Morgontankar - den goda cirkeln

Vi är själva ansvariga för vårt eget liv. Är det någonting vi är missnöjda med så behöver vi själva ta tag i det. Ingen annan kan göra vårt liv lyckligt. Däremot kan vi be om hjälp om vi inte kan fixa det på egen hand. Ibland behöver vi lära oss.

Lyckan kommer inifrån oss själva. Kärlek kommer inifrån oss själva. Älskar vi oss själva, älskar vi andra. Bryr vi om oss själva, bryr vi oss om andra. Respekterar vi oss själva, respekterar vi andra. (och vice versa)

Precis som att vissa saker kan bli till en "ond cirkel" så kan andra saker bli till en "god cirkel".

Vi styr över vad vi tänker och över våra handlingar, och det är ingenting vi kan skylla ifrån oss om. Det ligger någonting bakom, vi har gjort ett val i alla situationer. Resultatet är dock det som ibland märks av tydligast. Och det är ibland resultatet som visar att just det lilla valet vi gjorde var fel - trots att det såg oskyldigt eller ovärdigt ut.

Att våga börja syna oss själv och bli medvetna är ett stort kliv i rätt riktning. Det är ett kliv mot den "goda cirkeln".

När man är i den "goda cirkeln" så är andra motgångar/olyckor lättare att hantera. Vissa saker spelar inte längre så stor roll helt enkelt, andra större olycker har vi helt enekelt mer energi till för att effektivt orka bearbeta och hantera. Livet blir lyckligare, enkalre och ens energi går automatiskt på det som är någonting värt.

Befinner man sig i harmoni med sig själv, befinner man sig i harmoni med livet.
Kommentarer
Postat av: Anna

Fint och sant <3

2011-11-03 @ 11:38:14
URL: http://awbanna.blogspot.com/
Postat av: Erika

Super bra skrivet Liv! Du sätter huvudet på spiken :D

Trevlig helg! Vi syns till veckan :D

2011-11-04 @ 10:10:00
Postat av: Anonym

Tack tack :)

Ja det gör vi:)

2011-11-04 @ 19:02:34
Postat av: Fanny

That's life!!! :)

2011-11-04 @ 19:30:26
URL: http://fruktflugan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0