att inte fokusera för mycket på det utan ska istället se det som något lärorikt. Sen ska det ju givetvis bli superkul att träffa alla igen.


Plugget dårå

Jag har stora problem med att lyckas plugga. Jag har inte lyckats på länge nu. Jag har så ont i ryggen att jag har svårt att sitta men även att koncentrera mig. Förmodligen pga av sömnproblemen (och graviditeten så klart).
Sen tar jag Panodil eller ligger på spikmattan för att lindra smärtan men då blir jag töttare än trött och somnar eller blir groggy. Hur ska jag lyckas?

Jag har längtat efter den här helgen och att få göra provet men just nu känns det som att det är en omöjlig uppgift. Tyvärr.
Jag trodde faktsikt inte att jag misslyckas med provet, så det känns lite konstigt nu att vara så pass osäker som jag är. Men jag kan inte göra mer än mitt bästa, och det har jag gjort. Jag kan ju inte rå för att det blivit som det blivit.

Jag ska hur som helst göra provet i morgon. Jag ser inte att det finns någon nackdel i det även om jag misslyckas. Jag blir en erfarenhet rikare och ser dessutom vad som förväntas av mig. Sen har jag hela våren och sommaren på mig att plugga och kan göra omprov i höst.

Det enda jag är orolig för är om jag kommer orka att sitta upp så länge. Som det ser ut nu orkar jag sitta upp i 10 minuter sen måste jag lägga mig. Men jag får helt enkelt försöka, jag kan inte göra så mycket mer än så.
Sen får jag bara lita på att mitt tidigare pluggande sitter kvar i mitt minne och räcker tillräkligt långt.

Ni får gärna hålla både tummar och tår för mig, det kan behövas.


Hormonfylld

Idag har jag fått en bil, dessutom var det ett vackert norrsken nu när jag körde hem den. Och höggravid och hormonfylld som jag är så var jag tvungen att böla lite i bilen. Nu har jag lugnat mig och ska fixa lite middag. Inget fancy dock. Rödbeta och quornfilé. Det får duga :)

I morgon ska jag på stan och se om jag kan hitta något vackert som jag kan ge till min mor. Hon är fantastisk, och jag är enormt tacksam över att just hon är min mamma.


Lite mer klagomål

Jag ska gå och lägga mig på spikmattan för tredje gången idag och hoppas att min rygg håller för att sitta upp vid matbordet och äta sen. Den räddar mig många gånger den där spikmattan. Det är nog det bästa tipset man kan få som gravid tror jag. Så är du gravid KÖP EN SPIKMATTA.

Jag tänkte att jag skulle ligga och plugga. Men det kan hända att jag somnar i stället. Jag har nämligen bara sovit 3.5 timme allt som allt i natt och idag. Sa jag att jag är trött?

Jag vet att jag klagar myckt just nu, men så är det. Jag kommer sluta med det också en dag :)Lagom svullen *host*

Idag har jag varit hos barnmorskan och vägt, mätt  och kollat alla värden. Det såg bra ut. Jag (eller bebisen trodde hon) har tydligen växt som tusan senase två veckorna. Kanske inte så konstigt att jag fått 300 bristningar på magen då som ömmar.

Jag hade även gått upp 3 kg. PÅ TVÅ VECKOR! Det är ju helt sjukt. Så 20 kg +, here I come!
Jag hade hoppats på att slippa gå upp så mycket denna gång. Det var ett rent helvete att gå ner skiten förra gången. Det gick inte alls så där lätt och smidigt som alla säger. Trots att jag gick minst 1.5 mil i promenader VARJE dag i ett halvår och sen började springa och träna styrke.

Jaja det löser sig. Det ska bli en fröjd att bli lättare och lättare i alla fall.


Trött

Inegn bebis, och inga förvärkar bara en enorm trötthet. Jag tror att jag blivit lurad.
Fördelen med det är att jag kanske kan få energi till att börja plugga och därmed klara provet som är på Torsdag - fredag, men då MÅSTE jag få mer sömn på nätterna, nackdelen är att om jag inte blir piggare så kommer jag inte klara provet även om bebben inte kommer. Jajja, jag får göra det till hösten då, men det hade varit skönt att få det bortgjort nu när jag dessutom har pluggat så sjukligt myckt (framförallt) i vinter.

