Mata ungen med gift

Jag och Robin vill båda två ha ett hälsosamt barn. Det känns verkligen jätte viktigt att Ralf får äta så bra mat som möjligt så att han får så bra förutsättningar som möjligt. Exempelvis så har vi kommit överrens om att inte servera exempelvis frukt-yogurt/kräm och fruktsoppa till Ralf. Det innehåller ju enbart socker, smakämnen, färgämnen och en hel del annat skit. Nä Riktig frukost/kvällsfika/mellanmål tänkte vi åtminståne sikta på. Sen kan man ju göra egen kräm med mindre socker och gjort på bär som man själv plockar.. det är ju skit lätt och mycket nyttigare.

Vi har även kommit överrens om att det inte blir något godis, läsk, saft, chips och sån skit föräns han är några år (så länge som det går).
Det vi är överrens om är att HEMMAGJORDA kakor är ok, men måttligt och vi känner båda att även det kan vänta så länge som möjligt, men det är i alla fall inte lika strängt som annan skit.

Även om hemmagjorda kakor innehåller socker så är det i alla fall utan alla transfetter, smakförstärkelser, färgämnen, konserveringsmedel och sån skit, så det känns mer rimligt.

Jag fattar inte ens varför man ska göda sitt barn med skit, men jag är väl medveten om att det är svårt att stå emot trycket. Människor tycker lixom att det är en självklarhet att barn ska få godis, saft, kakor, läsk och allt sånnt, men jag ser det mest som gift. Varför ska man skapa ett beroende till sitt barn?
Vad är det för fel på frukt, bär, honung, nötter och frön?

Nä, ekologisk mat som ger mycket näring är väl bland det finaste man kan ge sitt barn.

*

Kommentarer
Postat av: Pippi

Det är bra!! jag blir också så förbannad på folk som ger sina barn sådant skit innan barnen ens fattar vad det är...herregud...! så jättebra att ni tänker så :)

2010-07-13 @ 15:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0