3 viktiga skatter att införa!

Eftersom människor själv inte verkar kunna ta ansvar så måste "storebror" rycka in och sätta gränser. Vi kan inte hålla på så här. Jag tror dessutom inte att människor förstår hur illa det verkligen är.
 
- Socker-skatt
- Kött-skatt
- Oeko-skatt
 
Socker-skatt
Eftersom socker är beroendeframkallande, hundratusentals människor missbrukar det redan, redan från tidiga barnsben, och det är en av de "produkter" vi har som skadar oss allra mest så MÅSTE det införas sockerskatt.
Sjukvården kommer att bli extemt överbelastad av alla patienter som i famtidien kommer att behöva dyr vård pga deras sockerintag. Vi är redan i början med cancer, fetma, diabetes, högtblodtryck med mera. Vi har skatt på alkohol och cigaretter, varför inte socker som är minst lika farligt i dessa mängder?

Köttskatt
Eftersom vår kära moderjord nu starx är uppe i 4 grader varmare klimat, och bara 2 grader varmare är en katastrof så behöver man inte vara einstein för att kunna förstå att 4 grader är dubbel-katastrof.
En av de absolut största klimat-bovarna är köttindustrin. Inte heller någon hemlighet. Därav MÅSTE det införas köttskatt. Så att männsikor kanske priorierar annan mer klimatsmart kost men också där köttskatten kan gå till "klimaträddning" eller dyligt.
 
Oeko-skatt
Eftersom besprutningar och kemikalier sprids över hela vårt juordklot, trots att det självklart är värst drabbat i det området själva plantagen ligger, och vi inte har något val i att få i oss skiten, så måste det nu bli skatt på o-ekologisk mat. Ju mer o-ekologisk mat vi producerar desto mer gifter sprids över hela vår jord. Och vi har inte längre ett fritt val i att få i oss dessa gifter. Vi har spridit så mycket gift omkring oss så även om vi nu köper ekologisk mat så finns giferna även där, bara i mycket mindra mängd. Men fortsätter vi så här så vart kommer vi då att hamna? Våran ekologiska mat om 10 år kanske innehåller samma giftmängd som den besprutade maten gjorde för 50 år sedan? Bara för att den växt och tagit upp "näringen" från vår jord.
En del av skatten skulle dessutom kunna sättas på den ekologiska maten så att människor, oavsett inkomst, har råd att köpa den. Helst skulle all ekologisk mat vara mycket billigare än den giftiga.
Sen är även många av gifterna beroendeframkallande och gör även att vi i framtiden (även redan nu) kommer att behöva sjukvård för detta problem, eftersom sjukdom och ohälsa ökar med oekologisk mat.

Istället för att exempelvis ha gratis skolgång och hyfsat älderomsorg så kommer vi att vara tvungna att lägga alla skattepengar på att ta hand om följderna av dessa tre saker. Och åtmistonde jag vill att mina skattepengar går till annat också, vilket vi inte kommer att ha råd med i framtiden om vi fortsätter på den här vägen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0