Idag har jag varit en hösäck. Bokstavligen. 0 energi.
Jag har vilat 2 gånger och känner ändå hur jag hade kunnat gå och lägga mig nu.


Uppmuntard

Då fick jag ett samtal från mamma som är hos min mormor och morfar. De har roligt och sitter hela bunten och spelar kort. Alltså brorsan, kusinen, morbrorn och hans fru, Thor.. Jag fick lyssna på hur snacket haglade sarkastiskt över de som spelade lite sämre.
Sen började det hagla med roliga kommentarer om "ROLF" har kommit än.. Haha.

Jag på lite bättre humör i alla fall.

Nu har jag hållit på länge, men det tar lång tid när man rör sig som en sengångare, att städa. Bara att få ut dammsugaren ur förrådet är ett projekt. Men det är väl lika att försöka med något vettigt så man ine deppar ihop totalt.

Sen ikväll får jag besök av fina vänner. Det blir bra det.


Jag behöver muntra upp mig själv

Usch, jag känner mig så skör, och nästan deppig.
Jag längtar efter att få sova ordentligt, träna eller åtminstonde kunna röra mig.
Men mest av allt: Jag vill inget annat än leka och ta hand om min son. Men jag kan inte, och det gör ont i mig.
Vi har hur mycket snö som helst ute och det hade varit fantastiskt att kunna vara ute och leka med honom i snön, bygga gångar, gropar, åka pulka, hoppa från de gigantiska bergen ner i mjuksnön. Men nej, det går inte, och inget annat för den delen heller. Fy fan, jag är så jävla less på att ha så här ont.

Jag vet att det inte är länge kvar, men i värsta fall är det 5 veckor med snitt och det känns tungt som fasen.
Idag önskar jag att bebben kommer.. helst igår!

(Dessutom luktar det kattbajs i hela lägenheten, någon av katterna bajsade i lådan nyss, och jag får inte ta bort det. Så det är bara att leva i skitlukten tills Robin kommer hem och kan fixa)
Borde nog vädra.Slemmig fakta

Jaha, när slemproppen har gått så brukar det oftast vara ett tecken på att förlossningen är på G. Tydligen är det vanligaste att förlossningen sätts igång 1-7 dagar efter slemmisen har visat sig.
Robin hade för sig att förra gången slemmisen gick så kom Ralf dagen efter. Så det kanske är jag som komemr ihåg fel?

Men som med allt annat när man är gravid så vet man aldrig säkert. Det kan även ta 4 veckor innan bebisen bestämmer sig för att se dagsljuset. Så vi får väl helt enkelt vänta och se.
Nu har jag i alla fall varit förbi på jobbet och hämtat värmedynan så jag kan lägga den på magen när det smärtar. Jag har även bunkrat upp med panodil.


2 panodil

2 panodil och 4 timmars sömn verkar ha gjort att allt lugnat sig. Som vanligt. Är dock fortfarande jätte trött. 5-6 timmar sömn perr dygn i uppdelat format är väl kanske inte ultimat. Men jag är glad att jag kan sova på förmiddagarna i alla fall. Det hade blivit outhärdligt annars.

Det är fortfarande inte skönt, men något man absolut kan leva med. Det verkar som att min livmoder bara vill träna ordentligt innan det är dags på riktigt. Jag önskar dock att den kunde göra det utan att jag ska tro att jag ska dö av smärta. (Och sen kommer jag på att detta är ingenting jämfört med det som väntar(!))

Sorry för att jag råkade lura er på FB, det var inte meningen.


Slemmisproppus

Javist, den har har gått och jag hade inte glömt bort hur otrevligt utseende den har, men blev ändå lite överraskad. Bli inte stressade nu, jag har för mig att den gick typ 2-3 veckor innan det var dags förra gången också.

Jag har fortfarande superont trots att jag satt i duschen i nästan en timme. Varför har vi inte badkar? Förra gången sa jag argt till Robin "nästa gång ska vi fan ha badkar!" - men nej, vi har inget badkar.

Jag kommer så väl ihåg på förlossningen när jag fick gå ner i ett varmt bad, det var som att komma till himlen, eller åtminstonde vrida ner värksmärtorna från 10 till 7. Robin fick sitta brevid på en pinnstol (i en timme) och servera mig saft.

