Varm bulgursallad med underbar avokado- och soltorkad tomatröra
Som vissa redan vet så älskar jag varma sallader. Bulgursallad hör till favoriten. Här är en som jag lagt ut tidigare, och nu kommer en annan.
Klicka för större bilder!
För 2 port.
1 dl hel bulgur (går säkert bra medkrossad också, men jag gillar hel mer)
2 quornfiléer
Lite purjolök
En bit rödkål
4 coctail tomater
3-4 cm gurka
Färsk Persilja, en liten bunt (se bild)
Rucculasallad (se bild)
Färsk oregano, några stora blad 5-10 st
Färsk Basilika, några stora blad 5-10 st
6 blad romansallad
Gör så här:
Koka bulgur, medan det kokar hackar och steker du quorn, rödkål och purjolök. Krydda med Örtsalt, svartpeppar, gurkmeja, basilika och oregano från kryddhyllan.
Koka bulgur, medan det kokar hackar och steker du quorn, rödkål och purjolök. Krydda med Örtsalt, svartpeppar, gurkmeja, basilika och oregano från kryddhyllan.
Hacka och blanda gurka, tomat, persilja och rucculasallad i den storleken du vill ha. Lägg på oregano- och basilikabladen. När rödkålblandningen är färdig och bulguret är färdigt så häller du på bulgur och sallad på rödkålblandningen tillsammans med några bitar fetaost och vänder tills allt är lagom varmt, dvs ljummet.
Lägg upp på tre blad romansallad (eller så hackar du i dem också om du föredrar det) och toppa med röran.
Röra
1/2 stor avokado
1/2 stor avokado
2 st halvor soltorkade tomater
1/4 bit fetaost
2 msk turkisk yogurt
lite örtsalt och svartpeppar
Mixa allt till en slät röra.
♥
Kommentarer
Trackback