IQ 0

Oooh, jag är ju så extremt smidig ibland.
Köpte blondering för att fixa slingor i mitt hår. Jag orkar inte med att hålla på och tona mörkt hela sommaren om det ändå bara ska bli blekt a´la orangutang, och den blonda utväxten jag har är ju inte så där jätte tillfredsställande.
Så lite slingor skulle väl göra susen.

Missen jag gjorde var väl bara att vi gjorde på tok för många (typ alla hål i hatten).

Så det där med orangutang kom tidigre än beräknat. Jag slänge på en toning i håret för jag tänkte att det skulle jämna ut sig då.

Missen jag gjorde var väl bara att jag bara köpte EN toning till allt mitt hår (vanligtvis brukar jag behöva 4) men jag tänkte ju att jag bara skulle tona slingorna... IQ 0... slinorna fanns ju vid detta tillfälle I håret dvs OMÖJLIGT att   PLOCKA UT dem.

Så jag och Robin kämpar och kämpar och kämpar... Resultat = Orangutang

Så vad gör jag nu?

Skiter i det och ser förjävlig ut eller lägger ner en massa pengar på skiten så det blir någolunda snyggt?


Eller... tröstshoppar en massa annat roligt?...


*

Jag blir så förbannad!

Äcklad, förbannad, förtvivlad. Ja man kan verkligen känna mycket när man ser detta. Usch!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article7207258.ab

*

Eurovision song contest

Moldaviens bidrag är ju så sjukt kul!
Jag dör!Men inget slår Saxofån snubbens moves i framträdandet på eurovision nu här i lördags. Ni MÅSTE kolla in det.

*

Konsten att stå

Ja, helt plötsligt så står han själv.. och för 4.5 månader sen så var han i min mage  !?
Vart tog min bebis vägen?

Idag hemma i måttsund fick jag en bild på Ralf när han står aldeles själv.Han har bråttom var lilla kille. Men fin e han :)


*

Marma-kurs

Den 18-20 juni är årets marma-utbildnning. Jag vill gå den, jag hel-ammar fortfarande då, men jag hoppas att det går att lösa. Man måste ha viss kompetens för att få gå den, och den kompetesnen har jag. Så det gäller bara att det löser sig med Ralf och amningen.

Marmabehandling - energibalansering

Ayurveda har ett fantastiskt terapeutiskt system som kallas Marmasystemet. Marmapunkterna är speciella Ayurvediska energipunkter på kroppen, liknande akupunkturpunkterna. Marmabehandling är enkelt uttryckt en slags energibalansering som är både avslappnande och välgörande och är därför en mycket effektiv metod för att harmonisera Prana, som är livsenergin i kroppen.


En utvald blandning av aromaoljor appliceras med lätt fingerberöring, enligt ett speciellt flödesschema, på ett antal Marmapunkter på kroppen, från hjässan till fotsulorna.


Behandlingen och Marmaoljorna påverkar de subtila energiflödena i kroppen och blockeringar löses upp så att energin kan flöda fritt igen. Energikanalerna fylls på och kroppen får återigen tillgång till den energi som den behöver för att fungera optimalt.


Marmabehandling balanserar och föryngrar genom att aktivera kroppens egen självläkande förmåga.
Den är helt fantastisk enligt mig. Håll tummarna för mig!

(Sen har jag för mig att det är så att man måste ha genomfört ett visst antal marma-behandlingar efter utbildningen för att få sitt diplom. Bara så ni vet.. om det skulle råka finnas någon som vill bli behandlad)


*

Prcis som att han aldrig gjort annat..

Sa jag att Ralf stod helt själv idag. Mitt på Börje Olssons konditori. Han höll fast sig i en guldstång (och ville äta på den) Och inte en hand från mamma eller pappa hjälpe till med balans eller så.
Jag försökte få det på bild sen, men tyvärr var det ett Once-in-a-life-time-ögonblick.. För denna gång.

*

Små ting

* Kokat Ghi
* Skickat iväg ett jätte viktigt mail (x antal månader försent, men ändå!)
* Fyllt i skit viktiga papper (Ska lägga på lådan idag så det är gjort)
* Betalat räkningar (som typ tandläkar-&%#*/!-räkningen)
* Gått in till stan och shoppat (hittade även ett par skit snygga skor
som jag MÅSTE köpa.. ovanligt va?)
* Ätit årets första wienerbröd
* Ska nu ut på lång-promenad


*

Energi

Idag fick vi vääärldens sovmorgon. Kvart över 10 slog jag upp ögonen och fick en smärre chock när jag insåg vad klockan var. Vist hade Ralf knorrat en del tidigare på morgonen men det gick ju tydligen över så det gjorde inte så mycket.