Hela graviditeten har jag hoppats och hållit tummarna på att bebben ska hålla sig på plats till efter provet (som är 1 och 2 mars + lite utbildning sen under helgen) men just nu känns det som att den är mer än välkommen. Jag orkar inte ha det så här ända fram till beräknat datum den 16 mars.
Jag kan ju ändå inte plugga till provet när jag har det så här, jag är supertrött och har ont över allt och klagar hela tiden. Det kommer förmodligen inte bli ett Godkänt på provet om det ska fortsätta så här fram till dess, och i så fall kan ju bebben komma redan nu!

Hela den här graviditeten har ju handlat om att ha ont, obekvämt och otur. Så det skulle inte förvåna mig om vattnet går när jag sitter i soffan eller ligger i sängen så den blir förstörd också. Eller är det sånt man känner så man hinner resa sig innan det är "försent"..?
Jag vet inte ens om jag känner någon där vattnet är det som satt igång förlossningen. Yttra er gärna om har någon fakta i ämnet :)

Nu ska jag lägga mig ner och andas och hoppas på lite sömn så småningom


Förvärks-jävlar

Dessa förbannade förvärkar!
Varför ska de komma och göra så förbannat ont på natten! Jag får ju fan aldrig sova nu för tiden.
Varje natt utdelas 2-3 timmar sömn till mig innan helvetet börjar. I natt fick jag sova 2 timmar och nu har jag legat och haft snor-ont i snart 2 timmar. Jag kan ju fan kanppt andas pga smärta.
Jag blir galen!Nu går jag in i duschen och hoppas att det ger med sig, sen får jag väl sova hela jävla förmiddagen som vanligt och missa min pluggtid. GHHRRRR!


Tyglade bslutsångesten och beställde barnvagn

Så där ja, då har vi äntligen bestämmt oss för vilken syskonvagn vi ska och beställt den. Den ska vara här nästa vecka. Det blir spännande.

Den har vändbara sittdelar, obehindrat av varandra och det känns som ett stort +.

Så, syskonvagn + liggdel + mjuklift (för de tillfällena då jag bara har bebben hemma så kan jag ta den i lilla barnvagnen) och sen passade vi även på att köpa ett babygym, vi lånade ju ett av en kompis förra gången, Ralf var ju aldrig särskillt intresserad av att ligga där. Men om inte jag har fått för mig fel så är denna krabat lite lugnare och då kan det nog vara trevligt för hen.

Nu är det lite tommare i plånboken, men det känns bra. Inte en dag för tidigt.

Tänk er, snart går jag omkring med värsta pansarvagnen!! :DFettis-dagen och fikabrödssnack

Fettis-dagen och folk käkar semlor som aldrig förr. Fast nu har ju tiderna förändrats en smula. Semlorna kommer ju redan i januari och människor blir som galna. Eller egentligen redan innan jul, då är de gula med saffran i. Usch. Ännu värre.
Jag förstår verkligen inte vad det är som folk tycker är så gott?

Nackdelen med att inte dela denna djupt rotade tradition men att frossa semlor är att många tar lite illa vid sig om man inte vill ha när man blir bjuden. (Så är det för övrigt med allt fika.) Man ska som helst inte vara den enda i fikarummet som inte gillar dem. Det är som att folk har svårt för att tro att man "på riktigt" inte tycker att bakverken är goda. Men faktiskt, här har ni en person som på riktigt inte tycker om semlorna, och inte så mycket annat fikabröd heller för den delen. Dessutom är i princip alla frikabröd aldeles för stora. En fjärdedel hade räckt.

Men jag tänkte att jag skulle fira fettis-dagen lite ändå, för man måste väl inte sitta och trycka semlor?
Jag har redan ätit lite godis och nu funderar jag på att kanske äta hemmagjord snabb-sorbé. Något gott blir det i alla fall :)


Mitt charmerande Jag

Jag tror att det bara är jag som lyckas vara ful och göra bort mig ständigt och jämt.

