Öppna upp ditt hjärta.

Att ha ett öppet hjärta och där med vara öppen inför nya saker, upplevelser och synsätt gör en lyckligare. Att stänga sig gör att man utvecklas saktare och därmed hamnar efter  med   sig   själv, Man låser sig och kan i värsta fall bli trångsynt, besserwisser men till och med deprimerad.

När man öppnar hjärtat blir man mer flexibel i sitt tänkande och kan bemöta ny information på ett jämnare sätt. Man kan säga att man öppnar alla sina sinnen och välkomnar världen. Man tar emot den och tar hand om den informationen man får, känner på den, smakar på den och efter att man beprövat informationen i sig själv så bildar man en uppfattning om hur man själv känner och vill ha det.

Men att öpnna sitt hjärta är inte alltid så enkelt. Det lättaste är ofta att köra på i samma spår. Man tar de vägarna man känner igen så att säga. För mig har det varit en träningssak, och jag skulle väl ljuga om jag sa att det ALLTID faller sig naturligt. Ibland är det helt enkelt svårt, och det är helt ok att det är det.
Vi är inte mer än människor. Och alla dagar är inte likadana.

Det är inte för någon annans skull som man öppnar sitt hjärta. Det är inte för någon annans skull som man möter världen.
Det är för en själv.

När man låser sig så låser man nämligen in sig själv och ingen annan. Man avskiljer sig från världen och tillåter inte sig själv att bemöta allt utanför den egna kroppen och ofta inte allt innuti heller.


Vi gör vår egen lycka. Vi gör vårt eget liv.
(Och tur är väl det)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0