Skönt var det. Fy fan.

Tyvärr så började baby-sången klockan 10.30 så den fet-missade vi ju. Så vad gör vi nu?

Jag är så fylld av energi så jag skulle kunna tänka mig en massa saker. Inspirationen flödar och jag är på världens pyssel humör. Jag måste bara vänta tills Ralf somnar... Nu är han bara slö-unge och ligger och glor i mitt knä och surrar mellan varven :D
Fan va fin han är, jag dör!

Jag är till och med sugen på att städa. NÄR FAN HÄNER DET?! VEM ÄR JAG?

Frågan är då. När så väl denna lilla parvel somnar.. vad ska jag då sysselsätta mig med?
Plugga, städa, yoga el. pyssla?


*

Kvällsgröt för hungrig bebis

Eftersom Ralfen är typ 3 månader före i utvecklingen så kräver han väldigt mycket mat. Och det är först nu som jag förstår att det är   det ligger till. Eftersom jag inte hade lagt märke till de här utvecklingsgrejerna så viste jag inte att han var så mycket före. Fast vist, nog la jag märke till att han var stark och så men jag tänkte inte så mycket på det.

Gick runt med tanken "Fan det känns som att han har fastnat i en väx-period som bara blir värre och värre" -Haha, ja gissa varför.. NU fattar jag, han behöver ju mer mat eftersom han rör sig och utvecklas så mycket.
Dåligt   av   mig.

Men nu när jag har fått det sagt till mig så fattar jag ju själv att om han är utvecklad som en 7 månaders unge så kräver han ju så mycket mat oxå. Tror ni jag har det? Gissa varför han käkar typ 5-6 ggr perr natt.

Så. Idag bestämde jag och Robin att nu är det dags för att införa Gröt till kvällen. Lite bakvänt blev det men så får det bli. Så första smakportionen fick han nu i kväll. Och hädan efter kommer han få gröt varje kväll. Sen om typ 4 dagar så börjar vi med smakisar på dagen och då följer vi "schemat" lite bättre och börjar med potatis hehe :DJag antar att han kommer få i sig mer och  mer.. nu slafsade han mest med det :D Sötungen!*

Sommarbus & Barnfötter

Det är sånna här dagar jag njuter.
Idag var vi och lekte på Dagis-gården på Lövsgatan. Eller Liam, Emil och Ralf stod för lekandet och vi Brudar satt mest och njöt av finvädret. Still going strong!

Ralf fick för första gången i sitt liv känna gräset mot sina fötter och tunga.
Han satt på gräset och slet av det om och om igen. Jag tror han gillade det. För när jag tog ur han från vagnen så stod han och bara tittade på gräset som lyste grönt. Klart att ungen har grönt som favvo färg och giraff som älskling djur :)

Jag tror att det kommer bli en underbar sommmar!*

Dreggelskafs

Billiga dreggelskarfs som dessutom är enfärgade!!!
Fraktfritt :)

Kan det bli bättre?

Det finns med mönster också om man vill ha det hellre.


Trist bara att de inte hade nå vettiga gröna och gula.. men man kan väl inte få allt här i världen.

Själv beställde 6 jag stycken när jag ändå var i gång :)

Här


(tack för tipset Johanna!)*

Konst - Stina Wollter

Asså idag har jag varit på vernissage på Galleri Skåda. Stina Wollter är konstnären. VILKA TAVLOR! Och vilken mysig människa (Ralf passade på att charmade henne oxå).

För alla som har chansen och är åtminstånde liiite intresserade av konst rekommenderar jag starkt att gå dit! Hon kommer väl inte vara där hädan efter(?) så det går väl inte att tala med henne och höra berättelserna bakom, men de är underbara ändå. Otroligt starka tavlor.

*

Idag är det lördag

Kan det vara mer underbart väder?
Jag tror inte det. Jag har varit ute från förmiddag till kväll varje dag den här veckan och det är helt fantastiskt! Finns det nå bättre än att amma utomhus? Som jag har längtat!

Sen hör man att detta var sommaren. Resten av sommar ska tydligen bli helt värdelös. Kall som tusan. Snitt värmen ska ligga på 12 grader.... På dagen alltså. SNÄLLA låt det inte vara sant!

Det ska tydligen börja nästa vecka med snöblandat regn och frost.....