Då sitter jag på ett möte och när mötet är klart så säger killen "Så där ja, då är det väl vara att börja vagga hem då" Jag var så oberedd på den kommentaren så jag sätter igång ett asgarv varpå det flyger snor ur näsan på mig.
Det var inte så mycket så jag hoppas att de inte såg något, men det kändes så typiskt jag på något vis.

Sen kommer jag hem och inser att jag är utelåst, den här dagen har varit allt annat än vanlig.


Glad och chockad

Ja, vad säger man.. Tack?!!!
Jag är mållös och väldigt glad.

Trots att jag gillar att vara bilfri, så har en del av mig längtat efter en bil, och nu känns det faktiskt bara bra. Främst med tanke på att lokaltrafiken blivit så dyr så det knappt känns värt det + att man sällan får plats på bussarna med syskonvagn.Nu gäller det bara att få tag i ett garage. Det är ju inte ultimat att inte ha garage där vi bor. Det finns många stökiga ungdommar som gärna pillar på bilarna lite för hårdhänt. Det har vi tidigare erfarenheter av. Tyvärr finns det inte så mycket garageplatser här, men man får göra ett försök.


Berg

Ska rensa upp i Ralfs gamla kläder... och insåg precis hur hur mycket vi har sparat. TROTS att vi rensade innan vi packade ner det i källaren också. Här är en del av kläderna upp till 6 månader...Sjukt stort berg till en så liten bebis. Det ser till och med mindre ut på bilden än i verkligheten.

Nu drar jag mig till och med från att börja.Supernyttig juice till barnet och dig själv

Jag har ju en liten apparat här hemma som jag älskar.
Råsaftcentrifugen.


I den kan man pilla ner allt möjligt gott. Man kan göra rena fruktjuicer men även juice på näringsrika grönsaker som det lilla barnet kanske inte annars äter helt frivilligt, eller inte har lärt sig äta.Jag gjorde en juice till mig som även Ralf fick dricka av och han fullkommligt ÄLSKAR den.

2 äpplen
1 rödbeta
3 broccoli-stångar (alltså själken, "blomman" hade vi i maten)
Ingefära Bara en liten bit

Det blir lite sött och väldigt nyttigt! Sen är det ju superkul för barnen att vara med och göra juicen också :)

Det är ju perfekt att man till exempel kan ta broccolisjälken och få ut juice av den som är dundernyttig, för själv är jag inget fan av att äta den. Eller om man har en massa olika grönsaker och frukter som håller på att bli gammla, då kan man ju enkelt dra ut nyttigheterna ur dom och den juicen man inte dricker upp under dagen kan man ju enkelt frysa ner i små isbitar och ta fram valfri mängd när man är sugen eller känner att man behöver en vitaminkick.

Bara ett enkelt tips.


Man ska ha balla skor

Ralf kommer vara så gullig i sina balla skor till sommaren. Hans morbror har nämligen varit i USA och köpt jordan air skor åt honom och sen skickat upp. Riktigt fina. Sen har han ju även sina guldskor från lindex och keen-sandalerna som han kan varva med :) (våga vägra foppa-toffla)Svarta med rosa och röda detaljer.


Roligt pluggsnack från en överhettad Liv

Fy tusan vad jag har pluggat idag. Mina små grå känns näst intill överansträngda och hjärnhinnorna vibrerar så mycket så jag känner hur hela mitt huvud är överhettat. Men det går frammåt. Lite mer sitter faktsikt efter idag.

Det är ju det där med kranialnerverna... De är ena hala rackare, svårt att få dem att fastna i mitt minne. Men än har jag inte gett upp hoppet. Det börjar faktsikt bli lite kul.. Jag pluggar efter en lista som jag gjort som gör det lite lättare att tänka till en början. Sen är det väl bara att nöta. På 2 veckor borde jag ju få dem att sitta.
Det ser ut så här bland annat:

  KN 1: Nervus Olfactorius --> "Old factory" --> en gammal fabrik luktar illa --> alltså LUKTNERVEN

  Sensorisk


  KN 2: Nervus Opticus --> "Optik" = dålig syn? --> alltså SYNNERVEN

  Sensorisk


  KN 3: Nervus oculomotorius --> " O-cul-omotorisk" = Det är inte roligt när nerven är orörlig eller har fastnat = Vindögdhet? --> alltså ÖGONMUSKELNERVEN

  Nerven försörjer motoriskt 4 muskler i vardera öga, den övre raka, den inre raka, den nedre raka och den nedre sneda ögonmuskeln, vilka alla fäster på ögonklotet samt ögonlockslyftarmuskeln.

