Nu är det slutätet med "vanlig" fisk

Det framhävs ofta i olika hälsoråd hur nyttigt det är att äta fisk. Tyvärr så är det dock ett minne blott. Fiskens egenskaper har inte förändrats, ren ekologiskt ODLAD fisk är fortfarande nyttig, men dessvärre inte fisken som fiskas i våra sjöar och hav. Det är nämligen inte fisken som är grundproblemet utan våra sjöar och hav som blivit riktiga giftdrinkar vilket givetvis påverkar allt som lever där.

På grund av att vi människor blivit mer eller mindre besatta av "renlighet" har vi tagit till på tok för mycket gifter i vår vardag. Vi har liksom missuppfattat det där med vad RENLIGHET egentligen är.
Allt vi har i vårt hem innehåller någon, minst en (oftast flera), form av gift. Det vanligaste giftet i vårt hem är förmodligen bromerade flamskyddsmedel, som numer finns i all eketronik, textil och även i möblerna. Medan ETT äpple innehåller åtminstonde 25 olika miljögifter och inekssgifter. Ni förstår ju själva vad slutprodukten blir av detta missbruk.

Man har låtit studera matfisk från Sverige, Norge, Kenya, Uganda, Filipinerna, Sydafrika, Malaysia, Ecuador, och Honduras och samtliga visar på halter som överskrider gränsvärderna av bland annat gifterna DDT, PCB, bromerade flamskyddsmedel, fluorerade ämnen samt tungmetallerna kadmium, bly och kvicksilver.
Resultaten visar att förekomsten av varje ämne för sig är illa nog. Men kombinationseffekten som kan uppstå mellan de olika ämnen som hittats gör hela bilden ÄNNU värre.

Fisken innehåller så mycket hormoner från våra preventivmedel att vi riskerar påverka vår fortplantningsförmåga negativt om vi äter den.

Vi rekommenderas nu till att inte alls äta fisk som inte är ekologisk odald och framförallt inte ge till våra barn.
Du kan läsa lite mer här om du vill veta mer.

För mig är detta viktigt. Gör dig själv en tjänst och köp så mycket mat, leksaker, produkter, kläder osv Ekologiskt eller om ni får tag i Bio dynamiskt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0