Nä, jag vägrar ställa in mig på en kass sommar. Det är helt ok att det blir kallt nästa vecka, så brukar det ju vara. Men resten av sommaren tycker jag ska bli som förra. Dvs kanon!

--

Min kära dator tycker ibland att jag inte ska kunna använda Internet. Som igår.
Den vägrar helt enkelt hitta det trådlösa nätet. Skummt som fan. Jaja, nu är det tillbaka. Och jag sitter och nördar mig som vanligt.
Nu blir det en skvätt kaffe.


*

Trött

Här var det färdig sovet halv fem. Ska de där bra nätterna aldrig komma tillbaka?


*

Gamla människor

Igår kom det fram en gamal tant till mig på stan och frågade om Ralf var en flicka el. pojke.. hur gamal han var, vad han hette, berättade om alla sina barnbarn och barnbarnsbarn (inte alls ovanligt) och tillslut frågade hon
"har du nå Di i brösten då?"

"VA?!"

"Har du Di i brösten då"

Då ringde precis Robin så Tanten gick.............


Men va fan? Har du DI i brössten då? Va fan är det för fråga?

EH... JAG ÄR INGEN GET...

Men JA  JAG AMMAR

Jag ska bli likadan när jag bli gamal
Sno godis i affärerna
Skita i trafikreglerna
och ställa dumma frågor till "ungdommarna"

Sen ska jag säga att det var annat på min tid :)


*

Och...

Förresten så fick jag även en påse från willys  med juice, pasta, nötter och choklad...

Det tackar man för :)

*

Veckans Tips!

Nu när det börjar bli sommar så är det ju lätt att bli bränd. Så jag passar på att tipsa om Rosenseriens solkrämer. Jag har en som heter "unik" som är på solskyddsfaktor 5 och en som är solskyddsfaktor 20. de är heeeelt underbara.

Dessutom är de fantastsika att använda på barn eftersom de inte inehåller en massa skit.

"Man ska bara smörja huden med sånnt man skulle kunna tänbka sig att äta"Huden är kroppen största organ, lätt att glömma. Men det är faktiskt så att huden både tar upp saker IN i kroppen och för ut  skräp. Så vill du vara rädd om dig och kanske ditt barn borde du tänka på det :)
Dessutom så är barns lever, som tar hand om skiten de får i sig, inte färdigutvecklad föräns vid 2 års ålder. Därför är det extra viktigt att tänka på det.

Bara ett tips :)


*

När man inte behöver gå hem

Fy fan vilken fin dag!
Dagen började med babysång inne i stan. Alltid lika roligt :) "Jag är en gräs-HOPPA"
Efter det gick jag och käkade lunch med Mor, Håkan och en polare till morsan som jag glömt namnet på.. (f´låt)
Efter det gick jag och fikade med Pippi och Fanny + att vi gick lite på stan
Efter det mötte jag Emma och jag, Robin, Emma och Magnus gick och käkade och snackade lite skit.

NU först är jag hemma. Har alltså varit ute i 10 timmar. Lovely!

Bäst väder har vi också... Jag njuter så länge det håller.*

Karius & Baktus

I dag har jag varit på en tandläkarundersökning. Sist jag var på en undersökning var när jag gick i skolan och det fortfarande var gratis. Alltså 7 år sen typ.. jag vet, skäms på mig!
Men jag får skylla på att det faktiskt är extremt lätt hänt att skjuta upp på det.. framförallt när det är ett rån. Och har man då inga promblem med tänderna så kan det kännas liiite onödigt att gå och bli rånad.

Slutsatsen då?
Jo, jag hade ett hål OCH 3 (!) påbörjade som jag kanske måste laga ändå (de var på gränsen). Så inte nog med att jag blivit 600 spänn fattigare i dag så kanske jag blir 3500 kr fattigare den 29 Juni då jag fick min tid för lagning...
Bläääää Jag gråter nog sönder mig själv den dagen.

1000kr perr tand och allt över 3000 blir det hälften på. Då vet ni.

Alla mina hål var mellan tänderna så hädan efter ska jag fan ALDRIG mer slarva med tandtråden. Thats for sure!

Jävligt trevlig med såna utgifter när man går på mammapenging och dessutom tar ut så lite som möjligt. Tur jag har ett annat konto också där jag har allt mitt guld jag tjänade när jag jobbade. Inte för att detta är något jag gillar att spendera mina pengar på.. men vad fan gör man? Jag vill ju ändå känna mig fräsch i munnen!