  Även nervtrådar som som åstadkommer pupillsammandragningar.

  Motorisk


  Den här är ju väldigt enkel att komma ihåg:


  Kn 5: Nervus trigeminus: "Tri" = tre --> tre nerver --> (jag kommer ihåg bilden)

1: (n. ophthalmicus) --> (Ophthalmicus)nästan "opticus" --> alltså ögonnerven
2: (n. maxillaris) --> som os maxilla (överkäksbenet) --> alltså överkäksnerven
3: (n. mandibularis) --> som os Mandibula (underkäksbenet) --> alltså underkäksnerven
vilka förmedlar känselintryck av alla de slag från ansiktets hud och muskulatur samt från de håligheter som mynnar i ansiktet, det vill säga ögonhålan med ögonklotet, näshålan med sin slemhinna och munhålan med slemhinna, tänder och tunga.

Sensorisk och motorisk

Startar i pons

 


  Den här är min favorit:

  Kn 12: Nervus hypoglossus --> "hypo" = hyper -> säga fort. Glossus = glosor --> för att kunna säga glosor fort måste man hålla tungan rätt i munnen. Alltså TUNGMUSKELNERVEN

  Lämnar medulla oblongata (förlängda märgen) mellan pyramiden och oliven. Försörjer tungans muskler.

  Ni ser ju, jag har ett helt fantastiskt system ;)

Sen när alla 12 kranialnerver sitter med sitt namn i mitt minne så är det bara att få dit vart de fäster, vilken väg de tar och vad de gör mer exakt... Det borde gå bra, jag kan redan endel. Eller hur?

Sen är det vissa andra saker som är lite svåra att få in i  minnet, men jag kan det mesta i alla fall så då tycker jag att jag borde få godkänt på provet. Det jag är mest orolig för är att jag inte ska förstå frågorna.. alltså vad läraren är ute efter. Så har det nämligen varit på instuderingsfrågorna. Sen att jag dessutom har dyslexi och då mest svårigheter med läsförståelse gör ju inte det hela lättare. Men blir det aktuellt så får jag väl helt enkelt kräva att få göra det muntligt trots att han sagt att de inte har några "hjälpmedel" för människor med dyslexi. Men jag kan ju kanske försöka peka på handikapp-lagen...

Det ska nog ordna sig.


Syskonvagnsträsket

Men alltså, detta med att köpa syskonvagn. Det är ju en djungel!!! Alla vagnar verkar ha sina för- och nackdelar. Det finns liksom ingen som känns helt självklar. Och vad är det egentligen värt att lägga på en syskonvagn? Vad får man tillbaka sen när man säljer den? Hur ofta kommer vi använda den? och vilka egenskaper väger tyngst för just oss?
- Att den är smal
- att barnen blir jämlika i vagnen (ingen blir undanskuffad)
- att den är smidig att resa med
- lätt att vika ihop
- att bebisen kan ligga mot mig medan R kan välja om han vill sitta mot mig eller från mig
- att den inte är för dyr
- att den får plats i trappen (vi bor ju för F i lägenhet)
- Smidig att köra på både bart och i snö

Jag tror att jag har bestämmt mig för vad jag tycker är mest värt. Men Robin verkar rösta på "rolls-roycen" vi nyss provade. Jätte fin och smidig och bra.. men är den värd pengarna för just oss? Har just vi användning av det den erbjuder? - NJAE
Jag tror att nackdelarna med den väger tyngre faktiskt.

Ska vi vara "säkra" på att få vagnen innan vi får bebisen så bör vi beställa vagnen inom en vecka. Och då räknar jag med att bebisen kommer i tid och inte för tidigt. Så nu är det bara att tygla beslutsångesten och bestämma sig.


Hej magsjukaHej magsjuka.


Jag tänkte så här:
Om du nu får vara med mig resten av dagen så kan du lämna mig ifred resten av mitt liv sen?Deal?


Bli medveten

Börja med att bli medveten. Titta på detta.

