Interssanta mönster

En väldigt intressant sak är mönster. Hur man hamnar i mönster och hur svårt det är att bryta dem. Ibland väljer man inte ens att kliva in i ett mönster utan man hamnar där automatiskt genom sina föräldrar.

Tänk att en del människor inte tänker på eller vet om att vissa av deras problem kommer från mönster som deras föräldrar har. Egentligen så har de inte ens problem, men eftersom de hamnat i deras föräldrars mönster så är det det de känner igen och hamnar där automatiskt utan att förstå att det är möjligt.

Viste ni att vissa människor tillexempel har väldigt ont. Upplever fruktansvärd smärta på grund av att de ärv ett mönser som deras förälder/föräldrar har eller har haft.

Exempelvis så kan kvinnor ärva menstrationssmärtor, från sin mamma, som egentligen inte finns där. Men eftersom kvinnan har sett och hamnat i mammans mönster så är det det som är sanning för henne, därför upplever hon samma sak. Smärta.

Samma sak, vissa människor är alltid trötta, ibland beror det på stress eller näringsbrist (nä, det är långt ifrån bara smala som har näringsbrist, det är vanligare än vad man tror, fetma kombinerat med näringsbirt är vanligt.) men ibland så beror det på att ens föräldrar alltid varit trötta, man har ärv ett mönster.

Det vi ser hos våra föräldrar är "hur man är som vuxen man och kvinna" Ofta blir vi väldigt lik/lika våra föräldrar. För att det är det vi känner igen och har sett i hela vårat liv. ALLT är inte en regel.  Men i stort sett.

Men visst är det väldigt intressant när man börjar tänka på det?!
Och läskigt när man har barn...


Detta innefattar ju även andra levnadsmönster. Om du är uppvuxen i hus med din familj så vill du ofta bo i hus som vuxen med din familj. Om dina/din förälder gärna ligger i soffan på kvällen och äter snask så gör gärna du det med. Om dina föräldrar dricker väldigt mycket hemma så är risken stor att du börjar göra det med. Om dina föräldrar är dåliga på att konversera med varandra (och andra) så blir du ofta det med. Om dina föräldrar är väldigt flitiga och har många järn i elden så blir du ofta sån med. Om dina föräldrar gillar att resa så gör ofta du det med.

De rädslor och fobier dina föräldrar har, eller en av dina föräldrar har, smittar mer än gärna av sig på dig. Samma sak när det gäller olika beroenden som socker, snus, ciggaretter, alkohol... Det vi ser att våra förebilder gör som är vuxna, det är det vi tror och antar att vi också ska göra. OM vi inte upptäker det i tid och förändrar eller bryter mönstret. Svårt ibland ja, men absolut inte omöjligt.

Där av. Gissa varför många män är sämre/mindre villiga till att städa, tvätta, skura föstrerna, plocka undan efter sig, sopsortera... mm. Jo därför att deras pappa var sånn (oftast, inte alltid). Den förebilden man har (ofta av samma kön) ser man upp till och blir väldigt lik i sitt betende.

("jag ser inte att det är stökigt/smutsigt" Det gör inte kvinnor heller MEN de har lärt sig att rent logiskt så blir det smutsigt efter en stund och de har lärt sig att antingen bara ta tag i att städa, eller kolla efter.)

Jag känner exempelvis en man som är väldigt duktig på att städa och hålla det rent och snyggt runt omkring sig. Gissa vad hans pappa är? Jävligt duktig på att hålla det rent och snyggt runt omkring sig. Ordning och reda om man säger så. Jag känner honom också. (Min styvfar och styvbror)

Men som sagt. Detta är ingen regel.

Inte alltid och inte med allt. Men intressant är det!


*

Kommentarer
Postat av: Anna-Sofia

Men det bästa med mönster är naturligtvis att varje dag är en ny dag att skapa NYA mönster! Det går utmärkt att behålla det som varit bra och förändra det som varit mindre bra!

2010-09-07 @ 18:16:14
URL: http://kanslaochannasofia.blogg.se/
Postat av: Livan

Eller hur! Precis så är det ju :D

2010-09-07 @ 18:37:11
URL: http://liivligt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0