*

Sommarvädret

Det här vädret som är just nu gör mig lycklig. Vi har varit på promenad i kväll, och kom hem först 21.30, i kjol och linne. UNDERBART om ni frågar mig.

Ralf låg i bara blöja i vagnen fram tills de att han ville komma upp. Då satta vi på han kläder och solglasögon :)

Typ en kvart efter det att vi stegat innanför dörren så började det tok-åska. Lovely enligt mig.. men Ralf blev lite rädd stackarn. Som tur var så höll det inte på så länge.

Nu ska vi glo på Film.*

En sol som inte vill göra natt

Asså vi har en viss bebis i familjen som absolut inte vill sova föräns 23.00 !!!

Både jag och Robin är så jävla trötta och skulle kunna somna klockan 7 varje kväll.. för ni ska inte tro att han sover länge på morgonen när han är vaken så här länge.. nädå. I morse vaknade han vid 6.00 och har dessutom bajsat och ammat en gång på natten. Jag känner att jag börjar bli tärd.

Dessutom så är Ralf egentligen trött.. han vill inte roa sig själv utan vi ska roa han och vara "Vakna" - pigga och allerta. Medans han bara ska kunna såsa omkring och glo... Blää

Jajja, så småningom kommer väl den vanliga dygnsrytmen tillbaka. Jag dör inte, men det hade varit skönt att få sova lite tidigare än typ 12 på natten.Man ska väl inte klaga så länge han inte är ledsen?...

Kanske är han bara som midnattsolen.. Vill inte göra natt.


*

Vi gjorde Kalas idag

Jepp. Min snusbo fyller år och då kan man ju inte annat än ställa till med kalas. Som ni alla säkert redan viste om.

Jag sa ju att jag skulle försöka klå johanna med kak-bjudning.. och om jag inte lyckades så var jag i alla fall i samma "Klass" som hon är FÖR EN GÅNGS SKULL.
Man måst ju i alla fall en gång i livet :)

Det vi bjöd på var:

* Syltkakor
* Judekakor
* Variant på Judekakor (Istället för Mandlar, kanel och socker är det hasselnötter, kanel, socker och kardemuma)
* Chockladbollar (en med kokos, en med pärlsocker och en utan något alls)
* Schackrutor
* Coockies
* Chokladmuffins med mörka chokladbitar i och toppad med mörkchoklad och valnötter
* Svartvinbärsmuffins toppade med havreknäck med smak av svartavinbär och kokos
* Vinbärsrutor med vanilj-havreknäck
* Budapeststubbe
* Gräddtårta


Vi har MASSOR kvar. Kom och fika!


*

Bil såld!

Jepp nu är den såld. Men lite komsikt var det ändå.
För det första så råkade jag bestämma visning med 2 stycken samtidigt. Men va fan BÅDA bröt på finska och var allment slow så inte märkte jag någon skillnad i luren. Men jag tänkte att "han" ringde många ggr...haha

De som kollade först var typ mekaniker och upptäckte något fel och konstigheter så de la ner affären. De andra som kollade var en zigenar-familj med en turk som följeslagare. Pappan i familjen visade stolt upp deras rishög som de kom i och sa "Kolla, jag köpte den nyss. TURBO-DISEL!! 300 kr, man kan köra med den 8 månader (!)" Också höjde han på ögonbrynen medans han nickade.
"Okej" sa jag och nickade tillbaka.

Han köpte bilen. Också frågade jag om de ville ha sommardäcken för i så fall måste de komma med mig och hämta dem från min källare. Nej tack sa han "Jag vill bara ha bilen".. hehe "okej?" sa jag och nickade.

"Så, då var det klart, ha en vackert helg" Sa han och de åkte. Då kom jag på att de fan inte tog varken nycklar eller pappren om bilen. Så jag la papprerna i bilen och nycklarna för de väl komma och hämta när de känner för det.. eller nå?

Jaha, ska jag sälja sommardäcken nu.. JOBBIGT!

Skönt att bli av med skiten i alla fall.*

Bil-stackaren

Ja fy fan.
Min plan för dagen var att jag skulle på Baby-sång 10.30. Men inte blev det någon baby-sång. Rlaf har fortfarande på sig sin pyamas (!) och babysången började för 25 minuter sen.. hehe

Jag har nämligen lagt ut min lilla pärla på blocket och skrivit att jag slupar iväg den för 100 kr eller högst bjudande.
Det har ringt heeeeeeeeeeela morgonen!