Del I

Del IITräna...

Jag sitter och hjälper mamma med lite jobb framför datorn, men kan inte sluta tänka på träning och träningskläder. Jag börjar bli desperat. Jag längtar så mycket efter att få adrenalinet pumpat i takt med hjärtat och få svettas ordentligt. Jag vill få tillbaka mina krafter, min kondition, min balans.

Jag till och med drömmer om att tränna nu för tiden och då framför allt att jag springer. Jag springer snabbt, snabbt snabbt, och njuter av att känna vinden vina i mitt ansikte.

Jag känner hur min rygg börjar tröttna på allt stillasittande och liggande, och framför allt att jämt ligga på sidan upppallad på kuddar så ryggraden hela tiden ligger snett.

Nåväl, nu är det bara ca 4 veckor kvar tills bebben kommer och där med ca 10 veckor kvar tills jag kan börja träna igen. Tiden går och snart är jag där :)

Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt kära vänner.Typ 2 veckor

Jag fick lite lätta andningsproblem när jag helt plötsligt upptäckte att det är 2 veckor till jag ska skriva slutprovet!

GHAAA!!! Hur ska jag hinna få in allt? En del saker vill som inte sitta hur mycket jag än nöter.

Ja, nu ska jag inte hetsa upp mig, men lite nervös blir jag faktiskt!


Det smärtar när "knoppar" brister

Jag trodde liksom att jag hade gjort bort det där med att få bristningar på magen förra gången jag var gravid. Men tyvärr var det nog mer en önsketanke än ett faktum. Min kära mage tycks bara bli mer och mer randig och det stör mig lite. Dessutom ska det hålla på att brista i nästan 5 veckor till, då hinner det bli mycket.
Ju mer brisstningar man får desto mer omöjligt blir det att få tillbaka formen igen. När bebisen är ute från magen så har jag bara kvar en hel del skrynklig hud som inte fylls upp. Det innebär att ju mer jag får tillbaka min "vanliga" form ju mer börjar det hänga. Jag vet ju inte hur det är än att ha det så, men jag hoppas i alla fall att man slipper skavsår på magen för att man går med tajta jeans. Det är en tråkig tanke. Om någon har erfarenhet så får ni gärna berätta för mig.


Men samtidigt försöker jag tänka på det vackra. Jag har liksom fått spår av när de små liven "bodde" i mig. Det är ändå en vacker tanke. Äkta kärlek liksom.


Uggla

Min symaskin funkar och överlyckliga jag satte igång på en gång med att sy. Först gjorde jag klar en haklapp som jag inte fått färdigt, och sen började jag klura på en kudde till Ralf. Så jag bestämde mig för att göra en uggle-kudde.

Enkel med fin :) Lite dålig bild bara. Kanske får jag en bättre bild i morgon.

Ska börja med ett lapptäcke sen någon dag. Jag börjar få de tygerna jag behöver nu. Men man vill ju inte göra på vad som helst :)

Nu är det godnatt.


@ home

Bebisen ligger i tryggt förvar. Ibland kan man tydligen bara ha väldigt mycket förvärkar utan att det är någon fara eller något konstigt. Det är bara vila som gäller också får man hoppas på att det lugnar ner sig. Nu fick vi det även bevisat att Behandlingen hos Cecilia (kiropraktorn) har fungerat. Bebisen ligger med huvudet nedåt precis som den ska :)

Nu har vi kommit hem, laggt Ralf och käkat middag, qx-galan ser vi klart en annan dag för nu väntar sängen.

För er som för övrigt har missat st petersbugs nya genialiska lagstiftning kan ju ta en titt på detta. Mindre kan ju göra en arg. Så sjukt!

Det är en trött Liv som skriver nu. Så nu hoppas jag på en hel del sömn i natt.

Tack och godnatt.


Ska tydligen till förlossningen

Måste tydligen in på förlossningen och kolla så allt är ok. Det har lugnat ner sig lite nu, men de ville ändå undersöka mig och det är väl lika bra så inget oväntat händer :)
Det är tydligen inte sammandragningar jag har, utan förvärkar och det kan tydligen vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjukas upp och bebis är på väg. Men det kan också bara vara urinvägsinfektion eller ingenting.

