Kvinlig könsstympning

Vad är mest ok Kvinligkönsstympning som härstammar från den amerikanska porren eller könsstypning som härstammar från fattiga områden i bland annat Afrika?

Att en av de vanligaste skönhetsoperationerna i sverige bland kvinnor är fettsugning av venusberget är i min värld HELT SJUKT. Att det sen inte är den enda skönhetsoperationen/ingreppen kvinnor i sverige väljer att göra är ännu sjukare. Det har blivit trend att ha ett kön som ser ut som ett barns kön. så liten och osynlig som möjligt. Det är fettsugning av venusberget, förminskning av blygdläppar, klitorislyft, anusblekning, göra slidan trångare och sen givetvis helrakning/vaxning.

I takt med att pedofilin växer så gör även vi kvinnor oss "flickigare". Kort och gott sorgligt och sjukt.

Samtidigt som svenska kvinnor väljer att könsstympa sig själva så tycker man att den könsstympningen som äger rum i (framför allt) delar av asien och afrika är förkastlig. Men vad är skillnaden?

I båda fallen handlar det om att göra kvinnans kön "renare", "oskuldfullare" och trängre för att behaga en man. För nej, man könsstympar inte sig själv för att själv må bättre. (Om en nunna som valt att avstå från sexuellt umgäng skulle göra det och säga att det är för att hon själv skulle må bättre så KANSKE jag tror henne) Man är hjärntvättad av ett ideal som härstammar i porren och i grund och botten ligger exakt samma sak bakom vår svenka könsstympning som i könsstympningens om äger rum i afrika.

Det är bara okunskap och bilndhet att hävda något annat.



Könsstympning är olagligt i sverige oavsett ålder och om kvinnan själv vill det. Men i detta fallet ser man bort från lagen. Jag undrar varför?
Hur långt ska vi gå med den kvinliga kroppen?
När börjar vi duga som vi är? - olika.

Var stolt över dig själv, och var stolt över att bara du ser ut och är som du.


Kommentarer
Postat av: cathrine

Skillnaden är väl ganska uppenbar,att ett litet barn utsätts för något det inte kan värja sig mot,ställt mot en vuxen kvinnas behov av att anpassa sig, vara till lags, förminska sig.

Sen är ju båda delarna beklagansvärda.

Eller?

cathrine

2012-05-02 @ 08:20:01
Postat av: Liv

Jo det stämmer när det är på det viset. Men det är ju inte på det viset hela tiden. Ofta så vill ju flickan gå igenom det. Och det är inte alltid det är ett litet barn, utan en tjej i tonåren. Och det är MÅNGA i Sverige utan den kulturen som vill operera sitt kön pga ett ideal redan i tonåren. Och där av: Vad är skillnaden?



Men jag förstår skillnaden när man tvingar någon.

2012-05-02 @ 12:46:35
URL: http://liivligt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0