Jag har ett antal bud redan och buden fortsätter att ramla in.
Jag vet inte om ni mins det, men bil-stackaren råkade ju ut för inbrott... och då tappade jag lusten totalt!
Så i eftermiddag så är nog lill-bilen såld. Tack för det!

Nu ska jag göra i ordning sötnosen - gå ut på prommis - träffar mamma - hem - säljer bil - bakar?.


*Jag avslöjar ett av bakverken

Ja, jag kan ju inte hålla mig från att avslöja ett av bakverken.
Här har ni: JÄTTEMUFFINSEN.

(En av våra muffins blev lite väl stor.)Men fy fan va god den blev!

Den som gissar rätt på vad det är i får 500 spänn av mig! ;D


*

Den första sommardagen

Idag har det varit en Sommardag. Som vanligt i  maj så kommer det "ryss-värme" hit upp i norr, och vem kan vara gladare än jag?

Dagen har spenderats hemma, på promenad och sen med Robins Familj. Alltid lika mysigt!

Nu ska vi försöka baka något här.. men åtminstånde min dåliga bak-erfarenhets-fantasi fantasi börjar ta slut. Inte lätt när man inte är van. Jag är nog bäst på att hitta på egna recept.. eller göra ojm "riktiga".

Förresten så har jag gjort om min design på bloggen.. och NEJ jag ska inte ha en bild med mig med en tandborte.. men det var den enda jag hade som är ny typ.. men jag ska ta nån bild och göra om designen... Tålamod.

Sen har det tydligen varit lösenordsskyddat på min blogg, och det fattar jag inte hur det kom sig?
Är det borta nu?

*

Veckans Tips!

Ja som vanligt så kommer "Veckans Tips" inte en gång i veckan, utan någon gång då och då. Så nu var det ju ett tag sen. Skit samma, vad gör de?

Veckans Tips är hur som helst en bok som heter "Själens Fågel". Den är så otroligt fin.
Det finns ju som ingen barnbok som handlar om själen. Men den här boken handlar som själen. Och den kanske inte berättar helt vad själen är, men den banar väg för samtal kring själen + att endel saker är så otroligt fint beskrivna.

Har du barn så rekomenderar jag verkligen denna bok.
(men jag hade den 4-5 år innan jag fick barn)
*

Ralfen ♥

Förutom att han är i en väx-period just nu och äter 711 ggr perr natt så är det en så otroligt fin tid just nu. Det har jag iofs nästan alltid tyckt. Han är en så himla glad kille. Han skrattar, jollrar, står och hoppar, går omkring i sin Gå-stol gnager på ALLT, tar fast i saker och för dem till sin mun för att smaka på dem. Han känner på katterna och är bara helt, helt underbar!Jag vägde mig idag och sen mig + han och då visade vågen +7.2 kilo (!) Muskelberget Ralf. Shit alltså.

Det känns i ryggen att han blivit så tung kan jag säga. Spikmattan är min räddning. Varje kväll innan jag somnar (eller medans) så ligger jag på den i minst 40 minuter. Lovely!


*

Öppet hus (+ kilona)

Japp, Vi är nu uppe i 7 sorters kakor/bakverk. Det börjar bli fullt i kyl och frys, men nog ska jag hinna fixa något mer.. + att det nog blir 2 tårtor eftersom mammsen är allergisk mot nötter. Om nu inte något oväntat skulle ske.

Alltså.
På lördag är det öppet hus kära Vänner.
(inte ni andra då förståss ;P)
Jag vet att du vill komma Fanny:)

För övrigt så har jag gått ner 10 kilo nu sen ca en vecka efter förlossningen (18 jan). Så ja.. det fortsätter att gå framåt. Nu har jag då alltså 5.5 kilo kvar till min "Startvikt".


*

Könsroller osv

Jag har alltid, så länge jag kan komma i håg, stört mig på leksaken "låtsas-kök" till flickor....

Varför lär vi flickor att leka söta, snälla, vara fina ta hand om barn och stå i kök?
Och "Prinsen ska rädda oss hjälplösa flickor som inte kan klara oss själva..." (Ghrrrr!)

Och Killar att vara tuffa, hårda och leka krig och hur man slåss?
(och att rädda den hjälplösa flickan som inte kan försvara sig själv)

Tjejer får tex dockor (och bratz!!!), prinsesskronor och klänninar, låtsaskök och te-serviser

och killar får bilar, robotar, svärd och utrustningar, och allmänt många olika gubbar som krigar mot varandra.