Håll nu tummarna för mig att det inte är så, för i så fall innebär det att jag måste ligga ner tills förlossningen och det har jag INTE lust med. Jag rör mig lite som det är och håller på bli galen, och jag är inte redo för att föda barn än. Nä nog får den hålla sig där den är tills åtminstonde den 5 mars.


Måtte symaskinsproblemet vara löst nu

Jag var inne i stan en sväng idag. Jag hann dock bara gå på singer (symasiknsaffär för er som inte vet det) innan jag fattade att jag var tvungen att åka hem och vila. Men det kan hända att jag löst mitt symaskinsproblem (woohoo!). Mannen som jobbar där gick grundligt igenom allt i från hur jag ska trä tråden till... ja en massa i hur maskinen funkar och vad som oftast gör att man får de problemen som jag fått. Så ikväll när Robin är hemma och kan hjälpa mig lyfta ut maskinen från förådet ska jag kolla om problemet kan vara löst. Det hade ju varit förträffligt :) Vi får se.

Annars får jag helt enkelt lämna in det till honom så han kan kolla på den.


Jobbiga sammandragningar

Sammandragningarna tycks bara bli värre och värre. I natt har de  hindrat min sömn och idag tycks de komma oavbrutet. Det är jobbigt, jag får andningsproblem (vad det känns som i alla fall) hjärtklappning, och ibland oljämna hjärtslag, ibland får jag även ett väldigt starkt tryck nedåt. Jag har dock ringt VC för att få lite rådgivning. En del människor skrämmer upp mig med att det kan vara tecken på att ungen ska komma tidigare så jag behöver lite experhjälp. De ringer upp mig om ca en halv-timma.

Någonting i mig säger "äh, det är lungt.. det är väl bara lite sammandragningar." Medan en annan del av mig blir lite nervös.
Mitt slutprov är som sagt 2 veckor innan beräknad födsel så den får hålla sig inne åtminstonde tills dess. När jag skrivit provet så är den välkommen när den önskar att komma.

Just nu ligger jag klubbad på soffan och försöker plugga. Till lunch ska jag laga nudlar med keso till i brist på ork att göra något vettigt. Bebisen får helt enkelt nöja sig med näringen som jag lyckats lagra och som lagt sig som ett tjockt duntäcke över min kropp.


Gravid-massage

Idag har jag varit på Gravid-massage hos Malin på Stundvis. Alltså (!), Om jag med ord kunde beskriva hur nice det var!
90 minuter ren lyx. Produkterna hon använder sig av är helt underbara (svenskproducerade och ekologiska), hela min kropp fick peeling, jag fick ansiktsmask, massage på fötter, ansikte, skalp, nacke och insmorning på hela resten av kroppen med olika krämer och oljor. Helt fantastiskt!
Dessutom låg jag inbäddad på en varm massagebänk.
Verkligen att rekomendera. Jag tror att det är fler än gravida kvinnor som skulle uppskatta den massagen.


Lapptäcke och massage

Allt pluggande har gjort att jag har fått övervikt i hjärnan. Jag känner att jag behöver göra mer med mina händer.
Så nu håller jag på att planera ett lapptäcke. Känns ju superkul. Det svåraste är att få tag i alla tyger som jag vill ha. Det måste liksom bli rätt kombination av mönster, tygsorter och färger. Vi får se när det blir klart. Det känns som att det kommer ta ett tag att få till det precis som jag vill ha det.

Så, syjunta någon?

Jag ser för övrigt fram emot i morgon. Då ska jag nämligen på Gravidmassage hos Malin som har Stundvis här i stan. Jag tror det kommer vara ljuvligt. Hon är ju så duktig.

Nu säger jag godnatt. Godnatt.


Behandling så bebisen vänder sig rätt.

Min lilla bebis i magen har envisats med att ligga på tvären och eftersom jag är livrädd för det klassiska vändförsöket som de gör på sjukhuset (som dessutom inte funkar särskillt ofta) och dessutom  helst inte vill snittas, så lättade jag mitt hjärta för Cecilia på Luleå kiropraktorklinik.