Jag tycker att det är extremt konstigt att lära killar leka krig. Verklighen jätte konstigt. Att lära killar använda våld i sin fantasi känns minst sagt osunt och trots att Låtsas-köket stör mig extremt mycket så kan det nog vara så att "Krigs-leksakerna" stör mig lite mer. Eller åtminstånde lika mycket.
Att leka med kök är ju i alla fall inte våldsamt.

Och sen det där med färgerna (!) Asså, man blir ju fan deprimerad.

En anna grej som jag funderat på är att man lär barn redan från år 0 typ, att de ska vara kära i sina motparter.. alltså flickor för pojkar och tvärtsom. Vi lär barnen att vara hetrosexuell.
Människor TROR att de inte spelar någon roll, men det tror jag absolut att det gör!

Ja, en del tycker nog att det är små saker att fundera över, men könsrollerna formas ju faktiskt från år 0. Och jag tror inte att jag kommer säga "jaha Ralf, är du kär i någon flicka på dagis då?" Utan jag tror att jag kommer säga "Är du kär i NÅGON.." Han får vara kär i vem han vill.

Men han får nog inte leka krig.. för det känns inte sunt att lära han att tänka VÅLD.

Jag kan tyvärr inte göra så mycket åt hur samhället ser ut, men jag kan göra något åt mitt egna beteende.

Här har ni en bild på "Pride-Ralf" som tar en förmiddags lur.

*

Eehh...

Under de 12 timmarna som Ralf "sov" så har han ammat 9 ggr och bajsat 2... Fy fan vilken natt!

Nu ska jag iväg på Babysång i kyrkanshus.


*

4 månader

Sa jag förresten att min favorit blev 4 månader i söndags?Idag var vi "familjen tönt" på stan och matchade!! hahaha...

--

Det är så trevligt när ungen får sina "väx-perioder" (som han verkar ha oftare än han är "normal"). Som nu i kväll så har han velat amma 5 ggr på 3.5 timme.. hela natten till idag så skulle han typ amma en gång i timmen eller så. Jag hoppas verkligen att jag får en bättre natt i natt.

Nu blir det sängen. (kollar nervöst på klockan)

I morgon blir det babysång på kyrkans-hus med och Emma, Magnus och Ejra.

*

Övertänt?

Nej. Jag har inte övertänt. Tanken var att för en gångs skull klå min kära syster Johanna med fika bak till Robins födelsedag. Jag har ju förr alldrig haft tid eller lust att baka till mina egna födelsedagar (Jag har fixat en paj och fruktsallad) så jag tänkte att nu jävlar! Jag ska klå henne med marginal och sen när de komemr hit ska jag säga med len röst (precis som hon brukar) "Man måste smaka av allt."

Eftersom jag själv inte är särskillt mycket för fikabröd och kakor och sånnt så har jag inte varit särskillt förtjust i den repliken. Och jag är nog även en av de tråkigaste människorna att bjude på fika för det är inte så mycket som jag verkligen uppskattar. Men jag har blivit lite bättre faktiskt.

Än så länge är vi uppe i 5 sorter.

Och det är ju några dagar kvar så vi ska nog få i hop några sorter till + tårta(or?)

Viste ni att det är första gången i mitt liv som jag bakar "småkakor"?
Heeeelt nytt för mig.

Ni får lista sen på vad det blev bakat :D


*


I nigger-land

Vi fick 2 sångböcker av Robins mamma som hon har sparat sen vi var kids. Och i den ena "Nu ska vi sjunga", som säkert alla känner igen, så finns det en sång som heter "Familjen Krokodil" som det är helt OUTSTÄNDING text på.

Den börjar nämligen så här: "I Nigger-land händer det ibland att man får se på Ni-lens svarta strand herr Krokodil, Fru Krokodil och lil-le Kro-ko-dil-le-lil-le-man. Sol-len, den skiner hett på Nig-ger-lan-det ned." Ochl lite senare i texten "..gamle nigger doktor Pillerman."


Hahaha.. Jag minns själva boken, orange, och typ alla sånger.. men inte den här!

Gör ni?

*

Kusinerna

Mina kusiner är så jävla duktiga. Det är lätt att vara stolt över dem. Ida pluggar college i spanien, Pontus är jag inte helt säker på vad han gör, Olle verkar ju bli en framgångsrik säljare och Petter blev nu kurs-etta på sin utbildning till Sommelier och blir där av erbjuden olika spännande uppdrag och jobb hela tiden. Det senaste är att han ska få servera på kronprinsessans bröllop i sommar. Spännande!
Grattis Petter!Nu ska jag göra mig i ordning så jag kan traska ut i solen och njuuuuuuuta av det underbara vår-vädret.
*

Mitt jobb, min "plan" och dessa kilon

När jag blev gravid gick jag in med inställningen att jag bara hade kvar några månader på mitt jobb, och sen skulle jag aldrig mer tillbaka dit. Jag var så spyless man kan vara. Mitt synsätt har förändrats lite. Det är väl inte så att jag längtar tillbaka dit. Men jag tänkte att det kan vara bra att ha kvar det så länge jag pluggar osv, det är ju trots allt väldigt bra betalt. Sen är det så att Robin har kass pappapenning så om han ska vara ledig så måste jag helst ha ett jobb om vi inte ska vara tvugna att vända på varenda krona. Jag ids inte!
Det är fan jobbigt att vara fattig och inte alls min grej. Haha

Det possitiva är att jag kan ju faktiskt vara mamma-ledig OCH jobba. Börja med att jobba lite, och sen kanske utöka. Jag har i alla fall fått veta att jag har kvar min rad. och om det inte skulle passa med den så får jag komma med önskemål.

Jag har i alla fall kvar mitt jobb och det är ju possitivt och absolut en "försäkring" eller vad man ska säga. I förrgår var jag där och hälsade på en sväng och gubben kläcker ur sig "jasså, du har gått och blivit tungviktare" Haha, det beskriver kanske vår relation ganska bra.. vi kan vara ärliga mot varandra.

När jag började hos han så vägde jag 10 kilo mindre än jag gör idag. Och hur det än är så är det skönt att för en gångsskull få höra att jag faktiskt inte var så här "stor" innan jag blev gravid.
Inte för att jag säger att jag är fet, jag är ju inte överviktig längre... men jag är större än jag brukar. Btw så har jag nu gått ner 9 kg allt som allt, och i sommar går jag för hoppningsvis ner mer, då jag kan röra mig utomhus mer (då jag kan amma utomhus). Dessutom kommer ju Robin att vara hemma mer i sommar så då kan jag träna mer. Jag måste väl bara prioritera det.

Well, viktnedgången går SAKTA men SÄKERT och det är 1.5 kg tills jag nått min delmåls vikt. Det låter lite, men fy tusan va sakta det kan gå ibland.

*

Summering

Natten som var... var hemsk. Dagen har varit om det går ännu värre!
Ungen har varit tröttare än tröttast och dessutom haft ont i magen. Bajsblöja efter bajsblöja har levererats och gaserna har typ spelat sångsolon för mig, men inte fan har det blivit nå bättre för han. Inte nog med det så när jag så väl fick en chans att åtminstånde fixa kaffe.. då saftar jag in en glasbit i foten. AJ!

När så väl Robin kommer hem vid 20.00 så har jag lyckats söva min lilla älsklings-albino-apa, men så fort jag lägger ner han i spjälsängen så vaknar han igen... Jag ger upp och skjuter över ansvaret på Robin och går in i duschen för att få mig en efterlängtad dusch (alldeles för längesen sist). Men förmodligen så ska allt vara emot mig så avloppet har ju så klart slaggat igen. (!)

Jag blir surare än surast och lägger mig under täcket och väntar på pizzan som Robin har gått för att hämta. Äter lite -> duschar -> Matar, maserar och söver favoriten -> borstar tänderna och här är vi nu.

Godnatt!


*

Men ursäkta då

Ungen somnade halv två för att sen vakna och amma halv tre. Sen vaknar han en gång till under natten/morgonen och vill amma. För att sen amma igen vid halv sju följt av ge upp totalt och vilja kliva upp. Tack för den jävla ass natten.
Hela förmiddagen har han klagat och varit toktrött... men sova det vill han inte. (det tar inte 5 min att amma utan ca en halvtimme allt som allt)

Det är sånna här jävla tillfällen man vill säga till hela världen att inte skaffa barn.

Jag kan ju tillägga, när jag ändå är igång på klagar-visan, att jag inte sovit en hel natt på över ett år.

Jaja nu ska det väl komma någon präktig jävel och berätta att det minsann är så jävla enkelt när ungarna är i den här åldern, för SEN då blir det minsann ännu jobbigare.
Vist vist, ni vinner ni som är ensamstående, har kolik-barn, barn med diagnos eller rent av bara en äldre unge än mig. Men det är ändå inte så jävla lätt hela tiden för mig heller, jag utgår väl antagligen utifrån mina egna erfarenheter och mitt eget liv och inte Haylings i Indien som inte har vatten om dagen? Förlåt för det.