Då visade det sig att hon har en behandlingsmetod för just det.Det visade sig att ett av rundligamenten som fäster i livmodern krampade på vänster sida (min problemsida). Då blir det trångt och bebisen får dåligt med plats att sätta dit sitt huvud. Logiskt. Hon lättade på den krampen med ett enkelt tryck som inte var jätte skönt, men något man kan stå ut med i någon minut.
Hon sa att "nu kan det bli lite livat i magen på dig, men det är inget farligt.", jag var soffliggandes hela kvällen med sammandragning, efter samandragning efter det. Sen dagen efter känner jag hur bebisen kraffsar med sina fingrar i mina nedre regioner.

Jag var där idag igen och gjorde behandlingen igen. Det känns som att den ligger med huvudet neråt, och det tyckte Cecilia också. Jag hoppas att den stannar så nu. Det ska bli kul att se vad BM säger sen. Tur man känner så kompetenta människor som kan hjälpa en med både det ena och det andra.


Vitamin apelsin

Jag kom på mig själv stå vid diskhon i bara underkläder och äta två apelsiner på rad.

Jag vet inte, men kan det kanske vara så att jag fått någon tillfällig craveing, eller har jag bara gått och blivit väldigt förtjust i apelsiner? - Jag hade nämligen kunnat äta en till... eller 3.

Säkert är i alla fall att kroppen vill ha lite c-vitaminer :)Tråkig dag är snart över

Usch, det har varit en sån riktigt riktigt tråkig dag idag. Först har jag varit soffliggandes fram till 14.30, pga onda sammandragningar osv., då jag var tvungen att gå till vårdcentralen och träffa doktorn som kallat mig. På vägen till Vårdcentralen halkade jag och gjorde illa mig rejält, vette tusan vad som hände, men oskönt blev det ända från ljumsken upp till naveln. Framme hos doktorn så fick jag ett dåligt besked som gjorde mig arg och ledsen. Kom hem och försökte i all hast slänga ihop en lasange mitt i smärtan sittandes på en stol (längtandes efter att få lägga mig ner i soffan och dö) som blev något misslyckad. Är nu ofömögen att göra någonting vettigt över huvudtaget, kan knappt resa mig upp själv, har konstanta sammandragningar och ett riktigt dåligt humör.

Nu ska jag tröstäta hallonsorbé och i morgon ska jag vakna och få en mycket bättre dag igen. Den här dagen behöver jag ingen repris på.

Någon som vill låna mig en plaststol som jag kan ha i duschen förresten? - hör av er!

Försäkringskassan - Ev. namnbyte!?

Jag har idag fått veta att min sjukskrivning inte beviljats av Försäkringskassan.

Så jävla förnedrande alltså!

"Nä, nu är du kvinna och gravid och då ska du minsann orka med allt som vanligt. Foglossningar är en NATURLIG del i graviditeten"

Ska vi snacka vad som är naturligt så går ju alla slags besvär att räkna upp, men det klart; det är ju bara foglossningar och graviditet som en man inte kan "drabbas" av.

Försäkringskassan tycker att jag kan ligga ner och jobba 50% av dagen. - JAHA! men det kan väl för fan alla då i så fall?!

De kanske borde byta namn till förnedringskassan, eller varför inte Diskrimineringskassan

Nä, just nu är jag så arg, besviken och känner mig så kränkt så jag borde nog sluta skriva.

I morgon ska min doktor ringa mig igen så vi kan skriva det nya läkarintyget.Just ja, nu minns jag

Jag hade glömt bort hur ont det kan göra att vara gravid. Nu minns jag.

Min bebis ligger dock inte så där fint och fixerat. Min bebis ligger tvärs över magen och trycker på höftbenet. Det resulterar i samandragningar stup i kvarten. Usch.
Jaja, ingen stress. Den har 2 veckor på sig att lägga sig till rätta.

Den här dagen har hittills gått till att vara soffliggandes och fokus har legat på att andas och försöka hålla bort den hårda bebis-kroppsdelen från os ilium. Inte så vidare spännande.
Men ibland är det viktigt att bara ta det lugnt och vara.

Fick ett telefonsamtal från min barnmorska igår att jag har en tid hos doktorn idag. Jag undrar vad hon vill undersöka?
Det blir nog det mest spännande för dagen. Sen tror jag att jag ska festa till det och laga lasange.


RSS 2.0