Shit alltså.. går det att vara mer less?

Behöver jag nu säga att inte Hayling i Indien behöver ta åt sig? (och inte ni andra heller)


*

Man lär sig något varje dag

Reflekterar över saker och inser att jag har lärt mig igen:

1. Att jag kan vara less på människor utan att var elak/otrevlig mot denne.


Att man är less på människor i sin närhet (eller ocke-närhet) är nog ganska vanligt och enligt mig inte alls konstigt, det är väl så det blir mellan varven, och plötsligt är man inte less nå mer. Möjligtvis behöver man andrum från varandra eller så är det bara något personligt man har med sig själv. Inget man behöver göra en större grej utav. Så länge man inte blir elak.

2. Människor hör/förstår vad det vill höra/förstå

Det har jag väl alltid vetat om, men det känns som att det är en ständig grej man blir påmind om. En del människor bildar sin egen uppfattning redan innan man sagt det man ska säga. Man kan märka det tydligt bland missförstånd eller ibland rent av av människors kroppsspråk -att personen sitter och skakar på huvudet när man berättar något exempelvis.

3. Människor som inte vill ha hjälp går det inte att hjälpa

Ibland vill man inget annat än hjälpa en person, men vill  hon/han inte ha hjälp är det ingen idé att försöka. Jag vet inte riktigt varför det är så, men det finns väl olika anledningar till det. Men faktiskt så verkar en del vilja ha problem. Och en del människor verkar tyvärr bara vara bittra och olyckliga och hamnat i onda cirklar som tillslut blivit vardag. Det är svårt att komma innanför skalet då.


*

Helgen som var

Valborg blev inte riktigt som jag (vi) trodde. Vännerna bangade på att ha fest med mig och johanna + familjer och jag fattade inte riktigt varför. Så det blev bara vi. Det var mysigt ändå, Vi käkade riktigt gott och mös på med barn som sov.

Lördag var också riktigt rolig. Både Joel och Robert + tjej var uppe i stan och tyckte att vi skulle styra fest med dem. Klart vi kommer sa vi. Pizza och öl blev det. Robert är ju så sjukt rolig att lyssna på när han snackar om värdsliga problem och hans egna synpungter på hur saker borde vara. Det bästa är att han blir så otroligt rabiat så han förstår nog inte ens själv hur rolig han är. Vi andra har till och med lite svårt för att ta han helt på allvar. Han skulle lätt kunna bli stå-upp-komiker och vinna hela sveriges hjärtan. Förutom de han petar i ögonen då kanske.. men hemligheten är väl att inte ta det på allt för stort allvar?

Som hans åsikter om att införa dödsstraff. "Om problemet är att ingen vill ta ansvaret för att döda dem så ge jobbet till mig. Jag skulle lätt göra det, inga problem, jag skulle typ sova bättre om nätterna!!" Sen hans fantasier om hur man skulle kunna plåga dem ska vi inte ens gå in på.

Robin passade på att fråga våra kära kemi-vänner (chemical-engineer) om flour. Kanske för att han inte helhjärtat litar på att det jag påstår är rätt(?) eller för som han själv säger "jag ville bara veta om de viste något mer om hur giftigt det är"?

Svaret var (som väntat) att det är jävligt giftigt och Vi fick veta att även de borstar tänderna med "vicco". "Man ska absolut inte använda vanlig tandkräm till barn, barntandkräm är det inget fluor i, Och om vi ska dra det ännu längre så ca 1-2 droppar fluorvätesyra dödar en vuxen person".

För de som inte läste mitt inlägg om Fluor så är det så att den halten fluor som finns i en vanlig tandkrämstub dödar en bebis. Och fluor är inte bara farligt att svälja, utan även bara att ha i munnen, för i munnen finns det körtlar som tar upp väldigt mycket dessutom binder sig fluor till kalk och sätter sig därför i alla vävnader. Jaja sluttjatat om det för denna gång.

Vid två tiden promenerade vi hem, då var Robin rund och fin under fötterna.

Skillnaden på fest och fest är verkligen stor. Man måste ju inte supa skallen i bitar för att ha kul och "festa". Och jag kan nog påstå att det är minst lika kul att festa nyktert.

Men favorit festen just nu är väl hemmafester, gärna lite alkohol, gått käk och människor som är på bra humör och sugna på att diskutera en massa viktiga saker som vi kan tycka en massa om... men egentligen inte förändra :)
Gärna med en dos flumm, musik och kanske en och annan lek..


*

RSS 2.0